Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Akkor és ma - Orbán Viktor vs. Kádár János

2010.10.02. 13:39 szkr

Kissé le vagyunk maradva aktuálpolitikai szempontból, úgyhogy most kicsit ledolgozom az Orbán-hiányt a blogon.

A mai magyarországi államforma (NER) kialakulásához elengedhetetlen volt a FASZ (Forradalom A Szavazófülkékben), aminek segítségével Orbán Viktor és haverjai gyakorlatilag kontrollálhatatlanul őrjönghetnek az országban és csinálhatnak azt, amit csak akarnak. Többek között erről sem fogok most hosszan beszélni - majd legközelebb. Most csak két videót szeretnék mutatni.

1985 márciusában, az MSZMP XIII. Kongresszusán Kádár János elmondta mára már szállóigévé váló mondatát:

"Nálunk az emberek ember általi kizsákmányolása megszűnt. Kizsákmányoló osztályok megszűntek. Nálunk osztályok még vannak, de ezek valamennyien dolgozó osztályok, és az osztályok között kibékíthetetlen ellentmondások nincsenek. Magyarországon történelmileg úgy alakult, hogy egypártrendszer van, és az is marad."

Tizenöt évvel később, a kommunistákat akkor régen még agyagba döngölni akaró Orbán Viktor a választások eredményének tudatában kiállt a nevét éltető tömeg elé (már ez is olyan Éljen Rákosi!-jellegű) és a következőt mondta:

"Mától Magyarország politikai és gazdasági rendszerét Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívják és ezzel a rendszerrel Magyarországot közösen újra fogjuk építeni és erőssé fogjuk tenni. Olyan rendszer lesz ez, amelyben egymást fogjuk segíteni és egymást fogjuk bíztatni, hogy merjünk nagy célokat kitűzni és azokért közösen dolgozni. Ebben az új rendszerben az oligarchák régi szabályai érvényüket vesztik. Mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első."

Na. Hát akkor most, hogy megnéztük mindkét videót, gondolkodjunk együtt: megdöbbentünk a hasonlóságon?


2 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr182339330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csendesebben, a gyerek alszik 2010.10.02. 15:09:37

Tegyük hozzá csak az igazságosság kedvéért, hogy van egy hatalmas különbség a kettő között. Hogy, az előbbi bebizonyította, hogy hazudik, ez utóbbi pedig még csak most bizonyíthatja. Attól, hogy ugyan azt mondják, majd csak a végén jelentsük ki, hogy ugyan azt is csinálták. Hogy ezek most bármit megtehetnek, az csak akkor baj, ha visszaélnek vele. Azok megtették, de ettől még nem egyenlő a kettő.

mujure 2010.10.03. 11:58:19

ebben igazad van, de a lényeg ugyanaz marad: nem döbbentem meg a hasonlóságon. és ez azért szomorú...
süti beállítások módosítása