Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Hús megjelent...

2010.12.18. 12:42 Hús

Sziasztok, a nevem Hús. Első blogbejegyzésem. (szipp) Megható és nemes pillanat ez, Hölgyeim és Uraim. Tudok is hoppá! egy ősi dakota viccet székelyül! Először is köszönetemet fejezném ki a foenix.blog.hu létrehozóinak, hogy csekélységem intellektusával egy sárcsomónyit hozzátapaszthat eme szárnyalások felhőkarcolónyi fecskefészkéhez. Jelentéktelenségem kevéssé izgalmas témákat fog feszegetni, mint szerkesztőtársaim, de remélem el fogok tudni szórni már gondolatmagvat az agyakban.

Mai kérdezz-felelek játékunk kiindulási témája az energia karácsonykor. Társadalmunk függő. Mint tudjuk. Függünk az energiaszolgáltatóktól, a vízszolgáltatótól, netszolgáltatótól, minden szolgálatótól, mégis az áram és a földgáz hiányát szenvednénk meg leginkább. És hogy miért? Máma kimentem a konyhába, hogy miután sikeresen túléltem az éjszakát és a hajnalhasadtát; lázongó gyomorsavamat bírság ellenében rendre intettem és... körbenéztem: Energiatakarékos izzó, mert az nekünk jó, keveset eszik. Hőszigetelő ajtó, mert nem pereg a gázóra, AA energiaosztályú hűtőszekrény, mert annyival több marad nekünk, energiaspóroló, diétás életmód túlhajszoltság ellen és környezetbarát gépjármű energiaszegényen és a legjobb: energiamentes energiaital, a bélrendszer és a hasszerkezet túlfejlődése ellen. És ez termelői oldalon is megmutatkozik. Egyre inkább hallunk a fúziós erőművek szükségességéről, mégis megépítettük a 30 kilométeres karikát, ahol az Ősrobbanást modellezzük és keressük a világmegváltást. Egyre nagyobb hatásfokú erőműveket tervezünk és állítunk üzembe, hogy minél jobban kihasznáható legyen egy köbméter gáz... Így joggal várnám azt el, hogy az energia ára csökkenjen, hisz fajlagosan is kevesebbet is fogyasztunk, egy egység alapanyagból többszörös, számunkra hasznos energiát tudunk előállítani, mint 30 éve, aztán... panaszkodik a nyugdíjas, hogy magas az áramszámla... Pedig voltam egyedülálló nyugdíjas lakásában és egy 8 Wattos energiatakarékos pislákolt a szobában és vérben forgó szemekkel állt a néni felkészülve egy nagyon harci bottámadásra, amikoris fel mertem gyújtani a konyhában a villanyt, hogy igyak egy pohár vizet... 

De hát függünk. A cigi se dohány miatt, a benzin se iraki munkás bére miatt, a tömény se a krumpli hibátlansága miatt kerül annyiba, amennyibe. Mint ahogy munkavállalót se az elvégzett munkája miatt tartani drága - fehéren és rasszizmusmentesen. 

Persze ne felejtsük el a másik oldalt: a szolgáltatóipari alapú társadalomban dolgozó embereket jóval inkább meg kell védeni a környezet ártalmas hatásaitól, hiszen szegénykéim gyengébbek, mint nagyapjok volt anno a komenyizmusban: nagyobb az energiafogyasztás nyáron, mint télen, mivel mindenhol légkondicionálunk, párásítunk asztma és baktérium ellen. Világítunk, hogy jobban lássanak, hangosítunk, hogy jobban halljanak, gyere ide, hogy jobban bekaphassalak - mondta a farkas Piroskának. És megeszi a munkavégzéshez használt PC is az ő napi betevőjét is és fénymásolunk sokat, mert e-alapúak vagyunk... Továbbá fényárban úsz(tat)unk munka után, iszonyat csarnokokat fűtünk - vajh minek is, hiszen ha bemegyek bármelyik plázába, nincs ingyenes ruhatár, aztán kabátban izzadom végig a kötelező köröket... Villogó jégcsapocskák, mosolygó Mikulások, színváltós mennyezetvilágítások rénszarvasocskákkal, minden bekapcsolva, hogy lássad, hogy a 10 kirakati TV-ből 10 simán működik, de a 11. is hibátlan; kacér pislogással csábít, hogy vedd meg a fincsa répát, de azt is úgy világítjuk meg ügyesen, hogy frissebbnek hassék, lágy karácsonyi zene hangol arra, hogy hát bizony... kisJézuska akolját is energiatakarékos angyalok világították ki és környezetbarát fűtése volt. "Rá meleget a marha lehel" - énekeljük templomainkban.

 

"Nagymami, ha hideg van a lakásban, tegyél pokrócot az ablakba, és ha otthon ülsz, takarózz be, ha egyedül vagy, nehogy megfázzál, simogassad Fifikét, jól felöltözzél, ha leviszed sétálni! Vetettem Anyáékkal neked energiatakarékos botmixert karácsonyra, mert tudod, hogy NAGYON szeretlek - ne felejts el utalni a számlámra, nyáron megyek Soundra!!! Jövő karácsonykor találkozunk újra! Szia, Nagyi!!!!!"

 


1 komment

Címkék: nagyi hús ébredés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr292523771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsuhesz 2010.12.19. 14:48:41

hehe, Putyi is itt van :D
na majd ha ráérek, elolvasom...
süti beállítások módosítása