Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Álom-poszt

2012.06.18. 11:00 Csendesebben, a gyerek alszik

Valahogy az ember tudatalattijába bele van égve, hogy ha álmodik valamit, annak bizonyára valami jelentősége van a jövőre nézve. Persze ez az elmélet is olyan, mint „Isten meg a többiek”, se megcáfolni, se megerősíteni nem lehet, de annál idegesítőbb, ha valaki mást gondol róla, mint te. Tök jó kis kocsmai verekedések tudnak abból indulni, hogy a Marika szép-e.

Először is (mert ez a viccesebb) létezik az elmélet, miszerint az ember megálmodja a jövőt, és valójában ez a déja vu jelensége, csak ugye az álomra igen haloványan emlékszik az ember, vagy egyáltalán nem, ezért amikor a konkrét eseményhez érkezik az életben, úgy érzi, hogy ezt már átélte, de nem érti, hogy hogyan. Tök hihetően elő lehet adni egy baráti társaságban, hogy de bizony velem már történt ilyen, és márpedig ez így van. Gratulálok hozzá. Egyáltalán nem elképzelhető az eshetőség, hogy az ember olyas valamiről álmodik, ami egyébként megtörténik, de a kettő nem függ össze? Teszem azt, ha arról álmodok, hogy holnap munkába megyek… mit ad isten, tényleg! Baszki megálmodtam a jövőt. Király vagyok.

Nem véletlenül nézik hülyének azokat az embereket évszázadok óta, akik azt állítják, hogy a jövőbe látnak. A történelem nagy jóslatai a világvégéről, vagy az Antikrisztusról (már maga a kifejezés is milyen hihetetlenül fantáziátlan) vagy az új vízözönről mind kamu, sokról már be is bizonyosodott, a többiről majd be fog. Valaki rohadt jót flesselt egy barlangban ülve, és leírt egy csomó trippelt történést, aztán valaki megijedt tőle, és elkezdett másokat is behülyíteni. Azóta embertömegek várták 2000-ben, és várják 2012-ben a világvégét, és a hívő akkor is hívő lesz, ha téved. Ha most nem jött be, akkor majd legközelebb. A nagy számok törvénye alapján egyszer majdcsak igaza lesz…

A másik típusa az álmokról való gondolkodásnak, hogy mély jelentésük van. Mondjuk ezzel már nem olyan könnyű vitatkozni, hiszen nem egy János (Jelenések könyve) szintű komolysággal rendelkező ember beszél róla tudományos szinten, hanem Sigmund Freud. Meg persze nem olyan fantasztikus az egész akkor, ha úgy állunk hozzá, hogy az álom értelmezése az agy természetes folyamatának (mármint a történések feldolgozásának egy periódusa) visszaolvasása. De ez egyrészt már bonyolult annyira, hogy az ember inkább a söröspohárra figyeljen, és nem is olyan érdekes akkor sem, ha értjük. Ezért gondolja sok ember, hogy az álomfejtés ősi technikájának mélységei nincsenek kidolgozva tudományosan. Az egy dolog, hogy az agy így működik, de ez valójában a metafizikai erők, szellemek, csillagjegyek, bizgentyűk és ősi űrhajók kommunikációjának egy módja. Mondani akarnak valamit…

Mind ismerünk olyan eseteket, ahol ezek a buzgó izék nem is hajlandóak kivárni, hogy az ember álomra hajtsa a fejét, ébren is szólnak hozzá, mert az a bizonyos ember ANNYIRA fontos, hogy azt mindenképp el kell neki mondani. Ja… hihető.

Nem zárom én ki azt, hogy léteznek felsőbb erők, de senki se várja el tőlem, hogy higgyek valamiben, amit a Jani mondott a Zsoltnak, hogy mondja el nekem, mert ez a vallás. Vannak működő dolgok, és vannak módszerek. Elfogadom, rengeteg ember életét mentette már meg az öngyilkosságtól, hogy vallásos lett. Engem ettől még hagyjanak békén a sok humbuggal. Tökre szeretek álmodni, a kedvenc időtöltéseim egyike, ne vegyük bele a sok hülyeséget.  Magában is tök izgis dolgok szoktak történni, lövöldözünk, repülünk, kardozunk, lovaglunk, szerelembe esünk, kezet mosunk… vagyis persze, történik ott minden más, ami inkább fura, mint izgalmas. Akárhogy is, kit érdekel, hogy mit jelent egy színfolt, vagy egy átmászó rák, aminek a hátán egy kutya tart a szájában egy kancsót? Még ha ezzel tudatni akarják is velem odaátról, hogy meg fogok halni… 1. szarul csinálják, 2. várják csak ki, nem kell izgulni.


Szólj hozzá!

Címkék: kult valóság legenda

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr34594351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása