Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Mi a picsa történt ma? - Június 4.

2012.06.04. 09:11 szkr

Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük egyébként a Hit Gyülekezetével, megtagadták ezt a Kormánytól. A mától Magyar Harakiri néven elhíresült nap tagadhatatlanul egy jelentős pillanat volt történelmünk szempontjából. Viszont amellett, hogy rávilágít arra, hogy a Jobbik nyugodtan származtathatná magát Károlyi Mihálytól, vagy hogy Harry Hill Bandholtz eszméletlen menő és egyben nagyon is alulértékelt hőse a Modern Magyar Mesének, van még egy nagyon fontos tulajdonsága: kibaszottul régen volt.

„A magyarok már a háború előtt is azon mesterkedtek, hogy a propaganda minden eszközével elkendőzzék a korábbi magyar kormány és főleg bizonyos arisztokrata kormánykörök tetteit. Ám mindezek ellenére a háború folyamán sikerült lelepleznünk a magyar oligarchia valódi lényegét, valamint Magyarországon a háború előtt és alatt uralkodó valódi állapotokat. Az egész világ elborzadt ezeknek a tősgyökeres mongol politikai viszonyoknak a láttán…” (Edvard Beneš csehszlovák külügyminiszter prágai parlamenti beszéde 1920. február 26.)

Nem tudok nem asszociálni a mai magyar viszonyokra, mikor Beneš méltán halhatatlanná vált sorait olvasom. Az idézet persze folytatódik, Mindenki Eduárdója arról beszél, hogy a magyarok a felelősek a komplett világháborúért, ami nyilván valahol erős csúsztatás, de talán ne egy online kocsma legyen az a felület, ahol emiatt elítélnek bárkit. Az érdekes inkább az, hogy milyen elképesztő káosz uralkodik ma a magyar fejekben ezzel az egésszel kapcsolatban. Az egyrészről teljesen oké mindenkinek, hogy szörnyű és igazságtalan dolog történt azon az 52 méter hosszú és 7 méter széles folyosón, viszont a természet rendje (gyéká: a születés) miatt egyre többen vannak olyanok is, akik értetlenül állnak a Nem! Nem! Soha! és a Mindent vissza! követelések előtt. Miért lenne jó az? Hirtelen az amúgy is gyenge lábakon álló magyar gazdaság egy olyan problémával szembesülne, amit nem tudna megoldani egyetlen Nemzeti Konzultációs kérdőív.

Trianon köré legendákat szőttünk, mert az, ami történt gyakorlatilag máig érezhetően tönkrebaszta az országot, létrehozta a harakiri egy addig abszolúte ismeretlen formáját, amit érzékeltetni talán úgy lehet a legkönnyebben, hogy valaki levágja az összes testrészét (ne akadjunk fenn a részleteken, de nesztek: elektromos fűrésszel) és utána várja, hogy éhen haljon. Ez a mítosz viszont erősen visszacsapott: teljesen érthető a felháborodás, miközben teljesen értelmezhetetlen a követelés. Itt van például ez a Károlyi. Kiváló példa a mítoszok kialakulására, hiszen a széljobbos irányból az jön, hogy ő a felelős Trianonért, miközben mások tőle származtatják a – szintén leginkább a széljobbosokra jellemző – irredentizmust. De legyen meg a ló túloldala is: Horthyt úgy ábrázolják a baloldali freskóművészetben, mint egy nyolc ollókarral felszerelt, ártatlanokat kaszaboló démont, miközben csak egy kurva ideges tinédzser volt, aki nem csak a kocsmában ugatott, hanem fogta magát és tényleg bosszút is állt egy olyan dologért, ami miatt, csak magamat ismétlem, máig ki vannak akadva huszonévesek is.

A helyzet, fogalmazzunk finoman, kibaszottul bonyolult volt. Ha ott kellett volna lennem azon a beszélgetésen, ahol kitalálták, hogy egy ilyen helyzetben mit lehet csinálni, valószínűleg én is azt mondtam volna, hogy áldozzunk be pár bakát: csináljanak kormányt, írják alá a békeszerződést és mondjanak le szégyenükben. Másrészről viszont talán nem kellene félreérteni Károlyi 1918. december 3-i proklamációját sem, ami arról szól, hogy srácok, nem tudunk tenni semmit. A logikus következtetés egy ilyen kijelentésről irredentáéknál nyilván a hazaárulózás, viszont amellett a tény mellett elmenni, hogy kurvára nem volt semmi értelme bevonulni Kolozsvárra, mert az eredmény ugyanaz (ha nem rosszabb – ezt sosem fogjuk megtudni) lett, nyilvánvaló provokáció.

Az a tény pedig, hogy az egyik oldal hortizik, a másik pedig károlyizik, egyszerűen szánalmas, hiszen itt van nekünk a magyar történelem egyik legmenőbb alakja, aki nyilván nem magyar, hanem amerikai és Harry Hill Bandholtz-nak hívják.

„Figyelembe véve azt a tényt, hogy mivel nem a román teljhatalmú megbízott adta át [gyéká az ultimátumot], nyugodtan megüzenheti a küldőnek, hogy menjen egyenest a pokolba.”

Ez a bizonyos 1919. augusztus 11-ére datált román ultimátum azt mondta ki, hogy a magyarok kötelesek teljesíteni minden román követelést, amik között olyan nyalánkságok voltak, mint például minden hadianyag és hadikészlet feladása, Románia támogatása a Bánát megszerzésében, de a legjobb: politikai unió létrehozása, aminek folyományaként a román király lett volna Magyarország uralkodója is. Na erre azt mondani, hogy menjetek a kurva anyátok picsájába szerintem a) tipikusan amerikai dolog és b) valami elképesztő módon menő. Megint csak magamat ismétlem: a csávó amerikai küldött volt! Semmi köze nem volt a viszonyokhoz, kábé itt volt Erasmus-szal, de éppen olyan pozícióban, ahol leugathatott egy területre ácsingózó wannabe oligarchát. Ami vicces: ebben az esetben is irredenta barátaink azok, akik olyan kurvamód gyűlölik a Világ Diktátorát, a nagy nevet szerzett Amerikai Egyesült Államokat (megint csak ne vesszünk el a részletekben, de megint csak nesztek: a csávó nem a távolból ugatott, hanem itt tolta Magyarországon az amerikai katonai misszió – helló, Afganisztán! – parancsnokaként, és volt pofája a köcsög jenkinek megakadályozni, hogy a románok kifosszák a Nemzeti Múzeumot. Kis idióta amerikai geci).

És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg.


442 komment · 4 trackback

Címkék: ünnep fóbia legenda

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr914563391

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vörös heringgel etette a fideszcsürhét a Parlamentben Navracsics Tibor 2012.06.04. 15:36:33

Csürhe módon viselkedett a Fidesz-frakció Vadai Ágnes “horthyzós” felszólalása alatt, amire Navracsics a “red herring” nevű manipulációval válaszolt. Ha az ellenzék viselkedne így bármelyik fideszes képviselő beszéde alatt, Kövé...

Trackback: Kádár János szelleme kísérti Orbán Viktort 2012.06.04. 15:31:10

Orbán Viktor nem tudta megfejteni Kádár népszerűségének titkát, ezért kiment a temetőbe, hogy tanácsot kérjen az MSZMP egykori főtitkárától. Mit tanácsolt Kádár János szelleme Orbán Viktornak? A lentebbi képen látható: * *...

Trackback: Trianon = hungaroluzerikum! 2012.06.04. 15:15:00

Elkúrtuk, drága véreim, nem kicsit, nagyon! Oké, hogy még nem éltünk akkor, de azok akkor is mi voltunk ott. Mi, magyarok bántunk borzalmasan a saját nemzetiségeinkkel a 64 vármegye idején...

Trackback: A trianoni diktátum aláírói 2012.06.04. 09:13:10

Tudjuk-e kik voltak azok, akik Magyarország részéről aláírták a trianoni békeszerződést? Honnan jöttek, és utóbb mi lett a sorsuk? Most van 92 éve annak, hogy a versailles-i Trianon kastélyban a magyar kormány delegáltjai aláírták a történelmi Magyaror...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hattyú 2012.06.04. 14:42:18

Szerintem Trianon nem lehet ilyen módon túljutni. Bocs. Ez egy akkora gaztett, szívás, szivatás, megalázás volt, amin ha túllépünk, akkor az azt jelenti, hogy lemondtunk sok millió élő és holt nemzettársunkról. Ugyanakkor hazudni, mítoszokat gyártani, halott nyilasokat újratemetni és magunkról azt állítani, hogy "mi vagyunk a magyarsűg kizárólagos birtokosai!" és állandóan sírni sem kellene, mint pl. a Fidesz, vagy a Jobbik. Középút, helyes történelemoktatás, okos nemzetpolitika, erős gazdaság kellene, hogy jó legyen magyarnak lenni, de sajnos ez illúzió, mert a múltbeli események azt bizonyítják, hogy itt vagy a kigumizott agyú komcsik hazudoznak és tagadják le a múltat, vagy a szélsőjobb hörög hazugságokat, és veri a mellét de a közpút az nem létezik...illetve néhány értelmiségi kiváltsága. Feldolgozni kellene, de ahogy a holokauszt, titkosszolgálati besúgók sincsenek feldolgozva, ez sem lesz, mert hazudni kényelmesebb.

☉ ☾ 2012.06.04. 14:44:49

Trianon az a moslék, amivel a fidesz csőcseléket etetni kell.
Jó étvágyat. Ha elfogyott, van még a Magyar történelemben néhány fekália lelőhely.

ErrOr 2012.06.04. 14:45:06

Alapvetően egy 100-150 év alatt vissza lehetne szerezni mindent, csak valamiért ezt nem akarják odafent. Ugyanaz a megoldás, amivel kitúrtak minket azokról a földekről.

Atrox 2012.06.04. 14:46:30

"És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

1): Ez nem megfelelő indok. Így a Németeknek sem kellett volna például törniük magukat az újraegyesítésért, hanem várni még 30-40 évet, és akkor el lehetett volna intézni ugyanezzel az indokkal a dolgot.

2): Nem velünk basztak ki. Velünk akkor basztak volna ki, ha mondjuk kibaszott nagy jóvátételt kell fizetni, amit 30-40 évig nyög az ország. Aztán vége, és valahogy lenyeljük a békát. Nem, itt azokkal basztak ki, akiket leszakítottak az anyaországról. És nem a Horvát területekre gondolok természetesen, hanem a főleg magyarlakta területekre. Így az indok itt sem állja meg a helyét. Mert akkor sem velem basznának ki, ha holnaptól Borsodot Ukrajnához csatolnák, mert engem személy szerint nem érintene. De mivel magyar vagyok, ezért fájna a szívem azokért, akiket elszakítanak tőlünk az akaratuk ellenére...

Szóval ez nem egy sima kis kibaszás volt, mint mondjuk a tatár invázió, a török megszállás vagy bármilyen más szívás a történelem folyamán, ami abban a pillanatban szar, aztán majd túl leszünk rajta. Ez a kibaszás egészen addig éreztetni fogja hatását, amíg legalább egy magát magyarnak valló él az elszakított területeken.

Én nem vagyok egy hangoskodó szélsőjobbos, a hozászólást is csak azért írtam, mert a fentebbi okfejtés (régen volt) nem megfelelő indok arra, hogy szarjunk az egészre. Egyébként történelmi távlatból nézve meg nem is volt régen...

bazd meg 2012.06.04. 14:48:40

Szoval a lenyeg, megint szidjunk valakit. Hoppa nem is akarkit a jo oreg ( nem annyira ) amerikaiakat. Lehet hogy ezert uzentunk hadat nekik ???

☉ ☾ 2012.06.04. 14:53:26

@finalNmbr: elárultad magad. Mehetsz a levesbe.

☉ ☾ 2012.06.04. 14:54:57

Azt hallottátok, hogy fontolgatják a Honfoglalás-adó bevezetését? Önkéntes lesz, és aki fizeti, előnyöket élvezhet, a hivatalokban a sorban pl. előre kell engedni.
Mit szóltok?

ged 2012.06.04. 14:55:06

A hollókamú is kurvarég volt, mégis folyik a csapból, mert nyomjatja szélsőséges ballib.

Ez legalább a mi nyomorunk, nem más sebét nyalogatjuk....

xoghad 2012.06.04. 14:56:12

Mintha csak a Kövér Lászlót olvasnám, hallanám!
Annak jön ki a szájából ennyi mocsok, trágárság. Lehet, hogy a téma alapgondolatával egyet értenék, de ehhez kell ez a balkáni kocsma stílus???

☉ ☾ 2012.06.04. 14:56:42

@ged: te sem vagy egy túl eszes fiú, jó leszel fidesz szavazónak. Pár x az egész...

Firestarter18 (törölt) 2012.06.04. 14:56:52

Milyen szép is lett volna ha Mohács után 90 évvel azt mondták volna őseink, hogy
"Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg." És most törökül kéne olvasnom ezt a szar blogot.

Nem is tudom hogy írhat le ilyet egy magyar ember.

ErrOr 2012.06.04. 14:57:11

Mondjuk, leegyszerűsítve, ha Károlyi nem dobatja el a fegyvert a hazatérő katonákkal egyik szomszéd se jött volna közelebb, nem tudott volna ekkora területet elfoglalni.

kozi001 2012.06.04. 14:58:31

Szánalmas, hogy egy Benes és egy Masarik az amúgy jól képzett diplomatáinkból megmutatta, hogy nebulók lobbizás téren...

Egyébként ezt azóta is lehetne fejleszteni!

Réti fiú 2012.06.04. 14:59:49

hogy mi tortent? kicsit aktualizalva, 2012-re: a ciganyok vinnek az orszag harmadat, a masik harmadat a szomszedok, es nekunk maradna a szegenyebb 30000 nkm-je, ket patakkal es egy 200m-es dombocskaval, ahova epeithentnek kibaszott sok termalspat, akkor is kirohognenek vele a vilag turisztikai kiallitasain ... ja es a mostani orszagot hivnank ezentunk Nagy-Magyarorszagnak ... majd jonne a 2032-as ifjunemzedek, akiknek 2012 kurvaregen volt. Zarojelben amikor en voltam 20as akkor is kurva regen volt, amikor meg apam, akkor is ... es Ablonczy kutatasaibol az is kiderult, hogy Trianonhoz a picsanak az egegyeadta vilagon semmi koze sincs ...

☉ ☾ 2012.06.04. 14:59:53

"A Szövetséges és Társult Kormányok kijelentik és Magyarország elismeri, hogy Magyarország és szövetségesei, mint e veszteségek és károk okozói, felelősek mindazokért a veszteségekért és károkért, amelyeket a Szövetséges és Társult Kormányok, valamint polgáraik az Ausztria-Magyarország és szövetségesei támadása folytán rájuk kényszerített háború következményeképpen elszenvedtek."

- jó volna örülni, hogy egyáltalán hagytak valamit, nem azon siránkozni, hogy mit vettek el..

Atrox 2012.06.04. 15:00:11

@ErrOr: ott a pont. 1,5 millió veterán frontharcos ha semmit nem csinál, akkor is távoltartja a szomszédokat. Arról nem beszélve, hogy a békekötés pillanatában nem tartózkodott idegen katona hazánkban és Románia, illetve a mai Szlovákia még megszállás alatt volt.

piszter 2012.06.04. 15:02:31

baszki. lépjetek már tovább. én a családomat szeretném eltartani, felnevelni a gyerekeket. szarok rá száz éve mi volt. ugyse lehet, de ha lehetne se érdekünk. mennyetek előre!!!

gabesz7004 2012.06.04. 15:03:50

Igyekszem a te stílusodban kommentelni.

Baszd meg, te akkora tahó vagy, hogy hihetetlen! Te idióta seggfej, ha rajtad múlott volna 1686-ban nem foglalták volna vissza Budát sem a törököktől, mert iszonyú régen volt, több mint 100 éve! Ez neked érv hogy régen volt baszd meg? Szerinted egy "állítólag" igazságtalan kisebbségi politikát igazságossá lehet tenni egy újabb igazságtalansággal? Lehet jogállamokat hazugságra építeni más ország kárára? Ezt soha sem lehet elfogadni! A gengszterváltás után szépen lettek volna lehetőségek tisztességes megállapodást kötni, de a geci politikusaink már akkor is csak a saját zsebükkel törődtek. Ha ez sem fáj, akkor nagy a baj!

ErrOr 2012.06.04. 15:07:10

@gabesz7004: rencerváltás utána a komplett Felvidéket, a szerb-horvát háború során a Délvidéket is visszaszerezhettük volna, de nem tettük, mert hogy nézne ki...

Brian Cohen 2012.06.04. 15:07:24

@ErrOr: Tény hogy Károlyi nem dobatta el a fegyvert. Már a király is lelépett és a katonák meg hazamantek. Vegyétek észre, hogy egy vesztett háború legvége volt!

zoltaan71 2012.06.04. 15:08:29

Megmondom én a tutit, miért szívatnak minket ezer éve: mert ide jöttünk. Betolakodók vagyunk. A Honfoglalás nem volt más, mint a Kárpát-medence megszállása. Sokszorosan kapjuk vissza ezt a bosszút. Mindenki utál minket a környéken. Akármilyen irányba is nézünk, utálnak. Maradtunk volna a sztyeppén, akkor nem lett volna Mohács, Világos, Arad, és Trianon. Ennyi.

Brian Cohen 2012.06.04. 15:11:28

@gabesz7004: "...1686-ban nem foglalták volna vissza Budát sem a törököktől...." Lényeges külömbség, hogy Buda visszafoglalása a hazai terület megvédése/visszafoglalása volt. Trianon viszont egy olyan vesztees háború végeredménye amit el sem kellett volna kezdeni. Magyarországnak semmi követelése nem volt egyik szomszédjával szemben sem. Minden cél nélkül ugrott falnak magyarország és betört a feje. Tényleg kurvára fáj, de lépjél túl rajta. Legfőképp ne ugorj a falnak!

zoltaan71 2012.06.04. 15:13:20

Brian42: nem volt olyan könnyű nemet mondani Ferenc Jóskának, sem pedig utána Hitlernek, nehogy azt hidd. Sztálinnak sem. Náluk volt a hatalom, náluk volt a fegyver. Mi kis picsák voltunk hozzájuk képest. A kis szarokat meg mindig bele lehet kényszeríteni olyan erőszakba, amihez semmi közük. Így jártunk. Mindig nagyot akartunk, de valójában mindig kis szarok maradunk.

mese1 2012.06.04. 15:13:40

@☉ ☾: A szülőszobád is...

Brian Cohen 2012.06.04. 15:14:05

@zoltaan71: ".....Mindenki utál minket a környéken...." Nagy elődök nyomdokaiban jár pártunk és kormányunk amikor a szomszédokat cukkolja. Kétségtelen unortodox megoldás a kulturális és temetkezési államtitkárral támadni, de nem segíti a barátságot.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:16:02

@mese1: Egy kórházzal van bajod? Méltó hozzászólás volt ez egy elmesérülttől.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:16:21

Én nem akarok túl jutni rajta.

És ha holnap háború lesz, és van rá lehetőség hogy visszakapjuk akkor teszek érte hogy így legyen.

Azt veszíted el amiről lemondassz !

Erdély a magyaroké !

borisz 2012.06.04. 15:16:48

aki a törökökkel jön, nézze már meg legyen szíves, hogy kik foglalták "vissza" Budát! spoiler: nem a magyarok

☉ ☾ 2012.06.04. 15:17:21

@Trompf: Teljesen igazad van! Előre, felkelést a pszichiátrián, téged nem győzhetnek le holmi nyugtatók, igaz?

Brian Cohen 2012.06.04. 15:17:37

@zoltaan71: ".....nem volt olyan könnyű nemet mondani Ferenc Jóskának, sem pedig utána Hitlernek....."
Sosem állítottam, hogy könnyű lett volna. Akkor is inkább Ferenc Jóskát és a nem elég keménytökű (sokszor seggnyaló) vezetőket szidd akik könnyedén vágóhídra hajtottak néhány millió parasztot minden cél nélkül. Trianon csak következmény.

Plumper 2012.06.04. 15:18:45

Horthy küldöttsége írta alá a trianoni békeszerződést.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:19:24

@☉ ☾:
Nézd..
Ha beköltözöl a lakásomba, és el akarsz zavarni akkor megöllek.
Ez van ezt kell szeretni.

Pont leszarom, hogy te hogyan köpöd le magyar honfitársaink külföldre szakadt felét.

zoltaan71 2012.06.04. 15:19:28

@Trompf: Miért is? És a Kárpát-medence kié? A szlávoké? Egszer már ők is visszakövetelhetik a Honfoglalás miatt nem? revans!

☉ ☾ 2012.06.04. 15:19:47

Azt tudtátok, hogy az északi sarkot is erővel vettél el a magyaroktól?

NIL7 2012.06.04. 15:21:09

Majd messziről nézem ezt a bulit :-))

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 15:21:43

Alapvetően pozitív volt a trianoni béke, sokkal több embernek szolgáltatott igazságot, mint amennyit károsan érintett.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:22:13

@zoltaan71: lehet hogy ők velük együtt úgy gondolod.

Senki nem tiltja meg neked, hogy a szlovákoknak add egész Magyarországot.

Egyedül azt nem értem te miért akarod elvenni tőlem a jogot, hogy sajnáljam elszakított nemzetrészeinket, hogy együtt érezze az ott élő honfitársaimmal, és hogy első adandó alkalommal segítsek visszacsatolni azt országunkhoz.

Netán te is szlovák vagy, vagy csak egy korcs önsorsrontó magyar ?

Brian Cohen 2012.06.04. 15:23:02

@ErrOr: "....rencerváltás utána a komplett Felvidéket, a szerb-horvát háború során a Délvidéket is visszaszerezhettük....."

És akkor most ott is a bonsai mussolini oszthatná az észt és Wass Albert meg Tormay Cecil kötelező olvasmány lenne. Cserébe meghalt volna néhány magyar állampolgár és a maradék Szlovákiában ill. Szerbiában néhány ártatlan magyart meglincseltek volna. Jó lenne?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 15:23:10

@borisz:

Pontosan. Akkoriban a magyarok jelentős része a törököknek drukkolt.

zoltaan71 2012.06.04. 15:23:55

@☉ ☾: Ja és hogy valójában Jézus is magyar volt, csak hát erről sem szabad beszélni ugye :))) -> Izraelre is igényt tartunk. Sőt Benyovszki Móricz révén Madagaszkárra is, Nagy Lajos miatt pedig annektálni kell Lengyelországot is.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:24:28

@☉ ☾: Én két fiú és egy lány gyereket nevelek arra, hogy a magadfajta tetveket köpje le bátran, és álljon ki az országot ért igazságtalanság ellen, és mindig álljon ki azért ami jelent neki valamit.

Legyen szó családjáról avagy a hazájáról.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 15:25:18

@ErrOr:

Mindez nyilas mítosz, semmi valóságalapja.

willdataa 2012.06.04. 15:25:49

"Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt."

Nem volt az olyan régen. Például tegnap este is azok a határok álltak amiket még trianonban húztak meg és tegnap este az nem volt olyan régen. A trianoni rablóbékediktátum az permanensen a jelenben történik, nem múltidő.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:26:11

@zoltaan71:
Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a miénk volt...
Igazságot, igazságot,
Igazságot Magyarországnak!
Igazságot, igazságot
Igazságot Magyarországnak!

Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a miénk volt...
Igazságot, igazságot,
Igazságot Magyarországnak!
Igazságot, igazságot
Igazságot Magyarországnak!

Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a miénk volt...
Igazságot, igazságot,
Igazságot Magyarországnak!
Igazságot, igazságot
Igazságot Magyarországnak!

zoltaan71 2012.06.04. 15:26:17

@Trompf: nem akarom elvenni tőled a jogot. Sajnálhatod őket, valóban szerencsétlenül jártak. De tudni kell azt is: ez valaminek a következménye. Egy olyan háború olyan oldalán álltunk, amely nem a hazát védte, hanem támadott. Hódítók akartunk lenni. Sajnos nem egészen saját akaratunkból. De az erőszak oldalán álltunk. Mindkét alkalommal. És vesztettünk. Mindkét alkalommal. Nem csoda, ha kibasztak velünk.

Brian Cohen 2012.06.04. 15:28:03

@zoltaan71: "...Nagy Lajos miatt pedig annektálni kell Lengyelországot is......"

Nápolyt elfelejtetted amit Toldival együtt hódítottak meg! Olaszországot is annektálni kell!

Egyébként meg régi 56-os követelés a Japán-Magyar közös határ.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:28:34

@Trompf: Remélem a gyermekeid majd felnőttként kinövik az apjuk pszichózisát. Jobb nevelést érdemelnének, de te ostoba vagy, amit te is tudsz ezt álcázod azzal, hogy hazafinak nevezed magad.

Majd ne csodálkozz, ha a saját gyerekeid köpnek le felnőttként te selejt huszár.

zoltaan71 2012.06.04. 15:29:05

@Trompf: És mi az igazság? És mi a ti igazságotok? Mi a mi igazságunk? És mi a románok igazsága? Kérdezz meg egy románt, szerinte mi az igazság. Van-e abszolút igazság a történelemben? 41 éves vagyiok, és én 41 év alatt is megtapasztaltam: nincs. Az igazság szubjektív. És ha sokan mások máshogy gondolják ezt, az gyakran háborút szül. Ezt akartok? Háborút?

willdataa 2012.06.04. 15:29:53

@zoltaan71: Az igazságtalanság nem valaminek a következménye. A magyar nép nem állt semmilyen háború oldalán, ezért a magyar népen bosszút állni olyanért amit nem tett, az igazságtalanság amire nem létezik mentség.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:30:08

@zoltaan71:
Abban hogy a győztes azt vesz el a vesztestől amit akar igazad van.
Bár az Európai normáknak cseppet szerintem ellentmond a földrablás, családok megnyomorítása, magyarok üldözése Európa szerte ma is, de igazad van erősebb kutya baszik.

Csak én ezt nem úgy fogom fel, hogy rendjén van, hanem úgy hogy amint lehetőségem lesz kamatostól adok vissza mindent, és veszek el.

Azt veszíted el amiről lemondassz.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:30:27

Az egész Egyesült Államok eredetileg Magyar volt. Ébresztő! Az indiánok is ősmagyarok. Jézus erdélyi volt! Benne van az eredeti bibliában!

☉ ☾ 2012.06.04. 15:31:37

A hold a felfedezése óta magyar tulajdon, csak elvették tőlünk. Ki? Hát mindenki.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:31:38

@zoltaan71: Én nem vagyok román, akkor se ha te már azzá tetted már magad rég, és román érdekeket védessz ezen gyásznapon.

willdataa 2012.06.04. 15:31:49

@zoltaan71: Van abszolút igazság, amit a települések lakosságának többsége dönt népszavazáson, mint például Sopronban. Ezt az abszolút igazságot nem engedték érvényre jutni a barbár nyugati imperialisták.

zoltaan71 2012.06.04. 15:32:36

@Trompf: Rendben. De ha megint veszítünk esetleg, és még élünk, írj már egy blogot légyszi, hogy "bocs zoltaan71, igazad volt, a győztes is úgy gondolta, hogy ő is visszavesz mindent." Itt mindenki csak visszavenni akar, el mindent a másiktól, mindenki állandóan csak visszavesz, ez az egész szar olyan mint a kisgyerekek civakodása, aminek sosem lesz vége! Békét végre esetleg nem lehetne?

zoltaan71 2012.06.04. 15:34:03

@Trompf: Jézusom. Román érdekek. Úristen, ember, miről beszélsz? :(((( Na jó, szerintem hagyjuk az egészet, mert meddő vita.

berczy04 2012.06.04. 15:34:30

@☉ ☾: Azon túl, hogy fikázol mindenkit, értelmeset tudsz-e szólni?

NIL7 2012.06.04. 15:35:18

@☉ ☾: Ezt elő fogom adni a követségen az interjún. Valószinűéeg ott helyben beütik a bevándorló vízumot.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:35:26

@berczy04: Azon túl, hogy nem olvasod el a hozzászólásokat, értelmeset tudsz-e írni?

währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04. 15:35:41

@Atrox: Ad 1. A németek sem kérik vissza Poroszországot, Szudétaföldet, Pomerániát, ami a II. Vh-ban került el tölük.

És már Elzász-Lotaringiáról is lemondtak, pedig azt háborúnként felváltva birtokolták a franciákkal.

De az újraegyesítésben benne vagyok. Végül is, ök is EU, mi is EU ... háborúzni szívás.

ErrOr 2012.06.04. 15:36:18

@Brian42: Ha mások csinálják rendben van, ha mi csináljuk akkor csúnyaronda antiszemtiarasszistafasisztairredenta stb vagyunk. Az egyik országnak nem volt hadserege, a másikat meg épp elpicsázták a tőlünk kapott fegyverekkel.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:36:25

@zoltaan71:
Ez nem vita kérdése.
Igaz csak két ilyen magadfajta gyökértelen geci van itt, de addig amíg léteztek százszor is le kell írni:

Erdély a magyaroké !

Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a miénk volt...
Igazságot, igazságot,
Igazságot Magyarországnak!
Igazságot, igazságot
Igazságot Magyarországnak!

willdataa 2012.06.04. 15:36:59

@währenßhöhleigkeitigchen: A németek azért nem kérik vissza mert be vannak fenyítve, jelenleg is idegen megszálló csapatok állomásoznak Németország területén.

Kutchek (törölt) 2012.06.04. 15:37:16

"Nem tudok nem asszociálni a mai magyar viszonyokra, mikor Beneš méltán halhatatlanná vált sorait olvasom."

Slota vagy Meciar mondott cifrábbakat is. A hatásvadászat kedvéért miért nem idézel tőlük is?

☉ ☾ 2012.06.04. 15:37:22

@Trompf: te alkoholista vagy? Csak kérdezem. Azok utaznak ebben az érzelmi légkörben.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 15:38:18

@willdataa:

A dolog egyszerű: Mo. mint független állam nem jogosult olyan területeket uralni, melyen a magyarok abszolút kisebbségben vannak. Ez az alap. Ezen csak erővel lehet változtatni, erővel lehet csak megtartani idegen területeket. Erő viszont nem volt: az ország elveszetette a háborút. A győztesek pedig nem csak nyertek, de a nemzetiségi szempontú igazság is az ő oldalukon állt.

Faszerkezet 2012.06.04. 15:38:21

Kiváncsi vagyok, hogy a bloggerben lesz e annyi vér (vagy megengedik e neki, hogy legyen), hogy jövő év április 19.-én ugyanezt megírja a holokausztról.

"És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan 70 éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

☉ ☾ 2012.06.04. 15:38:31

Lovasnemzet.

De szép szó.

tarackos 2012.06.04. 15:38:42

Részemről szarok az egészre nem érdekel mi volt. Engem az érdekel mi van és mi lesz.

Egyébként a mondás igen régi: vae victis.

Viszont foglalkozni kell vele mert egyeseket gátol a jelenről és jövőről való gondolkodásban...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:38:59

@☉ ☾: Ettől sokkal durvább általad előszeretettel használt szitokszó igaz rám: magyar vagyok.

te meg egy gyökértelen geci.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:40:09

Egyszer egy tüntetés közvetítésén hallottam, hogy valaki ezt kiabálta: Trianont vissza! Vissza!

Ez az a szint, amin csak nevetni lehet, vitázni nem érdemes.

zoltaan71 2012.06.04. 15:40:29

@Trompf: Kiabáljál csak, harsogjad csak a baromságokat. Az ilyen szarrágó harsogók miatt szívtunk meg két világháborút is, és még mindig nem kaptuk vissza az elcsatolt területeket.

indapass90210 2012.06.04. 15:40:37

@ErrOr: "rencerváltás utána a komplett Felvidéket, a szerb-horvát háború során a Délvidéket is visszaszerezhettük volna, de nem tettük, mert hogy nézne ki..."

Engem pl nem zavart volna, ha közben csak a te apádat lövik agyon. Közben meg odáig jutottunk, hogy tessék, ha akarsz, már holnap a felvidékre költözhetsz, vehetsz lakást, alapíthatsz céget, nősülhetsz mindenféle negatív következmény nélkül.
Erre jó az Európai Únió.

Illetve egy negatív következmény azért lesz majd, a magyar hatóságok leveszik a kocsidról a rendszámot ha nem jelentkezel ki otthonról.

Brian Cohen 2012.06.04. 15:41:02

@währenßhöhleigkeitigchen: "......A németek sem kérik vissza Poroszországot, Szudétaföldet, Pomerániát.........."

Egyetértek. Felvásárolják az egészet ill. szívesen látják őket ha visszamennek. Kinyalják a seggüket is a pénzük miatt.

A jó gazdaság és normális politika lenne az ortodox, bevált gyógyír. Igaz dolgozni kéne, nem nyerges vontatóval (vö. talicska) hordani ki a pénzt és nem különadókkal nyomorgatni a gazdaságot.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:41:32

@Trompf: dehogy vagy magyar, te simán hülye vagy. De nem maradsz az, mert mindenki változik. Ilyen az élet. Változunk. Most egy kicsit beleragadtál ebbe a dologba, de majd elmúlik. Vagy ilyen maradsz. Te tehetsz róla.

hoesett 2012.06.04. 15:42:13

"De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

A zsidók ettől régebben vesztették el Jeruzsálemet, de sohasem nyugodtak bele a veszteségbe és vissza is szerezték.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:43:28

@hoesett: mellesleg azért szerezték vissza, mert volt hozzá eszük és jól csinálták. Ez itt nem áll fenn.

tusuanzen 2012.06.04. 15:43:28

@☉ ☾: neked mi bajod van tesó?
menj kefélj már egyet, hátha lehiggadsz...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:43:29

@Max val Birca:
"sehszlovákia és a Magyarország 1946. február 27-én írt alá államközi szerződést a lakosságcseréről amely alapján csaknem 90 ezer személyt telepítettek át Magyarországra, 75 ezer ,,háborús bűnös” magyart toloncoltak ki egyoldalúan a csehszlovák hivatalok és kb. 40 ezer ember menekült el önként a zaklatások, üldöztetések hatására – összesen tehát több mint 200 ezer csehszlovákiai magyar volt kénytelen elhagyni szülőhazáját. Mit hagytak hátra az elűzöttek? Több mint 54 ezer hektár szántóföldet, továbbá közös erdőket, legelőket, réteket, amelyet a helyükre betelepített szlovákok és csehek kaptak meg – hozzávetőlegesen 100 ezer volt a létszámuk, akik között kiosztottak több mint 70 ezer hektár magyaroktól elkobzott földet és átadtak nekik több mint 2500 családi házat. A lakosságtól beszolgáltatott készpénz, amelyet a MNB (Magyar Nemzeti Bank) számláján helyeztek el, több mint 321 millió korona volt."

norbonc 2012.06.04. 15:44:05

Semmi értelme Trianonon keseregni.Persze lehet,de szerintem felesleges időtöltés.Magyaroszszág akkor a,amekkora.Lehet itt is dühöngeni,mocskolódni(abban úgyis nagyok vagyunk).
ekkora országgunk maradt.Ebben kell meglelnünk a boldogulást.A többi nem visz előre....

zoltaan71 2012.06.04. 15:44:18

@hoesett: Igen, visszaszerezték. Igaz, hogy 6 millió ártatlan életbe került, de visszaszerezték, hurrá. Büszkék lehetnek rá. Meg arra, amit Gázában művelnek az arabokkal. Salom!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:44:25

Csehszlovákia és a Magyarország 1946. február 27-én írt alá államközi szerződést a lakosságcseréről amely alapján csaknem 90 ezer személyt telepítettek át Magyarországra, 75 ezer ,,háborús bűnös” magyart toloncoltak ki egyoldalúan a csehszlovák hivatalok és kb. 40 ezer ember menekült el önként a zaklatások, üldöztetések hatására – összesen tehát több mint 200 ezer csehszlovákiai magyar volt kénytelen elhagyni szülőhazáját. Mit hagytak hátra az elűzöttek? Több mint 54 ezer hektár szántóföldet, továbbá közös erdőket, legelőket, réteket, amelyet a helyükre betelepített szlovákok és csehek kaptak meg – hozzávetőlegesen 100 ezer volt a létszámuk, akik között kiosztottak több mint 70 ezer hektár magyaroktól elkobzott földet és átadtak nekik több mint 2500 családi házat. A lakosságtól beszolgáltatott készpénz, amelyet a MNB (Magyar Nemzeti Bank) számláján helyeztek el, több mint 321 millió korona volt.

mojoking77 2012.06.04. 15:44:36

Hat, baratom, nem szivesen valok trolla, es nem is vagyok szelsojobbos. DE. Addig tudtam olvasni csodas eszmefuttatasodat, mig a kovetkezo mondatreszletig el nem jutottam...."Beneš méltán halhatatlanná vált sorait olvasom"..
Ertem en a szolas es gondolat szabad aramlasanak lenyeget, de, csak ha nem vagy cseh, esetleg nem az egesz egy provokacio, (mint irtam itt elgurult a fonal, s meg mindig nem lett meg..), akkor AZ EDES JO ANYUKADAT MIERT NEM KERED MEG, HOGY BASSZON MAR SZAJBA EGY ROHADT NAGY LAPATTAL? O megteheti, ugyanis o kovette el azt a hibat, hogy a vilagra hozott teged. Mi lesz a kovetkezo post? Mikor emelunk Haynaunak szobrot vegre a Parlament kupolatermeben? Esetleg a rohadt naci kormany miert dobda vissza a Nagykorut, Gero-Farkas-Rakosi Korutakra torteno atnevezesi kerelmet? Nem lehet, hogy a te fejedben van az a szornyu nagy baj, amit meg utana mintha emlitenel? A temahoz hozzaszolva, gyakorlatilag valoban nagyon reg volt, es a csendes emlekezesen tul minden hoborges hiaba valo mar, de azert ne kopkodjuk szembe azokat, akiknek jelentett ez valamit.

berczy04 2012.06.04. 15:44:56

@☉ ☾: Mekkora primkó idióta vagy öcsém a kommentjeid alapján. A demokrácia fricskája, hogy az ilyen szar is, mint Te hangoztathatja a véleményét!

willdataa 2012.06.04. 15:45:09

@Max val Birca: Magyarország olyan településeket jogos uralni, amelyek lakossága többsége függetlenül a nemzetiségétől Magyarországhoz akar tartozni. A nemzetiség nem egyenesen arányos a hovatartozni akarással.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:45:15

@tusuanzen: a kritikával szembeni szexuális utalás a témával kapcsolatos teljes impotenciádra utal.

Brian Cohen 2012.06.04. 15:45:49

@ErrOr: "Ha mások csinálják rendben van, ha mi csináljuk akkor csúnyaronda antiszemtiarasszistafasisztairredenta stb vagyunk. Az egyik országnak nem volt hadserege, a másikat meg épp elpicsázták a tőlünk kapott fegyverekkel. "

Egyáltalán nem mondtam, hogy rendben van. Arra utaltam hogy ne csodálkozz ha betörik a fejed ha (ráadásul cél nélkül) kötekedsz.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:46:37

@berczy04: a szabad vélemény nem a demokrácia fricskája, hanem egyik lényeges alkotóeleme, de ehhez neked még kell 30 év tanulás, egy érettségi sem ártana, stb.

NIL7 2012.06.04. 15:46:37

A nagy hősködésnek az lesz a vége, hogy Szegedet Szerbiához, Debrecent Romániához, Miskolcot Szlovákiához csatolják, miután elfenekelték a magyar úrtörőcsapatot. Akkora lesz Mo mint a Vatikán. Hát kell ez?

berczy04 2012.06.04. 15:46:53

@☉ ☾: Nem olvasom el? Hm... Biztos igazad van! :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:46:57

@zoltaan71: Nem lehetne hogy elhúzz egy román oldalra beszélgetni ?
Ott senki nem vitatkozna veled, nagy lenne az egyetértés.

Oké tudsz magyarul te szőröstalpú geci, de ez nem jogosít fel arra hogy kioktass minket magyarokat trianon kapcsán.

orgoványi erdőjáró 2012.06.04. 15:47:00

@☉ ☾: hogy folytál volna le apád térgyén, te világnak hülyéje...

ErrOr 2012.06.04. 15:47:33

@Dövan: és már személyeskedünk is, ezaz. De semmi gond, az apai ága a családomnak felvidéki

berczy04 2012.06.04. 15:47:51

@☉ ☾: Lényeges, igazad van, de pont ezért önmaga paródiája is. És ezt a kommentjeid jobban alátámasztják, mint sem én azt el tudnám neked magyarázni. Értelmezni tudsz-e? :D

yatumux 2012.06.04. 15:48:25

A Blog írónak gratulálok a proli stílushoz. A stílus az ember azt gondolom kiírta magát a normális emberek közül.

Ez az anoním mocskolódás nem menő.

Ha ilyen kemény vagy akkor névvel írj.

Trianonnal nem az a gond, hogy mi mekkorák vagyunk hanem, hogy a határ mellett élő 2.5 millió magyar nem kapta meg az őket illető autonomiát.
Ezt kedveskedésre nem adják. Ezért harcolni kell nekik a mi támogatásunkkal.

tusuanzen 2012.06.04. 15:49:47

@☉ ☾: te nem kritikus vagy hanem egy tahó...

kpetya 2012.06.04. 15:50:02

csak ugy mint a holokauszt, ami miatt viszont még mindig sirnak, perelne, kártérítést követelnek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:50:09

@mojoking77: Hát igen..

Ezeknek Beneš az isten.

A kommunisták néhány féreg esetén sikerrel ölték ki a magyarság tudatot az emberekből.

zoltaan71 2012.06.04. 15:51:02

@Trompf: Csak nevetek azon, ahogy fröcsögsz, te Rettenetesen Nagy Magyar.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:51:18

@yatumux:
"Beneš méltán halhatatlanná vált sorait olvasom"

Mi erről a véleményed a blog íróját illetően ?
Neked is nagy példaképed magyarok millióit megnyomorító Beneš ?

Szittyakürt 2012.06.04. 15:51:25

@hoesett: Ezek szerint neked zsidók a példaképeid.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 15:51:26

@willdataa:

Ez igaz, de a területeket az ország elvesztette. Egyes részeket 2-szer is.

Rwindx 2012.06.04. 15:52:03

@Brian42:
"Minden cél nélkül ugrott falnak magyarország és betört a feje."
Talán inkább falnak dobták. Ugyanis a Magyar Királyságnak vajmi kevés ráhatása volt arra hogy mit találtak ki a Birodalmi Tanácsban. Tisza bár tudta hogy elkerülhetetlen, nem akart háborút, húzta ameddig lehett.

hu.wikipedia.org/wiki/Tisza_Istv%C3%A1n#V.C3.A9lem.C3.A9nye_a_h.C3.A1bor.C3.BAr.C3.B3l

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:52:51

@zoltaan71: Ezen nincs mit nevetni.
A kommunisták lepaktáltak a románokkal szlovákokkal, és a magyar identitástudatot igyekeztek kiirtani a magyarokból.
40 éven keresztül hazudtak a történelemről, bűnös népnek állítottak be miket.

te jól bemagoltad a leckét gratulálok.

Anti Anyag (törölt) 2012.06.04. 15:53:55

A holokauszt sem tegnap volt. Vagy az más?

Szittyakürt 2012.06.04. 15:54:24

Miért nem lehet sehol arról olvasni, hogy pl. felvidéki magyarok szeretnék a visszacsatolást? Csak az itthoni turbómagyarok tudnak azon picsogni, hogy így Trianon, úgy Trianon?

zoltaan71 2012.06.04. 15:54:57

@Trompf: Hűha, nem is tudtam, hogy kommunista vagyok. Számodra aki nem akar háborút az mind kommunista. Na most már nem nevetek a baromságaidon, hanem sírok. Ez már annyira szánalmas.

mese1 2012.06.04. 15:55:04

@☉ ☾: Amilyen a tied, volt csak a stílust utánoztam, fekáliázz máshol, máshoz úgy se értesz.

don07 2012.06.04. 15:55:48

Sötét vagy mint az éjszaka.

berczy04 2012.06.04. 15:56:11

@☉ ☾: Mindazonáltal, hogy a témával kapcsolatban Te sem csillogtattad érvelésed, a fenti kijelentésed szerényen szólva is nem jogos!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:56:44

@Szittyakürt:
Autonómiáért küzdenek elcsatolt országrészeinkben rendszerváltás óta.

A Magyar Állandó Értekezlet megalakulása óta szervezetten és egységesen az elszakított nemzetrészeinken élő magyarok.

Brian Cohen 2012.06.04. 15:57:39

@yatumux: "...a határ mellett élő 2.5 millió magyar nem kapta meg az őket illető autonomiát.
Ezt kedveskedésre nem adják. Ezért harcolni kell nekik a mi támogatásunkkal. "

Gondoltál már arra, hogy ha jó lenne magyarországra járni vásárolni és üdülni, a szlovák kisebbségeket sem szivatnák Pilisszentlászlón akkor Slota és követői tűnnének nagyon bunkónak?

Vedd már észre össze vagyunk zárva ezen a kis bolygón. Két világháború után már a leghülyébbek is beláthatnák, hogy más megoldást kell keresni.

Próbáld meg a sokat emlegetett magyar kultúrfölényt és gazdasági hatalmat! Sajnos tanulni művelődni és dolgozni kell hozzá, de beválhat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:57:48

@zoltaan71: Nem vagy kommunista csak hülye akivel elhitették a bűnös nép maszlagot a komcsik.

A magyaroknak jogos követelésük Erdély akár tetszik neked akár nem.

Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a miénk volt...
Igazságot, igazságot,
Igazságot Magyarországnak!
Igazságot, igazságot
Igazságot Magyarországnak!

☉ ☾ 2012.06.04. 15:57:54

Azt hallottátok már, hogy a káros nemzeti öntudatból ki lehet gyógyulni?

Jó iskolák, viszonylagosan kényelmes és biztos szociális háttér, jövőkép (na ezt magyarázd el egy magyarnak), és jó barátok már majdnem elegendőek ehhez.

Ja, ezek magyarhonban, hol a nemzet szíve dobban, nincsenek meg? Szívás. Szívtok.

mojoking77 2012.06.04. 15:57:58

@Anti Anyag: De ha egyfolytaban a mellunket verve sirunk es emlegetjuk, nem marad mas nekunk egy ido utan, mint az undorral vegyes szanakozas, a vilag szinte teljes egeszetol.. es joggal. Tudjunk tovabb lepni igy, ami jutott. Kis orszag vagyunk, de sok kis orszag tud tovabb elni, es nem csak sirankozni naphosszat.. Azt tul konnyu

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 15:59:15

@Brian42: Ki szívatja a Szlovák kisebbségeket Pilisszentlászlón ?

währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04. 15:59:18

@willdataa: persze az is. Meg az is, hogy minek haljanak meg, ha semmi szükség rá. Különben Mo. nincs befenyítve? Eltekintve attól, hogy utoljára a honfoglalákor foglaltak a magyarok egyedül bármit is (a kisantant egyszerüen katonailag erösebb, és akkor Ukrajnát még nem is számoltam), a II. VH utáni békét is a nagyhatalmak garantálják. (Na jó, a Mátyás talán saját eröböl ügyködött. 500 éve ...)

Az EU-s példát komolyan gondoltam. Elvben minden magyar kiköltözhetne Erdélybe, ha olyan fontos lenne neki. Ehelyett csak onnan költöznek el, de még csak nem is az anyaországba, hanem mindjárt tovább. Szerinted, ha a többség élni nem hajlandó egy földdarabért, akkor majd meghalni hajlandó lesz? Cserben hagyni a családját, azért, hogy más családapákat öljön? Mindezt úgy, hogy egzisztenciális oka nincs rá. Mert az irredentizmus erröl szól.

☉ ☾ 2012.06.04. 15:59:48

Tájékoztatok minden őrjöngő magyaridiótát, hogy a kommentelést abbahagytam, ha mégis tovább rángatjátok egymás nemzeti faszát, arról már nem lesz tudomásom.

willdataa 2012.06.04. 16:00:33

@Max val Birca: A településeket először a nyugati, másodszor a keleti imperialisták elvették, a lakosságot semmibevéve.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.06.04. 16:00:43

'Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg.'
ezt majd a Holokauszt-emléknapo is tessék leírni. ont ugyanígy!
Előre is köszipuszi! ;)

babraba 2012.06.04. 16:00:54

@Trompf: bazzzeg! tééényleg elbasztuk!!! és még a következményeket sem vállaljuk, csak mutogatunk egyfolytában másra... kommunistákra, mindenkire európában, csak magunkba ne kelljen nézni!
Te tényleg igazszittyamagyar vagy, aki miatt én szégyenlem magam!

Sultan 2012.06.04. 16:01:03

De hozzá kell tenni hogy bűn volt válaszul a zsidótörvényekkel kvázi polgárháborúba kergetni az országot.

EsteeSatmary 2012.06.04. 16:01:43

@Brian42: A trianoni okmányokat Simonyi -Szemadam kormány irta alá, ha jól emlékszem. Egyébként én az osztrákoktól sosem hallom, hogy mekkora fájdalom , hogy a Monarchia megszünt. Valahogy elvannak. Pedig sokszor nagyobbak voltak, mint mi. Okosabban kellett volna és kellene a világot látnunk és a dolgainkat megélni. Most ez a helyzet, ebben kell élnünk. Nem attól jobb magyar valaki, hogy hangosan szitkozódik és olyyanokat hergell, akik még csak nem is éltek a történések idején. Felejteni nem, de túllépni már itt az idő.

berczy04 2012.06.04. 16:01:44

@☉ ☾: Nem vagy Te egy hülyegyerek, sőt! Megkockáztatom direkt írsz így, direkt provokálsz némi iróniával leöntve.

Értem én barátom, értem én, de miért kell ennyire primitív módon, mások érzéseit semmibe véve, sárba tiporva tenned ezt?
Nehéz elfogadni, hogy van akinek ez a téma jobban fáj?

Ha tévedtem, akkor elnézés a többi kommentelőtől! :)

mese1 2012.06.04. 16:02:35

@willdataa: és még mindig azt nyögöd, hogy a fejlett ipari területek, meg nyersanyagok át kerültek...

yatumux 2012.06.04. 16:02:57

@Brian42: De ezt csak mi gondoljuk így és a fejlett nyugat ! Ezek a kis, új népek be próbálják azokat a magyarokat is olvasztani akik megmaradtak :)

Nem érted ? Ez nem szeretet, szolidaritás hanem kőkemény érdekek.

Egy szlováknak nem kellene magyarázni

Mit gondolsz a románok miért nem adják meg székelyföldnek az autonomiát ?
Mert mi arrogánsak vagyunk ? A

Vagy mert éppen nem érdekli őket milyenek vagyunk egyszerűen nagyobbak akarnak lenni. B

A történelem is egy tudomány...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 16:03:41

@babraba:
Jól teszed ha szégyelled magam de ne helyettem te szerencsétlen.

Lemondtál magyarok millióiról, elszakított nemzetrészeinkről.

Én majd kiállok helyetted is honfitársainkért területeinkért ne aggódj:

Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a miénk volt...
Igazságot, igazságot,
Igazságot Magyarországnak!
Igazságot, igazságot
Igazságot Magyarországnak!

willdataa 2012.06.04. 16:03:59

@währenßhöhleigkeitigchen: Az irredentizmus azt jelenti hogy a rabló és orgazda által bitorolt rablott holmi visszajár a jogos tulajdonosának. Ezt az elvet nem hiszem hogy bárki is erkölcsileg kifogásolná, tehát minden tisztességes ember irredenta.

Brian Cohen 2012.06.04. 16:06:20

@Rwindx: ""Minden cél nélkül ugrott falnak magyarország és betört a feje."Talán inkább falnak dobták. .... Tisza bár tudta hogy elkerülhetetlen, nem akart háborút, húzta ameddig lehett."

Akkor átkozzuk azokat a nagyfiúkat akik a falnak dobták Magyarországot, de ne a falat (vagy ne kizárólag azt).

Egyébként megvan a véleményem arról a vezetőről aki inkább az országot háborúba viszi mint kiabáljon egyet a Birodalmi Tanácsban. Legroszabb esetben lemond. Nem kell mindenáron hivatalban maradni.

indapass90210 2012.06.04. 16:06:46

@ErrOr: nem akarok személyeskedni, de azért nyilvánvaló, hogy egy ilyen próbálkozás hova vezetett volna. Ami hüjeség is annak fényében, hogy egy egységes Európa egyre inkább értelmetlenné fogja tenni ezeket a kérdéseket.

El fog jönni a nap amikor egységes EU-s útlevél lesz és az országkód csak azért fog megjelenni a címekben, hogy könnyebben azonosítható legyen a hely. Más kérdés, hogy még akkor is lesznek trianonozók.

billy reed 2012.06.04. 16:08:06

@Atrox: "a fentebbi okfejtés (régen volt) nem megfelelő indok arra, hogy szarjunk az egészre. Egyébként történelmi távlatból nézve meg nem is volt régen..."

De, régen volt.

A poszt nem azt írja, hogy szarjunk az egészre, hanem azt, hogy
1. végre ne hátra nézzünk, hanem előre! /Vö. "Aki kezét az eke szarvára teszi és hátranéz, nem alkalmas az Isten országára." Jézus/
2. Ismerjük be a magunk felelősségét IS, vonjuk le tanulságot, és haladjunk előre!

@Trompf: "Én két fiú és egy lány gyereket nevelek arra, hogy a magadfajta tetveket köpje le bátran, és álljon ki az országot ért igazságtalanság ellen, és mindig álljon ki azért ami jelent neki valamit."

Csak az a baj, hogy sok nézőpont van ám, amit meg kellene vizsgálni, mielőtt köpködni kezdtek!

@Rwindx: "Talán inkább falnak dobták. Ugyanis a Magyar Királyságnak vajmi kevés ráhatása volt arra hogy mit találtak ki a Birodalmi Tanácsban. Tisza bár tudta hogy elkerülhetetlen, nem akart háborút, húzta ameddig lehett."

Miért szól bele a dologba az, akinek lövése sincs?
Háborút indítani az Osztrák-Magyar Monarchiában csak az osztrák és a magyar miniszterelnök hozzájárulásával lehetett. Anélkül nem!!!
Tisza nem a háborút ellenezte, hanem csak addig volt bizonytalan, amíg ki nem derült, hogy Németország támogatja a Monarchiát.
Tisza háborúpárti és a Balkán feletti szupremácia lelkes támogatója volt. De nem a demokráciát akarta odavinni ő sem.../Történelem 12. osztályos tananyag. Csak mondom./

Utána kellene olvasni annak is, hogy mik volt a központi hatalmak háborús céljai. Sajnos az a helyzet, hogy ugyanilyen rablóbékét kötöttek volna, ha ők győznek.
Csak nem ők győztek. Ilyen egyszerű ez.

Brian Cohen 2012.06.04. 16:10:23

@yatumux: ".....Mit gondolsz a románok miért nem adják meg székelyföldnek az autonomiát ?
Mert mi arrogánsak vagyunk ?......"

Arroganciával viszont semmiképpen sem érünk célt. Sőt az arrogancia ellenszenvessé tesz a kocsma közonsége szemében.

Brian Cohen 2012.06.04. 16:13:03

@yatumux: ".....A történelem is egy tudomány...
...."

Itt nem a múltról -amivel a történelem foglalkozik- hanem a jelenről és a jövőről van szó.

Pont azt mondom, hogy lépj túl a múlton és javítsd a jövőt. A történelmi múltból ne keserveket hanem a tapasztalatokat meríts.

Cinkes 2012.06.04. 16:15:04

Értem én, hogy Trianon, meg nagy szopás de mit lehet tenni? Na mondja már meg valaki! Igen meg lehet emlékezni róla mint nemzeti gyásznap, de ezentúl nem sok mindent... Azt is meg kell válogatnunk, hogy azt miként tesszük mert ha eszetlenül cukkoljuk a szomszédokat azt az ottani magyar kisebbség szopja be. Meg azért azt sem ártana szem előtt tartani, hogy ez ugye nem csak a jobboldal ügye, hiába sajátították ki maguknak mint oly sok mindent. Gusztustalanul gyűlölködésre használják ezeket a dolgokat, megosztják vele az embereket, mutogatnak, hogy a baloldaliak lám gyökértelen hazaárulók meg mit tudom én. Ez a poszt is azért születhetett meg mert ez a trend, és egy önkéntelen védekező mechanizmust indított be a poszterben. Nem igaz, hogy csak akkor vagy hazafi ha jobbikos, fideszes degenerált vagy. Közben meg pont azzal árulod el a hazádat, hogy partner vagy a megosztásban. Nem kell hozzá nagy M.O.-os póló meg fasz tudja milyen hülye kellék, hogy magyarnak vallhasd magad. Ezek inkább a kretének kiegészítői lettek pedig lehetnének valami szebb dolognak is a jelképei...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 16:15:27

@Dövan:

Sajnos egységes Európa nem lesz. Egyre valószínűbb az egész széthullása. Euró megszűnése, schengeni határok visszaállítása, nyílt diszkrimináció Románia és Bulgária ellen. Egyre inkább ott tartunk, hogy csoda kell ahhoz, hogy az EU megmaradjon.

yatumux 2012.06.04. 16:16:53

@Brian42: Hát kezdjük ott hogy te szeretnéd hogy legyen a felvidéki magyaroknak autonomiájuk ?

Folytassuk ott, hogy egyet értek okosabban kell politizálni.

Valamiben engedni kell de néha kőkemény erőt kell mutatni.

Szerinted volt valaha olyan magyar miniszterelnők aki felszólította magyar kollégáját hogy kérjen bocsánatot ? :)

Pedig a románok sokkal több sérelmet okoztak magyarországnak.

Vagy beszéljünk szerbiáról és Barcsról ?

Lehet hogy át kellene telepíteni a felvidéki, kárpátaljai, délvidéki magyarokat és románia felé erőt mutatni.

Lehet hogy a délvidéki és kárpátaljai magyarokat kellene áttelepíteni és szlovákia felé mutatni erőt.

Meghajolnának és amint rendeződne a dolog béke lenne.

Elégedett lennék egy katalónia féle képződménnyel.

Mindenesetre akinek a szomszéd ellopja a kertjét és az nem vágja szájba az meg is érdemli.

währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04. 16:17:48

@willdataa: Szvatopluknak is visszajár? Vagy a Dunántúl ténlyeg csak egy lovat meg némi füvet ér?

De písz, szvsz az irredentizmus nem erkölcsi a kérdés, hanem gyakorlati. Még Mo. sem volt képes minden elbitorolt javat visszaadni a saját polgárainak a rendszerváltás után: Egy halom volt zsidó vagyon nem került vissza, de azt sem hallottam, hogy az elkergetett sváboknak felajánlották volna, hogy visszakaphatják a földjeiket, házaikat. Határokon átívelve ez még nagyobb feladat. (Háborúzás nem játszik, mint írtam, eleve elvesztenénk, és még bele is hallhatnánk.)

yatumux 2012.06.04. 16:18:08

@Brian42: Egyet értek és köszönöm hogy te is így gondolod.

Nekem is elegem van a kesergőkből.

Oda kell ütni egyszer azután békét kell teremteni.

Rwindx 2012.06.04. 16:19:21

@Brian42: És ha lemond és más hagyja jóvá, akkor nekünk jobb?

@billy reed:
"Háborút indítani az Osztrák-Magyar Monarchiában csak az osztrák és a magyar miniszterelnök hozzájárulásával lehetett. Anélkül nem!!!"
Ez azt akarja jelenteni hogy az ő fejéből pattant ki a dolog? Ugye talán neked sem...

Mintha össze akarnád mosni a dolgokat. Amikor jóváhagyta, a háborút akkor már háborúpárti volt. Igen, be is lelkesedett. De a történet nem azzal kezdődött hogy vége volt a történetnek. /4 éves kor, logika. Csak mondom/

mojoking77 2012.06.04. 16:21:08

@Cinkes: Sok mindenben egyet ertunk, de egy onkentelen mechanizmusnak nevezni azt, hogy valaki Benest isteniti, nagyjabol annyira eletszeru, mint amikor valaki hirtelen felindulasbol keselte meg a masikat, 127 alkalommal

hümhüm 2012.06.04. 16:22:40

Kedves blogíró!
Micsoda marhaságot ítál...!:
"Horthyt úgy ábrázolják a baloldali freskóművészetben, mint egy nyolc ollókarral felszerelt, ártatlanokat kaszaboló démont, miközben csak egy kurva ideges tinédzser volt, aki nem csak a kocsmában ugatott, hanem fogta magát és tényleg bosszút is állt egy olyan dologért, ami miatt, csak magamat ismétlem, máig ki vannak akadva huszonévesek is."
Horthy 1920-ban, amikor kormányzó lett, 52 éves "tinédzser " volt.... Illenék utánanézni dolgoknak, mielőtt valami hülyeséget leírsz.
Szerinted mi az az "egy olyan dolog", amiért bosszút állt?

willdataa 2012.06.04. 16:23:17

@währenßhöhleigkeitigchen: Szvatoplukra van valami bizonyíték, etnikai összetétel, stb?

kzoltana 2012.06.04. 16:26:39

Deutsch Tamás most járt Nagyváradon, és elbeszélgetett az emberekkel. Juppijájé!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2389_deutsch_tamas_mint_a_makk

Pistie 2012.06.04. 16:28:30

Trianon. Tényleg baromi nagy szívás számunkra, de a tisztánlátás végett azért ugye mindenki tudja, hogy előtte elveszítettünk egy háborút? A rossz oldalra álltunk, és veszítettünk. A szabályokat pedig mindig a győztesek hozzák.

Sem akkor nem volt, sem most nem lenne elég katonai erőnk, hogy ezzel vitatkozzunk, diplomáciailag pedig egy súlytalan ország vagyunk.

Nem azt mondom, hogy bele kell ebbe nyugodni. De szerintem ha az adott elcsatolt területek népszavazást tartanának arról, hogy hova szeretnének tartozni (és megfelelő szavazati többség esetén akár vissza is kerülhetnének), akkor sem kapnánk vissza belőlük egyet sem, mert már nincs sehol sem annyi magyar.

Szomorú tényleg, emlékezni kell rá, de nem úgy, hogy hogy kibasztak velünk, mert ha mi lettünk volna a győztes oldalon mi is ugyanezt tettük volna a környező országokkal.

Trianon tanulsága az kellene legyen, hogy nem szabad háborúba keverednünk, mert picik vagyunk, eltaposnak, és még a gyerekeink is nyögni fogják. Ne gondolja senki, hogy nem lehet ennél rosszabb. És ez nem hazafiság vagy bátorság kérdése, hanem egyszerű józan ész. Az USA hadi kiadása tavaly 167.445 MILLIÁRD forint volt. Szemben azzal hogy a magyar költségvetés 14.000 milliárdból gazdálkodik összesen. Ők csak haderőre 12x annyit költenek mint a mi összes bevételünk.

Brian Cohen 2012.06.04. 16:28:50

@yatumux: "Hát kezdjük ott hogy te szeretnéd hogy legyen a felvidéki magyaroknak autonomiájuk ?................. Valamiben engedni kell de néha kőkemény erőt kell m.............................Lehet hogy át kellene telepíteni a felvidéki, kárpátaljai, délvidéki magyarokat és románia felé erőt mutatni.
......................Lehet hogy a délvidéki és kárpátaljai magyarokat kellene áttelepíteni és szlovákia felé mutatni erőt."

- Nem tartom magam annyira csalhatatlannak hogy ide-oda telepítgessek embereket. Azt sem szeretem ha engem akarnak telepítgetni.

- A legnagyobb őrültség a háború! Ne is játszadozz a gondolattal. Ha eszedbe jut és nem múlik el, menj orvoshoz!

- Ha erőt akarsz mutatni, de nem mersz háborút kezdeni, csak mindenki blöffölős hülyének tart és nem válik be a fenyegetés. Ne legyen kétséged hogy a másik oldalon nincs elegendő nacionalista őrült.

- Igen, szeretném ha lenne autonómiájuk a szlovákiai magyaroknak. De nem érheted el ill. nem tarthatod meg, ha a szlovákok nem értenek vele vele egyet.

- Ha sarokba akarod szorítani a szlovákokat, akkor alázd meg őket azzal, hogy az itteni nemzetiségi képviseletek elégedettek, a szlovákok igyekeznek magyarországon munkát vállalni és rand lesz magyar családba házasodni.

fingerbangs 2012.06.04. 16:32:55

mióta csak az eszemet tudom én is ezt mondom mindig: le kell szarni trianont, erdélyt meg főleg, hagyni kellene integrálódni szerencsétlen erdélyi lakosokat, nekik is jobb lenne ha nem szórakozna velük pár magyar megélhetési politikus, románia már jobb hely mint magyaro. sajna

WildBear 2012.06.04. 16:34:32

A holokauszt is régen volt, mégis folyik a csapból..

Brian Cohen 2012.06.04. 16:34:39

@yatumux: "Egyet értek és köszönöm hogy te is így gondolod.Nekem is elegem van a kesergőkből.Oda kell ütni egyszer azután békét kell teremteni. "

NAGYON NEM ÉRTÜNK EGYET!!!!!!!!
Nem tudom mit hibáztam ha azt hiszed veled együtt vagy nélküled bárkit is meg akarnék ütni. NEM!

Itt már mindenki alaposan eltángált mindenkit. Nézd szarban vagyunk. Itt az ideje váltani.

Vortumnus (törölt) 2012.06.04. 16:35:11

attól hogy trágár szavakat teszünk egy posztba, nem lesz jól megírt, nem lesz színvonalas.
persze ez kikerült a címlapra, csak tudnám milyen alapon

Brian Cohen 2012.06.04. 16:40:52

@Rwindx: "....És ha lemond és más hagyja jóvá, akkor nekünk jobb?....."

Nem mindegy, hogy érdekből @szik valaki, vagy erőszakkal @sszák! Akkor legalább nem közreműködő részes és magyarország is áldozat lett volna.

Esetleg halvány esély lett volna, hogy Ausztria-magyarország nem lép be. Vagy csak később lép be mint az olaszok is.

sztd 2012.06.04. 16:41:17

Nos két gondolatot pofoznék helyre.
1. Az, hogy Károlyi proklamálja, hogy nem lehet semmit tenni, az nem jelenti azt, hogy ez így is volt. A székelység lehet (de nem biztos), hogy menthetetlen volt, de a magyarság jelentős része egy tömbben lakott, így az ország a nyelvhatárok mentén is aránylag egyszerűen feldarabolható lett volna.
Nem tudjuk, hogy ha Károlyi katonailag cselekszik, akkor annak mennyivel lett volna számunkra pozitívabb végkimenetele, de azt már a kortársak is tudták, hogy háború alatt a seregeket nem szabad lefegyverezni (márpedig amikor ellenséges csapatok támadnak, az kimeríti a háború fogalmát).

2. Az események ebben a formában időben tényleg régen történtek, de az akkor kialakuló problémákra (ha nem esett volna le), azóta sem kíséreltek meg megoldást találni. Ahogy Finnországtól sem akar már elszakadni az a 300 ezer svéd aki 100 éve még el akart, úgy a szomszédoknak sem kellene félniük hosszú távon sem semmi ilyesmitől, ha olyan kisebbségpolitikát folytatnának, mint Finnország. Arról van szó, hogy egy olyan magyarnak, aki magyarként élhet magyar közösségben, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy az országot, amelyik a közösségnek helyet ad, hogyan hívják (Magyarországnak, Romániának vagy Szlovákiának). Ha a szomszéd országok végeredményben nem akarnák folyamatosan az ottani magyarokat szlovákokká, románokká vagy szerbekké tenni, gyakorlatilag senkit nem érdekelne már Trianon, így viszont nem számít, hogy régen volt, mert ma is él.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.06.04. 16:41:44

az igazi rablás most történik trianon után. elüldözzük az értelmiséget, a tehetségeket, és csak a semmihez nem értő, lusta selejt marad itthon, aki gyáva, életképtelen pondró ahhoz, hogy dobbantson. aztán ebből a levesből kell főznünk a kis bográcsban mostantól. ez az igazi rablás, és ezért, a közhangulat elbaszásáért kizárólag a nemzetiszoci viki és a jobbik a felelős.

Hiller Józsué 2012.06.04. 16:44:39

A holokauszt is régen volt mégis mindenkinek sír a pofája még ma is.

Zuzzant 2012.06.04. 16:44:46

DE MIÉRT KELL TRÁGÁRKODNI ?

Leonard Zelig 2012.06.04. 16:53:30

@Trompf: Én két fiú és egy lány gyereket nevelek arra, hogy a magadfajta tetveket köpje le bátran, és álljon ki az

Ajvé, córesz, ahogy mifelénk mondják...

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 16:56:46

1686-ban baromi régen volt már, mikor 150 évvel azelőtt a török elfoglalta Budát. És?

Ettől még a törököt a szövetséges csapatok kiverték Magyarországról. Elképzelem, hogy pl. 1685-ben a szerző tépi a száját: mi a fenét foglalkoztok a törökkel? Rég volt, kit érdekel már! Miért nem tudjátok elfogadni, hogy Buda a töröké? 150 év alatt sem sikerült elfogadnotok?

A csak a jelenben, gyökerek, történelmi tudat nélkül élőknek üzenem: a történelem nem ért véget. A jelen megváltoztathantó. Erdély stb. csak akkor veszett el, ha már mi is úgy gondoljuk. Addig nem.

Van még kb. 50 évünk ;)

währenßhöhleigkeitigchen 2012.06.04. 16:59:30

@willdataa: Sikerült kiszúrnod azt, amit viccnek ŕtam, eszem a humorodat ;)

De ha te ezen akarsz vitatkozni ...:
Arra van forrás, hogy
1. százegynéhány évvel azelött a magyarok még etelközben voltak
2. a honfoglalás fegyveres erövel történt.

De mondom, ez volt a vicc rész, a lényeg a gyakorlati oldal: hogyan, ha nem újabb szenvedéssel, minden érintett számára? (Amit a Mo.-ról elüzött svábokról írtam, azt vetted?)

Békésen kiköltözni, belakni Erdélyt (eredetileg a románok is úgy kerültek oda az évszázadok alatt, a VH csak a végpont volt): ha erre nem találsz jelentkezöt, most, amikor az EU miatt megteheted, akkor miröl beszélünk?

Brian Cohen 2012.06.04. 17:02:23

@'it's cool to know nothing': ".....a török elfoglalta Budát....."
Az a helyzet annál sokkal bonyolultabb. Semmiképp sem analóg a mostani helyzettel. Csak néhány tény:

- Voltak országrészek ahol mind a török mind a magyar behajtotta az adót
- Volt olyan országrész ahol a magyarok hajtották be a törökök számára az adót és fordítva
- Rengetegen önként települtek át török részre (főleg a vallásszabadság miatt)
- A török vazallus Erdély volt a magyar függetlenség záloga
- Buda felszbadításával egyidőben védte Zrínyi Ilona Munkácsot

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:06:35

@Brian42:
És Pécsett született a kor legnagyobb török történésze (ottomán krónikása) Ibrahim Pecsevi...

És ez hogyan kapcsolódik ide? Sehogy.

A lénye: semmi nem megváltozhatatlan.

Brian Cohen 2012.06.04. 17:09:58

@'it's cool to know nothing': "....És ez hogyan kapcsolódik ide? ....."

Úgy, hogy te állítottad párhuzamba Buda elfolalását és Trianont. Azt hittem vitatkozol és érvekkel rámutattam, hogy nem áll meg a párhuzam.

ezanicknevem2 2012.06.04. 17:10:21

édes istenem most nyugodtan kedves balliberálisok tomboljatok nyilván nektek van igazatok...

de attól hogy régen volt NEM felejtünk soha..

Guillotine 2012.06.04. 17:10:27

Végre valaki.... Én nem vagyok Fideszes vagy jobbikos,mégis felháborítónak tartom ezt a szar irományt. Épp hogy azt nem írta a'cikk' szerzője,hogy adjuk a románoknak bocsánatkérésképpen Békés megyét. Tele a net ezekkel a buta kotnyeleskedő álliberálisokkal meg a szobanácikkal.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:11:37

@Leonard Zelig:
Az albánok 1 generáció alatt megszerezték Koszovót. Persze azok tökös gyerekek, nem ilyen nyúlbélák, akik némi kis pénzért szívesen prostituálják magukat bárhol, bárkinek. Orvosaink elmennek arabnak Franciaországba, tanáraink afgánok lesznek angliában (majd mosogathat az indiainak). Gratulálok.

Alternatíva: itthon kéne maradni és vállalni azt a 3-4 gyerek felnevelését, megfelelő szakmával (nem 2 bölcsész diplomával) és öntudatra nevelését.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:13:38

@Brian Cohen:
Attól még, hogy leírtál néhány ide nem való dolgot a török világról, nem cáfoltad, hogy a két dolog analóg. Megszállás az megszállás, bármilyen körülményeket hozzon is.

Brian Cohen 2012.06.04. 17:14:41

@'it's cool to know nothing': ".....Az albánok 1 generáció alatt megszerezték Koszovót......."

Ne kívánd senkinek sem azt a boldogságot! Óvatosabban példálózz.

Brian Cohen 2012.06.04. 17:19:41

@'it's cool to know nothing': ".....nem cáfoltad, hogy a két dolog analóg. Megszállás az megszállás........"

Akkor mostmár lassan írom, hogy megértsd. Pont azt bizonygatom, hogy jelentős együttműködés is volt. NEM MEGSZÁLLÁS , hanem valami más. Másrészt a török vazallus Erdély nélkül ugyanúgy németül beszélnénk most mint ahogy az írek angolul.

Az analógia ott is sántít, hogy a török "megszállás" időszakában több mint két szereplő volt bonyolult viszonyrendszerben.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:25:58

@Brian Cohen:
Erdély korlátozott függetlensége határeset, de az ország többi részét nehéz másként értékelni, mint megszállást. Még akkor is, ha török történetírók másként látják. Független az a rész biztos nem volt és magyar részről önkéntes együttműködésről sem beszélhetünk (lásd magyar keresztényhitűek jogállását, jogfosztottságát)

A lényeg továbbra sem ez: 150 év után is van lehetőség változtatásra.

Leonard Zelig 2012.06.04. 17:26:23

@'it's cool to know nothing': Az albánok 1 generáció alatt megszerezték Koszovót.

Hát mondom, hogy szakértő vagy.
(gy.k. Fingod sincs, miről beszélsz.)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.06.04. 17:27:23

@norbonc: Így van. Kár, hogy a jelek szerint az összes értelmes embert is elcsatolták és itt csak az idióták maradtak, akik kesergéssel töltik az idejüket építés helyett,

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.06.04. 17:28:46

@'it's cool to know nothing': az alternatívád egy baromság. Nem gyerekek tömegére meg öntudatra van szükség, hanem épelméjű gazdaságpolitikára és normális nemzetközi kapcsolatokra.

SzaboZé (nem az a SzabóZé!) (törölt) 2012.06.04. 17:29:15

Gázosítás, szappanfőzés, lámpavas...
Ez is mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velük. De iszonyú régen volt. Lassan 70 éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg.

NE EBBŐL ÉLJETEK AZÓTA IS! A MI PÉNZÜNKÖN!
Bassza meg.

Ne kívánjátok, hogy visszatapsoljuk azokat az éveket!

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:31:44

@Brian Cohen:
De kivánom. Miért, mi az alternatíva: nem 30 éves Mercedessel akarsz járni, hanem egy 1 évessel? Ez az igazi különbség? Igen?

Legyünk mind gyökértelenek egy 1 éves Mercedessel? Micsoda brilliáns jövőkép!

Én továbbra sem vagyok prostituált, elveimed nem adom pénzért. A magam részéről szívesen vállalnám a szegénységet, ha tudom, hogy ez az ára.

Sokan azt hiszik, ha elfelejtik Trianont, elfelejtik, hogy kötelességük lenne a világban, akkor könnyebb lesz. Nem lesz könnyebb. Ilyen mentalitással mindig lesz valaki, vagy valami, ami elől el kell futni. Angliában is, és Szingapúrban is. Ha nincsenek elveid, nincs kiállásod, mindenhol megvetett rabszolga leszel előbb vag utóbb.

Brian Cohen 2012.06.04. 17:32:20

@'it's cool to know nothing': "A lényeg továbbra sem ez: 150 év után is van lehetőség változtatásra. "

Ha ezt akarod mondani, ne vezess félre hogy a török megszállásról beszélsz!

De ha mégis a török időked hozod példának, ott nem a magyarok verték ki a törököket. Főleg birodalmi német csapatok voltak némi magyar segéderővel. Ha ezen analógia mentén gondolkodunk akkor most melyik külső hatalomra vársz?

Pipas 2012.06.04. 17:33:01

@Pistie: "Trianon tanulsága az kellene legyen, hogy nem szabad háborúba keverednünk, mert picik vagyunk, eltaposnak, és még a gyerekeink is nyögni fogják."

Nagyon, nagyon naív vagy. Mégis hogyan képzelted azt a "háborúba keveredés"-t? Úgy, hogy a megszálló csapatok megkérdezik, hogy bele akarsz -e keveredni, aztán ha nem, akkor kikerülnek?

Szerinted a Magyar Királyságnak kábé mennyi esélye lett volna "kimaradni"? Vagy mondjuk ha a bolsevikok mellé állnak, miközben azok vadul hátrálnak szibéria felé? Mondtuk volna azt, hogy "köszi kedves Hitler, szerintünk ti fogtok veszíteni úgy öt-hat év múlva, mi azt megvárnánk"?

Vicces lett volna. :)

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:34:56

@Zka:
Öntudat és gyerekek nélkül nincs életképes gazdaságpolitika.

radikalisviccek 2012.06.04. 17:36:41

Oké, kedves poszter, akkor számolj be a mai napig másodrendű állampolgárokként kezelt határon túli magyarokkal is ezekről a dolgokról, mert pl. a délvidéki magyarverések nem kurva régen, hanem 1-2 hete voltak legutóbb.

Brian Cohen 2012.06.04. 17:38:18

@'it's cool to know nothing': ""

Nem beszéltem mercédeszről vagy szegénységről. Robbie Burns (aki valóban nyomorgott) egész jól megírta:

AZ EMBERIRTÁST GYŰLÖLÖM
SONG: I MURDER HATE BY FIELD OR FLOOD

Az emberirtást gyűlölöm,
nem csábít a babér sem,
de Vénusz mezején öröm
kiontani a vérem.

Legfőbb üdvöm, ha béke van,
s bőségben él a nemzet.
Húszat öljek le egymagam?
Dicsőbb, ha egyet nemzek.

Kálnoky László

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:45:28

@Brian Cohen:
Egyetértek. A népirtás alternatívája, ha van mindenkinek rendes családja. Ez kevésbé koszos dolog, és állíthatom sokkal több öröm van benne (bár a népirtást még nem próbáltam ;)

Jelenleg úgy áll, hogy a többi országban sincs túl nagy népszaporulat, miközben a kivándorlás nagyon magas. Mondhatnánk, hogy történelmi lehetőség van előttünk a népességi arányok megváltoztatására békés eszközökkel. Egy emberöltő elég lenne szignifikáns eredmény eléréséhez.

Beru 2012.06.04. 17:46:01

Iszonyú régen volt? Igen. Ahogy a 48/49-es szabadságharc, az 56-os forradalom, vagy épp a II. világháború borzalmai, a holocausttal, a szovjet megszállók tetteivel együtt. Megemlékezünk róla mégis. Tanulságos történet mindegyik, érdemes is emlékezni rájuk. Tanulni róla és belőle szintén. Trianon is ilyen. Ha beszélnek róla, túljutni is könnyebb.

Brian Cohen 2012.06.04. 17:47:22

@'it's cool to know nothing': "...a népességi arányok megváltoztatására békés eszközökkel..."

Uccu neki!

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:52:18

Itt mindenki Károlyiról és Horthyról, az ő felelősségükről beszél.
Ezzel szemben engem igazán foglalkoztat az a dolog, hogy hogyan volt lehetőség szín magyar területeket elfoglalni és megszállva tartani. Mint tudjuk a megszálláshoz legalább háromszoros hadierő kell. Ez csak Erdélyt tekintve 4 milliós hadsereget tételezett volna fel (csak a felnőtt magyar lakossággal számolva).

Hogyan volt lehetséges, hogy egy székely faluban nem ásták el élve a falu határában az első román csendőrt, aki arra tévedt? Hogyan volt lehetséges, hogy a magyarok nem lázadtak fel egyöntetűen (még a háború okozta kivérzéssel együtt is) a megszállás ellen? Hogyan nem szervezték meg az ellenállást, hogyan hogy nem alakítottak ki párhuzamos saját közigazgatást, jogrendszert hogyan fordulhatott elő, hogy egy magyar ember a Csehszlovák, Román, Yugoszláv államnak adót fizetett, akár egy petákot is.

Az új államoknak nem volt kezdetben saját közigazgatásuk, magyarjainknak csak fel kellett volna tartani a korábbit és szabotálni mindent, ami az új hatalommal érkezik.

Hogyan volt ez lehetséges, hogy ez nem így történt? És miért nincs így jelenleg?

Brian Cohen 2012.06.04. 17:53:08

@radikalisviccek: ".....mert pl. a délvidéki magyarverések nem kurva régen, hanem 1-2 hete voltak legutóbb....."

Sajnos Kövér László és mások megfontolt nyilatkozatai nem sokat javítottak a helyzeten.

Én pl. járok Erdélybe pecázni. Semmi komoly problémám nem volt (bunkók mindenhol vannak). Most hogy Kövér László a testőrei közül egy kicsit hergelt meg a temetésügyi államitkár is futott egy kört, komolyan végig kell gondolnom mehetek-e a gyerekeimmel pecázni Erdélybe.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 17:53:15

@Brian Cohen:
Én 2-3 millió gyereket magam képtelen vagyok összehozni. Ehhez srácok ti is kellenétek. (egyébként már megtettem a magam részét)

aaaaaaah 2012.06.04. 17:57:16

az igazi baj ezzel az egesz sztorival, hogy adott szolamokra a skinheadek egyszeruen sokkal jobban masiroznak, mindenki mast nem erdekel / kesereg.

igy az egessz tortenet a szelsojobb egyik sajatos propagandamotivuma lett...

Brian Cohen 2012.06.04. 17:59:22

@'it's cool to know nothing': "...Hogyan volt lehetséges, hogy egy székely faluban nem ásták el élve a falu határában az első román csendőrt, aki arra tévedt? .."

- Pl. úgy, hogy a román csendőr még nem büdös parasztozta le.
- pl. úgy hogy a székely hadosztály abbahagyta a harcot és a béke ígéretére inkább hazamant a megszállt területre
-pl. úgy hogy a bölcs magyar uralkodóosztály cél nélkül több éves mészárlásba hajtotta őket
-pl úgy hogy romániában volt földosztás a háború után
- pl. úgy hogy a boldog békeidőben is cserebogár lárvát is ettek a parasztok tavasszal annyira éheztek. Ehhez képest mindegy milyen nyelven beszél a földesúr.

Pistie 2012.06.04. 18:11:37

@Pipas: Konkrétan nem tudom, hogy hogyan kellett volna ezt elérni, mert nem ismerem az akkori pontos viszonyokat és lehetőségeket. Bár ezt úgy mondom, hogy szerintem ma már nem él olyan, aki azokat ismerné, mert ahhoz magas beosztásban kellett volna már akkor is dolgoznunk, és azért ez mégis csak régen volt. Egyébként Hitler úgy tudom a másodikban volt érdekelt, de trianon az első vh-hoz köthető dolog. Akkor még Magyar Királyság sem, sokkal inkább OMM volt.
De a múltat kár siratni, a jövőre meg legyen tanulság az, hogy ha háborúba keveredünk megszívjuk. És ezért nem támogatnám soha sem pl a Jobbikot, amelyikben simán látom azt a szándékot, hogy ha tehetné akkor fegyverrel esne neki a szomszédos területek visszacsatolásának.

Szalahadin 2012.06.04. 18:19:47

@Max val Birca:
"A dolog egyszerű: Mo. mint független állam nem jogosult olyan területeket uralni, melyen a magyarok abszolút kisebbségben vannak. Ez az alap. Ezen csak erővel lehet változtatni, erővel lehet csak megtartani idegen területeket. Erő viszont nem volt: az ország elveszetette a háborút. A győztesek pedig nem csak nyertek, de a nemzetiségi szempontú igazság is az ő oldalukon állt."

Amit írtál, tényszerűen nem igaz, illetve kizárólag a magyarok rovására akarod alkalmazni. Nézzük például a Délvidéket:
A délszlávok összesen képviseltek 40.65%-ot a lakosságból. A magyarok és a németek, tehát a Magyarországon maradásban érdekeltek 50.46%-ot képviseltek a lakosságból, a maradéknak nagyjából mindegy volt (ruszinok, románok, szlovákok). Tehát a mondatod így is megfogalmazható:
Jugoszlávia, mint független állam nem jogosult olyan területeket uralni, melyen a délszlávok abszolút kisebbségben vannak.

"A győztesek pedig nem csak nyertek, de a nemzetiségi szempontú igazság is az ő oldalukon állt."
Ez megint gyalázat, hogy elvileg magyar ember ilyet leír, hiszen a jelek szerint rajtad kívül mindenki tudja, hogy az elcsatolt magyarok jelentős része az új határok mentén kompakt tömbökben élt, amihez a te logikád szerint az utódállamoknak kibaszottul semmi közük nem lett volna szabad, hogy legyen. Ennyit a nemzetiségi szempontú igazságodról.

Az a szabály (etnikai elv) nem szabály, amit kizárólag az egyik fél javára alkalmaznak, nem beszélve arról, hogy a magyaroknak a sokszor hangoztatott önrendelkezés (praktikusan: népszavazás) jogát sem adták meg, ezt az elvet is kizárólag a rovásukra alkalmazták.

Ha mindez így ebben a formában neked nagyszerű, meg igazságos, akkor valahol a felfogásodban súlyos problémák vannak.

Esküszöm, ha lenne rá két hetem, biztosan találnék egy nálad, az elvileg magyarnál ezekről a dolgokról is józanabbul gondolkodó szerbet, szlovákot, románt....

Szalahadin 2012.06.04. 18:26:27

"De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

Ha egy majdnem száz éves történetre azt mondja a szerző, mit mondott volna olyankor, amikor 2.000 évvel azelőtti állapotot állítottak vissza valamikor 1948 környékén? Mekkora mázli, hogy akkor még nem volt internet, (szerző elvileg lehetett, de persze az se valószínű...) mert akkor biztosan 22-szer csúnyábbat írt volna a cikkíró, az meg már tényleg nagyon csúnya lett volna...

Ezzel semmit nem állítottam arról, hogy az arab-izraeli konfliktusban kinek van igaza, mi a jogos, mi nem jogos, a példát kizárólag a 92 és a 2000 év közötti finoman fogalmazva is igen markáns különbség miatt hoztam fel, teljesen függetlenül attól, hogy ez utóbbi ügynek kik a szereplői.

salamander 2012.06.04. 18:28:08

Én már leírtam több helyen (ma még) radikálisnak mondott véleményemet.
Ha van "jog" akkor az nem a kisebbségeket és a mindenféle másságukat hirdető idiótákat illeti meg elsősorban, hanem az akkora égbekiáltó szemét f@szságok eltörlésére irányuló törekvéseket mint pl.: ez a trianoni megállapodás.
Ezt a kutya sem egyeztette a Magyarokkal. Erről bezzeg nem lehetett népszavazást kiírni, ezt simán le kellett nyelni. (Mert az akkori kényszerítők ma "demokraták" így rendelkeztek...)
Miért is?
Mert néhány szemét köcsög nemzet vezetője úgy gondolta, hogy porig rombol egy országot és népet, ha nem írják alá.
1. Nos akkor kérdezzük meg immár 92 év távlatából az összes akkor aláíró országtól (Sziámtól is), hogy azonosul-e a dokumentumban szereplő határozattal, s ha igen akkor mire alapozza mindezt.
2. Egyoldalúan fel kell mondani a szerződést.

Nos ekkor rögtön meglátnák Európa igazi arcát vagyis a "demokraták" hogyan változnak át véres, habzószájú, demagóg diktátorokká... (lásd Cohn Bendit és Martin Schultz, Guy Verhofstadt) pénzük féltése okán...

***

Void Bunkoid 2012.06.04. 18:29:24

Inkább azzal foglalkozzatok, hogy pl az én jelenlegi ismeretségi köröm több mint 20 százaléka külföldön él.

Nem azért, mert elszakították a lakhelyét az országtól, ő maga hagyta itt a picsába.

És annak ellenére, hogy én nem tennék ilyet, ezt ijesztőbbnek tartom, mint azt, hogy 92 évvel ezelőtt egy amúgy nyilvánvalóan igazságtalan döntés született. Az, amikor egy országot - akármekkora is maradt belőle - a lakói önként - még ha nem is önszántából - hagynak el, na az már randa.

old_field 2012.06.04. 18:29:44

primitív provokátor... :(
szánalmas fehérjeképződmény.

mojoking77 2012.06.04. 18:32:37

@Brian Cohen: "pl úgy hogy romániában volt földosztás a háború után"-Pl ugy mint Magyarorszagon. Aztan hoppa, valaki ott is visszavette... Ne menjunk mar olyan melyre.. Mokas latni, ahogy a sok tortenesz osztja egymas fele az eszt.. :) Orulok, hog sok embert erdekel a 20. szazad tortenelme, mindez dicso is, de ne csinaljunk mar hulyet magunkbol masok elott, ha nem feltetlenul muszaly.. :) koszonettel:

FIGO 2012.06.04. 18:35:11

@zoltaan71: Hát lehangoló, hogy a komcsi-liberális szellemiség ide juttatta ezt a nemzetet! Túl lehetett élni 1000 évet, és úgy látszik nincs tovább! Feladni persze nem lehet, még, ha tudjuk is, hogy van itt a szűk hazában is millió szám olyan nemzetidegen, mint a posztoló, vagy, mint @☉ ☾. Neked egyébként javaslom, nézd meg anyukád megfelel-e a kis közel keleti államnak, és költözz oda. Ott, ha nem leszel a többségi akaraton, majd jól pics.án rúgnak!No de mi is történt trianonban? Nem tudjuk, a gyereket nem érdekli, ők már a holokausztot tanulják emelt óraszámban! Pedig az is oly régen volt… miért nem feledkezünk már meg róla? Nem kaptak, kapnak elég kártérítést? A mi hazánk, és az elcsatolt részek, elcsatolt nemzetünk milyen kártérítést kapott trianon óta? Semmit, csak pofont, és kínzást! No ezért nem szabad megfeledkeznünk soha trianonról lovagok, és lóvaginák! Talán eljön az idő, mikor a benes nevű szarházi a tárgya szinonimája lesz az egész Kárpát-medencében! Ajánlom a felejtők figyelmébe a rongyos gárdát, és egy kis tanulmányt mi is volt itthon 1918-21 között!, persze csak, ha nem rabolja el az időt a szeretett holokauszttól ennek a tanulmányozása! Nem Horthy, nem károlyi, hanem károlyi, és kun beló voltak a játszmában azok a bábok, akik miatt trianon következett! Akik, és főnökeik miatt magyarok milliói még ma sem beszélhetnek hangosan, amiért a nemzetünk sok- sok részre szakadt! Ahogy javasoltam @☉ ☾- nak, neked posztoló, és a címzettnek is javaslom! Gondoljatok anyátokra, én is gondoltam rá!

salamander 2012.06.04. 18:38:28

@Szalahadin:

Mi az hogy "jussunk" rajta túl me'régen vót...?
Ezen csak az jut túl, aki a szerződést akarta!

Bocs a Zsidók miért nem jutnak túl azon, hogy Jeruzsálem "állítólag" NEKIK ADATOTT?
He?
nekik is volna merszed szt a Haarecbe megírni?
Azt gondolom 1 hónapon belül megtalálnának levágott a fejeddel a seggedben!

Mi azonban nagyon szelídek vagyunk ezért csak azt mondjuk eredjé' Te a jó büdös Picsába!
(És még finom voltam és szűzies)

***

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 18:40:20

@Szalahadin:

Meghódították a területet, majd a magukévá tették nagyobb születési aránnyal, így ma már biztosan az övék.

Hiába hódítasz, ha aztán a területet nem integrálod, elveszted előbb-utóbb. Akár évszázadok múltán is.

Lásd pl. az Ibériai-félsziget arab meghódítását. 800 (nyolcszáz) évig az övék volt, majd elvesztették. Miért? Mert nem arabosítottak, hagyták a helyi lakosságot nagyjából békén. Még az iszlámot sem nagyon erőltették. Eredmény: a helyi lakosság tömegesen a "felszabadítást" támogatta, s végül az arab uralomnak vége lett. S tanulva a múltból, a spanyolok nem ismételték meg az arabok hibáját: ők bizony minden muszlimot kényszerítettek a távozásba, sőt később még a keresztény vallásra tért ex-muszlimokat is kiutasították.

Persze nem feltétlenül kell ilyen erőszakos elüldözés, legtöbbször elég a szüléspolitika is.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 18:42:07

@salamander:

Pont a Haarec, mely liberáis lap? :-)

Izraelben az izraeli jobboldal de facto arabpártinak tekinti a Haarecet.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 18:44:51

@salamander:

Ott tévedsz, hogy elfelejted: a trianoni békeszerződés nincs hatályban 1947 óta... azaz felesleges vele foglalkozni, a magyar határokat NEM a trianoni békeszerződés határozza meg.

Sultan 2012.06.04. 18:48:05

"Egy nép, amely elfelejti történelmét, annak nincs múltja és nincs jövője" "Amelyik nép elfelejti saját történelmét, azt a népet elfelejti a történelem. " "Amelyik nép elfelejti a történelmét, arra ítéltetik, hogy újra átélje azt" Sándor József László
Ezért is nem lehet túllépni rajta, de békén kell hagyni az ottani magyar pártokat.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 18:49:10

@salamander:

"Egyoldalúan fel kell mondani a szerződést."

Még ha hatályban is lenne, akkor sem jelentene semmit a felmondása. Ugyanaz a felmondás nem változtat a már MEGVALÓSULT szerződési pontokon, tehát pl. a határokon. A felmondás csak a még folytatólagos pontokra vonatkozna.

De ez csupán elvi ügy. Valójában nincs miért felmondani, mert nincs hatályban. Hozzáteszem? Mo. több ponton is sérti a trianoni béke több pontját jelenleg, de mindez lényegtelen, mivel ez egy már nem hatályos szerződés.

Tita nick 2012.06.04. 18:54:32

@Trompf: Nem bemagolta. Az igazat írta. Nem tetszik?

GONOSZ 2012.06.04. 19:06:09

Téged biztos hozzászólásszám után fizetnek ezért vagy ilyen ocsmányul obszcén és (direkt?) buta.
Ha történelmi tanulmányok helyett nem a zsinagóga kertjében játszottál volna, nem böfögnél képtelenségeket.

Sultan 2012.06.04. 19:10:26

@Max val Birca:
Ha nem felejtjük el hogy Herzl Tivadar hol született, akkor Izrael születésében is benne van a kezünk.És ha ők nem adták fel akkor mi sem tehetjük.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.04. 19:13:28

Kissé moslékszája van a drága bloggernek, vagy ha úgy tetszik, alpári a stílusa. Valaki jól pofánverhetné jártában - keltében!

pahaszt (törölt) 2012.06.04. 19:19:42

Na bazdmeg,ismét egy csokor virág a befogadó országnak.Az Index is megmutatta mennyire futja a jóérzésből,ha Magyarország egy tragédiájáról van szó.Mert ugye pont a mai napon rak ki egy ilyen igazán szép megemlékező írást.Nem probléma,nincs új a nap alatt.Viszont nem igazán értem ezt az elbaszott hülye logikát.Régen volt már,ne jajveszékeljünk... Már,hogy megemlékezni sem szabad?Vagy úgy gondolja ez az elbaszott idióta,hogy radírozzunk ki mindent,amit történelemnek hívnak(persze csak a magyart)? Mert a történelme tesz egységes néppé egy nemzetet,a közös múlt,a közös hányadtatások és sikerek.Mert bazdmeg Te kretén,még Olimpiákra,vagy világversenyekre sem lenne szükség a logikád szerint.Vagy csak a lengyelországi last minit utazásaitokra emlékezzünk?Hozzunk létre bizotságokat,miről szabad és miről nem megemlékezni és természetesen azt is majd a libbantak döntik el,kinek/kiknek mi fáj jobban?Lesz még ennek ára basszátok meg,mert a pénztártól fizetés nélkül nem távoztok!

Pistie 2012.06.04. 19:20:42

@salamander: "Ezt a kutya sem egyeztette a Magyarokkal. Erről bezzeg nem lehetett népszavazást kiírni, ezt simán le kellett nyelni."

Rémlik hogy elveszítettünk egy háborút éppen? Akkoriban kuss volt a nevünk, és örülhettünk hogy nem mondják azt hogy mostantól minden magyar terület legyen Románia területe. Nem kellett volna háborúba keveredni, és akkor nem veszítünk, és így nem csatolják el a területeket.
Az meg hogy egyoldalúan felmondani.. és ezt mégis hogy gondolod? Menjünk át Romániába és cseréljük le a helységnévtáblákat, mondván ez mától magyar felségterület?
És lepődjünk meg, hogy az egész EU, ENSZ, NATO, kutyafüle azt mondja, hogy hülyék vagyunk, és szépen kullogjunk vissza különben erővel tolnak minket vissza?
Komolyan kérdezem, hogy a f*szomba gondolod azt, hogy egyoldalúan mondjuk fel? Vagy konkrét terv erre már nincs, csak addig van meg hogy felmondjuk aztán majd lesz valahogy?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:21:00

"Beneš méltán halhatatlanná vált sorait olvasom."

Most azt az embert méltatod akire hivatkozva ezreket üldöztek el otthonaikból, vagy vertek agyon?

Akinek köszönhetően te, és én, és minden magyar és német kollektíve tömeggyilkos?

Aki létrehozta a Kis-Antantot?

Te mikor hülyültél meg?

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 19:22:25

@Trompf: "Csak az kell, ami a miénk volt..."

Egyrészt csak VOLT, másrészt meg majdnem 100 éve volt... Kelleni kellhet ugyan, csak éppen soha vissza nem adják. Visszavenni nem tudjuk, ennyi...
Lehetne végre foglalkozni a jelennel és a jövővel, nem pedig a genetika szintjén bekódolni minden generációba, hogy "elvették" meg "visszajár"...
Ne tegyétek már folyamatosan lelki beteggé a fiatal generációkat azért, mert a nagynemzeti őseink hülyék voltak és mindig a vesztes oldalra álltak (mellékesen meg mindig beáldozták a szegény dolgozó népet az érdekeiknek).
És akkor még nem beszéltem arról, hogy mi is egy másik néptől raboltuk el a földet (kettős mérce), ami turbó magyar nyelven úgy szól, hogy hont foglaltunk...
:)

galicius 2012.06.04. 19:23:08

Tudod,hogy mi a picsa történt Trianonban?Eljátszották Magyarország jövőjét olyan kedves emberek,mint pl.Károlyi ,akinek a szobrát nagyon védték az aktuális hazaárulók,úgymint Mszp,demokratikus koalíció(csak tudnám mitől demokratikus),meg az lmp.Ma azért tartunk ott,ahol tarunk.Fakultatív történelem órát javaslok,de elolvashatod az egész szerződést csak menj el a Gede testvérek könyvesboltjába.

csárli hárper 2012.06.04. 19:23:40

tegyük fel hogy valami csoda folytán visszakapnánk az elcsatolt területeket, hurrá győztünk, de jó nekünk!
és aztán mi a faszt kezdenénk vele? ezt a kis országot se vagyunk képesek rendben tartani, mit kezdenénk pár millió mindenféle balkáni cigánnyal? ezen elgondolkodott már a sok nagy okos aki vesszen trianonozik?
mert illúzióink ne legyenek nem csak az árja magyar jönne hanem a selejt is és az sokkal több...

flippant 2012.06.04. 19:24:18

Óriási szerencse a szerencsétlenségben, hogy valóban kurvára kibasztak velünk. Én a kisfiamnak (és próbáld ki Te is otthon) úgy szoktam magyarázni, hogy fejjel lefelé fordítom az országot és úgy sokkolóbb a gyilkos megcsonkítás (gondolom mert rendesen állva már "hozzászokott" agyunk a területvesztés nagyságához). S ezért van az, hogy ha egy szőke pláza hülyepicsának mutatod, akkor az is felfogja a pont agyával, hogy itt baromira kibasztak velünk. És ez a lényeg. Isten sohasem fogja ezt a szörnyű tettet megbocsájtani Hazánk gyilkosainak! Azoknak a gyilkosoknak akik most is ott ülnek pozíciókban és a nemzetállamok elpusztításán fáradoznak.

flippant 2012.06.04. 19:26:18

@Faszt vagytok ti lovas nemzet: Kiktől raboltuk el a földet? Tán csak nem a pirézektől?

ezanicknevem 2012.06.04. 19:27:45

A posztolónak van egy ajánlatom. Mivel Trianon ügyében hasonló nézeteket vall, ezért biztos vagyok benne, hogy nem fog ellenkezni.

Tehát: a posztolót holnap felkeresem otthonában. Lesz velem egy rakás fegyveres ember, szóval nem kell aggódni, én leszek túlerőben. Megmondom a posztolónak, hogy mostantól enyém az ő vagyonának a kétharmada (ideértve a lakását), és igényt tartok a családjának az egyharmadára is. Ők lesznek az én kiszolgáló személyzetem. (Remélem, lesz benne annyi nagyvonalúság, hogy családjának fiatal nőtagjait engedi át nekem. Ez üzlet, nem személyes.)

Ha valami nem tetszik, szólok a fegyveres barátaimnak, és még le is irredentázom. Majd boldogan élek a lakásában, kiszolgálva a nőrokonai által, amíg meg nem halok. Szobrom is lesz, mint annak a Benes nevű bűnözőnek.

92 év múlva majd az egyik unokám ír a netre egy posztot a mostani posztoló unokáinak, amiben elmagyarázza, hogy persze, ez nem volt szép, de hát bonyolult idők voltak, és igazán leakadhatnának az egész témáról, ez már régen volt. Foglalkozzanak inkább a saját dolgukkal, forduljanak a jövő felé!

Deal? A való életben én nem vetemednék ilyesmire, de a posztoló logikája alapján ez korrekt. Akkor miért ne?

csárli hárper 2012.06.04. 19:29:23

egy kis adalék, a kilencvenes évek elején az mdf még Antall alatt ezen a napon megemlékezést tartott a parlamentben, na ki vonult ki testületileg a megemlékezésről?
segítek, a fidesz...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:30:16

"És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

Azt mikor sikerül végre felfogni, hogy azóta irtották is a magyarokat, akárcsak Hitler a zsidókat ezeken az elvett területeken, amiről szerinted olyan gyorsan túl kellene lennünk?

A legtöbb 'trianont vissza'-at harsogó emberkét a mai napig magyarokat elnyomó kormányok tüzelik, éltetik.

Arról mikor látunk már posztokat, hogy ezek a kedves emberek akiket úgy védtek állandó, hogy-hogy irtották a németeket és magyarokat? Hogyan adták el őket kilóra, zárták gettóba, üldözték el otthonaikból?
És ebből mai napig 2 ország Európa jelenlegi legrasszistább országa?

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 19:30:33

@pahaszt: "Lesz még ennek ára basszátok meg,mert a pénztártól fizetés nélkül nem távoztok!"

Na erről is a libbantak tehetnek, baromarcú? Jobboldali, nemzeti kormányok vesztették el az összes területet, melyeknek többsége nem is volt magyar, hanem birodalmi terület.. Jobb lesz inkább nektek odakullogni a pénztárhoz, mert az elvesztett területekért még nem fizettetek, nemzetvesztő hungarista majmok.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:32:40

@ezanicknevem: Azt még tedd hozzá, hogy a gyereke visszamegy hozzád, hogy legalább a női rokonokat kiszabadítsa, erre te fejbe lövöd.

flippant 2012.06.04. 19:33:26

No meg az a 100 év is kérdéses. Mert ugye jogilag is meg lehetne piszkálni a dolgokat. Még a trianoni cionista diktátum is megemlíti a 100 év elteltével a nemzeti felülvizsgálatot. Meg Csehszlovákia sem létezik, tehát a Felvidék státusza jelen pillanatban kérdéses! Ugyanígy a Vajdaságé is!

RowiwClub (törölt) 2012.06.04. 19:34:37

Miután kisírtuk magunkat, mi történjen?

A románok beleszülettek jelenlegi határaikba, mint ahogy számos, korábban fegyverrel-diplomáciával megszerzett terület lakói. Mikor feltűnik a harcsabajszos pszichopata, akinek gyűlölködésen kívül még nem jegyezték fel szavait és úgy jár-kel az országban, mint otthon, a magyar óvodákban kötelező összetartozás napot kell tartani, akkor miért ne gondolják, hogy ez az egész ideológiai felkészítése egy revizionista - akár háborúnak? Aztán utánagondolnak, hogy 12 harckocsival és másfél harci helikopterrel mit tehetünk, hogy utál bennünket fél Európa és jót nevetnek.

Helyükben Magyarországra szerveznék székely utazásokat, hogy lássák, ilyen szemét szar országot, ahol a gyűlölködés napi kenyér, az egymással kibaszás és talpnyalás az előrejutás kulcsa, ahol megöl a bürokrácia és az adó, szóval ilyen anyaországot a hátuk közepére se kívánjanak, mert még az ott élők egy része is lelépne, ha tehetné.
Példamutatásnak ott az RMDSZ, ami az ostobaságot, korrupciót jó magyar hagyományok szerint képviseli Romániában.

Szóval, mi legyen?

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 19:34:39

@csárli hárper (nyikhaj, tollforgató terrorista): "a kilencvenes évek elején az mdf még Antall alatt ezen a napon megemlékezést tartott a parlamentben, na ki vonult ki testületileg a megemlékezésről?
segítek, a fidesz..."

Ahogy mondod, mindenki tudja, hogy a narancsos buzi brigádot is az mszmp hozta létre, komcsik ők is a javából. Ma már inkább nemzeti bolsevik pártnak lehet őket definiálni, persze a sok csápoló birkát ez nem érdekli...
:)

no successful 2012.06.04. 19:34:40

@Brian Cohen:
"Vedd már észre össze vagyunk zárva ezen a kis bolygón. Két világháború után már a leghülyébbek is beláthatnák, hogy más megoldást kell keresni. "

Úgy érted a magyarok szép csendes (vagy nem is olyan szép csendes) asszimilálását nézzük birka arccal mosolyogva, míg szép csendben mi is elfogyunk itt a csonka országban ?

Yatumux 2012.06.04. 19:36:54

@Faszt vagytok ti lovas nemzet: gratulálok proletár. Megkérdezettek hogy mely náció hoz sorolom magad avagy világpolgár? :) olyan nincs hogy jobb oldal vagy bal. Gratulálok a történelem tudasodhoz is! A Tanácsköztársaság vesztette el a területeket magyarul prolik mint te.

Brian Cohen 2012.06.04. 19:37:11

@mojoking77: "... földosztás ....Aztan hoppa, valaki ott is visszavette"
Nem változtat a tényen, hogy VOLT földosztás.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:39:21

@flippant: Ti már megint mit akartok szenvedni egy rég hatályát vesztett békeszerződésen?

A jelenlegi határokat a Párizsi béke határozza meg, nem a trianoni.

k.o._laci 2012.06.04. 19:40:01

@mojoking77: "De ha egyfolytaban a mellunket verve sirunk es emlegetjuk, nem marad mas nekunk egy ido utan, mint az undorral vegyes szanakozas, a vilag szinte teljes egeszetol."

tudnék ellenpéldát mutatni, de túl magas ladba. olyan nehéz megérteni számomra miért éreznek embereket késztetést arra hogy (puszta önvédelemből persze )egy számukra totál irreleváns, jelentéktelen történelmi esemény emléknapján a legbutább szélsőjobberek érvrendszerét ill. szelektív emlékeit látványosan cáfolva próbálnak felkúszni a Benes vagy a románok fa.án, hogy 2 hónappal később azon szörnyülködjenek amikor valaki a kedvenceitek halálának neve napján teszi meg ugyanezt. ugyanazokat a buta érveket sütitek el ilyenkor, melyek elhangzanak azok szájából is akikkel rajtatok kívül a világon senki sem foglalkozik, foglalkozna hiszen el sem jutnak egy átlag magyar médiafogyasztóhoz kivéve ha mazochista és öncsonkító jelleggel direkt ezeket bújja.
hol láttok itt milliós, százezres tömegeket akik felfegyverkezve vissza akarják hódítani az elcsatolt területeket? hány évnél húznátok meg a határt amin belül szabad megemlékezni majd amit túllépve már csak sírás, picsogás és szánalomra méltóvá válik az, aki erre vetemedik? érdemes lenne egy objektív mércét felállítani ilyen esetekre és a másik orra alá dörgölni amikor túllépi a rendelkezésére álló számlakeretet. visszaesőket pedig elásni jó mélyre. forintárfolyamatot megszégyenítő sebességgel esne vissza az a fene nagy megosztottság ...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:40:27

@Yatumux: Csak a tisztán látás véget. Horthy volt aki végül elfogadta.

k.o._laci 2012.06.04. 19:41:25

forintárfolyamatot = forintárfolyamot

flippant 2012.06.04. 19:43:40

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Csúsztatsz, kormozol, ferdítesz régi ócska bolsevik szokás szerint. A második párizsi cionista diktátumnál ugyanúgy a korábbi cionista trianoni békét vették alapul, csak a pozsonyi hídfő 3 faluval és a gigaméretű jóvátétellel spékelték meg a dolgokat. Csehszlovákia és Jugoszlávia ugyanúgy a cionista diktátum cikkelyébe került. Tehát akkor is a trianoni gyilkos diktátum volt az alap, az ott megállapított határvonalak voltak az alapok.

Brian Cohen 2012.06.04. 19:45:28

@no successful: "....Úgy érted a magyarok szép csendes (vagy nem is olyan szép csendes) asszimilálását nézzük birka arccal mosolyogva, míg szép csendben mi is elfogyunk itt a csonka országban ? "

Csak akkor tűnik úgy ha a háborúzáson túl más kapcsolatot nem tudsz elképzelni a más népekkel érintkezésben. Rendkívül sok más kölcsönhatás lehetséges. Egyikhez sem kell megnyuvasztani a másikat, majd felháborodni ha esetleg ő győz.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 19:45:34

@flippant: "Isten sohasem fogja ezt a szörnyű tettet megbocsájtani Hazánk gyilkosainak"

Remélem is. Azért állítsatok nekik szobrokat mindennap és sírjatok. Nem kellet volna vesztes háborúba keveredni, ilyen egyszerű. Tudod, ha átmész a szomszédba és agyonütsz valakit, annak következménye is van ám... csókolom, a reklamációt 100 évvel a pénztártól való távozás után nem áll módunkban elfogadni.
:)

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 19:47:37

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Most egy olyan titkot árultál el, melyet a magyarkodók 90 %-a sosem hallott még...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:47:40

@flippant: Leszarom, hogy a zsidó szekta/komcsi hamisított történelmet szoptad magadba. Ha megváltoztatod a Trianoni békeszerződést azzal semmit sem nyersz, hisz a Párizsi béke idején hatályon kívül volt. Új határokat húztak, ami egybe esett nagyjából a trianonival. De semmi köze a trianonihoz.

Kevesebb Marx/biblia olvasás, több törikönyv.

Host 2012.06.04. 19:49:03

A holocaustról is az a véleményed, hogy iszonyú régen volt és jussunk túl rajta?

pahaszt (törölt) 2012.06.04. 19:49:37

@ezanicknevem:

Sőt!Néhány évtized múltjával még le is teremted,hogy minek mutogatta családja szebbik felét.Ő tehet róla,ráadásul ferdít is,mert fegyverek sem voltak és nem egy rakásnyian voltatok,csak hárman.Rohadék....még van pofája hazudozni és dühtől vezérelve,újra meglátogatod.;)

@Faszt vagytok ti lovas nemzet: Olvasgass Rubicont és ne mosd össze a színeset a fehérrel.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 19:50:27

Hülyegyerek!JUssunk túl azon,hogy a drága nyugat akihez tartozni akarunk kurvára megszívatott minket?
Két dolog van ami nagyon meghatározza napjainkat,ami nekem nagyon fájó.Trianon és az elbaszott rendszerváltás.Mindkettő taccsra tett minket gazdaságilag!Ja,persze Horthyt csak és kizárólag a zsidótörvények alapján kell meghatározni.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 19:50:41

@Yatumux: Tanulj meg magyarul írni, hülye gyerek!

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 19:52:34

@flippant:

Viccelsz?

"Még a trianoni cionista diktátum is megemlíti a 100 év elteltével a nemzeti felülvizsgálatot."

1. Nincs hatályban.
2. NINCS BENNE ilyen pont. Nem olvastad még el a szövegét se???

"Meg Csehszlovákia sem létezik, tehát a Felvidék státusza jelen pillanatban kérdéses! Ugyanígy a Vajdaságé is!"

Téves. A nemzetközi jogban létezik az úgynevezett államutódlás. Mind Jugoszláviának, mint Csehszlovákiának van utódállama, egyik sem jogutód nélkül szűnt meg.

A te logikád alapján Magyarország státusza is kérdéses, hiszen az OMM megszűnt jogutód nélkül, azaz Mo. jogilag nincs.

ezanicknevem 2012.06.04. 19:55:35

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Azt még tedd hozzá, hogy a gyereke visszamegy hozzád, hogy legalább a női rokonokat kiszabadítsa, erre te fejbe lövöd."

Hát Horthy pont nem a szívem csücske. De az elveszett területek visszaszerzésének a szándéka (hangsúlyozom, a szándék, nem a kivitelezés) alapvetően helyes volt - legalábbis az 1913-ban magyarlakta területeket illetően.

Egyébként meg az jutott eszembe, hogy ha a posztoló logikáját követjük, akkor miért emlékezünk meg október 6-áról? Az is egy gyásznap, és az eset még régebbi.

Augusztus 20-a meg aztán már végképp nagyon régi eseményekről emlékezik meg. Azt is elfelejthetjük, ha a posztoló gondolkodását vesszük alapul.

Nem is beszélve ilyenekről, hogy húsvét, karácsony! Ember, ennek már 2000 éve, miért nem lépünk túl rajta! A jövővel foglalkozzunk! (... Üzeni nekünk a posztoló.)

flippant 2012.06.04. 19:55:40

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Vagy. Azt mondom, hogy a csigazabáló franciák fizessenek kártérítést minden kárpát-medencei magyarnak fejenként 10 millió forintot. Olyasmi mint a holokauszt kárpótlás a zsidóknak. Elvégre trianon a magyarok holokausztja volt... És akkor kussba leszünk. Megfizetik a fejenkénti 10 millát és hello. Nem lesz nagymagyarkodás, nem lesz trianonozás.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 19:55:52

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Te láttál már térképet?"

Leszarom a térképedet, nem gondolod tán, hogy a hülye linkjeidre rá fogok menni?
Elvették, ennyi maradt. Ennek a népnek még ez is sok, mert csak rongálni tudják (meg olyan barmokat kitermelni belőle, amilyen te is vagy).

kAndrás 2012.06.04. 19:56:01

neked mint kismagyarországinak biztos kurva régen volt és lépj tul rajta.nekem aki a határtol pár kilométerre kevésbé szerencsés országba született annak az állam még tartozik száz hold földel,tanyával,normális bánásmóddal, a rengeteg határon eltöltött órával, és néhány tiszába lőtt rokon kegyeletben részesitésével,ne haragudj én nem tudok túllépni rajta!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:56:18

@kifordított nagyanyó: Az USA ellene volt, ők féltek az oroszoktól, és akartak egy erős államot itt. Ők voltak az egyedüliek akik egyben akarták tartani a monarchiát. Végül igazuk lett.

A britek leszarták ezt a környéket, ők a Közel-kelet meg a gyarmatok miatt lobbiztak.

Az olaszok úgy ahogy át lettek baszva, ezért harcoltak a másik oldalon a következő háborúban.

Ezt a franciák harcolták ki, az meg megítélés kérdése, hogy ki milyen okot lát e mögött.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 19:59:23

@flippant: Ilyen felfogással miért nem húzol Izraelbe? A magyarok nem eladóak!

"Elvégre trianon a magyarok holokausztja volt..."

Hülyeség. A magyarok holokausztja a délvidéki vérengzések.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.04. 20:00:24

A probléma nem az, hogy régen volt. Elég sok dolog volt régen. A baj az, hogy a lelki veszteség, a szétszakítottság pszichés jelensége tudatosan, aktívan összemosódik a mai, és bocs, de nagybetűvel jön, MAI politikával. A Fidesz azért mehet el a picsába, mert egészen gengszter módon rabolja el a Jobbik témáit, hogy kifogja a szelet a vitorlájából - és ebben nekem nem az fáj, hogy ezeket a témákat nem a Jobbik viszi, hanem hogy egyáltalán viszi parlamenti párt, nemhogy egy kétharmados párt.

Remek lenne, ha a bandzsa picsa szervezne egy Trianon-évet vmikor, és részletes, tudományos igényű kiállításokkal, tartalmas publikációkkal, valódi tudományos minőségű konferenciákkal mutatná be a párizsi békeszerződések jelentését és jelentőségét.

flippant 2012.06.04. 20:02:06

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Miért ne lehetne kárpótolni? Fogadjunk egy sörbe, hogyha népszavazásra bocsájtanánk a kérdést - elsöprő többséggel támogatnák aZemberek. Miért hugyoznál széllel szemben?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:03:12

@flippant: Mert pénzért nem mondok le magyarokról. Ez a ti megoldásotok.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 20:04:15

@flippant: "Elvégre trianon a magyarok holokausztja volt... És akkor kussba leszünk. Megfizetik a fejenkénti 10 millát és hello. Nem lesz nagymagyarkodás, nem lesz trianonozás."

Hülye vagy, két ok miatt is. A magyaroknak nem lehetett holokausztja, mert nem nyírták ki őket, hanem csak mindig jól el lettek kalapálva ( a mihez tartás végett). Szóval, a győztes fizessen kárpótlást a vesztesnek? Hmm... látom, hogy téged a FEJEDRE EJTETTEK kiskorodban, ami nem baj, csak az hogy túlélted. Ám legyen ahogy mondod, de akkor minden generációnak fizessenek a franciák ennyi pénzt? Mert magától értődő, hogy onnantól kezdve mindenkinek lépten-nyomon eszébe jutna trianon. Jó magyar szokás szerint, pénzért mindent lehet...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 20:05:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

A franciák oka egyszerű volt: féltek a németektől és szerettek volna kialakítani Közép-Európában egy franciabarát övezetet: Lengyelország, Csehszlovákia, Románia, Jugoszlávia. Egy ezen országok érdekeit támogatták. Viszont Ausztria, Magyarország, Bulgária meg a "rossz", potenciálisan németbarát táborba lettek besorolva, így az ő érdekeiket meg ellenezték.

Végül tévedtek: a németek így is győzni tudtak, a franciabarát övezet pedig megszűnt.

ezanicknevem 2012.06.04. 20:05:36

@pahaszt: Ebben a Trianon-dologban sok elkeserítő vonás van, de a legelkeserítőbb nem maga a veszteség (bár az is borzalmas), hanem az, amikor néhány ember úgy akar ezen túllépni, hogy egyszerűen megfeledkezik róla, és leírja, mint vendéglős a konyhában eltört tálat. Ha húsz év múlva Magyarország határa Budapest külső kerületeiben lesz, és magyarok milliói laknak majd idegen zászló alatt, abba is belenyugodnának pár évtized után?

Nem vagyok Horthy-fan, a legtöbb elvével és tettével nem értek egyet. De akkoriban legalább annak tartották Trianont, ami: egy történelmi justizmord, ami orvoslásra szorul.

Értem, hogy nehéz együttélni a tudattal, hogy elbántak velünk, de ez nem jelenti azt, hogy elfelejtjük, és hogy belenyugszunk. Aki ebbe belenyugszik, az mibe nem? Valahol húzni kell egy elvi határt. Államhatárt is, de azt nem ott, ahol ma van.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.04. 20:07:03

@kifordított nagyanyó:
Miért, volt még valami?

A 30-as évek háborús konjunktúra-hatásait kihagynám, győri program leó, bocs, pl. azért, mert a nagyszerű háborús politika következtében az országot porig rombolták. És a bécsi döntések is mentek a kukába, akármennyire is jól esett 5 percig egy kis nyereség. All in all, ami bejött a réven, ezerszeresen elment a vámon, tehát köszönjük, de felejtős.

dr. Bubó 2012.06.04. 20:07:06

foglajjuk vissza trianont !!!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:07:28

@Faszt vagytok ti lovas nemzet: "mert nem nyírták ki őket, hanem csak mindig jól el lettek kalapálva"

Csak úgy szólok, hogy magyarokat is irtották. Tito parancsára minden magyar nemzetiségű embert ki kellett irtani.

"Hülye vagy"

Tehát vigyázz az ilyen kijelentésekkel.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 20:07:40

@kAndrás:

Felteszem még egyszer a kérdést, hátha egy érintettől kapok választ:

Itt mindenki Károlyiról és Horthyról, az ő felelősségükről beszél.
Ezzel szemben engem igazán foglalkoztat az a dolog, hogy hogyan volt lehetőség szín magyar területeket elfoglalni és megszállva tartani. Mint tudjuk a megszálláshoz legalább háromszoros hadierő kell. Ez csak Erdélyt tekintve 4 milliós hadsereget tételezett volna fel (csak a felnőtt magyar lakossággal számolva).

Hogyan volt lehetséges, hogy egy székely faluban nem ásták el élve a falu határában az első román csendőrt, aki arra tévedt? Hogyan volt lehetséges, hogy a magyarok nem lázadtak fel egyöntetűen (még a háború okozta kivérzéssel együtt is) a megszállás ellen? Hogyan nem szervezték meg az ellenállást, hogyan hogy nem alakítottak ki párhuzamos saját közigazgatást, jogrendszert hogyan fordulhatott elő, hogy egy magyar ember a Csehszlovák, Román, Yugoszláv államnak adót fizetett, akár egy petákot is.

Az új államoknak nem volt kezdetben saját közigazgatásuk, magyarjainknak csak fel kellett volna tartani a korábbit és szabotálni mindent, ami az új hatalommal érkezik.

Hogyan volt ez lehetséges, hogy ez nem így történt? És miért nincs így jelenleg?

vernarancs 2012.06.04. 20:07:59

Regen volt, ja. Az izraeli-palesztin vita meg regebbi megis gyilkoljak egymast miatta.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:09:13

@Max val Birca: Másrészről ekkor voltak a francia választások. Clemanso elég jól tudta kampánycélokra használni a dolgot.

flippant 2012.06.04. 20:09:21

@Faszt vagytok ti lovas nemzet:
"A magyaroknak nem lehetett holokausztja, mert nem nyírták ki őket,"
Dehogynem. Statisztikailag kimutatható, hogy a cionista trianoni diktátum legalább 3 millió magyar haláláért (meg nem születésért) felelős.

Én nem azt mondtam. Értő olvasás, általános iskola 5 osztály. Minden kárpát-medencei magyarnak jelen pillanatban alanyi jogon járjon a 10 milla. Ennyi. Semmi több.

ezanicknevem 2012.06.04. 20:10:45

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "A magyarok holokausztja a délvidéki vérengzések."

És az erdélyiek. Horia és Kloska a XVIII. században, Avram Iancu a XIX.-ben, és a Vasgárda a XX.-ban. Ezek jórészt megtorlatlan, illetve aránytalanul szankcionálatlan népirtások.Sem a Habsburgoknak, sem a román kormánynak nem volt szívügye a magyarirtások elleni fellépés.

Nem arra célzok természetesen, hogy vissza kell adni a románoknak. De orvosolni igen. És főként ha már magyarok elleni népirtást említünk, akkor ne felejtsük el ezeket sem.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:12:16

@'it's cool to know nothing': Voltak ellenállások, csak rendre leverték,, felszámolták őket. Az utolsó ilyet (Rongyos Gárda) Horthy számolta fel, cserébe megtarthatta hatalmát (meg elfogadta trianont) és kiírták a soproni népszavazást.

Egy igaz ember 2012.06.04. 20:16:30

O.K. De ezt mond el az örmény genocídiumról (lassan száz éve) vagy a holocaustról (lassan hetven éve) megemlékezőknek is. Aztán gyorsan mentsd magad, mert nem mindenki olyan toleráns mint ez az ország...

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.04. 20:16:37

@flippant:
A széthullajtott, elvett, tönkretett brit gyarmatbirodalom 50 éve alatt pedig az évente meg nem született, rough becslés szerintit 1-290 millió csávó meg kitől mit kérjen? És az milyen, hogy Németországban az 50-es évek elején dörgött pl. az autópálya-építés, a lakásépítés, a gyárépítés, Mercedes, VW, Opel, lófasz (a la germán puma), Angliában meg még évekig jegyre lehetett kapni a cukrot, húst? Az egyik győztes országban?

Barátom, te egész egyszerűen buta vagy, ne haragudj, de a kommentjeid alapján ez a kép rajzolódik ki rólad. Pattanj ki az imamalmodból egy hétre, oszt láss. Csókolom.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 20:17:32

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ilyen könnyű megtörni minket? Jelenleg még az a maroknyi koszovói szerb is képes szabotálni az új hatalmat. Éppen most tartottak illegális helyhatósági választásokat.
Másfél-két milliónyi embert nem lehet csak úgy elnyomni, ha nem nyugszik bele.

Innen Magyarországról valóban keveset tehetünk a külhonika támogatására. Pénzt tudunk küldeni, de autonomiát stb. nem fogjuk tudni kiharcolni nekik.

Ha a felvidéken több-százezres tüntetések lettek volna a nyevltörvény bevezetésekor, a szlovák hatalom hamar visszavonulásra kényszerült volna. Ha inned követelőzünk, könnyen mondhatják, hogy belügy. Saját állampolgáraik tömegeinek viszont nem.

Miért nincs már helyi pénz, miért nincs helyi (illegális) önkormányzat?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:18:10

@ezanicknevem: A délvidékit azért érdemes kiemelni, mert ez államilag elrendelt irtás volt, nem etnikai összecsapások, ahol egyik fél irtotta a másikat. Ez hasonlít legjobban a holokausztra.

flippant 2012.06.04. 20:18:38

@'it's cool to know nothing': Magyarországot 13 - ismétlem- 13 irányból támadták meg. És nemcsak a románok, csehek, szerbek, hanem az azokat támogató francia - és kevesen tudják- angol (!) haderők. Mellesleg Hazánk már ki volt vérezve az I. világháború miatt. A farkasszályú szabadkőműves károlyi meg leszerelte a magyar hadsereget, hogy kohn béla bolsevik hordáinak esztelen ámokfutása megkezdődhessen. Szolnoknál a románok árulás következtében (az előző este megkapták az ellentámadás pontos részleteit) szétverték a bolsevikok utolsó erősségét is, így szabad volt az út egészen Budapest megszállásáig (amit utána ki is fosztottak). Ezek után kérdezet, hogy mit kellett volna tenni? Én se tudtam volna akkor.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:21:04

@'it's cool to know nothing': Valahogy ezt a 2. vh után a komcsi megszállás kiirtotta belőlünk. Azóta meg nem sikerült ezt normálisan kezelnünk. Egyértelmű, hogy végre itthon kellene rendet tenni, és utána lehetne elkezdeni a kintiek segítését, ellenállásuk szervezését.

ezanicknevem 2012.06.04. 20:21:05

@'it's cool to know nothing': "Hogyan volt ez lehetséges, hogy ez nem így történt? És miért nincs így jelenleg?"

Kezdődött ott, hogy a magyar hadsereget meg még a fegyverszünetkor leszerelték Károlyiék.

Akkor azért történhetett meg, mert a Károlyi-kormány abban bízott, hogy ha elfogadja az antant követeléseit a megszállandó területek átadásáról, akkor kedvezőbben bírálják el a magyar igényeket a békekonferencián. Konkrétan az ellenálló székelyeket ők beszélték le az ellenállásról. Azért tudott megszállni minket szinte akadálytalanul a kisantant, mert a magyar vezetés nem állt ellen.

Aztán jött a Tanácsköztársaság, ők ellenálltak. A Vörös Hadsereg harcolt a kisantant ellen, meg a Székely Hadosztály is, bár egymást nem szerették. Picit még Horthy is ellenállt, amennyiben nem volt hajlandó segédkezni a románoknak a Dunántúl (!) megszállásában. De végső soron a fegyveres ellenállással nem mentünk sokra, mert az antantnál volt az erőfölény, mi pedig kb.egyedül voltunk, bekerítve.

Hogy ma miért nem áll ellen senki? Én nem tudom. Talán tedd fel magadnak a kérdést. Ha határon túli magyar lennél, te ellenállnál? Bevennéd magad a Retyezátba, és vonatokat robbantgatnál, amíg ki nem füstölnek? Vagy élve elégetnéd magad tiltakozásképpen a pozsonyi parlament előtt? Te hogyan állnál ellen? Ez a Kárpát-medence, ez nem Palesztína. Itt mások az emberek.

kAndrás 2012.06.04. 20:21:28

@'it's cool to know nothing': te most arra gondolsz miért nem tanusitottak személyes ellenállást az emberek? mert elegük volt az a vérrontásbol,és ugy haltak meg hogy ugy gondolták ez igy nem maradhat, viszont ahol aláirták,ott kell korrigálni.
volt közigazgatás, méghozzá katonai,és kérdezés nélkül lőttek,csak hogy tudd. a városomban a bevonuló szovjetektől kértek egy nap szabad rablást a szerbek,hogy eltegyék a magyarokat láb alól,akik utba voltak 45ben.és csak a parancsnok joindulatán volt hogy ez nem történt meg.de még 95 ben is személyesen fenyegetett meg a szomszédom hogy átjön és lepufant ha közeledik a front... az fegyveres ellenállás lehetőségét pedig a magyar közigazgatás vette el,ugyanis amikor bevonultak bácskába minden fegyvert és autót beszolgáltatásra közeleztek, és a magyarok becsülettel le is adták,az én felmenőm is,igy maradtunk auto és vadászfegyverek nélkül. majd jol otthagytak mindenkit a szarba és visszavonultak. (kárpótlást se ezért se a szerbek által elkobzott dolgokért ugye nem járt persze) és aki nem békélt meg a helyzettel azt lelőtték,jobbik esetben csak deportálták mint a németeket.

Egy igaz ember 2012.06.04. 20:24:18

@'it's cool to know nothing':

Ha meg akarod érteni, akkor képzeld bele magad a monarchista, a Rákóczi-felkelés és az 1848-1849-es szabadságharc leverésén tanult magyart, akik nagy többsége megvetette a tanácsköztársaságot. Meg van a rokonom levele, aki 1919 májusában alig várta, hogy Egert megszállják a csehek!!! És mivel tanítónő volt, a gondolkodását jelentősen meghatározták a környezetében levő polgári elemek, főleg a férfiak.

Azt hitték, hogy a bevonulás után majd szépen ki is vonulnak. Az országnak nem voltak vezetői, polgárháborús helyzet volt. A román, cseh, szerb megszállás, ha rá is kényszerítette a fennhatóságot, de egyfajta stabilitást jelentett. És mire felocsúdtak volna a helyi magyarok, a területen már nem voltak magyar hivatalnokok, polgármesterek, bankok, iskolák. Az értelmiséget, aki fellázíthatta volna a népet, a megszállók szépen vagy feleskették magukra vagy áttették az új határon.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:24:20

@flippant: "Magyarországot 13 - ismétlem- 13 irányból támadták meg. És nemcsak a románok, csehek, szerbek, hanem az azokat támogató francia - és kevesen tudják- angol (!) haderők. Mellesleg Hazánk már ki volt vérezve az I. világháború miatt."

Ez nem érv.

"A farkasszályú szabadkőműves károlyi meg leszerelte a magyar hadsereget,"

Na itt bukott el a dolog.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 20:25:15

@'it's cool to know nothing':

Miért nem lázadtak fel tömegesen az észak-erdélyi románok, amikor a terület Mo-hoz került 1940-ben? Miért nem lázadtak fel tömegesen a kárpátaljaiak (ahol a magyarok alig 10 %-ot alkottak), amikor a terület Mo-hoz került 1939-ben? Miért? Ugyanezért! Az átlagember nem szeret hős lenni, hanem csak élni szeretne, s alkalmazkodik a körülményekhez.

Sultan 2012.06.04. 20:26:40

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
A párizsi békeszerződés ránk vonatkozó országaiból már egy sincs meg. Vannak persze jogfolytonosságok, meg a rendszerváltás utáni kétoldalú alapszereződések is tartalmazzák hogy elfogadjuk a határokat.
De az Alaptörvényben benne van hogy " Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltá t
1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk." Vagyis a párizsi békeszerződés is semmis.
Csakis a kétoldalú alapszerződések a mérvadóak.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:28:52

@Sultan: "Csakis a kétoldalú alapszerződések a mérvadóak. "

Ezzel egyetértek, én se fogadom el a jelenlegi határokat. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a trianoni béke már régóta nem határoz meg semmit.

kAndrás 2012.06.04. 20:30:15

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: a határon túli magyarok minden percét meghatározza

pahaszt (törölt) 2012.06.04. 20:33:33

@ezanicknevem:

Nézd,az igazság az,hogy Magyarországon ma van egy olyan társadalmi réteg,akik utálnak mindent,ami magyar.Legyen az ember,állat,zöldség,történelem,stb.Mindent!Ez már régen nem Trianonról,vagy Horthyról szól.... Az öröm az ürömben,hogy kevesen vannak,persze itt tobzódás és tolongás van,de a valóságban a társadalom csak elenyésző részét képezi ez a közösség.Ezért nem is érdemes bármilyen eszmecserét folytatni velük,ha csak nem az a cél,hogy az ember kiadja magából a felgyülemlett feszültséget.Én így járok el,mert a hülye dumájuk nem érdekel,de arra jó,hogy szinte meditációs nyugalomban térjek nyugovóra.:)

kAndrás 2012.06.04. 20:34:37

engem nem az érdekel mi határozza meg most épp jogilag a határokat hanem hogy gyarkorlatilag 92éve minusz a visszacsatolás, nem magyarországon él a családom,háromszáz év alatt megszerezett vagyonunkat egy betelepült család birtokolja, csicskáztatnak a rendőrök,ugy szólnak hozzánk ahogy, tiz éve még a szomszéd is le akart lőni...és a határtól 30kmre történik mindez

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:35:57

@kAndrás: Neked is javasolnám a történelem könyveket. Azokat a területeket 47-ben veszítettük el.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 20:36:38

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hát ez az .Nagyon elbántak velünk.
@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Horthyt csak úgy megemlítettem.Az igazi szopás az volt,hogy gazdaságilag taccsra tettek minket.És azért nem ártana emlékezni rá,hogy kik basztak ki velünk.
Én arra gondolok,hogy állhattunk volna a ruszkik mellé 18-ban.De ki a fene gondolta volna,hogy ekkora nagyhatalom lesz belőlük?Meg addig a németek hatszor legyalultak volna bennünket.

kAndrás 2012.06.04. 20:39:18

ismerem jól a történelemkönyveket elhiheted. de szerinted 1920-41 között mégis mi volt?

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 20:40:48

@Trompf: + @Pahaszt +@kifordított nagyanyó +@"it's better to good to know nothing", etc....@Ti Jobberek:
Ezt a "Csonka Magyarország nem ország, Nagy Magyarország mennyország!"-szlogent jól benyaltátok haverek. Arra tényleg remekül megfelel, hogy minden vélt és valós sérelmeteket ezzel, vagy a ballibsibolsibibsizéssel magyarázzátok. Ergo, szerintetek Trianon az elbaszott életetek oka. Talán nem ártana egyszer tükörbe néznetek - közvetlen ezután megtanulni a magyar helyesírás szabályait, Ti Nagymagyarok!
Addig, amíg ez meg nem történik, tök mindegy, hogy mi történik. Ha holnap "visszacsatolódik" Erdély, ti akkor is találtok magatoknak olyasvalakit, aki a szar életetek oka. Az a helyzet, hogy látlak benneteket 40 év múlva epét köpködni a napszítta, Trabant-kék, 30 éves Suzuki Swift-ből kikönyökölve, amint a kalaptartóba barkácsolt mélynyomóból áradó tuc-tuc zene ütemesen rángatja a kopasz fejeteket és a hátsó szélvédőt, amit min. 3 db Nagy-Magyarország matrica ékesít, a belső visszapillantón pedig egy árpádsávos zászlócska fityeg.
Szánalmasok vagytok, basszátok meg.
Rá kéne jönni, hogy egyedül Ti vagytok felelősek a saját sorsotokért.

Lajosforras 2012.06.04. 20:40:57

"És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

engedelmeddel: lófaszt. nándorfehérvár, mohács,tatárjárás,aranybulla, 1848 is régen volt. ez a történelmünk része. miért kellene túljutnunk rajta...?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:44:39

@kAndrás: És szerinted 1541-1699 között mi volt?

A terület akkor számítjuk elvesztettük, mikortól kezdve legutoljára elvesztettük. Ez pedig de facto 44-45-ben, hivatalosan 47-ben történt meg.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 20:46:26

Egyenként hadd ne válaszoljak, de tovább vinném ezt a fonalat.
Szinte mindenki itt fegyveres ellenállásról beszél, hogy azt miért nem lehetett. Ezt nem kell túlmagyarázni, ha nincs fegyver, nincs fegyveres ellenállás sem. Ez világos. (bár megjegyzem, megnézéném azt a szerbet, akinek nincs fegyvere)

De miért nem volt (és nincs jelenleg sem) totális civil ellenállás. Az lássuk be igen kellemetlen lenne bármelyik szomszédos államnak, ha állampolgárai tömegei tiltakoznának. De ilyen nem történik, néhány értelmiségi morgolódik csak.
A horvátok, szerbek, albánok mind tökösebbek nálunk? Ők el tudják érni amit akarnak?

Az, hogy a románok miért nem lázadtak fel, nem tudom és nem is érdekel. Az érdekel, hogy mások hogyan csinálták jobban nálunk. A lenézett albánoktól lehetne példát venni. Ők már a 80-as években is bojkottáltak minden szerb választást. Egyszerűen kivonultak a szerbek által uralt területekről és teljesen ignorálták. Saját (párhuzamos) közigazgatást építettek ki, saját törvényekkel, saját iskolákkal. Ahol ők vannak többségben, a hatalom bekaphatja. Székelyföld?

Ezt 1920-as években könnyen meg lehetett volna tenni, de még most sem késő.

kAndrás 2012.06.04. 20:46:35

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
oké akkor vedd úgy ,előtte volt egy kalandos 21 éve a családomnak egy SZHSZ királyság nevű tákolmányban.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.04. 20:46:46

@kifordított nagyanyó:
Kun Béláék megpróbálták a SZU-szövetséget, csak nem ért ide a csodálatos 0lenini hadsereg, messze volt még a magyar határ nekik. Fogalmam sincs, mi lett volna, ha szovjet "tagköztársaság" leszünk 19-20-ban. Lehet, hogy nem lett volna annyira jó. Ütközőállamként biztos jó lettünk volna Sztálinnak 41-ben, de hogy milyen előnyünk származott volna ebből, azt nem nagyon értem.

A gazdaság taccsra tételét sem értem. Alapvetően az I.vh tette tönkre a Monarchia országait, inkluzíve Magyarországot. Plusz a jóvátétel. Ezen kívül kb. a német háborús vonal. Volt még valami?

kAndrás 2012.06.04. 20:50:05

@'it's cool to know nothing': ahogy fentebb irtam bácskában a fegyveres ellenálás lehetőségét a magyar közigazgatás vette el,minden jármű és fegyver beszolgáltatott,és böcsülettel le is adták a helyiek.
az albán családban van tiz gyerek és sok fegyver,na ugy lehet...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:50:40

@'it's cool to know nothing': Az a baj, hogy jelenleg a magyarság szét van verve. Mint önkép sokaknak rosszat jelent. Bele van verve, hogy bűnös vagy, örülj, hogy békén hagyunk, ne pattogj.

Az ilyen blogok meg pont ezt erősítik. Az ilyeneket kellene végre lerombolni, felépíteni egy olyan eszmét, hogy ha magyar vagy állj ki nyugodtan bátran a magyarságodért. Viszont főleg az itthoni eseményeknek köszönhetően (nagyobb részt a pártok rombolásának) sokan szégyenlik a magyarságuk.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 20:51:30

@fuck_a_but: Nem azt mondom tökömöccse.
Azért egy icipicit más lehetne ma is a gazdasági potenciálunk,ha valamivel többen lennénk.A határokat meghúzhatták volna a mostaniak és a régiek között.
Így a kisebbségekkel sem basztak volna ki annyira.
De mondom ez az egyik fele hogy itt tartunk .A másik fele a zeemúútthuszonkétév!

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.04. 20:51:39

@Lajosforras:
A mai napi életünket tekintve mi a lényege Nándorfehérvárnak? Azon kívül, hogy örülünk a sosem volt D. Titusz hőstettének, vagy Hunyadi sikerének? És szomorkodunk Hunyadi halálán? Annak azért van napi jelentősége, ha valaki nagyapja a határ innenső oldalára született, de az unoka kénytelen a határ túloldalán élni ma.

2012.06.04. 20:52:38

@salamander: "Ha van "jog" akkor az nem a kisebbségeket és a mindenféle másságukat hirdető idiótákat illeti meg elsősorban,"
nyilván a környező országok kormányai azóta is így gondolkodnak

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:52:43

@kAndrás: Te kötöttél belém. Jelenleg semmit nem határoz meg a trianonin szerződés. Akkor az volt a meghatározó, de azóta elég sokat változott a világ. A jelenlegi helyzet meg a Párizsi békével keletkezett.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 20:54:09

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Gondolom az hogy némi bányákat hegyeket elvettek tőlünk.
Az orosz szövetség meg igazán a rendszerváltás után lett volna jó szerintem gazdaságilag.Olajat gázt tőlük veszünk stb.Adhatnánk is érte valamit de persze ezt is elbasztuk.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 20:54:24

@fuck_a_but:
El tetszik tévedve lenni. Ez kb. ugyanaz a sztereotípia, mint a balos szavazó panelban lakik.

Szeretnél cserélni velem, ebben biztos vagyok.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 20:55:26

@kAndrás:
A gyerökön ugyi lehet segíteni. Akkor meg mán fegyver nem is köll.

Mi itt a hiba?

kAndrás 2012.06.04. 20:56:01

20ban történt valami,47ben ujra. ezek alapvetően maghatározzák a mai életemet is ha elhiszed ha nem.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.04. 20:57:55

@kifordított nagyanyó:
Ja, ha csak így nem. Megalapozott politikai-gazdasági elképzelés, kár, hogy nem valósult meg. Még lehetett volna az újjászervezett Római Birodalom is a protektorunk, ha Mussolini győz.

kAndrás 2012.06.04. 20:58:15

@'it's cool to know nothing': tömbben persze könyebb.szórványban meg most is dobálják a kézigránátot ha olvastad. mi jol állunk gyerekből,de egyre kevesebben mondhatják el ezt amgunkrol a határ mindkét oldalán.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 20:58:17

@kifordított nagyanyó: "Nem azt mondom tökömöccse.
Azért egy icipicit más lehetne ma is a gazdasági potenciálunk,ha valamivel többen lennénk."

Hülyeség.

Osztrákok, svájciak, luxemburgiak, norvégok, finnek, svédek kevesebben vannak mint mi.

A csehek, belgák meg nagyon kevéssel többen, mégis jóval megelőznek minket ezen a téren.

kAndrás 2012.06.04. 20:59:37

@kAndrás: és nekem a párizsi szerződés napján kellene gyászolnom a szerbnek,románnak meg ünnepelni?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:03:15

@kAndrás: Ilyen alapon az összes történelmi esemény -kezdve azzal, ha ezek nem történnek meg, akkor meg se születsz- meghatározza az életed, de most nem erről van szó.

"és nekem a párizsi szerződés napján kellene gyászolnom a szerbnek,románnak meg ünnepelni? "

Igen.

Szúnyog 2012.06.04. 21:06:15

Ki az a kis semmirekellő provokátor, aki ezt a szart írta?

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 21:07:26

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Most gúnyolódsz rajtam de az oroszok meg a németek nem kurva jóban vannak?Oroszok adnak gázt a németek autókat.Pénz beszél,nem az,hogy a háborúban egymást ölték.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Esetleg lengyelek?
Miért van az hogy a bőrön kívül mindenhol belémkötsz?:))
És itt gondolok az elvett bányákra,ipari létesítményekre,amelyek azután nem minket gazdagítottak.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:14:01

@kifordított nagyanyó: "Miért van az hogy a bőrön kívül mindenhol belémkötsz?:))"

Itt mondasz ilyeneket.

"És itt gondolok az elvett bányákra,ipari létesítményekre,amelyek azután nem minket gazdagítottak."

Emiatt felesleges sírni. A világgazdaságban a primerszektor lassan 0-val egyenlő gazdasági teljesítményt produkál. A secunder még valamilyen szinten talpon van, de már az sem adja a gazdaság alapját. Ha igazán gazdag országot akarsz a mai világban egyetlen nyersanyagra van szükséged, és az az ember. Abból meg van bőven nálunk, csak megfelelő színvonalú oktatás kellene.

kAndrás 2012.06.04. 21:14:10

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: a birtok amit visszakövetelek a tisza másik oldalán van ami nem került vissza 41ben.most akkor mi van? gyászolhatok junius 4én?

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.04. 21:20:05

Sok siketfajd! Amikor Károlyi Mihály 1918, október 31-én miniszterelnök lett, már minden egyezmény megszületett az Osztrák - Magyar Monarchia feldarabolásáról. A háborút a Központi Hatalmak elvesztették, hadseregük felbomlott. Mit tehetett volna Károlyi? Abból az állapotból egyenes út vezetett a Tanácsköztársaságig és onnan a békediktátumig. A sok - sok kisember, aki eddig is millószám pusztult a frontokon mások érdekeiért, alighanem úgy gondolkodott, hogy "Haza csak ott van, hol jog is van, s a népnek nincs joga!" A nemzetiségek leválási törekvéseinek okozója a magyar politikai vezetés, amely már 1848/49-ben is késve és keveset adott a nem magyar népességnek. A győztes Antant nyilván nem akart erős ellenfelet, s támogatta, gerjesztette a függetlenségi törekvéseket.
Egyébként érdekelne egy népszavazás eredménye, amit a népek önrendelkezése jegyében tartanának az egykor Magyarországhoz tartozó területeken. Nem tudom, csak sejtem, hogy sokan vágnának hozzá savanyú pofát.

Lajosforras 2012.06.04. 21:22:44

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: egy csomó dolog van,aminek az idők távlatából elvileg semmi jelentősége,elvileg senkit sem érdekel. de lássuk be, trianonnak azért volt hordereje. a magyarság múltját tekintve sokkal kisebb jelentőségű események miatt csápolnak emberek naphosszat ünneplés címszó alatt (jogosan,miért is ne...? ) és még komolyan is veszik őket. nem hiszem,hogy trianonnak ne lenne kiemelt helye a magyar történelemben.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 21:25:04

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Na azért az elmúlt 90 évben igen csak jól jöttek volna a nyersanyagok!
Az oktatás és a nagy koponyák is megvoltak csak rossz helyen és időben.Ki a nácik miatt menekült el,ki a kommunisták miatt.
De mégegyszer mondom a másik fele a dolgoknak a rendszerváltás utáni idők elbaszásai.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:26:26

@kAndrás: Ja. Megpróbálom érthetőbben kifejteni amire gondolok. Remélem segítek.

Alap téma, amit én felvetettem:
Annyiról volt szó, hogy felesleges trianon miatt hisztizni, mert nem az határozza meg a határokat, és ha módosítjuk akkor semmi sem fog megváltozni.

Amiről mi beszéltünk:
Trianon egy katasztrófa volt ennek az országnak. Elég sok területet elveszítettünk akkor, de ezeket a területeket nem akkor veszítettük el:
osszefogas.lapunk.hu/tarhely/osszefogas/kepek/1941_es_1944_kozott.png

A többi elvesztett terület persze ahhoz köthető.

"gyászolhatok junius 4én? "

Felőlem azt gyászolsz meg amit akarsz.

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 21:27:32

@'it's cool to know nothing': Szerintem, nem szeretnék! :)
Még akkor sem, ha Te vagy a fekete Hummer-es jobberes, bölcsész-dipivel a zsebedben. :)
Ez meg a Te sztereotípiád.
Én szabad vagyok, ember! :)

Napkutya 2012.06.04. 21:27:56

Trianon egy katasztrófa. Ezzel, nehéz lenne bármit szembeállítani. Ma már, megváltozhatatlan. Ugyanolyan mértékű európai változások kellenének hozzá, mint az első világháború.

EZÉRT gusztustalan a narancs szájkarate, ami arra alapul, hogy embereket mozgasson ellene, - aktuálpolitikai okokból.

Nem számít nekik mi változhatna, -ismerik a realitásokat-, a lényeg, hogy az agyatlan birka szavazó menjen utánuk. Ezt, speciel már tudják Bácskában is és Erdélyben is. A helyiek félnek is.

Bármilyen ünnep jön, a magyar politikus bunkó, kéretlenül is odajön, és fröcsköli a szart magából, kárt okozva.

Semmi sem számít, ez a fajta, a saját anyja temetésén is kampányolna a cimborákért és a hazai szavazatokért. Ezt, egy szerbiai magyar mondta, -és lehet, hogy nem tévedett nagyot.

No, ez a baj.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:29:17

@kifordított nagyanyó: Az afrikaiak is tele vannak nyersanyaggal, mégse szívesen állnék ott. Pár száz éve gazdaság szempontjából nem kifizetődő nyersanyagokra építeni.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.04. 21:29:42

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ha gondolod, akkor szívesen elküldöm mind a trianoni, mind a párizsi diktátumot. Egyből látni fogod, hogy a párizsi diktátum teljes mértékben jóváhagyta a trianonit. A mai nemzetközi status quot a pillanatnyi erőviszonyok határozzák meg, ami úgy jelenik meg, hogy érvényes a párizsi diktátum, érvényesek a két és többoldalú nemzetközi szerződések és mindaz, amit a nagyhatalmak jónak látnak, úgyhogy mehet mindenki a 3,14ba, aki "Vesszen Trianont!" kiabál, s azok is, akik a magyar kormány felhatalmazása alapján Nyirőt temetni akartak Romániában.

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 21:29:57

Erdély már jóideje Románia része. Fölösleges ezen állandóan siránkozni. A történelem így alakult. Tovább kell lépni.

Ha Olaszország (vagy a Vatikán) magának követelné Pannóniát (a Dunántúlt) azt jogosnak tartaná bárki is?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:31:55

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Csakhogy trianon megváltoztatásával akkor se fogsz területek visszaszerezni. Erre próbálok már egy ideje rávilágítani. A jelenlegi határokat nem az határozza meg.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 21:33:32

@fuck_a_but: Ööö neked még nem mondtam:Én maszoposból lettem jobbik szavazó.És nem igazán én változtam.
Nem kell gyűlölködni de igenis emlékezzünk rá,hogy kibasztak velünk rendesen.
És nem akarok zsidózni,de ha a zsidótörvények és a holokauszt nagy esemény volt akkor bizony ez is.
És nem kell mindjárt lenáczizni azt aki megemlíti.
Gondolom te még mindig olyan kurva toleráns libsibolsi vagy amilyen én is voltam valamikor.
Én ugyanolyan maradtam csak a "másik"oldalon.

Szalahadin 2012.06.04. 21:34:27

@Max val Birca:
"Meghódították a területet, majd a magukévá tették nagyobb születési aránnyal, így ma már biztosan az övék."

Ha a szerbekről van szó, akkor nem a születési arányuk volt nagyobb, sokkal inkább a gátlástalanságuk.

De a te felfogásod szerint ha jól értem, nincs semmi vész, hiszen az etnikai arányoktól függetlenül a technológiai sorrend, amelynek alkalmazásával akár a történelmi Magyarország elvesztése is visszafordítható, a következő:
1. Meghódítjuk a területet
2. A hatalom minden eszközét bevetve elérjük, hogy mi legyünk többségben (tanulva a szerb példából, legjobb tömegmészárlással kezdeni, majd mindenhonnan betelepíteni a lehető legtöbb saját nemzetbelit, s mindeközben szaporodni, szaporodni, szaporodni...)
3. Innentől VISSZAMENŐLEGES hatállyal is jogosultak leszünk az adott terület birtoklására, attól teljesen függetlenül, hogy a megszerzés pillanatában nem mi voltunk többségben.

Merthogy a szerbek eztet csinálták, de ez egy tök jó recept, bárki, bárhol. bármikor alkalmazhatja, ha a nemzetközi helyzet erre lehetőséget ad.

Más kérdés, hogy a szaporodási versenyben minden kirablónk esélytelen a cigányokkal szemben. Így valójában itt a megoldás: valahogyan elérni, hogy a Kárpát-medence tetszőleges pontján élő cigányok beszéljenek magyarul és érezzék magukat magyarnak, itthon pedig elviselni őket annyira, hogy ne legyen polgárháború. Ha ez sikerülne, 2050-re miénk lenne itt a tér....újra a magyar lenne a többségi nyelv az egykori Magyarország területén. Jobban belegondolva, nem is biztos, hogy hülyeség....

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:34:28

@Anyámasszony_sanyija: A különbség annyi, hogy itt 0 darab római él, Észak-Erdélyben meg elég sok a magyar, akiket mellesleg elnyomnak nem gyengén.

"Ha Olaszország (vagy a Vatikán) magának követelné Pannóniát (a Dunántúlt) azt jogosnak tartaná bárki is?"

Ez rohadt nagy baromság. Olaszországnak, Vatikánnak semmi köze a Római Birodalomhoz.

Ez olyan mintha mi a Hun Birodalom területeit követelnénk vissza.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.04. 21:37:44

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem akarom átépíteni a trianoni kastélyokat. :D Területeket sem akarok visszaszerezni, mert nincs kedvem a saját hazámban kisebbség lenni. :D A jövő útja nem ez. A kérdéskört hiába akarod megvilágítani, mert aki csak bégetni tud, az vak is, a többi meg látja.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 21:39:42

@fuck_a_but: Mitől vagy szabad, ostoba?

Nincs családod? Nincs autód? Nincs házad? Nincs kötelességed? Nincs felelősséged? (nincs hazád?)

Ha már van kiről/miről gondoskodnod, nem vagy szabad. De jól van ez így. Én is becsavarogtam a világot, és úgy döntöttem, hogy itt akarok élni. Ez sem volt szabad választás. Úgy éreztem, így kell ennek lennie.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:41:24

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Én javítani akarok a határokon, de a triaoni visszaállításával én se értek egyet. egyszer az általad említett dolog miatt. Másrészről Horvátország teljesen hibásan van rajta a térképen.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 21:42:11

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ehh,és kötözködsz és kötözködsz.Ki ne találd,hogy a nyersanyag egyátalán nem fontos!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:43:51

@kifordított nagyanyó: De kitalálom, gazdasági szempontból teljesen felesleges a birtoklása.

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 21:44:03

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Észak-Erdélyben meg elég sok a magyar, akiket mellesleg elnyomnak nem gyengén"
Igen, ez valóban szomorú dolog.
De siránkozással ez a helyzet nem fog megoldódni.
Azokról a területekről Románia soha nem fog lemondani.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:47:16

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Mert? Ők szeretnek rajta lenni?

@Anyámasszony_sanyija: A határok soha sem állandóak. Mondjuk szerinted ki hitte volna el 1890-ben, hogy így megváltozik 30 év múlva a határ?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.04. 21:47:57

@Szalahadin:

Nincsenek "jogok". Azé a terület, aki meg tudja azt tartani. S általános receptek sincsenek.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 21:51:58

@Anyámasszony_sanyija:

A soha egy nagyon, de nagyon hosszú idő. Próbálj meg nem a saját kis szaros életedben gondolkodni. Egy nemzet attól nagy, hogy képes generációkon keresztül megvalósítani dolgokat. Ezt az erőt érzem magunkban, hiszen egy olyan mellékes dolgot is képesek voltunk 150 évig megtartani, mint a sörrel koccintás tagadása. Ne tudnánk akkor valami komolyabbat kitűzni magunk elé?

Én nem bánom, ha az én életemben nem történik semmi drámai javulás, de ha látom, hogy jó úton haladunk és céljainkat (legyenek azok bármilyenek is) biztosan elérjük majd, én elégedett ember leszek.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 21:52:08

@flippant: "Mellesleg Hazánk már ki volt vérezve az I. világháború miatt."

Ki véreztette ki, ha szabad kérdeznem? Kifejtenéd részletesebben? Mert így nagyon egyszerűen megállapíthatnánk, hogy ki volt a nemzetrontó és számodra is kiderülhet, hogy nem a kommunisták, de nem is a zsidók felelősek ezért. Nos, okostojás, mi a válaszod?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 21:54:59

@'it's cool to know nothing': A 'nem lépünk a küszöbre' jóval régebbi. Bár annak vallási oka volt, nem katonai.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.06.04. 21:57:59

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Horvátország teljesen hibásan van rajta a térképen"

Jebem ti mater, kurac. Ne sértegesd azt a nemzetet, amely egyedüli barátunk a szlávok között, én pedig a testvéreimnek tartom őket, peder.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 22:08:03

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Aha,szóval mindegy,hogy pénzért hozatom külföldről vagy hátramegyek érte az udvarra.Te tényleg csak kötözködsz.

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 22:09:31

@'it's cool to know nothing': Az ostoba sztereotípiáktól pl..
Van családom, autóm, házam, hazám, kötelességem, stb.. Attól vagyok szabad, hogy mindez tőlem függ, nem mástól. De ezt Neked, hiába is magyaráznám.
Arra viszont őszintén kíváncsi lennék, hogy ha bejártad a világot, mégis itt kötöttél ki, annak mi lehetett az oka, mert ez zavaros: "... és úgy döntöttem, hogy itt akarok élni. Ez sem volt szabad választás. Úgy éreztem, így kell ennek lennie." A'sszem, van mit rendbe raknod magadban. Pszichiátert kellene váltanod.

Fufo 2012.06.04. 22:11:04

Azért azt nem ártana végre felfogni, hogy az I. világháborúban MI (az Osztrák Magyar Monarchia) voltunk az agreszzor. MI üzentünk hadat éa következményeként MI robbantottuk ki az I. világhábotút, annak minden poklával, mocskával és emberáldoztaával együtt. Trianonban mi nem ártatlan áldozatok voltunk, hanem legyőzött agresszorok és meg is kaptuk érte a büntetésünket.
Aztán a II. világháborúban nagyjából eljátszottuk mégegyszer ugyanezt.
Hogy ez a büntetés túl súlyos volt? Igen az volt, ezt ma már senki sem vitatja, de megváltoztatni senki sem fogja.
Igen, nemzeti tragédia volt (nem csak Trianon, hanem az előzménye is). Persze, megemlékezhetünk róla, ahogy a Mohácsi vészről is, de ahogy az sem tesz ma már senkit depresszióssá, ennek sem kéne.
Amúgy meg a határok nyitva vannak, bárki szabadon költözhet onnan ide, vagy innen oda, ha akar.

Bicepsz Elek77 2012.06.04. 22:13:07

A posztolo rgy phaszphej. A torokok 150 evig voltak itt, a spanyolok 700 evig harcoltak a felszabaditasukert. Szoval elore!!! Persze esszel!!!

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 22:13:41

@Fufo: Oké de ebben mekkora szerepünk volt nekünk és mekkora az osztrákoknak.Azért inkább ők voltak a főnökök.És még ők is kaptak területeket.

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 22:15:18

Na jóéjt gyerekek,holnap még rátok nézek!

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:15:43

Milyen konkrét haszna van annak a területnek, ahol többségében románok élnek?
Ha mondjuk valami csoda folytán a románok felvilágosodnának, és nem nyomnák el az ottani Magyarokat, volna bármi jelentősége annak, hogy melyik országhoz tartozik?

Nekem mi hasznom lenne abból, ha a terület visszakerülne Magyarországhoz? Útlevél nélkül mehetnék oda kirándulni? Ha Románia csatlakozik a Schengeni övezethez, akkor ezt megtehetem területfoglalás nélkül is.
Vállalkozóként gazdasági haszonra tehetnék ott szert? Az EU-ban ezt most is bárhol megtehetem.
A területből adóbevételek jönnének? Abból én semmit sem látnék. Amúgy valószínűleg inkább költeni kellene rá.

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 22:15:51

@kifordított nagyanyó: Sajnállak, nagyanyó. Toleránsnak lenni sokkal élvezetesebb, mint habzó szájjal élni. Karácsonykor kurva szar lehet Neked.
Nekem is van jobberré vált echte maszopos haverom (sőt, sógi-sógim / Tényleg, nem Te vagy az, Dr. úr?). De valamelyest megértelek, ezért nem szavaztam a múltkor én sem. Viszont most DK-s vagyok - vagy bármi, csak le a fideSS-szel!

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:15:57

@fuck_a_but:
Az általam felsoroltakból melyik külső kényszer? Ha láttad a világot, tudod, hogy sehol sem jobb. Itthon is jól boldogulok, máshol is jól boldogulnék. Viszont itt van egy rakás dolog, emberek és tárgyak, amikhez kötődöm. Az csak egy illúzió, hogy egy migráns be tud illeszkedni. Ez még soha senkinek sem sikerült, csak van, aki azt hazudja. A gyerekeinek már jobb lesz persze. Ha éltél külföldön és láttad, hogy megy ez, akkor tudod te is. Én már tudom, hol a helyem. Te még menj és keresgéld a sajátodét.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:16:38

@kifordított nagyanyó: Vedd kötözködésnek, csak amíg ti mindenáron a primerszektort (mezőgazdaság, bányászat) akarjátok éltetni, addig ez az ország sehova nem fog fejlődni. Gazdaság szempontjából gyenge, teljesen hibás az az elképzelés, hogy gazdaságot lehet rá építeni, főleg olyat mely versenyképes Európában vagy a világban.

qwertzuiop05 2012.06.04. 22:18:44

@Atrox: Az tényleg szar lenne, ha Bazmegyét Ukrajnához csatolnák, egyfelől mert érintene a dolog, másfelől meg nem határosak egymással!:o)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.04. 22:19:44

Szerintem elég eröltetett már ez a műmagyarkodás, a nemzeti összefogás napja, a nemzeti ez meg az, az állandó magyarkodással való hencegés. Már lassan- bocs de -a vizeletünk is piros-fehér-zöld.
Nagy a világ találd meg benne a helyed, de szeresd normálisan a hazádat. Ne állandóan az érzelmi húrokat pengetve, sírjuk vissza az elveszett földünket, tudomásul kell venni a rossz döntést és előre nézni.
Elveszi apám rokkantnyugdíját ez a nemzeti csőcselék, lehet nem tudom befejezni az egyetemet. De ezerrel nyomják külföldre a saját magyar pártjaiknak a lóvét. Itthon iszonyú a szegénység, ők meg Erdélyt segítik. Mi pénzbe kerül pár tízezer ember látványos magyarrá avatása, de nincs gyógyszer a kórházakban az nem érdekli őket.
A csaló bukott Schmitt Pálnak az 5 ingatlana mellé 150 milláért adnak palotát, komoly fizetést stb mert mi kutyánknak jár. A rokkant bányász halljon éhen, mert elvették a rokkantnyugdíját. Schmitt elvtárs ha lenne benne egy kis "nemzeti jóérzés" felajánlhatna a nyírségi viharkárosultaknak. Eszébe nem jut a nemzeti nyavalyásnak!

Ilyenek vagytok parlamenti kétharmad, pedig a választók kétharmada nem szavazott a fideszre !

Lebarbározni hazájukban a szomszéd románokat, mi ha nem nemzeti bunkóság, tahóság, Kövér eltárs!

Álszent, sunyi, tetű, simlis banda vagytok.
Sokszor kérték már a kinti magyarok, hogy ne ugassatok bele az ottani dolgaikba. Ők tudják mi a jó nekik.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:20:19

@Anyámasszony_sanyija:
Az a hasznod, hogy meg tudod őrizni ami a tiéd. Ha nem ezt teszed, sehol nem lesz maradásod. Mindig lesz valaki, akinek az kell majd ami a tied. Egy nap azon veszed majd észre magad, hogy egy románé, szerbé stb. a házad. Ennek nincs vége, ennek soha nem lesz vége.

Aki ezt nem tanulja meg, annak vége. Ez a világ minden részén így van, nem csak itt a Kárpát-medencében. Volt idő, amikor úgy gondoltam, hogy el lehet élni, hogy emberek, nemzetek békében élhetnek egymás mellett. Be kell lássam tévedtem. Ez igaz a németekre, amerikaiakra, kínaiakra és románokra is. Vagy megvéded magad, vagy megesznek élve.

Csomorkány 2012.06.04. 22:25:07

Hát, vannak példák arra, hogy egy kisebbség megbillent egy többségi társadalmat, de az mindig a demográfiai tendenciákkal függ össze.

Észak-Írország pl. 60 %-ban protestáns volt, amikor nem kért a katolikus Ír Köztársaságból. Most meg ott is többségben vannak a katolikusok, és igen rendesen borították is a bilit.

A Szovjetunió bukását Nyugaton nem látták előre, de azt jogosan észrevették már a 70-es és 80-as években, hogy a muszlim kisebbség szaporodása destabilizálja a Birodalmat.

Az albánok is azért váltak Koszovó birtokosaivá, mert sokkal több gyermekük volt, mint a szerbeknek.

Tanulság, hogy minden magyar gyermek, aki megszületik, enyhíti Trianont, és minden nemzetiségi gyermek súlyosbítja. A mérleg évtizedek óta az, hogy Trianon súlyosbodik, bár mintha mostanában kezdenénk jobban állni a románoknál.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:25:37

@Fufo:

1, Magyarország ellenezte a háborút.
2, Mai napig háborút jelent egy trónörökös kivégzése. Lásd WTC esete, egy trónörökös halála meg jóval fajsúlyosabb diplomáciai szempontból.

Ha ma Obamát lelőnék egy gyenge Közel-keleti országba hidd el kapna jó pár bombázót meg "béke teremtő" hadtestet a nyakába.

"Milyen konkrét haszna van annak a területnek, ahol többségében románok élnek?"
Jó kérdés, a románoknak miért is van akkor szüksége magyarlakta területekre? Miiért is nem adják vissza?

"Milyen konkrét haszna van annak a területnek, ahol többségében románok élnek?"
Az, hogy te szeretsz idegenek között élni, ahol bármikor dönthetnek úgy, hogy megvonják a jogaid sőt egyéb finomságokkal is megszórnak (lásd német-zsidó együtt élés 1920-1945), akkor hajrá.

"Nekem mi hasznom lenne abból, ha a terület visszakerülne Magyarországhoz?"

Neked úgy konkrétan semmi. Az ottaniak viszont lehet beszélhetnének saját anyanyelvükön. Esetleg nem vernék őket félholtra.

bigthereal 2012.06.04. 22:26:16

@'szkr: kurva anyád...

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:27:08

@'it's cool to know nothing': Az amerikak? Azok kik? Az USA állampolgárai? Ők azok, akik régebben németek, angolok, hollandok, zsidók, afrikaiak voltak?

No és kik az Európaiak? Az EU államplgárai? akik régebben németek, angolok, hollandok, magyarok, szlovákok, stb... voltak?

Nehéz ezt az utóbbi mondatot elképzelni? Most talán igen.
És mondjuk 100 év múlva? :)

Csomorkány 2012.06.04. 22:28:21

@Csomorkány: kiegészítés, hogy Magyarország úgy lett katolikus többségű ország, hogy a kezdetben kisebbségbe szorult katolikusok 250 éven keresztül nagyobb családokat neveltek, mint a reformátusok.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:28:26

@'it's cool to know nothing': Nemzetek képesek békében élni egymás mellett, amíg mindkét fél képes megőrizni önállóságát, és amíg egyik sem próbálja elnyomni a másikat. Ugyan ez a folyamat megfigyelhető a párkapcsolatoknál is.

AbuBakr 2012.06.04. 22:30:05

Sokan elfelejtik, hogy volt egy vesztes az első világháborúban, amit a versailles-i asztalokon még apróbb darabokra szabdalták mint hazánkat.... Csakhogy abból nem lett semmi, mert ott nem károlyi-k meg linder bélák dirigáltak, hanem egy Atatürk. Aki nem vadászöltönyben ment tárgyalni, hátha megsajnálják a szegénysége miatt, és nem előre szó nélkül oszlatta a hadsereget, mert majd az is jó pont lesz, hanem módszeresen hazaverte a benyomuló görög, és egyéb hadseregeket...
És sem a franciák, sem az angolok nem ontottak vért, egyszerűen magára hagyták a kegyeltjeiket.
Hasonló lehetett volna a helyzet itt is. A déli frontról gyakorlatilag egy győztes hadsereg tért haza egy elvesztett háború végén. Ugyanis az olaszok összeroppantak, az már más kérdés, hogy nyugaton meg a németek, így cseszhettük a déli sikereinket...
Közel kétmillió felszerelt, harcedzett veterán szélnek eresztése okozta a trianoni tragédia materializálódását, mert az az erő lazán lepattintotta volna a román-cseh és egyéb seregeket. Azért írom a materializálódást, mert az elviekben Párizsban meghúzott határok soha nem valósultak volna meg, pont úgy, ahogy Törökországban sem valósultak meg.
Csakhogy nekünk károlyi jutott, míg a törököknek Musztafa Kemal Atatürk

És ne jöjjön senki azzal hogy francia, meg brit katonák jöttek volna...
Dehogy jöttek volna, nyugat európa ki volt vérezve. Nem volt család ahol ne lett volna legalább egy két férfi áldozata a háborúnak. Egy győztes hatalom közvéleményével sem lehetett volna lenyeletni a további véráldozatokat, egy távoli kelet európai konfliktus rendezése érdekében.
Elég csak a lengyel orosz háborút megnézni. Ami azért már majdnem közvetlenül veszélyeztette a nyugati világot. Ha akkor Lengyelország elesik és a bolsi förtelem eljut az akkori német káoszig, egészen másfelé fordult volna a történelem kereke. Ezt végiggondolva, ha oda nem jutott a győztes hatalmak haderejéből, akkor ugyan miért jutott volna a csehszlovák, jugoszláv vagy román seregek megerősítésére?

A posztot nem minősítem, egyrészt mert megtették már előttem sokan, másrészt meg minősíthetetlen...
"Benes halhatatlan sorait idézve..." sor végképp lerúgta nálam az ékszíjat....

mojoking77 2012.06.04. 22:32:38

@k.o._laci: Hoppa.. Leszel oly kedves, es elolvasod az elozo kommentemet? Ugy 15:45 korul irhattam...
Valami azt sugja, bar akaratlanul, de nagyon csunyan estel pofara kedves baratom.. Semmi gond, emberek vagyunk, megesik az ilyesmi. Nem szukseges elnezest kerni, vegyuk ugy, szimplan rossz faszt kezdtel el basztatni. Megesik sokunkal neha...
Tovabbi szep estet...
@Brian Cohen: Te pedig sajnos nem olvastad el rendesen azt amire valaszoltal. Romaniaban IS volt foldosztas... Igen, bar furcsa, de Magyarorszagon is a huszadik szazad folyaman 2 (+1) alkalommal.. Eloszor az altalatok antikrisztusi magassagokba taszitott Horthy korszak derekan, majd nem sokkal kesobb a "felszabaditas" es a rovid eletu Kisgazdapart vezetese alatt... A +1 a 90'es evek legelejen inkabb vicc volt, ugyanis ugyanazokat a foldeket osztottak ujra, amit a nepek az elso ket foldosztas alatt szereztek meg...
Tortenelemora vege....

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:34:45

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ezek átmeneti állapotok, csak addig van így, míg erőegyensúly van. Mihelyt az egyik megerősödik, már nem fogja érdekelni, hogy a másik mit akar.

Előbb utóbb az egyensúly mindig felbomlik és akkor az szív, aki olyan hülye, hogy elhiszi, hogy most már béke lesz és szeretet mindörökké, ámen.

Ezért sem lesz a szlovákoknak és cseheknek tartósan saját állama. Előbb utóbb valamelyik szomszéd (és nem feltétlenül mi) majd megkívánja, ők meg soha nem harcoltak/küzdöttek meg semmiért sem.
A románok, szerbek, horvátok már más tészta, azok jelenleg agresszívabbak nálunk, ők állnak nyerésre. Kérdés, lesz-e erőnk ellentartani.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:35:24

@AbuBakr: Igen a törököket sokan elfelejtik. Őket még nálunk is jobban megszívatták. Nekik szerencséjükre volt és volt egy Atatürkjük aki elküldte a kurva anyjába a szerződésükkel együtt az antant hatalmakat.

Károlyi: Nála azt kell megérteni - és ezért nem tartom hazaárulónak- hogy meggyőződéses pacifista volt. Sajnos ezek az emberek abban hisznek, hogy ha nincs hadsereg meg fegyver akkor bénkén hagyják az országot.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:38:32

@AbuBakr:
Azt se feledd el, hogy Horthy éppen a franciákkal kollaborált, míg a Vörös hadsereg a románokkal szemben honvédett volna. Ott várta meg Szegeden, hogy a románok lerohanják Budapestet.

Fel nem tudom fogni, hogy hogyan lehetett fontosabb az ideológiai ellenállás a haza védelménél. Ha egybentartották volna az országot, lemeccselhették volna utólag, hogy ki legyen a főnök.

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:38:43

@'it's cool to know nothing': Mit értesz agresszión? Fegyveres konfliktusra gondolsz? És mi van akkor, ha gazdaságilag nem éri meg a szomszéddal háborúzni? Márcsak azért sem, mert a nagyok igen hamar a fejünkre koppintanak.
A legkifizetődőbb dolog az, ha nincs háború.

2012.06.04. 22:38:46

@Anyámasszony_sanyija: "Nekem mi hasznom lenne abból, ha a ...."

Az elmúlt 22 évben a legtöbb magyar ezt a kérdést tette fel. 10 millió önző országa lettünk, eredményt láthatod mellékelve. Az a hasznod, hogy lesz az unokáidnak hazája, és esetleg szerecsés esetben még mindig Magyarországnak fogják hívni. A valóságsókon butuló okostelefonos dzsippes anyagias műmájer szarházi rétegnek nehezen fog leesni, hogy egy nép jövője olyan egyszerű giccses és ciki dolgokon múlik, mint hagyományörzés, kultúra, föld, tradíció. De azért az elmúlt évek bizonyították, hogy talán még maradt némi remény, bár elég lassan megy az feleszmélés. Főleg abban a korban, amikor az idővel futjuk a versenyt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:41:43

@'it's cool to know nothing': Szlovákok igaz. De az USA se küzdöttek soha, aztán látod mi lett belőle. A csehekről meg nagy hülyeségeket beszélsz, elég sokat küzdöttek, velünk, ellenünk stb.

A béke meg sosem tartós. A status quo-t kell végig fenntartani. Erre célszerű a külső ellenség. Az USA is darabjaira hullott volna már, ha nem lennének közös ellenségeik.

2012.06.04. 22:42:36

@Anyámasszony_sanyija: "A legkifizetődőbb dolog az, ha nincs háború."

Csakhogy mindig az erősebb dönti el, akar-e a háborúzni veled vagy nem. Ha akar, akkor nem tehetsz semmit, vagy védekezel.

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:43:30

@Jankove: És mi volna olyankor, ha az unokáim országát USE-nek hívnák? Biztos, hogy az olyan rossz lenne nekik?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:44:51

@Anyámasszony_sanyija: Nem feltétlen igaz. Sokszor nagyon hasznos a megelőző csapás. Pl. Észak-Koreát valaki igazán lerohanhatná már végre.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:45:14

@Anyámasszony_sanyija:
Már egy párszor leírtabb fentebb, hogy nem fegyveres konfliktusra gondolok.

Az miért van, hogyha egy vegyes házasságban az anya idegen, akkor a gyerek nem magyar lesz, hanem idegen, merthát az anyanyelve idegen? Ha az apa az idegen, és az anya magyar, akkor sem lesz a gyerek magyar, merthát csak a férfi mondja meg, hogyan, mire kell nevelni a gyereket. Persze sok kivétel is van, de ez az általános: minden környező nép agresszívebb nálunk jelenleg, nekünk, meg, ahogy itt a hozzászólásokból látszik, ez nem fontos, önként hódolunk be.

A magyar identitásod feladása minden környező országban követelmény, elvárás. Ez szerintem elég komoly agresszió.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:46:22

@Anyámasszony_sanyija: Az attól függ, mit értünk USE alatt. Ha egy elnyomó, félkomcsi szerveződést ami felé manapság tart, akkor igen nagy baj lenne.

'it's cool to know nothing' 2012.06.04. 22:47:07

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
A csehekről írottak természetesen az utóbbi 200 évre vonatkozik. Nem küzdöttek azok semmiért, fülbesuttogtak, röplapoztak és csak megkapták, amit akartak.

AbuBakr 2012.06.04. 22:50:27

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Az ostobaság sosem mentesíti a bűnt, pláne ha történelmi bűn. És akkor olyan helyzet volt, amikor önmagában is hazaárulás volt az ostobaság.

@'it's cool to know nothing':
Horthy parancsnoksága alatt nem állt jelentős haderő Szegeden. Ha csatlakozik a vörösökhöz, az első napon golyót kapott volna...
Viszont ha a kezében (vagy más kezében) lett volna a szélnek eresztett déli front, Budapest helyett inkább Bukarest lett volna megszállva...
Az alapok lettek elrontva, nem szabad lett volna vörös kézbe kerülnie az országnak...

Anyámasszony_sanyija 2012.06.04. 22:51:35

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Például egy szövetségi államot, mint az USA. Ahol a tagállamok nem háborúznak egymással, mert nem áll érdekükben, és amúgy sem engedné a szövetségi kormány, meg a szövetségi haderő.
Helyette versenyezhetne az USE mondjuk az USA-val, hogy ki épít előbb kolóniát a Marson.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 22:58:18

@Anyámasszony_sanyija: Az USA azért van egyben mert egyes államok magukhoz láncolták a nem éppen teljesen USA párti államokat. Azért ott sincs akkor öröm meg bodottá mint azt sokan hiszik. HA az USA megkapja az első megszálló erőt a történelme során elég hamar darabjaira fog hullani.

Másrészről az náluk a közös kultúra segített össze gyurmázni a dolgot. Ott mindent ráépítettek az angolszász kultúrára, most meg fáj a fejük mert egyes bevándorlók már teljesen el latinósították a külső államokat.

komissarlajos 2012.06.04. 22:59:10

Rettegek a moderátortól, de egy-két embert ki nem ismeri a magyar helyesírás szabályait, szívesen kitiltanám ebből a fórumból.

AbuBakr 2012.06.04. 23:00:28

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Mutass másik jelentős csatavesztést a csehek ellen.....

Egyébként Ottokár bukását végülis mi okoztuk (ezt mint kun származék, duplán is mondhatom)
Az már más kérdés, hogy kinek az érdekében... szegény László király, ha egy kicsit a jövőbe láthatott volna, a gúlába rakott levágott cseh fejek csúcsára a Lóarcú fejét tette volna korona gyanánt.

Amúgy igaza van @'it's cool to know nothing': -nak, valóban a csehek már jópár száz éve európa sumákjai...

villamos alóli kacaj 2012.06.04. 23:08:00

@kAndrás:
".és a határtól 30kmre történik mindez "
no, de melyik oldalon?

sidol 2012.06.04. 23:10:04

Nos kedves károgók, 100 év egy több, mint 1000 éves nemzet fennállása alatt nem is annyira rengeteg. Nyilván 100 év rengeteg egy tizenx éves kis államocskának, aminek a történelme jórészt magyar történelem, lakosainak jórésze szintén magyar, mint ahogy a területének jórésze is az... Mindazonáltal, a 150 éves török megszállás alatt kiváncsi vagyok mit kapott volna az aki csak igy kijelenti, hogy felejtsük el, hogy nem mindig a török volt az úr. Nagyon remélem ,hogy a mostani csonkasága az országnak épp oly átmeneti, mint a török hódoltság volt. Amelyik nemzet a múltját nem tiszteli annak jövője sincs. Aki ezt nem érti, az menjen vissza kólát szlopálni a hambi mellé és közben bámulja szépen a valóságsókat és a többi szemetet, addig sem kell gondolkodni....

Jorgos Vadefakisz 2012.06.04. 23:10:31

@'it's cool to know nothing': Pont erről van szó, ember. Nekem nem kell mennem keresgélni a világban, mert én jól érzem magam a bőrömben. Épp ez a különbség közöttünk.
Azt írod:
"...Az csak egy illúzió, hogy egy migráns be tud illeszkedni. Ez még soha senkinek sem sikerült, csak van, aki azt hazudja." Ez nettó baromság. Azért érezted magad szarul mindenhol, mert a hurcoltad magaddal a lehető legfeleslegesebb cuccot, Magadat.
Re: "melyik külső kényszer?" Olvasd már el a saját írásodat, én csak arra a válaszoltam. Nem emlegettél Te sem külső kényszert. Amúgy tök mindegy, Te döntesz, hogy milyen külső/belső kényszereknek akarsz engedelmeskedni. De ha egyszer döntöttél, légy szíves, ne hivatkozz semmilyen "körülményekre".
Re: "Én már tudom, hol a helyem. Te még menj és keresgéld a sajátodét."
Bocs, de kettőnk közül én vagyok stabil (kiegyensúlyozott, elégedett, stb., tudod). Te meg azt csinálsz, amit akarsz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 23:12:55

@AbuBakr: Nem bírom a csehek, sőt kifejezettem rühellem őket, de ilyen téren semmivel sem rosszabbak nálunk.

"Egyébként Ottokár bukását végülis mi okoztuk"
1:1ben kikaptunk. Az osztrákokkal együtt tudtuk csak megverni őket.

"valóban a csehek már jópár száz éve európa sumákjai... "

Mi se nagyon jeleskedtünk katonai sikerekben az utóbbi pár évben. Szétvertük a szlovák haderőt, ezért ez nem nagy teljesítmény.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 23:15:41

@sidol: "több, mint 1000 éves nemzet"

Több mint 1100 éves. Ha kérhetem hanyagoljuk a zsidó szekta történelem hamisítását.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.06.04. 23:17:14

Nos, én azt mondom, hogy hadd búsuljon Trianon miatt, akinek ma az a legnagyobb búsulnivalója.

AbuBakr 2012.06.04. 23:24:04

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

az osztrákokkal együtt....
azért jóval több lengyel volt Ottokár seregében mint osztrák a mi oldalunkon...
Ahogy az általad említett 1:1-es felállásban is lengyel vendégművészekkel erősített a cseh bajnok
Máskülönben Béla király kimondottan katonai antitalentum volt, őt gyakorlatilag mindenki megverte a csatamezőn. A fia, István is.

Jeleskedés... Hát azért többet jeleskedtünk mint a csehek.... Volt pár szabadságharcunk, néhány forradalmunk...
Ezzel szembe a csehek max a 68-as tavaszt tudják felmutatni, ami a mi 56-unkhoz képest egy operett felvonás...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.04. 23:28:10

@AbuBakr: Most akár mennyire fáj, a csehekkel pont egyformák vagyunk. Az, hogy utóbbi időben annak az elme roggyantnak az istenítése teszi ki a minden napjaikat, ezen nem változtat.

Córeszmaci 2012.06.04. 23:30:01

Mi a picsa történt Auswitzban? Olyan régen volt!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.04. 23:32:11

@bigthereal: Anyád a legjobb fideszes szerető a környéken, sokan mondják!

irónika 2012.06.04. 23:47:44

Most lehet, hogy kovel dobaltok meg, de szerintem Trianon meg csak nem is a gyoztesek diktatumaakent ertelmezendo.
Ha megnezed a haboru elotti terkepeket az O-M Monarchia a TOP5 vezeto allam egyike volt szazadelon. Budapest Londonnal versenyzett a varosok kozott.
A dolog errol szolt, arrol, hogy Europa kozepen kialakult egy eros allamszovetseg egy komoly nemet tamogatassal ami igenis vetelytarsa volt az akkori nagyhatalamknak.
Trianon arrol szolt, hogy ezt az erot szetzilalja es erre a haboru es a vesztes pozicionk kivalo urugy volt. Europa kozepen volt egy orszag, amelyik a kornyezo orszagoktol mindenben, nyelv, kultura, gyokerek... kulonbozott es gyakorlatilag a kozepkor ota meghatarozo hatalmi pozicio megszerzesere torekedett es az 1800-as eveg vegere komoly helyzetbe kerult. Trianon ennek vetett veget.
A posttal pont ebben ertek egyet. Nincs mit visszaallitani. Egyseges Europa nelkul 20-30 ev alatt Del-Amerika szintjere sulyedunk. Szerintem az aki ma a nemzeti erdeket elorebb helyezi a kozos europai erdeknel az artja a legtobbet a nemzet szamara.
Ezert nincs haszna se Trianonozasnak, plane Nyironek, Horthynak, Karolyinak, semmi olyannak ami a multrol, a serelmeinkrol szol, mert az nem epiti, hanem erodalja az erot!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 00:05:01

@irónika: Nem hülyeség amit mondasz, pont ezért akarta egyben tartani az USA, de sajnos végül a francia akarat érvényesült.

"A posttal pont ebben ertek egyet. Nincs mit visszaallitani. Egyseges Europa nelkul 20-30 ev alatt Del-Amerika szintjere sulyedunk. Szerintem az aki ma a nemzeti erdeket elorebb helyezi a kozos europai erdeknel az artja a legtobbet a nemzet szamara."

Egyetértek Európa ha nem fog össze elveszett. Túl erős hatalmak vannak már ma ahhoz a világon, hogy össze vissza mászkáljunk, de ettől még kell a vissza állítás, és a jelenlegi irány hibás, és elítélendő. Ez nem az az Európa amit fel kell építenünk, ez látszik.

"semmi olyannak ami a multrol, a serelmeinkrol szol"

Azt nem veszitek figyelemben, hogy itt nem csak "sérelmekről" van szó. Jelen pillanatban 2 millió magyart nyomnak el, teljesen rasszista módon, egyes helyeken alkotmányban rögzítve. Ezenkívül trianont mikor megalkották az volt az egyik alapelv, hogy nemzetiségi határokat húznak. Viszont ezt hibás adatokra hivatkozva húzták meg. Ezt a hibát illene kijavítani.

2012.06.05. 00:12:54

"És végül a legfontosabb. Ez mind tényleg kurva szar, tényleg felháborító, tényleg kibasztak velünk. De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

A holokauszt is régen volt, de ugye azon nem akartok "túl lenni" kedves liberálisok!!!!

radikalisviccek 2012.06.05. 00:18:14

@Brian Cohen: mert neked nyilván fontosabb, hogy pecázhass Erdélyben, mint bármi olyan lépés, amely akár helyes, akár helytelen, de legalább szándékában a határon túli magyarok melletti kiállás.

Kádár köztünk él, bassza meg, az emberekben...
mindig a könnyebbik út, ugye?

Nem mintha Kövérrel egyetértenék, mert egy szánalmas lúzer dolog volt hagyni, hogy a románok feltöröljék velünk a padlót, de legalább _valamit_ csinált.

levike999 2012.06.05. 00:25:21

"De iszonyú régen volt. Lassan száz éve. Jussatok már túl rajta, bassza meg."

Ezt valaki képes leírni? Még mindig milliók élnek úgy, hogy helyi rendőrök, boltosok, kocsmatöltelékek stb. packáznak velük rendszeresen!

pupumpa 2012.06.05. 00:39:13

" De iszonyú régen volt. Lassan száz éve."
Spanyolországot 600 év után foglalták vissza a móroktól. És REcuperación-nak, VISSZAfoglalásnak hívják.

Monsieur 2012.06.05. 00:57:06

..irónika mondta meg a tutit..

Brian Cohen 2012.06.05. 04:46:45

@radikalisviccek: ".... Kövér.... de legalább _valamit_ csinált. "

Köszönöm az ilyet. Javítani nem tud a helyzeten, de a testőrei közül alaposan felhergeli a románokat, majd hazamegy. A helyben lakó magyarok meg ott maradnak........

Brian Cohen 2012.06.05. 04:56:48

@radikalisviccek: "mert neked nyilván fontosabb, hogy pecázhass Erdélyben, mint... ... ... ..a határon túli magyarok melletti kiállás."

Igen, szeretek pecázni. Igen, szeretek békében élni. Nem szőrőstalpúzok.

A hergelést és fegyveres fenyegetést, háborút már eleink kipróbálták. Abból a zsákutcából ki kell farolni!

Fogd fel, hogy békében kell élnünk. Demokratizálni kell. Amellett, hogy csempésztem telefont és modemet Sütő Andrásnak, dolgoztam a Hungarian Human Rights csoportnak valóban szeretek békében pecázni.

Szerintem minden hergelésnél hatásosabb ha az ide jövő románt kedvességeddel leped meg és a hegyi kis falvakban is látják, hogy normális ember vagy.

irónika 2012.06.05. 06:38:55

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ha az europai osszefogassal egyetertesz es ennek fontossagat latod, hogy gondolod es elnezest, hogy gondolhatod megvalosithatonak azt, hogy elotte barmilyen megalapozott alapon is atrajzoljuk a hatarokat
Az, hogy ebben a kerdesben kinek van igaza lenyegtelen. Ha mi holnap oriasi fegyverkezesbe kezdunk es nekimegyunk a szomszedainknak - merthogy onkent ugyebar nem fogjak atadni a teruleteket - vajon hogy reagalna erre Europa? Biztos vagyok benne, hogy a NATO-bol, de meg az EU-bol os kivagnanak minket, es ez meg a jobbik eset, mert szerintem a vilag orszagai nem fogadnak el az altalunk meghoditott teruleteket magyar foldnek, de meg az is lehet, hogy az ENSZ vagy a NATO egisze alatt az altalunk megtamadottakat segitenek.
Tehat en nem latom annak a lehetoseget, hogy ez barmilyen modon megvalosuljon. Mikozben a kommunikacionk, azt kell mondjam, hogy a kormanye is folyamatosan ezt lebegtetni, hogy ez elfogadhatatlan. Pedig - es itt ertek egyet a poszoloval - amig nem fogadjuk el, addig barkit inditunk az eurovizion nem lesz a TOP5-ben. Es persze ezt en is lesz@rom, de pontosan tudjuk, hogy ez erre egy nagyon jo fokmero. Amikor legutoljara elertunk valamit, akkor a nyugat eppen imadott minket, mert kinyitottuk a hatarokat a nemeteknek. Elundultunk egy iranyba ami tetszett Europanak, egy ideje viszont nincs mit szeretni rajtunk, az elmult evekben pedig mar van mit utakni rajtunk.
Ez szerintem annak is koszonheto, hogy megerosodtek a Trianont elutasito hangok es sokan ebbol batorsagot meritenek. Rohanunk fejjel a falnak.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 09:29:23

@irónika:
"eurovizion"

Az osztrákok be se jutottak, pedig sokan biztosra vették, hogy befognak. Tehát őket még nálunk i jobban utálják?

Ti miért úgy képzelitek el, hogy akik igazságos határokat akarnak, azok azt akarják, hogy rohanjuk le Romániát, Szlovákiát, Szerbiát, Ukrajnát?

Politikai nyomás kell. A XIX. században ezzel nem kevés sikert értünk el, most is lehetne bőven alkalmazni, ellehetetleníteni ezeknek az országoknak a működését, mindenhol vétózni amit mondanak, és támogatni az ottani magyar kisebbséget, hogy hasonlóan járjon el.

Vagy ott van jelenleg Szerbi. Megvétózni addig az EU-s belépését amíg nem mond le a magyar területekről.

Van bőven lehetőségünk, csak élni kellene vele végre. És ezt a FIDESZ a románokkal szemben már megtehette volna, de nem tett semmit, ebből látszik, hogy ez nemérdekli, leszarja a kinti magyarokat.

2012.06.05. 10:19:52

@Brian Cohen: "Demokratizálni kell"

Annyit hallom mostanában a "demokrácia" és "demokratikus" szavakat hogy már hányingerem van tőle. Ahol ezeket sulykolják, folyamatosan ott van általában a legnagyobb gond. A magyarországi demokrácia igazából szoft diktatúra, megmondják mit kell, mit szabad, mit nem mondhatsz, mit ne gondolj. Szólásszabadság, mint olyan már rég nincs, pontosabban, van, csak aztán ne csodálkozz ha másnap esetleg megszáll néhány hivatalos szerv. Az egész életünk tiltás, korlátozás, szankcionálás, (ha nem vagy klubtag) egy biztos: kurvára nem érdekel senkit a nép hangja. Most vagy én értelmeztem rosszul a szó jelentését, vagy a vezető elit.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 10:21:34

@fuck_a_but: Én még azért elég toleráns vagyok.De a toleranciába tartozzon már bele,hogy nem vágunk sittre valakit egy pincérruha meg egy árpáccsávos zászló miatt.
Egyébként nekem se fecó se bajnai nem jön be.
Nekem pl.Bokros volt eddig a leg hitelesebb.
És még mielőtt nekem esik valaki,tudom ő se volt tökéletes.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tudom,hogy csak direkt kötöüzködsz de megpróbálom elmagyarázni.
Nekem van egy húsfeldolgozó üzemem.Ha van hozzá saját állatfarm meg mondjuk kukoricásom,akkor nem kell megvennem a feldolgozandó húst.Így kevesebb a kiadás a költség.
Szóval nem baj az ha van saját nyersanyag.
De persze,hogy nem minden a nyersanyag.Mások is mondták már hogy itt is az oktatásba kéne fektetni,a szellemi tőkébe.Mert azért nem mindig vagyunk hülyék mi magyarok.:))
Nem tudom mibe fogsz most belekötni,de majd kitalálod.:))

Brian Cohen 2012.06.05. 10:24:40

@Jankove: "..."demokrácia" és "demokratikus" ... Ahol ezeket sulykolják, folyamatosan ott van általában a legnagyobb gond."

Igazad van! A demokráciának úgy kellene léteznie mint a levegőnek. Főleg csak a hiányát és a zavarait veszed észre.

Más szavakkal, de azt mondod nálunk baj van a demokráciával. Egyetértünk.

Brian Cohen 2012.06.05. 10:27:17

@kifordított nagyanyó: "....De a toleranciába tartozzon már bele,hogy nem vágunk sittre valakit egy pincérruha meg egy árpáccsávos zászló miatt....."

Sajnos nem hallottam, hogy valakit pincérruha és árpádsávos zászló miatt vágtak volna sittre. Pedig egész nap elhallgatnám. :-)

irónika 2012.06.05. 10:41:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Mi is csak 10.helyen, ami az utolso bejuto hely volt. Nincs kulonbseg.

Politikai nyomasgyakorlashoz legalabb valamilyen szintu hatalom vagy tamogatottsag kell. Az altalad emlitett XIX. szazadban Mo a tortenelme legerosebb poziciojaban volt mind sajat, mind a tamogatoi osszhatalmat illetoen. Lehet, hogy Szerbia felvetelet megvetozhatnank amig nem adja at a teruleteit, de ez esetben szerintem egy nemet-francia tengely sokkal erosebb nyomast gyakorolna rank a hatarok serthetetlensege erdekeben.
Egyszeruen Europa nem ebbe az iranyba megy. Hogy lehet valakivel hazzassagban elni ugy, hogy elotte zsarolassal ertem el nala eredmenyt. Sehogy, mert bizalmatlan lesz es visszatamad, bosszut all, szovetkezik. Az pedig nem hazassag, legalabbis nem tartos

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 10:53:31

@irónika: "Mi is csak 10.helyen, ami az utolso bejuto hely volt. Nincs kulonbseg."

Utánunk meg a Svájciak jöttek. Tehát a te logikád alapján az osztrákokat jobban utálunk nálunk.

"Egyszeruen Europa nem ebbe az iranyba megy. Hogy lehet valakivel hazzassagban elni ugy, hogy elotte zsarolassal ertem el nala eredmenyt. Sehogy, mert bizalmatlan lesz es visszatamad, bosszut all, szovetkezik. Az pedig nem hazassag, legalabbis nem tartos"

Érdekes csehek senki sem baszta meg miatta, pedig ők a németeknek mentek neki.

@kifordított nagyanyó:
"Nem tudom mibe fogsz most belekötni,de majd kitalálod.:)) "

Azért mert ezt odaírod még nem fogok veled egyetérteni. :)

1, Ha olcsóbban tudod beszerezni, importálni mint megtermelni akkor felesleges ebbe pénzt ölni.

2, Ha a meglévő energiaforrásaidat arra használod fel, hogy nyersanyagot termelj, ahelyett, hogy az eladásra koncentrálnál veszteséges leszel.

3, Egy céget és egy országot felesleges összehasonlítani. Amíg egy mezőgazdasági/bányász cég tud sikeres és gazdag lenni, addig egy erre építkező ország nem.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:15:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tehát az arab olajállamok nem is sikeresek.Szar lehet nekik.Nem szívesen lennék a helyükben.
@Brian Cohen: Jaja.És le is kell őket lőni a tolerancia jegyében!

Jorgos Vadefakisz 2012.06.05. 11:19:24

@kifordított nagyanyó: A pincér ruha, meg az árpádsávos zászló kezdeti tolerálgatása vezetett a tankozgatáshoz a Deák téren, és a TV-székház gyújtogatáshoz. Köszi.
A Bokros-vonzalmad érthető, az legalább gatyába rázott itt dolgokat - abból vigéckedett aztán I. ovi király -, bár minden volt, csak nem balos. Ahogy' a maszop-gárda nagy része sem, csupán kibaszott megélhetési politikusok. A Fletónak ott tett keresztbe mindenki, ahol csak tudott, a Bajnai meg mire elindult egy épkézláb úton, le is húzták neki a sorompót.
Viszont ha Te most jobber vagy, sosem voltál igazán balos. Az össznépi pofára esés majd akkor lesz, ha 14-ben neadj'isten a haverjaid futnak be. Vázolom:
EU-ból ki - védővám be - export/import zéró - termelés zéró - csőd - anarchia - joccakát.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 11:19:38

@kifordított nagyanyó: Nem azért sikeresek, mert olajat bányásznak. Afrikai országok meg gyémántot hoznak a felszínre "tonnaszámra".

preston 2012.06.05. 11:20:35

jó lenne, ha itt néhányan kimásznának az álomvilágból.miféle csonkaság fog elmúlni? az évszázadok alatt a magyar államiság alatt élő területeken elmúltak a magyarok, mert elköltöztek, megölte őket a tatár, a török, a másik magyar.talán nem kellett volna kétszázezret a Don mellé kuldeni meghalni, több százezer magyar zsidót a halálba kuldeni, mert például ők voltak a Kárpátalján leginkább a magyarság maradványa.
Ha meg az idióta Hothy nem támadja meg az oroszokat, visszakaphattunk volna egy kis Erdélyt.

Brian Cohen 2012.06.05. 11:20:39

@kifordított nagyanyó: "...Jaja.És le is kell őket lőni a tolerancia jegyében! ...."

Semmi ilyesmit nem mondtam. Soha nem akartam lelövöldözni senkit sem és senkit sem biztatok erre. Te fröccsögsz rám ilyesmiket.

Bonyolultnak tűnhet, de a toleranciába nem tartozik bele hogy a magadszőrűek szabadon uszítanak és lövöldözésről álmodoznak.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:23:09

@Brian Cohen: Ehh,te úgy látszik nem olvasod eleget a Náczivadászt.Így persze,hogy félreértettél.:))

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 11:23:20

@preston: 2 millió ember él a határokon túl. Azt kellene már nektek felfogni. Mellesleg emberölésbe a kisantant meg a tanácsköztársaság is beszállt. Sok magyar meg nem önként hagyta el hazáját. Érdekes, hogy ti a holokausztot mindig felhozzátok, de csak mint zsidókat ért katasztrófa, de a magyarokat ért hasonló tragédiáról meg mélyen kussoltok.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:26:03

@fuck_a_but: @73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: @Brian Cohen: Sajnos mennem kell melózni gyerekek.:((
Majd délután/este még rátok nézek és válaszolok a másik nickemen.Már ha megtalálom azt a blogot.
Viszlát.

kifordított nagyanyó 2012.06.05. 11:26:58

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Végre egy értelmes gondolat tőled!:))
De tényleg viszlát majd később!

Brian Cohen 2012.06.05. 11:35:33

@kifordított nagyanyó: "Ehh,te úgy látszik nem olvasod eleget a Náczivadászt.Így persze,hogy félreértettél.:)) "

Azt sem tudtam mi az. Most miattad egy kicsit belenéztem. Mostmár örülök neki hogy nem olvasom. Nem olvastam annyit belőle hogy eldöntsem milyen címke illik legjobban rá. Egyszerűen ízlés kérdése hogy nem akarom olvasni.

Mindenesetre gyanítom, hogy sok pszichiáter doktorálhatna belőle.

Ha a haveri körödön kívül, nyilvános felületen egy kis csoport benfentes vicceinek ismeretét várod el akkor MINDENKI félre fog érteni. Én is így jártam.

irónika 2012.06.05. 12:02:46

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Az Eurovízió egy példa volt a megítélésünkre. Nem követem százasan a dolgot évekre visszamenőleg, csak azt tudom, hogy tavaly 22. lett Wolf Kati, idén pedig 24. a CD, miközben meghallgatva az idei jelölteket, szerintem masszivan a TOP10-be való volt, de gyakorlatilag senki nem szavazott ránk, még ott is alig kaptunk szavazatot, ahol nagyobb lélekszámú magyar él.
Na a tudatlanságom most előjött. Mivel jöttek elő a csehek? Mit akartak a németektől?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 12:32:58

@irónika: "meghallgatva az idei jelölteket, szerintem masszivan a TOP10-be való volt"

Szar szám volt, a svájciak ugyan ilyen számmal be se jutottak. Kati előadása meg katasztrofális. Olyat kellene küldeni ami jó, ha szart küldünk ne csodálkozzunk, hogy leminősítik.

www.bumm.sk/34315/lisszaboni-szerzodes-klaus-a-benes-dekretumokat-feltheti.html

kitekinto.hu/europa/2009/10/26/magyarorszag_vetozna_a_benes_dekretumok_miatt/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 18:19:32

@fuck_a_but: Nézd,pár éve a főnököm kérdezte,hogy te baloldali gondolkodású vagy?
Mondom nem,én mszp-s vagyok.
Ez ugye az mszp kormányzása alatt új értelmet nyert,mert ők se voltak igazán baloldaliak.:))
Amúgy igen.Jön a csúnya jobbik és mindent tönkretesz.:))
Bokros meg azért is jött be,mert vállalt valamit a nevével és mert nem tudok róla,hogy kőgazdag lett volna belőle.
Mondom a hibái ellenére.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 18:21:35

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: De Ománban pl.meg tudják termelni maguknak a gyümölcsöt is és abból már nem kell annyit behozni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 19:43:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Persze kellemes, csak ha annyira rászorulnak vesznek maguknak. Gazdaság szempontjából teljes mértékig elhanyagolható. Ha meg nagy a szükség veszel valakitől jó olcsón.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 20:06:54

@Brian Cohen: Néha elég hülyék de amúgy kurvanagyok.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.05. 20:10:37

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem már azt is megoldották,hogy többet termeljenek,mint ami kell nekik,már nem emlékszem rég olvastam.
Egyébként a Kínaiaknak és az Ausztráloknak is biztos rosszul jön,hogy az olajon kívül majdnem minden megvan nekik.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.05. 21:29:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nagyszerű, de attól még gazdaságilag értelmetlen. A kínaiak egyáltalán nem élnek jól, az ausztrálok meg más okból kifolyólag.

kifordított nagyanyó 2012.06.06. 10:48:23

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Bocsi,de azt nem fogod tudni megmagyarázni nekem,hogy nem jó az ha van saját nyersanyagom.

UnrealFCY 2012.06.07. 20:04:21

@Fufo: Bocs, de az elso vilaghaborut nem mi robbantottuk ki, Szarajevo? Ferenc Jozsef? mondd vmit? sot elozmenye is volt nem keves, kavartak a szart mar elotte is a franciak...

UnrealFCY 2012.06.07. 20:07:40

@preston: Horthy kenytelen volt megtamadni az oroszokat hiaba akart kibujni, es kievickelni - semleges maradni - de a nemetek oldalan lehetetlen lett volna - Hitler pedig szepen ki is jatszotta magyarorszagot es romaniat egymas ellen vica- versa eszak es del erdellyel - egyiket igerte a masiknak es viszont. Nem akart belemenni a haboruba a nemetek oldalan, de kenytelen volt Eszak Erdelyert torleszteni...kenyszerpalyan volt az egesz orszag, az pedig teny ha o teljesen felreall, valoszinu hogy az egesz mostani Magyarorszag megszunt volna letezni.

Balt 2012.06.10. 19:15:26

Bandholtznak szobrot állítottak a Horthy-érában az MNB előtt Budapest szívében (aztán a rendszerváltáskor visszakerült ugyanoda...), ez talán méltóképpen megemlékezik róla:
budapestcity.uw.hu/03-muemlekek/05/Bandholtz-szobor/index-hu.htm
hu.wikipedia.org/wiki/Harry_Hill_Bandholtz

Apropó, hol van az USA-ban emlékműve...?

Általánosságban: szép dolog onnan nézvést (ahol pártíz évvel korábban gyakorlatilag kiirtották az őslakosságot) a wilsoni elveket hirdetni, aztán kérdés, hogy mit sikerült belőle megvalósítani az európai szövetségesek által... Látható, hogy a Versailles környáki békék egy újabb, sokkal kegyetlenebb háború magját ültette el, máig (és messze a jövőbe) ható következményekkel. Az a minimum, hogy erről minden magyar megemlékezzen. (Röhejesen modorosan: "gyéká".: jún. 4. a "nemzeti összetartozás napja", hogy a puffogók méregfoga ne tudja befröcsögni...)

Ja, a minap találtam ezt az ezredforduló körüli Fejtő interjút (akit aligha lehet horthyfasisztának beállítani) a Beszélőben:
beszelo.c3.hu/00/0910/03fejto.htm
Kötelező olvasmány!

Balt 2012.06.10. 19:19:46

A mai fiatalokat meg egyre inkább érdekli a kérdés, szerencsére már nem hat a marxista álláspont, mely szerint a Monarchia "a népek börtöne", ezért kvázi jótétemény volt a felszámolása. (Közbevetőleg: nem vagyok biztos benne, hogy Marx ezt nem a Bach-korszak fémjelezte Habsburg Birodalomra, netán a szabadságharcban kulmináló 1848 előtti időszakra írta, lévén a Monarchiával nem sok időbeli átfedése volt.)
Az pedig, hogy ma van olyan, aki teljesen érzéketlen a témára, netán még cinikus módon gúnyolódik (esetleg 23 millió románozik), az nem más, mint a velünk élő marxizmus, még ki tudja hány generáción keresztül... A háború előtt pedig közmegegyezés övezte trianont, még a szocdemek és liberálisok is az össznépi álláspontot képviselték, egyedül a kommunisták nem. Nekik fontosabb volt a "proletár internacionaliznus".

markov 2012.06.29. 09:06:09

(Bezzeg) a holokausztra nem lehet majd azt mondani, hogy régen volt, lépjünk már túl rajta.

szkr 2012.07.03. 16:04:27

@markov: de, lehet. remélem különleges örömet okoz majd elolvasni ezt a három szót: foenix.blog.hu/2012/07/03/zsidohumor

markov 2012.07.07. 18:00:51

@szkr: Köszönöm, ez kellett mára! :D

tintamin 2012.08.20. 21:17:40

Aki feszt a (megváltoztathatatlan) múlton kesereg, az baszhatja a jövőjét.

Jó az írás.
süti beállítások módosítása