Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ember a maszk mögött

2012.10.08. 15:36 mujure

Bevalljuk őszintén, mi itt, a Főnix kocsmában nagyon szeretjük bekapcsolva hagyni a sportadókat estére, hadd menjen a százmilliomodik barcareál, ha már fizető (?) vendégek vannak. De persze még jobban szeretjük a magyar focit, azon belül pedig talán a legeslegjobban a szurkolói kultúrát. Mert a magyar pályákon olyan gyöngyszemeket hallasz, mint például a lassan klasszikussá váló „Vidista szopd le az Orbánt” (tegnap a közszolgálaton lehetett hallani!), meg persze az örök kedvenc: „Ki a faszom az a Ján Slota? Ó-ó-ó-óóó, egy faszszopóóóó”. De amúgy tényleg: ki az a Ján Slota?

Mert mi szeretjük a politikát is, követjük, véleményezzük, meg minden. A politika jó, mégis csak a mindennapi életünket meghatározó valami, bár tény, hogy nehéz ennél konkrétabban megragadni azt az őskáoszt, ami ezen a címen zajlik szerte a világban. Mi azonban töretlenül hiszünk az Emberben, így nagy betűvel, mert mindenkiben ott rejtezik a jó, legyen az az Antikrisztus, Penge Borisz, egy szubkulturális celeb vagy bárki más. Mivel szerencsére ismerjük Orbán Viktor sofőrjének az unokaöccsének a másik ágról származó féltestvérét és Gyurcsány Ferenc takarítónőjének a lányának az expasiját, így róluk könnyen tudtunk meg belső, senki számára nem ismert titkokat. Büszkén mondhatjuk, hogy mindkét emblematikus magyar politikai arc is egyszerű ember, sőt, jófejek, ők is büdöset finganak és néha mászkálnak boxerben odahaza. Budaházy meg boxerrel, de ez most más kérdés.

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is példás családapa, férj és házigazda, abszolút képviselik a híres magyar vendégszeretet és néplelket, bármi is legyen az. Az, amit a Parlamentben végeznek csak a politikai álarcuk, és persze mi a velejéig gonoszak vagyunk, hogy egy református embert állandóan a katolikusokkal boronálunk össze, de Orbán egy fantasztikus ember valójában. Gyurcsány is. A Vonáról meg a Jávorról nem is beszélve! De mit mondhatnánk a magyarellenességéről méltán híres Ján Slotáról?

Slota és pártja változó sikerrel részt vett a választásokon, hol koalícióban kormányzott (általában az oly fontos oktatási tárcát kapták meg), hol ellenzékben üldögélt. Egyik sem könnyű feladat, minden tiszteletünk az övé, hiszen nagyon fontos társadalmi munkát végez, szinte fillérekért. A magyar wikiről persze sok mindent megtudhatunk a magyarellenes megnyilvánulásairól is, az angolon meg bőséggel foglalkoznak fiatalkori félresiklásaival, de minket nem ezek, a mindenki számára elérhető semmitmondó információk érdekelnek. Minket az egész mögött lapuló Ember érdekel, aki ugyanúgy érez, sír és nevet, mint bárki más. Aki reggel felkel és bemegy dolgozni az irodájába. Mire gondol útközben? Hol ebédel? Mi a kedvenc színe? Mit gondol Goethe Faustjáról?

A gondolatait tehát nem tudjuk meg holmi hivatalos propagandából. Nagyobb baj, hogy még azt se olvashatjuk el, mivel sem a pártja honlapja, sem a wikin feltüntetett hivatalos szlovák életrajz nem elérhető. Mondjuk ez utóbbi állítólag szlovákul van, úgy meg nem tudunk, talán nem is baj, hogy nem szegényes nyelvtudásunkon akadt el a nyomozás. Persze nem adtuk fel, utánakérdeztünk felvidéki magyar barátainknál (egy rakás van), de ők se tudtak többet mondani annál, mint amit magunk is tudunk: valamiért van valami baja velünk. Pedig mi soha nem ártottunk neki, sőt, első felesége magyar volt, szóval nőt is kapott tőlünk, tényleg nem tudjuk hova tenni az olyat, hogyasszondja: „a magyarok egy rákos tumor a szlovák nemzet testén”. Az ilyen megszólalások minket végtelenül elszomorítanak… Cserébe Göncz Kingát mi is csúnyának tartjuk.

Ján Slota a viselkedésével bekerült a magyar szubkultúrába. Egy olyanba, ahol nem túl bonyolult rigmusokat írnak a nevére, miközben nem is ismerik. Ezt ugyanúgy nem tartjuk szép dolognak, mint amit ő csinált, de annyit azért a fociszurkolóknak meg kell adni, hogy nem ők kezdték. Játszótéri konfliktus van talán a háttérben? A vidisták felszólítása Orbán leszopására azért más, mert idehaza mindenkit tudja, hogy ez csak egy vicc, hiszen Orbán olyan jó ember, ezt senki nem kérdőjelezi meg. A magam részéről szent meggyőződésem, hogy Ján, az ember is megiszik esténként egy sört a sarki kiskocsmában, hogy utána ő is fáradtan térjen meg az otthon melegébe és szerető családja ölelő karjaiban készülhessen fel a másnapi nehéz feladatokra.

De persze egy magyarellenes szlovák fickónál ezt sose tudhatjuk, lehet, hogy tényleg faszokat szopkod. Talán valamelyik Fradista látta is.


Szólj hozzá!

Címkék: humor mélyvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr724826804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása