Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Még csak most kezdjük

2010.12.31. 14:50 mujure

Eljött hát 2010 vége, mindenki örömködjön, újabb lehetőség az ivásra. Odakinn zergebaszó hideg van, idebenn meg, reméljük, lesz sör és sok egyéb. Addig meg összegzünk, statisztikázunk, egyeseket megdicsérünk, másokat nyilvánosan megalázunk.

Miután mindenki végiggondolta mi volt itt 2010-ben és megköszönte neki a januári BKV-sztrájkot; a felejthetetlen, kétharmaddal terhelt OVB-bukást a választások első fordulójában; a foci VB-t; Schmitt Pált; Szalai Annamáriát; a vörösiszapot és az árvizeket; illetve egyéb, személyes jellegű élményeit, itt az ideje, hogy blogunk is összegezze az elmúlt időszakát.

Blogunk 2010. augusztus 12.-én indult, azaz 141 napja, avagy durván 4 és fél hónapja, avagy kerek 20 hete. Ezen idő alatt írtunk kereken 50 posztot, ami azt jelenti, hogy átlagosan heti két és fél poszttal jelentkeztünk, ami azért elég jónak számít. Pláne, hogy november hónapban gyakorlatilag nem írtunk semmit.
Volt itt minden, aminek egy kocsmában helye kell hogy legyen: megismerkedtünk magunkkal, az irodalom határterületeivel, pálinkáztunk, fociztunk, cigányoztunk, facebookoztunk, sőt, még a retorika értelmetlenségéről is beszéltünk. Voltak személyes jellegű írások, voltak vélemények, voltak nehezen értelmezhető mondatok, születésnap-ünneplés, miegyéb. Igyekeztünk mindenről beszélni, ami minket érdekel, és úgy véljük, ez nektek, Olvasóknak is csak hasznotokra vált, mivel mi rendkívül okosak vagyunk, és ezért szavainkra illik odafigyelni.

Rengeteg statisztikával készültem, hogy egy picit érzékeltessem, mi minden történt itt az év utolsó harmadában. Például az, hogy bár szerkesztőségünk elvileg 6 fővel rendelkezik (ennyien írtunk posztot), mégis az 50-ből ketten írtak 37-et. Én írtam 20-at, ami a posztok 40%-át jelenti, Csendessebben pedig 17-et, ami 34%. Szkr a harmadik, a maga 7 posztjával, jól látható, mekkora a többiek lemaradása. Hús még csak most érkezett, rá (és egy posztjára) nem haragszunk, csaksimánkatus viszont lehetne aktívabb, Benjaminról meg nem vagyok hajlandó beszélni, részemről eléghet a Pokolban, vagy legalábbis igyon meg egy üveg pisit!!
A posztok témáját a címkék segítségével lehet rangsorolni (ezek a posztban legalul láthatók, a szerző neve alatt). Eszerint a legtöbb címke-díját megosztva kapja a „treff6” és a „kocsma” szó, mindkettő hétszer szerepelt. A focicsapat sikerét a heti rendszerességgel (??) megjelenő összefoglalóknak köszönheti, a másikat talán már nem kell magyarázni.
Azt, hogy egy poszt mekkora sikert ért el közöttetek, azt leginkább kétféleképpen lehet értékelni: van statisztika, ami azt mutatja, hogy adott napon hányan és hányszor töltötték le az oldalt, a másik a Tetszik gomb odalent. Az első szerint a legjobb napunk október 28. volt, amikor 680 letöltést észlelt a rendszer. Ezen a napon csaksimánkatus elmélkedett, hogy akkor most hosszúlépés vagy Martini? (egyébként ez hozta a legtöbb kommentet is, hatot) A következő nap még vonzott egy jó adag letöltést, de az még ennek a posztnak az eredménye. Ha ezeket a napokat nem vesszük, a második legjobb december 9. (322), a kurvák után vagyunk egy nappal, a Költőnek pedig születésnapja van.
A „Tetszik” gombot nyilván akkor nyomjátok meg, ha az adott bejegyzés tetszik nektek. Érdekes, hogy a fent legjobb eredményt hozó posztunkat csak 9-en lájkoltátok. A legjobb eszerint a Minden nő kurva, amit 27-en, a(z ebből a szempontból nagyon provokatív utolsó mondattal rendelkező) Facebook-bejegyzés 26 lájkkal a második, míg a harmadik a már emlegetett születésnap 22-vel. Nem azért mondom, de mind a három az én nevem alatt született, bár a harmadikhoz szkr-nek is ugyanannyi a köze. Ha ezt nem vesszük rendes posztnak, elvégre „csak” egy online közvetítés, akkor a harmadik helyre a Hamu és Feltámadás kerül 18 lájkkal, szkr tollából.
Átlagban a posztokat amúgy olyan 8-13 ember lájkolta, ami jelez egyfajta törzsolvasói bázist, sajnos mi sem látjuk pontosan név szerint az összes lájkolót.
Végezetül essék szó rólatok, akikért végül is csináljuk ezt az egészet (igazából rohadtul nem, de jól hangzik): a kommentelők. Összesen 52 darab komment született az 50 bejegyzéshez, ami finoman szólva sem túl sok. Pláne, hogy a két legtöbbet kommentelő ember Csendessebben (16) és mujure (10). Ha viszont kivesszük a szerkesztőket, akkor marad 10 kommentelő nickname. Közöttük már szoros a verseny, a győztes, és így a szóbeli láda sör büszke tulajdonosa zizio08, aki hatszor kommentelt. Köszönjük, reméljük megtartja jó szokását! Azért kicsit megjutalmazzuk junkimano-t is, aki négyszer szólt hozzánk, a többiek vagy egyszer, vagy max kétszer. Mujure-különdíjban részesítjük ironka-t, aki itt egy remek kommenttel járult hozzá egyik főszerkesztőnk lelki világának megnyugtatásához.

Végül a jövőről: tervezzük a sorozatok folytatását, nem felejtkeztünk el arról, hogy még mindig nem tudjátok, mi az a foci, illetve az irodalmi félórák is folytatódnak. Megpróbálunk minél több jó posztot gyártani, hogy örüljetek, és akkor mi is örülünk.

Most jön a felhívás! Mindenképpen jó lenne, ha nem csak durván három ember blogja lenne, hanem 1. írna a többi jelenlegi tag is minél többet 2. jelentkeznétek önként bloggernek. Ha bejönnek, amiket írunk, vagy ha jobban csinálnád, vagy csak egyszerűen szeretnéd kiírni magadból a faszaságot (ahogy mi tesszük), akkor itt a helyed. Dobj egy mailt a dani0618@freemail.hu-ra, és minden bizonnyal máris kapsz egy meghívót. Ha viszont úgy érzed, hogy személyesen ismersz minket, akkor ott a Facebook, vagy a telefon. Én, személy szerint nagyon szeretném, hogy még többen legyünk, még több aktív emberrel, hogy még jobban tudjunk szórakozni ebben a remek kis kocsmában. Merem remélni, hogy az egész szerkesztőség nevében mondom ezt.

Na, most meg ne a neten olvasgassatok mindenféle hülyeséget, hanem húzzatok el piálni!!


Szólj hozzá!

Címkék: összegzés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr592550655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása