Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Mekikaja, meztelen tinilányok és a titokzatos orosz bőrönd

2014.06.12. 12:38 mujure

Végre finisébe érkezett minden focirajongó (meg a nem focirajongók jó részének is) adventi időszaka, ma már tényleg elkezdődik a magyarországi foci VB! Persze a várakozás legvége a legnehezebb, mi is öt percenként nézünk az órára, és úgy tűnik, mintha sokkal lassabban telne az idő, még mindig van néhány óra a kezdésig. Hogy addig se unatkozzon a Főnix igényes, úri közönsége, emitt olvasható három részes felvezetésünk harmadik, utolsó darabja. Ezúttal már csak kettővel, a G és a H csoportokkal foglalkozunk, esélylatolgatás, szállás, magyar fogadtatás, lesz itt minden!

G csoport

1. Amerikai Egyesült Államok
Az amerikaiakat Jürgen Klinsmann vezeti harcba, ami igazából nem jelent semmit, a német még csak nem is annyira jó edző. Ebben a csoportban az ezúttal kissé gyengébb eresztésű Team USA-nek nem adok sok esélyt. Az amerikaiakat népes küldöttség fogadta, köztük Kövér László házelnökkel, aki azon reményét fejezte ki, hogy az amerikaiak nem kémkedni jöttek, hanem focizni – mondatait nagy nevetés és hamburger zabálás követte. Szállásukat természetesen egy öt csillagos budapesti hotelben verték fel, a közelben van egy McDonald’s is.

2. Ghána
Négy éve majdnem sikerült történelmet írnia Ghánának, de végül nem jutottak elődöntőbe – első afrikaiként tették volna ezt. Idén szerényebbek az elvárások, de a csoportból tovább akarnak jutni, ehhez csak Cristiano Ronaldot kéne valahogy megállítani, igazán semmiség… Mivel meccseiket Budapesten játsszák, végül az olaszok helyett ők mentek Kispestre, a helyi akadémia vendégszeretetét élvezni. Népes afrikai játékos-kontingens fogadta őket.

3. Németország
Egy újabb nagy esélyes, most már tényleg itt lenne az ideje, hogy a németek nyerjenek valamit, mindig a finisben buknak el. Ettől még persze nem biztos, hogy idény nyerni fognak, de még ebben a bivalyerős csoportban is kötelező az első hely megszerzése, utána pedig egy könnyebb nyolcaddöntő jöhet. A németek – hol máshol? – Győrben szálltak meg, játszanak is majd a városban. A helyi Audi-gyárat már meg is látogatták, a cég és a város lesi a játékosok minden kívánságát. Angela Merkel nagy focirajongó, természetesen ő is megérkezik majd hétfőre, a portugálok elleni meccsre, amiről Orbán Viktor sem hiányozhat majd. Lesz mit megbeszélniük...

4. Portugália
A portugál csapat egyre erősebb, két éve az EB-n a spanyolokat kapták el majdnem. Nem kérdés, hogy a csapat eredményessége elsősorban CR-en múlik majd, de nem csak ő alkotja a csapatot. A csoport ugyan nem könnyű, de megoldható. A portugálokat Cristiano Ronaldot meztelenül sikítozó tinilányok hada várta, a csapatot pedig a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, mint mondták „a portugál nyelv hangzása nagyon hasonlít ahhoz, ahogy mi beszélünk”. Mit mondjak, nem tudok vitatkozni. A portugálok amúgy az egyik legizgalmasabb szállást választották, a Belvárosban egy luxushajón laknak, a kilátásuk elég pöpec.

Ezt hozta ki a lányokból Cristiano Ronaldo

Tipp: 1. Németország 2. Portugália 3. Ghána 4. Amerikai Egyesült Államok

H csoport

1. Algéria
Őszintén szólva nem sokat tudok erről a csapatról, a helyezésüket is ennek megfelelőnek várom, persze egy ilyen gyengébb csoportban a pontszerzés nem kizárt. Az arab ország Kamerunhoz hasonlóan az Alföldön foglalt szállást, méghozzá a festői Tisza tónál. Debrecenben és Miskolcon is játszanak, logikus döntésnek tűnik.

2. Belgium
A belgákat mindenki titkos esélyesnek kiáltja ki, így már nem is annyira titkosak. Nagyon fiatal, borzalmasan tehetséges csapat az övék, két év múlva az EB-n akár győzhetnek is, de ez itt még túl nagy falatnak tűnik. Persze a csoportelsőség meg lehet, de így is a portugálok jöhetnek a nyolcaddöntőben, ami már húzósabb. Debrecen után kétszer Pesten játszanak, végül a keleti végeken maradtak, méghozzá Szerencsen. Úgy érzik ugyanis, hogy ha már ott van egy csokigyár és a közelben a bőcsi Borsodi Sörgyár is, ezen a tájon otthon vannak.

3. Dél-Korea
A 2002-es elődöntős csapat már sehol, de a kapitalista Korea azért a csoportból még továbbjuthat, nem annyira bonyolult feladat. Gyorsak, képzettek, fizikálisan is bírni fogják, nagy kérdés, hogy az oroszok elleni első meccsen mit érnek el. Relatíve nagy távolságot kell beutazniuk Zalaegerszegen és Miskolcon is pályára lépnek a Fradi pálya mellett, végül hosszas huzavona után Szolnokon találtak szállást, nagyjából középen.

4. Oroszország
A Capello vezette oroszok kimondva is a 2018-as, hazai rendezésű tornára készülnek, ettől még nem fogják feladni, természetesen. A csoport meg lehet, onnan tovább már nem valószínű, mégis, szerintem kisebb meglepetést okozva ki fognak pottyanni. A csapat először Ukrajnában akart szállást foglalni, végül mégis a jól ismert magyar vendégszeretetet választották. Ferihegyen Kovács Béla jobbikos EP-képviselő várta őket egy üveg vodkával, majd lebuszoztak szállásukra, Paksra. Itt tüntetők is várták őket, Karácsony Gergely PM-es politikus még egy „Nem kellenek ide az oroszok se focizni, se építeni!” – feliratú, roppant béna transzparenst is kifeszített. A csapat tagjai tegnap Lázár János kíséretében bejárták az atomerőművet, amely mindenkinek nagyon tetszett, ha jól láttuk, az oroszok kíséretének egy öltönyös tagja még egy titokzatos bőröndöt is átadott Lázárnak. Nem kérdezősködtünk.

Tipp: 1. Belgium 2. Dél-Korea 3. Oroszország 4. Algéria

1. rész
2. rész


3 komment

Címkék: humor foci vb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr546297837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása