Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Legenda vagy valóság? (Part 5)

2011.12.07. 21:44 tlickey

 1947, Roswell

   1947. július 2-án, egy álmos Új-mexikói kisvárosban, amit addig talán a térképről is lefelejtettek, egy külvárosi farmon váratlan dolog történt. Egy furcsa, azonosíthatatlan tárgy érkezett az égből, és landolt egyenesen a farmer állatokkal teli istállóján.

A jó időjárási feltételeknek köszönhetően többen is látták a furcsa pontot az égen, egy pilóta beszámolója szerint kb. 2600 km/h sebességgel haladt, közel háromszor gyorsabban a kor legsebesebb repülőinél. Miután a farmer felfedezte birtokán a roncsokat, jelentette a seriffnek, a seriff pedig a RAAF-nek (Roswell Army Air Field), majd július 8-án napvilágot látott egy újsághír, amelyben egy máig tartó legenda veszi kezdetét: A RAAF hivatalosan bejelentette, hogy Roswellben egy repülő csészealj landolt, és a helyszínen a roncsok közt négy idegen lény holttestére találtak.

A helyieknek azonban nem volt idejük eldönteni, hogy ilyenkor félni, vagy lelkesedni kell-e, mert a hírt még aznap cáfolta az amerikai légierő szóvivője: csak egy meteorológiai hőlégballont teszteltek, ennek a roncsait keverték össze az UFO-val, a „holttestek” pedig valójában műanyag próbababák voltak. A területet ennek ellenére mégis lezárták, a roncsokat és mindennemű bizonyítékot eltűntettek a helyszínről, és a környéket is gondosan átfésülték, méghozzá rekordidő alatt. Napvilágot látott ugyan egy fotó az említett hőlégballon darabjairól, de senkit sem érdekelt igazán, mert a szárnyra kapott pletyka sokkal izgibb volt, miszerint a valós bizonyítékokat a közeli katonai légitámaszpontra szállították, ahol titkos vizsgálatok sorát végzik a roncsokon és az UFO-k holttestein.

Eltelt így egy pár év, a katonai támaszpontot közben megszüntették, az emberek pedig bizonyíték híján kelletlenül, de lehiggadtak. Az esetet nem bolygatták egészen 1978-ig, amikor Jesse Marcel őrnagy, aki jelen volt a roncsok begyűjtésénél, interjút adott egy ufó kutatónak, melyben azt állította, hogy a hőlégballon a kormány hazugsága volt, amivel a megdöbbentő igazságot próbálták leplezni: a helyszínen tényleg azonosíthatatlan járművet találtak, a roncsokat csak kicserélték, hogy a sajtónak egy valódi ballont tudjanak bemutatni. Ennyi kellett ahhoz, hogy Roswell neve újra a címlapokon virítson, és az egyik leghíresebb modern mítosszá nője ki magát, melyről könyvek, filmek és egyre hátborzongatóbb összeesküvés-elméletek születtek. Személyes kedvencem az, miszerint az USA kormánya hivatalos, alárendelt viszonyban áll a földönkívüliekkel, és engedélyezte számukra bolygónk megszállását technológiájuk lemásolásáért cserébe. Tehát minden 20. századbeli technológiai fejlesztést róluk koppintottunk, miközben ők a kormány által ásott földalatti bunkerekben kísérleteznek olyan embereken, akik rosszkor voltak, rossz helyen. Talán az efféle elvadult ötleteknek köszönhető, hogy a roswelli történet komolytalanná vált az emberek szemében. Éppen ideje volt hát, hogy a légierő 1994-ben beismerje hazugságát. Az új magyarázat szerint egy szupertitkos, szovjetek ellen kémkedő szerkezet zuhant le tesztelés közben, amelyben élő pilóták is tartózkodtak. Ez már mindenki számára tisztességes magyarázatnak minősült, és ezzel az eset végleg lezárulni látszott.

Egészen 2011 áprilisáig, amikor az üggyel kapcsolatos titkosított dokumentumokat nyilvánosságra hozta az FBI. Guy Hottel, a nyomozásban aktívan részt vett titkosügynök három évvel az eset után, 1950-ben írta meg jelentését az ügyről, amelyet 60 éven át titkoltak, és amelyben világosan kijelenti, hogy Roswellben UFO-baleset történt. A jelentés szerint három roncsot találtak, mindhárom közel 15 méter átmérőjű volt, a középen kimagasodó formájú csészealjban három-három, nagyjából egy méter magas lény utazott. Fémes szövésű ruhát viseltek, valamint testüket a vadászpilótákéhoz hasonló nagy nyomású kötések fedték. Szerinte az idegenek azért zuhanhattak le, mert a légierő által használt radarok jelei összezavarták a műszereiket. A csészealjban talált földönkívülieket a Wright Field-i légi támaszpontra szállították további vizsgálatokra. A testeket felboncolták, s a repülő szerkezeteket is alaposan átvizsgálták. Ezzel 2011-ben harmadszorra indult újra a botrány, és nem ült el azóta sem.

Nem feladatom eldönteni, hogy mi az igazság, én személy szerint nem hiszek az UFO-kban, de az FBI közleménye hagy maga után néhány átgondolni valót a szkeptikusok számára is.

Roswell azóta is az idegen hívők legszentebb helye, és a mai napig ennek köszönheti idegenforgalmát, a szóbeszéd pedig máig él arról, hogy a baleset óta a NASA birtokában van egy idegen holttest, valamint arról, hogy a híres 51-es körzet valójában UFO-kal kapcsolatos, titkos kísérletek helyszíne.        


Szólj hozzá!

Címkék: ufo tudomány valóság legenda

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr233446722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása