Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Sub Bass Monster is lefeküdt a Fidesznek

2011.08.30. 15:43 szkr

 Kevés kiábrándítóbb dolog van annál, mikor egy Dreheres korsóba kapod az Arany Ászokot és egy pillanatra azt hiszed, hogy az van benne, ami rá van írva. Ebbe a kevés dologba tartozik például az, mikor egy amúgy jófej, apolitikus füves rapper megjelenik akármelyik párt programfüzetében és mindenféle fellengzős baromságot összehord, amik amúgy nyilvánvalóan nem az ő szavai.

Sub Bass Monster a.k.a. Máté Szabolcs éppenséggel ezt tette. Amikor találkoztam a Fidesz Új nemzedék jövőjéért című "ifjúságpolitikai stratégia vitairatával", már egyből röhögőgörcs fogott el, aztán mikor volt alkalmam belelapozni, akkor gyakorlatilag lefordultam a székről és csak vinnyogni voltam képes. Aztán a 23. oldalon ott figyelt Sub Bass a Szerinte rovatban, amit azzal kezdett, hogy "Kisgyermekként, mikor első alkalommal jártam Budapesten, megfogadtam, ha majd felnövök, még egyszer ellátogatok ide és elhozom a porontyaimat."

"Ó, Mista Slota, jobban figyeljen oda mit csinál..."

Namost. Sub Bass az a csávó, akinek kimondottan viccesek a számai, és miközben valójában nem akar semmit, csak betépni, meg adott esetben szexelni egy nagyot (vagy, ideális esetben, egyszerre mindkettőt), azért valahogy mégis van valami kedvesség abban, ahogy előadja ezt a nihilt. Komolyan. Ő maga is úgy volt vele, hogy a politizálás nem neki való, egyszer, a szlovák nyelvtörvényen kiakadva, ugyan nekiment egy teljesen normális témának is, sőt, még a szám is jó lett, amit alkotott.

Az, hogy ezek után megjelenik egy, a kormány által kiadott, teljesen vállalhatatlan propagandairatban, amiben ütnémfejű okostojások magyaráznak arról, hogy milyen csodálatos ez az ország és igen, sok dolgunk van, de hejj, jó úton van az ország, hiszen itt a Fidesz a fülkeforradalmával együtt és húha, több mint kétségbeejtő, ráadásul teszi mindezt úgy, hogy egy olyan szöveghez adja az arcát, amit a) nyilvánvaló, hogy nem ő írt, még csak el sem olvasott és b) olyanok vannak benne, mint például "Imádom járni az erdőt, mezőt, s a szántókat, és közben ámuldozni, milyen gazdag az ország..."

Azok után, hogy azt mondja valaki, hogy "hadd tartsam a döntésemet a szavazófülke függönnyel elhatárolt egy négyzetméterén belül!!!" (2006), utána pedig, hogy "voltak dalok, amelyek társadalmi kérdésekkel foglalkoztak inkább, mint hogy direktmód, aktuálisan politizáltak volna" (2009), nem annyira szerény véleményem szerint 2011-ben ne adja a nevét egyik párt vitairatához se, pláne, ha nem vitatkozni fog, hanem valami elbaszott hülyeséget magyarázni.

"...hej-hej, ne legyen ostoba..."

A Fidesz mellé beállni gáz. Nem azért, mert hatalmon vannak, hanem azért, mert hazudtak és hazudnak minden alkalommal, mikor azt állítják, hogy az, ami az országban történik, az tökéletes, helyes és az ehhez szükséges felhatalmazást megkapták a néptől. A Fidesz tömény cinizmussal töltött elmúlt egy évét, bár többeknél kiverte a biztosítékot, sokan haladásként, adott esetben szükséges rosszként értelmezik. Nem kárhoztatom őket érte, Sub Bass Monster viszont elmehet a jó édes anyjába vissza, mert neki véletlenül felelőssége van, azzal, hogy ott mosolyog ebben a könyvecskében azt mondja, hogy teljesen vállalható a Fidesz. Tudom, vélemények szabadsága satöbbi, mégis, azt gondoltam, hogy két spangli között azért gondolkodik is ez a fiatalember.

Hát nem.


Szólj hozzá!

Címkék: zene politika kult

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr873190855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása