Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Penge Borisz és az éhségsztrájk

2012.09.12. 15:33 mujure

Nehezen lehet bírni azt a tempót, amit a hirtelen jött szeptember diktál. A közélet felpezsdült, alighogy befejeződött a paralimpia, elkezdődött a magyar politikai élet szezonja, sikerült kiakasztani a nőket, az új csodaszó pedig az emancipáció (és miközben ezeket a sorokat írom, a TEK is akcióba lendült). Eközben a Kossuth téren szép csendben (??) éhségsztrájkolnak valakik. Pontosabban Valaki és a követői.

Eleve nem értem, hogy minek éhségsztrájkolni, sok értelmét nem látom annak, hogy nem eszel egy hétig, pláne, hogy ez egy kisebb böjt, évente megcsinálják sok százmillióan, még durvábbakat is. Amúgy a mi Ferinkről nekem mindig Penge Borisz jut eszembe a Blöffből: egyszerűen lehetetlenség kinyírni, már két tárat beleeresztett minden szembejövő random karakter, Borisz mégis csak újra meg újra elmondja, hogy „hulyekocsog” és megy tovább. Az éhségsztrájk az talán már tényleg túlzás, még ha Gréczy szerint a megdöbbenés után elsöprő erejű támogatást lehetett is érezni. Hát nem tudom, én valóban megdöbbentem, ahogy szerintem mindenki, de utána csak a vinnyogva röhögésre emlékszem, nem a támogatásra.

Most, hogy már három napja tolják a dékások, már rég szakállas poén az, hogy „minek az ebédlő?”, amire persze nyilván van valami magyarázat, de az, hogy nagyon vicces, kétségtelen. Persze beindult a közösségi gépezet is. A Nagy Zabálás című Facebook-esemény elég hamar körbejárt, de volt már képriport is, szóval a közösség megint reagált. Ez persze korántsem meglepő, mi is ejtettünk már szót korábban arról, mennyire szeretjük a mai fiatalságot (főleg mivel mi is azok vagyunk), annak közösségszervező erejével együtt. A Feri pedig tényleg csak egy vicc: tegnap az All In-ben is gajdoltuk a Feri segíteni kell-t, szkr-rel pedig még a délután kerültünk arra, csak nem volt ott a nagy ember, talán dolgozott a Parlamentben, nem tudjuk. Azt meg pláne nem, hogy eközben sunyin meglátogatta-e az állítólag nagyon bő választékkal rendelkező parlamenti büfét.
Így pedig csak néhány képet tudtunk ellőni a nyugdíjasokról meg a sátrak mellett iszogató fiatalokról, akik szemmel láthatólag a show miatt ültek pont oda, ahova. Illetve volt pár helyesírásilag kifogásolható tábla, amely Esztergom szenvedéseire hívja fel a figyelmet. Azt nem tudjuk, hogy ezeknek Gyurcsányhoz van-e valami közük, de viccesek voltak. Meg persze szól valami zene valami színpadszerűségről, nagyon megadják a módját, az egész olyannyira szomorú és nevetséges egyszerre, hogy ezután tényleg nem tudjuk, mire számítsunk. Persze, ő legalább csinál valamit. Mondjuk ennek a valaminek az égvilágon semmi értelme nincs, ennyi erővel szexsztrájkolhatna is, aminek azóta sem találtuk ki a pontos menetét, de jól hangzik. Éhségsztrájkolni mindenki tud, de nem szexelni, az a kihívás!

2012-09-11 15.18.18.jpg

Amit látni kell, hogy Gyurcsány Ferenc egy egészen különleges alakja a mai magyar közéletnek. Igen, mocskos tolvaj. Igen, nagy részben neki köszönhető a mai politikai berendezkedés és a gazdasági helyzet is. Igen, egy őrült, aki nem látja be, hogy már régen vesztett és az ország csak röhög rajta. Ugyanakkor ilyen elementáris akaratot ritkán látni manapság. Nem adja fel, harcol azért, amiben hisz (ha hisz egyáltalán valamiben), és ezért mindenre képes. Egy szánni való bohóc csak, aki bármit megtesz, hogy róla szóljanak a hírek, hogy az emberek azt gondolják, ő még él, sőt, valódi hatalommal bír. Körülvette magát olyan emberekkel, akikre hat még ez a szuggesztív stílus, akik elhiszik neki: lesz még Magyarország Gyurcsány Ferencé. Vagy nem hiszik el, csak megpróbálnak valami politikai hasznot húzni, ezt a részét mondjuk én nem látom át tisztán, lévén semmi ilyesmi nem származhat belőle.

Gyurcsány Ferenc egyike a legkevésbé megosztó személyiségeknek manapság. Van egy kis réteg (a nyugdíjasok egy része), akik szerelmesek belé, és vannak a többiek, azaz mi, akik elég különbözőképpen, de valamilyen módon utáljuk szegényt. Némelyekben lehetőségként felmerül a börtön vagy egy jól elzárt idegszanatórium, mások hagynák még trollkodni az országban, hadd legyen min kacarászni. Én azt gondolom, hogy az éhségsztrájk még éppen hogy belefér abba, hogy humorblogot nem mi írunk, hanem az élet, de lassan kezd unalmassá válni. Végül Penge Borisz is kinyiffant, nem maradt életben a film végéig, Guy Ritchie is érezte, elég lesz 7-8 golyó. Lassan Gyurcsány is beláthatná ezt.


3 komment

Címkék: közélet legenda idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr24772757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2012.09.14. 02:21:45

Milyen ebédlőről hadoválsz te szerencsétlen? Ott voltál egyáltalán?
Nincs semmiféle ebédlő.

Hátha felfogod, miről szól a demonstráció:
www.youtube.com/watch?v=KrjaCxyyHOI&feature=share

Andráska8 2012.09.14. 02:25:19

Hasonlók:

'Ezúttal megvédem Gyurcsányt. Mert felületes "kritikusaimmal" ellentétben én nem ab ovo és nem zsigerből, és nem utálom Gyurcsányt, de nem is imádom. Ha jogos kritizálom, ha jogtalanul kritizálják, megvédem.

A napokban pedig Gyurcsányt olyanért kritizálták meg, ami nagyrészt jogtalan. Leginkább a zIndex.hu és csatlós bloggerfalkája irányából. A hangot Szily "nomen est omen" László adta meg, és a csahos horda ment utána. Szily "cikke" a zIndex klasszikus, jól bevált, semmiről nem szóló, nem informatív, "nem is tudom pontosan miért utálom, de utálom", zsigeri, utálkozós, cinikus, nihilista odapottyantásai közül való. Nettó cikizése olyan embereknek, akik ott és akkor ezt különösebben nem érdemelték ki.

Történt ugyebár, hogy Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkba kezdett (a hir24 cikke normális cikk, íme, ilyen a normális beszámoló) az előzetes regisztráció miatt. Az ügy helyes, nemes, sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy talán a legfontosabb aktuális ügy, mert ezen dőlhet el, hogy sikerül-e Orbánnak fehéroroszországi stílusban konszolidálnia hatalmát. Orbán lukasenkoi térnyerése a zIndexnek és ezen belül szillynek nyilván nem érdeke. Nem az a bajuk ezeknek Gyurcsánnyal, hogy most éppen rossz ügyért, rossz oldalon harcol. Koránt sem. Az ő bajuk az, hogy egy jó kis Gyurcsány-rugdosásért eladnák ők az édesanyjukat is. Mármint silly & co.'
piroslapok.blog.hu/2012/09/13/gyurcsany_ehsegsztrajkja_es_az_index_idiotizmusa

Csendesebben, a gyerek alszik 2012.09.14. 12:37:12

Gondolom a Star Warsban te is az uralkodónak drukkoltál.
süti beállítások módosítása