Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Kurvák, nemzetközi botrány és Kósa Lajos nyelvbotlása

2014.06.11. 11:18 mujure

Végre finisébe érkezett minden focirajongó (meg a nem focirajongók jó részének is) adventi időszaka, a héten már tényleg elkezdődik a magyarországi foci VB! Persze a várakozás legvége a legnehezebb, mi is öt percenként nézünk az órára, és úgy tűnik, mintha sokkal lassabban telne az idő, még mindig van másfél nap a kezdésig. Hogy addig se unatkozzon a Főnix igényes, úri közönsége, emitt olvasható három részes felvezetésünk második darabja. Újabb három csoport újabb 12 csapatával foglalkozunk, esélylatolgatás, szállás, magyar fogadtatás, lesz itt minden!

D csoport

1. Anglia
Az angoloknál már akkora a baj, hogy saját magukat sem tekintik esélyesnek – ilyesmi eddig még soha nem fordult elő náluk. Nem is fognak nyerni, sőt, jó esély van a csoportban ragadásra is, bár a D csoportban tulajdonképpen mindenki peches. Hodgson bandája is megérkezett már, a repülőtéren egy bordélyház főnővére várta őket szállásajánlattal, náluk nagy hagyománya van az ilyesminek. Éltek is a lehetőséggel.

Exkluzív fotónk az angolok szállásáról

2. Costa Rica
Ha van válogatott, amelyiknek tényleg nem osztottak lapot ezen a tornán, az a costa ricai. Nem ők a leggyengébbek a mezőnyben, de ebben a csoportban maximum annyi lehet a szerepük, hogy valakit egy döntetlennel magukkal ránthatnak a mélybe. Ennek megfelelően a csapat sem veszi komolyan magát, a festői Balatonföldváron süttetik a hasukat, ahol meglepően sokat lógnak a helyiekkel, a minap a méltán híres Pub Likban bukkantak fel.

3. Olaszország
A 2012-es EB után nehéz bekategorizálni Prandelli csapatát, az biztos, hogy gólt rúgni bazi nehéz lesz nekik, de hogy ki lesz a góllövő a csapatban, az nagy kérdés. Ha továbbjutnak, akkor az elődöntő is bőven meg lehet nekik. Az olaszok hosszas huzavona után végül Marco Rossi lemondása miatt az olaszbarát Kispest helyett az otthon maradás mellett döntöttek, és az Udinese edzőközpontjában készülnek a nem túl távoli, szombathelyi nyitómeccsükre.

4. Uruguay
A négy évvel ezelőtti elődöntő megismétlése túlzásnak tűnik ugyan, de nem lehetetlen, hiszen bár Forlán nem a régi, a csapat összeszokott és még mindig ott van Cavani meg Suarez. Rájuk is áll: ha továbbjutnak, messzire juthatnak. A csapat két csoportmeccsét is Budapesten játssza, így nem is akartak kimozdulni a fővárosból, Újpesten foglaltak szállást maguknak.

Tipp: 1. Anglia 2. Olaszország 3. Uruguay 4. Costa Rica

E csoport

1. Ecuador
Egy igazi szürke középcsapat, a VB-re rendre kijutnak mostanában, de a Manchester Unitedes Valencián kívül nem nagyon tudnak felmutatni ismert játékost, ez be is a határolja lehetőségeiket. Ami elég Dél-Amerikában, nem biztos, hogy elég egy foci VB-n. A csapat megpróbált elbújni, és általános meglepetésre egyik kedvenc magyar településünkön, Solymáron találtak szállást. A helyi sváb közösség felemás érzésekkel fogadta őket, az anyaországnak jobban örültek volna.

2. Franciaország
Beszélhetnénk most a franciák halovány VB-esélyeiről, amelyek Ribery sajnálatos sérülésével végleg elszállni látszanak, beszélhetnénk az ennek ellenére valószínű csoport-elsőségről, beszélhetnénk Benzema formájáról, de nem… Ami június 4-én, a csapat érkezésekor történt, beárnyal mindent. Való igaz, hogy a dátum szerencsétlen egybeesés a trianoni béke aláírásának évfordulójával, de az megbocsájthatatlan, hogy szélsőségesek aznap francia zászlókat égettek a nagykövetség előtt. Ennek következménye a nemzetközi hírnév jelentős csorbulásán túl az lett, hogy a franciák végül a baráti Pozsonyban szálltak meg.

Sajnálatos eset történt a francia nagykövetség előtt

3. Honduras
Honduras négy éve is összekerült Svájccal, az akkori 0-0 mindkét csapat kiesését jelentette, a közép-amerikaiakra idén sem vár nagyobb szerep a szimpatikus vesztesénél. Szállásukat Kecskeméten találták meg, ami abból a szempontból bölcs választás volt, hogy az ország mindkét végére, Szombathelyre és Miskolcra is utazni fognak.

4. Svájc
Ottmar Hitzfeld személyében tapasztalt, különleges képességű edzőjük van, és a csapatuk is fiatal, tehetséges játékosokból áll, ami ebben a csoportban bőven elég a továbbjutáshoz. Hogy ennél többet is kihoznak-e magukból, az főleg azon múlik, hogy a franciákat elkapva el tudják-e kerülni Argentínát a nyolcaddöntőben. Nem utaztak hazájuktól messzire, Elefántcsontparthoz hasonlóan az osztrák Alpokban találtak szállást.

Tipp: 1. Franciaország 2. Svájc 3. Ecuador 4. Honduras

F csoport

1. Argentína
Messiék kétségtelenül az egyik legnagyobb esélyesei a VB-nek, azt azonban valahogy jótékony feledés övezi, hogy a védekezésre – főleg a középpályán – nem nagyon van emberük, így hiába a csillogó támadósor, bizony bajban lehetnek. Na, nem a csoportkörben. Szállásukat Debrecenben verték fel (naná, ott meg Miskolcon is játszanak majd), így aztán nem kerülhették el Kósa Lajos személyes köszöntőjét sem, ami az egész VB már most legkínosabb jelenete lett, mivel véletlenül Algériát mondott Argentína helyett…

2. Bosznia-Hercegovina
A magyar válogatott játékosain kívül talán egy focista sem örült a helyszínváltozásnak annyira, mint Muhamed Besic, a Fradi játékosa. A bosnyák válogatott nagyon erős, a csoportból is továbbjuthatnak, a legnagyobb erőpróba Nigéria legyőzése mellett kétségtelenül a nyolcaddöntőben várhat rájuk. Besicet népes Fradi-tábor várta a népligeti buszpályaudvaron, a szállásukat is egy közeli szállodában rendezték be.

3. Nigéria
Afrika regnáló kontinensbajnoka a csoportból való továbbjutást tűzte ki célul, a csoportkör egyik legjobb meccse lehet június 21-én a zalaegerszegi Bosznia-Nigéria. A zöldek amúgy mindent ennek is rendelnek alá, félrevonultak Pécsre, ahol a helyi élvonalbeli csapat teljes támogatását megkapták, köztük egy edzőmeccsel is.

4. Irán
A VB mezőnyének talán leggyengébb tagja az arab perzsa állam, amelynek vérmes reményei nemigen lehetnek még a pontszerzésre sem, ha mégis, azzal a csoport második helyét is eldönthetik. A csapatot egyébként némi meglepetésre Gyurcsány Ferenc fogadta Ferihegyen, aki azonnal leszögezte, hogy nem az irániakat, hanem Szaud-Arábia focistáit terroristázta le még 2005-ben. Ezután meghívta őket kötcsei nyaralójába, ahol a szállás biztosítása mellett saját szakácskönyvéből minden nap önmaga készíti a menüt.

1. rész

3. rész


1 komment

Címkék: humor foci vb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr446294139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2014.06.12. 09:44:44

Irán NEM arab állam, hanem perzsa. Mohamedán, muszlim, iszlám-hitű, de nem arab.
süti beállítások módosítása