Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ne féljünk a buziktól!

2012.02.27. 11:04 junkiemano

Egy nagyon kedves homoszexuális barátom egyszer igen nagy átéléssel kifejtette, hogy ő se nem lázas, se nem tengerpart, tehát gyűlöli a meleg, homokos, és ehhez hasonló finomkodó megnevezéseket hallani, mert ő buzi, és kész, valamint kifejezetten megkért arra, hogy a későbbiekben eképpen is hivatkozzak rá. Korábban már értekeztem a szórakozó fiatalokkal szembeni toleranciáról, a mai életszemléleti tanácsadásom témája pedig talán még szórakoztatóbb: a buzik.

Az a baj, hogy ha én rendelkeznék a világon a legfejlettebb retorikai képességekkel, és mellé még egy tanulmányt is összedobnék itt a blog keretein belül, akkor sem tudnám átformálni a meggyőződését senkinek, akinek bármi nemű ellenérzése van a melegekkel kapcsolatban. Egyszerűen azért, mert ebben a témakörben is kollektíve pokoli tévesen vagyunk szocializálva, de nem kivétel ez alól az sem, aki épp a saját neméhez vonzódik. Ők is félre lettek nevelve, csak más aspektusból érzik meg a kárát. Tele vannak félelmekkel, gátlásokkal, és egy 0-24-es másság érzettel, ami, hát gondoljunk bele, állati megerőltető és meghasonult életérzés lehet. Kicsit azért mindnyájan érezzük, hogy helyre kéne dobni ezt a sok-sok száz éve félrekódolt ellenérzést.

Először tisztázni kellene mindenkinek magában, hogy mégis mire ez a nagy kirekesztés? Az senki számára nem kérdés, hogy így lett kódolva az a szerencsétlen buzi, és rohadtul nem az ő érdeme, hogy melyik nem indítja be a fantáziáját. Hát tehetek én arról, hogy heteró vagyok? Ez olyan, mint hogy barna szemet kaptam, ha megszakadok se leszek tengerkék szemű, szőke istennő (oké, kontaktlencse, de ebbe most nem mennék bele). De hogy komolyabb hasonlattal is éljek, utálkozik bárki különböző testi fogyatékossággal születettekkel szemben? El tudjuk képzelni, hogy mondjuk egy csapat down kóros gyereket, akik a Nyugati aluljáróban Jézusról énekelnek a csövesek és kurvák között, megdobáljanak tojással? Mert őket nagyon nem szabad bántani, aki olyat tesz, az csúnya, rossz, gonosz ember, és a pokol tüzén fog ropogósra sülni az idők végezetéig. Akkor azt, aki úgy születik, hogy a saját nemét részesíti előnyben a párválasztás tekintetében, miért ér nem szeretni? Miért ér létrehozni egy olyan társaságot a NEFMI támogatásával (gyéká: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, azaz kurvára az adófizetők pénze), amelyiknek a küldetésnyilatkozatában az olvasható, hogy káros jelenség a nem heteroszexuális kapcsolat? Meddig hitlerizálható a társadalom hozzáállása a dolgokhoz?

Van egy kedvenc típusom, ők kicsit mindig megmosolyogtatnak. Első sorban a heteroszexuális férfiak egy csoportjára igaz, hogy egyenesen félnek a melegektől, mert „nehogy az egyik bepróbálkozzon”, illetve „nálam mindig bepróbálkoznak”. Igen? Annyira jó csávó vagy, hogy még az összes buzi is téged akar (mert általában utánuk a hölgyek is tömegével kapkodnak természetesen…)? Aki magára ismer, annak innen üzenem, hogy nem, nem fog mindegyik bepróbálkozni, de lehet, hogy valójában soha egy sem. De ha mégis, akkor léteznek olyan rendkívül egyszerű, akár még szófecsérlést sem igénylő non-verbális jelek, amikkel rögtön az elején finom, intelligens módon ki lehet mutatni, hogy bizony nem jó kapura játszik a szegény próbálkozó buzi. Nem fog kötözködni, mert ő is hallott már arról, hogy vannak ezek a heterók, aztán őket valahogy nem nagyon lehet összeszedni. Vagy csak baromi nehéz, esete válogatja. Mert láttunk már olyat is.

Nézzünk néhány példát arra, milyen jelenségek kódolják a társadalmat még mélyebb elítélésre:

A szociális környezeten kívül másik fontos meghatározója annak, ahogy a homoszexuális emberekre tekintünk, az általam csak „Lakatos Márk jelenség”-ként aposztrofált agyrém. Ezzel talán tudok újat mondani azoknak, akik nem igazán ismerik a buzikat. Van egy réteg (sokan), mint ez az ominózus ember, de ez közel sem jellemző. Ez nem velejárója a saját nemhez való vonzódásnak, csak egy nagyon idegen, és meglehetősen visszataszító kivetülése a beállítottságnak bizonyos embereknél. És ha utálja a kedves olvasó mondjuk épp ezt a formát, akkor képzelje el bátran, hogy a buzik túlnyomó többsége mennyire gyűlöli, megcsapkodná, karóba húzná, ha tehetné. Mert pontosan ők, akik nagyon büszkék arra, hogy büszkén vállalják a nyilvánosság előtt, hogy mennyire büszke melegek, akik valójában torz és hamis képet festenek a laikus közönségnek.

Másik ismert kép a cicababák, akik általában icipici-ugyulibugyuli, patkányszerű, kisruhába öltöztetett döggel ebbel a karjukon lelhetőek fel bevásárlóközpontokban, kávézókban. Hozzájuk gyakran párosul (vagy a kutya mellé, vagy ahelyett) egy nagyon vékony, nagyon forró, nagyon depresszív arckifejezést konstans viselő meleg barát. Na, ez a két jelenség összeadva már jogosan nyitja ki a bicskát az ember zsebében, de akad, akinek csak mondjuk viszket tőle a tenyere, megint másnak a gyomra forog. A fiú részéről gondolom az „én is ilyen szerettem volna lenni”-érzés miatt jó a lánnyal lógni, mert így kicsit magáénak érezheti a hidrogénszőke hajat, és a tömény női parfümfelhőt, a lány meg végre olyannal töltheti az idejét, aki nem „mindig csak azt akarja”. Velük sem lenne nagy baj, elvannak ők ketten-ketten, annyi a gond, hogy róluk túl látványosan sír le, hogy valami úgy amblokk nincs helyén, és az olyat meg nem szeretjük nézni mi, kívülállók.

Nem tagadhatom (kiváltképp az eddigiek nyilvánosság elé tárása után), hogy én sem szeretem ezeket a típusokat. És még valószínű akad sok olyan kategória a buzik között, amiknek a képviselőitől egyenesen félnék. De sok mindenkitől félek, és ezek túlnyomó többsége egyáltalán nem búza, csak ijesztő egy világban élünk. Nem ezekből kell kiindulni, hanem azokat a példákat szem előtt tartani, amikor mondjuk valakiről kiderül idővel, hogy merre hány méter, és alig győzzük a csodálkozásunkat leplezni, hiszen „sosem gondoltam volna”. Mert ezek a drága buzik úgy vannak vele, mint a patkányok: sokkal jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük. Persze teljesen jogosan és megalapozottan, amíg a szélsőséges magamutogatókon keresztül ítéljük meg őket. És elárulok még egy titkot: egyenesen rengetegen vannak körülöttünk nap mint nap, akikről megint csak „soha nem is gondolnánk”.

Amikor beszélgetek valakivel, általában nem jut eszembe, hogy a szexuális perverzióit tippelgessem. Nem tudhatom, hogy akivel épp kontaktálok, az a pisi-kaki szexre izgul-e, vagy szeret négykézláb ügetve parancsokat teljesíteni fekete bőrmaszkban. És na, nem is akarok ebbe belegondolni. De nem is kell, nem érdekel, semmi közöm hozzá. Így az sem érdekel, hogy buzi ismerőseim mit csinálnak, mikor az erotika világában kalandoznak, maximum egy egészséges kíváncsiság szintjén ugye, ahogy heteró barátaimmal is feljön a téma időről időre. Attól, hogy mihez, kihez vonzódik a másik, nem lesz rossz ember, de persze jó sem. A buzik között is vannak bődületes seggfejek, és csodás, imádnivaló jófejek is. Az én legjobb barátom történetesen az utóbbi kategóriába esik. Neki ajánlom ezt az írást. 


269 komment · 3 trackback

Címkék: szex fóbia szerelem együttélés buzik

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr654209657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Coming out 2012.02.28. 10:12:20

A világ talán legnagyobb kisebbségéhez tartozom. A Föld lakosságának kb. 10%-a mindig is ilyen volt, és mindig is ilyen lesz. Másságunk genetikai eredetű, egyszerűen így születtünk. Nem csak emberek lehetnek olyanok, mint én, megfigyelhető ez a jelensé...

Trackback: KacsaLeaks: A háború csirkéi 2012.02.28. 10:04:02

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen kirobbant botrány továbbgyűrűzni látszik. A szociológiai tanulmányért nyolcmilliót kimentő, majd az összeget az egyetem kancellárjának átadó grillcsirkés vállalkozó, a saját üzletét is sütögette a patinás múlttal...

Trackback: Csak semmi szexet kérem ... 2012.02.27. 23:06:51

Szeptembertől kötelező lesz az iskolákban családi életre nevelést oktatni. A tervek szerint többek között konfliktuskezelést, társkeresést, generációk közötti kapcsolatépítést oktatnának a gyerekeknek, de helyet kapna a képzésben „a reklámok káros ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2012.02.27. 21:26:14

Teljesen korrekt írás, maxi respect!

Zöldkabátos (törölt) 2012.02.27. 21:31:23

Van egy ertekrend, amibe nem fer bele a homoszexualitas. Ezt nem neveznem rossz szocializacionak vagy felrekodolasnak, ez igy alakult ki. Szepen-lassan ez az ertekrend "puhul", a leszbik pl. teljesen elfogadottak pornofilmekben, elobb-utobb a ferfiak se fogjak kiverni a biztositekot.

Ezt az ertekrendet a kormany egyre nyiltabban felvallalja. Ha nem tetszik a tobbsegnek, majd az SZDSZ-MDF utan kuldik a valasztasi kuszob ala 2014-ben.

Szemely szerint en nem ismerek "buzit", szerintem nem lenne vele gondom a mindennapi eletben.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.02.27. 21:36:21

Ki az a Lakatos Márk?

Én egy hasonló jelenséget buzikristóf jelenségnek nevezek, lehet hogy a kettő ugyanaz. Mondjuk a buzikristóf legalább jól játszotta a nyálas fiúbanda tagot az Argóban...

Amúgy korrekt cikk. Viszont én a "buzi" szó használatát még nem nevezném homofóbiának, szvsz az álszent PC erőltetés is sokat árt a melegek elfogadása ügyének.

Haloperidol 2012.02.27. 21:41:42

Elozo munkahelyemen ket homoszexualis kollegam is volt, eredetileg ugy tudom, egy par voltak, aztan kesobb szakitottak, de ezt csak nagyon-nagyon apro jelekbol lehetett eszrevenni, annyira nagyon diszkreten csinaltak.

Én az egyikkel csevego-viszonyban voltam, a masikat annyira nem kedveltem, de konkretan semmi bajom nem volt vele, tokeletesen korrekten, soha nem kihivoan viselkedtek.

Maxi respect nekik. Semmi problema nem lenne a homoszexualisokkal, ha mindenki igy csinalna. Mondom ezt annak ellenere, hogy filmekben, ha valamifele buzi-gyanus jelenet van (pl. ferficsok vagy hasonlo) nem birok odanezni, mert undorodom a latvanytol.

isssti 2012.02.27. 21:49:37

A poszthoz kiegészítésül csak annyit: igenis vannak nyomulós buzik, akik rányomulnak a nemhomo emberfiára -magam is tapasztaltam, és nem azért mert olyan szekszszimbolnak képzelem magam, és azon hipotézised is megdőlni látszik, hogy egy szóra finomdiszkréten leszállnak az emberről: hát nem!
Tévedés! Ilyenek is vannak, jobb ha tőlem tudod meg..

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2012.02.27. 22:01:28

Lehet valami abban, hogy ők is félnek tőlünk. Egy volt szobatársamat egyszer megtaláltam a gayrandi.hu-n, vagy valami hasonló oldalon, illetve ő találta meg a kamu regisztrációmat, amit csalinak tettem oda, hogy megalapozzam a gyanúm, és valószínűleg elég jól sikerült (sokan ugrottak rá, eléggé zavarba jöttem, aztán ki is törölték hamar, mert senkinek nem válaszoltam). Aztán rákérdeztem direktben, hogy miújság, de nem vallotta be, pedig evett a kíváncsiság. Egyáltalán nem zavart egyébként, hogy meleg volt, csak az egy-másfél órás fürcsizései, de azokat sem tettem szóvá soha.

Szerintem mind a hárman örültünk, hogy vége lett az évnek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.27. 22:01:48

@Zöldkabátos:
"Szemely szerint en nem ismerek "buzit", szerintem nem lenne vele gondom a mindennapi eletben. "
Valószínűleg ismersz, csak nem tudod róla.

Zöldkabátos (törölt) 2012.02.27. 22:08:03

@Lord_Valdez: Lehet, nem tudom, de nem is fontos. Ha viszont tudnam, hogy homo, csak ott motoszkalna a fejemben, hogy van velem valami hatso szandeka. Ha csinos lannyal vagyok, nekem is vannak hatso szandekaim, akkor neki miert ne lenne, ha olyan fantasztikusan jo pasival beszelget, mint en? :)

Zöldkabátos (törölt) 2012.02.27. 22:09:23

@Schindler Pistája: Kihagytad az eutanaziat es a multikultit :)

Jack__Bauer 2012.02.27. 22:19:12

Posztoló! Te is tipikusan az a buzigyűlölő vagy, aki azzal védekezik, hogy neki van egy meleg haverja... Mert a Lakatos Márkkal, meg az ölebbel súlyosbított plázacicával és annak meleg barátjával mégis mi a bajod? Ártottak neked? Miért "nyitja ki a bicskát" a zsebedben a puszta látványuk? Engem például kurvára nem zavarnak. Szóval úgy tűnik, még neked is bőven van hova fejlődnöd... :D

calebmarlow 2012.02.27. 22:29:09

háááát... nem lenne olyan rossz ez a bejegyzés, de szerintem az van itt is eléggé félreértve, hogy van annak bármi jelentősége hogy ki milyen embereket szeret/nemszeret. én pl kurvára utálom a magukat amcsi külvárosi bűnözőnek gondoló seggfejeket, legyenek akár borsodi cigányok, akár rózsadombi hülyegyerekek, utálom a nácikat, meg a tarsolylemezes varázslókat, pont ugyanúgy ahogy nyugatifelsőközéposztálybeli nyomi barmokat akik komolyan mao zászló alatt tüntetnek a kapitalizmus ellen, idegesít a greenpeace és cinikus faszfejek akik ki mernek állni és közölni hogy az ipari termelés az elmúlt 200 évben nem volt semmilyen hatással a földre. hányok a dragqueenektől és az őket tojással dobálok komplexusos idiótáktól is. és még tudnám ezt nagyonnagyon sokáig folytatni, de a lényeg az, hogy a társadalomnak (akár mo.-n, akár nyugatfarikában, akár katalóliában) törvényszerűen vannak részei, akiket egy másik rész kurvára nem szeret, és ez tökre rendben van. de amég valaki nem követel konkrétan valamilyen bűncselekményt, addig azt gondol, csinál, érez, szop le akit/amit csak akar. pl ha mondjuk a csajom volt évfolyamtársnője bemutatja a csávóját, aki minden komolyabb ünnepen megnézi egyedül a passiót, azt gondolja hogy az atomenergia bűn, megpróbál rávenni hogy beszálljak a "pénzügyi tanácsadó" bizniszbe, és mellé még realmadrid drukker is, akkor mondjuk elhatározom magamban, hogy hát ezzel a formával kurvára nem kéne sűrűn összefutni, de eszem ágában nem lenne politikailag azt képviselni, hogy őt mint olyant be kéne tiltani.

nem tudom világos e amit mondani akartam.

Martian (törölt) 2012.02.27. 22:33:56

A buzi az, aki minden azonos nemű segget megnéz magának... az igazi férfiszerelem az más dolog.

Sicc 2012.02.27. 22:36:37

@Zöldkabátos: Ja. Meg puhulnak a családok is. Talán már össze sem házasodnak. nem lesz a gyereknek apaképe, nem akar majd gyereket. Sőt már szeretni sem kell, elég csak a kielégülés. Ezen az úton megy az ország, látszik is az eredménye.
Akik sok gyerekkel bírnak, nagycsaládosok, azokat már szinte hülyének nézik, most a buzulás a menő ebben az eszement, értékét vesztett hülye országban, meg egyébként mindenhol a 'felvilágosult' népek között.
Broáh ...

pucros 2012.02.27. 22:41:11

Lerajzolom.

Vannak nőies tulajdonságok meg férfias tulajdonságok. Mindkettőből vannak jók és rosszak is.

Ha egy nőnek van nőies rossz tulajdonsága, akkor azt nagyjából elnézzük neki, mert nő. Ha férfinak van férfias rossz tulajdonsága, neki is elnézzük, hiszen férfi.

Hanem ha egy férfinak van nőies rossz tulajdonsága, vagy egy nőnek férfias rossz tulajdonsága, az rettenetesen disszonáns és visszataszító, az olyan "jaj, ez meg milyen állat?" érzést kelt.

junkiemano 2012.02.27. 23:08:54

@Sicc: Erre a sajnos szükségét érzem, hogy mihamarabb reagáljak: hogy eszement egyedül te vagy itt a közelben, az számomra több, mint egyértelmű, ha a "buzulást" te divatként képes vagy aposztrofálni magadban. Ez a tájékozatlanság, felvilágosulatlanság, orrodig el nem látó szemléletmód az, ami ezt az országot olyanná tette, amilyen, ha már mindenképpen bele kell venni a meleg témába is a zországot me gapolitikát.

isssti 2012.02.27. 23:21:44

@Schindler Pistája: ..meg a Zorbánviktor, a faszista diktátor! ;o)

isssti 2012.02.27. 23:25:47

@junkiemano: Szerintem valamiről lemaradtál -már szlogen is született róla: "jövő p*nája a segg" :
de viccet félre: vagy nem találkoztál még ún. magyar liberálissal, vagy magad is az vagy.

Sicc mondandójában sajnálatosan sok igazság van..

TH 2012.02.27. 23:25:55

@Jack__Bauer: öhh, mindenkivel szimpatizálni kell mindenkinek? Nyilván a posztoló is TOLERÁLJA a plázacicával sétáló plázafiúcskát, csak nem tartja szimpatikusnak őket. Tolerancia != szimpátia. Én pl. tolerálom az elég radikálisan szélsőséges nézeteket vallókat is, amíg pl. nem akarják elkezdeni legyilkolni a nekik nem tetsző kisebbségeket, de azért szimpatizálni nem fogok velük...hasonlóan érzek a fent említett plázafiúcskával is...erre azt mondani, hogy "buzigyűlölő", az azért erős túlzás. :D

TH 2012.02.27. 23:26:31

@isssti: mesélj már, hogy milyen volt, amikor találkoztál egy "ún. magyar liberálissal", és mit mondott a kérdésben pontosan!

franko 2012.02.28. 00:05:36

@Jack__Bauer: itt a pont. Egy tisztességes buzi kikéri magának, hogy van jó buzi, meg rossz buzi. Ez kirekesztés, mégpedig ugyanazon logika alapján, hogy vki szimplán más.... Bár jószándékú a cikk írója, sztem is rossz úton jár. Ugyanis én azt gondolom, hogy azt sem kell utálni aki affektál, vagy feminin, vagy egyszerűen csak máshogy öltözködik. Én kifejezetten jól szórakozom a buzis buzikkal is, és bár okoznak néha kellemtlen pillanatokat feltünősködésükkel, soha nem tagadnám meg őket. Soha. Egy férfias buzi...:)

franko 2012.02.28. 00:08:53

@Sicc: Baromság. A buzulás nem menő, nem választás kérdése. Ugyanakkor annak megértése, hogy van aki buzi, és van aki nem, na az kifejezetten divatos, felvilágosult magatartás. Miért nem értitek már meg, hogy a te nagy családodat (az isten áldjon meg benneteket minden jóval) egy másodpercre sem veszélyeztetik a buzik. ez egy hülyeség amit elhitetnek veletek...

zum trucc 2012.02.28. 01:21:57

@Schindler Pistája: A Down-kórosokat kifelejtetted, te barom.
A buzik zömével semmi gond, azt azonban a társadalom jogosan utasítja el, amit a felvonulásuk sugall.
Az ember diszkét, belső világa nem felvonulások témája.
Buzinak lenni nem büszkeség tárgya, hanem személyes tragédia, nehéz sors: olyan mint egy betegség, ami, bár egyesekben viszolygást kelt, a betegnek okozza az igazi bajt: igazi család és persze gyerek nélkül elég üres az élet.
A buzik sajnálatra, szánalomra méltóak, aki még beléjük is rúg, az viszont egy barom. Vagy egy túlkompenzáló látens ratyi.

zorki 2012.02.28. 02:04:24

junkie
Valóban nem rossz az, ha valakinek meg van a maga díszbuzija, de ez nem tolerancia.
Ismerjük mi ezt elég jól. Sokunknak ilyenek a legközelebbi rokonaink is. Szeretnek minket, és azt mondják el is fogadtak minket, de óriási zavarban lennének -és szörnyen utálnák-, ha a családi ebédre a barátunkkal mennénk.
Az igazi tolerancia az lenne, ha valakiről -akiről nem is gondolnád-, hogy buzi és még is kiderülne róla, akkor nem lepődnél meg.
Egyébként ebből a gondolatodból rengeteg minden kiderül.
Teljesen normálisnak tartod, hogy valaki akár évekig úgy tudja titkolni párkapcsolatát -nem csak tudja, de kénytelen is rá-, hogy észre sem veszed.
No és persze a következő megjegyzés az szokott lenni ránk buzikra, hogy nem tartunk ki a párkapcsolatunk mellett. Na ezen tudok jókat röhögni! Tök titkoljam el a párkapcsolatomat a legszűkebb környezetem elől is, de azért legyek mellette kitartó. Próbáljátok már ki aranyos heteróim!:DDD
Gondolj bele, hogy otthon mást se hallasz, mint: így a cigányok, úgy a cigányok. Aztán neked cigány csávó/csaj lenne a szerelmed.
Na meg a másik. Mikor a buzi hapsi ráhajt a hetero pasira az milyen szörnyű! Én meg tudnék mesélni arról milyen "szörnyű" -én inkább mosolyogni szoktam rajta- mikor a hetero nő ráhajt a buzi pasira.:DDD
A városban ahol felnőttem, élt egy zavarodott fejű hölgy, akinek ez már az öltözködésén is látszott. Ezért legtöbben Patkánynak hívták, és köznevetség tárgya volt.
Sokszor eszembe jut, hogy már akkor sem értettem miért bántják.
Amúgy nem szeretem, ha buziznak.
Most, hogy mondod, valóban igazad van, akkor leginkább patkánynak érzem magam. Való igaz az is, hogy évtizedekkel ezelőtt nagyon féltem attól, hogy mi lesz, ha kiderül. Szerencsére már nincs így.)))
De miért kellene félniük a mai fiataloknak attól, hogy melegek?

zorki 2012.02.28. 02:16:28

@zum trucc:
A sajnálat az igazán emberi érzés, de inkább arra van szükségünk, hogy elfogadjanak. Elfogadjanak buzinak - akkor már mindegy buzinak mondasz vagy melegnek-, elfogadják, hogy a társammal, barátommal akarok együtt élni. Elfogadják, hogy ettől még a szomszédom gyereke nem fog buzulni, ha amúgy nem meleg.
Valaki írta, hogy a barátnője barátnőjének a barátját se szereti, de legfeljebb nem járnak össze...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.28. 02:49:16

Semmi baj velük!!!

Jó ha szeptemberben elkezdődnek az IMF tárgyalások sunyi bóvlisták.
Orbánnak el kéne takarodnia rögtön min. 250 ft lenne az euró, és béke lenne a hazában!

Talpra magyar ... itt az idő...! Orbán takarodj!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.28. 02:51:39

Most mit csináljak , ez van .. Dájcsfürj, Lázár, Taplós, Budai.....fidesz!

ziggystardust90 2012.02.28. 04:32:20

Kedves junkiemano!

Igen, neked van meleg haverod, mosod kezeidet, blabla, szerinted hány ezerszer hallottam már ezzel az "érvvel" felvezetve valami ordenáré baromságot?

Most is hasonló a helyzet: mivel a haverod azt kéri, hogy buzinak szólítsd, máris kéjes gyönyörrel kapva kapsz az alkalmon, és mindenki másra is ezzel a kifejezéssel utalsz, mert mi azt szeretjük. Hát kurvára nem: a buzi szó tökéletesen degradáló értelmű, köznyelvben bunkóság használni.

Aztán jön a dolog Lakatos Márkkal. Szerinted nekem kéne magyarázkodnom és elhatárolódnom másoktól, hogy definiálni tudjam magam? Esetleg tényleg ki akarjam vájni a szemét a "rossz buziknak"? A személyiségem nem beszél magáért? Aki utál, az pedig megérdemli. Milyen érzés lenne, ha heteroszexuálisként téged pl. azzal nyaggatnának, hogy azért ugye te jó hetero vagy és elhatárolódsz az amstetteni rémtől?

A haverod meg bocsi, de elég naiv, ha azt hiszi, hogy ezzel a "kérem alássan, én tisztességes buzi vagyok" hozzáállással biztonságban van. Ezzel csak ad a szarnak egy pofont, de nem halad előre, remélem, idővel belátja.

raydo (törölt) 2012.02.28. 05:34:58

Most, hogy így leírtad, semmiben sincs igazad.
Általánosítottál, felültél a sztereotípiáknak, és rosszul ítélted meg "buzi" barátod veled megengedő véleményét.
De ezt le is írtad, csak nem vetted észre. :)

Szumi 2012.02.28. 06:43:01

Nem a buzikkal van az emberek többségének baja - hanem a buziság propagálásával. Mintha egyfajta népességszabályzási politika érvényesülne - úton, útfélen azt hallani, hogy buzinak lenni nem szégyen, buzinak lenni jó, buzinak lenni kívánatos. Ha adott egy serdülő gyermek, akiben épp kialakulnak a nemiség meghatározó jegyei, nem mindegy, hogy milyen példát mutat a társadalom neki. Habként a tortára illeszteném a péniszrázós, ordítozós buzifesztiválokat.

Szumi 2012.02.28. 06:47:07

@Lázár te igazi szarjankó vagy!: te büdös féreg, mit gondolsz, mi a jobb: 250 forintos euró neked itt és most - és az unokáid unokáinak is holtig tartó pénzügyi rabság, meg hogy ihassák literenként 8 óra munka áráért a franciák által kegyesen porciózott saját vizünket, járhassunk a franciák által üzemeltetett saját útjainkon....és így tovább, vagy kicsit követni Izland példáját, ahol a háromszázezer állampolgár között nem találni egy olyan nyomorultat, mint te.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2012.02.28. 06:47:49

Értelmes cikk volt, csak az a bajom, hogy nem igazán értem, mit akartál mondani. Az egész unblock olyan, mintha egy sérelem ért volna, és panaszkodnál, de nem mered elmondani, mi bánt. Viszont nagyon sajnálom,hogy ha már BUZIZOL, akkor jó lenne, ha tisztában lennél azzal, hogy amikor egy nő-nővel van, és nem igényli a pasit, az is buzi, és nem leszbikus. És nagyon sajnálom, hogy nem boncolgattad a BISZEX-ek gondolatait. Mert hidd el,állítólag minden második pasinak megfordul a fejében a biszexualitás gondolata. :)
Azért írj még ilyen cikkeket. Végig olvastam.

jog-ász 2012.02.28. 06:58:38

a cikk jól jelzi hogy a melegek között is van kirekesztés. az olyanok akikről nem is gondolnánk kirekesztik azokat akikről látszik. mert azok akikről nem is gondolnánk vagy tényleg olyanok akikről nem is gondolnánk vagy nagyon szeretnének olyanok lenni mint akik nem azok. szóval aki totálisan bátor és vállalja magát az a lakatos márk féle jelenség..persze ez nem jelenti azt hogy pl egy meleg focistának ugy kéne kinéznie mint lakatos márknak. egy szó mint száz, szerintem senkit nem kéne utálni gyülölni mert emögött a saját frusztrációink, balfaszságunk van. volt néhány jobbikos sik hetero(nak mondott) ismerősöm akik féltek rettegtek a melegektől, rosszul voltak egy férfi csókjelenettől egy filmben, mig ki nem derült hogy titokban azért be be probálkoznak, persze mindig náluk próbálkoztak be.

Gatinho 2012.02.28. 07:09:56

mi a f...om az a "maxi respect"?

funfun 2012.02.28. 07:25:04

@isssti: Lehet, nem kellene buzibárokba járnod, nem tapadnának rád a buzik.
És képzeld, vannak konzervatív buzik is, nem csak libsibolsi buzik. Közimert, hogy az ipad-os alkotmányszerző EU képviselő is olyan meleg, hogy megsül a kezében a gesztenye. No meg a többi rejtőzködő, keresztény-konzervatív buzzancs...

@Bockó: "a kamu regisztrációmat, amit csalinak tettem oda" - természetesn, mi másért?

Minden családban akad buzi, már csak a statisztika miatt is. Nagybácsi, unokatestvér, esetleg testvér, ne adj' Isten, apuka - aki időnként a Népligetbe jár ki. Ez konkrét dolog, ismerős családjában válóok lett.

Volt egy lista, gyerekkönyvek, amiket sosem adtak ki, ott szerepelt egy ilyen cím: "Aki miatt apu elhagyta anyut, úgy hívják, hogy Béla".

Szalacsi_Dezső 2012.02.28. 07:39:47

azért remélem kötelezővé nem teszik.
(csak hogy legyen már egy homofób hozzászólás is a nagy písz meg láv-ban) :-))

CommentR 2012.02.28. 07:41:01

@junkiemano: A cikk korrekt volt, és talán sokkal jobb lett volna, ha ezt a kis reakciót mégis visszatartod. Ugyanis minek nevezed, ha nem "divatnak" azt, hogy a médiában szinte minden területen túlreprezentáltak a melegek, buzik vagy nevezzük bárminek őket? Mert manapság olyan "coolnak" számit buzinak lenni. Ha valaki heteróként nem boldogulna, akkor elég csak megszellőztetni némi kis buzihajlamot, és máris beindul a sztárgyár. Magam sem vagyok olyan szinten homofób, hogy úgy angró utáljak minden buzit. Felőlem élhetnek és virágozhatnak ahogy csak jólesik nekik. De ne legyen már kötelező pozitivan diszkriminálni őket sehol semmilyen téren. Ha valaki bárhol, bármiben előnyt élvez azért mert meleg, akkor végülis ki a "hátrányos helyzetű"? Mikor egy-egy szivárványos diszpinty kiáll és fennhangon kezd i követelni a jogaikat, akkor kérdem én: mondjon valaki egy olyan jogot, ami nekem (heterónak) van és neki nincs!
Lényeg a lényeg: semmi baj nincs azokkal, akik otthon a zárt hálószoba ajtó mögött buziskodnak. De ha erről nyilvánosan és fennhangon áradoznak némi kis anyagi vagy más előnyt remélve, akkor az már bizony fajtiszta divatbuziság.

junkiemano 2012.02.28. 08:05:04

@ziggystardust90: Többször felmerült, úgyhogy szeretném tisztázni a félreértést: nem egy meleg barátom van, de a legjobb barátom pl meleg, általa is megismertem egy-két közeget, illetve vele párhuzamosan másokat is. Ettől függetlenül nem vagyok az a fajta lány, aki melegekkel veszi körbe magát, én az olyat sem szeretem. Ez a barátság így alakult, nem számít, ki-kihez vonzódik. Azért az együtt töltött idő alatt volt alkalmam megismerni őt és egy elég széles kört. (A buzizást kapásból nem az mondta, akinek ajánlom a végén az írást.)

raydo (törölt) 2012.02.28. 08:11:31

@junkiemano: Te, ez egyre rosszabb.

Leírnád röviden, hogy mi is konkrétan az életszemléleti jó tanács!

Garma 2012.02.28. 08:35:04

Maradjanak otthon, ott azt csinálnak amit nem szégyellnek. De nem véletlen az, hogy családnak egy férfi és egy nő kapcsolatát hívják. Ugyanis családot csak ez a kettő tud alapítani (természetes úton). Így jogosnak érzem azt, hogy csak a hetero kapcsolatban élő párokat ismerik el családnak.
Attól meg hányingerem van, hogy a média azt akarja lenyomni az emberek torkán, hogy el kell fogadni, sőt, ha egy mód van rá szeretni is kell őket.
Annál nagyobb baromságot meg, hogy több száz éve félrekódolt ellenérzésről lenne szó, még nem nagyon hallottam. Ez az ellenérzés egyidős az emberiséggel, ugyanis természetellenes. Ennyi. Pont annyira, mint leerőltetni a dolog teljes elfogadását a többségi társadalom torkán.
És mi az a fogalom, hogy "hitlerizálni"? Legyen a kedves blog író definiálni.

EddieCivic4g 2012.02.28. 08:55:58

@Szumi: Már bocsi, de ez elég elmaradott gondolkodásmód. Ha valóban így működne, akkor a serdülőket nem szabadna kiengedni az utcára se. Nehogy meglásson egy meleg párt, és ő is olyan akarjon lenni. De megláthatna egy elhízott embert is, aztán még ő is olyan akarna lenni.
Mennyivel/miben másabb/rosszabb egy melegfelvonulás, mint mondjuk egy jobb/baloldali, vagy akármilyen más felvonulás?

EddieCivic4g 2012.02.28. 09:09:51

@Garma: Ha olyat csinálsz, ami másoknak nem tetszik, akkor ezentúl Te is otthon maradsz?
"És mi az a fogalom, hogy "hitlerizálni"?" Faji, nemi, nemi identitásbeli hovatartozás miatti gyűlöletre buzdítani másokat...

Kotkodus 2012.02.28. 09:10:04

emlékszem gyerekként, amikor nagymamám meglátott egy heteró párt csókolózni az utcán, megbotránkozva mondta: ingyencirkusz.

az ország/világ azóta megváltozott; ma már senki sem botránkozik meg egy csókolózó lány és fiú látványán.

sajnálom a konzervatívabb értékrendűeket, mert kénytelenek lesznek ellenérzéssel végignézni, ahogy liberalizálódik a társadalom - minden törekvésük ellenére.

lehet ez ellen harcolni, lehet nem tudomást venni a világ fejlődéséről, de attól bizony a világ tovább fog menni, a peronon állva hagyva azokat, akik nem képesek, nem akarnak felszállni erre a gyorsvonatra...

nagyikám 70-80 éves korára teljesen megbékélt az új világgal... okos enged szamár szenved...

az önjelölt don quijotékat meg innen üdvözlöm: életük végéig harcolhatnak egy általuk kitalált, nem is létező háborúban... (továbbá üzenem nekik, hogy vannak még országok, ahol halálbüntetés jár a homoszexualitásért; ha annyira zavarja őket, ajánlom figyelmükbe a békés életet egy konzervatív társadalomban!)

Kotkodus 2012.02.28. 09:21:03

@Garma: a keresztény értékrend szerint is elvileg szeretned kellene őket, pont mint bárki mást...

persze van aki csak kaftánként használja jézus tanításait és gyorsan ledobja kaftánját ahogy lehet kicsit utálni egy kisebbséget, a szomszédot, a kollégát, stb. sajnos ezen "keresztények" vannak többségben... és még sajnálatosabb, hogy pásztoraik sem mindig "jobbak"... a legbosszantóbb az egészben, hogy mindig találnak maguknak olyan érvet, amely alapján kivételt képeznek a tanítás szabályai alól... pedig jézus nem kivételezett senkivel, még az őt keresztre feszítőkkel sem...

minden tiszteletem azoké, akik valóban jézus tanításai alapján élik életüket!

vernarancs 2012.02.28. 09:25:26

Ez egy betegseg, de felni tenyleg nem kell tole, nem fertozo.

Kotkodus 2012.02.28. 09:31:19

most, hogy így belemelegedtem :), leírom azt is amire legelőször gondoltam a cikk olvasása közben:

történt ugyanis, hogy egy bizonyos eu parlamenti vitában felszólalt egy képviselőnk és nehezményezte, hogy felesége csak azért nem vállalhat fontos országos pozíciót, mert az ő felesége; mint mondta: ez nőkkel szembeni diszkrimináció.

erre válaszolt egy külföldi képviselőnő (aki eredetileg kritizálta a morálisan igencsak vitatható helyzetet) és jelezte képviselőnknek, hogy ez a helyzet akkor is visszás volna, ha történetesen magyar delegáltunk férfival élne egy háztartásban, habár tudja, hogy ez a magyar jogrend szerint nem elfogadott...

az'szem erre mondanák azt magasabb körökben, hogy kapott két kokit és egy sallert...:)))

Kotkodus 2012.02.28. 09:38:19

@vernarancs: nem betegség (nem hal bele senki, nincs kóros lefolyása), egész egyszerűen rendellenesség.

olyan, mint balkezesnek születni (régebben ezt is elfojtották)...

a középkorban boszorkányt is égettetek... és unokáink pont így fognak minket is látni...

isssti 2012.02.28. 09:40:19

@TH: Tudod, van egy lemez, amit baloldal fanjai feltesznek adott kérdés felmerülésekor - szerintem bátran nézz utána: kérdezz meg e témakörben 1-2 libsi barátod és az eredményről győződj meg magad!
Jó munkát!

TH 2012.02.28. 09:42:25

@isssti: ööö, nem tudom, mire gondolsz pontosan, de ez a poszt: liberatorium.blog.hu/2012/02/27/par_szo_a_csaladrol nem a legrosszabb a család kérdésében (még ha nem is értek egyet vele mindenben).

isssti 2012.02.28. 09:47:17

@funfun: Szerintem érdemes lenne figyelmesebben elolvasnod, ha már valamire reagálni szándékozol: senki nem mondta, hogy minden homokos ilyen ..de hagyjuk: olvasd el és reagálj utána - vagy ne olvasd el, az sem gond, csak akkor ne kezdj vitát a témában..

Ami pedig buzi bárok látogatását illeti: egyrészt állampolgári jog, másrészt -bármily meglepő- nem csak ott fordulhat elő a leírt eset ...velem pl. szükségszerűen nem ott történt, hisz nem igazán szívesen mennék ilyen helyre...

zum trucc 2012.02.28. 09:48:39

@zorki: Hát persze, hogy a "többségi" társadalom köteles elfogadni azt, ha valaki buzi, mert mi mást tehetne, meg mi köze hozzá. Csak két túlzástól kell óvakodni: a hamis "büszkeségtől", meg a teljesen felesleges és kontraproduktív magamutogatástól.
Persze, barmok a buzifelvonuláson résztvevők, de akik nekikestek, azok ezerszer rosszabbak.
Szerintem.

pilar ternera 2012.02.28. 09:56:55

Egyáltalán nem kéne ezzel az egésszel ennyit foglalkozniuk a heteróknak! Mindenki úgy él, ahogy jónak érzi, látja (melegeknél ez a része amúgy sem választás kérdése), senkinek semmi köze hozzá!

Ellenségképeket akar gyártani a társadalom mindenáron, jobboldali, baloldali, cigány, buzi, zsidó, stb...
Mi a frásznak?

Én speciel tökjól elvagyok így is, hogy nem tudom mindekiről, kivel mit csinál az ágyban. MERT NINCS KÖZÖM HOZZÁ! És ilyen módon az sem érdekel, ha felvoulnak! Ha viszont valaki odamegy megdobálni őket, az egy barom! Homofób, tehát látens homoszexuális. (?) Mitől fél egyáltalán. Vicc az egész.

pilar ternera 2012.02.28. 10:00:57

Ja, és ettől liberális heteroszexuális vagyok?

vernarancs 2012.02.28. 10:01:47

@Kotkodus: csak a balkezessegnek nincs evolucios szempontbol jelentossege. Mig a szexualitasnak az elsodleges funkcioja a szaporodas es aki ott "defektes" az nem ugyan olyan mint balkezesnek lenni. Az, hogy valaki barna haju vagy szoke vagy balkezes vagy jobbkezes az nem koros genetikai hiba. A homoszexualitas viszont egy zsakutca.
De erre sem buszkenek nem kell lenni sem megvetni. En inkabb sajnalom.

pilar ternera 2012.02.28. 10:03:46

@vernarancs: 7 milliárdan vagyunk! Rengeteg! Ebbe bőven belefér "néhány" "zsákutcás"!

vernarancs 2012.02.28. 10:07:19

@Pilar Ternera: bele. Sot lehet, hogy ez a termeszet valasza a tulszaporodasra.

pilar ternera 2012.02.28. 10:09:37

@vernarancs: hát, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor Indiában, Afrikában, stb. lenne a legtöbb meleg. ;)

pilar ternera 2012.02.28. 10:10:55

bár a nagy számok törvénye alapján lehet, h így is van...

11zuzuki (törölt) 2012.02.28. 10:11:23

Még a kilencvenes években nem volt ez a buziellenesség.Aztán jöttek a seggrázások az Andrássyn,majd az őzgét ringató cukipofák és a marha idegesítő,selypítős sztájlisztok.Nekem az a közmondás jut eszembe,hogy ha csendben maradtál volna,bölcsebb lettél volna.Gyakorlatilag a szerző is arra gondolt,hogy a már elfogadott és egyáltalán senkit nem zavaró melegfront,"lecsengett" volna nyugalomban és békében úgy,hogy ma már nem is beszélne senki a melegekről negatív kontextusban.Ehelyett mit csináltak a feltűnési viszketegségben szenvedő buzik?Elővették a szívlapátot(ez a lapát az,amivel valentín napon csapkodják egymást és őzgét a cukipofák) és kiástak maguknak egy jó nagy gödröt,majd csodálkoznak,hogy néhány "nemtoleráns" bele akarja lökni őket.Ez biza így működik.Ez olyasmi,mintha a munkahelyemen hétfőn letolnám a nadrágom és mutogatnám a szívecskés alsómat.Hétfőn még nevetnének és megbeszélnék a kollégák,hogy szegény palinak elmentek otthonról.Kedden már csak mosoly,szerdán szemöldök felhúzás lenne a reakció,de pénteken... Pénteken már egy emberként vágnák hozzám az üdítőautómatát.

Fisk 2012.02.28. 10:12:40

@calebmarlow: hát, ha real madrid drukker, akkor talán azért politikailag is el kell határolódni tőle.:D Tréfát félretéve, tökéletesen összefoglaltad.

Kotkodus 2012.02.28. 10:13:04

@vernarancs: gondolom nem kell sokat törni a fejedet, hogy rájöjjél, hogy a homoszexuálisok döntő többsége (azok, akik megélik másságukat) nem vállalnak gyereket.

minél elfogadóbb a társadalom, annál kevesebb homoszexuális kényszerül bele látszat-házasságba (lásd szerncsétlen kormánypárti képviselőnket, akiről mindenki tudja, hogy meleg, de pártja politikája és a társdalmi nyomás miatt nem élheti ezt meg...).

ezt a "zsákutca problémát", így a természet meg is oldaná, ha a társadalom nem avatkozna bele...

pilar ternera 2012.02.28. 10:13:50

@11zuzuki: azért az elhallgatás és az elfogadás nem szinonimák!

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 10:18:33

jaj elolvastam
jól értem, hogy ezekszerint
1. azért létezik az a szterotípia, hogy minden buzi undorító, mert a seggfejkedésük kimerül abban, hogy magukra aggatnak olyan tulajdonságokat és viselkedésformákat, amelyek utalnak a nemi irányultságukra
2. A jófej buzikról meg általában nem tudjuk, hogy buzik, ezért úgy gondolja mindenki, hogy a buzik között nincs normális.

***
az én tapasztalatom az, hogy sokkal kevesebb a heteroszexuális férfi a társadalomban, mint ahogy azt általában gondoljuk. Nem véletlenül fogalmaztam a heteróük szemszögéből.
Én erre akkor döbbentem rá, amikor egy barátom lebukott, és megbeszéltem vele a dolgokat terápiás célból. Elmesélte egyebek mellett, hogy a meleg társkereső oldalakat elsősorban kik használják, és miért.

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 10:22:02

@Kotkodus: ez a zsákutca probléma mindig újratermelődik, a homoszexualitás nem öröklődik, és a hajlamosító gén mindig felbukkan ok nélkül
az állatvilágban elsősorban olyan fajoknál figyelhető meg, ahol szigorű hierarchia van a csoporton belül, pl kutyafélék, hiénák, egyes majomfajok. Kivétel persze itt is van, pl a lúdfélék vagy a pingvinek.

11zuzuki (törölt) 2012.02.28. 10:22:12

@Pilar Ternera:

Elhallgatva akkor sem volt.Nem volt seggrázás,de a munkahelyen sem volt konfliktusa a meleg kollégának...sőt.Elfogadtatni valamit pedig nem úgy kell,hogy polgárpukkasztással operálok.Egy sebész is szikével dolgozik,nem pedig konyhakéssel.

pilar ternera 2012.02.28. 10:25:56

@CarlosPerez:
"a hajlamosító gén mindig felbukkan ok nélkül"

pontosan! de amíg sok homofób barom úgy gondolja, hogy "ha a gyerek sok buzit lát, buzi lesz vagy kedvet kap hozzá", addig nem sok minden fog változni!

nagy a sötétség a fejekben, ez a legnagyobb probléma!

pilar ternera 2012.02.28. 10:30:44

@11zuzuki: a szocializmusban nem volt elhallgatva?!?! ugyan ki vállalta fel nyíltan mondjuk a 70-es, 80-as években Magyarországon a másságát? Nem sokra emlékszem, pedig akkor sem voltak kevesebben.

Fisk 2012.02.28. 10:32:59

@vernarancs: ez fasza indoklás, hogy a szexualitás elsődleges funkciója a szaporodás. Akkor kérlek, csak akkor feküdj le a pároddal, ha tényleg szaporodni akarsz.

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 10:34:27

@Pilar Ternera: azért ez nem ilyen egyszerű.
Alapból sokmindenkiben benne lehet a hajlam, azonban kérdés, hogy ezt mennyire éli meg illetve milyen hatások érik serdülő és fiatal felnőttkorban.
Alapvetően az a cél, hogy a gyereknevelést mindeki úgy fogja fel, hogy a gyermek harmonikus környezetben nőljön fel. Ezzel sok szorongást lehet elkerülni a későbbiekben. A harmonikus környezet pedig szerintem egy gyermeket nevelő meleg párnár is azt jelenti, hogy nem teszik ki olyan hatásoknak a gyereket, amely a későbbiekben rossz hatással lehet rá. Pl biztos nem fognak vele elmenni egy gaypride felvonulásra, hiszen ha gyermeket vállal, akkor az már egy bizonyos felelősségtudat.

pilar ternera 2012.02.28. 10:38:05

1989 végi kutatásából kirajzolódik: a válaszadók 33 százalék mondta azt, hogy a homoszexuálisokat „agyon kellene lőni”, 30 százaléka bebörtönzésük mellett voksolt, 30 százalékuk orvosi kényszergyógyekezelésüket részesítette előnyben és csupán 6 százalékuk gondolta azt, hogy esgítségre lenne szükségük vagy hogy egyszerűen békén kellene hagyni őket. A közép-ázsiai területeken 85 százalék szavazott a halálbüntetésre. (Riordian 1993:9)

csak az akkori hangulatjelentéshez...

pilar ternera 2012.02.28. 10:39:52

@CarlosPerez: igen, de itt alapvetően nem a felelősségteljesen gondolkodó, gyermeket is vállaló meleg párokról beszéltünk.
Átlag hetero családban felnövő gyerekekről, ahol nem attól lesz valaki meleg, mert sok meleget lát felvonulni az utcán.

11zuzuki (törölt) 2012.02.28. 10:41:25

@Pilar Ternera:
A Kilencvenes évekről beszéltem.Szépen,lassan egyre inkább elfogadottabb lett.Mint ahogy azt az első hozzászólásomban leírtam.Ma már eljutottunk volna a teljes elfogadás szintjére.A vita meddő...

2012.02.28. 10:42:28

Csak tudnám, miért is kell a 'homofóbiát' kriminalizálni, és ördögűzés tárgyává tenni. Olyan ez a "homofób" a szátokból, mint a "pedofilpap". És olyan őszintén is cseng.

Érdekes, hogy vörös atyáitok úgy ütötték a buzit, mint a sz.rt, s pedofilozni is azok pedofiloznak, akik lelkének a Kohn Bandita a prófétája :)

Ha én, teszem azt, homofób vagyok, sőt ezt büszkén vállalom, (pl. még a mélységesen tisztelt Shakespeare, Michelangelo, és a többi, saját neméhez vonzódó igazi nagyság ellenére is) miért vagyok én az emberiség ellensége, drága libernyák barátaim?

Egyébként meg ténylegesen nem is velük van a baj, hanem hogy hájpolva lettek, hogy politikát és divatot csináltatok az ügyükből, a saját élvezetetekre, meg a gazdag és befolyásos buzik pénzéért cserébe.

pilar ternera 2012.02.28. 10:44:44

@11zuzuki: igen, erre mondtam én azt, hogy akkor MÉG nem volt "divat" erről beszélni. túl közel volt még a 40 év szele...

Kotkodus 2012.02.28. 10:46:22

@CarlosPerez: "ez a zsákutca probléma mindig újratermelődik, a homoszexualitás nem öröklődik, és a hajlamosító gén mindig felbukkan ok nélkül
az állatvilágban elsősorban olyan fajoknál figyelhető meg, ahol szigorű hierarchia van a csoporton belül, pl kutyafélék, hiénák, egyes majomfajok. Kivétel persze itt is van, pl a lúdfélék vagy a pingvinek."

köszi, nem ismertem a jelenség genetikai hátterét. ajánlom válaszodat @vernarancs: -nak...

pilar ternera 2012.02.28. 10:46:52

@ekszvájzed: legyél nyugodtan homofób,csendben, otthon (ahogy a melegektől is elvárjátok ezt), de ne menj oda megdobálni, kirekeszteni őket. ennyi. ha nem teszed, veled sincs baj, ahogy nekem az otthon ülő melegekkel sem.

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 10:48:53

@Pilar Ternera:
ha mutatnak két embert, akiről csak azt tudod hogy az egyik meleg, a másik nem az, és megkérdezik, hogy ki mellé szeretnél ülni a buszon, akkor mit válaszolsz?
mert én azt,, hogy az mellé, aki nem meleg. Ez a természetes homofóbia, amivel semmi baj nincs. (ez olyan, mint annakidejéén a pirézek elutasítottsága: akiről senmmit nem tudok, azt elutasítom, és mivel a pirézekről senki nem tudott semmit, ezért sokan utasították el)
a homofóbiával akkor van baj, ha emiatt valamilyen kár, hátrány, bántódás éri a másikat.

pilar ternera 2012.02.28. 10:57:16

@CarlosPerez: én a mellé ülnék, aki jobban öltözött, tisztábbnak tűnik, szimpatikusabb, stb. ennyi.
ez már egészségtelen?

egyébként egyetértek.

Kacsura 2012.02.28. 10:57:37

@Pilar Ternera: De ne lásson! Megzavarja, nem érti, nem neki való, sorolhatnám.
Szerintem a legtöbb embert valóban nem érdekli a másik ember nemi hovatartozása, amíg az nem "tolja bele a képébe".
Valahol az ember úgy érzi, hogy ez az egész nem természetes. Egyébként kíváncsi vagyok, hány szülő van a kommentelők között. Óhatatlanul szóba kerül otthon ez a téma, lévén az egyik gyerekem kamaszkorú, nyilván nem az van mondva, hogy le kéne lőni őket, börtönbe zárni, vagy ilyesmi, mindenkinek magánügye ez. Pont ezért ne csináljon belőle közügyet.
Bocs, ha kicsit zaklatott voltam.

pilar ternera 2012.02.28. 11:02:27

@Kacsura: szülő vagyok. nem is nagy a gyerekem. de mi igenis beszélünk róla, mert pl. hallotta a kifejezést a TV-ben. nem értette. elmagyaráztam. elfogadta. ha mostanában szóba kerül ilyesmi, ő hangoztatja, hogy ebben semmi különös nincs, ő (pl. egy zenész) a fiúkat szereti és kész. az ő dolga.
nem bonyolult ez, nem kell misztifikálni vagy fintorogva, kommentálva magyarázni és akkor nincs gond.

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 11:03:38

@Pilar Ternera: de a kérdés arra vonatkozott, hogy ha semmi mást nem tudsz róla (nem is láttad)

Gábor a Jobbszélső 2012.02.28. 11:06:26

felőlem lehet buzi bárki.
Ellenben nem akarom, hogy családot alapíthassanak, nem akarom, hogy buzifelvonulásokat tartsanak, nem akarom, hogy kérkedjenek azzal, ha buzik!
Akinek nincs meg az egyik keze, az nem tud zsákot cipelni. Nincs ezzel semmi baj, csinál mást.
két ffi vagy két nő szerintem nem alkalmas családalapításra, ez sem baj, csináljanak mást.
Nekem van buzi kollégám, vele pont olyan a kapcsolatom, mint a nem buzi kollégámmal. Nincs vele semmi bajom, éli az életét. De nem vesz fel rózsaszín felsőt, és nem reklámozza, hogy ő buzi lenne. Ezzel nincs is így semmi baj.

Kacsura 2012.02.28. 11:08:30

Nem hinném, hogy misztifikálnánk ezt a dolgot, elég hülyeség is lenne.
Egszerűen az a véleményem, hogy a gyerekeknek elsősorban mi szülők, aztán ovi, iskola, és a társadalom mutat valamilyen utat. Nem tartom jónak a melegfelvonulást. Ennyiből a kurvák is felvonulhatnának, meg mit tudom én kicsodák. Bocs.

pilar ternera 2012.02.28. 11:12:45

@Kacsura: én sem azt mondom, hogy ezt támogatom teljes mellszélességgel. de ha ez megy épp a híradóban, amikor a gyerek is a szobában van, nem kapcsolok át hisztérikusan. ennyi.
és főleg nem megyek oda megköpködni őket.

Kacsura 2012.02.28. 11:17:52

Megköpködni én sem. De nem fogom azt mondani a gyereknek, hogy kisfiam -kislányom ez tök természetes amit látsz.
Lehet, soha nem fogjuk megtudni miért alakult így, már aki "valóban" homoszexuális.
Kövezzetek meg érte, sajna érzem valahol én is ezt a "divatot csináltunk" belőle dolgot.

pilar ternera 2012.02.28. 11:27:35

@Kacsura: én azt mondom neki, hogy az ő dolga. az a lényeg, hogy boldog legyen úgy, ahogy van. lehet, hogy ez pepitában az, hogy tök természetes? lehet...

aki pedig divatból lesz meleg (sztem ilyen nincs, max. beszélni róla "divatosabb", mint régen), azt szívből sajnálom!

2012.02.28. 11:42:25

@Pilar Ternera:

Nem is megyek én őket ütni, Isten őrizzen, nem bántok senkit se én, se szóval, se tettel, csak csendben, otthon szurkolok, hogy győzzön az igazság :)

Egyébként meg, ha ti ettől vagytok boldogok, ha mutathatjátok, hogy ti vagytok, és örültök, meg boldogság van, és vannak a gonoszok, akiknek ellenálltok, meg küzdötök ellenük, hát akkor miért megy a sírás, ha igazi a harc?

Fogjatok, nosza, tojást ti is, és dobjátok vissza, viszonozzátok az ütlegeket, álljatok nemes bosszút, ahogy fajüldözött testvéreiteknek is sugalljátok ...

Tudjátok, voltak a görögök, meg Róma, stb. ma meg még ott pl. a Távol-Kelet, (nem ám az egésze) a maga teljes varázsában, de vannak helyek meg körök, ahol néhány cucc akkor sem fért, és ma sem nem fér bele a képbe.

És (sajnos?) örök igazság az, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni, mert sírás a vége, meg fogaknak csikorgatása ...

pilar ternera 2012.02.28. 11:50:31

@ekszvájzed: nem nagyon értem a megszólítást! miért nekem címzed ezeket?

egyébként nem hinném, hogy a tojásdobálásra tojásdobálással kéne válaszolni...

2012.02.28. 12:00:05

@Pilar Ternera:

Akkor válaszoljanak a megdobáltak és szidalmazottak az eddigi sértett picsogással, és a kegyetlen üldöztetést panaszló visítozással tovább, én benne vagyok ... :)

Nem te írtad véletlenül nekem az előbb azt, hogy nyugodtan lehetek homofób, csak maradjak ki a balhéból, és csendben kussoljak otthon ??? :)

Erre próbáltam reagálni, elnézést, ha kissé hosszabbra sikeredett, és más tematikára is rákanyarodott, de úgy éreztem, a gondolatmenet összefügg. Bocseszka. :)

pilar ternera 2012.02.28. 12:04:34

@ekszvájzed: azt igen, én írtam, de akkor én sem voltam világos. nekik sem kell a mellüket veregetve hirdetniük, hogy melegek, ahogy neked sem, hogy homofób vagy. erre utaltam.

vernarancs 2012.02.28. 12:05:41

@Fisk: A tenyen akkor sem valtoztat. Az etkezes elsodleges funkcioja a taplalkozas megis eszel olyankor is amikor nem vagy ehes csak jol esik mondjuk egy fagyi. Ettol meg az eves lenyege a taplalkozas mint ahogy a dugase a szaporodas. Biologiai ertelemben. Majd ha felsos leszel tanulni fogod ;)

2012.02.28. 12:20:29

@Pilar Ternera:

Nem hirdettem, csak szelíden kérdeztem, hogy miért bűn.

Mert tényleg, miért is az, ha egy adott helyzet szülte motiváció hatására valamilyen úton-módon, ám civilizáltan a tudomására hozom embertársamnak, hogy nem osztom átlagostól eltérő nemi identitását?

Hol vertem a mellem, vagy említettem, hogy verni akarnám?

Fisk 2012.02.28. 12:21:17

@vernarancs: nem teljesen helytálló a hasonlat, mert táplálkozás nélkül megpusztulnék egy hét alatt, míg dugás nélkül max ideges leszek hosszú távon és túl sok fórumba írogatok be. Táplálkozásnál az elsődleges funkció 99%-ban a lényeg, dugni meg 99%-ban nem azért fogok, hogy utódot nemzek, hanem, hogy jól érezzem magam/unaloműzésből/másnak tegyek kedvére stb.
Ilyen logikával a gyermeket nem vállaló hetero pár is beteg...

Fisk 2012.02.28. 12:23:12

@ekszvájzed: légy rá büszke nyugodtan, hogy homofób vagyok, bár akkora hülyeség, mintha én arra lennék büszke, hogy nem érdekelnek a buzik. Mintkettő tény, csak egyikre se kell büszkének lenni.

radiocsend 2012.02.28. 12:25:01

Na most kb. két fajta meleg van
1) akin látszik
2) akin nem látszik
ez ugye csak annyit takar, hogy mennyire lett (fiú esetén) feminim külső-belső jelekkel ellátva az adott egyén.
minél inkább, annál inkább számíthat a társadalom megvetésére. a társadalom viszont csak azokból tud ítélni, akiken látszik, akiken nem látszik, azokat rendes, becsületes heteroknak hiszik, ahogy engem is.

nagyvonalakban, mindenféle tudományos igényesség nélkül szerintem három fő lépcsőfoka van a homofóbiának:

1) az abszolút elutasító: akár látszik rajta, akár nem, menjen mind kemencébe, fúj, undorító, meg a Biblia (aminek egyébként az eredeti szövegében két ember került megteremtésre egyesek szerint, nem egy férfi és egy nő, csak a későbbi fordításokba kerültek nemek, mindegy), szóval el kell égetni őket mind a pokol forró kínzó tüzén, különben romlásba viszik a magyarságot

2) a polkorrekt homofób: „nekem semmi bajom a melegekkel, de ne lássam őket az utcán”, addig nem zavarja a dolog, amíg nem látja vagy nem tud róla, de ahogy megtudja már egy munkatársáról (akin nem látszik), akkor már húzódozik, s onnantól már nem tudja ugyanúgy kezelni vagy sehogy sem, igazából ugyanúgy undorítja mint az első csoport, csak visszatartja magát

3) a szelektív homofób: aki elfogadja az akiken-nem-látszik csoportot, de az akiken-látszik csoportot nem. bevallom, magam is ebbe a csoportba tartoztam sokáig, tán néha tartozom most is, még melegként is. egyszerűen dühített, hogy a feminim melegekből, meg a parádéból fognak engem is megítélni, pedig én nem olyan vagyok, hanem máshogyan vagyok más.

szerintem a cikk írója, és az amúgy szimpatizáló hozzászólók egy része is ebbe az utolsó csoportba tartozik, azaz persze, a buzik jó fejek, de néha túlzásba viszik a buziságot, pedig nem kéne.

szerintem egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a feminim férfi jelenségével, ha valaki már túl feltűnően feminim, a hangja, a gesztikulációja, az öltözködése, akkor őt már megbélyegzik, hogy hirdeti a buziságot, ahelyett, hogy mélyítené a hangját, mert öltözne férfiasan, stb. pedig amúgy senki nem várhatja el egy egyéntől, hogy valamit amit ösztönösen érez, és nem döntés volt, akkor azt változtassa meg. holnaptól legyen mély a hangod, s ne a piros legyen a kedvenc színed! ez így nem megy. pont mintha egy heteronak mondanánk, hogy holnaptól szeresd a saját nemedet, mert a többség ezt kívánja meg. nettó hülyeség.

és melegként engem is zavarnak a túl lányos fiúk, de egy travival történő hosszabb beszélgetés után (ugye homofób / akin-látszik szempontból ez a kategória a legalja) szépen lassan rájöttem, hogy melegként én is homofób, vagy férfi-fenimim-fób vagyok. s nem mondom azt, hogy már a végletekig toleráns vagyok, de legalább észreveszem, ha egy embert nemcsak a teljesítményei alapján ítélek meg. erre példa kicsit az RTL- kb. mindenki lebuzizza az egész céget, hogy aztán ott mindenki, meghogy a Kolosi, etc., undorító fertő az egész. de mellékesen a legnézettebb csatorna (ráadásul többségében heterok nézik), szóval papírforma szerint (azaz a nézettségi adatok szerint) a legügyesebb szakemberek ott vannak (most függetlenül attól, hogy úgy általában az egész televíziózással milyen problémák vannak).

egyébként ha bizalmasabb baráti körben felmerül ez a téma, én azt szoktam mondani, hogy a kézfogással lehet lemérni a homofóbiát. zavarna-e, ha két férfi kézenfogva menne el az utcán. mert mondjuk a csók már túl sok, s sokan rávágják, hogy de az a heteroknál is zavarja, amikor a buszon csókcsata van. de a kézfogás igazán nem túl erotikus mozdulat, szóval nem az a kategória, amit csak a hálószoba négy falai közt megengedett, úgy általában. régebben kipróbáltam a belvárosban ezt a kézfogósdit, este, uszkve 200 méterenként szóltak be. egy gyorsétkezdében pedig az asztal alatti kézfogást egy rostos köpéssel honorálta a szomszédos asztalnál ülő állatpolgár. ilyenkor jön az öncenzúra, és több évnyi hunyászkodás után most már igényem sincs arra, hogy a párommal kézen fogja menjek az utcán, a társadalom kinevelt.vagy inkább meg.

s szerintem ez az egész buziparádé is arról szól, hogy túl sok a feminim fiú, amivel nem tudunk mit kezdeni. amikor ment még a Love parade, kb. ugyanaz a koreográfia, kamionokon táncoló, hiányos öltözetű emberek.. szóval hogyhogynem az senkit nem zavart, hogy vizespólós lányok smárolnak és senki nem akart ellentüntetni, hogy közerkölcsetlen, de ugyanez buziban már elfogadhatatlan. egyébként meg maga a melegfelvonulás is csak 5-10 éve probléma, előtte kb. nyugodtan és eseménytelenül ment le az összes, annek is vannak okai. mindemelett a szervezőknek is fel kellene mérni a magyar társadalmi valóságot, s nem ajtóstul kéne a házba rontani, plusz eldönteni, hogy polgárjogi harcot akarnak vagy egy jót bulizni, a kettő együtt nem fog menni. szóval én egyelőre melegként sem mennék ki felvonulni.

és még egy adalék: nincs olyan, hogy meleg közösség, a melegek nem alkotnak közösséget, mint pl. az etnikumok. szét vannak szórva térben is, meg társadalmi csoportok között is, s nincs még egy olyan csoport, ahol az egyes tagok ennyire különböznének egymástól, s gyakran az akiken-nem-látszik egyedek sem találják meg egymást. úgy voltunk jó haverok egykori csoporttársammal évekig, hogy nem tudtuk egymásról, hogy mindketten melegek vagyunk. ami persze részben megint az öncenzúrából adódik, hogy még csak utalni sem utalok senkinél arra, hogy nem jönnek be a lányok. sokkal elfogadottabb a hazudozás, abból nincs baj, a velem kapcsolatban lévők heterok sem akarnák, hogy megtudják az igazat, sőt, ez a hazugság Istennek is tetsző, ugyebár. a többségi társadalom előtt, szüleim előtt, munkatársaim előtt, mindenki előtt egyszerűen szégyellem, hogy meleg vagyok, az élettől pedig egy nettó kicseszésnek tartom az egészet. mégha észérvekkel ezeket meg is tudom cáfolni, akkor sem érzem máshogy, és persze nagyon szar volt a pubertás, sok szuicid korszakkal, s teljesen egyedül mindenféle segítség nélkül végigvinni az egészet és kitalálni teljes titokban, hogy akkor ez mi és most mi lesz. nem volt jó, na. és miután látsz egy meleget, akit a szülei kértek meg coming out után, hogy akkor inkább ne menjen többé haza, utána már te is kétszer meggondolod, mielőtt elmondod otthon. vagy bárkinek.

a tolerancia csúcsa egyébként az lenne, ha kurvára mindenki leszarná, hogy ki meleg és ki nem, függetlenül attól, hogy látszik-e vagy nem rajta, de erre kevés ember képes. az átlag hetero, ha meglát egy feminim fiút, valahogy nem tud vele nem-foglalkozni, muszáj magát azonnal megkülönböztetnie valamilyen megjegyzéssel, hogy ebben a társadalmi térben ő a normális, nem a másik. pedig olyan nincs is.

2012.02.28. 12:26:57

@Fisk:

Egész nyugodtan büszke vagyok rá, hogy homofób vagy! :D

pilar ternera 2012.02.28. 12:28:49

@ekszvájzed:

"Ha én, teszem azt, homofób vagyok, sőt ezt büszkén vállalom, "

ezt nem te írtad? ebből gondoltam....

ki mondta, hogy osztanod kéne "átlagostól eltérő nemi identitását"?

csak nem kell fóbiásnak lenni tőle...

Fisk 2012.02.28. 12:28:58

@ekszvájzed: fránya magyar nyelv.:)

2012.02.28. 12:36:42

@Pilar Ternera:

A "ha" meg a "teszem azt" kitétel szerinted mire utal? ...

Egyébként ha egy ilyen blogban nicknevű hozzászólóként sziklaszilárdan azt állítom, hogy az vagyok, vagy nem vagyok az, mennyiben minősül önpropagálásnak, vagy provokációnak?

Más:

Feltételezem, azzal szemben, aki valami módon érezteti velem, hogy ő micsoda, tisztázni kell vele előre mindent, nehogy félreértések adódhassanak ...

pilar ternera 2012.02.28. 12:40:50

@ekszvájzed: igen, ez így kétesélyes....

de ha nem a saját véleményed képviseled, akkor minek az egész? csak kérdezem...

pilar ternera 2012.02.28. 12:44:16

@radiocsend:

sztem nagyon pontos képet festettél. és nagyon szomorút is...

2012.02.28. 16:23:50

@Pilar Ternera:

Neked, a pacifistának is, de másoknak, a propagátor széllibsiknek is, mert megint többes számban fogalmaztam, és elragadtatván magamat így a könnyebb.

Itt az a kérdés, kikkel tartok, és kikkel nem. A saját véleményem maga a kérdés: a homofób miért üldözendő boszorkány, miért az emberiség salakja a homokossággal szemben?

Minek az egész, minek is? ... Mert egy ilyen tolerancia-hadjárati elemmel, mint ez a cikk is, megint beleb.sszák a csóvát a lőportárba. És hagynemá csak ők, a szegény megnemértettek legyenek az üldözöttek ...

Az a kérdés, kik keverik a nagyobb gyetvát, és mellettük kik próbálnak meg egy 'normális' világot megtartani, amelyben fennmaradhat az emberi faj, meg a civilizációja (különböző kultúráival együtt, melyekbe vagy belefér a buzulás közszférában való reklámozása, vagy nem).

A társadalmi és kulturális egyensúly fenntartása azonban nem azonos a szélsőségek térnyerésével, sem a szexuális és egyéb devianciák, sem a velük szembehelyezkedő politikai radikalizmus értelmében.

Az alapfelütés az volt, hogy a buzi önhibáján kívül az, ill. a másik meg, ezzel szemben, hogy mások viszik bele. Ezen vitatkozni meg értelmetlen, mert mindenki magyarázza a magáét. A pro-homokosok szerint a hajlam az emberrel születik, csak ki kell hozni belőle. Jó vicc: a gyilkosság is ilyen, mégse buli, ha valaki ki akarja hozni ...

A másik nagy kérdés az, hogy a propagálásnak mi a célja? Mert ha az elfogadtatás, és az intolerancia legyőzése, akkor itt, mifelénk ez tévedés. Még a hónapos büdös zokni szagát se fogják megszeretni, vagy tolerálni, még akkor sem, ha flitterrel szórják be, és bájmosolyt festenek rá.

Ha pedig nemes célját elérni a dolog jóideje nem látszik, akkor további folytatása csak annak direkt bemutatása, mekkora egy intoleráns, rohattnáci, antihomokos nép ez a magyar itten. Akár egészen odáig is, míg valaki felbérel megint egy kommandót, hogy ezúttal a klubos fiúkon mutassa be, mit csinálna egy kukluxkán, ha lenne.

Lehet itt hivatkozni, homo szokás szerint, hogy debezzeg nyugaton ez milyen jó hepaj, hát tudjátok mit?

Hozzátok nekem ide a Nyugatot, a közmoráljával, a közbiztonságával, a bérszínvonalával, a szolgáltatási díjaival, meg az adószázalékaival, a színvonalával, és felőlem akár mindennap dzsemborizhattok, akár az utcánkban is, engem aztán nem fog zavarni :)

Addig azonban viseljétek el, hogy momentán az állandó nyomulásotok csak újabb és újabb köpés az ország arcába, több mint egy évtizede már.

2012.02.28. 16:27:52

Bocs a nagybetűs rész az előbb lemaradt: "a Nyugatot ... aZ ÁLTALÁNOS ÉLETszínvonalával, és felőlem"

junkiemano 2012.02.28. 17:57:19

@radiocsend: Erről van szó, aki túlságosan feminin, nagyon meg akarja mutatni, hogy ő meleg, azzal egyszerűen nem tud mit kezdeni a társadalom. Még sok másik meleg sem, ahogy te is érzel.

De ez persze igaz bármilyen nemű szélsőségre. Sokan akarják megmutatni teljes energia ráfordítással, hogy ők bizony kilógnak valamivel (pl a nagyon punkok szétszúrkodva, stb.), amivel a legnagyobb baj, hogy ellentétes hatást érnek el.

Az írás kritika a szemellenzős meleggyűlölők ellen, de legalább annyira azok ellen, akik a társadalmat erre az ellenérzésre ösztönzik, a nagy elfogadásért "küzdve", meleg létükre.

steverubellreborn 2012.02.28. 20:48:56

@Zöldkabátos: dél afrikában alkotmányos joga van a melegeknek házasodni azt mégsem születik ettől kevesebb gyerek.
ha meg annyira fontosak a hagyományos értékek máris beléphetsz egy prostitúció felszámolásáért kűzdő társaságba

steverubellreborn 2012.02.28. 20:51:16

@ekszvájzed: A saját véleményem maga a kérdés: a homofób miért üldözendő boszorkány, miért az emberiség salakja a homokossággal szemben?

figyelj teremtés koronája, az lesz a szép, amikor eléd áll a gyereked és közli,hogy meleg vagy feleséged jelenti be 10 év házasság után,hogy rájött,hogy leszbikus és elhagy egy nőért.

steverubellreborn 2012.02.28. 20:52:34

@ekszvájzed: melyben fennmaradhat az emberi faj, meg a civilizációja (külön

ha annyira szaporodásvágyad van akkor ne húzzál kotont.

steverubellreborn 2012.02.28. 20:54:31

@radiocsend: z átlag hetero, ha meglát egy feminim fiút,

mintahogy nincs átlag buzi úgy átlag hetero pasi sincs,mellesleg egy hetero pasi is lehet nőies és egy meleg is lehet teljesen macsó bika külsejű.
meg egyébként is, azzal sincs semmi baj,ha egy férfi feminim.

steverubellreborn 2012.02.28. 20:56:53

@ekszvájzed: ok ha pofán baszlak mert hetero vagy az úgy elég harc? vagy elég ha kirúgatlak az állásodból?

steverubellreborn 2012.02.28. 20:58:27

@pucros: te akkor nem láttál egy "átlag" ázsiai férfit: ott kifejezetten előny ha a férfi nőies, lágy.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:00:16

@radiocsend: indemelett a szervezőknek is fel kellene mérni a magyar társadalmi valóságot, s nem ajtóstul kéne a házba rontani,

mond, van olyan városi buli ahova a szervezők előírják a spontán odaérkező zembereknek,hogy milyen ruhában jöjjenek?
most nem Ománra vagy az Emirátusra gondolok.

Zöldkabátos (törölt) 2012.02.28. 21:00:28

@steverubellreborn: Kínában meg nem szabad, és mégis nő a lakosság száma :) Természetesen nem ezen múlik.

Én nem foglaltam állást se a hagyományos,. se a nyugati modernnek számító értékek mellett vagy ellen. Ha viszont leírtam volna a saját álláspontom, mindenki elküldött volna anyámba :)

steverubellreborn 2012.02.28. 21:02:35

@radiocsend: g a parádéból fognak engem is megítélni, p

engem a büdös életben nem ítéltek meg a travik és ridikülóbálósok alapján.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:04:19

@Zöldkabátos: ez egy tarthatatlan álláspont és semmi alapja nincs. olyan,hogy hagyományos érték meg nincs,mert fikció, főleg,hogy már nem az egyházi iránymutatások alapján éljük az életünket,mellesleg az orális szex is bűn...

steverubellreborn 2012.02.28. 21:07:17

@Pilar Ternera: aki pedig divatból lesz meleg (

ez már csak azért sem lehetséges,mert ki az aki divatból köcsögözést akar hallgatni? ha meg az előny lenne már miden második ember az lenne.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:10:06

@vernarancs: mint ahogy a dugase a szaporodas.

tévedsz az evolúciós termék,hogy az ember peteértéstől függetlenül is képes a szaporodásra.
erre még a törpecsimpáz (bonobo) képes, és neki is csak pár perc a szex,de ott sincs orgazmus.igaz az is evolúciós termék.
mellesleg te komolyan azt gondolod,hogy a nők imádnak teherbe esni?

steverubellreborn 2012.02.28. 21:12:32

@ekszvájzed: vannak helyek meg körök, ahol néhány cucc akkor sem fért, és ma sem nem fér bele a képbe.

gyakorlatilag minden társadalomban és kultúrában volt a homorotikának szerepe akár férfivá avatás során is, vagy pont a vallás tette lehetővé a szabad megélést a homoerotikus késztetésnek

steverubellreborn 2012.02.28. 21:13:32

@Kacsura: . De nem fogom azt mondani a gyereknek, hogy kisfiam -kislányom ez tök természetes amit látsz.

na, jó és mi van ha 13-14 évesen közli,hogy meleg vagyok?

steverubellreborn 2012.02.28. 21:15:34

@Kacsura: Nem tartom jónak a melegfelvonulást

ha te olyan erkölcsösen neveled a gyerekeidet akkor pont egy kb 2 órás felvonulás fogja őket átbillenteni?:))

ez valahogy életszerűtlen..

steverubellreborn 2012.02.28. 21:18:45

@Gábor a Jobbszélső: két ffi vagy két nő szerintem nem alkalmas családalapításra, ez sem baj, csináljanak mást.

te se reklámozd a jegygyűrűddel,hogy képes vagy és ne kérkedj,hogy hova jársz nyaralni a feleségeddel.

mellesleg a házasság egy polgárjogi aktus,két nagykorú cselekvőképes ember kell hozzá.

ha nem így lenne, akkor a melegek nem lennének alkalmasak semmilyen polgárjogi szerződés megkötésére.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:20:32

@Kacsura: másik ember nemi hovatartozása, amíg az nem "tolja bele a képébe". ű

akkor máris tiltsuk be a legénybúcsút meg nyilvános esküvőt!ne kérkedjünk! főleg kiskorúak előtt ne!

steverubellreborn 2012.02.28. 21:22:02

@CarlosPerez (csikolámolá): mert én azt,, hogy az mellé, aki nem meleg. Ez a természetes homofóbia, amivel semmi baj nincs. (

ezt majd mond a gyerekednek is,ha kiderülne róla,hogy meleg.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:23:23

@ekszvájzed: az egyházban található kb 40 %-os meleg papságról se feledkezz meg..

steverubellreborn 2012.02.28. 21:26:02

@CarlosPerez (csikolámolá): gy gyermeket nevelő meleg párnár is azt jelenti, hogy nem teszik ki olyan hatásoknak a gyereket, amely a későbbiekben rossz hatással lehet rá.

tényleg, akkor miért vannak állami gyerekotthonok,meg elhanyagolt gyerekek tízezrei ha akkora a védelem heteroéknál?

steverubellreborn 2012.02.28. 21:28:14

@11zuzuki: e a munkahelyen sem volt konfliktusa a meleg kollégának...sőt.Elfogadtatni valamit pedig nem úgy kell,hogy polgárpukkasztással operálo

ja ez akkor volt, amikor a melegek 95% rejtőzködött és heterónak adta ki magát,hogy ne tegyék pokollá az életét,mellesleg azt had döntse el az adott kisebbség,hogy milyen eszközökkel akarja elérni az elfogadtatást.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:30:32

@11zuzuki: neked nagyon nincs rendben a férfi identitásod.félsz a feminim dolgoktól vagy amit annak tartasz.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:32:21

@vernarancs: Mig a szexualitasnak az elsodleges funkcioja a szaporodas

nem, ez csak az állatvilágban van így.az embernél van orgazmus és peteéréstől független szexuális együttlét iránti vágy.

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 21:34:50

@steverubellreborn: kábé a felét olvastad el, vagy értetted meg annak, amit írtam

steverubellreborn 2012.02.28. 21:35:08

@Garma: Így jogosnak érzem azt, hogy csak a hetero kapcsolatban élő párokat ismerik el családnak.

miért,az egyszülős háztartás gyerekkel nem család? vagy akit a nagyszülei vagy a testvérei nevelnek?

steverubellreborn 2012.02.28. 21:38:29

@CarlosPerez (csikolámolá):
arra gondolsz,hogy nem veszem észre,hogy burkoltan nyomod a keresztény erkölcsöt? és csak az a helyes?

már leírtam, olvass vissza: a házasság polgárjogi aktus és nem erkölcsi kategória.

CarlosPerez (csikolámolá) 2012.02.28. 21:40:16

@steverubellreborn:
"már leírtam, olvass vissza: a házasság polgárjogi aktus és nem erkölcsi kategória."
szerintem is.
Egyéb kérdés?

steverubellreborn 2012.02.28. 21:41:07

@Garma: . Ez az ellenérzés egyidős az emberiséggel, ugyanis természetellenes.

a homoerotikus vágy egy idős az emberiséggel, és jó,hogy nem lesz mindenki egyforma, és 5-8 % mindig bi vagy meleg.
pont jót is tesz a túlnépesedés ellen.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:42:54

@CarlosPerez (csikolámolá):

olyan nincs,hogy egy gyereket ne érjen rossz hatás akárhogy is igyekszik a szülő, van ilyen mert az élet része.ha csak nem egy búra alatt élik az életüket.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:46:34

@CommentR: a valaki heteróként nem boldogulna, akkor elég csak megszellőztetni némi kis buzihajlamot, és máris beindul a sztárgyár.

érthetlen,hogy te még miért nem melegedtél be érte,hiszen dupla fizu jár érte.
azt meg,hogy köcsög biztos csak a naaagy társadalmi szeretet jeleként használják nyakra-főre.

steverubellreborn 2012.02.28. 21:55:01

@zum trucc: igazi család és persze gyerek nélkül elég üres az élet.
és van, akinek a gyerek és család ellenére is kalapszar az élete,elég ha körbenézel és látod a zembereket az utcán,majd kicsattannak a boldogságtól.

steverubellreborn 2012.02.28. 22:04:51

@Szumi: igen, biztos, rólad kellene példát venni.
egyébként homofóbia nélküli hetero pasi is létezik,akinek vannak meleg barátai is.a normálisabb fajta az amszterdami pridera is eljön.

zum trucc 2012.02.28. 22:30:38

@steverubellreborn: Fogalmazzunk precízen:
a boldogtalanság elegendő feltétele, ha valaki buzi.
Család, gyerekek: a boldogság szükséges, de nem elegendő feltételei. Szerintem.

zum trucc 2012.02.28. 22:32:35

@steverubellreborn: "a normálisabb fajta az amszterdami pridera is eljön. " Nem. Oda csak magukból kifordult állatok mennek el. Az önmutogatás visszataszító és ellenszenvet ébreszt a "normálisokban" (=heteró).

vernarancs 2012.02.28. 22:41:39

@Fisk: biologiai ertelemben teljesen mindegy, hogy neked a fagyizas vagya dugas jelent nagyobb elvezetet. Nem azt mondtam, hogy eves nelkul nagyobb szarban vagy mint dugas nelkul, hanem arra probaltam peldat hozni, hogy van mas letfontossagu cselekedet is amit kedvtelesbol is csinal az ember. De alapvetoen nem is errol volt szo a buzakkal kapcsolatban.

vernarancs 2012.02.28. 22:47:12

@steverubellreborn: ugyan mar. a nemi szerved akkor is elsosorban a szaporodas miatt van. period. az, hogy masra is jo hasznalni az MINIG masodlagos lesz, akarmit is gondolsz.

vernarancs 2012.02.28. 22:51:01

@steverubellreborn: speciel ez sem igaz. a delfin is szexel kedvtelesbol. revidialom magam, nem a szexualitas hanem az elsodleges nemi szervek vannak a szaporodas miatt. tovabbra is tartom, hogy a homoszexualitas egy evolucios zsakutca, egy defekt. hiab tudnak jokat elvezni a homarok is :)

steverubellreborn 2012.02.28. 23:11:24

@zum trucc: vannak boldog buzik is.
van, akinek családja és gyereke is van, van, aki anélkül is boldog.

steverubellreborn 2012.02.28. 23:13:54

@vernarancs:

értem, akkor már csak a kérdés,hogy miért is találták ki az orgazmust, meg miért nem kell peteérés.

mellesleg akkor a melegek is tudnak gyereket csinálni mert szervük nekik is van, spermájuk termékeny méhük egészséges, teherbe tudnak esni.

steverubellreborn 2012.02.28. 23:18:48

na meg a riói karnevál a csöcsös nőkkel:)

mellesleg én voltam a haverommal, eszméleten jó jelmezeket láttunk

Az önmutogatás visszataszító és ellenszenvet ébreszt a "normálisokban" (=heteró).

ritka gusztustalan és ordenáré típus a legény/leánybúcsúztató partizó pasi és nő is.matt részeg és teljesen kifordul önmagából midenkivel dugni akar vagy azt hiszi,hogy vele akar mindenki.

ha meg erkölcs: akkor holnaptól padlógázzal a prostitúció felszámolására!

steverubellreborn 2012.02.28. 23:19:26

@Gábor a Jobbszélső: ne kérkedj a családi fotóalbummal se!

vernarancs 2012.02.29. 00:53:36

@steverubellreborn: a ferfi orgazmus egyszeru, anelkul nem nagyon van ejakulacio. A noi orgazmus felesleges :DD (viszont a noi nemi szerv nem sokban kulonbozik a ferfi nemi szrvtol, tehat a mukodese is hasonlo) De a viccet felreteve eleg egyertelmu az orgazmus szerepe. A himivarsejt akkor jut a megfelelo helyre ha biztosan elerte a megfelelo poziciot a penisz. Ez szerintem nem szorul kulonosebb magyarazatra.
A melegek is tudnak szaporodni, viszont potencialisan nem fognak, mert az erdeklodesuket kepezo egyedekkel nem tudnak. Ahogyan egy heteronak sem all fel ha egy azonos nemu egyed mutogatja az elsodleges nemi jelleget, egy homarnak sem all fel ha egy kulonbozo nemut lat puceran.

CommentR 2012.02.29. 06:55:54

@steverubellreborn: Látom, te is abba a kategóriába tartozol, aki "pénzért bármit". Én viszont azt a tábort erősitem, akik szerin van amit semmi pénzért...

zum trucc 2012.02.29. 08:47:35

@steverubellreborn: persze, és érdekes lenne még "egy kis lila kígyó sárga fejjel" (Nagy Lajos: Képtelen természetrajz).
Gyerek nélkül igen ritka, szinte kizárt a boldogság--szerintem. A magát boldognak mondó ember, az lehet, hogy gyakoribb.

2012.02.29. 09:56:13

@steverubellreborn:

Már leírtam, mi a véleményem arról, ha 'pedofilpapoztok'.

Most is azt írom: ha a buzik 'buzipapoznak' akkor vagy ne gyalázzák az Anyaszentegyházat, hiszen lelki rokonaik vezetik azt is, vagy pedig buzizzák / pedofilozzák le az ő baráti köreik felekezeteinek szintúgy kevéssé ártatlan vezetőit is.

Uncsi.

2012.02.29. 10:02:07

@steverubellreborn:

És ha úgyis mindenbe az égvilágon bele lehet látni a homoerotikát, akkor tényleg mindenbe beleláthatja az, aki bele akarja látni.

Végtelen körök. Van akinek már csupán két azonos nemű személy bármilyen, akár totál közömbös szituációban együtt már homoerotika ...

Ilyen alapon akár még a Waffen-SS is, benne azzal a rengeteg, szado-mazo cuccos pasival már egyenesen a népművészeti cserépedények kirakodóvására, nemde? :)

2012.02.29. 11:47:09

@steverubellreborn:

Jah, és tényleg: az agresszív hozzáállású visszakérdezős beszólásodat meg csak most olvasom. Derék dolog ez, igazán. Remélem, semmi személyes ...

Én például nem az aljas módszerekről beszéltem, amiket e szerint veletek szemben alkalmaznak (?) hanem a becsületes viszont-kiállásról, a szivárványos parádézás közepette.

De hát ebből is látszik, hogy valójában mik is vagytok ti, ha tudat alatt (?) inkább ezeket a módszereket preferálnátok ... Csupa sunyi hisztiző ...

steverubellreborn 2012.02.29. 12:19:52

@CommentR: jót röhögtem, ez egy irónia volt:)
aki akkora baromságot állít,hogy divatból meleg valaki, azon nem is lehet mást

steverubellreborn 2012.02.29. 12:21:54

@ekszvájzed: az anyaszentegyház szemforgató szokásait lehet bírálni, már csak azért is mert belekényszerít olyan abnormális, egészségtelen,természetellenes helyzetbe embereket mint a szüzessé,ami

steverubellreborn 2012.02.29. 12:23:17

@ekszvájzed: ne sértődj meg kispofám, elég buzizós viccet hallottam, meg a hozzád hasonlók gurgulázását,szóval szokj hozzá,hogy mostantól kezdve fight back üzemmód van

steverubellreborn 2012.02.29. 12:24:37

@ekszvájzed: így van, ott is voltak melegek, és tiltották is, márpedig azért mert volt.
és azért volt, mert az emberi szexualitás része.ez van.

steverubellreborn 2012.02.29. 12:26:52

@ekszvájzed: mondjuk, a többi felekezet nem írja elő a szüzességet, így kevesebb lelki defektus termelődik ki,egészségesebb módon viszonyulnak egymáshoz,továbbá egyre többen kérdőjelezik meg a cölibátus realitását, végül amerikában és nyugat európában egy sor vallási közösségben vannak nyíltan meleg papok

steverubellreborn 2012.02.29. 12:30:21

@vernarancs: szeretném veled tudatni,hogy én két meleg pasit is ismerek akik 20-25 éve még hetero házasságban éltek és gyerekük is lett, másrészt, aki nem teljesen meleg időnként lehet késztetése nőre,de ha nem, még mindig ott van a mesterséges megtermékenyítés.
na meg ott vannak a biszexek is:))
amúgy egy leszbikus orgazmus nélkül is teherbe tud esni.
mellesleg az összezárt hetero pasik börtönben, katonaságnál,hajón simán szexelnek egymással.

steverubellreborn 2012.02.29. 12:32:53

@zum trucc: mivel egy meleg párnak is lehet gyereke, ez a gond nyugaton kipipálva,de egy sor ember meleg és hetero enélkül is boldog,ott ugyanis kevésbé görcsölnek az emberek azon pl,hogy mindenáron gyereket akarjanak, és az rég rossz,hogyha a gyerek egy eszköz a boldogságodhoz.

vernarancs 2012.02.29. 12:48:46

@steverubellreborn: en voltam mar hajon es nem buzultam meg :)

En nem allitottam, hogy a homarok semmilyen modon nem kepesek szaporodni.

steverubellreborn 2012.02.29. 13:26:55

@vernarancs: én meg nem azt mondtam,hogy mindenki,hanem azt,hogy nagyon gyakori.

2012.02.29. 13:32:03

@steverubellreborn:

Szerintem társalogjunk már értelmes ember módján, bár úgylátom, zsigeri homofil indulatból kissé nehéz ez azokkal szemben, akik 'hozzám hasonlóan' (?) nem zsigeri homofóbok, de inkább nem ismételném azt, hogy "ezek vagytok" :)

Azt állítom, hogy nem kellene hájpolni a buzizmust, hiszen ti magatok mondjátok, hogy megy az anélkül is ... És hidd el, sok minden egyébbel együtt ez tényleg zavarja azokat, akik tisztességet és normalitást kívánnak meg az életükben és maguk körül.

Mert azt szokták meg, és senki se kényszerítette rájuk, mivel hiedelmeitekkel ellentétben van aki a saját, őseitől örökölt hagyományaival együtt érzi jól magát.

Például egy mongol sátortábor közepén vajon miért is nem rendeznek a homók egy géjparádot ... Hát ott aztán télleg nem volna "fájtbekk". Te se nagyon
ketrecharcolhatnál, mint itt ...

Az előbb általad említett 'férfivá avatás' rítusában szerinted mit takarhat az az igazán rejtélyes szó, hogy 'férfivá'? :)

Jah, Almásy László esetét az Afrikakorps egyik harcosával én is ismerem, de ez még nem jelenti azt, hogy a Himmler elitgárdájában nem tesztelték le ötvenszer, hogy kiket is csipáznak a srácok inkább ...

Az egyház meg nem azt mond, amit akar. Ha a buzikat báncsa, azt azért mondja, mer' az áll a Bibliába', sőtdemég a Tórába' is. Ha a papon méred a saját hited, lóf.szt nem ér az. A hitben ne azt nézd, hogy ki tanítja, mert meglepő dolgokat fedezhetsz fel akkor a világ összes (akár világi, akár azontúli) tanításának tanítói között ...

Békésebb hangnem reményében bugyborogjál te is tovább, fájter!

zum trucc 2012.02.29. 15:02:41

@steverubellreborn: Buziknak nem lehet gyerekük, legfeljebb örökbe fogadhatnak, amit viszont én nem tartok jónak.
Az örökbefogadott gyerek az egy külön világ.
Nem értünk egyet: nincs emberi teljesség (saját) gyerek nélkül. Ne magyarázd be, hogy neked jobb. Neked rosszabb, sokkal.
De az nagyon fontos, hogy minden ember szabadon azt tehesse, amit akar, amíg mások szabad akaratát nem korlátozza. Van jónéhány buzi ismerősöm, kollégám, nézek ilyen témájú filmeket, stb.
De a felvonulásokat elítélem, ami persze semmiképp nem jelenti, hogy beállnék a csürhe közé verekedni. Ellenkezőleg. De aki büszke egy fogyatékosságra, az szerintem nagyon hülye.

2012.02.29. 15:29:28

@steverubellreborn:

A (tradicionális keresztény) egyház viszonyát a szexhez meg a szüzességhez valahol azon idők környékén keressed, ahol az kialakult, egy rakás, Róma uralta szellemi katyvaszon tenyésző, kontrollálhatatlan fertő közepette, amiben, ha lettek volna igazi nemi bajok akkor, kihalt volna majdnem az egész, a mi térfelünkön ismert világ. És nyugodtan csapd hozzá azt az ószövetségi szigort, amiből, ill. aminek meg nem valósulásából a korai keresztények is kiindultak.

Ahhoz képest a világ többi részén mindenféle szexet korlátozó vallás nélkül, pusztán eredendő bölcsességből is tudták, hogy hol a határ ... Nem is volt igazán semmiféle erőszakos korlátozásra szükség. És az iszlám se a szigorú nomád törzsi életet megfékezni terjedt el villámgyorsan, hiszen többnyire annak törvényeit foglalta írásba, hanem a hitetlenek bűneit eltörlendő ...

Bezzeg a mi szabad világunk már rég lerázta e kötelékeket ... A fene képmutató papok ellen küzdő hős libertinusok, libertiniánusok, és liberálisok nyugaton a maguk igazán emelkedett erényeivel jó példát mutatván minden tételüket sikeresen cáfolták, később a drága vörösök keleten meg a nyomdokaikon haladtak ebben, nem is érteni, miért hisznek mégis a régi tanokban annyian ... Biztos töksötétek, sivárak, meg korlátoltak, és a papokat vakon sztárolják, ugye?

steverubellreborn 2012.02.29. 16:41:17

@ekszvájzed: sajnálom,hogy kiborult benned a szentfazék, de jelzem,hogy ha te hívő vagy az a magánügyed, abban hiszel amiben akarsz,viszont nincs jogod a keresztény erkölcsöt ráerőltetned a világi társadalmi viszonyokra mert ott azok nem érvényesek.

steverubellreborn 2012.02.29. 16:54:13

@zum trucc: Már leírtam,hogy különféle módokon lehet és amerikában pl több millió gyerek él és nőtt fel már meleg szülőkkel.

Mint mondtam, neked és nekem sincs jogom megmondani,hogy mi a jól élet és ki és hogyan lehet boldog.Gyerekkel és anélkül is lehet boldognak lenni, és boldogtalannak is lenni.

Mint mondtam a szex nem csak utódnemzésre van,így nincs fogyatékosság.

A gyülekezési jog mindenkinek jár, és az hogy ez neked nem tetszik, az nem ok arra,hogy ne legyen felvonulás.

2012.02.29. 16:59:47

@steverubellreborn:

Jajj, újabb és újabb gyöngyszemek, egyre feljebb és feljebb menvén ...

Édes komám, nem én akarok szaporodni, hanem valami bennem. Ha van rá társam meg elég pénzem, s nem ám csak úgy, a vakvilágba ... Ha te nem tehetsz a buziságról, akkor én se erről. Egyébiránt ha a Te kedves szüleid nem kívántak volna szaporodni, nem lenne most, ki e kérdéseket és javallataikat feltegye. Ki tudja, tán még jobb is lehetett vona, ha ők is inkább 'mások' lettek volna ... :D

...

S ha eléd állna gyermeked, hogy ő bizony buzulni óhajt, mindjárt vezesd is el az első buziklubba, és mondd: hajrá, drága gyermekem, életem büszkesége, ne is fogd vissza magad, mert csak az a jó, ami neked az ...

Ha kedves nejed közli, hogy leszbika lett, nincs is más, mint kedvére téve elválni tőle, s áldásod adni, mert az is mintegy természetes, nemde, sőt még örülsz is, mert nem egy másik pasi bizonyult jobbnak nálad ...

S daloló örömmel a szívében mindjárt megy is az ember küzdeni az ő jogaikért, hogy házasodhassanak, méghozzá mindjárt templomi esküvővel is, meg örökbefogadhassanak, aztán meg a végén egyházi temetéssel búcsúztathassák el őket, stb. ... Ugye, milyen életszerű?

steverubellreborn 2012.02.29. 17:01:11

@ekszvájzed: Például egy mongol sátortábor közepén vajon miért is nem rendeznek a homók egy géjparádot ... Hát ott aztán télleg nem volna "fájtbekk". Te se nagyon
ketrecharcolhatnál, mint itt ...

Pl ott rendezhetnék meg a Szent Jobb Körmenetet, nem lenne lezárva az egész belváros,a mi pénzünkből és ott szoknyás színes papok kedvükre vonulhatnának.

Az előbb általad említett 'férfivá avatás' rítusában szerinted mit takarhat az az igazán rejtélyes szó, hogy 'férfivá'? :)

Pl azt,hogy vannak amazóniai és afrikai törzsek ahol úgy gondolják,hogy attól lesz valaki férfi,hogy egy idősebb harcos spermáját megízleli, és azon keresztül magába szívja a férfiasságot,de van hasonló nyugat ausztráliai törzseknél is, vannak férfi párok akik együtt nőnek fel és a barátságukat csak megerősíti az,hogy van köztük szex,akár csak kamszkorban ettől persze később megnősülnek, de a barátság megmarad ami vadászat vagy korábban harc során nagyon fontos volt.

2012.02.29. 17:03:42

@steverubellreborn:

Te komolyan ennyire egy vallásellenes gyűlölettől vezetett elvakult keresztényirtó vagy? A kismicsodám se kívánja becses személyedre erőltetni az erkölcseit, félretájékozott barátom.

Ha rettegve szűkölni kívánsz attól, hogy valaki beleszól nemes szokásaidba, azt ne rajtam keresztül tedd. Olvasod is, amit írok, vagy csak vakogsz felette?

steverubellreborn 2012.02.29. 17:04:44

@ekszvájzed: Egyébiránt ha a Te kedves szüleid nem kívántak volna szaporodni, nem lenne most, ki e kérdéseket és javallataikat feltegye. Ki tudja, tán még jobb is lehetett vona, ha ők is inkább 'mások' lettek volna ... :D

hehe igen, te tudod, ez csakis úgy lehet,hogy az őskor óta a gyereknek 5-8 %-a meleg vagy bisszex lesz, ugyanis olyan ember társadalom nincs ahol mindig midenki heteroszexuális lenne.

mellesleg mint mondtam, egy meleg is tud többféle módon gyereket nemzeni, és előny,hogy nincsenek becsúszott gyerekek, abortuszok, és kukába dobált csecsemők sem.

steverubellreborn 2012.02.29. 17:08:13

@ekszvájzed: S ha eléd állna gyermeked, hogy ő bizony buzulni óhajt, mindjárt vezesd is el az első buziklubba, és mondd: hajrá, drága gyermekem, életem büszkesége, ne is fogd vissza magad, mert csak az a jó, ami neked az ...

Ha kedves nejed közli, hogy leszbika lett, nincs is más, mint kedvére téve elválni tőle, s áldásod adni, mert az is mintegy természetes, nemde, sőt még örülsz is, mert nem egy másik pasi bizonyult jobbnak nálad ...

Miért, Medvecukor, mit kellene mondani egy meleg gyereknek azon kívül,hogy ugyanúgy szeretem mint eddig és pofánbaszom mint apád az első téged lebuzizót?

A nejemnek meg egy boldog életet kívánok ami valóban nem lenne könnyű 10-20 vagy több év házasság után,. de egy leszbikus nő és hetero férfi nem sokat tud egymással kezdeni, hiába sugallják azt a pornó filmek,hogy majd harmadikként jön a barátnő.

steverubellreborn 2012.02.29. 17:10:39

@ekszvájzed: Tényleg, már csatlakoztál az erkölcs nevében a prostitúció felszámolásáért kűzdő szervezetek valamelyikéhez?

Nem szűkülök, szórakoztat,a szemforgató morális kioktatásod az Anyaszentegyházról amely teli van pedofil botrányokkal.

steverubellreborn 2012.02.29. 17:14:37

@ekszvájzed: ellentétben van aki a saját, őseitől örökölt hagyományaival együtt érzi jól magát.

ja,hogy te még mindig azt a tracket nyomod,hogy te eldöntötted,hogy hetero leszel és ezt választottad mert az ősök..habár az ősök között voltak biszexek és melegek is.

akik tisztességet és normalitást kívánnak meg az életükben és maguk körül.

akkor nem értem,hogy miért van több százezer csak Magyarországon olyan férfi aki szexuális szolgáltatást vásárol pénzért.

2012.02.29. 17:16:27

@steverubellreborn:

Vesd össze a körmenetelni vágyók számát a szivárványfeszten örömködni vágyókéval, és megláthatod az okait ennek is ... Hadd ne magyarázzam már ezt.

De tudod mit: Kerülj hatalomra, és töröld el a körmenetet, meg úgy általában a neked nem tetsző felekezeteket, ne nekem rizsáljál, aki nem vagyok katkó. Én csak majd a stoppert nézem, hogy annakutána mennyi ideig fingol még a bársonyszékedben ... :)

A barátság ilyetén erősítése azért is kellhet, hogy agresszióra épülő belső konfliktusok ne jelenhessenek meg, veszélyeztetve ezzel a törzs fennmaradását ...

Ha itt minálunk valakik ettől igaz és jó barátok, hát rég megette a fene ... :) Eszerint a mi bankrendszerünket, filmiparunkat, jogvédő hálózatunkat, és demokratikus ellenzékünket, stb. is ez tartja össze? :D

steverubellreborn 2012.02.29. 17:22:39

@ekszvájzed:

igen New York,London, Toronto :kb 500 ezer- 1 millió ember.
Berlin: 3-400 százezer,Bécs: 50 ezer Budapest: 5 ezer (jó esetben).

Körmenet száma,nem tudom, de társadalmi haszon sem tiszta számomra. Míg a Prideok mindenhol a világon hozzájárultak,hogy egyre több meleg vállalja fel magát az egyházban vagy a konzervatív pártokban hadseregben is.

steverubellreborn 2012.02.29. 17:23:52

@ekszvájzed: Kerülj hatalomra, és töröld el a körmenetet, meg úgy általában a neked nem tetsző felekezeteket, ne nekem rizsáljál, aki nem vagyok katkó.

nem mondtam,hogy el kell törölni, analógiának hoztam fel,hogy ha az mehet akkor a Pride is.

2012.02.29. 17:24:36

@steverubellreborn:

Úgy teszel, mintha nem volnának buzikurvák, vagy korábban direkt e célból tartott rabszolgák ... Hogy jön ide a prostitúció, amit elítélek, mint ahogy az igénybe vevőit, és a fenntartóit is. Ez hosszasabb diskurzust kíván, de most ennyi.

Tudod, számomra van valami egy másneműben, amit szexuálisan értékelni tudok. Ha ezt felérni nem meg ésszel, akkor ezen vitázni meddő. Lehet, hogy előbb-utóbb magamra maradok ezzel a téveszmével, de addig hadd éljem meg létezésemnek ezt a luxusát ...

Ez nem hagyomány kérdése, senki nem nevelte belém, a magam körül látottakon, meg a cuclista erkölcsön kívül, ja, és lutheránus református volnék, úgyhogy a katkókkal, meg a balhéikkal tényleg felejts el, nem vagyok érintett. De a zenéjük, az építészetük, meg a festészetük akkor is jó ... :)

steverubellreborn 2012.02.29. 17:26:03

@ekszvájzed: A barátság ilyetén erősítése azért is kellhet, hogy agresszióra épülő belső konfliktusok ne jelenhessenek meg, veszélyeztetve ezzel a törzs fennmaradását ...

valóban, ez is egy magyarázat lehet, de ennek levezetésére ott van a sport is.

steverubellreborn 2012.02.29. 17:29:31

@ekszvájzed: Hogy jön ide a prostitúció, amit elítélek, mint ahogy az igénybe vevőit, és a fenntartóit is. Ez hosszasabb diskurzust kíván, de most ennyi.

úgy jön ide,hogy ez egy valós társadalmi probléma, tízezer nő életét nyomorítja meg.

Tudod, számomra van valami egy másneműben, amit szexuálisan értékelni tudok. Ha ezt felérni nem meg ésszel, akkor ezen vitázni meddő.

sajnálom,hogy nem érted meg,hogy vannak emberek akikben az azonosnemű iránt van ez a vágy,érdeklődés.a habzásodat nem értem, hiszen örülnöd kellene,hogy neked több azonos nemű marad.

2012.02.29. 17:42:05

Figyu, mégegyszer: Nem vitatom én azt, hogy bizonyos százaléknak megvan a helye az életben, a társadalomban, a Nap alatt, meg ilyenek ... Csak nem kell csodálkozni azon, ha nem rohan sem rögtön, sem megkésve mindenki a keblére ölelni, és virágokkal elhalmozni őket.

És ha mégis ezt kívánják, akkor miért van az, hogy az elfogadtatás eszközei általába a rádumálásról, a hangoskodó provokálásról, a már a gyerekeknek való megtanításról, meg a szembenállók elleni gyűlöletről szólnak?

Te például úgy szidod az egyházat, (bocsesz, de ki kell mondjam, hogy a hozzád hasonlatos egyéb véres szájú szélsőséges libsikkel együtt) mint egy darab bűzölgő szart, mit sem törődve azzal, hogy 2000 év históriájának alapzatait, és felépítményeinek jó részét rakta le, emberek tízmillióinak adott hitet, reményt, és bármilyen furcsa, szeretetet is.

Megkockáztatom, hogy nélküle a hunok-tatárok-törökök lennének itt rég, és akkor télleg nem lenne buzizmus úgy, ahogy ma itten van ...

Jöttök itt a túlkapásaival, a népirtásaival, a saját magának ellene mondó disznóságaival, hát könyörgöm, mikor vonom ezeket kétségbe ??? Csak azt mondom, hogy mind e mellett, és mindennek ellenére neki is van létjogosultsága. A ti igétek innen jön, az ő igéjük onnan. S Te se akard rákényszeríteni másokra a Te erkölcseidet.

Tisztelet, tudod, barátom, tisztelet, amit itt már megelőlegeztem egy párszor, mint azt egy vitapartnernek szokás.

2012.02.29. 17:53:09

@steverubellreborn:

Most direkt értetted félre? Ne ott vesd össze a számukat, haem csakis itt, ha már az eredeti kérdést is ilyen értelemben tetted fel ...

A prostitúció kérdése közerkölcsi, rendőrségi és bírósági kérdés. Több ezer éves az is. Jó téma, amint hazajutok, és vacsizok, bő lére eresztem, de télleg.

Tudod, mi a vicc az egészben? Az, hogy amikor még én is vérliberális és anarchista voltam, tökre ugyanezeket a dumákat nyomtam ...

Csak akkor még nem kommenteltem, mert vastagon sz.rtam az aktuál-közéleti politikázásba ...

steverubellreborn 2012.02.29. 17:58:03

@ekszvájzed: rádumálásról, a hangoskodó provokálásról, a már a gyerekeknek való megtanításról,

téged már ráakartak dumálni két buzizós vicc szünetében,hogy legyél meleg?:))
gyereknek meg,hogy lehet megtanítani,ezt?

steverubellreborn 2012.02.29. 17:59:56

@ekszvájzed: Te például úgy szidod az egyházat, (b

mert van alapja neki,hogy milliókat nyomoríott meg és ma is ezt teszi.ettől még szépek a gótikus katedrálisok.

zum trucc 2012.02.29. 18:06:53

@steverubellreborn: Hogy ne tévedjünk, amit te írsz, az egy per definitionem elfogult vélemény.
A több milliós szám erős túlzás, Több ezer a helyes, az is sok, annyival több tanácstalan kamaszgyerek. Persze az alkoholista vagy kábszeres szülő sem jobb, igaz nem is rosszabb.
Jogom van levonni egy élet -- a saját életem -- tanulságát: tanultam, sikeres voltam, sok mindent elértem, anyagiakat, egyebeket. Minden nehézségen --volt bőven -- úrrá lettem.
De a legnagyobb boldogság a gyerekek. Minden barátom ugyanezt mondja. Te egyszerűen nem tudod, mi maradt ki neked. Úgyhogy, nyugodtan bízd azokra a véleményformálást, akik megtapasztalták.
A szex-szel, mármint a tiétekkel semmi gond, mindenki maga dönt. De azért nem szerettem volna, ha a kamaszfiamnak (már felnőtt) buzi lett volna a tornatanárja. Angol vagy magyartanárnál ez nem szempont.
A vonulás nemcsak nekem nem tetszik. De rengeteget árt a buziknak. A zöme, inteligensebbje semmi pénzért nem menne ilyen helyre. Én kifejezetten buzibarát (kisebbségbarát) vagyok, csak a túlzásokat nem szeretem, és az agresszív, ízléstelen, magamutogató dolgokat utálom.
Én öregszem, hiába szeretem szenvedélyesn a páromat (aki nem azonos nemű velem) ma már nem tenném meg pl. hogy villamoson csókolózzak, pedig olykor kedvem még ma is lenne még..
Nézd, van közeli ismerősöm, aki buzi. Azt mondja az anyja, hogy telesírja emiatt a párnát. Nem egyszer, minden nap 15 éve, amióta kiderült a "szégyen". Mert titkolni is kell, persze.

steverubellreborn 2012.02.29. 18:43:13

@zum trucc: A több milliós szám erős túlzás,

pedig ennyien vonulnak new yorkban,torontoban fél millió london és rio de janeiro.

mi ebben a túlzás? ja,igen nincsenek ellentüntetők és rendőrök.csak a meleg rendőrök között akik önálló felvonulók.

Én öregszem, hiába szeretem szenvedélyesn a páromat (aki nem azonos nemű velem) ma már nem tenném meg pl. hogy villamoson csókolózzak, pedig olykor kedvem még ma is lenne még..

ember, ezekben a városokban sem csókolóznak non stop a meleg párok, de ha akarnak megtehetik.

steverubellreborn 2012.02.29. 18:46:53

De rengeteget árt a buziknak. A zöme, inteligensebbje semmi pénzért nem menne ilyen helyre.

ezt majd maguk a buzik eldöntik, mint mondtam, amikor new yorkban először '73-ban vonultak akkor voltak pár tíz ezren most vannak egy millióan.szóval használ.aról nem beszélve,hogy ha te úgysem voltál fogalmad sincs róla,hogy a hétköznapokban hány színész, tanár, újságíró, kutatóm, orvos stb van köztük.ennyit az iq-ról.

a gyerek témát kétszer leírtam,ott van lehet gyerek ha akarnak.

steverubellreborn 2012.02.29. 18:49:34

De azért nem szerettem volna, ha a kamaszfiamnak (már felnőtt) buzi lett volna a tornatanárja

miért mi köze van ennek ehhez? szerinted egy meleg azért megy tornatanárnak,hogy fiúkat molesztáljon?!!

ezek szerint a hetero tornatanárok meg mind gimis csajokat akarnak lőni..

amiről te beszélsz az meg a pedofilia,és elsősorban családon belül van, rokonok,nagybácsik,apukák szomszédok molesztálják a gyereket

padlas 2012.02.29. 19:10:56

@zum trucc: "az is sok, annyival több tanácstalan kamaszgyerek."
Bizony, mennyivel jobb lenne azoknak a gyerekeknek árvaházban felnőni. Ott aztán megkapják a szeretetet, törődést, a kiváló iskolázottságot, biztos anyagi hátteret...

CommentR 2012.02.29. 19:44:07

@steverubellreborn: Felőlem nyugodtan szarráröhögheted magad. Nem igazán nyom a latba a véleményed.

2012.02.29. 19:53:51

@steverubellreborn:

Hát igen, a bozótlakó feketék valóban rengeteget sportolnak a szabadidejükben ... :)

Asszem, te az abszolút eszencia vagy itten, a maga teljességében. Az összes klisét, mantrát, szlogent bedobod a szent ügyért, minden propagandista helyett egyszemélyben, mintha csak te maradtál volna egyedül a porondon.

Ritkán járt blogok hátulütője ez. Lehetnél kissé összeszedettebb, mert így növelni a hozzászólások darabszámát nem túl etikus ... :)

Szóval a "Mindenki titkos buzi, aki aszongya, hogy ő bizony nem buzi" című mantra az alap, ez is kb. olyan szint, mint a "Mindenki titokban nézi a valóságshow-kat, aki aszongya, hogy utálja" ... Micsoda érv. Ellene tenni lehetetlen, mert bizonyítanunk kéne, de arra meg nem vagyol kapacitásos. Senki se az.

Nem érted az alapot. Egyéni szexuális irányultságról vitázni nincs értelme. Annak egyénre szabott kritizálásáról sem. Társadalmi megítéléséről azonban inkább, és magáról a vitáról, annak módjáról, céljáról, és eredményeiről a leginkább. De ettől még nem megy a szekeretek előbbre. Már mondtam, kevésbé radikálisan (lassan járj - tovább érsz)

Csak akkor meg kiderülne, hogy igazából tkp. nem is üldöz benneteket a kutya se, akkor meg minek a cirkusz? Abban nincsen még lóvé se, meg politikai tőke se.

Hogy aztán mi nyomorít meg még milliókat, arra példát, attól tartok, szép számmal találsz még a széles világon, sajnos a RK egyházon kívül is ... Elég széles azon nemkatkók, nemegyébrégikeresztények, nemmuszlimok és nemnácik tábora is, akik szerint meg éppen mindeme általad hirdetett tanok a felelősek a világ mai sanyarúságainak jó részéért.

steverubellreborn 2012.02.29. 20:15:53

@CommentR: és mondd, ezt a kurva nagy divatot hol tapasztaltad? vidéken ahol a melegek kb 98 %-a rejtőzködik vagy hr-es kért meg rá?:)))
igen, a buzizást, köcsögözést, ne reklámozza szövegeket is bevállalja valaki-divatból.
mond ember, szerinted ez a pornóiiparon kívül ez valahol szempont,hogy pénzért, hírnévért legyél meleg?

steverubellreborn 2012.02.29. 20:16:46

@ekszvájzed: Mindenki titkos buzi, aki aszongya, hogy ő bizony nem buzi" című mantra az alap, e

én ilyet nem mondtam, ez egy másik blog szöveg, vagy a tiéd.

steverubellreborn 2012.02.29. 20:19:06

@ekszvájzed: Csak akkor meg kiderülne, hogy igazából tkp. nem is üldöz benneteket a kutya se, akkor meg minek a cirkusz?

akkor menjél le divatból vidékre melegnek két hónapra mondjuk melósok közé,aztán megkérdezlek,hogy van-e kirekesztés e vagy sem.tudod,nem mindegyik meleg médiában dolgozik vagy fodrász.

a buzizós viccek meg lefogadom,hogy a fene nagy elfogadásról szólnak:)

steverubellreborn 2012.02.29. 20:21:19

@ekszvájzed: Az összes klisét, mantrát, szlogent bedobod

ezek ti voltatok.röhejes és kínos is volt az internet korában.

CommentR 2012.02.29. 20:27:10

@steverubellreborn: Talán ha megpróbálnál értelmesen irni és fogalmazni, sokkal könnyebb lenne válaszolni a kérdéseidre. Igy csak sejteni vélem, hogy mit akarsz kérdezni. Valóban azt állitod, hogy a bulvármédiában napi rendszerességgel az arcodba tolt buziseregből egy sem "megélhetési buzi"?

padlas 2012.02.29. 21:14:49

@CommentR: "a bulvármédiában napi rendszerességgel az arcodba tolt buziseregből"
:DDDD
Ez jó vicc volt. Magyarországon elképesztően kevesen vállalják fel a homoszexualitásukat, még kevesebb az, aki nagy nyilvánosság előtt. Az, hogy te ezt soknak érzed, inkább rólad szól.

Egyébként meg ha még sok is lenne, akkor sem értem miért lenne ez baj. Én például egyáltalán nem vagyok kíváncsi Hajdú Péter és Sarka Kata kapcsolatára, de mégsem hőbörgök azon, hogy folyton erről cikkeznek, a megoldás egyszerűen az, hogy nem olvasom el ezeket a cikkeket.

steverubellreborn 2012.02.29. 21:32:49

@CommentR: kb 5-10 ember.

és van százezer aki főleg vidéken egyáltalán nem tudja vállalni magát, se hely, se társadalmi közeg.

egyébként ebből látszik,hogy nem ismersz melegeket, és azt hiszed mindegyik "celebkurva", stylist és fodrász, ez egy kisebbség kb 1-5 % de ez látható a legjobban.

steverubellreborn 2012.02.29. 21:33:49

@ceterumcenseo: ez a sarka kata meg a hajdú péter kicsoda?

2012.02.29. 21:44:00

@steverubellreborn:

Hát, ahogy az eddigiekből kiveszem, neked mégiscsak a "buzizós viccek" lehet a legnagyobb fájdalmad ...

Azért megnyugtatlak: én pl. nem mondok, és nem is olvasok ilyen vicceket, s úri :) társaságomban, de még a munkahelyemen se traktál ilyenekkel senki senkit.

Néha egy-két gesztusos poénkodás persze becsúszik, még a legjobb körökben is, de azok se primkók.

Bizony mondom, rossz helyre születtél te szegény ... :)

padlas 2012.02.29. 21:45:34

@steverubellreborn: egy heteroszexuális celebpár, tudod, mint Schobert Norbi és kedves felesége, meg a Liptai és Gesztesi páros, akiket "folyton az arcunkba nyomnak a bulvárlapok".

steverubellreborn 2012.02.29. 22:06:55

@ceterumcenseo: akik állandóan hirdetik a szexualitásukat és az arcunkba nyomják,hogy ki kivel és mikor?:)

steverubellreborn 2012.02.29. 22:08:21

@ekszvájzed: medvecukor, akkor olvasgasd az előző kommenteket, amúgy szórakoztató,hogy egy olyan helyzetről nyilvánítasz giga nagy baromságokat amiben soha sem voltál.

2012.02.29. 22:46:29

@steverubellreborn:

Jajj, látom, szeretel te engemet, arany pucusom, de azért mégse pattanj rám, ha megkérhetlek szépen ... :D Szívből örülök, ha jól szórakozol, de azért mégsem kívánom, hogy bárcsak lehettem volna a 'helyzetben', hogy jobban megértsem ...

De még most is megnyugtatlak, mert elmesélem neked: engem egyszer régen, még a gengszerváltás után nem sokkal egy kocsmai klozetban bokszolt meg kissé egy beállt (bedrogozott?) nyikhaj gyerek, mert a kagylósba mentem be brunyálni (nem szeretek nyilvánosan), ami az ő számára, aki a piszoárba végezte azt jelentette, hogy egy buzival van dolga (micsoda logika, mi?), és ennek megfelelően lépett akcióba, melynek során egyáltalán nem érdekelte, hogy megpróbáltam értelmesen tárgyalni vele ...

Szerencsére annyira nem volt súlyos, (keresztényi és verekedni sem tudós passzivitásom nem szórakoztatta eléggé) de elhiheted, hogy sokkolt az élmény.

No, ennyi. Akkor még, liberális lévén, eléggé megértettem azefféle jelenségek kárvallottjait, ezért nem véres most se a szájam. Azért ezt igazán méltányolhatnád, minden eszmei különbözet ellenére ...

padlas 2012.02.29. 23:20:20

@steverubellreborn: hát olyasmiket is, meg mindenféle mást is, a lényeg, hogy a bulvárlapok sok mindenről írnak, de nem kötelező őket elolvasni. Ha meg valaki olvassa őket, akkor elég nevetséges azon háborognia, hogy minek írják meg ezeket a cikkeket.

zum trucc 2012.03.01. 00:12:24

@steverubellreborn: lehet, hogy ennyien vonulnak, magyar példa is van szédelgő túlbecslésre, ezt egy szavahihető embernek esetleg elhinném, de neked, ne haragudj már nem.
Mindenesetre korábban ennyi örökbefogadott gyereket vizionáltál, ami, ne tagadjuk, viccnek is rossz.
Az biztos, hogy más a közeg, más a városok lélekszáma, meg ilyesmi.
Ne kezdj melegezni. a buzi az buzi, a kályha, meg a napsütés meleg. Ha melegezel, azzal beismered, szégyelled, mi vagy.
Ha megtehetik, és meg is teszik, akkor nem volt gyerekszobájuk.
Meg kell mondja, eddigi, kifejezetten buzibarát nézeteimet agresszív butaságod elismeréseként lehet, hogy kicsit visszább veszem.
Nem azért tartlak visszataszítónak, mert buzi vagy, hanem az őszintétlenséged, a rossz érvelésed és az ostoba mantráid miatt.
"ember, ezekben a városokban sem csókolóznak non stop a meleg párok, de ha akarnak megtehetik." Én alighanem hánynék, úgyhogy Pesten ezt ne vezessétek be.
@ceterumcenseo: a világon mindenütt van elég normális család, amely gyerek hiányában nem vagy késve tud örökbefogadni, világos és abszolút preferenciát adnék nekik. Nem cél a szándékos buzitenyésztés. Carthaginem esse delendam.

CommentR 2012.03.01. 07:01:49

@steverubellreborn: Nos, akkor mostmár talán te is megérted az első eredeti hozzászólásomat. Miszerint nincs különösebb bajom a melegekkel, de a celeb-divat-buziktól forog a gyomrom.

CommentR 2012.03.01. 07:08:03

@CommentR: Ja, és 5-10-et akár egyetlen tévécsatornán meg lehet számolni. Ezért szerintem kissé alulbecsülted a számukat. A másik problémám viszont pont ez velük kapcsolatban: a médiában jelentősen túl vannak reprezentálva a lakossági arányukhoz viszonyitva. Ha elvétve látna az ember egyet-egyet, akár simán el is fogadhatná a szereplésüket. De amig a való életben a sokezer emberből akivel összefutsz mondjuk egy hónap vagy egy év alatt, csupán minimális az a szám, akiről tudod vagy látszik, hogy meleg, addig ha bekapcsolod a tévét, csak úgy áradnak.

padlas 2012.03.01. 09:28:11

@zum trucc: biztos igazad van, elvégre ezek az intézetek valójában teljesen üresek, sőt, nem is léteznek. Az, hogy személyesen ismerek olyan gyereket, aki ilyenben nőtt fel, a képzeletem szüleménye.

Egyébként az egyetlen ok, ami miatt egy homoszexuális pár gyereke rosszabbul él esetleg, mint egy heteró páré, az pont a többségi társadalom előítéletei. Úgyhogy, ha ez téged zavar, akkor talán az előítéleteken kéne változtatni.

zum trucc 2012.03.01. 09:54:48

@ceterumcenseo: Ne má' engem előítéletezzél le.
Az "iróniád" meg különösen kellemetlen, csikorgó és alaptalan, módjával alkalmazd.
Minden másban is tévedsz.
A gyerekotthonok lakóinak zöme ideiglenes elhelyezésű, mert a szülő nem mond le nevelési jogáról. Nehezen kelnek el a beteg, a láthatóan cigány gyerekek, és a lányok.
A buzik örökbefogadta gyerek sorsa eleve zűrös. Mi ketten felnőttek nem tudunk közös nevezőre jutni, neki egyedül kell megértenie és megoldania, legkésőbb kiskamasz korára egy felesleges konfliktust.
És hát a nagy kérdés: te buzinak nevelnéd? Esetleg tettleg? Az büntetendő.
Na nem, ilyesminek nem lehet kitenni egy védtelen gyereket.
Amikor azért a gyerekek nagy zöme természetesen hetero, szerencsére. A társadalom és az érintett gyerek szerencséjére.
A te taktikád az, hogy a furcsát, szokatlant, a megtűrted neveznéd ki normálisnak.
Én (eddig) buzibarátnak tartottam magamat, de mindig élesen elleneztem, hogy buzik gyerekeket manipulálhassanak.
Csak csendben mondom: nem illik ez az agresszív követelőzés hozzátok. Az okos buzik normális emberek, nem keresik a konfliktust a többségi társadalommal, épp ellenkezőleg, vállalnak kisebb kompromisszumokat azért, hogy békében, boldogságban élhessenek.
De a te célod a konfliktuskeresés. Ezzel kiváltod a többségi társadalom viszontagresszióját.
Nem egy bölcs dolog.
Ismered a bepisilős viccet?

steverubellreborn 2012.03.01. 11:12:44

@CommentR: ok nekem meg a kurvázó hetero pasiktól

padlas 2012.03.01. 11:12:50

@zum trucc: te erdekesen vitatkozol, ugy allitod azt hogy en tevedek, hogy kozben nekem adsz igazat. Mondjuk, engem ez nem zavar. Te magad is elismered, hogy sok gyereket nehez orokbeadni, s mindamellett, hogy vannak ideiglenes lakosai az intezeteknek, nyilvan te magad is tisztaban vagy vele, hogy sokan vannak olyanok is, akik teljesen ott nonek fel, csak nagykorukban kerulnek ki. Ezeknek a gyerekeknek gyakorlatilag nulla eselyuk van arra, hogy egyetemet vegezzenek, hogy jol kereso allasuk legyen, nincs mogottuk semmifele anyagi hatter, biztonsag. Tudod, egy fiatalembernek nagyon sokat tud jelenteni, ha segitik a tanulmanyait, lakashoz jutasat, stb. Egy arvahazban felnott ezt nem kapja meg, egy homoszexualis csaladban felnott viszont altalaban igen, ezt a statisztikak vilagosan alatamasztjak. Persze, nem a magyarok, hiszen Magyarorszagon nem fogadhat orokbe azonos nemu par gyereket, hanem a nalunk fejlettebb nyugati tarsadalmak statisztikai, ahol az ilyesmi lehetseges.

Egyebkent koszonom kerdesed, nem vagyok homoszexualis, kifejezetten heteroszexualis vagyok, boldog parkapcsolatban. Az ketsegtelen, hogy sokkal elfogadobb vagyok a buzikkal szemben, mint a magyarorszagi atlag, de ez minden ellenkezo hireszteles ellenere meg nem tesz buziva. A vonatkozo zeneszam egyebkent a "buzi-e vagy", Sickratmantol (ezt mintegy a viccert cserebe).

steverubellreborn 2012.03.01. 11:17:11

@zum trucc: szerintem be vagy tépve.

Nem, tudod nyugaton és az USA-ban ahol tényleg ennyien vonulnak és ennyi gyerek él meleg családban, ez nem szégyen, és nincs is mit.

Nem azért tartlak visszataszítónak, mert buzi vagy, hanem az őszintétlenséged, a rossz érvelésed és az ostoba mantráid miatt.

ezek ti vagytok, medvecukor.

Én alighanem hánynék, úgyhogy Pesten ezt ne vezessétek be.

mond, a heterok utcai csókolódzást szerinted rendeletei úton vezették be? vagy érdekel valakit,hogy van olyan erkölcscsősz aki ezen háborog?:)

Nem cél a szándékos buzitenyésztés.

akkor szólj a hetero szülőknek,hogy a gyerekek 5-8 %-a ne legyen meleg.

steverubellreborn 2012.03.01. 11:19:31

@zum trucc: És hát a nagy kérdés: te buzinak nevelnéd? Esetleg tettleg? Az büntetendő.
nem lehet senkit melegnek nevelni, mellesleg nincs is ilyen szülő aki ezt tenné, végül mit is is büntetnének?:)

steverubellreborn 2012.03.01. 11:38:35

@zum trucc: em illik ez az agresszív követelőzés hozzátok. Az okos buzik normális emberek, nem keresik a konfliktust a többségi társadalommal, épp ellenkezőleg, vállalnak kisebb kompromisszumokat azért, hogy békében, boldogságban élhessenek.
De a te célod a konfliktuskeresés. Ezzel kiváltod a többségi társadalom viszontagresszióját.

milyen agresszió, te szerencsétlen,hogy érinti bármiben is feri és kati életét ha béla és jános a szomszédban él, és ők is megfogják egymás kezét az utcán?!!

hogy lehet boldogan élni meglapulva és buzizás között? egyáltalán ki fasz vagy te,hogy erkölcsi tekintélynek érzed magadat és milyen alapon?

Nem, a társadalmat mi alakítjuk és márpedig ahola egyre nagyobb számban jöttek elő és váltak láthatóvá melegek anél inkább csökkent a társadalmi előítélet.igen az látható,hogy be vagy gyulladva és félsz a melegektől.

zum trucc 2012.03.01. 11:50:41

@ceterumcenseo: te tényleg nem értesz magyarul. Azt írtam, a túlnyomó rész nem örökbeadható, mert szülei igényt tartanak rájuk-később. Aztán vagy kiveszik a gyereket, vagy nem. De ezek a szüleikre vágynak, és nem örökbeadhatók.
Néhányan meg nem kurrensek, vagy te örökbe fogadnál egy mozgás és szellemi sérült kislányt? (Ne hazudj).
A te szemléleted szerint ezek az otthonok gyerekgyárak a buziknak. Szerintem meg a gyerekekért vannak. Ez azért különbség. (Olyanok, amilyenek. Én voltam rövid ideig intézetis, kéretik a közhelyeket nem elsorolni. Nem olyan. Rosszabb és jobb.)
Buzik kevés országban fogadhatnak örökbe. Nem ez a fejlettség indikátora, sőt ez egy butaság. A gyereknevelés nem üzlet: nem arról szól, hogy te adsz anyagiakat és cserébe szülői babérok/örömök járnak. Ez nem egy kliens-prostituált ügylet ugyanis.
Buzi-e vagy. Leszarom, mit hova dugsz, magánügy. Látens-e vagy, az sem érdekel.
De milyen jogon rontod a szélsőséges dumáddal a buzik bizniszét akkor, ha még tudsz esetleg recsegve fingani??
A vicc amúgy arról szól, hogy a bepisilős pacienst a körorvos hiába küldi szakorvosokhoz, marad a brunya. Kínjában elküldi pszichológushoz, és láss' csodát, a beteg elmarad. Aztán jön jogsit hosszabbíttatni. Látja az orvos, pelenkázva van.
Kérdezi, miért maradt el. Válasz. "Mert most már büszke vagyok rá", a pszichológus hatására.
Na, ennyit ér a "pride".
@steverubellreborn: miért lennék betépve, nem értünk egyet és kész. Nekem ehhez nem kellenek kémiai szerek, mert te nem vagy egy végiggondolt valaki. Amúgy medvecukor az édesanyád, gügyögj másnak.
5-8%. Ugye ez az adatnak tűnő becslés több mint vitatott. Amúgy a buziság genetikus, zömmel női ágon öröklődik, mert különben már kihaltál volna.
Sajnos, lehet buzivá nevelni, tenni egyeseket, persze, csak a határeset, gyenge tartású, szerencsétlen kamaszok közül, és azokat sem mindet. Láttam ilyet, torokszorító é gusztustalan dolog.
Normál családban is, ahol a hetero partnerek egyben egymás ellensúlyai, fékjei, előfordul sajnos bántalmazás és szexuális visszaélés. Ehhez képest egy hangsúlyozottan nem normakövető szubkultúrában és ismerve a hazai buziszcéna uralkodó szokásait (vadászat a fiatalokra, sűrű, mechanikus partnerváltás, rekordhajhászás, dicsekvés a partnerek száma tekintetében) a gyerek nagyon védtelen lenne.

2012.03.01. 12:02:29

Na szóval: mérjünk egy mércével!

Fordítsuk már meg kissé az előbbi felvetést. Ha teszemazt elém állna kedves gyermekem azzal, hogy "apuci, én márpedig buziverő akarok lenni, meg melegellenes aktivista", a feleségem meg női börtön őréül jelentkezne lelkesen, ahol kedvére abuzálhatja többek között padlósikáltatással és gyógytornával Szapphó bűnös követőit, akkor sem vihetnék be nekik tonnás sallereket, és tagadhatnám ki őket mindenestül érző kebelemből, hiszen szeretem őket, mint enmagamat, úgy-e?

(megjegyezvén, hogy mindezekre korábban nem én buzdítottam volna őket, ehhehe.)

zum trucc 2012.03.01. 12:04:50

@steverubellreborn: "milyen agresszió, te szerencsétlen,hogy érinti bármiben is feri és kati életét ha béla és jános a szomszédban él, és ők is megfogják egymás kezét az utcán?!!"
Minimum úgy, hogy elcsúsznak a sok hányáson, amit a "férfias" kézfogó kivált a környékbeliekből.
A faszom sem fél a melegektől, sőt a buziktól sem, öreg vagyok én már. Nem alakítjátok a társadalmat, mert a buziügyek nem társadalmi gondok, inkább egyéni tragédiák,okosabb buzik ezt pontosan tudják, és eszerint élnek.
Hogy ki a fasz vagyok?
Egy ember, aki amúgy igen megengedő a buzikkal és döbbenten látja, hogy ez is kevés. Te büszke akarsz lenni valamire, ami semmiképp sem jó dolog. Hát lelked rajta, csak tartózkodj az undorkeltő megnyilvánulásoktól.
A jövőre vonatkozó naiv elképzelésekkel, meg ne "érvelj", nincs ezeknek a logikai bakugrásaidnak semmi meggyőző ereje.

zum trucc 2012.03.01. 12:17:52

@ekszvájzed: teljesen igazad van. Ha valamelyik fiamról kiderült volna, hogy meleg, akkor kb. az alábbi szónoklatot intéztem volna hozza.
"Szóval buzi vagy, Déneske.
Egyáltalán nem örülök. Családi tragédia ez, aminek a fő terhe rád hárul. De legalábbis nehéz sors, nagyon észnél kell lenned, nagyon kell figyelned és indulat helyett az eszedre kell hallgass, hogy ne legyen belőle teljes tragédia.
A gyerekem vagy. Szeretlek, támogatlak, mindenben melletted vagyok továbbra is. Itt mindig itthon vagy, ami az enyém, az a tiéd is, tőlem mindig szeretet és tiszteletet fogsz kapni.
De kérlek, ne feledd el, hogy volt gyerekszobád, figyelmetlenségből, vagy polgárpukkasztásból ne tedd nehézzé, hogy továbbra is szeresselek. Ez úgysem változik meg."
Aztán este elsiratnám a sosem megszülető unokáimat, és azt gondolnám, na ez nem volt egy jó nap.
De szerencsére mindkét fiam normális. (És inkább ezt a szót használom a hetero helyett).

steverubellreborn 2012.03.01. 12:35:59

@zum trucHát lelked rajta, csak tartózkodj az undorkeltő megnyilvánulásoktól.

ettől is te is tartózkodjál.nehogy azt gondold ahogy lihegsz a 20-éves csajok után elhívzva, szőrösen, büdösen olyan szép vagy

igyelmetlenségből, vagy polgárpukkasztásból

miről beszélsz?! az,hogy van két ember aki együtt él az hol polgárpukkasztás? te nem örülnél,hogy a gyerekednek ha meleg van párja? mint mondtam egy meleg pár bárhogyan akár természetes akár mesterséges úton tud gyereket csinálni.

steverubellreborn 2012.03.01. 12:38:54

@zum trucc: Sajnos, lehet buzivá nevelni, tenni egyeseket, persze, csak a határeset, gyenge tartású, szerencsétlen kamaszok közül, és azokat sem mindet. Láttam ilyet, torokszorító é gusztustalan dolog.

mesélj róla medvecukor hol és ki tesz ilyet!
ezek szerint egy heteroban fel lehet támasztani rábeszéléssel,hogy legyen meleg.. akkor biztos fordítva is megy szerinted.

és főleg miért.. pláne ha genetikus, ami azt jelenti,hogy a hetero szülők gyerekeinek 5-8 %a meleg vagy bi

steverubellreborn 2012.03.01. 12:42:52

@zum trucc: A te szemléleted szerint ezek az otthonok gyerekgyárak a buziknak. Szerintem meg a gyerekekért vannak

oda a gondtalan vagy alakmatlan hetero szülők gyereki kerülnek, akik nem kellettek, úgyhogy vegyél vissaza az erkölcsi sóderből, és örüljél,hogy van olyan meleg pár aki örökbefogadja őket még így is.

ha még tudsz esetleg recsegve fingani??

értem, te azt sem tudod,hogy a fenékben van a pasik g pontja..azért szólok,hogy egy meleg kapcsolat sem a dugásról szól és jó ha tudod,hogy van, ahol a fenéknek nincs szerepe.viszont van olyan hetero pár ahol igen.

2012.03.01. 12:46:27

@zum trucc:

Nokérem. Hát ez van a helyén, nem a mellédumálás.

Egyébként meg nem is kell bevárni a végét, hanem igenis végig odafigyelni a gyerek lelkivilágára, életére, ahogy libsik is tanácsolják, meg hogy mivel-kivel veszi körbe magát ... Mert ennek jelei akár már igen korán is megmutatkozhatnak

Aztán persze ember legyen a talpán, aki felelős szülőként nem kísérli meg mind e közben abszolút szelíd utalásokkal felvilágosítani a gyermeket, hogy mi is az, amit (esetleg) űzni kíván. És nem bántani, nem viccelni, nem megalázni, nem nézetni vele elrettentő filmeket, vagy képeket sem.

Ha meg érettebb, felhívni a figyelmét mindenfajta említett vonatkozására (kulturális, történelmi, egészségügyi, társadalmi, politikai, magánéleti, lelki, stb.), kizárólag csak a tényszerűségekre hagyatkozva. (Csak hogy az aktivisták sebzett lelke ne vérezzen tovább).

Ha egyébként is érettségre és felelősségre tanítjuk, akkor a traumákig vagy el sem jutunk, vagy megtanuljuk kezelni őket. Ezt tanították a drága libsik a későkádárizmusban úgyis ...

zum trucc 2012.03.01. 12:47:27

@steverubellreborn: Hát láttam egyszer ilyet. Egy túl szép és túl kényes és túl gyenge jellemű, karakterhiányos, jóindulatú és nagyon-nagyon buta kamaszfiú a legrosszabbkor elvált szülőkkel, túl határozott, zsarnoki, un. meleg, korlátozó anyukával (jut eszembe, a meleg itt sem nem buzit jelent, a szó foglalt tehát) , aki napi 16 órát dolgozik.
És bár ilyen szándék senkiben nem nem volt, amikor megjelent a "csábító", egy visszataszító, félalvilági barom, akkor bizony a gyerek hagyta magát rábeszélni. Végigment rajta az összes buzi celeb a következő fél évben, meg még sokan mások. Az anyja majd megőrült bánatában.
Hát így megy ez.

steverubellreborn 2012.03.01. 12:47:31

Ehhez képest egy hangsúlyozottan nem normakövető szubkultúrában és ismerve a hazai buziszcéna uralkodó szokásait (vadászat a fiatalokra, sűrű, mechanikus partnerváltás, rekordhajhászás, dicsekvés a partnerek száma tekintetében) a gyerek nagyon védtelen lenne

ez nagyrészben a rejtőzködés, buzizás, ne vigye az utcára, kussoljon róla miatt szövegek miatt alakult ki társadalmilag, de szólok,hogy amerikában vannak 40-50 éves kapcsolatok is nem is egy, és itthon is bőven van pár aki nem fiatal partnerek után szaladgál, tudod medvecukor, kellő érettség és felelősség kell hozzá, ami sok hetero pasiban nincs meg, még 40 akárhány évesen is kurvázik és ha van ráé módja szépen félrekúr a hetero házasságából nagy erkölcsösen.

steverubellreborn 2012.03.01. 12:48:33

@zum trucc: ez pedofilia,
de nem kizárt van meleg és hetero pedofil is

steverubellreborn 2012.03.01. 12:49:46

@zum trucc: Hát így megy ez

ezek szerint a kurvázás és a fiatal csajok töcskölése lehetőleg minél nagyobb számban az hetero szokás

padlas 2012.03.01. 12:50:50

@zum trucc: no, hat akkor meg egyszer elmondom, aztan vagy megerted, vagy nem, te bajod. Tobben varnak orokbefogadasra, mint ahany orokbefogado van. Konkretan, tavaly kb 1500 gyereket akartak orokbefogadni (1300 par es 200 egyedulallo), viszont 2000 gyereket akartak orokbeadni. Tehat tobb volt az orokbeadando gyerek, mint az orokbefogado szulo, es ezen nem valtoztat az, hogy emellett az intezetekben olyanok is laknak, akik atmenetileg vannak ott. Nem sertegetni akarlak, de ha te ezt nem tudod belatni, az a te logikai kepessegeidrol mond el valamit.

Egyebkent ezek csak a magyarorszagi adatok. Kulfoldrol is lehet orokbefogadni, es bizony rengeteg olyan orszag van, ahol meg kevesebben akarnak orokbefogadni, es meg tobben vannak a kallodo gyerekek, ugyhogy az ervelesed nem kicsit teves, hanem nagyon. Egyszeruen tele van a bolygo arva gyerekekkel, akiknek nem jut orokbefogado.

A helyzet persze meg ennel is sokkal rosszabb, ugyanis nem egyszeruen tulkinalat van arva gyerekekbol, hanem a kereslet is mas. A serult gyerek problema ennek csak egeszen kicsi resze, az eletkor sokkal fontosabb, 3 ev feletti gyereket nagyon kevesen akarnak orokbefogadni, meg persze van a kisebbsegi kerdes is, valoban.

Nem az a kerdes, hogy en szemely szerint orokbe fogadnek-e egy serult vagy barmilyen mas okbol hatranyos helyzetu gyereket, hanem az, hogy miert TILTJUK meg a homoszexualis paroknak, hogy ezt megtegyek, ha esetleg szeretnek. Es erre bizony meg mindig nem tudtal valaszt adni. Egy 5 eves arva gyereket ma szinte lehetetlen orokbeadni, ezert intezetben no fel. Miert ne engedned, hogy egy homoszexualis par orokbefogadja? Tenyleg ugy gondolod, hogy jobb neki intezetben felnonie, mint egy csaladban, meg ha az homoszexualis is? Szeretet, torodes, erzelmi hatter, iskolazottsag, anyagi hatter - te tenyleg ugy gondolod, hogy egy intezetben ezeket jobban megkapja? (Ha jartal ott, meg jobban kene tudnod mirol beszelek. Bar persze, ha atmenetileg voltal ott, az azert mas, mint ha ott nossz fel.)

Szerintem nem. Az egyetlen, ami igazan hatrany homoszexualis szulok eseten, az a tobbsegi tarsadalom esetleges csufolodasa, de mondjuk az arva gyerekeket is csufoljak eleget.

Abban igazad van egyebkent, hogy "nem ertek magyarul". En kulfoldon elek, egy sokkal toleransabb tarsadalomban, ezert nekem nem kell az eloiteleimre hagyatkoznom, latok homoszexualis csaladokat a sajat szememmel. Alapvetoen ugy latom, boldogok, a szulok is, a gyerekek is, akikbol aztan egeszseges felnott lesz. Persze lehet, hogy Magyarorszagon ez valamelyest kevesbe lenne igy, de ez nem az o szexualis iranyultsagukon mulik, hanem a tobbsegi tarsadalom eloiteletein. De csak azt tamasztja ala, amit fentebb is elmondtam: ami miatt egy homoszexuális pár gyereke rosszabbul él esetleg, az pont a többségi társadalom előítéletei (de szep lett a vege, nomen est omen, ugye).

steverubellreborn 2012.03.01. 12:52:58

@zum trucc: és a tudod az van,hogy azért egy 16 éves ha nincs hajlama rá soha sem fog összejönni egy azonos neművel.és hozzátenném egy jóval idősebb meleg akinek van esze nem is kezed egy 16 évessel.
amúgy olyan sok van, amikor 14-15 éves túlfejlett csajokra gerjednek 30-as pasik.

bár igaz ebben a korban nagyon gyakori a közös maszti a kollégiumban, vagy részgen előfordul egy röpke orál, de attól ez még nem lesz több.

steverubellreborn 2012.03.01. 12:55:26

@zum trucc: A faszom sem fél a melegektől, sőt a buziktól sem, öreg vagyok én már

dehogynem, be vagy szarva piszkosul,nyomod a béna erkölcsi sódert, csak azt nem értem,hogy egy hetero pár életét ugyan miben befolyásolja egy meleg pár élete a szomszédban.semmiben.

steverubellreborn 2012.03.01. 12:59:11

@zum trucc: Minimum úgy, hogy elcsúsznak a sok hányáson, amit a "férfias" kézfogó kivált a környékbeliekből.

tudod az van,hogy ez a te fantáziád, mert nyugaton nagyjából az utcán egy meleg pár ha megy kézenfogva akár két nő vagy férfi a kutyát nem érdekel,alapvetően a homofób beszólás ugyan van,de jóval kevesebb mint itthon.arról meg nem tehet a meleg pár,hogy te állandóan azon fantáziálsz,hogy mit csinálhatnak egymással szex közben...

zum trucc 2012.03.01. 13:08:17

@steverubellreborn: túl sok leveled jött, a bennük foglalt nagyszámú butaságra nem tudok hiánytalanul reagálni.
Te egyszerűen fordítva nézed a világot. Neked a normális (a hetero) a furcsa és megdöbbentő, a buzi meg valamilyen pozitív értékkel rendelkezik. Mókás nézeteid vannak.
Az 5-8% inkább vágyálom, mint tény. Szerencsére. Már mondtam, ne ismételd a kitalációidat.
Nem örülnék, ha a buzi gyerekemnek lenne buzi párja. Nem örülnék többet semminek az életben, pláne nem a buzisághoz közvetlen kötődő dolgoknak.
Persze, a kisebbik rossz, ha van állandó párja egy buzinak. Márcsak azért is, mert az életvitelből fakadó kockázatokat az állandó társ csökkenti.
Miért gondolod, hogy húsz éves csajokat hajtok öreg létemre? Van életre szóló párom, akivel nagy szeretetben élünk. Most már egyébként sokkal könnyebb hűségesnek lenni, mint régen.
Gyerekgyár. Mondom, voltam, fél évet otthonban. Tudom, mit beszélek. A gyerekek zöme a család nehéz élethelyzetében kerül oda. Nem buziknak nyitott önkiszolgáló gyereküzlet az, ott érző és sérülékeny embergyerekek vannak.
Volt egyébként, hogy "megfogtak" egy buzi nevelőt, volt ilyen. Hát, én nem szeretem, ha embereket megvernek, pláne gumibottal, de akkor egyszer egyetértettünk a rendőrökkel. (Nem láttuk, mesélték a "nagyok".)
Ha engem nem érdekel, hogy ki mit hová dug, mert ez tényleg magánügy, akkor legyél kedves mellőzni a buziskodás részleteit, mert hányingerkeltő a dolog.
Van hetero pedofília is.
Borzasztó dolog lehet, a szívem elszorul, ha ilyenről olvasok. Ennél márcsak a buzi fedofília lehet szörnyűbb.
A kétnemű család felépítése azért alapból nem kedvez ilyen dolgoknak.
A buzik e téren gyanúsak nekem. Ezt ki kell hagyni. Vegyetek kutyát,kecskét, vagy tudomisén, guminőt.

2012.03.01. 13:25:12

@steverubellreborn:

Neked összesen hány medvecukrod van, koma? Azokat is váltogatod? Nem szép dolog ám a megcsalás, tudod-e, cúna fijú ... :D

zum trucc 2012.03.01. 13:26:01

@ceterumcenseo: Ha nem szidalmaznál minden leveled elején, az javítaná írásaid minőségét, tömörségét, érthetőségét. Próbáld ki.
Lennél kedves "adataid" forrását megadni? Én csak a néhány év előtti helyzetet ismerem, akkor alig volt örökül adható gyerek, éveket kellett várni, és bürokrácia+korrupció. Nem hiszem, hogy ez visszájára fordult volna, de add meg a forrásodat, akkor nem a levegőbe beszélsz.
Nos, nem nőnemű buziknak nem való lánygyerek. Fiút adni a kezükre stb. meg kiskorú veszélyeztetése lenne. Röviden ez az oka, ha nem akarsz kellemetlen válaszokat, ne kérdezz butaságokat.
A fele családom Hollandiában él. Sokat jártam arra, rengeteg nyilvánvaló buzit láttam, zömmel normális viselkedésűt, de akadtak kényszeres magamutogatók is.
Ha megy két férfi az utcán, és látszik rajtuk, hogy összetartoznak, az senkit sem zavar. Engem sem, sem itthon, sem külföldön.
Az 1,90 magas, női estélyiruhás és jó 45-ös körömcipőt viselő figurát meg nagy ívben kerülik ki, mint a kutyaszart.
Senki nem akarja őket megverni, amivel mélyen egyetértek. Egyszer egy szállodában megkérdeztem, mit jelent a "buzibarát" címke a hirdetéseikben. Semmi többet, minthogy két férfinak is kiadnak szobát, de fokozottan elvárják a decens viselkedést. Amúgy Belgiumban pl. a hotelek zöme nem "buzibarát". Hollandiát nem tudom, ott nem szállodában lakom.
A magyar tényleg nem toleráns társadalom. A buzik sem toleránsok. Vicces.
Én magamat toleránsnak tartom, a buzik nem zavarnak, van kolléga, ismerős dögivel, Özpetek az egyik kedvencem stb.
De ez a szélsőséges, dogmatikus überratyi duma, ami folyik belőletek, na az elég visszataszító.

zum trucc 2012.03.01. 13:38:15

@ekszvájzed: Jaja.
Mondjuk az én fiaimnak mindig voltak fiúbarátai, nem jutott eszembe a buziskodás elvi lehetősége sem, pláne nem ellenőrzés, nem volt sosem gond.
Amúgy meg a gyereket tényleg nevelni kell: beszélgetni vele, ha hagyja, a kialakuló konfliktusokat szeretetalapon megoldani, ilyesmi. Nem könnyű, de ösztönösen is menni szokott.
Arról, hogy vannak buzik, talán háromszor beszéltünk 18 év alatt. A szót még az oviból hazahozták, kérdezték mit jelent, és ebben a korban még nagyon jó válasz, hogy "beteg emberek".
Amikor egyik hazahozott valami buziverésre biztató mondatot, no akkor jött, hogy senkit nem szabad bántani, mindenki maga dönti el, és amíg gyerekeket nem molesztál...
Nem egy nagy ügy, nálunk bejött, a te szüleid meg nyilván elmulasztották...
amúgy te is egy intoleráns ratyi vagy? Mókás.

zum trucc 2012.03.01. 13:49:32

@steverubellreborn: "ezek szerint a kurvázás és a fiatal csajok töcskölése lehetőleg minél nagyobb számban az hetero szokás " Ja, ez már csak ilyen.
Mondjuk én soha kurvával nem kezdtem, a másik szegmensről meg rengeteg szép emlékem van...Azt sajnálom, hogy még többet kihagytam, ezért, meg azért. Nem kellett volna olyan szigorúnak lenni.
Amúgy a gusztustalan részleteket kéretik továbbra is mellőzni.
De tényleg, nem bírod ki gusztustalankodás nélkül? Meséljek én meg a székletemről?
Viselkedjél már, mert így az a látszat, hogy a buzik mind viselkedni nem tudó állatok.
"alapvetően a homofób beszólás ugyan van" Ezek a buta nyugatiak nem tudják másként kifejezni az egyetértésüket.
Mégegyszer: semmi félnivalóm buziktól. Sosem próbálkozott be buzi nálam, gyerekeim jó fizikumúak, megvédik magukat, mitől félnék.
Viszont ne undorítsatok részletekkel, mert akkor nem állok szóba többé veletek.
Azt honnan tudod, miről szoktam brándozni?
Egyébként nem nyert, engem a buzik hidegen hagynak, sajnálom őket, amikor megveretik magukat, ennyi.

zum trucc 2012.03.01. 13:50:43

Azt honnan tudod, miről szoktam ábrándozni?
Egyébként nem nyert, engem a buzik hidegen hagynak, sajnálom őket, amikor megveretik magukat, ennyi.

padlas 2012.03.01. 14:02:00

@zum trucc: koszonom a jotanacsot a stilusrol, igyekszem megfogadni. Lasd, nem vagyok halatlan, cserebe en is adok neked egy hasonlo jotanacsot: ha nem szidalmaznal a leveleid vegen, az javitana az irasaid minoseget, tomorseget, erthetoseget. Probald ki.

Egyebkent a stilusban igyekeztem hozzad igazodni, te is szurkalodsz, hat szurkalodom en is, reszemrol nincs ebben semmi harag, szerintem egeszseges dolog az ilyesmin nevetni egyet, neha magunkon is akar. Mondjuk, ahhoz humorerzek is kell. (ez utobbi mondaton se akadj fenn, csak a poen kedveert irtam)

Na es akkor a lenyeg: a szamokat megtalalod peldaul itt: nol.hu/belfold/20110204-egyszerusodik_az_orokbefogadas
Annyit tennek hozza, megegyszer, hogy ez nem teljes, mert kulfoldrol is lehet orokbefogadni. Errol olvashatsz peldaul itt: ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410000/420001/Orokbefogadas20091202.html?ugy=kulforokbefog.html#topicissue

"nem nőnemű buziknak nem való lánygyerek. Fiút adni a kezükre stb. meg kiskorú veszélyeztetése lenne."
Ez az egy dolog van szerintem, amiben igazan nem ertunk egyet. Vannak hetero pedofilok, es homo pedofilok is, meg egyeb, nem szexualis iranyultsagu bantalmazas is eppugy megtortenik hetero csaladokban, mint homoszexualisban. Ha mar valami korrelaciot keresel, akkor egyebkent azt fogod talalni, hogy az utobbinal ritkabb, egyreszt mert nekik nehezebb a gyerekvallalas, ezert jobban megbecsulik (pl nem "csuszik be" gyerek, nincs nem kivant gyerek naluk mint a heteroknal), masreszt oket jobban figyelik (ugye az orokbefogadas miatt a gyamhatosag).

Egyebkent vannak ilyen iranyu kutatasok is, peldaul itt van ez az attekinto jellegu cikk: Millbank (2003): From here to maternity (a review of the research on lesbian and gay families).

steverubellreborn 2012.03.01. 14:05:09

@ekszvájzed: medvecukor,

eked a normális (a hetero) a furcsa és megdöbbentő,
nem, az is természetes.

Az 5-8% inkább vágyálom, mint tény.

nézz utána, bár dől belőled a hülyeség aligha teszed meg.

Nem örülnék, ha a buzi gyerekemnek lenne buzi párja.

szép szülő vagy,hogy nem érdekel a gyereked boldogsága és az,hogy teljes életet élhet egy társsal, rádásul

steverubellreborn 2012.03.01. 14:06:18

@steverubellreborn: ráadásul ezért felelőőségre is vonod,hogy meleg amiről nem tehet.
annyi jár neki mint eghy hetero fiatalnak,ha nme érted meg ásd el magadat.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:09:09

@zum trucc: Amúgy a gusztustalan részleteket kéretik továbbra is mellőzni.
De tényleg, nem bírod ki gusztustalankodás nélkül? M

hehe miközben arról beszélsz,hogy nem kurváztál eleget, te szónokolsz az erkölcsről?:)))

miközben folyamatosan böfögsz arról,hogy mit csinál két meleg amiről eddig szó sem volt,te hozod fel folyamatosan a hányingereidet,vagy azt hiszed rólad is mindenkinek a kurvázásaid jutnak az eszébe.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:12:46

@zum trucc: amikor megveretik magukat, ennyi.

ja,ehhez kell homofób is,mert az úgy magától hobbiból nem megy.

vagy:
semmi félnivalóm buziktól. Sosem próbálkozott be buzi nálam, gyerekeim jó fizikumúak, megvédik magukat, mitől félnék.

attól rettegsz,hogy a melegek ki másnál ha nem nálad be akarnak próbálkozni,.igen ez nagyon életszerű,mert a melegek így szokták..lszólít a tescoban vagy trolin idióta.akit egyébként meg leszólítanak ott már van érdeklődés:)).

steverubellreborn 2012.03.01. 14:15:27

@zum trucc: de fokozottan elvárják a decens viselkedést

miért a heteróktól nem?

vagy azok mindig decens módon viselkednek?

Az 1,90 magas, női estélyiruhás és jó 45-ös körömcipőt viselő figurát meg nagy ívben kerülik ki, mint a kutyaszart.

azért szólok,hogy van két méter magas csupa izom pasi is akiről soha nem gondolnád,hogy meleg,mert tudod elég sok meleg nem néz ki nőiesen viszont van hetero pasi aki igen.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:19:00

@zum trucc: A buzik e téren gyanúsak nekem. Ezt ki kell hagyni. Vegyetek kutyát,kecskét, vagy tudomisén, guminőt.

ezt mondd a gyereküket állami gondozásba, kukába, adó hetero pároknak, a naaagy gyerekcsinálást meg ott kellene kezdeni,hogy be kellene tiltani a válást, a fogamzásgátlókat, és 60 éves korodig min 8 gyereket kellene csinálnod és élvezned kellene.ja a házasságon kívüli kapcsolat az börtönbüntetést vonna maga után,.azt hiszem te óbágatnál a legjobban

steverubellreborn 2012.03.01. 14:24:37

Valószínűleg azért könnyebb hűségesnek lenned mert megöregedtél.Már nem vagy annyira kanos sem.
Örülnöd kellene mégegyszer mondom,hogy az általatok elhajigált gyerekeknek lesznek szüleik meleg párok személyében.

Biztos volt egy tízezres mintából egy olyan aki a fiatalabbkra gerjedt és persze,hogy ez derült ki és nem az,hogy mondjuk a postás vagy az állatorvos vagy az egyetemi tanár meleg,akiről midenki azt hitte,hogy hetero közben meg nem,tudod medvecukor, ez nem látszik legtöbb esetben, és ma is legalább tíz-húsz meleg emberrel jöttél szembe az utcán ha nagyvárosban élsz.

padlas 2012.03.01. 14:29:50

@steverubellreborn: szerintem most feleslegesen hergeled magad, ne tedd, csak magadnak artasz vele. Komolyan, jo szandekbol mondom, nem erdemes ennyire tulporognod a dolgot.

zum trucc 2012.03.01. 14:29:53

@ceterumcenseo: Hát, köszönöm a forrásokat, de azok nem téged igazolnak, hiszen a kurrens, 3 év alatti korcsoportban gyakorlatilag nincs "gyerekkínálat". Hát akkor ez a kevés hadd' jusson normális családokhoz, ez a néhány baba.
Na, ezért szeretem én a forrásokat.
A középső forrásod irreleváns, az utolsót nem ismerem, meg őszintén a kiadó neve sugallja az elfogultságot.
A normális családban az apa-anya dinamika igen ritkává teszi a gyerekmolesztálást. Persze egy eset is eggyel több a megengedhetőnél.
A buziknál viszont nincs a párkapcsolatnak konszenzuális, hagyományos tezaurusza, mintasorozata, hiszen a téma sokáig tabu volt, meg az inkvizíció, a Code Napoleon, ilyesmi. Azt gondolom, a buzipárok, márcsak a gyerekek mint cél hiánya miatt is, sokkal kevésbé kimunkált példákat követnek. Ezért bármi előadódhat.
Magyarán több köztük a deviáns kapcsolat.
Ide kisgyereket nem engednék. Ez legalább olyan jó hipotézis, mint az általad említett.
Igen ebben nagyon nem értünk egyet. Nincs bajom a buzikkal.
Nem okoznak nagy kárt, illetve csak önmaguknak a magamutogatással, nem tiltanám be a felvonulást, a többi szokásos ízléstelenséget, de mindenkit lebeszélnék róla. Diszfunkcionális, kontraproduktív.
Egy toleranciáért kuncsorgó buzitól elvárható lenne a tolerancia, de ez Magyarországon nincs így, nevetséges a normálisokkal szembeni acsarkodás.
De egy ponton kemény lennék, keményebb, mint ma a jog: a beleegyezési korhatárt emelném, nevelői, tanári (pl. tornatanár, nevelőtanár) pályáról kitiltanám a buzikat. A gyerekek védelmében.

zum trucc 2012.03.01. 14:39:07

@steverubellreborn: figyelj, kapd össze magad.
Ízléstelenség és erkölcs nem azonos dolgok, ne mosd össze. Nem fogok neked magyarázkodni a fiatalkori szokásaimról, mert most nem ez a téma, és ennyi. Sosem kurváztam, példa nem volt rá, sosem érdekelt a dolog, hagyd már a mániáidat.
Amikor megveretik magukat a buzik, ahhoz kell verőember is.
Ez igaz, én sosem tennék ilyet. De vannak itt és most verőemberek, ha úgy csinálsz, mintha nem lennének, akkor hülye vagy.
Továbbra sem érdekel, hogy néznek ki a buzik.
Az sem, mit fantáziálsz a heterókról, magyarul a normális emberekről.
Én pl. felneveltem két gyereket (egyetem), segítettem őket (erősn) az életkezdésben, és mit ad isten, azóta is nagyon szorosak a szálak, szeretnek engem, ilyesmi. Én is őket.
Hát ez azért nem olyan szörnyű.
Ne gyűlöld a normálisakat, nem ők tehetnek róla, hogy te nem vagy az.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:48:05

@ceterumcenseo: igen, én is tudom, két zárt gondolkodású hülye aki nyomja az erkölcsi sódert, és magasabb rendűnek képzeli magát mert nőre gerjed.meg azért félnek is egy kicsit a meleg témától.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:49:55

@zum trucc: tudom, téged nem érdekel ez a meleg téma, és azért írtál már róla kb 20 posztot,még mondd el párszor,hogy nem érdekel, forgasd a szemeidet hozzá,hogy te erkölcsös meg magasabbrendű vagy. hadd röhögjek egy jót

2012.03.01. 14:50:33

@zum trucc:

Mi van, te jóember? Hát ez a baj azzal, ha nem olvassák vissza az embert ... Szerintem tanulmányozd át a korábbi hozzávakerjaimat, aztán ratyizzál le.

Én egy ex-toleráns nemratyi vagyok, aki az utóbbi években már nem is annyira látens intoleranciáját dédelgeti, és nemcsak buziügyben, hanem a drága libsijeink propagálta egyéb világfordításokban is. Mert azokból úgy en bloc elege van.

És ha én történetesen momentán megértő vagyok egy ilyen steve-féle sorsüldözött gezemicével szemben, az még nem a buzizmus ügyének támogatásából ered, hanem azért, mert hozzám szólva emberi hangnemre váltott.

Szóval ezt gondold át még egyszer, mielőtt sértegetsz. Aztán folytassuk a témát, veled is csak kultúráltan, mint eddig.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:51:33

@zum trucc: (pl. tornatanár, nevelőtanár) pályáról kitiltanám a buzikat. A gyerekek védelmében.

én a hetero eddzőkkel kezdeném,mert az nem megy,hogy ivarérett férfit lányok közé engedjünk, még a végén kikezd az egész csapattal.

steverubellreborn 2012.03.01. 14:56:43

@zum trucc: Egy toleranciáért kuncsorgó buzitól elvárható lenne a tolerancia, de ez Magyarországon nincs így, nevetséges a normálisokkal szembeni acsarkodás.

akkor fejezd be társadalmi szinten a buzizást medvecukor, és lesz itt tolerancia bőven.

és azt észre ne vegyed ám,hogy pont a magadfajták miatt a kevés stabil meleg kapcsolat,a rejtőzködés, meleg verés, buzizás, állásból való kirúgás, stb miatt miközben lobogó hajjal arról üvöltözöl,hogy milyen kevés a stabil meleg kapcsolat, pont ezért kevés, és ahol a társadalmi közeg megengedőbb,ott vannak is bőven több évtizdes meleg kapcsolatok akik nem avval töltik az idejüket,hogy friss húsra vadásszanak.ott is vannak gyerekes meleg családok is,és szépen felnő, ugyanúgy mint a többiben.

steverubellreborn 2012.03.01. 15:00:33

A normális családban az apa-anya dinamika igen ritkává teszi a gyerekmolesztálást. Persze egy eset is eggyel több a megengedhetőnél.

meg kellene kérdzened az ifjúságvédelmi szakaembereket,hogy hány molesztálás,elhanyagolás stb van egy családban vagy a rokonság részéről, azt hiszem meg lennél lepve.persze egyszerűbb a gyereket molesztáló buzi városi legendáját bugyborékolni magadból mert az kevésbé kínos számodra,ettől még persze mondom, 10 ezerből lehet olyan meleg aki fiataloknál próbálkozik de nem ez a jellemző.

zum trucc 2012.03.01. 15:39:38

@steverubellreborn: posztot nem írtam, csak commenteket. A buzidolog érdekel, mert sok buzit ismerek, de a fiziológiai részletek nem. Amúgy az én erkölcseim, ha van is nekem ilyen, egyszerűen nem téma most.
Igazad van, az edzőknél is kizáró ok lenne a buziság.
Miért, a buzi az nem buzi? Nem ratyizok, de nem is melegezek, mert az a szó mást jelent, amúgy végső soron sértő. Sértőbb, mint a buzi.
A párkapcsolatoknak, akár normális, akár buzi párokról beszélünk, én is híve vagyok, a társadalmi konszenzus is. A saját nyomorodról csak te tehetsz.
Én nem üvöltözök, te viszont nem fogalmazol.
Szinte írástudatlan vagy. Tanulni, tanulni, tanulni...

zum trucc 2012.03.01. 15:43:38

@ekszvájzed: Én sem buzi.
Te sem buzi.
Akkor miről is van szó?

Jellemző, hogy az itt kommentelő buzi veled, az intoleránssal jobban szót ért, mint velem a toleránssal.

Nálad mi az antiliberális fordulat oka? Időskori elhülyülés, ilyesmi?

steverubellreborn 2012.03.01. 15:54:20

@zum trucc: szellemi leépülés jele lehet nálad,hogy azt felételezed,hogy egy meleg eddző kikezdene a csapat tagokkal
erre írtam, ha figyeltél volna,hogy ezen az alapon férfi tornatanár ne taníthasson lányokat.
ez így is van.Iránban és Ománban.

2012.03.01. 16:22:40

@zum trucc:

Vicces csávó vagy, de nem. Csak egyet mondok: 2006. (ide értendő a rendőrterror és Olaszliszka is) Onnantól kezdve vetek számot az összes hazugságukkal, melyet addig úgy-ahogy elhittem, és én is fújtam. Hál'Isten genetikailag :) sem vagyok érintett.

És talán azért ért velem szót, mert próbálom szelídíteni ... Mint nyomokban kifejtettem, a totális intolerancia a világképemnek annyira nem része, hiszen az ő fajtájának is megvan a helye, és mindig is megvolt, csak nem úgy, ahogy akarja (akarják).

2012.03.01. 16:35:20

@steverubellreborn:

Te meg miért rugózol ezen, hogy ki abuzálja jobban a porontyot, a buzi, vagy a heteró? Ez meg olyan vita, mint a ki öl többet, a náci, vagy a komcsi. Ha ide tartozol, ez a jó, ha oda, akkor meg az.

Megint a fingnak az ő reszelése, magas fokon, pedig a kölöknek okozott trauma ugyanaz, mert nem fogja a difit. (Sajna egy jó ideig)

Aztán meg hogy kinek a milyen nemiségű tornatanára a magasabb libidójú, és azzal mire képes ... Micsoda barom egy vita. Nem a tornatanárságtól, hanem a humán minőségtől függ.

Te is csak azt fújod, hogy a liberók szerint a normál családokban mi folyik, hiszen te se azokban élsz, csak valami szociomókusok rágta, gányolt statisztikákhoz írott okoskodás vezérel.

Mondd, te tapasztaltad is ezeket? Légy nyugodt: a te legendáid sem kisebbek.

zum trucc 2012.03.01. 16:37:52

@ekszvájzed: hááát, kár érted, mert te kivételesen az agyasabb bubuk közé látszol tartozni.
Nem sok mindenben értünk egyet.
De most dolgom van, külföldre megyek holnap, csomagolni, ilyesmi kell.
Nem védem én az MSzP-t,, ha akarnám sem tudnám, mert úgy utálom őket mint a szart.
Mondjuk az én világnézetem mélyebben megalapozott lehet a tiédnél, mert én nem vagyok meglepve, és nem is revideáltam korábbi világnézetemet.
Pl. nekem az öszödi beszéddel semmi bajom, ha olvastad, arról szól, hogy Gyurcsány változtatni akart, de aztán az MSzP borzalmas káderei nem engedték neki.
A többi nem igazán lényeges. A Bajnait értékelem, ő nagyjból profi volt Oszkóval karöltve.
De ezek nem buzik, úgyhogy erről ennyit.

2012.03.01. 17:05:43

@zum trucc:

Nem az öszödi beszédet, meg a főfaszkalapok állítólagos programjait mondtam, hanem a RENDŐRTERRORT, meg a bérelt műnácizmust, amire fel foganatosították, de ezt más blogokhoz szólva hosszasan részleteztem már, persze ha akarod, ide is, de az off.

Egyébként a koma változtatott. Ennek isszuk most a levét, mert a mostani bűnbanda az ő bűnbandájától rágott be annyira, hogy a maradék esze is elment.

(Jah, pl. az Internacionálé elénekeltetése a kínjukban röhögő borzalmas káderekkel szintén ama nagy változtatás egyértelmű jele :D)

Miben is voltak profik ezek? Abban, amiben a mostaniak amatőrök csupán, igaz, nagyon is lelkesek, csak rosszul csinálják, és az előzőeknek is jobban meg van már dolgozva a kinti sajtója ...

Továbbá azért ne felejtsd ki direkte Olaszliszkát, meg azt a jéghegyet, aminek az csupán a csúcsa ...

Addig is jó utazást, és hozzá jobb közérzetet kívánok, mint amit szegény országunk jelen állásában adni tud.

steverubellreborn 2012.03.01. 17:43:43

@ekszvájzed: na jó azt hiszem, ez már szakemberre tartozik

zum trucc 2012.03.01. 17:57:14

@ekszvájzed: OK, tudnánk mi érdemben jót beszélgetni, meg vitatkozni, sejtésem szerint sok mindenben, értékekben van közös köztünk talán, de sok mindent nagyon másként gondolunk, pestis és kolera között lehet, hogy másként választanánk.
Köszönöm a kedves elköszönést, a nicknevedet megjegyeztem, remélem, még találkozunk.
süti beállítások módosítása