Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó júniusban?

2013.07.07. 15:33 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba.

sixx

Nem szokásunk különösebben fennakadni sixx trollkodásain, egyrészt mert rettenetesen szórakoztató, amit művel(t a legutóbbi időkig, mostanában, nyilván a fél Index távozása miatt, nem nagyon foglalkozik a comment:commal sajnos), másrészt pedig általában igaza van. Viszont pont tőle eléggé váratlan volt, hogy egy tökéletesen érthető poént halálosan komolyan vegyen. Történt ugyanis, hogy Puzsér részt vett egy beszélgetésen, ahol Dancsó azt találta neki mondani, hogy akármennyire is fosladék, azt be kell látni, hogy a Való Világ nagyon faszán meg volt csinálva. Erre az önjelölt gyűlöletceleb azt válaszolta, hogy hát igen, ennyi erővel ugye mondhatjuk, hogy a holokauszt is faszán meg volt szervezve, gondoljunk csak bele, hogy milyen pontosság kellett ahhoz, hogy mire érkezik a marhavagon, már üres legyen a krematórium az újaknak. Ízléstelennek tűnhet a párhuzam, de lássuk be, hogy a helyén használta. Annyit jelent, kedves sixx, hogy attól még, hogy valami jól van megcsinálva, még nem feltétlenül fasza is. Hát ennyi.

Magyar Tudományos Akadémia (MTA)

Jó, ezen az elmúlt hónapok fényében, amióta gyűjtjük a legkirívóbb suttyóságokat, igazán nem lehet elcsodálkozni, de lássuk be, hogy van annak valami diszkrét bája, hogy még az MTA sem rejti véka alá, hogy pofára osztályoz. Ez még gimiben a föcitanártól abszolút rendben volt, még hasznos is talán, ha a fiatalok hamar megtanulják, hogy a felkészülés minimálisan számít az életben, de az Akadémiától egy fokkal korrektebb eljárást vártunk volna. Mindenki döntse el maga, hogy mit tenne Demeter Tamás helyében: örülne, hogy minden objektív szempontra maximális pontot kapott, vagy szomorkodjon, hogy ennek ellenére sem kapott támogatást azért, mert nulla pontot ért el a teljesen szubjektív Összbenyomás című részén a pályázatnak. Részünkről abban viszont egészen biztosak vagyunk, hogy Kosztolányi György helyében, aki aláírta a levelet, nem lennénk, mert neki egy átlagon felüli méretű lófaszt látnánk szívesen a seggében.

Kanye West

A csávó, aki képes volt mindenféle kérdés nélkül lenyúlni a Gyöngyhajú lány című klasszikust, ráadásul volt pofája beletenni a számába Kóbort is. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy lányának indokoltnak látta a North nevet adni (értitek, North West, avagy északnyugat), akkor kijelenthetjük, hogy Kanye darabokra robbantotta a suttyométert.

Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület

Ezt közelítsük meg találós kérdés formájában. Ki a nagyobb suttyó: az, akinek a bírósági adataiban vezető tisztségviselőként Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák szerepel, vagy az, aki egy ilyen egyesületnek fennállása óta minden egyes pályázaton több millió forintot ítél meg? Mármint persze csak akkor, ha indulnak is, ami a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület esetében a következőt jelenti: 2011 júliusában bejegyezték, 2012 nyarán (ekkor pályáztak először) 3,5 millió forintot, még ebben az évben plusz 10 millió forintot, 2012 őszén 4,5 millió forintot, 2013-ban pedig eddig 3,5 millió forintot kaptak Gipsz Jakabék, akik ugye nők.

NSA

Az NSA-ről, avagy az Amerikai Egyesült Államok nemzetbiztonsági hivataláról, valójában mindig is tudtuk, hogy megfigyelnek mindent és mindenkit. Elolvassák az e-mailjeidet, hozzáférnek mindenhez, amit valaha írtál, feltöltöttél, akár csak jegyzetben elmentettél, hogy később majd megírd a blogodon. Június óta pusztán annyi a különbség, hogy mindez most már hivatalosan sem összeesküvés-elmélet, hanem tény. Különösen pikánssá teszi a dolgot, hogy bocsánatot még véletlenül sem kért senki, a szivárogtató Snowdenért tűvé teszik a világot (legutóbb a bolíviai államfő gépét kényszerítették leszállásra, mert azt gondolták, hogy a gép fedélzetén van a csávó), Obama annyit mondott, hogy ebből majd biztos készül film is, az amerikai hírszerzés igazgatója, James Clapper pedig a szenátus előtti kihallgatásán arra a kérdésre, hogy "Gyűjt-e az NSA bármifajta adatot az amerikaiak millióiról vagy százmillióiról?", azt válaszolta, hogy "Tudatosan nem. Vannak olyan esetek, amikor talán, véletlenül gyűjthet, de tudatosan nem." Közben pedig Snowden a Spiegelnek elmesélte, hogy nem talán és nem is véletlenül, lehallgatják az EU országait is.

Kövér László

Nehéz kérdés, hogy ki idegesítőbb, a nácikra hajazó Jobbik vagy a turulsámánnak kinéző Kövér László. Az viszont biztos, hogy a földtörvény szavazásakor lenyomott széljobbos akcióval nehéz nem egyetérteni: elfoglalták a pulpitust az ülésteremben, majd perceken keresztül zúgott a Parlamentben az amúgy tüntetéseken használatos hazaárulók rigmus. Mert hát az van, hogy külföldieknek kiárusítani a magyar földeket azért tényleg eléggé karcos, sőt, szó szerint ugye a haza árulása. Kövér persze nem tétlenkedett, a nyilvánvaló kimondása miatt egyrészt elvette az akcióban résztvevő jobbikos képviselők egyhavi fizetését és kitiltotta őket a Fehér Házból (ami ugye a Képviselői Irodaház). Ez azért különösen nagy suttyóság, mert az van, hogy akármennyire is fáj, akármennyire is nem értünk vele egyet, ha valakit megválasztottak, akkor el kell viselni, hogy az ország egy részét bizony ő képviseli.

2013 suttyói:

Január - Hoffmann Rózsa

Február - ELTE-BTK HÖK

Március - Orbán Viktor

Április - Balogh József

Május - Kerényi Imre


2 komment

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr245363728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Földi Bence 2013.07.07. 16:02:09

Kanye West-tel kapcsolatban kicsit el vagytok tájolva, nézzetek utána pl. Presser nyilatkozatainak.

szkr 2013.07.07. 16:13:50

@Földi Bence: háhh, és tényleg: www.magyarhirlap.hu/kanye-west-kert-engedelyt-pressertol

mindegy, a lányával kicseszett, úgyhogy azért maradhat.
süti beállítások módosítása