Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Szatyor tuning

2011.11.03. 19:12 Csendesebben, a gyerek alszik

 A járművek testre szabása valószínűleg az individualitás kimutatásaképp indult, de mára teljesen kinőtte magát. Bármit lehet, és érdemes tuningolni. Autókon keresztül, számítógépeken át egészen a kerekes szatyrokig.

Az autók tuningja érdekes téma, és a számítógépekről is sokan szeretnek értekezni, de kis kocsmánkban ma inkább valami még ezeknél is szélesebb körben használt eszközt fogunk tárgyalni. A kerekes szatyrokat. Minden második nyugdíjas ezekkel az alkalmatosságokkal rója az utcákat, és elképesztően idegesítőek hatékonyak. Nem is olyan régen volt egy nem túl radikális szókimondó kismértékben túlzó figyelemfelkeltő cikke szkr kollégának a nagyszülőkről, és ebben sajnálatos módon nagyon kevés szó esett a kerekes szatyrokról.

Mire való a kerekes szatyor? Na, ez egyszerű. Dolgokat lehet benne büntetetlen mennyiségben szállítani (vámmentesen), illetve rá lehet hajtani a kurvásan kinéző, szandálos, fiatal lányok körmére. Egyes brit tudósok szerint azok a nagymamák, akik már szintet léptek, képesek advanced szinten túlterhelni szatyrukat, ami így akár másfél tonna vöröshagyma szállítását is lehetővé teszi, illetve ha a tárhely helyett inkább a pusztító erő felé vonzza őket a mindennapi rutin, akkor azt fejlesztve kisebb buszokat is maga alá tud préselni a szatyor veszélytelennek tűnő kereke. Persze mindez a szatyrok gyártási évén, és felkészítettségén is múlik. Ezért ajánlatos őket tuningolni.

2001-ben rendezték meg az első világszintű kerekes szatyor felvonulást Lengyelországban. Szerencsém volt jelen lenni, mint Magyarország delegáltja, és egy kisebb különítménnyel magyaros mintájú, illetve Orbán Viktor arcával díszített magyar birodalmi szatyrokkal leptük meg a nagyérdeműt. A sok nyugdíjas nagyon kitett magáért. Láttunk kézzel kötött szatyrot, R2D2 szatyrot, Elvis mintás szatyrot, multimédia szatyrot (sokol+hangszóró), ősrocker szatyrot, punk szatyrot, Justin Bieber szatyrot, milfes szatyrot, megállapíthatatlan jelentésű művészszatyrot, sörös szatyrot, boros szatyrot, Jézus szeret téged szatyrot, „Ezek a fiatalok…”-os szatyrot. Ésatöbbi.

Volt ingyen bor, meg tűzijáték. A második napon vonultak fel a tuningolt szatyrok, és akkor már nekünk is leesett az állunk. Az egyik v6-os turbo diesel szatyor pl. gyorsulási versenyt nyert egy Toyota Suprával szemben. Ez viszont csak látványosságnak számított, mert maga a verseny három csoportkörben zajlott. Az egyik a terhelhetőség, a másik a kompaktság, a harmadik a harci erő. Terhelhetőségben a dél-afrikaiak nyertek. Több száz fehér embert bele tudtak zsúfolni egy 10 literes szatyorba. Kompaktságban a japánok vitték el az aranyat, mivel egy 30 literes, cd lemez nagyságúra összehajtható kerekes szatyrot mutattak be Krakkónak. A harci erő sportágban holtversenyben nyertek a kínaiak és Észak-Korea. Szatyraikat nukleáris robbanófejjel, illetve taposóaknának ellenálló kerekekkel, és reaktív pajzzsal látták el,  amiknek ezen felül az a különös képességük volt, hogy noha csak egy volt belőlük, tömegben tudtak támadni.

Természetesen a Krakkói Szatyorkiállítás és –Felvonulás nem a mindenki által elérhető kerekes szatyrokat mutatja be, az átlagnyugdíjas nem engedhet meg magának a csapágyfejlesztésnél, fékrendszernél, és króm felniknél többet. Ettől függetlenül mindig izgalmas belekóstolni egy olyan világba, ahol minden ellenfelet nagyon komolyan kell venni, ahol egész készítő csapatok állnak egy-egy szatyor mögött és ezek után érdemes elgondolkodni, mikor egy néni ráhajt szatyrával a lábunkra, hogy rosszabb is történhetett volna, ha a néni komolyan gondolja.


Szólj hozzá!

Címkék: kult humor fegyver mélyvíz nagyi

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr903351272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása