Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó áprilisban?

2013.05.06. 14:40 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba. Áprilisban kicsit csalódottak voltunk, mert alig jött igazi suttyóság, de aztán szerencsére összekapták magukat a közéleti szereplők és a végén már csak kapkodtuk a fejünket, hogy mi folyik itt.

Közigazgatásügyi és Igazságügyi Minisztérium (KIM)

Az Átlátszó még márciusban igényelte a Fradi-stadion építésére vonatkozó úgynevezett szakvéleményt, amibe belekukkantva első pillantásra annyi tűnik fel még gyakorlatlan szemnek is, hogy a nettó 24 millió forintot érő dokumentum összesen 49 oldalas. Na most az egy dolog, hogy közel félmillió forint oldalanként azért eléggé jó órabérnek számít, amit mi speciel akármikor bevállalnánk, az pedig egy másik, hogy ennyi pénzért mi legalább törekednénk arra, hogy eredetinek tűnjön az alkotás. Nem úgy a Sallay András nevén futó International Management Group Kft., akik inkább az UEFA, a FIFA, az MLSZ, a Guardian, a BBC és más korábbi tanulmányok szövegét shmittelték, ami azért oldalanként félmilláért kissé erős. Hogy mi a probléma akkor a Fürjes Balázs kormánybiztos felelőssége alá tartozó projekttel kormányoldalról? Hát például az, hogy kifizették ezt a lóvét.

International Management Group Kft.

Lásd feljebb, jó kérdés, hogy a pénz kifizetése vagy a schmittelés után a pénz felvétele a nagyobb suttyóság, ezt majd eldöntitek ti.

Belvárosi Plébánia templom

Ejj, annyira cuki dolog, mikor az állam és a vallás szétválasztása után valahogy mégis bekerül az ország alapdokumentumába, hogy a keresztényi értékeknél szebb és jobb nincs is a világon. Ennél talán csak az édesebb, hogy ezt a miniszterelnök születésnapján tartott hálaadó szentmisével hálálják meg a katolikusok. Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?

Laborcz Sándor

Érdekes módon áprilisban csak a vége felé jöttek az igazi suttyóságok, a többi inkább csak régi ügyek felszínre kerülése miatt jutott éppen erre a hónapra. Ilyen a Portik-Laborcz találkozó is, ahol az alvilág egyik közismert alakja az éppen aktuális NBH-főnökkel a Menza étteremben egyezkedett arról, hogy akkor miképp lehetne mégis inkább megnyerni a választásokat 2010-ben a Fidesz ellen. Mint ismeretes, ez nem történt meg, ahogy valójában a találkozó után sem nagyon lett kicsinálva egyetlen akkor még ellenzéki képviselő sem, mégis, azért a Nemzetbiztonsági Hivataltól nem azt várná az ember, hogy maffiózókkal egyezkedjen. Másrészről viszont az MSZP-sek ugyanúgy maffiózóknak számítanak bizonyos szempontból, szóval mi vagyunk az idióták, hogy egyáltalán felkaptuk erre a fejünket.

Balogh József

Az úriember, akiről szó van jelenleg Fideszes országgyűlési képviselő, emellett pedig Fülöpháza polgármestere. Mint ilyen, nyilván csinált már csúnya dolgokat, amikről mi nem tudunk, ezért nem is vádoljuk őt látatlanban, az viszont biztos, hogy egy lagziból hazamenve hullarészegen úgy megverte a feleségét, hogy szegény koponyaalapi sérüléssel került kórházba. Na most Varga István óta tudjuk, hogy a fideszesektől nem áll távol az asszonyverés, ha az úgymond indokolt, de Balogh még tovább ment, mikor értetlenül állt az általa elkövetett undorító tett előtt és azt mondta, hogy szerinte az asszony csak átesett a vak komondorukon. Alapelv, hogy ha hazudsz, akkor az legyen minden részletre kiterjedő, mert úgy jobban hihető, a vak komondor viszont csak arra volt jó, hogy egészen korrekt mémek szülessenek belőle.

Lázár János

Lázár János vélhetően a legokosabb és egyben a leggonoszabb fideszes képviselő, az ő cinikus mosolyához nincs semmi hasonlatos a magyar politikai életben az SZDSZ megérdemelt széthullása óta. A trafiktörvénnyel viszont azt remélné az ember, hogy már túl messzire ment, hiszen amellett, hogy az ország lakosainak túlnyomó részét érinti, ráadásul csak haveroknak osztottak ki trafikot. Amikor odáig jutunk, hogy a lopást 20 évre előre kőbe lehet vésni az egész ország szeme láttára, akkor komoly problémák vannak. Az pedig külön szórakoztató, hogy miután kiderült a turpisság, a Parlament egyből elfogadott egy törvényt, ami megnehezíti a közérdekű adatok megszerzését.

2013 suttyói:

Január - Hoffmann Rózsa

Február - ELTE-BTK HÖK

Március - Orbán Viktor


Szólj hozzá!

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr325284535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása