Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Levél Rácz Péter Rikárdónak

2015.01.07. 09:22 mujure

Hát szevasz, üdv a világban!
Bocsi, kicsit megkésve írok Neked, de őszintén szólva nem hittem volna, hogy hat napos korodban még emlékezni fogok a nevedre. Ne érts félre, jópofa kis kölök vagy, a fotókon is kedvesen mosolyog az egész család, de kettőnket nem sok minden köt össze: te makói vagy, én budapesti. Te most születtél, én pedig 23 és fél éve. Te cigány vagy, én pedig „magyar”. Ha a véletlen nem úgy hozza, hogy éppen január elsején, éjfél után egy perccel születsz meg, a kutya sem törődne veled a családodon kívül. És hidd el, ezt te még nem tudod, de általában az év első babái nem többek egy színes bulvárhírnél, amit az emberek másnaposan vagy elolvasnak vagy nem. De te cigány vagy és Rikárdónak hívnak.

Ha olvasod ezt a levelet, bizonyára rájöttél már, hogy a Rikárdó nem egy szokványos név Magyarországon. A Péter igen, még a Rácz is (képzeld, volt egy Rácz Péter nevű osztálytársam!), de a szüleid ezt a kissé egzotikus nevet is kiválasztották neked. Lehet, hogy már megbánták, ezt tőlük kérdezd meg. Mindenesetre Petikém, a világra jöttöd elég nagy botrányt kavart a mi kicsi, megtépázott, tüntetésekkel terhelt hazánkban. Talán hallottad már a történetet a családi legendárium részeként, de ha nem, hát elmesélem: van ez a Novák Előd nevű, a közepesnél éppen kevésbé fontos magyar politikus, aki ilyen-olyan megjegyzéseket tett a származásodra meg a nevedre. Tudod, cigány vagy! Ez az úriember egyébként valószínűleg már rég eltűnt a süllyesztőben, mire te ezt olvasod, de jelenleg a Jobbik nevű, második legnépszerűbb párt (nem én mondtam, hanem a 2014-es választások!) egyik alelnöke. Ez fontos pozíciónak hangzik, de valójában nem az. Ez a Jobbik amúgy fontosnak tartja a népességünk fogyásának problémáját, ami egyébként helyes dolog, csak ők külön veszik a „magyarokat” meg a cigányokat. Mert ha egy cigánynak 23 évesen négy gyereke van, az valószínűleg a segélyért szült, ezt nem árt, ha tudod. Ilyen ez az ország.

Ő a világ egyik leghíresebb Rikárdója, aki valójában Kaka

Ha figyeltél töri órán, és már végzős vagy (szinte biztosan egyik sem, hiszen mint tudod, cigány vagy), akkor hallanod kellett már Gyurcsány Ferencről. Ő az egyik legfontosabb magyar politikus a kétezres évekből, de 2015-re már eléggé lecsökkent a jelentősége. Persze nem annyira, mint Előd bácsié, hiszen ő még csak miniszterelnök sem lehetett soha. Szóval Feri bácsinak is van egy pártja, a Demokratikus Koalíció, amely a többi hasonszőrű párttal együtt kitalálta, hogy felveszik a Rikárdó nevet, mert ezzel fognak veled szolidarítani. Petikém, baszki, még egy hetes sem vagy és máris felvitted a Rikárdó név ázsióját! Feri bácsikád mindenesetre sok mindenről híres: például hazudott az országnak, aztán beismerte, aztán csődbe vitte a baloldalt (közkeletű vélekedés szerint az országot is), aztán új pártot alapított, aztán szakácskönyvet adott ki, aztán újra csődbe vitte a baloldalt, ezúttal már többedmagával, aztán DJ-zett a születésed éjszakájára készülve. Eddig nagyjából ennyi, de érdemes utána nézned, mert tényleg hihetetlenül vicces és abszurd figura (ez utóbbi szóért elnézést, mivel te cigány vagy, valószínűleg nem érted a jelentését). A lényeg, hogy egy rakás ember használja ki politikai célokra a nevedet és a származásodat, ami hat naposan tényleg elismerésre méltó karrier. Még Facebook-csoportod is van, képzeld! A Facebook az egy olyan oldal, amit 2015-ben orrba-szájba használ az egész világ, szóval ez tényleg sokat számít.

Képzeld, még apukád is kiadott egy közleményt, remélem azóta már tényleg nehézgép-kezelőként dolgozik, fontos munkának hangzik, én például azt sem tudom, hol kezdenék hozzá. Erről biztos hallottál már, de apukád azt kérte Előd bácsitól, hogy kérjen bocsánatot, de utóbbi szerint ezt apukádnak kéne megtennie. Jókat veszekednek rajtad, nem? Apukád egyébként egy cigány, úgyhogy a közleménye úgysem számít, ha nem tudnád, a pártok totálisan befolyásolják a „fajtádat”, de egyszer majd talán rend lesz ezen a téren is. Mikor ezt olvasod, akkor már bizonyára tudod, hogy a cigányok egy semmirekellő banda, amelyik élősködik az egyébként minden szinten felsőbb rendű "magyar" népen, amelynek legnagyobb eredménye jelenleg az, hogy kitermelt egy Előd bácsit meg egy Feri bácsit és még foglalkozik is velük.

Amit el akarok mondani neked Petikém, hogy remélem jó ember vált, válik belőled, nem pedig egy büdös cigány. Sajnálom, hogy utálunk titeket, és sajnálom, hogy ti is minket, remélem, mire olvasod ezeket a sorokat, véget ér ez a nagy katyvasz, ami valamiért a vállunkra nehezedik. Ne haragudj a felsőbb hatalmakra vagy a sorsra (ahogy érzed), hogy ide születtél, ne haragudj az orvosokra sem, akik az év első babáját csinálták belőled, ne haragudj a szüleidre, amiért belefolynak olyan dolgokba, amiket nem értenek, és ne haragudj ránk, magyarokra se azért, mert nem tudunk mit kezdeni a múltunkból és a jelenünkből fakadó rengeteg gyűlölettel, amit így inkább egymás iránt táplálunk. Ez Magyarország ma, 2015-ben. Ne haragudj!

Ui.: Én mindenesetre ezzel a számmal üdvözöllek a Földön, hidd el, nem olyan vészes ez:


2 komment

Címkék: levél együttélés nemszépirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr737048459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitternacht 2015.01.07. 23:01:18

A hatodikos lányom fiú osztálytársa a nyóckerbe jár korrepetálásra. Tegnap cigányok megfélemlítették és kezéből kicsavarva ellopták a mobilját. Lélekszakadva menekült.

Mitternacht 2015.01.07. 23:05:26

Fontos megjegyezni, ez kifejezetten nem véleménynyilvánítás. Csak egy egy tényközlés az Úr 2015. Évének budapesti januárjából.
süti beállítások módosítása