Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Nyílt nap a szerkesztőségben

2011.11.06. 15:16 szkr

 Az utóbbi időben egyre több kritikát kaptunk, pusztán azért, mert egyre királyabbul csináljuk ezt a határozottan félkomoly, néha nem is olyan vicces humorblogot. Mujure kollegával úgy döntöttünk, hogy kicsit beengedünk titeket a szerkesztőségbe, hogy végre láthassátok, kikkel álltok szemben. Íme hát, a Kocsma, és az abban munkálkodó Bölcsek!

Szerkesztőségünk szó szerint az élet minden tájáról verődött össze, egészen véletlenül történt, hogy egy nap beültünk egy kocsmába és elkezdtünk beszélgetni. A beszélgetés, avagy vita azóta is tart, egyre többen leszünk és így egyre nő a hangzavar is. A lényeg azonban, hogy miközben sokszor elbeszélünk egymás mellett, azért egy dolgot nagyon értünk, amire csak úgy hivatkozunk: Minden.

1. Ki a faszom az a mujure?

 Sokakat foglalkoztat, hogy mégis ki a picsa ez a szexmániás őrült, aki úgy gondolja, hogy jogában áll azt mondani, hogy minden nő kurva. Nos, nem jár messze az igazságtól, aki így gondolja, mivel valóban az, sőt. Szeretve tisztelt kollegánk 1965-ben született egy neve elhallgatását kérő faluban. Felnevelkedett és bekövetkezett az elkerülhetetlen. Jelenleg filozófia professzorként dolgozik egy nevét elhallgatni kívánó egyetemen (nem főiskolán, egyetemen). Tekintve, hogy azon túl, hogy az Élet Nagy Dolgait oktatja, sok mindennel nem tudja elfoglalni magát, így történhetett, hogy egy adott ponton rátört a kapuzárási pánik és elkezdte kúrogatni a diákjait. Egyik szeretője később véletlenül beesett a kocsmába is és szóba elegyedtünk vele. Azóta, nagyon lelkesen különböző funfactekkel bombáz minket, amik adott esetben tényleg érdekesek. Térjünk is rá,

2. Ki a faszom az a tlickey?

Egy kedves diáklány, aki egy előadását ellógva benézett hozzánk és mikor látta, hogy kedvenc filozófia professzora is itt ül velünk, idehúzott mellénk egy széket és gyorsan jól ki is osztott minket. Utána elkezdte osztani az észt egy csomó mindenről, amiről mi sem nagyon tudtunk, meg nem is nagyon érdekelt minket, de örültünk neki, hogy ez a 19 éves, magyar szakos egyetemistalány egyáltalán mellénk ül, végül is jól néz ki, meg tényleg élvezet hallgatni a fiatalokat, mikor még hisznek abban, hogy övék a világ összes tudása. Ők még nem világosodtak meg szerencsére.

3. Ki a faszom az a Benjamin?

Nem úgy, mint Benjamin, the Devil, az 55 éves táltos, aki egy igazi nagymagyar, csendes őrült, aki a jurtáját összehajtogatva a raktárban tartja. Nem nagyon beszél, amikor mégis, akkor egy idő után elhalkul és valaki más veszi át a szót. Megvilágosodott mítoszvadászként amúgy sem nagyon jut ideje beszélgetni beköszönésen kívül, meg ő már rég rájött, hogy a duma mint olyan valójában csak időpocsékolás. Sokkal izgalmasabb dolgokat lát ő világkörüli útja során.

4. Ki a faszom az az szkr?

Röviden: az ember, aki az előző három ismertetőt írta. Most átveszem helyét, jöjjön hát ő, akasszuk fel a hóhért!
Tudom, hogy ezután a poszt után hihetetlenül hangzik, de ő valóban olyan, mint akikről írt, egy 70 éves nyugdíjas. Gépészmérnökként élt és dolgozott Újpesten egy gyárban. Felnevelt négy gyereket, van 7 unokája, akikről mondjuk alig-alig hall. Igazi hithű kommunista, ami, ugye, nem is olyan meglepő. Teljes szívéből gyűlöli a jelenlegi rendszert, sőt, mindegyik rendszert, ami a rendszerváltás óta volt az országban. Nosztalgiával gondol vissza a boldog békeidőkre, amikor például Kádár Jánossal parolázhatott egy gyárlátogatás alkalmával, vagy amikor rendes Újpest-szurkolóként élőben látta a kettős rangadókon Várhidi Pált Albert Flórián ellen.
A politikai beállítottságán túl, szkr rendelkezik az idős emberek minden bölcsességével, otthonában mindig szeretettel látja a betévedő kollegákat, sajnos, feleségét, Margit nénit (isteni volt az almás rétese) egy éve elveszítettük. Világéletében ugyanabban a kiskocsmában üldögélt, ahova egyszer betévedt egy ember, és akkor megtudhatta, hogy

5. Ki a faszom az a Csendesebben?

A második legfiatalabb tagja szerkesztőségünknek, de talán anyagilag a legsikeresebb, hiszen 32 éves korára egy nagynevű multinacionális cég középvezetője lett. Igazi kapitalista beállítottságú, szkr-rel állandóan vitáznak is ezen, nagyon szórakoztatóak ilyenkor, pláne 5 fröccs után. Hihetetlenül stresszes élete miatt, amelyet rengeteg kávéval és alkohollal próbál kompenzálni, néha bizony mély gondolatai támadnak.
Tájékozottsága nagyon sokrétű, amit bizonyít is, odafigyel a világ minden apró rezdülésére, amelyekre utánozhatatlan stílusában azonnal reagál is.

Hát nagyjából ennyi lenne, köszönjük, hogy részt vettetek a nyílt napunkon, próbáltunk tényleg mélyebben bemutatkozni, talán most már nem csak nicknevek vagyunk, hanem kicsit személyesebben is megismertetek minket.


Szólj hozzá!

Címkék: blog kocsma együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr133358455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása