Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Magyarok, spangli és az irtó cuki japánok

2014.06.10. 12:00 mujure

Végre finisébe érkezett minden focirajongó (meg a nem focirajongók jó részének is) adventi időszaka, a héten már tényleg elkezdődik a magyarországi foci VB! Persze a várakozás legvége a legnehezebb, mi is öt percenként nézünk az órára, és úgy tűnik, mintha sokkal lassabban telne az idő, még mindig van két és fél nap a kezdésig. Hogy addig se unatkozzon a Főnix igényes, úri közönsége, emitt olvasható három részes felvezetésünk első darabja. Elsőre három csoport 12 csapatával foglalkozunk, esélylatolgatás, szállás, magyar fogadtatás, lesz itt minden! A résztvevők többsége is megérkezett már, szóval vágjunk bele!

A csoport

1. Magyarország
Természetesen a mieinkkel kezdünk, a csapat nagyon egyben van, a tolódás remekül megy, a védekezésből a támadásokba való átmenet pedig fenomenális volt, még Dzsudzsák is tanul a mestertől. Pintér Attila egészségi állapota ugyan aggasztó, de a hírek szerint jól van a kapitány, aki továbbra is bízik az NB1-esekben. És milyen igaza van, hiszen magabiztosan győztük le Albániát és gyönyörű gólokkal Kazahsztánt. A meccsek tökéletesen szolgálták a felkészülést, hiszen köztudott, hogy Kazahsztán nagyon hasonló stílust képvisel Mexikóval. De legyünk reálisak: az esélyeink a VB-rutint tekintve nem túl jók, a horvátok biztosan erősebbnek tűnnek nálunk, de Mexikót és Kamerunt elkaphatjuk, nagy szükség lesz a hazai szurkolókra!
A csapat szállása természetesen a Telki edzőközpontban van, a stáb szeretne nyugalmat a csapat köré, így csak a Főnix juthatott be, de mi is alig-alig tudtunk megszólaltatni valakit, és a játékosok is gyakorlatilag csak a kötelező köröket futották. Pintérrel is sikerült szót ejteni, aki megígérte, hogy ha vége a tornának, rendelkezésünkre áll egy hosszabb interjú erejéig. „Megteszünk mindent, hogy büszkévé tegyük a magyarokat, ez egy hatalmas lehetőség a csapat számára, de senki ne felejtse el, hogy Róma sem egy nap alatt épült fel, ráadásul ott nem kellett megtanítani a tolódást sem. A védekezésből támadásba való átmenet javul, megpróbálunk tovább fejlődni, de ez a csapat a 2016-os EB-re lehet teljesen kész.” Kicsit mintha előre védekezne a kapitány, de az látszott, hogy a kommunikációs tréning jól halad.

Szilaj fiaink csatába indulnak

2. Horvátország
A horvát csapat a brazilok kiesésével a csoport fő esélyese lett, de a nyolcaddöntőben biztos kemény ellenfél jön, szerintem annál tovább nem jutnak. Modricon sok múlik, a Realban idén rohadt jól nyomta, meg ott van még Mandzukic is a Bayernből, ugyebár. A horvátok amúgy úgy döntöttek, hogy ha már melléjük került a világbajnokság, nem is mozdulnak ki otthonról, a horvát tengerparton készülnek a tornára. Így is sokkal kevesebbet kell utazniuk majd.

3. Kamerun
Afrika egyik legnépszerűbb csapatának inkább a múltja fasza, nem a jelene, Eto’on kívül nincs is klasszis játékos, és ő se mai csirke már. Persze kemények a fiúk, nagyon nehéz falat lesz, van néhány Premier Leauge-játékos is a csapatban,erővel biztosan bírni fogják. Az afrikaiak szeretnének elbújni, és a meleg sem zavarja őket, így a tikkadt Alföldön helyezkednek el, méghozzá Gyulán, hogy legyen hol fürdőzni is. A helyiek többek között a már megénekelt FIeSZta-turnéval köszöntötték őket.

4. Mexikó
Félek, hogy „Amerika cigányai” (ahogy az egy háttérbeszélgetésen félig tréfásan elhangzott) idén nem fognak sok vizet zavarni a VB-n, pedig szeretem őket. A csapat nincs rendben, alig jutottak ki, és hiába a tökéletes szálláskörülményeket biztosító Ózd, ebből bizony nem lesz továbbjutás.

Tipp: 1. Horvátország 2. Magyarország 3. Kamerun 4. Mexikó

B csoport

1. Ausztrália
Az auszik azon kevés válogatott egyike a dél-amerikaiakon kívül, akiknek bizony többet kell utazniuk a helyszínre, de itt már ők is jobban járnak majd. A csapatot Árok Ferenc fogadta, aki az ausztrál futball nagy ismerője, ráadásul Orbán Viktor friss tanácsadója. Árok tudja is mitől döglik a légy, eldugta az auszikat a Káli-medencébe és Tapolcán foglalt nekik szállást. Ettől még kiesnek, simán.

2. Chile
Kitüntetett figyelemben részesítem majd a chilei csapatot, főleg persze Vidal miatt, de amúgy is nagyon rendben vannak. Szép csendben készülnek a meglepetésre, amit okozni akarnak: kiverni Hollandiát, majd bejutni a negyeddöntőbe (lássuk be, miattunk ez nem elképzelhetetlen). Az ausziktól nem messze, Keszthelyen foglaltak szállást, így mindkét csapatnak nagyon közel lesz közös meccsük helyszíne, Zalaegerszeg.

3. Hollandia
A hollandoknál nincs minden rendben, a csapat is fiatal, Van Gaal pedig félig már a Manchester United kispadján üldögél, így a koncentrációval bizony baj lehet. A hollandok is megérkeztek már, szállásuk a Kazinczy utca egyik hostele lett, így közel a bulinegyed is, nehogy már ne tudjanak kikapcsolódni a srácok. A repülőtéren – ki más? – Istvánffy András (még?) 4K!-elnök egy hatalmas spanglival fogadta Robbenéket, akik természetesen nem is utasították vissza az ajándékot.

pistarobben.jpgIstvánffy András smoking with Arjen Robben at Liszt Ferenc Airport

4. Spanyolország
A VB egyik toronymagas esélyese, csak az szól ellenük, hogy a sok siker fásulttá teheti őket, nem nyerhet mindig ugyanaz! Ezen kívül még mindig övék a legkomplettebb és legmélyebb keret a világon, aki nyerni akar, annak meg kell vernie őket. A landoláskor természetesen az egyik legnagyobb szurkolótábor őket fogadta, köztük magával Orbán Viktorral – aki egy eredeti Puskás-mezzel ajándékozta meg a küldöttséget - és a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóival, akik nyilatkozatuk szerint „tanulni szeretnének olyan színésznagyságoktól, mint Busquets, Fabregas vagy éppen Sergio Ramos”. A szállás az egyik budapesti Hilton Hotelben van, így a luxuskörülmények garantáltak a címvédő számára.

Tipp: 1. Spanyolország 2. Chile 3. Hollandia 4. Ausztrália

C csoport

1. Elefántcsontpart
Egy újabb afrikai válogatotthoz értünk, akik bizony megérdemeltek már egy könnyebb VB-csoportot az előző kettő után. Ebből a csoportból bizony könnyen tovább lehet lépni, elég csak a görög-kolumbiai duó egyikét elkapni, persze még le kell győzni Japánt is az első meccsen. Drogbáék Ausztriában szállnak meg, így ők is azon válogatottak táborát erősítik, akik nem hazánkban készülnek.

2. Görögország
Egy világ gyűlöli a görögöket a 2004-es EB megnyerése miatt, mondjuk én csak a csehek kiejtését nem tudom megbocsájtani azóta sem, a többivel nem volt gondom. Azóta a görögök masszívak maradtak, de semmi extra, én azért továbbjutónak várom őket. A görögök sokáig otthon akartak maradni, végül mégis hazánkba jöttek, méghozzá Siófokra. Mint mondják, a tengerpartra emlékezteti őket.

3. Japán
Az ázsiaiak nagyon leszerepeltek tavaly a Konföderációs Kupán, de Trapattoni mindenre képes. Beleszólhatnak a továbbjutásba, ez nem kérdés, a nyolcaddöntőnél tovább úgyse nagyon jut senki ebből a csoportból, szóval még akár ők is lehetnek azok. Szerintem nem. A japánokat népes rajongótábor várta itthon, egy rakás rózsaszín hajú egyetemista lányon kellett áthámozniuk magukat, a csajok szerint „irtó cukik voltak”. Egy budai szálloda ablakai alatt gyülekezhetnek még, ha látni akarják őket.

4. Kolumbia
Falcao nélkül félkarú óriások, szerintem ők azok a sötét lovak, akik végül nem fognak nagy meglepetést okozni. Persze rám cáfolhatnak, a csapatuk magja erős európai ligákban nyomja nagyon jól, szóval ebből bármi lehet. A csapat busszal jött, majd kétes múltú vendégeikkel együtt magához Tasnádi Péterhez gurultak be. Nem akartunk belefolyni.

Tipp: 1. Görögország 2. Kolumbia 3. Elefántcsontpart 4. Japán

2. rész
3. rész


Szólj hozzá!

Címkék: humor foci vb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr706290709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása