Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó januárban?

2013.02.04. 13:10 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba.

Hoffmann Rózsa

A Nemzet Tanárnője élen jár suttyóságban, gyakorlatilag lehetetlen olyan hírrel találkozni vele kapcsolatban, amit épeszű ember normálisnak tart. 2013-at ugyanazzal a lendülettel kezdte, amivel az előző évet maga mögött hagyta. És amikor már azt hittük, hogy nem tudja felülmúlni önmagát, kijelentette, hogy ha nincs kréta vagy vécépapír, akkor a tanárnak hivatali kötelessége azt megvásárolni. Nyilván nem ajánlotta fel a fizetésének egy részét erre a célra, hiszen a félmillás havi apanázsból nem fér bele ilyen csacsiságokra költeni. Bezzeg a nettó 106.000 forintból futni fog rá.

"Hát ez is benne van, de arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz, mint ahogy a pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket, óvodától a középiskoláig, és mindez elrendeződik."

Vitézy Dávid

A Tékozló Fiú többször megpróbálta már teljesen tönkretenni a BKV-t. Bár egyelőre nem járt sikerrel, azért egy finom elszólás jutott tőle januárra. Ahhoz, hogy egy minimális hóesés a tökéletes káosz birodalmába rántja a fővárost, már hozzászokott mindenki, az viszont, hogy már napokkal korábban tudni lehetett, hogy leesik némi hó, Dávidkát a legkevésbé sem zavarta és faarccal benyögte, hogy ez bizony előre nem látható esemény volt. Az, hogy egy segg a fiatalember már régen kiderült, a januári performansz után viszont biztosan be fogják hívni a következő szóvivő-választási műsor döntőjébe.

- Ez itt egy vis maior helyzet, egy időjárási probléma volt, ööö, igyekszünk helyreállítani...

- Vis maior a téli havazás?

- Ön szerint micsoda?

Barack Obama

Egy tízes skálán vajon mekkora cinizmus kell ahhoz, hogy a világ legnagyobb hatalmával bíró ember benyögje, hogy egy jogi kiskaput kihasználva egyetlen érmével fizetné ki az adósságát? Részünkről olyan 16 körülre tennénk a pontszámot, azt is csak azért, mert ha az ember odafigyel, akkor ez valójában rettentően humoros. Adott a Szabad Világ Vezérországa. Adott egy tetemes méretű adósság, amit képtelen kifizetni. Egyetlen ember van a földön, aki bemondhatja, hogy figyelj, nem tudok pénzt adni, de nézd, itt a bélyeggyűjteményem, az is megteszi, nem? Ez az ember pedig nem más, mint Amerika első majdnemfekete elnöke. Aki egy gyümölcs.

"Ezen a vonalon született – egyébként egy fórumbejegyzésből – az az ötlet is, hogy a kincstár gyártson le egy 1000 milliárd dolláros platinaérmét. Ez egy bármilyen egyszerű fémdarab lehet, a ráírt összeg a fontos. Ezt aztán a Fednél letétbe helyeznék, és a Fed ennek a fedezetére adhat az államnak ezer milliárd dollárt. Ez nem számítana közvetlen államadósságnak, és a kormánynak sem kell új államkötvényeket kibocsátania."

Orbán Viktor

Természetesen képtelen kimaradni egy ilyen versenyből hazánk Első Embere, aki mindenkinél elsőbb, olyannyira, hogy azt beszélik, egy márciusi törvénymódosítással elintéznék, hogy minden egyes "ELSŐ" komment csakis az ő neve alatt futhasson majd. Orbán ebben a hónapban szokatlanul csendben volt, Facebookra is különösebb kommentár nélkül rakta ki a fotót a pálinkasorozatról, aminek minden címkéjén ő látható. Üdítő érzés, hogy 2013-ra oda jutott a magyarországi politikai kultúra, hogy már nincs szükség az olyan mondvacsinált indokokra, mint a nép fia van a nép italán, ami nem számít személyi kultusznak, mert... Mert csak.

"Az irsai szőlőtől a vilmoskörtéig."

Mesterházy Attila

Megmondom őszintén, tűkön ülve várom azt a napot, amikor az összes behízelgő, modoros gyökér szoci börtönben fog rohadni azért, amit az országgal csináltak. Addig viszont, míg felragyog a magyarországi rendszerváltás napja, kénytelenek leszünk továbbra is figyelemmel követni, ahogy az Ország Eminense görcsösen próbálja elhitetni mindenkivel, hogy ő más, nem rosszabb, mint Horn és Gyurcsány együttvéve. Erről egyelőre nem lehet nyilatkozni (remélhetőleg soha nem is tudunk majd és akkor megúsztuk, hogy miniszterelnök legyen az imidzsváltás királya), az viszont biztos, hogy van akkora tahó, mint fentebb említett ex-miniszterelnökeink. Például elment Erdélybe és bocsánatot kért a 2004-es népszavazásért. Bizony, az MSZP tanult a hibáiból és most, hogy már szavazók lettek a határon túli magyarok, hirtelen őszintén megbánta a volt állampárt összes tagja, hogy anno egy elvi kérdésben a rossz oldalon álltak.

"Mesterházy Attila bocsánatot kért a határon túli magyaroktól azért, hogy az állampolgárság kiterjesztéséről szóló 2004. december 5-i népszavazáson 'egy rosszul feltett kérdésre rossz választ' adtak. Hozzátette, ma már belátják, hogy a pragmatizmus mellett a szimbolikus gesztusokra is szükség van a nemzetpolitikában."

Jávor Benedek és a bajnaista rendszerkritikusok

Igen, épphogy, de még januárban volt ez is. A nap, amikor megtörtént az előre megjósolható és széthullott a magyar történelem leglabilisabb pártja. A nap, amikor néhányan felálltak egy magát rendszerkritikusnak valló párt frakciójában, mert inkább csatlakozni kívánnak a rendszerért felelős volt miniszterelnökhöz. A nap, amikor kijelentették: nem adják vissza a mandátumukat a pártnak, aminek a farvizén a Parlamentbe jutottak. A milliós fizetés ugyanis kell, az elvek viszont menjenek a faszba, csak a baj van velük.

"Az LMP Párbeszéd Magyarországért platformjának vasárnapi közgyűlésén az a döntés született, hogy a platform tagjai kilépnek az Lehet Más a Politika pártból – közölte Jávor Benedek a párt levelezőlistáján. A platform tagjai egy új pártot akarnak létrehozni. Ennek ellenére nem szeretnék, hogy az LMP frakciója megszűnjön, 'ugyanakkor természetesen fenntartjuk a jogot értékeink és meggyőződésünk parlamenti képviseletére' – írta Jávor. A platform ezért tárgyalást kezd a frakció további működésének tisztázására a képviselőcsoport két felének képviselői között."


51 komment · 4 trackback

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr575024209

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mahírt eszik a rozsda 2013.02.05. 15:58:12

Az egyik legjobb dolog az V. kerületben, hogy itt nincsenek ocsmány óriásplakátok. A felszínen egy se, talán csak a metróalagútban van néhány. Nálunk főleg Mahír-oszlopok vannak, amíg a hirdetők plakátjai összetartják őket. Még egy-két csapadékos hét, ...

Trackback: Már a közüzemi számlákon is kampányolna a kormány 2013.02.05. 10:25:43

Rányomtatnák a számlákra, mennyit takarított meg az adott hónapban és összesen a fogyasztó a rezsicsökkentéssel a kormányhatározat kihirdetése óta. Az új típusú energiaszámlák első oldalán a fogyasztás, az egységár, az ÁFA és a végösszeg sorai alá ker...

Trackback: Dorosz Dávid Lonsdale-ben pózol 2013.02.05. 10:23:33

A stylist elfelejtett szólni, hogy ideológiailag nem helyes a szélsőjobb kedvenc márkájában pózolni az LMP-ből kivált nyolcak vadonatúj honlapjának fejlécében. Az LMP 15 fős parlamenti frakciójából nyolcan tagjai a Párbeszéd Magyarországért Platformna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.02.05. 09:39:44

Hát ebből a szemezgetésből a rózsika magasan veri a mezőnyt ezzel a "ha nincs krétára pénze az oskolának akkor vegyen a tanár a saját agyonadóztatott fizetéséből"...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.05. 09:57:34

Aki Vitézy Dávidot támadja az vagy nem volt tisztában a BKV-nál zajló folyamatok kapcsán az előző évtizedek lenyúlási gyakorlatával, cagycsak zsigerből fikázza.

Ha valakinek akkor épp Vitézynek köszönhető, hogy egyáltalán még működik a BKV.
A Veke-től kezdve rengetek hasznos reformot vert keresztül a vízfejű bürökrácián.

Persze ez nem feltétlen dícséret, hisz az eddigi BKV vezetőkhöz képest kiemelkedőt nyújtani, elég a közepes teljesítmény.

2013.02.05. 09:59:26

@csárli hárper: Való igaz. Azért Rózsika viszi a prímet.
Áldásos tevékenysége beragyogja a magyar oktatás- politika egét.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.05. 10:02:37

Obama suttyó, de ennél a felfújt érmés ötletnél vannak százszor komolyabb ügyei is.

Az Orbán-pálinkáról még nem is hallottam, irigyli a szovjet vodkákat?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.05. 10:05:06

@Trompf: Vitézy addig csinált bármi értelmeset, amíg kívül volt a VEKE-ben. Bár ki tudja, hogy az ő ötleteit adta-e tovább szóvivőként vagy másokét...
Jelenleg egy vízfejre helyezett újabb vízfej tetején ül és nem sok pozitívat lehet elmondani a tevékenységéről.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.05. 10:06:40

@kovi1970: Nem az agyonadóztatás a legfőbb gond, hanem az, hogy kb 10 ezerrel van a garantált bérminimum felett egy általános iskolai tanár fizetése.

nevetőharmadik 2013.02.05. 10:10:14

Azért azt mondani, hogy Jávor az LMP farvizén került be, legalább akkora suttyóság. Sorold már föl az LMP eddigi húzóneveit, aztán sorold fel úgy is, hogy a Párbeszédeseket kihagyod!

Na.

Mária 2013.02.05. 10:20:42

"Megmondom őszintén, tűkön ülve várom azt a napot, amikor az összes behízelgő, modoros gyökér szoci börtönben fog rohadni azért, amit az országgal csináltak. "

*

Mit is csináltak egészen pontosan, amiért a börtönben kellene rohadniuk?

ne most 2013.02.05. 10:32:45

@Trompf: Beültették a bevételek és a BKV közé, igy nem felelős a BKV-ért, sőt továbbra is szidhatja kívülről és mondhat okosakat.
A BKV egyébként is haszontalan, még a buszok is tönkremennek a kezeik között.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.05. 10:47:06

Hoffman, Vitézy mind a cölöpteknős ölebei. Őket kár külön indítani...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.05. 10:47:54

A Matolcsy nyilaspárti apja miatt tüntettek, aljas csürhe, vagy a a fideszes offshore cégekért, a Pintér kedvezményes nyugdíjáért, vagy hogy ne derüljenek ki az E-on vétel részletei,
A haza száguld, minek ugattok bele, jönnek a fizetett román segítők?
Van rendőrség és TEK is, ti mit akartok demonstrálni, ők vigyázzák a rendet.
Fel is vagytok már fegyverkezve, fidesz seggnyaló műcivilek?
Aljas, mocskos, simlis orbán banda takarodj!

Artie 2013.02.05. 11:16:07

Akármilyen fasz is Vitézy, a havazás vis maior...

notib 2013.02.05. 11:32:21

hogy maradhatott ki Nyakó, mint az éhségmenet résztvevője ????

de a fő gyökér, a Mesterházy-Werber-MSZP trió, az erdélyi vendégjáték miatt...

notib 2013.02.05. 11:35:50

@Békemenet csürhe minek tüntetsz, hisz minden o.k?:

kicsi csürhe, mi a bajod a nyilasokkal, a komcsik ávójában elég sokan dolgoztak közülük, munkás-paraszt pártotok és kormányotok legnagyobb megelégedésére...

újat mondtam, kis pubi ? ne csodálkozz, ez így volt...

Szociknak vége 2013.02.05. 11:41:37

Vicces naivitás azt hinni, hogy Obama 5lete volt a PLATINAvicc.

Azt is csak az óvodások hiszik el, hogy ő irányít.

1. Csak egy nem becsődölt állam fizetheti a kamatsarcot

2. USA egyfolytában a csőd szélén áll

3. Bankár számol: jobb a totális csőd vagy inkább beszopjuk a viccet, és marad a kamatsarc?

Obama a legnagyobb gyökér, és nem csak emiatt. A nobel-békedíja sem semmi.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.05. 12:03:44

Végezetül a következő kérdésekre szeretne választ kapni Matolcsy Györgytől (volt MSZMP, most fidesz), Ungváry Krisztián:

1. Elismeri-e azt, hogy a magyar állam 1944 előtt is több intézkedéssel súlyos anyagi és egyéb kárt okozott polgárai egy részének (azaz egyáltalán nem védte meg őket)?

2. Elismeri-e azt, hogy vezető magyar értelmiségiek, köztük Matolcsy Mátyás (apuka?)gazdasági szempontból a holokauszt szellemi megalapozójának is tekinthetőek?

3. Szerencsésnek tartja, hogy politikusként úgy emlékezik történelmi tragédiákról, hogy abból minden olyan szál kimarad, amely saját rokonságának felelősségét is érintheti?

4. Megmondaná, milyen állításaim hazugok?

Szociknak vége 2013.02.05. 12:10:45

@Békemenet csürhe minek tüntetsz, hisz minden o.k?: Arra azért kíváncsi lennék, hogy lehet a holokausztot gazdaságilag megalapozni....:)

Egyébként te az OPNI - ból szabadultál?

vasziljevics 2013.02.05. 12:28:24

hát itt senki sem ellenfél Rózsának.

Sir Nyű 2013.02.05. 12:47:03

Most komolyan Orbán ekézitek a pálinkáért, amikor Obamát [i]Baracknak hívják[/i]?!

DezInf 2013.02.05. 12:51:19

@MetroGoldwinMayer:

Nem,nem onnét szabadult. Téged kezeltelek,ezért ismerlek MGM.
Látom nem a megbeszéltek szerint szeded a gyógyszered. Nem szép tőled. A végén megint tomboló közveszélyes leszel. Inkább ne menj a brékamenetre,még kitör belőled az elnyomott állat:)

DezInf 2013.02.05. 12:53:58

@MetroGoldwinMayer:

Ideje lenne elbeszélgetnünk,látom már nem érted meg a leírt szöveget. Ez igen súlyos agykárosodást jelez. Ne gondolkozz,pihenj kicsit. A nemgondolkodás amúgy is az erősséged:D

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2013.02.05. 12:56:26

Egyrészt Hoffmann Rózsát megszorítani sincs esélye a többieknek, másrészt a blogger felkészültségét jellemzi, hogy Obamához köti a billió dolláros érmét.
www.cnbc.com/id/100285772/The_TrillionDollar_Coin_Is_Back

Főleg, hogy az ötlet először 92-ben merült fel.

teknoc erno 2013.02.05. 13:00:53

Nem szavaztam, mert ez a felsorolás nem objektív, kiragadott féligazságokon alapul, pl. Hoffmannnn Rózsa egy listán Obamával...hát ez eléggé buta így ebben a formában...

Egyedi Nikk 2013.02.05. 13:15:07

@Mária:

Mit csináltak egész pontosan?

Most komolyan, te trollkodsz?
Vagy az elmúlt években nem ebben az országban éltél?

Kivlov 2013.02.05. 13:33:24

Szerintem ezeket magasan üti kunhalmi ágnes (szigorúan kisbetűvel!) az mszp-ből.
Az reggel 7kor nem egyszer ott fröcsög a TVben, de mint egy elmebeteg olyan stílusban és hagnemben és hangerővel. Tuti, hogy nem 100as.
Ha a fentiek suttyósági együtthatóit összeszorozzuk, no akkor kb kijön, ennek a nőnek az extrasuttyósága... :D

Mária 2013.02.05. 13:40:04

@Egyedi Nikk:

Mit kérdezgetsz vissza, Cicuka?

Halljam, mit is csináltak egészen pontosan azok a "behízelgő, modoros gyökér szocik", amiért a börtönben kellene rohadniuk?

Mária 2013.02.05. 13:43:39

@Kivlov:

Pedig a baloldal még mindig csak kispályázik ahhoz képest, amit a jobboldali fröcsögők a Rémhír Tévében meg az IMHO tévében előadnak, pedig a nemzeti oldal színe-javát már onnan is kibacarintották a p.csába.

Egyedi Nikk 2013.02.05. 13:45:03

Cicuka? Te részegen kommentelsz?
Bocsánat, neked olyat nem szabad? A végén még eljössz és szájbavágsz, ugye :D

Olvass utána (azért lehetőleg valami kevésbé részrehajló forrásból) de csak miután megnyugodtál picit.

politikus-omm 2013.02.05. 13:48:59

@Mária: ŐŐŐ

Utolsó helyre nyomták Magyarországot a régiós rangsorban (az első helyről)

Megduplázták az adósságot

Átverték az EU-t az elszámolásban

A legfelsőbb vezetésükig értek a gazdasági bcs-ek

Magyart magyar ellen kampányt folytattak 2004ben

Kivándorlási hullám indult 2006ban/portfolio tegnapi cikk/

Hazudtak, loptak, csaltak, amikor lebuktak a kiszivárogtatókat keresték...:)

És még sok mást ami miatt többet nem kormányoznak és a szadesz sorsára jutnak.

Mária 2013.02.05. 14:02:16

@politikus-omm:

Édes kicsi szívem, ezek nem tények, amiket idemásoltál, hanem a szokásos, kétbites jobbereket célzó, Habony Árpi-féle demagóg kampánymaszlag.

Egyedi Nikk 2013.02.05. 14:05:16

@politikus-omm:

Először én is arra gondoltam, hogy elkezdem sorolni neki, de a világon semmi értelme. Hagyd rá. Szerintem ő az a fajta elvakult akit 15 öszödi beszéd sem győzne meg...

politikus-omm 2013.02.05. 14:40:58

@Egyedi Nikk: Mária nagyon lelkes amatőr.

Én egyébként leszarom őszödöt tőlem hazudjanak és lopjanak amennyi beléjükfér ( a fidesz is csinálja ), csak a végén ne trágyadombot hagyjanak maguk után. Nincsenek nagy igényeim.

Kivlov 2013.02.05. 14:49:38

@Mária:
Kispálya a fenét! A nagy elqrót nem lehet felülmúlni... :D

rezvez 2013.02.05. 14:57:18

@Békemenet csürhe minek tüntetsz, hisz minden o.k?:
"4. Megmondaná, milyen állításaim hazugok?"
Neked semmilyen állításod nem hazug, hanem szánalmas, ahogy a rendszeres névváltoztatásod is. :-)
Ma délelőttös vagy?

Mária 2013.02.05. 15:01:07

@Kivlov:

Viccelsz?

120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre:

mariablogja.wordpress.com/2012/08/06/120-ok-ami-miatt-nem-szavaznek-a-fideszre/

És ez a lista tavaly augusztusban készült, 120 elkúrás, plusz ami lemaradt a listáról, és amit még hozzátettek az olvasók 119 kommentben.

Azóta ezer oka lett mindenkinek, hogy ne szavazzon a Fideszre :)

Mária 2013.02.05. 15:02:32

@politikus-omm:

Ha amatőr lennék, akkor nem fájna neked annyira, amiket írok :D

Kivlov 2013.02.05. 15:06:15

@Mária:
120? Nekem csak 1 van a maszop kapcsán: mert mszp. Ez mindent elmond a színvonalról, a tagokról, a szavazókról stb...

Mária 2013.02.05. 15:24:26

@Kivlov:

Kérdés, hogy ki hallgat rád, és ki hallgat a baloldali bloggerekre.

pástétom 2013.02.05. 15:28:43

"Megmondom őszintén, tűkön ülve várom azt a napot, amikor az összes behízelgő, modoros gyökér szoci börtönben fog rohadni azért, amit az országgal csináltak."

Egy mocskos gyökér vagy, amiért a szocialistákat vádolod azzal, amit a Fidesz művelt az országgal.

Kivlov 2013.02.05. 15:29:52

@Mária:
Miért kéne bárkire is hallgatni? a buták hallgassanak másokra, a normálisabbja meg el tudja dönteni saját magától is, hogy neki mi tűnik jobbnak.

Khonsu 2013.02.05. 15:35:39

@Békemenet csürhe minek tüntetsz, hisz minden o.k?:

Távol álljon tőlem, hogy kuszaszemet védjem, de igazából mi köze az ő tetteihez annak, hogy az apja ki volt vagy mit csinált? És ez elmondható másról is.

Macropus Rufus 2013.02.05. 15:36:08

@Trompf:
azért télen viszmajornak nevezni a havazást... azért ez meredek. Ne haragudj, ehhez nincs köze annak, hogy ki mit és mennyit nyúlt le.
(meg ha jól tudom, továbbra is qurva nagy addóssága van, pedig már a Vitézke vezeti... Oldaltól függetlenűl mindenki nyúlja a pénzt a BKV-tól.)

Khonsu 2013.02.05. 15:40:07

@politikus-omm: Ők sem jobbak a Fidesznél, de ez kinek újdonság? Az a szomorú helyzet, hogy jövőre akár pénzfeldobással is szavazhatnánk, mert bárki nyer a felhozatalból egyaránt megszívjuk, ez a szomorú helyzet. És úgy kb. a kivándorlási hullám is ezért van, mert nem látszik a pozitív változás reménye.

Prof. Dr. Ausgezeichnet Lienen-Brücke 2013.02.05. 15:42:03

mindenkeppen a javorpenetek-re adom a voks(an virag)omat, mert elvtelen arulasukkal azt a kis remenyt is vegleg a po:cego:do:rbe loktek, ami me'g megvolt ...

Khonsu 2013.02.05. 15:44:12

Amúgy szerintem is megérdemli Rózsika az első helyet, bár erős a mezőny...
süti beállítások módosítása