Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Társadalmunk 5 legidegesítőbb dolga

2012.02.17. 15:50 Csendesebben, a gyerek alszik

Társadalmunk 5 legidegesítőbb dolga. A lista lehetne sokkal hosszabb. Vatevör.

5. Tömegközlekedés

Hogy mi olyan kurva idegesítő Magyarországon a tömegközlekedésben, azt nem is nehéz elmondani, sőt valójában csak magát a szót kellett volna feldobnom, és az olvasók 90%-a bólogatna is, és olvasná tovább a posztot. De persze nem akarom elsunnyogni a dolgot, tehát lássuk, hogy miért tartozik a top 5 legidegesítőbb társadalmi probléma közé. Egyrészt megállás nélkül mindenki magyarázza, hogy EU viszonylatban mennyire szar, és mennyire drága. Számolgatják, hogy hány százalékkal  kerülnek többe a jegyek egy svájci közlekedési vállalatéhoz képest, meg hogy bezzeg a németeknél…, meg Londonban… Egy ilyen beszélgetést a metrón ücsörögve végighallgatni a legidegesítőbb dolog, ami egy kedd reggelen történhet (a mellett, hogy megint olvasok egy cikket arról, hogy jaj, a The Pirate Bay letörli az összes torrentjét, és mi lesz most???? pedig csak magnet linkre állnak át, és mindenki nyugodtan töltögethet otthon, ahogy eddig).  Egyrészt már a nagyszüleim is a drága BKV-ról beszélgettek az első randijukon, amikor nem volt mit feldobni, másrészt nem értem, hogy miért kell a gyereknek a fájó sebét vakargatni. Miért kell nektek mindig eszembe juttatni a hónap 5-ét, amikor a havi kajapénzem feléből megveszem a durván 4000-es diákbérletemet? Kussoljál, és utazzál.

Persze a tömegközlekedés idegesítőségét fokozza a közlekedés minősége is, de ez már igényességtől függ, nekem oké a régi MÁV-os vagon is, amit csak a graffiti tart össze. Megvan a hangulata. A csöveseket viszont nem szeretjük zárt térben. Túltárgyalva.

4. Remake-ek

Mi tehetne idegesebbé egy átlagos, TV néző polgárt annál, hogy a szombat vagy vasárnap esti műsoridőben már megint csak egy szar remake megy? Értem azt, hogy a munkahelyre/iskolába/óvodába (hátha) járó embereket napközben meglehetősen sok stressz éri, de erre az ember rendszerint úgy gondol, hogy része az életének. Ami pedig nem része az életének, hogy amikor kikapcsolódik, és szórakozásra vágyik a hosszú nap után, egy következő bőrt is lehúznak az agyhártyájáról azzal, hogy a szar (néha jó) filmek szar (mindig szar) feldolgozásait adják lefekvés/szex előtt. Egyrészt sem a lefekvéshez, sem a szexhez nem ad valami jó alaphangulatot, másrészt a felgyülemlett energia levezetése helyett csak tornyozza azokat.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja, hogy mire gondolok, de mivel ez egy „top5valami” sorozat része, bebizonyítva azt, hogy tudom, miről beszélek hozok mondjuk 3 példát. Első példa legyen mondjuk… a The Day the Earth Stood Still. Na ez a film… egyrészt a Föld nem is áll meg benne, másrészt egy teljesen középkategóriás, de mégis nagy költségvetésű katasztrófafilm, harmadrészt az eredeti (The Day the Earth Stood Still 1951)  is szar volt. A második példa a Death race, ami eredetileg egy ’75-ben megjelent Stallonés film volt, számomra mondjuk kult darab, ezen lehet vitatkozni, ehhez képest a 2008-as Death race… hát látványos, meg pörgős, meg  Jason Statham, de aki ismeri az eredetit, tudja, hogy nem adja át azt a hangulatot. Modern, és tényleg nem egy nagyon rossz film, de teljesen felejthető.  A harmadik pedig, ami előtt teljes értetlenséggel állok: a The girl with the dragon tattoo. Mondja nekem meg valaki, hogy mi a retkes büdös góchengeres pékfaszának kell egy 2009-es filmből remake-et csinálni? MIÉRT? Ráadásul az a film királyság volt (és nem is hollywoodi), nem valami szar, aminek az alapötletét jobban ki kellene dolgozni. Persze aki szereti Daniel Craiget, az verheti az új Tetovált lányra.

A vámpíros, sárkányos és zombis remake-ekről pedig még nem is beszéltem. De akkor a következő témánál is vagyunk…

3. Zombitámadás

Az első probléma, hogy valaki ezt viccesnek gondolja, és építtet egy zombik elleni bunkert, dollármilliókból (esetleg ebben él), mert megteheti, feltölti a képeket különböző portálokra, és én meg olvasom, hogy abból a pénzből, amiből én évekig  évtizedekig szorgosan eliszogathatnék, abból ők egy tökéletesen felesleges baromságot csináltak.  Ez az egyik. A másik, hogy ÚGYSEM LESZ ZOMBITÁMADÁS!  Miért van a társadalom jó 70%-a felkészülve jobban egy zombitámadásra, mint a holnapi napra? Kicsit olyan érzés fog el, mint a világvégés emberkékkel kapcsolatban, akik eladták mindenüket, mert a főnök aszondta, hogy „No gyerekek, holnap világvége, és csak az menekül meg, aki a velem jón arra a hegyre ott a falu mellett, mert csak ott menekülhetünk meg. Megmondták a csillagok, nomeg a Bibliában is benne van.”

Persze rohadt vicces volt mondjuk 3 éve zombitámadásról beszélni, de ahogy a Chuck norrisos, meg hummeres poénok, ez is már régi. Pontosabban annyira nem régi, hogy újra elő lehessen szedni,  de ahhoz már szakállas, hogy valaki még mindig ezen lovagoljon. Persze az, hogy jelenleg is tömegben gyártják a zombis filmeket és játékokat… hát erre mit mondjak. Nem szabad összekeverni az okot meg az okozatot. A társadalom ragaszkodik a zombikhoz, tehát a szórakoztatóipar követi az igényeket. Nem őket kell okolni, hanem a hülye embereket, akik nem képesek leszállni a régi csontról. Nem az ötlettel volt a baj, az nekem is tetszett. Csak egyszerűen már nem vicces. (az meg, hogy most megjelenik, vagy megjelent egy romantikus zombis film, aminek a hős szerelmese egy élőhalott… hát arról nem is akarok szólni semmit, mert az még az idegesítő kategórián belül is idegesítő)

2. Holokauszt

Egy kérdésem van. Miért, Oh, miért nem volt még elég ebből? Pont ugyan az a téma, mint a zombitámadás. Miért kell ezen ugrálni még mindig? Igen, szar volt, igen, gonosz volt, igen, nagyon csúnya dolog volt, igen, igazságtalan volt. Tudjuk, megjegyeztük, megértettük, kifizettük. Lépjünk már tovább! Lassan 70 éve történt, a jelenlévők túlnyomó többsége, aki túlélte a megpróbltatásokat öregségben halt meg, még az is, aki csecsemőként volt táborba hurcolva, és vannak még emberek, akik kártérítést követelnek? Hagyjuk már! Egyrészt mocskos rohadt dolog pénzt követelni bárkitől is ma kártérítésképpen az annak idején élt emberek bűneiért, mert jegyezzük meg, nem csak a károsultak, de a károsítók sem élnek már.  Most a társadalom fizesse ki az akkori emberek bűneit? Másrészt pedig milyen mocsokság már úgy önmagában pénzt követelni egy meghalt hozzátartozóért? A világháborúban egyértelműen az ukránok haltak legnagyobb számban (rohadt nagy éhínség +katonai károk, +a kommunista égisz természetes kivégzési rátája). Nem akarok azzal előhozakodni, hogy a komcsik mennyivel több embert nyírtak ki, mint a nácik, mert ez nem szentesíti a holokauszt halálrátáját, de az már egy mocsok zsidó dolog, hogy még most is azon ugrálnak, hogy „de milyen igazságtalan volt az akkor” és ebből pénzügyi, és társadalmi előnyt kovácsolnak.

A jobbikosok nem fognak új holokausztba kezdeni, nem létezik aktuális veszélyeztetettség, nincs értelme a teátrális menekülésnek Magyarországról, vagy a nagy sajtóközleményeknek, hogy zárni kell az ajtót, mert nem tudja a zsidó, hogy ki törne rá éjjel horogkeresztes tetoválással. Igen vannak ma is vérnáci elemek, de ezek utcai bandák szintjén működnek. Lépjetek már be a XXI.századba!

1. „Top5valami” sorozatok

Na, ez végképp kiveri a biztosítékot. Csak azért, mert valami témáról a delikvens nem tud egy rendes poszt mennyiségű karaktert leütni, inkább összeboronál valamilyen címszó alatt egy pár topikot, sorba rendezi őket, és kikúrja a netre, hogy „nesztek vazze, milyen jó vagyok”. A sorba rendezés sokkal szerkesztettebb látszatot ad az egésznek, mintha csak úgy leírná a dolgokat, így még nehezebb is belekötni, pedig az egész mögött nincsen semmi, csak kb 3 perc wiki, valami kis alapinfó 9gagről, meg valami havertól.

Idegesítőbbnél idegesítőbb posztok jelennek meg, csak azért, mert gyorsan írni kellett valamit, ami azért vicces is, valaki egyet is fog érteni, meg lesz, aki bekommentel, hogy „azért ne legyen olyan nagy pofád”, de mindenki elismeri, hogy oké, ez a poszt legalább össze lett szedve. Hát egy nagy lófaszt.  Ezzel tudják felbaszni az idegeimet leginkább. Megpróbálnak hülyének nézni, és elhitetni velem azt, hogy ők nagyon tudják a dolgokat, közben pedig egy nagy üresség az egész.

Hát leszophatnak.


4 komment

Címkék: politika kritika film közélet kult zsidók együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr164118770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junkiemano 2012.02.17. 19:01:22

A tömegközlekedéses pont a kedvencem. Mert a csöveseket ugye nem szeretjük zárt térben. :)

Patreides · patreides.blog.hu 2012.02.27. 23:53:44

Ez most mire megy ki? Hogy észrevesszük-e az 5. pont "finoman önironikus" jellegét? :)

Patreides · patreides.blog.hu 2012.02.27. 23:56:02

A sorban az ötödik, úgy értem.
Na, most jól meg lettem keverve.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.02.28. 00:04:50

A kettes pontban meg kevered a holokausztot a holokauszt-biznisszel.
Az előbbivel azért kell most is, és később is foglalkozni, hogy az ilyet, és az ehhez hasonlókat megelőzzük. (Hogy miért a holokauszt van az előtérben az összes ilyen közül? Mert a kurdoknak, örményeknek, értelmi fogyatékosoknak, kambodzsai tanároknak stb., és a többi halálba küldött csoportnak nem annyira erős az érdekérvényesítő képessége. De lehet rajta dolgoznia mindenkinek, nincs megtiltva.)
A holokauszt-biznisz meg biznisz, most mit is mondhatnék erről többet?
süti beállítások módosítása