Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A nemi erőszakról csak annyit

2014.10.02. 14:00 Rents Öcsém

Eléggé háborús hangulat van a neten, forrong a hazai közvélemény, miután október 1-én ismét egy gólyatáborban történt erőszakról ír az Index. Mivel ez egy valószínűleg hiteles történet, de sajnos semmilyen bizonyított tény nem áll rendelkezésünkre, erről nem fogok írni. Helyette ezt posztot a linkelt cikkre reagáló kommentek és Tumblr bejegyzések nyomán írom. Nem kapcsolódik tehát konkrétan sem ehhez, sem másik korábbi konkrét esethez. Pusztán a nyilvánosságra kerülő nemi erőszak vádak nyomán kialakuló közhangulatra vetek egy-egy rövid pillantást a szereplők szemszögéből.

A közvélemény

A közvélemény reakciója minden nagyobb sajtóvisszhangot kapó szexuális bűncselekmény után döbbenetes horderejű. Ennél masszívabb gyűlölethullámot nem lehet érzékelni semmiféle más esetben. A legjobban talán az mutatja a státuszát, hogy a szexuális bűnözők még a sitten belül is páriák, ami azért elég erős. Amennyiben valódi elkövetőkről van szó, ez talán érthető, bár én nem vagyok híve annak, hogy bárkin segítene, ha állami pénzen megnyomorítják és kiérve vagy megöli magát vagy újrakezdi, amiért bekerült, vagy talán jó útra tér, de ez most nem ide tartozik.

Egész nap azon gondolkozom, hogy vajon miért vált ki mégis ez a konkrét bűncselekménytípus, ilyen egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen gyűlöletet. Félre ne értsetek, egyfelől érthető. A nemi erőszak okozta testi és mentális sérülést követő lelki gyógyulási szakasz talán a leghosszabb és legnehezebb, ami két ember közötti interakcióból fakadhat. Ilyen értelemben ez a legsúlyosabb bűncselekmény. Rosszabb, mint a gyilkosság. Azonban mégis felmerül, hogy akik saját aljas érdekeikből családok százait teszik tönkre egy életre, azokat miért nem utáljuk ennyire. Meg főleg, miért csinálunk róluk rengeteg filmet?

Azt hiszem azért, mert az ő motivációjukat meg tudjuk érteni és meg is akarjuk érteni. Egy szexuális bűnözőét nem. Én sem.  Az ember nem sűrűn gondol bele, hogy mi járhat egy erőszaktevő fejében, ami, azt hiszem, jó is így. Bőven elég, ha a szakemberek teszik. Ezért aztán marad az áradó gyűlölet, ami, azt hiszem, belefér ennek a világnak. Már amennyiben valóban egy elkövetőről van szó. És itt bukkanó a dologban.

Mivel egy erőszakoló fejével nem gondolkozunk és főleg eszünkbe sem jut segíteni rajta vagy kezelni a problémáját (ami a hazai súlyos mentális betegek számát tekintve megint a probléma része lehet), hajlamosak vagyunk átsiklani dolgok felett. Például bizonyítékok, tények és ilyesmik. Más bűncselekmények esetében ezernyi tényezőt számba vesz még az átlagember is, mielőtt véleményt formálna, de nemi erőszak esetén nem. Bőven elegendő egy hír a közhangulat kialakulásához és a fél ország menne az utcára HÖK tagokra vadászni és sóval szórnák fel a napalmmal bombázott gólyatáborok helyét, mert elolvastak egy szájbatekert kurva cikket! Ilyen környezetben szóba sem kerülhetnek vélemények és álláspontok, aki bármit meg merne kérdőjelezni, az maga a sátán.

És ez baj. Elég nagy baj, ha egy vádlottat, pusztán a közhangulat miatt, nem mer senki a védelmébe venni. Nem véletlenül van, hogy ameddig demokráciában élünk ezekben az ügyekben döntés és a végrehajtás a bíróság és a rendőrség dolga. Ami azt illeti, még egy diktatúrában is. Természetesen minél több civil csoport segíti az embereket, hogy merjenek ezekhez a szervekhez fordulni és minél több szervezet vegzálja az államot, hogy kezeljék normálisan az ügyeket, annál jobb. De ha most írnék egy e-mailt a NaNE címére, hogy véleményük szerint négyeljük-e fel a nemi erőszakkal vádolt férfiakat, valószínűleg azt válaszolnák, hogy ne.

A vádlott

Nem véletlenül vádlottat írtam, az elkövetőkkel kapcsolatban említettem a véleményemet. Azonban elkövetőről akkor beszélünk, ha a rendőrség lefolytatott egy nyomozást és a bíróság döntést hozott. Még ez sem feltétlen biztos, de ennél többet sajnos nem várhatunk. Az ítéletig azonban nem csinált semmit az illető, hiába akarja a fél ország tarkón lőni és a Dunába dobni. Ez a rendszer azért van, mert elég sokszor előfordul, hogy egy helyzet nem egyértelmű. A nemi erőszak pláne. Az áldozatok, teljesen érthetően, sokszor csak napokkal vagy hetekkel később épülnek fel annyira, hogy képesek legyenek feljelentést tenni és ez csak egy tényező a sokból.

Ami a ritkább és egy-egy felkapottabb sztori után, a lincshangulat közepén szerintem egy lélek nem merné megemlíteni: de fordult már elő, hogy az áldozat hazudott. Ismétlem, semmilyen konkrét esetre nem referálok, de ez tény. És a témát jellemző bizonyíték nélkül is elítélő környezet, illetve a nehéz bizonyítás sajnos azoknak is a kezére játszik, akik egyszerűen érdekből vagy bosszúvágyból hazudnak. Nyilván messze kevesebb esetben fordul elő ilyesmi, de előfordul.  És ezt jó lenne nem elfelejteni, elrakni azt a kibaszott kaszát és esetleg az ezzel foglakozó szervezeteknek segíteni, ha már ekkora a tettvágy. De erről még később egy keveset.

Aki érzékletesebb példára vágyik, az nézze meg a Jagten című filmet. Nekem ugyan nem tetszett, de bőven ad gondolkodnivalót a témában.

Dallas-Sex-Crime-Attorney.jpg

Az áldozat

Ez mostanában különösen forró téma. Tele van minden az áldozat felelősségét boncolgató kérdésekkel. Ami ilyen formán kifejezve szerintem faszság és nagyon sokan, nagyon sok hülyeséget mondtak már ezzel kapcsolatban, de a kérdésnek van némi létjogosultsága. Bár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Rendőr-főkapitánysága úgy gondolja, hogy a nemi erőszak többségében elkerülhető, ezzel azért annyira nem értek egyet. Azzal a torontói jarddal sem, aki szerint a lengén öltözködő nők maguknak okozzák a bajt. Akkor miért is nem úgy faszság ez, ahogy van? Először is tisztázzunk egy-két dolgot.

Aki bűncselekmény áldozatává válik, az áldozat! Kurvára nincs olyan, hogy az áldozat felelőssége! Ez a kifejezés azt az érzetet kelti, hogy bármely bűncselekmény az áldozat hibájából történik meg. És ilyen nincs. Soha! Bármely bűncselekmény annak a faszkalapnak a hibája, aki elköveti. Rengeteg tényező játszik közre a szociális környezettől a mentális problémákig, de attól még az elkövető hibája marad. Az áldozaté semmiképp. Remélem így tiszta. De.

Ha bármely viselkedésforma alkalmazásával vagy épp kerülésével csökkenteni tudjuk az esélyét annak, hogy áldozat váljon belőlünk, én igenis azt javaslom, hogy igyekezzünk. Egy egyszerű példával élve: ha éjjel 3-kor egyedül utazom a 4-6-oson és felszáll három üvöltöző, mackónacis fiatal, nem kell gondolom bemutatni, akkor inkább nem veszem elő a méregdrága telefonom, hogy számot váltsak. Nem azért, mert ez feljogosítaná őket arra, hogy ellopják és főleg nem azért, mert akkor az én hibám lenne, ha kirabolnak. Hanem azért, mert ha ezzel egymilliomod százalékkal csökkentem az esélyét annak, hogy kiraboljanak, akkor megéri. Ha bármiről úgy érzed, hogy az a személyes biztonságodat növeli, akkor szerintem érdemes. Ez lehet az, hogy nem hagyod ott sehol az italod, vagy, hogy nem fogadsz el senkitől semmit. Tényleg bármi, ami neked még belefér. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy mindenki vonuljon el remetének, de egy bizonyos szintig érdemes kényelmetlenséget vállalni a biztonságért cserébe. Azt már mindenki maga döntse el, hogy nála mi ez a szint. Azt viszont ezredszer is hangsúlyozom, hogy az sem jogosítana fel senkit semmire, ha holnaptól minden húszéves lány anyaszült meztelenül utazgatna a kombínón. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy ha bármivel tehet az ember a saját biztonságáért, anélkül, hogy másokat közben sértene, akkor érdemes tenni. Reméljük, az ezzel megbízott szervezetek is tenni fognak az ő eszköztárukkal.

Nagyjából ennyi. Tudom, hogy szörnyen necces téma, de azért annyira szerintem nem, hogy elfelejtsünk gondolkodni. Ha valaki úgy érzi, hogy segíteni szeretne, a NaNE-vel érdemes felvenni a kapcsolatot, bár gondolom van még sok szervezet, ahol van mit tenni.

Itt: http://www.nane.hu/tamogatas/index.html


25 komment

Címkék: közélet erőszak kocsma

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr996751411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2014.10.02. 17:15:36

Már nem tudom hol olvastam azt a tanulmányt, amelyik szerint jellemzően a megerőszakolt nők többsége NEM öltözködött vagy viselkedett kihívóan egyáltalán. Ettől függetlenül egyetértek, hogy ez egy ilyen világ, és igyekezni kell kerülni az ide vezető helyzeteket (pl. egyedül sétálni este haza.. stb.)

Egyébként érdekelnének a női hozzászólások, hogy szerintük hol kezdődik a molesztálás és hol ér véget az "erős nyomulás".

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2014.10.02. 17:23:28

Pár provokatív kérdés :P

- Mennyire erőszak az, ha levetkőztetlek és rádélvezek? Itt nincs fizikai következménye a dolog, "csak" mentális.

- Az erőszakolós pornó elég népszerű. Nem lehet, hogy a férfiak a saját aljas vágyaikat akarják művi haraggal elfedni?

framboise 2014.10.02. 17:25:40

Általában követem az írásaid és többnyire egyetértek azzal amiket állítasz, látszik hogy megpróbálod valóban friss szemmel megközelíteni a témát és új vagy legalábbis a vélt többségi véleményekkel szembemenő megállapításokat teszel. De most mellélőttél sztem nagyon. Valóban érdekes kérdés miért vált ki olyan éles társadalmi reakciókat a szexuális bűncselekmények kérdése, konkrétabban ha fiú erőszakoskodik lánnyal mert a hírek nagy része még mindig ez (pedofil témára most nem térnék ki bár nyilván az is érdekes). Szerintem és kövezettek meg azért olyan nagy az elutasítottság mert mindenkinek eszébe jutott már csak sok mindenki le tudta magát beszélni róla. Hatalmas szexuális frusztráció van az emberekben, a férfiakban és a nőkben is plusz van nyilván az alá fölé rendeltséggel és a hatalommal is egy pár probléma társadalmunkban. Nem véletlen hogy olyan gyakoriak az ilyen témájú szex játékok, ahol biztonságos körülmények között kvázi terápiásan lehet ezeket a frusztrációkat feloldani. Csak rohadt képmutatás meg prűdség van. Szóval én nem értek egyet azzal hogy nem sokat járunk egy szexuális bűnöző fejében.

framboise 2014.10.02. 18:10:01

Ha az kozbeszedben felmerul a szexualis eroszak akkor pont, hogy mindenki ketelkedni kezd az eroszak tenyeben es az aldozat szerepet vizsgalgatja. Nem valoban nem allnak az elkoveto melle pedig legszivesebben azt tennek. Ha ellopjak a kocsidat nem kezdik el kerdezgetni, hogy biztos vagy benne hogy jol bezartad-e, vagy hogy csak elfelejtetted hol parkoltal, meghogy gondatlasagbol miert nem updatelted a riaszto rendszert, amugymeg mit sirsz miert nincs cascod te szerecsetlen, gyakorlatilag odaadtad az autod. Ezt ritkabban hallod pedig tobb logika van benne mint a miniszoknya kerdesben. Vagy ugye ritkan kezdik el azt feszegetni hogy nem-e csak kolcsonvette az illeto mert hencegtel vele. Nem, akkor mindenki egyutterzo es az alkas tolvajt szidja. Pedig az csak egy rohadt auto.

2014.10.02. 18:12:49

poszter: " hogy áldozat váljon belőlünk"

Hogy áldozattá váljunk, helyesen.
Különben kár a gőzért: az úgynevezett "gólya táborok" értelmét nem is látom, jobb ha minden iskolás otthon oldja meg a dugást, az biztonságosabb.

framboise 2014.10.02. 18:18:21

@Életunt Cápa: a leszortos raelvezes az netto eroszak, kiveve ha nem kered. Nem csak a genitaliak egymasbacsusztatasa az. A kiszolgaltatottsag a paralizaltsag megvan, azt h terdel a melleden valaki az nem minden fizikai vonzat nelkul valo, a vizualis es taktilis erzekekrol nem beszelve.

Tapsi75 2014.10.02. 18:40:11

Igen érdekes, es nagyon nehéz kérdés! Az eredeti cikkben elég sok mondat van, amelyek megfontolásra érdemesek!
Nem sorrendben, csak ahogy eszembe jut! Gólya tábor. Mindenkinek van rálátása, DE! ha nem vagy elég karakán, nem tudsz nemet mondani, akkor nem mész el! Ha nem ismersz bizonyos szabályokat, nem iszol előre kitöltött, es ismeretlenek által hozott piabol, nem mész el sétálni ismeretlennel a sötétben, stb, akkor NEM mész el! Ott egyedül vagy, nem számíthatsz senkire, akkor főleg nem mész bele semmilyen necces szituba!
Jogi hallgatóként, a HOOk, az mióta rendőrség? Ha valami tortent, a rendőrséghez kell fordulni, nem négy gyokerhez! Többször leírta, hogy 2-8 év adható a cselekményért, akkor el kell dönteni, vagy rendőrség, vagy hallgatás. Nincs köztes megoldás. Es ha mar itt tartunk, bocsássanak meg a hölgyek, de ha mindenféle egyéb vizsgálat nélkül, egyetlen szóra mindenkinek mindent elhinnénk, akkor elég sokan lennének sitten.
Az az en tapasztalatom, szigorúan az enyém, de a jogi egyetemet végzett emberek között találkoztam a világ legnagyobb szemetladaival, akik ráadásul meg úgy is gondoljak, hogy mindent megtehetnek.
A legnagyobb baj az, hogy megint nem azokat szivatjak akiket kene, hanem megint a HOOKot, meg nehány diákot!

szepi79 2014.10.02. 18:48:13

csak annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy az alaptalan nemi erőszak vádjával foglalkozó egyik legjobb film a "David Gale élete". valószínű azt többen ismerik, mint a vadászatot.

prolee 2014.10.02. 19:43:26

Én nő vagyok. Jogász. Gólya is voltam.
A nemi erőszak a legnehezebben bizonyítható bűncselekmény.
Ma a legtöbb fiatal nő azt se tudja, hogyan kellene viselkednie. Ha nem baszik, mint az angóranyúl, esetleg nem tartják menőnek. Ha fűvel-fával baszik, olykor UTÓLAG jön rá, hogy nem is esett olyan jól.
Elmegy egy gólyatáborba a hülye picsa és vadidegen közösségben bebaszik, mint az atom, nem tu vigyázni magára, vagy a lépcsőről esik le, vagy megbasszák egy csendes sarokban.
Ma a legtöbb fiatal pasi azt se tudja, hogyan kellene viselkednie. Ha nem dugja bele a faszát egy vadidegen nő friss hányásos szájába - úgy, ahogyan a pornófilmekben látta -, esetleg nem tartják menőnek. Ha viszont seggbekúrja a vadidegen lányokat, akkor UTÓLAG kirúghatják az egyetemről és még ülhet is a sitten néhány évet.

Kedves fiatal embertársaim! Olyanok vagytok mindketten, mint az állat, ezért pontosan azt érdemlitek, amit kaptok az élettől. A kis hülye libát megbasszák, a kis hülye pöcs pedig sittre kerül.
Egyikt sem kell sajnálni, mindkettő pontosan azt kapja, amit megérdemel. Ez így helyes.

Aki pedig szeretné elkerülni az ilyen kényelmetlen szituációt, az ne igya le magát a sárga földig, nyugodtan kérje ki magának, ha idióta HÖK-ösök trágár dalokat akarnak énekeltetni vele, józanul, kedvesen, szimpatikusan ismerkedjen a leendő évfolyamtársaival, barátkozzon, udvaroljon és udvaroltasson, s ha összejött egy kellemes kapcsolat, akkor józanul, normálisan, keféljen egy jót.

Ilyen egyszerű ez a dolog.

Egyébként az én gyerekem is ott volt ebben a gólyatáborban. Vele nem történt ilyesmi, mert sportol, nem dohányzik, ritkán iszik, határozott véleménye és akarata van, tudja, hogy mennyit tud inni és hogyan kell vigyázni magára, mikor kell nemet mondani, mit nem szabad csinálni.

Az állatkák pedig jól ráfaragnak, különösen akkor, ha ilyen szerencsétlenül egymásra találnak és még néhány idióta HÖK-ös is töketlenkedik körülöttük.

Ilyen seggeket ma felvesznek a jogi karra..... Ez se normális.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.02. 19:56:47

Egy kis áldozathibáztatással kezdeném, méghozzá az adott cikkből idézve egy apróságot: "Muszáj csinálnod. Mert ha nem csinálod, szarul fogod magad érezni, szar arc leszel. Nem fogad be úgy a közösség, azt érzed, hogy kimaradsz valamiből. És akkor jön az, hogy ami itt történik, az itt is marad. Hogy egyszer belefér."

A legtöbb olyan játék amiben komolyan erotikus feladat van is ezzel a nyomással működik. Ez az akarat meghajlítására elegendő nyomás sok szexuális feladatot bizony szexuális erőszakká tesz.

És jön az itatás, a beleegyezésre képtelen emberek köre, ahol mindenkin nyomás van. "Mi Sanyi, nem mersz odamenni a részeg csajokhoz akik csak rád várnak a szobában?" mondja a fél társaság, a nyomás a játékon kívül is ott van.

És Sanyi aki nem akar rossz arc lenni, bemegy, odamegy a lányhoz. És a két beleegyezésre képtelen, nyomás alatt cselekvő áldozat ott van egymás mellett.

Aztán kitaláljuk, mi kívülről, a társadalom: Hogy az egyikük elkövető.

Mert milyen lenne az, ha mindenkit aki itt nyomás gyakorlással megvalósította a bűncselekményt elítélnénk csoportos nemi erőszakért? Igen, azt is aki ugyan maga is részt elkövetőként is a helyzet kialakulásában, de a végére áldozat lett?

Vagy mi van akkor, ha azt mondjuk: A lány aki ilyen táborba megy, és tudja, hogy ő is nyomást gyakorol, rá is nyomást gyakorolnak, az effektíve "beleegyezett" a kölcsönös csoportos nemi erőszakba, így nem történt bűncselekmény, nem áldozat. Ha hisztizik rágalmaz.

Ugye egyik megoldás sem jó, pedig mindegyik elmondja, hogy az ilyen helyzetet közösen alakítják ki. Igen, a HÖKös fiúk, a HÖKös lányok, azok az egyetemista fiúk és lányok akik az ilyen programok szervezőit tekintik jó arcnak és direkt ilyet választanak, a résztvevők akik "jó arcok" akarnak lenni és elmennek az ilyenre... És azokat bélyegzik meg akik nem vesznek részt az egészben EGYÜTT.

Ezek a "jó arcok" tudják: ha megértenék, hogy ez közös felelősség, közös balhé, nem tudnak a tükörbe nézni, ezért felelőst, bűnbakot kell keresni. BÁRMI ÁRON. És őt mindennél jobban utálni. Ez pedig minden diszkriminatív izmus táptalaja.

És bármennyire is mást mond az Index szexista cikke, ebben a közegben többségben vannak a nők. És ezek utána a NaNe szerinti nemi (születési) alapon diszkrimináló szervezetek mögé állnak, azt mondják X az tabu. Y pedig bántható, lehet a közös bűnök bűnbakja... Mert egy nemi alapon előítéletes, az embereket "jobb" és "rosszabb" lényként születőként ábrázoló izmus ezt mondja.

Aki megoldást szeretne, az nem a NaNe féle diszkriminatív, előítéletes irány mellé áll, hanem megoldást keres. Megoldást keres, és azt mondja: Olyan társadalomban szeretnénk élni, ahol nem ez a menő, nem ez a jó arc.

Ezek a diszkriminatív izmusok pedig összetapadnak azokkal akik szerint az ilyen menőség az védendő. Védendő az, aki magas kockázatú életvitelt választva másokat is veszélyeztet, ilyen módon menő és laza, és üldözendő minden ezzel szemben álló felvilágosítás. A születési alapon előítéletes, előítéletből bűnbakkereső izmus itt ér össze a szabadságjogokért harcoló TASZszal.

És ezek az emberek, ha nem gyűlölködnének mindenkinél hangosabban, akkor fel kellene, hogy ismerjék: Ők is olyanok, mint a megbélyegzett elkövető. Sőt, az izmus és más apróságok miatt rosszabbak.

És mivel nem akarják elismerni, hogy olyanok amivel nem tudnának szembenézni, marad a gyűlölködés. Az emberi elme érzi, ez az életösztön szempontjából egészségesebb, mint az öngyilkosság. És innen zsigeri az egész és innen nem érdekel az senkit, hogy igaz-e a vád. Csak az, hogy valaki bűnhödjön.

De rögtön kell jönnie a másiknak is. Mert tudja, őt is elővehetnék. Ezért, már meg lehet magyarázni, miért is számított a sértetti közrehatás. Ha a bűnbakot nem lehet elmeszelni, hát verjük ez az áldozaton. Kérdőjelezzünk meg mindent, de közben követeljünk fejeket. Mert így biztos nem merül fel a közös felelősség.

Ez az amorális világunk rákfenéje.

És nyugodjon meg bárki, amíg a tábor alatt nincs iszonyú kemény ellenőrzés, addig ez a légkör megmarad. Csak még cikibb lesz, ha ez úgy jön össze, hogy az egyetem előre mindent szigorúan ellenőrzött.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.02. 20:00:02

@prolee: Azért szerintem az a baj, hogy te és a gyereked a kisebbség vagytok. Nem tudom, hogy jogászon belül mivel foglalkozol. Jogtanácsos? Ügyvéd? Ügyész? Bíró? De szerintem te is érzed azt, hogy hol van az a társadalmi nyomás aminek vagy ellen tudnak állni, vagy nem, és rossz. Kérdés, hogy a munkádban hol találkozol vele.

prolee 2014.10.02. 20:18:30

@Válasszunk: Itt most nem foglalkozom társaalmi nyomással.
Azzal viszont foglalkozni kellene, hogy ilyen minőségű emberanyag kerül egyetemre, ezekből lesznek a jogalkotók, politikusok, ügyvédek, ügyészek, bírók, tanárok, stb.
Milyen csalából jönnek ezek a fiatalok??? Ájulásig isznak, rogoznak, trágár alokat énekelnek, teljesen kivetkőznek emberi voltukból. És nem azért, mert tapasztalatlanság miatt véletlenül így sikerült, hanem ELEVE EZ VOLT A CÉL, direkt erről szól a gólyatábor.
Nem elszigetelt jelenség, hanem tömegesen viselkenek állat módjára a fiatalok.
Ebből a szarkupacból lesz a jövő értelmisége????

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.02. 20:23:02

@prolee: Ellenben szerintem a társadalmi nyomás azért is számít, mert ezzel egytől egyik elkövetők is. Igen, a panaszkodó áldozat is. A jövő értelmiségéhez meg azért rakjuk oda a jelen értelmiségének jelentős részét. Mondjuk a TASZ környékét.

Ne feledd el, hogy ma sokan azok között vannak "tisztelt, becsülettel megöregedett vezető" szerepében mondjuk tőlünk nyugatabbra, akik annak idején acidozó hippik voltak.

manager2008 2014.10.02. 22:53:13

@Tapsi75: Igazad van. Ha valaki lányként elmegy egy helyre, ahol erotikus szövegelés folyik non stop, levetkőztetik, és inni kell mint a gép, és felajzott kanok kerülgetik, az mégis mire számított? Egyszer csak jön a mikulás és kiosztja a piros csomagokat? Frászt. A lányok tartós kapcsolat nélküli kefélés miatt mentek oda, élvezve a felelőtlenség lehetőségét és a szülői kontroll elvesztését. A háborúban lőnek, a gólyatáborban részegen dugnak (gyárilag hülye leendő bírónőket !!!). Igaz, megoldható az ha csak elmegy valaki és ül egy széken, de ennek kicsi a valószínűsége. Matematikailag meglehetősen nagy a valószínűsége viszont hogy ilyen helyen egy lány nem tud teljes kontrollt gyakorolni a történések felett. Valószínüleg a társadalom 25 feletti részének totál lövése sincs mi történik ma a 15-25 közötti évjárattal. A jog meg egy picit el van maradva. Az erőszak helytelen, csak ki tudja hol kezdődik. Apám mesélte hogy az 1920-1935 közötti években ha a szüreti bálon megkéseltek valakit, a rendőrség nem törte magát a tettes felkutatása érdekében, ez bele tartozott a falusi virtusba. Aki odament az vitt kést, vagy otthon maradt és hülyének nézték a következő 50 évben, és nem kapott feleséget - mint gyáva. Aki gólyatáborba megy azt megdugják. Most majd verset fognak felolvasni, nem is megy oda senki.

manager2008 2014.10.02. 23:10:45

@prolee: A jogi karra sok éve csak hülyéket vesznek fel, egyszerű ok miatt. Aki maximum hármast tud elérni matekból, fizikából, stb. tehát nulla érzéke és logikája van, az nem tud informatikusnak, közgazdásznak és mérnöknek elmenni.

Netuddki. 2014.10.02. 23:48:40

@prolee: Azért a dolog nem ennyire egyszerű. Nem zárható ki a felsőoktatási intézmény felelőssége sem. Nagyon nem.

Mi az, hogy egyáltalán a gólyatáborba alkoholt be lehet vinni? Mi az, hogy a középiskolából frissen kikerült, alig nagykorú fiatalokat a csordaszellemet fel- és kihasználva le lehet itatni az ilyen táborokban? Mi az, hogy szexuális ragadozók vezethetik ezeket a táborokat? Mi az, hogy a suttyóság intézményesen újratermelheti magát?

Lehet, hogy nem kell félteni a fiatalokat se, de szerintem a többség nem olyan. Ha a deviáns viselkedés válik elfogadottá akkor még azok közül is deviánsak lesznek akik amúgy maguktól nem fogékonyak rá. A kosár egészséges és az 1 szem rohadt alma tipikus esete. Csoda, hogy mára a magyar "politikai" élet is olyan amilyen? Tele van a parlament volt "jogászokkal". Ezek szerint volt hol tanulniuk a suttyóságot.
De pont egy praktizáló jogásznak kéne ezt magyarázni? Ne már!

Netuddki. 2014.10.02. 23:56:56

@IGAZI_kovi1970: Ja, és az, hogy mennyire felelős a felsőoktatási intézmény mi sem bizonyítja jobban, már bejelentették a korlátozásokat és ellenőrzéseket. Ezek szerint mégiscsak megvannak a megfelelő jogosultságaik az ilyen rendezvények normális keretek közé szorításához. Kár, hogy ezt már az első Exceles HÖK botrány után meg kellett volna tenni.

Ödönke felvetésére meg én minden gyűlölet mentesen azt kívánom, hogy az elkövetők, az eltussolók soha még a bíróság közelébe ne kerüljenek! Maximum mint ügyfelek.

dr. mesterséges színezék 2014.10.03. 01:09:37

@prolee: "Azzal viszont foglalkozni kellene, hogy ilyen minőségű emberanyag kerül egyetemre, ezekből lesznek a jogalkotók, politikusok, ügyvédek, ügyészek, bírók, tanárok, stb."

Pedig példát vehetnének napjaink 20-25 éve végzett, és mára tisztességes maffiózó és maffiatámogató munkában, illetve közéleti kurválkodásban megőszült szellemi elitjéről.

borzimorzi 2014.10.03. 09:21:58

@prolee: Tökéletesen igazad van, bár fogalmazhattál volna finomabban. Az állatozás és társai sokat levonnak a megszólalásod értékéből.

Az viszont tény, hogy a sértetti közrehatás igenis létezik, hiába tagadja a posztoló. Ha nem létezne, akkor egy biztosító sem foglalkozna vele, hogy valaki nyitva hagyta-e ott a parkolóban a később ellopott kocsiját, vagy rendesen bezárva, beriasztózva. Ugyanígy senkit sem érdekelne, hogy a besurranó tolvaj tevékenységére az adott-e alkalmat, hogy a tulajdonos nyitva hagyta a lakását, amíg leugrott a boltba egy csupor tejfölért. Stb.

Ugyanígy van a nemi erőszakkal is. A viktimológia létező ismerethalmaz. A szexuális ragadozó alapjában véve pont olyan ragadozó, mint a négylábú predátorok. Ahogy az oroszlán is kiválasztja magának a leggyengébb gnút vagy antilopot a csordából, ugyanúgy a szexuális ragadozó is a leggyengébbet pécézi ki.

Az a szülő, aki nem mondja el a lányának, hogy csak annyit szabad innia, amennyitől még nem romlik a mozgáskoordinációja, az konkrétan hozzájárul a lánya áldozattá válásához. Ugyanis az a nő, aki nem tudja egy jól irányzott rúgással lerendezni a potenciális elkövetőt, az áldozattá válik. És okos szülő nem marad meg az elméletnél, hanem gyakorlatban is demonstrálja a dolgot. Elég hozzá a tű és a cérna, meg a gyerek 18. szülinapját követő első szilveszter, egy üveg pezsgővel. Az első pohár után 15 perccel még mindenki be tudja fűzni a tűt, végig tud menni a nappalin tyúklépésben, egyenes vonalban, és egy lábon állva is képes a másik lábfejére húzott vizespoharat az arcához emelni. A második pohár után már vannak megingások, a harmadik után nem megy semmi rendesen. Vodkával még durvább, abból egy feles is elég lehet a mozgáskoordináció tetemes romlásához. Pláne olyan lányoknál, akik hajlamosak inkább nem enni, semmit, hogy beleférjenek a csini ruhájukba. Ilyen esetekben az alkohol a szinte üres gyomorból azonnal felszívódik, berobban a véráramba, és pillanatok alatt lerészegít.

Mármost az a lány, aki pénz nélkül megy bulizni, mert "valaki majd úgyis meghívja", az nagyot kockáztat. Ha párszor meg is ússza, előbb-utóbb olyan helyzetbe hozzák, hogy lyukas pénzzel és nem szabad akaratából fog fizetni az "ingyen" italért. Az is így járhat, aki nem tesz félre taxira valót, és becsiccsentve, egyedül botorkál haza hajnalban. S az is, aki gólyabálban vedeli az ingyenpiát ész nélkül, nem gondolva arra, hogy nem ismer ott senkit és merevrészeg állapotában csak az nem abuzálja, aki nem akarja.

Azok a szülők tehát, akik rózsaszín idiotizmusba tekerve "nevelik" a lányukat, és nem világosítják fel arról, hogy a világ nemcsak jó emberek gyülekezete, sőt, azok a gyereküknek igen sokat ártanak.

Ebben a történetben vastagon benne voltak a lányukat buta libává nevelő szülők, és a nemi erőszak számára ideális körülményeket megteremtő táborszervezők, HÖK-ösök is.

Bár a dolog, most jut eszembe, nagyjából tárgytalan is. Ezek után nincs az a hülye, aki gólyatáborba akarna menni, vagy oda akarná a gyerekét küldeni.

Azt már tényleg csak per tangentem jegyzem meg, hogy az öregdiák szervezet hol van ilyenkor? Netán nincs is? Normális helyeken az emberek gondoskodnak róla, hogy a saját diplomájuk ne értékelődhessen le olyan botrányos események miatt, amelyek az ő diplomaosztójuk után következnek be. Konkrétan az amcsi egyetemeken az öregdiák szervezeteknek igen komoly hatalma is van, mert sok pénz felett rendelkeznek. Nemcsak az ösztöndíjak osztásában segítenek sokat, hanem abban is közreműködnek, hogy a züllesztőket az egyetem rövid úton lapátra tegye. Az egyetem makulátlan jó híre ugyanis fontos mérlegtétel, és nagyban meghatározza azt, hogy milyen fizetőképességű emberkék járnak oda, hogy mennyi a tandíjbevétel. Márpedig az létkérdés. Mármint normális helyeken...

Üdv:
b

dr. mesterséges színezék 2014.10.03. 10:21:39

@borzimorzi: (Egy valamirevaló öregdiáki szerveződés alapfeltétele volna, hogy aktív diákkorban alakuljon ki a suli és a diák között egy (nem feltétlenül mellérendelő) partneri viszony, amely nem a kölcsönös át- és kicseszéseket, vizsgaorientált dugásokat, piacon eladhatatlan könyvek kötelezővé tételés, és következményképpen egymás kölcsönös semmibe vételét jelentik. Ui. amikor az összezárás kényszere megszűnik, csak az oda-vissza megvetés marad, arra meg nehéz építkezni.
mek.niif.hu/06300/06345/06345.htm#27
)

borzimorzi 2014.10.03. 13:37:50

@dr. mesterseges szinezek: Ebben nagyrészt igazad van. Azt azért megjegyezném, hogy ez csak kemény versenyhelyzetben működik. Akkor, amikor a diákok pontosan tudják, hogy azért ölnek 5 évet az egyetembe, mert jó állást akarnak, magas fizetéssel. És ha az oktatás nem ehhez hozza őket közelebb, hanem eladhatatlan, értelmetlen, de kötelezővé tett könyveket olvastatnak velük, akkor simán odébbállhatnak, elmehetnek más egyetemre. Az öregdiák szervezetek vezetői többnyire olyan hajdani diákok, akik szép karriert futottak be, sikeresek voltak a szakmájukban stb. Ők nem ritkán jobban tudják, hogy az adott szakmában mitől döglik a légy, mint egyes oktatók, akik ki se dugták az orrukat a campusról egész életükben. Tehát az öregdiákokra bizton lehet számítani, hogy nem fogják hagyni a használhatatlan marhaság kötelezővé tételét még akkor sem, ha a szerző a rektor veje vagy más iafia. Oda fognak hatni, hogy a lehető legjobb, legkorszerűbb tudást oktassák az alma materben. Ha kell, olyan vendégelőadók közreműködésével, akik sokba kerülnek...

Üdv:
b

manager2008 2014.10.03. 21:29:07

@pipacsret: Igazad van. Egyébként a lányok ha úgy alakul a dolog semmivel sem különbek a fickóknál. Történet: vitorlázó voltam és egy szombaton egész nap száguldoztam a vízen, estére hulla fáradt voltam, nem volt kedvem bulizni. A vitorlás klubban egy üres teremben kerestem magamnak alvóhelyet, a többiben családok voltak, és zaj volt. Három nő elment bulizni Siófokra (az egyik egy vitorlázó lánya volt és híresnek mondható pop énekes). Éjjel jöttek vissza, nem jött össze a fickó vadászat és ő persze spiccesek voltak. Bejöttek valamikor éjjel kettőkor, és zajongtak össze vissza, nem akartak még aludni. Szóltam nekik de hiába. Elaludtam amíg elmentek zuhanyozni. Rövidre fogva közben kitalálták hogy milyen vicces lesz ha velem játszadoznak. Arra ébredtem hogy egy fürdőköpeny övvel kikötötték a kezem a vaságyhoz. A többi 18 feletti. Csinálhattam én bármit, nekik minden tetszett. Na most képzeljük el ha elmegyek panaszra, a fél ország rajtam röhögött volna, persze irigykedve , mert tényleg messze átlag felettiek voltak a külsejük alapján. Ha a bíróságon el kellett volna mondanom mit csináltak, a bírónőnek tolmács kellett volna, és utána szexológushoz járt volna hogy a férjét ha van átképezzék. De nem volt ez olyan nagy élvezet nekem már egy óra múlva.

Diego de la Vega 2014.10.08. 10:03:10

@borzimorzi: A 18. szülinap utáni első szilveszteren? Az az okos szülő elég nagyot fog csodálkozni.
süti beállítások módosítása