Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Mi a picsa történt ma? - Június 4.

2012.06.04. 09:11 szkr

Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük egyébként a Hit Gyülekezetével, megtagadták ezt a Kormánytól. A mától Magyar Harakiri néven elhíresült nap tagadhatatlanul egy jelentős pillanat volt történelmünk szempontjából. Viszont amellett, hogy rávilágít arra, hogy a Jobbik nyugodtan származtathatná magát Károlyi Mihálytól, vagy hogy Harry Hill Bandholtz eszméletlen menő és egyben nagyon is alulértékelt hőse a Modern Magyar Mesének, van még egy nagyon fontos tulajdonsága: kibaszottul régen volt.

„A magyarok már a háború előtt is azon mesterkedtek, hogy a propaganda minden eszközével elkendőzzék a korábbi magyar kormány és főleg bizonyos arisztokrata kormánykörök tetteit. Ám mindezek ellenére a háború folyamán sikerült lelepleznünk a magyar oligarchia valódi lényegét, valamint Magyarországon a háború előtt és alatt uralkodó valódi állapotokat. Az egész világ elborzadt ezeknek a tősgyökeres mongol politikai viszonyoknak a láttán…” (Edvard Beneš csehszlovák külügyminiszter prágai parlamenti beszéde 1920. február 26.)

Nem tudok nem asszociálni a mai magyar viszonyokra, mikor Beneš méltán halhatatlanná vált sorait olvasom. Az idézet persze folytatódik, Mindenki Eduárdója arról beszél, hogy a magyarok a felelősek a komplett világháborúért, ami nyilván valahol erős csúsztatás, de talán ne egy online kocsma legyen az a felület, ahol emiatt elítélnek bárkit. Az érdekes inkább az, hogy milyen elképesztő káosz uralkodik ma a magyar fejekben ezzel az egésszel kapcsolatban. Az egyrészről teljesen oké mindenkinek, hogy szörnyű és igazságtalan dolog történt azon az 52 méter hosszú és 7 méter széles folyosón, viszont a természet rendje (gyéká: a születés) miatt egyre többen vannak olyanok is, akik értetlenül állnak a Nem! Nem! Soha! és a Mindent vissza! követelések előtt. Miért lenne jó az? Hirtelen az amúgy is gyenge lábakon álló magyar gazdaság egy olyan problémával szembesülne, amit nem tudna megoldani egyetlen Nemzeti Konzultációs kérdőív.

Trianon köré legendákat szőttünk, mert az, ami történt gyakorlatilag máig érezhetően tönkrebaszta az országot, létrehozta a harakiri egy addig abszolúte ismeretlen formáját, amit érzékeltetni talán úgy lehet a legkönnyebben, hogy valaki levágja az összes testrészét (ne akadjunk fenn a részleteken, de nesztek: elektromos fűrésszel) és utána várja, hogy éhen haljon. Ez a mítosz viszont erősen visszacsapott: teljesen érthető a felháborodás, miközben teljesen értelmezhetetlen a követelés. Itt van például ez a Károlyi. Kiváló példa a mítoszok kialakulására, hiszen a széljobbos irányból az jön, hogy ő a felelős Trianonért, miközben mások tőle származtatják a – szintén leginkább a széljobbosokra jellemző – irredentizmust. De legyen meg a ló túloldala is: Horthyt úgy ábrázolják a baloldali freskóművészetben, mint egy nyolc ollókarral felszerelt, ártatlanokat kaszaboló démont, miközben csak egy kurva ideges tinédzser volt, aki nem csak a kocsmában ugatott, hanem fogta magát és tényleg bosszút is állt egy olyan dologért, ami miatt, csak magamat ismétlem, máig ki vannak akadva huszonévesek is.

A helyzet, fogalmazzunk finoman, kibaszottul bonyolult volt. Ha ott kellett volna lennem azon a beszélgetésen, ahol kitalálták, hogy egy ilyen helyzetben mit lehet csinálni, valószínűleg én is azt mondtam volna, hogy áldozzunk be pár bakát: csináljanak kormányt, írják alá a békeszerződést és mondjanak le szégyenükben. Másrészről viszont talán nem kellene félreérteni Károlyi 1918. december 3-i proklamációját sem, ami arról szól, hogy srácok, nem tudunk tenni semmit. A logikus következtetés egy ilyen kijelentésről irredentáéknál nyilván a hazaárulózás, viszont amellett a tény mellett elmenni, hogy kurvára nem volt semmi értelme bevonulni Kolozsvárra, mert az eredmény ugyanaz (ha nem rosszabb – ezt sosem fogjuk megtudni) lett, nyilvánvaló provokáció.

Az a tény pedig, hogy az egyik oldal hortizik, a másik pedig károlyizik, egyszerűen szánalmas, hiszen itt van nekünk a magyar történelem egyik legmenőbb alakja, aki nyilván nem magyar, hanem amerikai és Harry Hill Bandholtz-nak hívják.

„Figyelembe véve azt a tényt, hogy mivel nem a román teljhatalmú megbízott adta át [gyéká az ultimátumot], nyugodtan megüzenheti a küldőnek, hogy menjen egyenest a pokolba.”

Ez a bizonyos 1919. augusztus 11-ére datált román ultimátum azt mondta ki, hogy a magyarok kötelesek teljesíteni minden román követelést, amik között olyan nyalánkságok voltak, mint például minden hadianyag és hadikészlet feladása, Románia támogatása a Bánát megszerzésében, de a legjobb: politikai unió létrehozása, aminek folyományaként a román király lett volna Magyarország uralkodója is. Na erre azt mondani, hogy menjetek a kurva anyátok picsájába szerintem a) tipikusan amerikai dolog és b) valami elképesztő módon menő. Megint csak magamat ismétlem: a csávó amerikai küldött volt! Semmi köze nem volt a viszonyokhoz, kábé itt volt Erasmus-szal, de éppen olyan pozícióban, ahol leugathatott egy területre ácsingózó wannabe oligarchát. Ami vicces: ebben az esetben is irredenta barátaink azok, akik olyan kurvamód gyűlölik a Világ Diktátorát, a nagy nevet szerzett Amerikai Egyesült Államokat (megint csak ne vesszünk el a részletekben, de megint csak nesztek: a csávó nem a távolból ugatott, hanem itt tolta Magyarországon az amerikai katonai misszió – helló, Afganisztán! – parancsnokaként, és volt pofája a köcsög jenkinek megakadályozni, hogy a románok kifosszák a Nemzeti Múzeumot. Kis idióta amerikai geci).

És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg.


442 komment · 4 trackback

Címkék: ünnep fóbia legenda

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr34563391

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vörös heringgel etette a fideszcsürhét a Parlamentben Navracsics Tibor 2012.06.04. 15:36:33

Csürhe módon viselkedett a Fidesz-frakció Vadai Ágnes “horthyzós” felszólalása alatt, amire Navracsics a “red herring” nevű manipulációval válaszolt. Ha az ellenzék viselkedne így bármelyik fideszes képviselő beszéde alatt, Kövé...

Trackback: Kádár János szelleme kísérti Orbán Viktort 2012.06.04. 15:31:10

Orbán Viktor nem tudta megfejteni Kádár népszerűségének titkát, ezért kiment a temetőbe, hogy tanácsot kérjen az MSZMP egykori főtitkárától. Mit tanácsolt Kádár János szelleme Orbán Viktornak? A lentebbi képen látható: * *...

Trackback: Trianon = hungaroluzerikum! 2012.06.04. 15:15:00

Elkúrtuk, drága véreim, nem kicsit, nagyon! Oké, hogy még nem éltünk akkor, de azok akkor is mi voltunk ott. Mi, magyarok bántunk borzalmasan a saját nemzetiségeinkkel a 64 vármegye idején...

Trackback: A trianoni diktátum aláírói 2012.06.04. 09:13:10

Tudjuk-e kik voltak azok, akik Magyarország részéről aláírták a trianoni békeszerződést? Honnan jöttek, és utóbb mi lett a sorsuk? Most van 92 éve annak, hogy a versailles-i Trianon kastélyban a magyar kormány delegáltjai aláírták a történelmi Magyaror...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 22:09:31

@'it's cool to know nothing': Az ostoba sztereotípiáktól pl..
Van családom, autóm, házam, hazám, kötelességem, stb.. Attól vagyok szabad, hogy mindez tőlem függ, nem mástól. De ezt Neked, hiába is magyaráznám.
Arra viszont őszintén kíváncsi lennék, hogy ha bejártad a világot, mégis itt kötöttél ki, annak mi lehetett az oka, mert ez zavaros: "... és úgy döntöttem, hogy itt akarok élni. Ez sem volt szabad választás. Úgy éreztem, így kell ennek lennie." A'sszem, van mit rendbe raknod magadban. Pszichiátert kellene váltanod.

Fufo 2012.06.04. 22:11:04

Azért azt nem ártana végre felfogni, hogy az I. világháborúban MI (az Osztrák Magyar Monarchia) voltunk az agreszzor. MI üzentünk hadat éa következményeként MI robbantottuk ki az I. világhábotút, annak minden poklával, mocskával és emberáldoztaával együtt. Trianonban mi nem ártatlan áldozatok voltunk, hanem legyőzött agresszorok és meg is kaptuk érte a büntetésünket.
Aztán a II. világháborúban nagyjából eljátszottuk mégegyszer ugyanezt.
Hogy ez a büntetés túl súlyos volt? Igen az volt, ezt ma már senki sem vitatja, de megváltoztatni senki sem fogja.
Igen, nemzeti tragédia volt (nem csak Trianon, hanem az előzménye is). Persze, megemlékezhetünk róla, ahogy a Mohácsi vészről is, de ahogy az sem tesz ma már senkit depresszióssá, ennek sem kéne.
Amúgy meg a határok nyitva vannak, bárki szabadon költözhet onnan ide, vagy innen oda, ha akar.

Bicepsz Elek77 2012.06.04. 22:13:07

A posztolo rgy phaszphej. A torokok 150 evig voltak itt, a spanyolok 700 evig harcoltak a felszabaditasukert. Szoval elore!!! Persze esszel!!!

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 22:13:41

@Fufo: Oké de ebben mekkora szerepünk volt nekünk és mekkora az osztrákoknak.Azért inkább ők voltak a főnökök.És még ők is kaptak területeket.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 22:15:18

Na jóéjt gyerekek,holnap még rátok nézek!

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:15:43

Milyen konkrét haszna van annak a területnek, ahol többségében románok élnek?
Ha mondjuk valami csoda folytán a románok felvilágosodnának, és nem nyomnák el az ottani Magyarokat, volna bármi jelentősége annak, hogy melyik országhoz tartozik?

Nekem mi hasznom lenne abból, ha a terület visszakerülne Magyarországhoz? Útlevél nélkül mehetnék oda kirándulni? Ha Románia csatlakozik a Schengeni övezethez, akkor ezt megtehetem területfoglalás nélkül is.
Vállalkozóként gazdasági haszonra tehetnék ott szert? Az EU-ban ezt most is bárhol megtehetem.
A területből adóbevételek jönnének? Abból én semmit sem látnék. Amúgy valószínűleg inkább költeni kellene rá.

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 22:15:51

@kifordított nagyanyó: Sajnállak, nagyanyó. Toleránsnak lenni sokkal élvezetesebb, mint habzó szájjal élni. Karácsonykor kurva szar lehet Neked.
Nekem is van jobberré vált echte maszopos haverom (sőt, sógi-sógim / Tényleg, nem Te vagy az, Dr. úr?). De valamelyest megértelek, ezért nem szavaztam a múltkor én sem. Viszont most DK-s vagyok - vagy bármi, csak le a fideSS-szel!

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:15:57

@fuck_a_but:
Az általam felsoroltakból melyik külső kényszer? Ha láttad a világot, tudod, hogy sehol sem jobb. Itthon is jól boldogulok, máshol is jól boldogulnék. Viszont itt van egy rakás dolog, emberek és tárgyak, amikhez kötődöm. Az csak egy illúzió, hogy egy migráns be tud illeszkedni. Ez még soha senkinek sem sikerült, csak van, aki azt hazudja. A gyerekeinek már jobb lesz persze. Ha éltél külföldön és láttad, hogy megy ez, akkor tudod te is. Én már tudom, hol a helyem. Te még menj és keresgéld a sajátodét.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:16:38

@kifordított nagyanyó: Vedd kötözködésnek, csak amíg ti mindenáron a primerszektort (mezőgazdaság, bányászat) akarjátok éltetni, addig ez az ország sehova nem fog fejlődni. Gazdaság szempontjából gyenge, teljesen hibás az az elképzelés, hogy gazdaságot lehet rá építeni, főleg olyat mely versenyképes Európában vagy a világban.

qwertzuiop05 2012.06.04. 22:18:44

@Atrox: Az tényleg szar lenne, ha Bazmegyét Ukrajnához csatolnák, egyfelől mert érintene a dolog, másfelől meg nem határosak egymással!:o)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.04. 22:19:44

Szerintem elég eröltetett már ez a műmagyarkodás, a nemzeti összefogás napja, a nemzeti ez meg az, az állandó magyarkodással való hencegés. Már lassan- bocs de -a vizeletünk is piros-fehér-zöld.
Nagy a világ találd meg benne a helyed, de szeresd normálisan a hazádat. Ne állandóan az érzelmi húrokat pengetve, sírjuk vissza az elveszett földünket, tudomásul kell venni a rossz döntést és előre nézni.
Elveszi apám rokkantnyugdíját ez a nemzeti csőcselék, lehet nem tudom befejezni az egyetemet. De ezerrel nyomják külföldre a saját magyar pártjaiknak a lóvét. Itthon iszonyú a szegénység, ők meg Erdélyt segítik. Mi pénzbe kerül pár tízezer ember látványos magyarrá avatása, de nincs gyógyszer a kórházakban az nem érdekli őket.
A csaló bukott Schmitt Pálnak az 5 ingatlana mellé 150 milláért adnak palotát, komoly fizetést stb mert mi kutyánknak jár. A rokkant bányász halljon éhen, mert elvették a rokkantnyugdíját. Schmitt elvtárs ha lenne benne egy kis "nemzeti jóérzés" felajánlhatna a nyírségi viharkárosultaknak. Eszébe nem jut a nemzeti nyavalyásnak!

Ilyenek vagytok parlamenti kétharmad, pedig a választók kétharmada nem szavazott a fideszre !

Lebarbározni hazájukban a szomszéd románokat, mi ha nem nemzeti bunkóság, tahóság, Kövér eltárs!

Álszent, sunyi, tetű, simlis banda vagytok.
Sokszor kérték már a kinti magyarok, hogy ne ugassatok bele az ottani dolgaikba. Ők tudják mi a jó nekik.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:20:19

@Anyámasszony_sanyija:
Az a hasznod, hogy meg tudod őrizni ami a tiéd. Ha nem ezt teszed, sehol nem lesz maradásod. Mindig lesz valaki, akinek az kell majd ami a tied. Egy nap azon veszed majd észre magad, hogy egy románé, szerbé stb. a házad. Ennek nincs vége, ennek soha nem lesz vége.

Aki ezt nem tanulja meg, annak vége. Ez a világ minden részén így van, nem csak itt a Kárpát-medencében. Volt idő, amikor úgy gondoltam, hogy el lehet élni, hogy emberek, nemzetek békében élhetnek egymás mellett. Be kell lássam tévedtem. Ez igaz a németekre, amerikaiakra, kínaiakra és románokra is. Vagy megvéded magad, vagy megesznek élve.

Csomorkány 2012.06.04. 22:25:07

Hát, vannak példák arra, hogy egy kisebbség megbillent egy többségi társadalmat, de az mindig a demográfiai tendenciákkal függ össze.

Észak-Írország pl. 60 %-ban protestáns volt, amikor nem kért a katolikus Ír Köztársaságból. Most meg ott is többségben vannak a katolikusok, és igen rendesen borították is a bilit.

A Szovjetunió bukását Nyugaton nem látták előre, de azt jogosan észrevették már a 70-es és 80-as években, hogy a muszlim kisebbség szaporodása destabilizálja a Birodalmat.

Az albánok is azért váltak Koszovó birtokosaivá, mert sokkal több gyermekük volt, mint a szerbeknek.

Tanulság, hogy minden magyar gyermek, aki megszületik, enyhíti Trianont, és minden nemzetiségi gyermek súlyosbítja. A mérleg évtizedek óta az, hogy Trianon súlyosbodik, bár mintha mostanában kezdenénk jobban állni a románoknál.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:25:37

@Fufo:

1, Magyarország ellenezte a háborút.
2, Mai napig háborút jelent egy trónörökös kivégzése. Lásd WTC esete, egy trónörökös halála meg jóval fajsúlyosabb diplomáciai szempontból.

Ha ma Obamát lelőnék egy gyenge Közel-keleti országba hidd el kapna jó pár bombázót meg "béke teremtő" hadtestet a nyakába.

"Milyen konkrét haszna van annak a területnek, ahol többségében románok élnek?"
Jó kérdés, a románoknak miért is van akkor szüksége magyarlakta területekre? Miiért is nem adják vissza?

"Milyen konkrét haszna van annak a területnek, ahol többségében románok élnek?"
Az, hogy te szeretsz idegenek között élni, ahol bármikor dönthetnek úgy, hogy megvonják a jogaid sőt egyéb finomságokkal is megszórnak (lásd német-zsidó együtt élés 1920-1945), akkor hajrá.

"Nekem mi hasznom lenne abból, ha a terület visszakerülne Magyarországhoz?"

Neked úgy konkrétan semmi. Az ottaniak viszont lehet beszélhetnének saját anyanyelvükön. Esetleg nem vernék őket félholtra.

bigthereal 2012.06.04. 22:26:16

@'szkr: kurva anyád...

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:27:08

@'it's cool to know nothing': Az amerikak? Azok kik? Az USA állampolgárai? Ők azok, akik régebben németek, angolok, hollandok, zsidók, afrikaiak voltak?

No és kik az Európaiak? Az EU államplgárai? akik régebben németek, angolok, hollandok, magyarok, szlovákok, stb... voltak?

Nehéz ezt az utóbbi mondatot elképzelni? Most talán igen.
És mondjuk 100 év múlva? :)

Csomorkány 2012.06.04. 22:28:21

@Csomorkány: kiegészítés, hogy Magyarország úgy lett katolikus többségű ország, hogy a kezdetben kisebbségbe szorult katolikusok 250 éven keresztül nagyobb családokat neveltek, mint a reformátusok.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:28:26

@'it's cool to know nothing': Nemzetek képesek békében élni egymás mellett, amíg mindkét fél képes megőrizni önállóságát, és amíg egyik sem próbálja elnyomni a másikat. Ugyan ez a folyamat megfigyelhető a párkapcsolatoknál is.

AbuBakr 2012.06.04. 22:30:05

Sokan elfelejtik, hogy volt egy vesztes az első világháborúban, amit a versailles-i asztalokon még apróbb darabokra szabdalták mint hazánkat.... Csakhogy abból nem lett semmi, mert ott nem károlyi-k meg linder bélák dirigáltak, hanem egy Atatürk. Aki nem vadászöltönyben ment tárgyalni, hátha megsajnálják a szegénysége miatt, és nem előre szó nélkül oszlatta a hadsereget, mert majd az is jó pont lesz, hanem módszeresen hazaverte a benyomuló görög, és egyéb hadseregeket...
És sem a franciák, sem az angolok nem ontottak vért, egyszerűen magára hagyták a kegyeltjeiket.
Hasonló lehetett volna a helyzet itt is. A déli frontról gyakorlatilag egy győztes hadsereg tért haza egy elvesztett háború végén. Ugyanis az olaszok összeroppantak, az már más kérdés, hogy nyugaton meg a németek, így cseszhettük a déli sikereinket...
Közel kétmillió felszerelt, harcedzett veterán szélnek eresztése okozta a trianoni tragédia materializálódását, mert az az erő lazán lepattintotta volna a román-cseh és egyéb seregeket. Azért írom a materializálódást, mert az elviekben Párizsban meghúzott határok soha nem valósultak volna meg, pont úgy, ahogy Törökországban sem valósultak meg.
Csakhogy nekünk károlyi jutott, míg a törököknek Musztafa Kemal Atatürk

És ne jöjjön senki azzal hogy francia, meg brit katonák jöttek volna...
Dehogy jöttek volna, nyugat európa ki volt vérezve. Nem volt család ahol ne lett volna legalább egy két férfi áldozata a háborúnak. Egy győztes hatalom közvéleményével sem lehetett volna lenyeletni a további véráldozatokat, egy távoli kelet európai konfliktus rendezése érdekében.
Elég csak a lengyel orosz háborút megnézni. Ami azért már majdnem közvetlenül veszélyeztette a nyugati világot. Ha akkor Lengyelország elesik és a bolsi förtelem eljut az akkori német káoszig, egészen másfelé fordult volna a történelem kereke. Ezt végiggondolva, ha oda nem jutott a győztes hatalmak haderejéből, akkor ugyan miért jutott volna a csehszlovák, jugoszláv vagy román seregek megerősítésére?

A posztot nem minősítem, egyrészt mert megtették már előttem sokan, másrészt meg minősíthetetlen...
"Benes halhatatlan sorait idézve..." sor végképp lerúgta nálam az ékszíjat....

mojoking77 2012.06.04. 22:32:38

@k.o._laci: Hoppa.. Leszel oly kedves, es elolvasod az elozo kommentemet? Ugy 15:45 korul irhattam...
Valami azt sugja, bar akaratlanul, de nagyon csunyan estel pofara kedves baratom.. Semmi gond, emberek vagyunk, megesik az ilyesmi. Nem szukseges elnezest kerni, vegyuk ugy, szimplan rossz faszt kezdtel el basztatni. Megesik sokunkal neha...
Tovabbi szep estet...
@Brian Cohen: Te pedig sajnos nem olvastad el rendesen azt amire valaszoltal. Romaniaban IS volt foldosztas... Igen, bar furcsa, de Magyarorszagon is a huszadik szazad folyaman 2 (+1) alkalommal.. Eloszor az altalatok antikrisztusi magassagokba taszitott Horthy korszak derekan, majd nem sokkal kesobb a "felszabaditas" es a rovid eletu Kisgazdapart vezetese alatt... A +1 a 90'es evek legelejen inkabb vicc volt, ugyanis ugyanazokat a foldeket osztottak ujra, amit a nepek az elso ket foldosztas alatt szereztek meg...
Tortenelemora vege....

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:34:45

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ezek átmeneti állapotok, csak addig van így, míg erőegyensúly van. Mihelyt az egyik megerősödik, már nem fogja érdekelni, hogy a másik mit akar.

Előbb utóbb az egyensúly mindig felbomlik és akkor az szív, aki olyan hülye, hogy elhiszi, hogy most már béke lesz és szeretet mindörökké, ámen.

Ezért sem lesz a szlovákoknak és cseheknek tartósan saját állama. Előbb utóbb valamelyik szomszéd (és nem feltétlenül mi) majd megkívánja, ők meg soha nem harcoltak/küzdöttek meg semmiért sem.
A románok, szerbek, horvátok már más tészta, azok jelenleg agresszívabbak nálunk, ők állnak nyerésre. Kérdés, lesz-e erőnk ellentartani.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:35:24

@AbuBakr: Igen a törököket sokan elfelejtik. Őket még nálunk is jobban megszívatták. Nekik szerencséjükre volt és volt egy Atatürkjük aki elküldte a kurva anyjába a szerződésükkel együtt az antant hatalmakat.

Károlyi: Nála azt kell megérteni - és ezért nem tartom hazaárulónak- hogy meggyőződéses pacifista volt. Sajnos ezek az emberek abban hisznek, hogy ha nincs hadsereg meg fegyver akkor bénkén hagyják az országot.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:38:32

@AbuBakr:
Azt se feledd el, hogy Horthy éppen a franciákkal kollaborált, míg a Vörös hadsereg a románokkal szemben honvédett volna. Ott várta meg Szegeden, hogy a románok lerohanják Budapestet.

Fel nem tudom fogni, hogy hogyan lehetett fontosabb az ideológiai ellenállás a haza védelménél. Ha egybentartották volna az országot, lemeccselhették volna utólag, hogy ki legyen a főnök.

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:38:43

@'it's cool to know nothing': Mit értesz agresszión? Fegyveres konfliktusra gondolsz? És mi van akkor, ha gazdaságilag nem éri meg a szomszéddal háborúzni? Márcsak azért sem, mert a nagyok igen hamar a fejünkre koppintanak.
A legkifizetődőbb dolog az, ha nincs háború.

2012.06.04. 22:38:46

@Anyámasszony_sanyija: "Nekem mi hasznom lenne abból, ha a ...."

Az elmúlt 22 évben a legtöbb magyar ezt a kérdést tette fel. 10 millió önző országa lettünk, eredményt láthatod mellékelve. Az a hasznod, hogy lesz az unokáidnak hazája, és esetleg szerecsés esetben még mindig Magyarországnak fogják hívni. A valóságsókon butuló okostelefonos dzsippes anyagias műmájer szarházi rétegnek nehezen fog leesni, hogy egy nép jövője olyan egyszerű giccses és ciki dolgokon múlik, mint hagyományörzés, kultúra, föld, tradíció. De azért az elmúlt évek bizonyították, hogy talán még maradt némi remény, bár elég lassan megy az feleszmélés. Főleg abban a korban, amikor az idővel futjuk a versenyt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:41:43

@'it's cool to know nothing': Szlovákok igaz. De az USA se küzdöttek soha, aztán látod mi lett belőle. A csehekről meg nagy hülyeségeket beszélsz, elég sokat küzdöttek, velünk, ellenünk stb.

A béke meg sosem tartós. A status quo-t kell végig fenntartani. Erre célszerű a külső ellenség. Az USA is darabjaira hullott volna már, ha nem lennének közös ellenségeik.

2012.06.04. 22:42:36

@Anyámasszony_sanyija: "A legkifizetődőbb dolog az, ha nincs háború."

Csakhogy mindig az erősebb dönti el, akar-e a háborúzni veled vagy nem. Ha akar, akkor nem tehetsz semmit, vagy védekezel.

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:43:30

@Jankove: És mi volna olyankor, ha az unokáim országát USE-nek hívnák? Biztos, hogy az olyan rossz lenne nekik?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:44:51

@Anyámasszony_sanyija: Nem feltétlen igaz. Sokszor nagyon hasznos a megelőző csapás. Pl. Észak-Koreát valaki igazán lerohanhatná már végre.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:45:14

@Anyámasszony_sanyija:
Már egy párszor leírtabb fentebb, hogy nem fegyveres konfliktusra gondolok.

Az miért van, hogyha egy vegyes házasságban az anya idegen, akkor a gyerek nem magyar lesz, hanem idegen, merthát az anyanyelve idegen? Ha az apa az idegen, és az anya magyar, akkor sem lesz a gyerek magyar, merthát csak a férfi mondja meg, hogyan, mire kell nevelni a gyereket. Persze sok kivétel is van, de ez az általános: minden környező nép agresszívebb nálunk jelenleg, nekünk, meg, ahogy itt a hozzászólásokból látszik, ez nem fontos, önként hódolunk be.

A magyar identitásod feladása minden környező országban követelmény, elvárás. Ez szerintem elég komoly agresszió.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:46:22

@Anyámasszony_sanyija: Az attól függ, mit értünk USE alatt. Ha egy elnyomó, félkomcsi szerveződést ami felé manapság tart, akkor igen nagy baj lenne.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:47:07

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
A csehekről írottak természetesen az utóbbi 200 évre vonatkozik. Nem küzdöttek azok semmiért, fülbesuttogtak, röplapoztak és csak megkapták, amit akartak.

AbuBakr 2012.06.04. 22:50:27

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Az ostobaság sosem mentesíti a bűnt, pláne ha történelmi bűn. És akkor olyan helyzet volt, amikor önmagában is hazaárulás volt az ostobaság.

@'it's cool to know nothing':
Horthy parancsnoksága alatt nem állt jelentős haderő Szegeden. Ha csatlakozik a vörösökhöz, az első napon golyót kapott volna...
Viszont ha a kezében (vagy más kezében) lett volna a szélnek eresztett déli front, Budapest helyett inkább Bukarest lett volna megszállva...
Az alapok lettek elrontva, nem szabad lett volna vörös kézbe kerülnie az országnak...

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:51:35

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Például egy szövetségi államot, mint az USA. Ahol a tagállamok nem háborúznak egymással, mert nem áll érdekükben, és amúgy sem engedné a szövetségi kormány, meg a szövetségi haderő.
Helyette versenyezhetne az USE mondjuk az USA-val, hogy ki épít előbb kolóniát a Marson.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:58:18

@Anyámasszony_sanyija: Az USA azért van egyben mert egyes államok magukhoz láncolták a nem éppen teljesen USA párti államokat. Azért ott sincs akkor öröm meg bodottá mint azt sokan hiszik. HA az USA megkapja az első megszálló erőt a történelme során elég hamar darabjaira fog hullani.

Másrészről az náluk a közös kultúra segített össze gyurmázni a dolgot. Ott mindent ráépítettek az angolszász kultúrára, most meg fáj a fejük mert egyes bevándorlók már teljesen el latinósították a külső államokat.

komissarlajos 2012.06.04. 22:59:10

Rettegek a moderátortól, de egy-két embert ki nem ismeri a magyar helyesírás szabályait, szívesen kitiltanám ebből a fórumból.

AbuBakr 2012.06.04. 23:00:28

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Mutass másik jelentős csatavesztést a csehek ellen.....

Egyébként Ottokár bukását végülis mi okoztuk (ezt mint kun származék, duplán is mondhatom)
Az már más kérdés, hogy kinek az érdekében... szegény László király, ha egy kicsit a jövőbe láthatott volna, a gúlába rakott levágott cseh fejek csúcsára a Lóarcú fejét tette volna korona gyanánt.

Amúgy igaza van @'it's cool to know nothing': -nak, valóban a csehek már jópár száz éve európa sumákjai...

villamos alóli kacaj 2012.06.04. 23:08:00

@kAndrás:
".és a határtól 30kmre történik mindez "
no, de melyik oldalon?

sidol 2012.06.04. 23:10:04

Nos kedves károgók, 100 év egy több, mint 1000 éves nemzet fennállása alatt nem is annyira rengeteg. Nyilván 100 év rengeteg egy tizenx éves kis államocskának, aminek a történelme jórészt magyar történelem, lakosainak jórésze szintén magyar, mint ahogy a területének jórésze is az... Mindazonáltal, a 150 éves török megszállás alatt kiváncsi vagyok mit kapott volna az aki csak igy kijelenti, hogy felejtsük el, hogy nem mindig a török volt az úr. Nagyon remélem ,hogy a mostani csonkasága az országnak épp oly átmeneti, mint a török hódoltság volt. Amelyik nemzet a múltját nem tiszteli annak jövője sincs. Aki ezt nem érti, az menjen vissza kólát szlopálni a hambi mellé és közben bámulja szépen a valóságsókat és a többi szemetet, addig sem kell gondolkodni....

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 23:10:31

@'it's cool to know nothing': Pont erről van szó, ember. Nekem nem kell mennem keresgélni a világban, mert én jól érzem magam a bőrömben. Épp ez a különbség közöttünk.
Azt írod:
"...Az csak egy illúzió, hogy egy migráns be tud illeszkedni. Ez még soha senkinek sem sikerült, csak van, aki azt hazudja." Ez nettó baromság. Azért érezted magad szarul mindenhol, mert a hurcoltad magaddal a lehető legfeleslegesebb cuccot, Magadat.
Re: "melyik külső kényszer?" Olvasd már el a saját írásodat, én csak arra a válaszoltam. Nem emlegettél Te sem külső kényszert. Amúgy tök mindegy, Te döntesz, hogy milyen külső/belső kényszereknek akarsz engedelmeskedni. De ha egyszer döntöttél, légy szíves, ne hivatkozz semmilyen "körülményekre".
Re: "Én már tudom, hol a helyem. Te még menj és keresgéld a sajátodét."
Bocs, de kettőnk közül én vagyok stabil (kiegyensúlyozott, elégedett, stb., tudod). Te meg azt csinálsz, amit akarsz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 23:12:55

@AbuBakr: Nem bírom a csehek, sőt kifejezettem rühellem őket, de ilyen téren semmivel sem rosszabbak nálunk.

"Egyébként Ottokár bukását végülis mi okoztuk"
1:1ben kikaptunk. Az osztrákokkal együtt tudtuk csak megverni őket.

"valóban a csehek már jópár száz éve európa sumákjai... "

Mi se nagyon jeleskedtünk katonai sikerekben az utóbbi pár évben. Szétvertük a szlovák haderőt, ezért ez nem nagy teljesítmény.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 23:15:41

@sidol: "több, mint 1000 éves nemzet"

Több mint 1100 éves. Ha kérhetem hanyagoljuk a zsidó szekta történelem hamisítását.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.06.04. 23:17:14

Nos, én azt mondom, hogy hadd búsuljon Trianon miatt, akinek ma az a legnagyobb búsulnivalója.

AbuBakr 2012.06.04. 23:24:04

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

az osztrákokkal együtt....
azért jóval több lengyel volt Ottokár seregében mint osztrák a mi oldalunkon...
Ahogy az általad említett 1:1-es felállásban is lengyel vendégművészekkel erősített a cseh bajnok
Máskülönben Béla király kimondottan katonai antitalentum volt, őt gyakorlatilag mindenki megverte a csatamezőn. A fia, István is.

Jeleskedés... Hát azért többet jeleskedtünk mint a csehek.... Volt pár szabadságharcunk, néhány forradalmunk...
Ezzel szembe a csehek max a 68-as tavaszt tudják felmutatni, ami a mi 56-unkhoz képest egy operett felvonás...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 23:28:10

@AbuBakr: Most akár mennyire fáj, a csehekkel pont egyformák vagyunk. Az, hogy utóbbi időben annak az elme roggyantnak az istenítése teszi ki a minden napjaikat, ezen nem változtat.

Córeszmaci 2012.06.04. 23:30:01

Mi a picsa történt Auswitzban? Olyan régen volt!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.04. 23:32:11

@bigthereal: Anyád a legjobb fideszes szerető a környéken, sokan mondják!

irónika 2012.06.04. 23:47:44

Most lehet, hogy kovel dobaltok meg, de szerintem Trianon meg csak nem is a gyoztesek diktatumaakent ertelmezendo.
Ha megnezed a haboru elotti terkepeket az O-M Monarchia a TOP5 vezeto allam egyike volt szazadelon. Budapest Londonnal versenyzett a varosok kozott.
A dolog errol szolt, arrol, hogy Europa kozepen kialakult egy eros allamszovetseg egy komoly nemet tamogatassal ami igenis vetelytarsa volt az akkori nagyhatalamknak.
Trianon arrol szolt, hogy ezt az erot szetzilalja es erre a haboru es a vesztes pozicionk kivalo urugy volt. Europa kozepen volt egy orszag, amelyik a kornyezo orszagoktol mindenben, nyelv, kultura, gyokerek... kulonbozott es gyakorlatilag a kozepkor ota meghatarozo hatalmi pozicio megszerzesere torekedett es az 1800-as eveg vegere komoly helyzetbe kerult. Trianon ennek vetett veget.
A posttal pont ebben ertek egyet. Nincs mit visszaallitani. Egyseges Europa nelkul 20-30 ev alatt Del-Amerika szintjere sulyedunk. Szerintem az aki ma a nemzeti erdeket elorebb helyezi a kozos europai erdeknel az artja a legtobbet a nemzet szamara.
Ezert nincs haszna se Trianonozasnak, plane Nyironek, Horthynak, Karolyinak, semmi olyannak ami a multrol, a serelmeinkrol szol, mert az nem epiti, hanem erodalja az erot!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 00:05:01

@irónika: Nem hülyeség amit mondasz, pont ezért akarta egyben tartani az USA, de sajnos végül a francia akarat érvényesült.

"A posttal pont ebben ertek egyet. Nincs mit visszaallitani. Egyseges Europa nelkul 20-30 ev alatt Del-Amerika szintjere sulyedunk. Szerintem az aki ma a nemzeti erdeket elorebb helyezi a kozos europai erdeknel az artja a legtobbet a nemzet szamara."

Egyetértek Európa ha nem fog össze elveszett. Túl erős hatalmak vannak már ma ahhoz a világon, hogy össze vissza mászkáljunk, de ettől még kell a vissza állítás, és a jelenlegi irány hibás, és elítélendő. Ez nem az az Európa amit fel kell építenünk, ez látszik.

"semmi olyannak ami a multrol, a serelmeinkrol szol"

Azt nem veszitek figyelemben, hogy itt nem csak "sérelmekről" van szó. Jelen pillanatban 2 millió magyart nyomnak el, teljesen rasszista módon, egyes helyeken alkotmányban rögzítve. Ezenkívül trianont mikor megalkották az volt az egyik alapelv, hogy nemzetiségi határokat húznak. Viszont ezt hibás adatokra hivatkozva húzták meg. Ezt a hibát illene kijavítani.

2012.06.05. 00:12:54

"És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

A holokauszt is régen volt, de ugye azon nem akartok "túl lenni" kedves liberálisok!!!!

radikalisviccek 2012.06.05. 00:18:14

@Brian Cohen: mert neked nyilván fontosabb, hogy pecázhass Erdélyben, mint bármi olyan lépés, amely akár helyes, akár helytelen, de legalább szándékában a határon túli magyarok melletti kiállás.

Kádár köztünk él, bassza meg, az emberekben...
mindig a könnyebbik út, ugye?

Nem mintha Kövérrel egyetértenék, mert egy szánalmas lúzer dolog volt hagyni, hogy a románok feltöröljék velünk a padlót, de legalább _valamit_ csinált.

levike999 2012.06.05. 00:25:21

"De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

Ezt valaki képes leírni? Még mindig milliók élnek úgy, hogy helyi rendőrök, boltosok, kocsmatöltelékek stb. packáznak velük rendszeresen!

pupumpa 2012.06.05. 00:39:13

" De iszonyú régen volt. Lassan száz éve."
Spanyolországot 600 év után foglalták vissza a móroktól. És REcuperación-nak, VISSZAfoglalásnak hívják.

Monsieur 2012.06.05. 00:57:06

..irónika mondta meg a tutit..

Brian Cohen 2012.06.05. 04:46:45

@radikalisviccek: ".... Kövér.... de legalább _valamit_ csinált. "

Köszönöm az ilyet. Javítani nem tud a helyzeten, de a testőrei közül alaposan felhergeli a románokat, majd hazamegy. A helyben lakó magyarok meg ott maradnak........

Brian Cohen 2012.06.05. 04:56:48

@radikalisviccek: "mert neked nyilván fontosabb, hogy pecázhass Erdélyben, mint... ... ... ..a határon túli magyarok melletti kiállás."

Igen, szeretek pecázni. Igen, szeretek békében élni. Nem szőrőstalpúzok.

A hergelést és fegyveres fenyegetést, háborút már eleink kipróbálták. Abból a zsákutcából ki kell farolni!

Fogd fel, hogy békében kell élnünk. Demokratizálni kell. Amellett, hogy csempésztem telefont és modemet Sütő Andrásnak, dolgoztam a Hungarian Human Rights csoportnak valóban szeretek békében pecázni.

Szerintem minden hergelésnél hatásosabb ha az ide jövő románt kedvességeddel leped meg és a hegyi kis falvakban is látják, hogy normális ember vagy.

irónika 2012.06.05. 06:38:55

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ha az europai osszefogassal egyetertesz es ennek fontossagat latod, hogy gondolod es elnezest, hogy gondolhatod megvalosithatonak azt, hogy elotte barmilyen megalapozott alapon is atrajzoljuk a hatarokat
Az, hogy ebben a kerdesben kinek van igaza lenyegtelen. Ha mi holnap oriasi fegyverkezesbe kezdunk es nekimegyunk a szomszedainknak - merthogy onkent ugyebar nem fogjak atadni a teruleteket - vajon hogy reagalna erre Europa? Biztos vagyok benne, hogy a NATO-bol, de meg az EU-bol os kivagnanak minket, es ez meg a jobbik eset, mert szerintem a vilag orszagai nem fogadnak el az altalunk meghoditott teruleteket magyar foldnek, de meg az is lehet, hogy az ENSZ vagy a NATO egisze alatt az altalunk megtamadottakat segitenek.
Tehat en nem latom annak a lehetoseget, hogy ez barmilyen modon megvalosuljon. Mikozben a kommunikacionk, azt kell mondjam, hogy a kormanye is folyamatosan ezt lebegtetni, hogy ez elfogadhatatlan. Pedig - es itt ertek egyet a poszoloval - amig nem fogadjuk el, addig barkit inditunk az eurovizion nem lesz a TOP5-ben. Es persze ezt en is lesz@rom, de pontosan tudjuk, hogy ez erre egy nagyon jo fokmero. Amikor legutoljara elertunk valamit, akkor a nyugat eppen imadott minket, mert kinyitottuk a hatarokat a nemeteknek. Elundultunk egy iranyba ami tetszett Europanak, egy ideje viszont nincs mit szeretni rajtunk, az elmult evekben pedig mar van mit utakni rajtunk.
Ez szerintem annak is koszonheto, hogy megerosodtek a Trianont elutasito hangok es sokan ebbol batorsagot meritenek. Rohanunk fejjel a falnak.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 09:29:23

@irónika:
"eurovizion"

Az osztrákok be se jutottak, pedig sokan biztosra vették, hogy befognak. Tehát őket még nálunk i jobban utálják?

Ti miért úgy képzelitek el, hogy akik igazságos határokat akarnak, azok azt akarják, hogy rohanjuk le Romániát, Szlovákiát, Szerbiát, Ukrajnát?

Politikai nyomás kell. A XIX. században ezzel nem kevés sikert értünk el, most is lehetne bőven alkalmazni, ellehetetleníteni ezeknek az országoknak a működését, mindenhol vétózni amit mondanak, és támogatni az ottani magyar kisebbséget, hogy hasonlóan járjon el.

Vagy ott van jelenleg Szerbi. Megvétózni addig az EU-s belépését amíg nem mond le a magyar területekről.

Van bőven lehetőségünk, csak élni kellene vele végre. És ezt a FIDESZ a románokkal szemben már megtehette volna, de nem tett semmit, ebből látszik, hogy ez nemérdekli, leszarja a kinti magyarokat.

2012.06.05. 10:19:52

@Brian Cohen: "Demokratizálni kell"

Annyit hallom mostanában a "demokrácia" és "demokratikus" szavakat hogy már hányingerem van tőle. Ahol ezeket sulykolják, folyamatosan ott van általában a legnagyobb gond. A magyarországi demokrácia igazából szoft diktatúra, megmondják mit kell, mit szabad, mit nem mondhatsz, mit ne gondolj. Szólásszabadság, mint olyan már rég nincs, pontosabban, van, csak aztán ne csodálkozz ha másnap esetleg megszáll néhány hivatalos szerv. Az egész életünk tiltás, korlátozás, szankcionálás, (ha nem vagy klubtag) egy biztos: kurvára nem érdekel senkit a nép hangja. Most vagy én értelmeztem rosszul a szó jelentését, vagy a vezető elit.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 10:21:34

@fuck_a_but: Én még azért elég toleráns vagyok.De a toleranciába tartozzon már bele,hogy nem vágunk sittre valakit egy pincérruha meg egy árpáccsávos zászló miatt.
Egyébként nekem se fecó se bajnai nem jön be.
Nekem pl.Bokros volt eddig a leg hitelesebb.
És még mielőtt nekem esik valaki,tudom ő se volt tökéletes.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tudom,hogy csak direkt kötöüzködsz de megpróbálom elmagyarázni.
Nekem van egy húsfeldolgozó üzemem.Ha van hozzá saját állatfarm meg mondjuk kukoricásom,akkor nem kell megvennem a feldolgozandó húst.Így kevesebb a kiadás a költség.
Szóval nem baj az ha van saját nyersanyag.
De persze,hogy nem minden a nyersanyag.Mások is mondták már hogy itt is az oktatásba kéne fektetni,a szellemi tőkébe.Mert azért nem mindig vagyunk hülyék mi magyarok.:))
Nem tudom mibe fogsz most belekötni,de majd kitalálod.:))

Brian Cohen 2012.06.05. 10:24:40

@Jankove: "..."demokrácia" és "demokratikus" ... Ahol ezeket sulykolják, folyamatosan ott van általában a legnagyobb gond."

Igazad van! A demokráciának úgy kellene léteznie mint a levegőnek. Főleg csak a hiányát és a zavarait veszed észre.

Más szavakkal, de azt mondod nálunk baj van a demokráciával. Egyetértünk.

Brian Cohen 2012.06.05. 10:27:17

@kifordított nagyanyó: "....De a toleranciába tartozzon már bele,hogy nem vágunk sittre valakit egy pincérruha meg egy árpáccsávos zászló miatt....."

Sajnos nem hallottam, hogy valakit pincérruha és árpádsávos zászló miatt vágtak volna sittre. Pedig egész nap elhallgatnám. :-)

irónika 2012.06.05. 10:41:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Mi is csak 10.helyen, ami az utolso bejuto hely volt. Nincs kulonbseg.

Politikai nyomasgyakorlashoz legalabb valamilyen szintu hatalom vagy tamogatottsag kell. Az altalad emlitett XIX. szazadban Mo a tortenelme legerosebb poziciojaban volt mind sajat, mind a tamogatoi osszhatalmat illetoen. Lehet, hogy Szerbia felvetelet megvetozhatnank amig nem adja at a teruleteit, de ez esetben szerintem egy nemet-francia tengely sokkal erosebb nyomast gyakorolna rank a hatarok serthetetlensege erdekeben.
Egyszeruen Europa nem ebbe az iranyba megy. Hogy lehet valakivel hazzassagban elni ugy, hogy elotte zsarolassal ertem el nala eredmenyt. Sehogy, mert bizalmatlan lesz es visszatamad, bosszut all, szovetkezik. Az pedig nem hazassag, legalabbis nem tartos

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 10:53:31

@irónika: "Mi is csak 10.helyen, ami az utolso bejuto hely volt. Nincs kulonbseg."

Utánunk meg a Svájciak jöttek. Tehát a te logikád alapján az osztrákokat jobban utálunk nálunk.

"Egyszeruen Europa nem ebbe az iranyba megy. Hogy lehet valakivel hazzassagban elni ugy, hogy elotte zsarolassal ertem el nala eredmenyt. Sehogy, mert bizalmatlan lesz es visszatamad, bosszut all, szovetkezik. Az pedig nem hazassag, legalabbis nem tartos"

Érdekes csehek senki sem baszta meg miatta, pedig ők a németeknek mentek neki.

@kifordított nagyanyó:
"Nem tudom mibe fogsz most belekötni,de majd kitalálod.:)) "

Azért mert ezt odaírod még nem fogok veled egyetérteni. :)

1, Ha olcsóbban tudod beszerezni, importálni mint megtermelni akkor felesleges ebbe pénzt ölni.

2, Ha a meglévő energiaforrásaidat arra használod fel, hogy nyersanyagot termelj, ahelyett, hogy az eladásra koncentrálnál veszteséges leszel.

3, Egy céget és egy országot felesleges összehasonlítani. Amíg egy mezőgazdasági/bányász cég tud sikeres és gazdag lenni, addig egy erre építkező ország nem.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:15:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tehát az arab olajállamok nem is sikeresek.Szar lehet nekik.Nem szívesen lennék a helyükben.
@Brian Cohen: Jaja.És le is kell őket lőni a tolerancia jegyében!

Jorgos Vadefakisz 2012.06.05. 11:19:24

@kifordított nagyanyó: A pincér ruha, meg az árpádsávos zászló kezdeti tolerálgatása vezetett a tankozgatáshoz a Deák téren, és a TV-székház gyújtogatáshoz. Köszi.
A Bokros-vonzalmad érthető, az legalább gatyába rázott itt dolgokat - abból vigéckedett aztán I. ovi király -, bár minden volt, csak nem balos. Ahogy' a maszop-gárda nagy része sem, csupán kibaszott megélhetési politikusok. A Fletónak ott tett keresztbe mindenki, ahol csak tudott, a Bajnai meg mire elindult egy épkézláb úton, le is húzták neki a sorompót.
Viszont ha Te most jobber vagy, sosem voltál igazán balos. Az össznépi pofára esés majd akkor lesz, ha 14-ben neadj'isten a haverjaid futnak be. Vázolom:
EU-ból ki - védővám be - export/import zéró - termelés zéró - csőd - anarchia - joccakát.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 11:19:38

@kifordított nagyanyó: Nem azért sikeresek, mert olajat bányásznak. Afrikai országok meg gyémántot hoznak a felszínre "tonnaszámra".

preston 2012.06.05. 11:20:35

jó lenne, ha itt néhányan kimásznának az álomvilágból.miféle csonkaság fog elmúlni? az évszázadok alatt a magyar államiság alatt élő területeken elmúltak a magyarok, mert elköltöztek, megölte őket a tatár, a török, a másik magyar.talán nem kellett volna kétszázezret a Don mellé kuldeni meghalni, több százezer magyar zsidót a halálba kuldeni, mert például ők voltak a Kárpátalján leginkább a magyarság maradványa.
Ha meg az idióta Hothy nem támadja meg az oroszokat, visszakaphattunk volna egy kis Erdélyt.

Brian Cohen 2012.06.05. 11:20:39

@kifordított nagyanyó: "...Jaja.És le is kell őket lőni a tolerancia jegyében! ...."

Semmi ilyesmit nem mondtam. Soha nem akartam lelövöldözni senkit sem és senkit sem biztatok erre. Te fröccsögsz rám ilyesmiket.

Bonyolultnak tűnhet, de a toleranciába nem tartozik bele hogy a magadszőrűek szabadon uszítanak és lövöldözésről álmodoznak.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:23:09

@Brian Cohen: Ehh,te úgy látszik nem olvasod eleget a Náczivadászt.Így persze,hogy félreértettél.:))

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 11:23:20

@preston: 2 millió ember él a határokon túl. Azt kellene már nektek felfogni. Mellesleg emberölésbe a kisantant meg a tanácsköztársaság is beszállt. Sok magyar meg nem önként hagyta el hazáját. Érdekes, hogy ti a holokausztot mindig felhozzátok, de csak mint zsidókat ért katasztrófa, de a magyarokat ért hasonló tragédiáról meg mélyen kussoltok.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:26:03

@fuck_a_but: @73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: @Brian Cohen: Sajnos mennem kell melózni gyerekek.:((
Majd délután/este még rátok nézek és válaszolok a másik nickemen.Már ha megtalálom azt a blogot.
Viszlát.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:26:58

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Végre egy értelmes gondolat tőled!:))
De tényleg viszlát majd később!

Brian Cohen 2012.06.05. 11:35:33

@kifordított nagyanyó: "Ehh,te úgy látszik nem olvasod eleget a Náczivadászt.Így persze,hogy félreértettél.:)) "

Azt sem tudtam mi az. Most miattad egy kicsit belenéztem. Mostmár örülök neki hogy nem olvasom. Nem olvastam annyit belőle hogy eldöntsem milyen címke illik legjobban rá. Egyszerűen ízlés kérdése hogy nem akarom olvasni.

Mindenesetre gyanítom, hogy sok pszichiáter doktorálhatna belőle.

Ha a haveri körödön kívül, nyilvános felületen egy kis csoport benfentes vicceinek ismeretét várod el akkor MINDENKI félre fog érteni. Én is így jártam.

irónika 2012.06.05. 12:02:46

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Az Eurovízió egy példa volt a megítélésünkre. Nem követem százasan a dolgot évekre visszamenőleg, csak azt tudom, hogy tavaly 22. lett Wolf Kati, idén pedig 24. a CD, miközben meghallgatva az idei jelölteket, szerintem masszivan a TOP10-be való volt, de gyakorlatilag senki nem szavazott ránk, még ott is alig kaptunk szavazatot, ahol nagyobb lélekszámú magyar él.
Na a tudatlanságom most előjött. Mivel jöttek elő a csehek? Mit akartak a németektől?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 12:32:58

@irónika: "meghallgatva az idei jelölteket, szerintem masszivan a TOP10-be való volt"

Szar szám volt, a svájciak ugyan ilyen számmal be se jutottak. Kati előadása meg katasztrofális. Olyat kellene küldeni ami jó, ha szart küldünk ne csodálkozzunk, hogy leminősítik.

www.bumm.sk/34315/lisszaboni-szerzodes-klaus-a-benes-dekretumokat-feltheti.html

kitekinto.hu/europa/2009/10/26/magyarorszag_vetozna_a_benes_dekretumok_miatt/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 18:19:32

@fuck_a_but: Nézd,pár éve a főnököm kérdezte,hogy te baloldali gondolkodású vagy?
Mondom nem,én mszp-s vagyok.
Ez ugye az mszp kormányzása alatt új értelmet nyert,mert ők se voltak igazán baloldaliak.:))
Amúgy igen.Jön a csúnya jobbik és mindent tönkretesz.:))
Bokros meg azért is jött be,mert vállalt valamit a nevével és mert nem tudok róla,hogy kőgazdag lett volna belőle.
Mondom a hibái ellenére.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 18:21:35

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: De Ománban pl.meg tudják termelni maguknak a gyümölcsöt is és abból már nem kell annyit behozni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 19:43:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Persze kellemes, csak ha annyira rászorulnak vesznek maguknak. Gazdaság szempontjából teljes mértékig elhanyagolható. Ha meg nagy a szükség veszel valakitől jó olcsón.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 20:06:54

@Brian Cohen: Néha elég hülyék de amúgy kurvanagyok.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 20:10:37

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem már azt is megoldották,hogy többet termeljenek,mint ami kell nekik,már nem emlékszem rég olvastam.
Egyébként a Kínaiaknak és az Ausztráloknak is biztos rosszul jön,hogy az olajon kívül majdnem minden megvan nekik.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 21:29:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nagyszerű, de attól még gazdaságilag értelmetlen. A kínaiak egyáltalán nem élnek jól, az ausztrálok meg más okból kifolyólag.

kifordított nagyanyó 2012.06.06. 10:48:23

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Bocsi,de azt nem fogod tudni megmagyarázni nekem,hogy nem jó az ha van saját nyersanyagom.

UnrealFCY 2012.06.07. 20:04:21

@Fufo: Bocs, de az elso vilaghaborut nem mi robbantottuk ki, Szarajevo? Ferenc Jozsef? mondd vmit? sot elozmenye is volt nem keves, kavartak a szart mar elotte is a franciak...

UnrealFCY 2012.06.07. 20:07:40

@preston: Horthy kenytelen volt megtamadni az oroszokat hiaba akart kibujni, es kievickelni - semleges maradni - de a nemetek oldalan lehetetlen lett volna - Hitler pedig szepen ki is jatszotta magyarorszagot es romaniat egymas ellen vica- versa eszak es del erdellyel - egyiket igerte a masiknak es viszont. Nem akart belemenni a haboruba a nemetek oldalan, de kenytelen volt Eszak Erdelyert torleszteni...kenyszerpalyan volt az egesz orszag, az pedig teny ha o teljesen felreall, valoszinu hogy az egesz mostani Magyarorszag megszunt volna letezni.

Balt 2012.06.10. 19:15:26

Bandholtznak szobrot állítottak a Horthy-érában az MNB előtt Budapest szívében (aztán a rendszerváltáskor visszakerült ugyanoda...), ez talán méltóképpen megemlékezik róla:
budapestcity.uw.hu/03-muemlekek/05/Bandholtz-szobor/index-hu.htm
hu.wikipedia.org/wiki/Harry_Hill_Bandholtz

Apropó, hol van az USA-ban emlékműve...?

Általánosságban: szép dolog onnan nézvést (ahol pártíz évvel korábban gyakorlatilag kiirtották az őslakosságot) a wilsoni elveket hirdetni, aztán kérdés, hogy mit sikerült belőle megvalósítani az európai szövetségesek által... Látható, hogy a Versailles környáki békék egy újabb, sokkal kegyetlenebb háború magját ültette el, máig (és messze a jövőbe) ható következményekkel. Az a minimum, hogy erről minden magyar megemlékezzen. (Röhejesen modorosan: "gyéká".: jún. 4. a "nemzeti összetartozás napja", hogy a puffogók méregfoga ne tudja befröcsögni...)

Ja, a minap találtam ezt az ezredforduló körüli Fejtő interjút (akit aligha lehet horthyfasisztának beállítani) a Beszélőben:
beszelo.c3.hu/00/0910/03fejto.htm
Kötelező olvasmány!

Balt 2012.06.10. 19:19:46

A mai fiatalokat meg egyre inkább érdekli a kérdés, szerencsére már nem hat a marxista álláspont, mely szerint a Monarchia "a népek börtöne", ezért kvázi jótétemény volt a felszámolása. (Közbevetőleg: nem vagyok biztos benne, hogy Marx ezt nem a Bach-korszak fémjelezte Habsburg Birodalomra, netán a szabadságharcban kulmináló 1848 előtti időszakra írta, lévén a Monarchiával nem sok időbeli átfedése volt.)
Az pedig, hogy ma van olyan, aki teljesen érzéketlen a témára, netán még cinikus módon gúnyolódik (esetleg 23 millió románozik), az nem más, mint a velünk élő marxizmus, még ki tudja hány generáción keresztül... A háború előtt pedig közmegegyezés övezte trianont, még a szocdemek és liberálisok is az össznépi álláspontot képviselték, egyedül a kommunisták nem. Nekik fontosabb volt a "proletár internacionaliznus".

markov 2012.06.29. 09:06:09

(Bezzeg) a holokausztra nem lehet majd azt mondani, hogy régen volt, lépjünk már túl rajta.

szkr 2012.07.03. 16:04:27

@markov: de, lehet. remélem különleges örömet okoz majd elolvasni ezt a három szót: foenix.blog.hu/2012/07/03/zsidohumor

markov 2012.07.07. 18:00:51

@szkr: Köszönöm, ez kellett mára! :D

tintamin 2012.08.20. 21:17:40

Aki feszt a (megváltoztathatatlan) múlton kesereg, az baszhatja a jövőjét.

Jó az írás.
süti beállítások módosítása