Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Citromból nem lesz narancs

2014.11.07. 13:11 mujure

A magyar futball nagyon sok problémával rendelkezik, ezek közül az utánpótlás-nevelés mellett a magyar bajnokság színvonala emelkedik ki. A klubcsapataink általában az őszt sem élik meg a kupákban, a nemzetközi színtérhez fölösleges is mérni a magyarfocit, amely gyakorlatilag külön sportággá vált. De ez nem baj, ettől még élvezhető, igaz, érdemes a meccsek közben valamivel lefoglalni magunkat (sör, társasjáték, szex, bármi), kivéve persze, ha álmatlanságban szenvedünk. Ez a miénk, kicsit savanyú, kicsit szar, de legalább a tévé közvetít minden hétvégén nyolc meccsből hetet. És akkor megszólalt George F. Hemingway.

Pontosabban posztot írt a blogjára a Kispest tulajdonosa, aki egyben amúgy a közvetítések kiosztásáért felelős MLSZ-bizottság tagja, és ha már ezt tette, jól ki is akadt Fülöp László Sport Tv-s kommentátorra. Tudom, kicsit régi, de akkor is, a lényeg röviden: Hemi némi fenyegető felhanggal ócsárolta a kommentátort, mert Fülöp nem átallt megjegyzéseket tenni a Honvéd-Paks meccs színvonalára, például ilyeneket:

Fülöp Lászlót egyébként én sem kedvelem különösebben, már a hanghordozása is tökéletesen beleillik az unalmas meccsekbe és még egy-egy izgalmasabb mennyei rangadót is képes lehúzni, de amikor kijön belőle az irónia, akkor hatalmasakat tud produkálni. Nézzük meg gyorsan a leklasszikusabbat is, de lehet még csemegézni bőven.

Az Index valamiért ma foglalkozott a dologgal, én is innen értesültem róla, de ha már így alakult, gyorsan bedobták Faragó Ricsi nevét is, aki szintén képes szépeket mondani a magyar futballról, és hát lássuk be, igaza van. Faragó, de főleg Fülöp igenis viccesek, miközben arra mutatnak rá, hogy a magyar játékosok képzetlenek, nem tudnak kettőt egymás után passzolni, vagy ha mégis, azt gyökkettővel csinálják a saját térfelük közepén, senkitől sem zavartatva. És ez itt a lényeg, Hemikém! A csapatod, a Kispest Honvéd, egy hulladék fos, a magyar bajnokság évek óta egyik legnézhetetlenebb játékát nyújtó együttese és ezen még az sem segít, hogy a rengeteg középszerűnél jóval gyengébb képességű külföldi mellett kétségtelenül lehetőséget kap néhány fiatal is. Olyan fiatalok, akik szintén képzetlenek, szintén gyengék és szintén semmirekellők. A probléma gyökere azonban nem az, hogy Fülöp vagy Faragó beszól a kis csemetéidnek, mert beszólnak mindenki másnak is, még csak nem is az, hogy a Kispest négy meccs óta gólt sem rúgott a bajnokságban, hanem az, hogy az MLSZ-ben betöltött pozíciódat kihasználva megfenyegetsz egy olyan csatornát, ami évek óta közvetíti nekünk ezt a szart.

Nem akarok mélyen belemenni egy olyan „botrányba”, ami nem is létezik igazán, de Hemingway írása jól leképezi nekünk azt, hogy mit gondolnak a focinkat irányítók. Azt gondolják, hogy hülyék vagyunk. Hogy nem látjuk magunktól, hogyha ők azt mondják, hogy „a mérkőzésen a küzdelem dominál” az pontosan ugyanazt jelenti, mint ha azt mondanák: „egészen elképesztő, ami a pályán zajlik”. Hétről hétre nézzük a külföldi bajnokságok topcsapatait, pontosan tudjuk, hogy a magyarfoci mennyit ér, nem akarjuk azt hallgatni, hogyan próbálják a citromról elhitetni velünk, hogy narancs. Szeretjük a citromot is.

Ma este egyébként Honvéd-Fradi lesz. Senkinek sem ajánljuk.


Szólj hozzá!

Címkék: magyarfoci valóság miért

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr466874929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása