Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó szeptemberben?

2013.10.08. 18:27 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba.

Németh Gábor

Talán emlékeztek augusztus egyik legszórakoztatóbb showműsorára, ami a Goldenblog kapcsán borzolta minden jóérzésű ember idegeit. A valóban hasznos munkát végző Átlátszó és az MSZP által gründolt Egyenlítő blog párharca már csak azért is vicces volt, mert a világon senkit nem érdekel, hogy ki nyeri meg a HVG Online blogversenyét, viszont mikor kiderült, hogy néhány százalék fog dönteni a helyezések között, elszabadult a pokol. Kezdjük azzal, hogy Gábor és Zsófi, akik mindketten az Egyenlítőnél dolgoznak, posztoltak egy fotót, amin eljegyzést ígérnek a választóknak, amennyiben megnyerik a versenyt. Cuki, nem? Aztán vége lett a szavazásnak, az Átlátszó (nagyon helyes módon) nyert, az Egyenlítősök meg köszönték szépen, jó kampány volt, gratulálunk. Gábor pedig végre vállalhatta, hogy valójában egy másik lánnyal él élettársi kapcsolatban. Na most pont leszarjuk, hogy ki mit csinál facebookon, de az, hogy a bevallottan MSZP-s blog főszerkesztője ilyen módon kampányol, sokat elmond a szervezetről is, aminek, közvetetten bár, de dolgozik. Persze nyilván elfogadhatatlannak tartják, ha valaki hazudik a kampányban, ehhez kétség sem férhet.

Szerémy Linda

Ha valakinek semmit nem mond a név, az nem baj, mi sem tudtuk, hogy így hívják Schmuck Andor csaját egészen addig, amíg a Cinken nem olvastuk a drámai hírt: szakított minden nyugdíjasok kedvencével. Hogy ez miért suttyóság? Természetesen nem Schmuckot sajnáljuk, inkább csak szórakoztató az időzítés: egészen véletlenül közvetlenül azután engedték el egymás kezét, hogy kiderült, Andor is áldozatul esett Mesterházynak és nem kér belőle az MSZP. Nincs kéz parlamenti hely, nincs csoki.

Szilvásváradi képviselőtestület

Na, azért meg lehet nyugodni, a Fideszesek is nagy francok. Történt ugyanis, hogy egy tömegintézményből néhány fogyatékost Szilvásváradra költöztettek volna, hogy a változatosság kedvéért emberi körülmények között élhessenek. Erről a képviselőtestület egyhangúlag úgy döntött, hogy nem engedélyezi, mert... Hát, miért is, miért is...? "Megmondom őszintén, semmi közünk hozzá.", "Ózdra, úgy hallottam, ezer cigányt telepítenek be, vagy már telepítettek is. Hasonló [hozzájuk], ugye, csak más szempontból megkülönböztettek a cigányok, de hát akkor ezek szerint nem lehet őket.", és a kedvencünk: "Az a nagy baj, hogy a lakosság nem tudja, kikről van szó... Javarészük csendes, nyugodt… és hát csak tehetetlen… egymás kezét fogják, ott sétálnak… Na, nem mondom, nem szép látvány." Az új csövestörvény óta tudjuk, hogy a Fidesz esztétikai szempontból tökéletes munkát végez, de szerencsére ezzel egyenes út vezet a suttyólistára is.

ELTE-ÁJK HÖK

Juj, hát az ELTE hallgatói önkormányzatait el kellene küldeni valamiféle továbbképzésre (Németh Gábornak biztos vannak ötletei), mert a Jobbikos BTK után most az Állam- és Jogtudományi Kar lett pellengérre állítva. Míg a bölcsészek csak excel táblázatokat tudnak gyártani, addig a jogászok hála a jóistennek képzettebbek, úgyhogy adót csalnak, lehúzzák pénzzel a hallgatókat (akiknek, ugye, az érdekeit képviselik) és még vitatkoznak is arról, hogy ez most gáz-e vagy sem. Szerencsére nem az, hiszen bár "Berzéteinél lehet, hogy nincsen számla, de Ő akár Gerencsér Csaba születésének idejéből is tud számlákat kiállítani", így nem lesz baj sem. Horváth Áron ezzel szemben kissé ünneprontó, szerinte a közgyűléshez "méltatlan, hogy ÁFA nélküli számlákról beszéljünk, jogi egyetemre járunk".

Papcsák Ferenc

Zugló Fideszes polgármesterét azzal vádolták meg, hogy korrupt. Na bumm, mondhatnánk, azért ismerve Magyarország elmúlt huszonhárom évének történetét, ez nem egy akkora felfedezés, aki polgármesterségig viszi, az nyilván nem az erkölcs megtestesülése. Papcsák nem is kerülhetne rá erre az illusztris listára, ha csak ennyiről lenne szó, de szerencsére a csávó továbbment és feljelentést tett amiatt, hogy elmaradt a feljelentés. Igen. Egy korrupcióval vádolt politikus feljelentést tett, mert nem jelentették fel. Imádjuk ezt az országot.

Cink vs. 444

Az ex-indexesek, úgy tűnik, nagyon rühellhetik egymást, amiből az átlagos médiafogyasztó csak profitálhat. Történt ugyanis, hogy Plankó Gergő a 444-en ekézte egy kicsit az amúgy tényleg röhejes Orbán-lefejezős performanszt, amire Szily Laci a Cinken írta meg, hogy nem érti mi a fasz baja van ezeknek a nyugdíjas gondolkodású idiótáknak, ez egy tök király tüntetés volt, a szezon legjobbja. Erre már maga Uj Peti írt egy publicisztikát, ami nagyjából arról szólt, hogy Szilynek kicsi a pöcse. Ezt persze Lackó nem hagyta annyiban és visszaszólt, hogy aha, nektek meg puncitok van. A hónap legszánalmasabb cicaharcából már csak az nem derült ki, hogy akkor végül is ki a bajnaista és ki a jófej, de nem is számít. Kicsit olyan hangulata van az egésznek, mint mikor felfogadsz két magánnyomozót és ráállítod őket egymásra. Vajon mikor jönnek rá, hogy az egész csak Dopeman ördögi terve volt?

2013 suttyói:

Január - Hoffmann Rózsa

Február - ELTE-BTK HÖK

Március - Orbán Viktor

Április - Balogh József

Május - Kerényi Imre

Június - NSA

Július - Schobert Norbi

Augusztus - Magyar Rendőrség


Szólj hozzá!

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr735554270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása