Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Végre indul a magyarországi VB! - Nyitómeccs, percről percre

2014.06.12. 19:26 Főnix blog

Végre valahára nemcsak felvezetésekkel lehet tele az internet, hanem tényleg, igaziból is elkezdődik a magyarországi labdarúgó világbajnokság. Mivel mi gyűlöljük a spoilerezést, ezért nálunk a cikk elején nem a legfrissebb infók lesznek, hanem előtte végig kell olvasni a posztot. Vagy legörgetsz egyből az aljára és frissítgetsz. Ahogy akarod. A lényeg, hogy kezdődik a buli, mi is készen állunk, az ország is készen áll, de ami a legfontosabb: a csapatok is! A mikrofonok mögött mujure és szkr!

19:25: Megérkeztünk a Fradi-pályára, hamarabb nem akartunk, nagyon meleg van Pesten. szkr már részeg, de ez most mellékes. (mujure)

19:32: Véletlenül elkaptam Ákost a folyosón, aki a következőt nyilatkozta blogunknak: "Annyit megígérhetek, hogy ma este mindenki kiengedheti a benne lakozó majmot!" Elárulta, mit énekel? (szkr)

19:52: Ebben a nagy vébé-felhajtásban adósok vagyunk még a magyar válogatott keretével. Íme:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Védők: Kádár Tamás (DVTK), Varga József (DVSC), Korhut Mihály (DVSC), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Lang Ádám (Győri ETO), Lázár Pál (DVSC), Szabó János (Paks)
Középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Szakály Péter (DVSC), Stieber Zoltán (Hamburg), Varga Roland (Győri ETO), Pátkai Máté (Győri ETO), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Koman Vladimir (FK Ural)
Támadók: Rudolf Gergely (Győri ETO), Priskin Tamás (Austria Wien), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Futács Márkó (DVTK), Nikolics Nemanja (Videoton)

20:00: Összefutottam Kósa Lajossal a fiúvécé előtt, de nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy kinek szurkolna egy Algéria-Argentína meccsen, mert nagyon kellett pisilnie. (szkr)

20:06: Gyülekeznek az emberek, a VIP büfében Mészáros Lőrinc és Gyurcsány Ferenc latolgatja a magyar esélyeket Szöllősi György társaságában, aki nem is annyira visszafogottan repült rá a pogácsákra. (mujure)

20:11: "84 éve nem volt Magyarországon világbajnokság..." - kezdődik a közvetítés az M1-en is! (szkr)

20:13: Engem amúgy sose érdekeltek ezek a megnyitóünnepségek, stadionavatók, de még a barátságos meccsek sem. Persze most itt ülök én is a VIP büfében, ingyenélő újságíró lennék, vagy mi?! (mujure)

20:17: A megnyitó kezdetén az ország természeti kincseit jelenítik meg a stadion közepén: érkezik szilva, barack, és nyilván a forradalom jegyében, akác is! A vízcseppnek öltözött balettesek tánca egyértelmű utalás a termálvíz-készletére az országnak. (szkr)

20:21: "Well, fuck this shit!" - felkiáltással csapta be maga mögött az ajtót Sepp Blatter és elindult a dohányzó felé. Utánamegyek, ha megtudok többet, jelentkezem. (szkr)

20:23: Hirtelen begurult egy nagy pöcs a középkörbe. (mujure)

20:24: Ja nem, ez csak egy ágyú. (mujure)

20:36: És 10 percnyi néptáncolgatás után itt is van Ákos, Dér Heni és Tóth Gabi! És valóban,a Majom a ketrecben-nel kezdtek! (mujure)

20:52: Lassan, de biztosan legyőztem Mr. Sepp összes gátlását (ne kérdezzétek, nem fogok beszélni róla) és egy cigi mellett elmesélte, hogy azon akadt ki, hogy nem mondhat beszédet, mert "a kibaszott miniszterelnökötök azt gondolja, hogy ez valami keleti diktatúra, ahol a nemzetközi szervezeteknek kuss van. Hát majd én bazdmeg megmutatom, komolyan mondom..." Itt mondtam neki, hogy lesz ivócimborája Gyurcsány személyében. "Az a kis buzi?" - kérdezte ő, mire mondtam, hogy nem tudom buzi-e, de az tuti, hogy cigány. (szkr)

21:04: Csányit láttam kijönni az öltözőből (ahova még mi sem mehetünk be), tőle kérdeztem, hogy mi a helyzet a csapattal, de elhárított "Viktorral beszéljen" félmondattal, amit nem tudok hova tenni. (mujure)

21:04: Mivel mujure időközben eltűnt a VIP-ből (ahogy őt ismerem az öltözőknél leskelődik), Orbánnak meséltem el, hogy Blatter szerint diktatórikus az elhallgattatása, de elhárított "Az Origoval beszéljen" félmondattal, ami talán kicsit erős poén, de mindenki ivott már valamennyit, érthető az emelkedett hangulat. (szkr)

21:11: Nyilasi Tibor kissé spicces már, de aranyos, folyton mosolyog és a saját VB-élményeiről sztorizgat. Most épp valamit a '82-es Salvador-verésről. (mujure)

21:15: Egy fröccsel felszerelkezve mujure után eredtem az öltözők felé, ahol összefutottam egy kedves horvát újságíró-csajjal. Kérdeztem tőle, mit tud a horvátok kezdőjéről, taktikájáról, de mosolyogva csak Budapest szépségeiről kezdett beszélni. Azt meg már ismerem. (szkr)

22:18: Húha, szóval wifipara volt a stadionban, úgy látszik ezt az apróságot sem tudjuk megoldani... Ami még rosszabb, hogy Korhut Misi, folytatva a Devecseri által indított hagyományokat, egy öngóllal segítette ki a horvátokat. Szomorú pandák vagyunk. (mujure)

22:18: Miközben valamilyen internetforrás után rohangáltunk, beleszaladtunk Szombathy Pálba, aki a DigiSport méltán híres műsorvezetője. Amennyire a szavaiból kivettem, a horvátoknak szurkol, de az én szavamban ne bízzatok, részemről a szalonspicc már csak egy távoli emlék. (szkr)

22:24: Most iszonyatosan nyomunk, Rudolf hagyott ki hatalmas helyzetet, Pletikosa tartja a vezetést a horvátoknak. Sajnos. (mujure)

22:28: Megvan a VB első sárgája, a kissé túlpörgött Rudolf kapta könyöklésért. (mujure)

22:30: Góóóóóóóól, Rudolf egyenlít! Orbán Viktorból nagyon furcsa hang jött ki, kicsit mint Hajdúbéből Koplárovics góljánál. Közben szkr elment a pulthoz, úgyhogy lemaradt, de legalább lesz finom felcsúti háziszilvánk... (mujure)

22:34: "Innentől kezdve jön a kibaszott gálaelőadás!" - ordítja három sorral lejjebb Mészöly Kálmán. (mujure)

22:37: ...viszont így a pultnál Bognár Györggyel élhettem meg a Csodálatos Egyenlítőt, mondanom se kell, új kört kellett kérnem utána. (szkr)

22:41: A meccs csordogál, miközben egy kisebb szerkesztőségi vita alakult arról a kérdésről, hogy vajon Kamerunt vagy Mexikót bírjuk-e jobban. Reméljük, mindkettőt megverjük! (mujure)

22:45: Én lassan elindulok a pálya mellé, mert kő-papír-ollóban mindig béna voltam, mujure pedig nemzetközi bajnok. A Mesterrel jelentkezem. (szkr)

22:50"Jól tolódunk és kiválóan működik a védekezésből támadásba való átmenet. Nyilván lesz mit mondanom a fiúknak, de az első félidőben a szerencsétlen öngól után talpra tudtunk állni és végül emelt fővel mehetett szünetre a Csapat. A labda gömbölyű, még bármi lehet!" - mondta Pinyő, jelentsen mindez bármit. (szkr)

22:53: Most van egy kis idő, úgyhogy elmesélem, hogy a "wifipara" azt jelentette, hogy a számunkra fenntartott helységben nem volt elérhető az albertstadion? elnevezésű wifi. Biztosítottak számunkra másik ülésket, de ez eltartott egy kis ideig. Kicsit azért mérgesek vagyunk ezért. (mujure)

22:56: Hoppá, egyik személyes ikonommal, magával Lipcsei Péterrel sikerült szót ejtenem: "Asszem mindenféleképpen jók vagyunk, az öngól után sikerült talpra állnunk, ami jó. Ezen kívül...ööö...asszem nyerni fogunk, mindenféleképpen." (mujure)

23:02: Megmaradtam a pálya mellett, mert rettentő cukik a hardcore magyarfanok, akik közül megdöbbentően sokan fradisták. Itt hallottam azt a pletykát, hogy az új stadionban tenyérlenyomaton keresztül vénát ellenőrző gépek vannak. Jelentem, mi nem tapasztaltunk ilyet. (szkr)

23:08: Közben néhány perce már elkezdődött a második félidő, csak nem történik semmi, úgyhogy inkább piálgatunk és húsos szenyákat zabálunk. (mujure)

23:20: szkr szerint most bírózni kéne, de én sosem vagyok ilyen hirtelen haragú. Amúgy valami japán vezeti a meccset, talán Hiroshima. (mujure)

23:23: Persze, ez legyen életem legnagyobb tragédiája, de tényleg kiakasztó, amikor a magyarországi világbajnokság nyitómeccsén a VIP-páholyban direkt mondom a pultosnak, hogy citromot tegyen a vodkaszódámba, mire ő lime-mal szolgálja fel. Hát kapják már be a szolgák! (szkr)

23:25: Corluka nagyon csúnyán felbaszta a legjobbunkat, Rudolfot, jogos a sárga. Be kéne lőni a szabadot! (mujure)

23:26: Hát, a válogatottunk pont annyira tartotta magát mujure fenti kéréséhez, mint a pultos az enyémhez. Na megyek, kiszellőztetem a fejem. (szkr)

23:28: Csere után tizenegyes! Épp a cserét akartam megosztani, amikor büntetőt kaptunk Priskin lerántásáért! Mészöly a markába röhögve mormolja, hogy "hazai pálya, höhö" (mujure)

23:30: Pletikosa majdnem kifogta, de Rudolf belőtte! A szar is megállt bennünk egy pillanatra...VEZETÜNK! (mujure)

23:36: Amúgy a vezető gól előtt csere volt: Dzsudzsák helyén Nikolics. Hogy ezzel mi lehetett a kapitány célja...átálltunk két csatárra, erre egyből lőttünk egy gólt. Ez legyen a legnagyobb bajunk! (mujure)

23:44: Az utóbbi percekben néhány mexikói szurkoló társaságában drukkoltam a magyaroknak. Ami nem elégített ki minket: a magyarok játéka. Ami félelemre ad okot: a horvátoké. (szkr)

23:47: A duplázó Rudolf helyett Koman a pályán, a szurkolók állva köszöntik a jelenlegi gólkirályt. (szkr)

23:50: Fújd már le, bazdmeg! (mujure)

23:50: ITT A VÉGE!!!! 3-1!!! Szakály lőtte be egy kontra végén!!! (mujure)

23:55: Vége a VB nyitómeccsének, soha rosszabbat! Nyertünk, más nem is számít!! Csak így tovább, fiúk! Egyelőre teljesen le vagyunk sokkolva és vigyorgunk, mint az idióták, de ha összekaptuk magunkat, akkor ontjuk is az interjúkat! (mujure)


Szólj hozzá!

Címkék: humor foci vb élő

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr766298314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása