Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Bukarest: nem Európa, Románia

2013.09.08. 17:47 mujure

Azzal kezdem, hogy életem nagy álma teljesült péntek este: 40 ezer román gyűlölt őszintén, és én is őket. Számomra az egyik nagy vágy volt, hogy Bukarestben nézhessem meg élőben a magyar válogatottat és mindez ért számomra 20 ezer forintot. Utólag is. A különvonattal mentünk, ott voltunk, és sok mindent láttunk. Olvasgatva a magyar (és a román) média írásait a hangulatról, a meccsről, meg úgy általában a magyar fociszurkolókról, egy-két dolgot azért szeretnék elmondani. Nem sok mindent, csak azt, amit láttam és azt, amit nem láttam. Nem tudom, hogy a valóság máshol mi volt, azt tudom, hogy amit itt olvastok, az igaz.

Amit láttam

Kezdjük az elején: a Keleti pályaudvaron nagy hangulat volt, persze, volt pirotechnika meg petárda (amúgy az utóbbit én gyűlölöm: soha nem tudhatod mikor és hol durran valami egy kurva nagyot, de ez most mellékes), de szerintem ezek igenis részei a szurkolási kultúrának, még az „európai románok” is használtak néhányat.

Láttam a reménykedést. Az odaúton végig az tartott mindenkit életben, hogy most aztán van esély, megmutatjuk nekik, a románok szarok, mi meg jók vagyunk, ott nincs Mutu, itt van Szalai. „2-1 ide, én mondom nektek. Szalai-dupla, olyan meg úgysem létezik, hogy ez a csapat ne kapna egyet idegenben.” – ezek az én szavaim, szinte mantráztam magamnak őket, hangosan is el-elmondtam néhány óránként. És valóban, Szalai van olyan formában, hogy egy ilyen meccsen különbséget jelentsen, ráadásul miatta baszták ki Maricát is a Schalkéból. Végül máshogy alakult, de erről később.

Láttam Romániát. Most komolyan, én tényleg nem vagyok az a gyűlölködős fajta, ha egyszer beszélgethetek egy igazi románnal, nem lesz köztünk semmi probléma, normálisan fogunk dumálni például arról, hogy miért ilyen ocsmány ez az ország. Tudom, hogy Romániában aztán nincs kolbászból a kerítés, sőt, a vidéki Magyarország sem egy kimondott tündérkert, de az a putri, ami egy-két faluban fogadott minket, az tényleg elképesztő volt. Mocsok, csúnya épületek, folyamatosan mutogató helyiek (visszafelé nem láttunk mást, csak hármasokat) és egy rakás bazi nagy sugárút Bukarestben. A táj, persze, gyönyörű, de amit ezek építkezés és egyáltalán: életszínvonal területén letesznek az asztalra az nem túl felemelő.

Láttam a román vasutat. Hát ez a másik: kábé 870 kilométer távolságra van a két város egymástól, a magyar részen egész jól jött-ment a vonat, de Romániában konkrétan 3-4 órákon keresztül vánszorogtunk. Lassan. Kurva lassan. Az egész út nagyjából 36 óra vonatozásba tellett, és véletlenül sem akarom a japán technológiához hasonlítani a románt vagy a magyart, de azt azért megemlítem, hogy ott 3-400 km/h-val nyomuló vonatok vannak. Romániában meg ilyenek:

P1000360.JPG

Nem vicc, működött

Láttam a magyar szurkolókat. No persze, nem az összeset, de a vonaton együtt utaztam nagyjából a felével. Hogy részegek voltak? Persze, nagyon, de ez nem lehet meglepő a fenti kálvária megértése után. Egyszerűen muszáj inni akkor, amikor közlik, hogy ja igen, már 10 órája Romániában vagyunk, de még 4-5 óráig ne is reménykedj abban, hogy odaérünk. Továbbá a fociszurkoló iszik, mert ilyen. A román is ivott meg a magyar is. Balhézni mentek? Nem kérdés, hogy voltak, akik igen. Főleg azok, akik a belvárost csipkézték ki, de azt nem láttam, így arról is később. A vonaton utazó magyar szurkolók jelentős része nem a diplomás felső középosztályból érkezett, de talán éppen ezért kéne őket tisztelni is: nekik lehet, hogy sok volt az a huszas+költőpénz az útra, mégis rááldozták. Természetes, hogy a fotelből, Budapestről barbároknak tűnhettek páran, de ők legalább ott voltak.

Láttam a pályaudvart. Láttam, hogy az első turnus, akit kiengedtek a buszokhoz, fejvesztve rohan vissza és azt kiabálják, hogy „könnygáz!”. Éreztem is a könnygázt, befújta kicsit a kellemes bukaresti szellő. Ez ott és akkor egyértelmű túlkapás volt, semmi szükség nem volt rá, a hangulat sem indokolta. Ráadásul a pályaudvaron sehol egy kordon, csak rendőrsorfal. Láttam továbbá a betört ablakokat, amiket nem mi, hanem a románok törtek be, amikor kőzáporral búcsúztattak minket. Nem láttam leszaggatott fülkeajtót, ülést és csomagtartót, láttam viszont MÁV-os kárfelmérőket, akik szintén nem említettek ilyeneket. Nem voltam ott mindegyik vagonban, nem voltam ott Bukaresten mindenhol, de a sajtó démonizálta a magyar szurkolókat. Ne dőljünk be!

Láttam a National Arenat. Én ugyan nem sok helyen voltam focimeccsen (főleg két stadionra korlátozódik a szurkolói múltam), de ilyet még nem láttam. Mindenhonnan tökéletes a látvány, olyan, mintha egy tűéles HD-adást néznél, a hangulat pedig elképesztő. Persze nem nehéz egy ilyen akusztikájú stadionba jó hangulatot varázsolni, de a románok kétségtelenül kitettek magukért. Semmi esélyünk nem volt túlüvölteni őket, ha mégis rákezdtünk, azonnal 40 ezren fütyültek. Nem volt ugyan telt ház, de az egész stadion impozáns látványt nyújtott, és amikor belekezdtek, hogy „Hai Romania!”, akkor azért a szar is megállt bennem. Fel is merült az ötlet, hogy mi lenne, ha kerekeket raknánk alá és hazahúznánk a vonattal, hiszen bár a Puskásban is szokott hangulat lenni, de a National Arena adottságaival össze sem lehet hasonlítani. Egy picinyke Európa Románia közepén.

P1000343.JPG

Amit nem láttam

Nem láttam balhét. Amikor mi odaértünk, akkor az egyik első buszt, amivel átvittek a stadionhoz, megdobták egy kővel. Láttuk, hogy a rohamzsandárok (tényleg így hívják őket, nagyon jópofa szerintem) odarohannak  és elviszik a renitenst. A stadion előtti fanzone-ban alapvetően béke volt, egy verekedést se láttam. Elhiszem, hogy a belvárosban voltak gondok a magyarokkal (meg a románokkal is, ugye), már ott hallottuk a híreket, de a vonattal utazók között a pályaudvari könnygázt leszámítva egy verekedést vagy komolyabb balhét nem láttam.

Nem láttam európai, toleráns és nyitott szemléletű Romániát. Konkrétan ellenséges, barátságtalan és provokáló rendőrökkel találkoztunk, akik lökdöstek, beszóltak és mindent elvettek tőlünk. A vonaton azt mondták, jobb, ha magunkkal visszük a táskáinkat, mert ott elvihetik esetleg, ne aggódjunk, az ételt bevihetjük. Ehhez képest a stadionnál elvették a kaját, amit a visszaútra tartogattunk, elvették a fogkefét és a fogkrémet, a dezodorokat, tőlem egy hozzám igen közel álló, ajándékba kapott üres műanyag flakont (!), és közelharcot kellett vívni azért, hogy a könyv legalább maradhasson. A helyi rendőrökkel nem lehetett kommunikálni, nem beszéltek semmilyen nyelven, nem is reagáltak, mintha a falnak mondanád. A stadionon kívül ráadásul 4-5 kapun akarták bezsúfolni a 3000 embert, nem csoda, hogy pattanásig feszült mindenki és egy kis lökdösődésig vezetett a hangulat. A lelátói balhé is megelőzhető lett volna: ha a helyi erők felmérik, hogy ez egy román-magyar focimeccs (idáig azért nem lett volna nehéz eljutni), akkor talán arra is gondolhattak volna, hogy a két tábor közé, a magyarok két oldaláról egy-egy legalább félig üres szektort hagynak. Mivel ez nem így történt, ezért az ott strázsáló néhány biztonsági ember nyugodtan figyelhette, ahogy a két fél egymásnak ront. Ekkor már eszükbe jutott, hogy „nézd már, ha lezárjuk a fél szektort a kettő között, akkor nem lesz baj”. És tényleg.

P1000329.JPG

Nyugi, ez még csak Brassó, de helyesek a zsandárok

Egy üdítő kivétel azonban mégis akadt. A fanzone-ban, egy sátor alatt italt árusító kis hölgy valami hihetetlenül elbűvölő volt. Mosolygott, elmagyarázta, hogy miért nincs alkohol (ott mindig ez a szabály), bájosan meglepődött azon, hogy nálunk szokott lenni, majd jó szórakozást kívánt. Tudom, hogy a két nép közötti legendás barátság miatt sokat kérek, de miért nem lehet ez az iránymutató viselkedés mindkét fél részéről? És itt sajnos a szervezők a hibásak, mert ha egy szurkoló dühösen odakiáltja az egyik rendőrnek, hogy „Europa?!”, akkor arra nem az a válasz, hogy „No, Romania!”.

Nem láttam a magyar válogatottat. Vagy legalábbis kurvára remélem, hogy 10 beöltöztetett bohócot láttam kergén rohangálni össze-vissza a pályán, nem pedig Magyarország legjobb focistáit. Az egy dolog, hogy sérült a fél védelem, ezért Guzmics és Lipták is a pályán van. Ezért mondtam, hogy tuti a bekapott gól. Az viszont nagyon nincs rendben, hogy a játékosok gyávák, megijednek a hangulattól és fülüket-farkukat behúzva próbálják túlélni a meccset. Pláne azok után, amiket előtte nyilatkozgattak. Gólt kaptunk az elején, igen, de ez nem jelentheti azt, hogy a továbbiakban sincs középpályás jelenlétünk. Papolhattam én a vonaton odafelé Szalai nagy formájáról, de ha egyszer nem kap egy olyan labdát sem, mint például Tanase a 3. gól előtt, akkor akár én is állhattam volna ott, talán még harcosabb is lettem volna. Dzsudzsáknak egy jó beadása sincs? Mi a francért nem képes akkor kicsit befele törni és rákúrni a labdát 25-ről? Ahonnan én ültem, azt láttam, hogy egy-két csele igenis ült, megverte a védőjét, majd leszaladt az alapvonalig és átívelte a túloldali labdaszedőnek a zsugát. Ha a csel megy, de a beadás nem, mért nem cseleztél többet befelé, Balázs? Erre a teljesítményre tényleg nincs bocsánat, jól mondják a játékosok. Nyilatkozni már nagyon tudnak, lassan focizni kéne…

Végezetül halkan elmesélném az egyik „szobatársunk” ötletét: mi lenne, ha a tisztelt Csányi úr nem kaját venne mindenkinek a bukaresti büfében, hanem mondjuk legalább azokat, akik 1700 kilométert utaztak a csapatért, ingyen beengedné az észtek ellen? Felmutatod a kinti jegyet és bemehetsz. A csapat is szar, a Puskásba pedig 3000 a legolcsóbb jegy, talán így lennének is páran. A péntekire 1500-ért lehetett amúgy kapni, a két stadion közötti különbséget pedig ecseteltem már.


89 komment

Címkék: foci vonat nemszépirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr825500812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avocado_ 2013.09.08. 21:54:40

Kedves poszter, videó és fénykép felvételek tömkelege bizonyítja hogy mennyire mocskos undorító módon viselkedtetek odakint szóval az hogy te mit láttál teljesen mellékes. Azt látod, azaz inkább azt írod meg amit akarsz.
Addig olvastam csak a posztodat egyébként amíg a román vasutat szopatod (miközben a mienk se jobb semmivel), ebből ugyanis rájöttem hogy ez a poszt csak azért született meg mert savanyú a szőlő.
Viszont ha kérhetlek ne azért menj ki meccsre hogy 40k román utáljon téged, mert ugyan teljesen leszarom hogy pofánvernek-e a pajtásaiddal együtt (najó azért kicsit drukkolok hogy igen), de nem csak téged fognak utálni hanem veled együtt engem is.

Sinistroll 2013.09.08. 21:56:26

"életem nagy álma teljesült péntek este: 40 ezer román gyűlölt őszintén, és én is őket".

Ne haragudj, de Neked tényleg ez életed nagy álma? Ha igen, akkor bajban vagy. Gondolkodj el a prioritásaidon. Szeresd a focit, drukkolj a válogatottnak, de belepistulni azért nem kell.

Emellett - a jelek szerint Te nem vettél részt benne, de akkor is: rettenetes szégyen, ami ott kint történt. Ez az eset a mindenféle magyar ultrák sokadik minősíthetetlen kihágása. Elég volt! Közel vagyunk ahhoz, ahol az angolok tartottak a Heysel stadion után.

Itt az ideje, hogy az MLSz lépjen, és a fasiszta csürhét kitiltsa a staidonokból. Mielőtt egyszer tényleg komoly baj lesz.

nwp 2013.09.08. 21:59:24

Nem védeném a román szurkolókat, valószínűleg pont olyanok mint ti, azzal a különbséggel, hogy a határ másik oldalán születtek. De ez a bejegyzés hihetetlen béna. Bekezdéseken keresztül ekézni Romániát? Ennek mi köze a focihoz? Tényleg sokkal fejletlenebb, mint Magyarország, na és?
A baj a "szurkolói kultúrával" van. Mondhatsz bármit, nem normális dolog állatok módjára viselkedni csak azért, mert kint vagy a csapatod meccsén. Egyszerűen a fújolást, a törés-zúzást nem lehet megmagyarázni, civilizálatlan barom aki ilyet csinál, akár román, akár magyar. Ha tényleg jobbnak hiszik magukat a románoknál a magyar szurkolók, azzal tudnák bizonyítani, ha emberi módon viselkednének. Ehelyett lealacsonyodnak ugyanarra az állati szintre, és így nem csoda, ha fél Magyarország vereségért szurkol titokban, csak hogy ezek a faszfejek beégjenek.

mokkaczuka 2013.09.08. 22:06:50

@avocado_: Erről van szó. Tele van a youtube többek közt azzal is, hogyan érkezett meg Bukarestbe a különvonat - távolról csak a pirotechnika füstjét lehetett látni, mintha gőzmozdony húzná a szerelvényt. A MÁV hazafelé tönkrevert tucatnyi kocsija meg magáért beszél. Magyarország úgyis nagy Európa-kedvenc három éve, csak csináljátok a fesztivált, még egy-két ilyen buli meg Csatáry-éltetés, és a végén minden magyar szurkolót kitiltanak évekre Európa összes stadionjából. Az angolokkal is megcsinálták, pedig azok találták fel a focit. Nem fognak egy ötvenedrangú amatőrcsapat pár ezer fős, moslékos szájú csürhéjével teketóriázni.

pneumónia 2013.09.08. 22:19:03

Sosem értettem az agresszív szurkolókat, gusztustalanok, égetik az egész országot, sajnálom hogy nem döngölték őket a földbe, legalább egy darabig nem égették volna az országot...
Hozni kellene valami jogszabályt a futballhuliganizmus ellen, valami keményet, kár hogy nincs valami kényszermunka féle, amivel mondjuk útépítésre, v tereprendezésre befogni ezt az energiát

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.09.08. 22:19:14

Nagyon jó, köszi.

Természetesen MÁRIS megjelent a sok MSZP-s féreg, akik valamiért jobban tudják, mint te. Bedobnám őket egy kulturált Steaua-Dinamo mob közé mondjuk ütközőnek.

És alap, hogy a vonat ablakait is TI dobtátok be, belülről, direkt. A könnygázt is a magyar szurkolók vitték. Te jó ég.

Istenem, ennyi csótányt...

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.09.08. 22:20:07

@avocado_: a szétvert vonatról van kép? Én csak szotyit láttam, piát, meg alvó szurkolókat.

Ja, és kővel kidobott ablakokat, az tényleg igaz.

Hazudsz, kutya!

c.miller 2013.09.08. 22:22:40

soha nem értettem az ilyen "nekemazéletemafradiii"-típusú ogrékat. én is szeretem a focit, eb-t, vb-t mindig néztem/nézek még olyan meccseket is, ami az érintett két válogatott országának lakosain kívül mást nem érdekelt. bajnokok ligája szintén nagy kedvenc, és már 18 éve a manchester united az abszolút favorit. de hogy ennyire belebuzuljak a kedvenceimbe... soha nem mennék oda sehová gyűlölködni vagy verekedni miattuk. aki ezt hőstettként próbálja eladni az menjen a picsába. mindegy milyen országból jött. az meg ne legyen már ok, hogy "de mert a románok is..." és? akkor nekünk is szabad sőt, KELL állatoknak lennünk?
ezek a trógerek minősíthetetlenül viselkedtek, mnt egy igazi agyatlan csürhe. " 90 percig miénk lesz erdély " úristen... hát még mndig itt tartunk? aztán az a sok sörhasú, pacalkarú véglény megnézném mi a lószart kezdene egy igazi háborúban, hagyjuk már.
mire kettőt moccannának már rég szitává lennének lőve egytől egyig.

hunchback 2013.09.08. 22:27:04

Te tényleg azt hiszed, hogy bármire is feljogosít az, hogy magyar állampolgár vagy? Mi a faszt szartál ki magadból valaha is, hogy ilyen fölényeskedve leszólj x tízmillió embert azért mert ők nem magyarok. Minek képzeled magad, te kis pöcs, Szentgyörgyi Albertnek? Beveszel egy rakás baromságot Romániáról és a románokról, csak azért mert a véleményed formálói pont ezzel a marhasággal etetnek, te meg azt hiszed, hogy ezért a románok a hibásak? Vagy azért mert nem tudunk focizni?
Te és a hülye barátaid tartják lélegeztetőgépen ezt az igen-igen egyszerű, mindenki által csalással és kussolással támogatott pilótajátékot. Ha a hozzátok hasonló idióták sem mennének ennek a szarnak a közelébe (lásd NB1, válogatott), akkor igen nehéz lenne társadalmi támogatást találni a teljesen eladósodott klubok közpénzből történő szponzorációjához.
Ja, ha azt hiszed, hogy a futball szurkolásnak köze van a hazafisághoz, akkor jobb ha nem kéred ki magadnak a lehülyézést.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2013.09.08. 22:30:07

Valószínűleg a közeledben lehettem, mert hallottam ezt a párbeszédet a szurkoló és a rendőr között (a beengedésre várva, a kordonhoz préselve - nehéz percek voltak).

A rendőrök között volt, aki korrekten viselkedett, de voltak azért túlkapások (az egész szektor módszeres szétverése, például). Lehet ajvékolni, hogy szégyellhetik magukat a magyar szurkolók (a sok közül kevés volt az, aki vállalhatatlanul viselkedett), de most megtapasztaltam: ők sokkal jobban gyűlölnek bennünket, vagy legalábbis intenzívebben mutatják ki. Vérvezéreltebbek.

Azt is tudom, hogy itthon sokan örültek ennek a kudarcnak, meg annak is örülnek, ha szurkolókat vernek. Vannak ilyen emberek, én mondjuk nem értem őket. Ezektől az arcoktól sokat nem lehet várni, nekik az fáj igazán, ha kifütyülik a román himnuszt Bukarestben (M.G. emiatt kesergett 2001-ben az egyik véleménycikkében - akkor is kikaptunk Romániában, de csak 2-0-ra).

Pesti Lokista 2013.09.08. 22:30:16

köszi az írást. jó végre attól is hallani a sztorit, aki ott volt, mert az összes lap fő hírként tálalja, hogy mik történtek kint, de még sehol nem olvastam, hogy megkérdeztek volna bárkit azok közül, aki elutazott a meccsre.
a pedig felettem beíró, szarrágó, hangulatkeltő, saját népét és szurkolóit ekéző, köpködő alaktól pedig hányingerem van, ezek: ( kis betűvel írva ) avocado_, sinistroll , nwp , mokkaczuka, pneumónia. ezek nem is magyarok, hanem valami gusztustalan, internacionalista férgek.

Sexual Harassment Panda 2013.09.08. 22:31:33

@mokkaczuka:
Azért összemosni a magyar "szurkolókat" az ország általad vélt megítéléséről európában, külöösfokú idiotizmus kell, ami úgy tűnik, benned megvan.

A poszt mellesleg xar, a szurkolók csak az erőszak miatt mentek ki, rengeteg felvétel, videó, fotó bizonyítja.
Úgyhogy nem kell a rizsa.

Pesti Lokista 2013.09.08. 22:32:53

@hunchback: miért, neked ( egészen apró betűvel írva a nevedet ) mi kell? a maccabi? te fasz.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.09.08. 22:32:56

na... megjelent a sok buzi fotelharcos, persze kívánjatok a honfitársaitoknak sok rosszat, nem is értem ez miért normális viselkedés számotokra...

mujure 2013.09.08. 22:39:02

@dino vercotti: ó, ha tudtam volna milyen nagy ember van mellettem/mögöttem!:)

Dr.Démonmac1 2013.09.08. 22:39:59

"ogy életem nagy álma teljesült péntek este: 40 ezer román gyűlölt őszintén, és én is őket."
szép kis életcél:D

Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról 2013.09.08. 22:44:34

Aki bemerészkedik az oroszlánbarlangba, az mindenképp' tiszteletet érdemel. Bár huszadennyire tökösek lettek volna a focistáink ... ezek a libsi fanyalgók pedig ugyanabból a puhapöcsű fajtából vannak, mint a válogatottunk. Miért jobb vajon a román, szerb, orosz foci nálunk? Egyszerű, ott agresszív, tökös gyerekek rúgják a labdát, akik győzni akarnak, a pályán, de ha kell egy háborúban is. Én így látom.

Dr.Démonmac1 2013.09.08. 22:54:01

@Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról: Aki normálisan szurkolt az valóban, de aki állatként viselkedett ott kinn (illetve itthon) az valami mást érdemel.

Állati viselkedés: pirotechnika, szemetelés, törés zúzás, dobálózás, rasszista kiabálás.
ez nem menti a helyi elmebetegeket, de nem az a megoldás, hogy ha a másik állat akkor én is az vagyok.

level 1 2013.09.08. 23:12:44

Köcsög mosdatós poszt a tipikus köcsög magyar szurkolótól. Odafele még revansot akarsz Erdélyért, nagypofával szétvered a belvárost, amikor meg kapsz egy fél-Mexikói leégést akkor meg megjátszod az agyad, hogy te aztán kultúrlény vagy, európai vagy meg így tovább.

Örülök neki, hogy a román rendőrök véresre verték a legnagyobb barmokat közületek, de a kisebb barmokra is sort kellett volna keríteniük. Utána meg jobb lett volna ennek a csürhének nem visszajönni Magyaro-ra. Hanem tóvább utazni Palesztinába.

És persze a válogatott meccs alkalmából átöleled a bunkó, húgyagyú, zsírtestű magyar vértestvéredet. Aztán másfél hét múlva a bajnokin meg már a fejét fogd verni ököllel, mert lila majom szurkoló.

Csürhe banda, a ti magyarkodásotoknak csak ti dőltök be egyedül. Akinek meg van agysejt a fejében, az nem.

lkwker 2013.09.08. 23:23:06

A szétrohadt vonatos fotó alatti felirat miszerint "nem vicc, működött" minimum rosszindulatú csúsztatás. Olyan értelemben "működ"hetett hogy pályamunkások laknak benne.
A román vasút szovjet technikán alapul ezért robusztus, viszonylag jól működő. Az biztos hogy nem indulnak a vonatok már az indulóállomásról félóra késéssel mint Budapestről, ilyen kocsikat meg Romániában sem engednek forgalomba. Az hogy a posztoló látott egy ilyent a több tíz normális között és kiposztolta ezt eléggé minősíti a hihetőségét.
A kocsik belső tere sokszor valóban gusztustalan a MÁV-hoz képest de az alapszolgáltatás (megbízhatóan eljutni A-ból B-be) sokkal jobb.
A középületek valóban eléggé el vannak hanyagolva de azért az életszínvonal ott van már mint Magyarországon, lehet hogy nem kellene áltassuk magunkat.

tollas 2013.09.08. 23:24:39

@avocado_:
Semmi olyan felvétel nincs, főleg nem azok tömkelege, ami a mocskos hazudozásodat alátámasztaná.
Ha utálod a magyarokat, menjél ki Romániába. De a havasalföldi részre.

JT_Biopower 2013.09.08. 23:31:34

A drága szurkolóink segítettek a magyar vasúti kocsinak, hogy ha már a foci nem is, de legalább az elérje a román színvonalat!

balfaszcsaszar 2013.09.09. 00:00:35

Legközelebb maradj a seggeden ha a gyűlölködést élvezed és ne menj külföldre. Ezt itthon ingyen megúszod és még nem is kell "gusztustalan" külföldiekkel keveredned. Az utazáshoz nem kell IQ de ezt a mennyiséget szerintem jobban lehet pl a Balázs showban kamatoztatni... Gondolom családtagjaid...

www.youtube.com/watch?v=XO0bp-gsdzM

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.09.09. 00:08:46

Sok köcsög "liberális" patkány mennyire örül a vereségnek. Újabb remek alkalom, hogy rúgjanak egyet a bátor hazafiakba.
Persze, ha harc lenne az első sorban szopnák az ellenség faszát, még be is pucsítanának a szőröstalpúaknak, csak nehogy baj legyen.
Gyáva férgek vagytok.

Punxsutawney Mormota 2013.09.09. 00:14:33

@pneumónia: Addig úgy sem fognak, amíg néhány ember meg nem hal a stadionokban. A politikusoknak jól jön, hogy a csürhe kieresztheti valahol a gőzt és nem az utcán hőzöng ellenük. És ugyan szívből jövően nem komálom a jelenlegi garnitúrát, de ez már 20 éve téma és 20 éve nem tesznek ellene.

Punxsutawney Mormota 2013.09.09. 00:16:54

@Budai Andris: A Fradi-Újpest, Fradi-Debrecen stb után pedig ugye a beszivárgó szőröstalpú román kettősügynökök verik be a metró/busz/troli/vonat ablakait vagy szedik szét atomjaira a járművet? Ugyan már!

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 00:20:18

@Punxsutawney Mormota: Szégyenkezz csak, de míg a hollandoknál meg a lengyeleknél is megölnek évi 1-2 szurkolót, addig itthon még összefognia is sikerül ezeknek az általatok csürhének titulált srácoknál.

De istenítsd csak a külföldet, ott minden jobb.

Plusz: eddig ami képet láttam, azon volt: szotyi, pia, alvó szurkoló, füst, románok által bedobott ablak. Érdekes módon a széttört-zúzott kocsikról nem volt semmi, pedig biztos igyekeztek.

Punxsutawney Mormota 2013.09.09. 00:22:35

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Feküdj le! Reggel korán kell a kinyitni a traffikot.

Punxsutawney Mormota 2013.09.09. 00:26:09

@Budai Andris: Milyen összefogás? Miről beszélsz ember? Az nem összefogás, hogy elmegy 500 idióta az MLSZ székházhoz!
Nem istenítem a külföldet. Ezt nem tudom, hogy miből olvastad ki, de tény, hogy pl. Angliában már nincs a stadionokban erőszak. Persze a stadionokon kívül ugrálnak a jóemberek, akiket kitiltottak, de itthon egyetlen gyerekemet sem merném elvinni meccsre.

_most_ 2013.09.09. 00:29:24

ez mondjuk nem újdonság, a média szereti felfújni a balhékat, hisz ebből élnek, a roham rendőrök pedig mindenhol köcsögök, ettől függetlenül azért ránézésre tényleg sok volt a huligán arc a magyarok között.

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 00:29:29

@Punxsutawney Mormota: a fradista, az újpesti, a diósgyőri mind magyar volt Bukarestben. Ellentétben a románokkal, akik nagy örömünkre egymást csépelték :) Na meg a rendőrök is.

Bocs, Angliához egy aktuális hír, bár tuti ez is hazugság, mint minden, amit nem a HVG ír: ultrasliberi.hu/2013/09/hangulatos-kupameccs-meg-veletlenul-sem-magyar-kupa/

gingerfinger 2013.09.09. 00:31:06

Guzmics tipszmixült, ezek "bepipult niggerek" pedig hazafelé szétverték a vonatot. :)

gingerfinger 2013.09.09. 00:35:55

@Budai Andris: Én néhány éve voltam Forest-Leicesteren, ott lovasrendőrök csináltak rendet.

panelburzsuj 2013.09.09. 00:42:00

@Budai Andris:

A gyerekem fél Európát végigkódorogta, hogy a Görbicznek ordíthasson. ETO-ként is, válogatottként is.

Megfordult Larvíkban és Londonban - de Belgrádban és Bukarestben is.

Sportolók és szurkolók is nyilván sokkal szarabb magyarok a vonatverő fiúknál, hiszen minden különösebb pirózás, csipkézés és vérbenfürdés nélkül nyerték, amit nyertek.

Vagy hogy van ez? Elmagyaráznád?

eLzsÉ 2013.09.09. 01:03:19

@Budai Andris:

Remélem, kinövöd ezt is, mint a pattanásaidat fogod.
Addigra talán az agynövesztést is feltalálják a román tudósok, szükséged lenne rá.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 01:10:11

Kedves ballibek!
Láttátok az új erkölcstan-könyveket? Elég érdekes dolgokat írtak bele, itt a blogketrecben olvashatjátok a tombolásotokat rá.
A következő kiadásban ti lesztek majd ott a szégyenpadon, akik egy román-magyaron MINDENBEN a románoknak tapsolnak.

VT22 2013.09.09. 01:45:18

@lukwalker: Na azért ez is csúsztatás.

"A román vasút szovjet technikán alapul ezért robusztus, viszonylag jól működő."

Robosztus és viszonylag rosszul működő.

"Az biztos hogy nem indulnak a vonatok már az indulóállomásról félóra késéssel mint Budapestről"

Ez azért egy bazinagy csúsztatás. A vonatok túlnyomó része Pestről pontosan indul, vagy maximum pár perc késéssel, ha nem kap éppen kijáratot. Amikor félóra késéssel induló vonat van, akkor ténylegesen nagy problémák vannak (felsővezeték szakadás, gázolás).

"ilyen kocsikat meg Romániában sem engednek forgalomba."

Ez igaz.

"A kocsik belső tere sokszor valóban gusztustalan a MÁV-hoz képest de az alapszolgáltatás (megbízhatóan eljutni A-ból B-be) sokkal jobb."

Sokkal rosszabb.
Eljutsz A-ból B-be itthon is.
Késel 10-15 percet az esetek 20%-ában? OK. De eljuthatsz naponta 10-20 alkalommal, kétórás vagy órás ütemes menetrenddel.

Ott leközlekedik egy nap 2-3 gyorsvonat, 2-3 személy egy fővonalon, és kész. Valami összevissza menetrend szerint, csatlakozásokat hírből sem ismerik. Pályaállapot pocsék, ennek megfelelően jó laza a menetrend. Való igaz, úgy könnyebb pontosnak lenni.

A magyar vasút még mindig sokkal jobb mint a román, még ha pártunk és kormányunk élen is jár a leépítésében.

Kmg42 2013.09.09. 02:40:59

Hihetetlen hogy mennyi hazátlan, pöcsköszörű van a kommentelők között. Állítólagos magyarságuk létére így szidni azt a pár magyart akik kimentek és mutattak egy kis virtust? Igen basszus virtus volt az ami régen még oly büszkévé tette a magyart. A focidrukker egyszerű állatfaj és ha képen fújják könnygázzal akkor elborul az agya. Ha ezt itthon művelték volna akkor joggal mondtam volna hogy csőcselék, viszont idegen földön voltak és a mi fiaink voltak így ha tetszik ha nem én támogatom őket.

Ez a sok liberál senkiházi itt óbégat hogy mi lesz így a nemzetközi megítélésünkkel? Semmi! Így is rühellnek minket mint ahogy évszázadok óta teszik. Legalább most okuk van rá. Az meg a másik hogy ugyan ezek a barmok ugyan úgy leszólták volna anno a Rongyos Gárdát amiért szembe szált a nemzetközi paktummal és rálőtt az osztrákra. Erőszakkal harcoltak az érdekeikért és győztek. Nem azt várom hogy az -Ultráknak kell vissza foglalni Erdélyt, de legalább van tökük!

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2013.09.09. 03:21:27

@avocado_: tehát amit a jelenlévők látnak mellékes, csak az a fontos, amit a TV mutat. Hurrá, megint objektívek voltunk. Megjegyezném, hogy amiről te beszélsz, az egy egész másik történet, ők csoportbuszokkal jöttek. Mi vonattal mentünk. A vonatról meg nem tudom milyen videókat láthattál, max. annyit, amit a románok készítettek jelen nem létünkben, kívülről. Hogy szép izmos kosz volt. Hát ez tény. Gondolom te sokkal különb lettél volna ha 17.5 órát töltesz egy vonaton, részegen, stb. Mindegy is, a magadfajta TV-ből világlátott megmondóemberek úgyis mindent mindig jobban tudnak, és úgyis primitív bunkó mindenki, aki meri másképp látni a világot.

bbwd 2013.09.09. 03:23:41

@Kmg42: +1

szégyen látni és olvasni ezt a sok felsőbbrendű, identitászavaros, ojropéer fanyalgót, akik elfelejtik honnan jöttek, és megtagadják a magyarságukat...

jó poszt!

BKV reszelő 2013.09.09. 05:36:35

Ezt a posztot egy hét éves gyerek is írhatta volna. Durci-durci....

BKV reszelő 2013.09.09. 05:38:40

@bbwd: A magyarság nem egyenlő a mértéktelen ivással (az az alkoholizmus), a magyarság nem egyenlő a faék egyszerűséggel és primitívséggel (ez a nevelés és a tanulás hiánya) és végül, a magyarság nem egyenlő az előző kettőből fakadó értelmetlen rombolással. Az egy másik izére jellemző, akit szeretsz emlegetni...olyan kisebbségféle izé.

BKV reszelő 2013.09.09. 05:40:02

@Kmg42: "...de legalább van tökük!"

A nyakukon. A többi rész nettó ökörség, szót sem érdemel.

Adachale 2013.09.09. 06:07:12

A poszt elfogulatlanságát jól tükrözi a vonatos kép, ami nem más mint használaton kívüli szerelvény, ami ott rozsdásodik a sínen. Ilyet itthon is sokat látsz. Ja kurva nagy virtus volt kimenni és leszerepelni. A csökött kis agyatokban az nem fordult meg, hogy mostantól az ottani magyarok fognak szívni miattatok? Minden áldott nap, munkahelyen, az utcán? Csak fel kell emlegetni a mongol hordák megérkezését. Idáig simán megvolt az erkölcsi civilizációs előnyünk a románokkal szemben, amit nektek sikerült a budin lehúzni. Ja és természetesen Sepsiszentgyörgyön is a románok szerepeltek le...
Egy váradi barátom a következő képen foglalta össze " Emberek, akik élvezik, hogy (bocsánat, de nincs jobb hasonlatom) beszarhatnak a szomszédban lakó unokatestvérük nappalijába, aztán elhúznak a sunyiba, veregetve a mellüket, hogy milyen bátrak. A csóró rokon meg takkaríthatja a mocskot és szagolhatja a bűzt napokig.... Kössz, de nem kérek sem a fociból, sem a "kedves" rokonból..."

Wagem 2013.09.09. 06:43:38

Libsi kutyák.

IN MEMORIAN CSATÁRI LÁSZLÓ..!

BKV reszelő 2013.09.09. 06:49:45

@Wagem: Csatáry! Te...analfabéta színesfémbegyűjtő.

Wagem 2013.09.09. 07:17:22

@BKV reszelő:
Reszelő Rómeó?? Vagy anyukádat reszeled??
Annak azért örülök,hogy a lényeget elkaptad már korán reggel.
Így jobb lesz??
Hazátlan fasszopó liberális kutyák!!

IN MEMORIAN CSATÁRY LÁSZLÓ..

BKV reszelő 2013.09.09. 07:28:31

@Wagem: Így jobb. Mindjárt jobban látszik rajtad a mátészalkai származás és a népcsoport, ahonnan származol. Legyél csak egyértelmű, nem szégyen a cigányság.

Wagem 2013.09.09. 07:35:48

@BKV reszelő:
Feltettem az előbb egy konkrét kérdést csőlakó.
Reszelő Rómeó a neved??
Vagy anyukáddal reszelsz??
Vagy Reszelő Rómeó anyukájával reszel.
Sztem ez utóbbi.

greycup 2013.09.09. 07:37:33

"...elvették a fogkefét és a fogkrémet, a dezodorokat, tőlem egy hozzám igen közel álló, ajándékba kapott üres műanyag flakont ..."

Hát ha ez meglepett, tényleg nem sok helyen jártál eddig focimeccsen...

huhhhu 2013.09.09. 08:05:59

Ami a vasutat, a nyomort, a lepusztult falvakat illeti, nálunk sem jobb a helyzet. Sőt! Egyre rosszabb. Amit ezek a "drukkerek" produkáltak, az kritikán aluli. Lehet itt mosdatni a szerecsent, de vonatkoztassunk el a meccstől. Mi a büdös francnak kellett szétverni a vagonokat? Mert állatok. Mert a lételemük a rombolás, pusztítás. Mert ettől érzik magukat valakiknek, hiszen az életben lecsúszott senkik. Egyébként 2006-ban is ilyen entellektüelek gyújtogattak, romboltak a székházban. Ez a poszt egy nagy lószar. Be kellene zárni az összes foci pályát, a focisták meg menjenek el közmunkásnak. Éljenek meg 47 ezerből. Mehetnek velük ezek az IQ-bajnok drukkerek is. Hogy magukat lejáratják, szívük joga. De ahhoz nincs joguk, hogy minket is, akik szarunk a focira.Már ha ezt annak lehet nevezni.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.09.09. 08:08:33

Még több stadiont, a Pető Intézetet meg a lecsóba szarháziak!

Nem értek a politikához sem. De mint családapa tudom, hogy lányaim esküvője előtt egyik sem venné zokon, ha néhány órára kiruccannék egy fontos tárgyalásra, eseményre, munkaköri feladatra. Amikor kell, ott leszek, végtére is ezen az eseményen már nem én leszek főszereplő. Tehát semmiképpen sem tudtam elfogadni a fejedelem magyarázatát arra, hogy ezt a meccset miért hagyja ki. És nem értek a focihoz sem, tegyük fel tehát, nem az tartotta vissza a fejedelmet, hogy esetleg vereséget kell a nyilvánosság előtti elviselnie. Igen, elképzelhető egy másik, kézenfekvő magyarázat. Ha Orbán elutazott volna, akkor a nemzetközi futballprotokoll szerint azt a szégyent kellett volna elviselnie, hogy Victor Ponta társaságában, az ő díszpáholyában kell illedelmesen végignéznie a meccset. És erre az embert próbáló feladatra nem vállalkozott a magyar miniszterelnök. Nem kívánt ilyen keretek között szurkolni. Ilyesmire, ha nagyon kell, taktikailag képes, de csakis határok között. Az elképzelhetetlen volt számára, hogy ezen a meccsen kezet rázzon az egyébként is copy-paste-es és szocialista Pontával, és a társaságában nézze végig a végkifejletet. Viktor nem szurkol együtt az ellenfél Victorával.

De a magyar m.elnök O.V. gyáva, jellemtelen alak ahhoz, hogy ki merjen menni.
Orbán Egervári takarodj!

panelburzsuj 2013.09.09. 08:23:57

@Gyáva,sunyi Orbán nem mert kimenni szurkolni.:

"Még több stadiont, a Pető Intézetet meg a lecsóba szarháziak!"

Sokkal konstruktívabb ötletet is olvastam már e tárgyban:

Először a Pető Intézetbe a milliárdokkal meg az összes szarházival, ott szakszerűen megoldani a "labdát lábbal eltalálni kopaszok üvöltése közben is"-problémákat - és utána jöhetnek akár stadionok is.

barázda_billegető 2013.09.09. 08:35:31

@mujure

Te meg a cimboráid nem vagytok szurkolók. Állatoknak nem neveznélek benneteket, mert annak ellenére, hogy az állat szót pejoratív jelzőként szokták használni, az állatok csak végszükség esetén válnak agresszívvá, csak akkor, ha az életüket vagy az utódaikat közvetlen veszély fenyegeti.

Ti legjobban az orkokra hasonlítotok, a különbség csupán annyi, hogy nem Szarumánt imádjátok, hanem saját magatokat. Hányingerem van a fajtátoktól.

Netuddki. 2013.09.09. 08:59:35

Azért jó látni, hogy a magyar szurkoló gyakorlatias. Nem odafele veri szét a MÁV kocsit amin utazik hanem csak hazafelé.
Aztán vannak még gyakorlatiasabbak is. Arcukat símaszkkal és napszemüveggel takarják el, nehogy fel lehessen őket utólag ismerni. A fogvédőről már nem is beszélve.

Igen B+! Szégyent hoztatok Magyarországra a viselkedésetekkel! Semmi jogotok ahhoz, hogy a Magyarország feliratot a melleteken viseljétek, vagy a címeres sálat a nyakatokban. Megérdemelnétek, hogy az okozott kárt az utolsó forintig kifizettessük veletek! Sajnos az orbán rezsim ölebei vagytok, és erre nincs lehetőség. Még! De nem sokáig hozhattok szégyent Magyarországra! Az orbán rezsimmel együtt véget ér a jó világotok...

Netuddki. 2013.09.09. 09:03:25

@Wagem: Anyád libsi troll!
A csatárizásod meg szánalmas...

József001 2013.09.09. 09:13:35

Örülök, hogy ismét előbúj a Libsi csürhe. Megint megmutattátok, milyenek is vagytok valójában: gyűlölködő, fröcsögő népség. Ez is segít majd az embereknek, hogy kire is figyeljenek.

A posztszerzőjének gratulálok nagy jó bejegyzés, élménybeszámoló. A gyűlölködőkkel pedig ne foglalkozz. Ha tudomást sem veszel róluk az nekik jobban fáj, mintha visszaszólsz nekik.

2013.09.09. 09:15:48

@Wagem: IN MEMORIAN CSATÁRY LÁSZLÓ..

Helyesen: IN MEMORIAM
azért az szép, hogy egy mondatban két dolgot hibázol. Ja, mert felsőbbrendű vagy!

A csodálatos Óz 2013.09.09. 09:19:35

Annyira látszik, hogy ez egy indexre kirakott blog, hogy az elképesztő! A liberálisként aposztrofált tábor, pont annyira kirekesztő, mint amivel a másik tábort vádolja. Az véletlenül sem merül fel benne, hogy volt olyan ember, aki azért ment ki, mert szereti a focit, bízik a válogatottban és úgy érezte a helyszínen kell segítenie az övéit. Voltak ott bizony magyar szurkoló nők, sőt még egy-két gyerek is. Őket csak nem huliganizmussal vádoljátok? Valóban volt, aki a balhét kereste, volt, aki meg is találta! Róluk a szerzőnek is megvan a véleménye! Könnygázt ettől függetlenül mindenki kapott, aki meg nem érti, mi a feszültség tárgya két ország között, az menjen vissza az általános iskolába! Mi, akik ott voltunk és szurkolni mentünk, bíztunk abban, hogy Románia európai ország, ahol európai módon tudnak lebonyolítani egy nemzetközi mérkőzést! Tévedtünk, ennyi!

Sárga Király 2013.09.09. 09:31:34

@Kmg42: Neked az a virtus, hogy szétversz egy főutcát, vagy leütsz Sepsiszentgyörgyön egy székely képzőművészt? Kitüntethetnének érte egy év letöltendővel.

Rogerius 2013.09.09. 09:32:54

Romániábol - románként írok...egy pár dolgot esetleg tudni kellene:
1. A Kárpátokon túli Romániában a magyaroknak általában jó hírük van és kedvelik is őket...tehát nem valós a "40 000 román gyülölete"
2. Románia bizonyos részei tényleg nagyon elmaradottak és koszosak...de a posztban tapasztalható "angol urihölgy a bantu négerek közőtt" tipusú finnyás undor szerintem nevetséges.
3. A focidrukkerrel akkor van baj amikor úgy gondolja hogy részegen-hugyosan üvölteni a Himnuszt és köpködni, szidni a másik félt a hazafiasság netovábja...és akkor is baj van amikor a közvélemény is a részeg focidrukkert a hazafiakkal azonosítja.
4. A foci az foci...nem vélt-valós történelmi sérelmek orvoslásának a modja...ezért egyfajta honfoglaló vagy honvédő háborúnak felfogni egy középszerű focimeccsett igencsak nagy marhaság mindkét részröl.

5. Mindkét ország számára Erdély egy kedves de nagyon érzékeny téma...ezért megfelelő ovatosággal és kellő jóérzékkel-jóérzéssel kell a témát megközelíteni...nem hinném hogy a két ország focidrukkerei lennének az etnikai jóérzés és kompromisszumkészség megfelelő hirnökei

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 09:47:21

A poén, hogy a cikkből igazából kiderül az, hogy a szurkolók egy igazi csürhe, de az egész egy nagy mentegetőzés, relativizálás, románokra mutogatás, hogy bezzeg ők is csürhe, meg egyébként is milyen ocsmány ország Románia.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 09:51:52

@Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról:
Ahhoz, hogy egy sportoló vagy egy sportoló csapat legyőzze az ellenfelét, nem gyűlölnie kell, sőt adott esetben kimondottan hátrány.

Másrészt én meg azt gondolom, hogy az az igazi puhapöcs, akinek az a szórakozása, hogy agresszív csürheként viselkedik szurkolás címen.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 09:57:05

@Kuruc ezredes:
A kurva anyád tapsolt a románoknak, te szarházi véglény! Az nyilván nem jut el az agyadig, hogy magyarnak lenni nem azonos azzal, hogy egy 50 iq-s csürhével együtt érzünk, mert azok magyarok. Az igazi hazafiaknak az egész éppen azért fáj, mert ezzel azt hirdeti a szarházi álmagyar fajtád, hogy magyarnak lenni azonos a gyűlölködéssel.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 09:59:11

@A csodálatos Óz:
"Róluk a szerzőnek is megvan a véleménye! "

Én sehol nem láttam ilyet a cikkben, az egész mosdatás. Leírja, hogy ugyan ő nem kedveli, de szerinte hozzátartozik a petárda és a pirotechnika a szurkolói kultúrához, meg az is, hogy részegre isszák magukat, persze természetesen tagad bármiféle balhét. Itt szó sincs arról, hogy csupán a normális szurkolókat védené, szemben a balhésokkal, hanem egyszerűen az egész bagázst védi, és tagadja a balhét.

blah 2013.09.09. 10:20:50

egy két alaptétel: már sokadjára olvasom, hogy a büdös ballibsik gyűlöletet keltenek. komolyan mondom, hogy ilyen kijelentéshez igazán ostobának és pofátlannak kell lenni egyszerre. és ezek nevezik magukat magyaroknak miközben mindenkit hazaárulóznak. van egy rossz hírem, kb. annyira vagytok magyarok mint az ózdi putri lakói... és kb annyi eszetek is van.

mujure 2013.09.09. 10:47:16

„Sok tévhit terjed a magyar-román focimeccs után megrongált személykocsikkal kapcsolatban, ezért - most utoljára – szeretnénk leírni néhány információt:

A rongálók: a kocsik külső felületét Romániában kővel dobálták, ezért betört sok ablak, és az oldalfalakon sérülések vannak. Ezekért nem a vonaton utazó magyar szurkolók a hibásak, a kár milliós nagyságrendű. A vonat belsejében kisebb-nagyobb rongálások történtek (letört mosdókagyló, leszakított fülkeajtó, megbontott belső burkolatok, letépett függönyök). Ezeket a vonaton utazó magyar szurkolók okozták, a kár összege az elterjedt információkkal ellentétben nem milliós nagyságrendű, de a vonat szervezője elismerte ezeket, a tettesek egy része jelentkezett.

A károk megtérítése: egyelőre nincs végleges összeg, de a vonatot megrendelő kft. a magyar utasok által okozott kárt meg fogja téríteni. A vonatdobálással kapcsolatban pedig felvette a kapcsolatot a MÁV-Start a román rendőrséggel, és a CFR-rel, egyéni tettesek ellen nyomoznak.

Az elterjedt hírekkel ellentétben a B 20-80 kocsikat emiatt nem kell selejtezni, honállomásukon, Békéscsabán hamarosan helyre lesznek állítva. A két WRm étkezőkocsi fővizsgája idén jár le, újat már valószínűleg nem kapnak (de nem a rongálás miatt).

Kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a bántó hangvételű megjegyzésektől, és senki ne általánosítson, a vonaton utazó szurkolók és a románok között is volt sok tisztességes, becsületes ember!” – fogalmaz Facebook-oldalán a a MÁV-Vonatösszeállítás.

Kék az ég 2013.09.09. 10:57:32

@ "Most komolyan, én tényleg nem vagyok az a gyűlölködős fajta, ha egyszer beszélgethetek egy igazi románnal, nem lesz köztünk semmi probléma, normálisan fogunk dumálni például arról, hogy miért ilyen OCSMÁNY EZ AZ ORSZÁG."

Meg hogy nem vagy?! Mi lenne ha gyűlölködős fajta lennél.

R.T. Flakfizer 2013.09.09. 12:11:23

"A vonat belsejében kisebb-nagyobb rongálások történtek (letört mosdókagyló, leszakított fülkeajtó, megbontott belső burkolatok, letépett függönyök). Ezeket a vonaton utazó magyar szurkolók okozták, a kár összege az elterjedt információkkal ellentétben nem milliós nagyságrendű, de a vonat szervezője elismerte ezeket, a tettesek egy része jelentkezett."

vs.

" Budai Andris · polgarda.blog.hu 2013.09.08. 22:20:07
@avocado_: a szétvert vonatról van kép? Én csak szotyit láttam, piát, meg alvó szurkolókat.

Ja, és kővel kidobott ablakokat, az tényleg igaz.

Hazudsz, kutya!"

:DD

jahajjj! de szép is ez!

Kmg42 2013.09.09. 12:20:54

@Sárga Király: Innen megmondom hogy elképzelésed sincs a virtusról. Az összes beszámoló arról szól hogy már a Bukarest előtti területen kővel dobálták a vagonokat és már a megérkezésük pillanatában tömény gyűlöletet és agressziót kaptak a képükbe. A civilek és a rendőrök felől is. Ezek után igen is jól tették hogy nem meghunyászkodva és megalázva somfordáltak el a stadionig. Önmagában szétverni egy sétálóutcát barbár dolog, de így ebben a formában igen is megérdemelték a románok amit kaptak. Cserébe az ultrák is megkapták a magukét de legalább bele mertek állni. Mára ez egész magyarság egy nagy, mulya szarrá változott aki nem mer önmagáért kiállni és mindig csak olyanoknak akar megfelelni (görcsösen és mindenáron) akik jót sosem akartak nekünk. Végtelenül meghunyászkodó természetű lett és ugyan az ultrák viselkedése a másik végletet jelenti mégis érdemes lenne csak a aprócska, parányi példát venni róluk.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 12:31:36

@Kmg42:
Ha agresszív csürheként viselkedik egy társaság, akkor nem magáért, nem is az országért áll ki ezzel, hanem amellett a viselkedésmód mellett, amit művelnek.

Kmg42 2013.09.09. 12:44:06

@Ensiada Arkoveitie: Egy foci drukkertől nem is várok sokkal többet és tény hogy nem magyarország hivatalos képviseletében jártak el. Ugyanakkor nézzük csak meg a románokat akiket szintén nem kell bemutatni! A temesvári bányász hagyományokat szintén nem kell bemutatni ugye?
Ők sem a foci drukkert látták bennük hanem a magyart! Sokkal több volt a presztizse és a szimbolikája ennek a meccsnek mint azt az ember elsőre hinné. Személy szerínt ha két barom közül kell választani akkor uram bocsáss meg nem a román mellé állok. Tudom nem kellett volna oda menni meg előre bocsánatot kellett volna kérnünk meg a bevazelinezett popinkat oda kellett volna tartanunk nekik... mint ahogy azt már jó ideje tesszük a nemzetközi porondon.

R.T. Flakfizer 2013.09.09. 12:54:11

@Kmg42: jajjmár! van itt egy elég régi ellentét - lesz is még sokáig - amire mindkét oldalon rátesznek pár lapáttal! szerintem nem kell odaállni egyik mellé sem (szigorúan szurkolói oldaról nézve)! itthonról már napok, hetek óta üzengettek, a balhéért mentek egy csomóan - szerinted az ottaniak nem készültek? nevetséges, hogy csak azért mert a románok vannak a másik oldalon, akkor már nincs alternatíva, csak a balhé, vagy a vazelinezett segg! ezek a te alternatíváid. pont. senki sem kér bocsánatot csak mert a szurkolóink egy része bunkó és a magyar futballal együtt vállalhatatlan! ne kelljen már szegény balhézó fiúkért könnyeket ejteni, vagy ezeket egyenesen a virtus, a hős kiállás jelképévé tenni!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 13:45:14

@Kmg42:
De nem kell két barom között választani, ezért én nem állok egyik barom mellé sem, azért nem, mert barmok.

Az meg hol lenne seggnyalás, ha a mi szurkolóink a románok szurkolóival szemben ember módjára viselkednének? Legalábbis szerintem ez esetben még nagyobb nemzeti büszkeség tölthetne el minket, mint ha megnyertük volna a meccset.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 14:52:29

@Ensiada Arkoveitie:
Dehogynem tapsoltatok, ti férgek.
Elsültetek a boldogságtól, amikor a román rohamrendőr ütötte, könnygázozta a magyar "nácit".
Imádtátok, amikor a román válogatott lemosta orbán kedvenc csapatát.
Bezzegeltétek a román stadiont, mert nálunk még ilyen sincs, de persze Orbán ne is építsen, mert akkor meg az a rossz. Nem baj, úton vagytok már a szeméttelep felé, jövőre végleg oda kerültök!

Kmg42 2013.09.09. 15:20:49

@Ensiada Arkoveitie: Rendben, normál körülmények között nem is kell barmok közül választani, de azért ez nem egy olyan hír/esemény volt ami mellett csak úgy szó nélkül el lehetett volna menni. A hír hallatán formálodik az emberben egy vélemény és bennem pl egy másodpercig nem fordult meg az hogy a románnak igaza lehet vagy hogy helyesen cselekszik-e? Ha ismernéd a románokat akkor tudnád hogy velük szemben teljesen felesleges emberként viselkedni. Az első adandó alkalommal hátba rúgnak.
Amúgy nem azt mondom hogy isteníteni kell a drukkereinket de legalább ne támadjuk őket, főleg akkor ha a másik oldal is igazoltan legalább annyi mocskot elkövetett a mi rovásunkra azon a napon.

Mellékesen az senkit nem érdekel hogy az a kb 35000 román egy emberként fütyűlte végig a Magyar Himuszt? És nekem senki ne mondja hogy mind primitív focihuligán volt közülük. :-/

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 15:33:06

@Kuruc ezredes:
És ki az a ti, te szarházi hazaáruló álmagyar?

Mert én képzeld el, akkor is a magyar válogatottnak szurkolok, mikor hazaáruló komcsi kormányunk van, mint most, ettől még ellenzem a stadion építést, mert az ilyen szórakoztató létesítményeket nem az államnak, hanem a versenyszférának kellene építenie, ha lenne igény rá.

És szarházinak tartom a futballhuligánokat függetlenül attól, hogy azok magyarok vagy románok.

Meg szarházinak tartom a hozzád hasonló álmagyarokat, akik rendszeresen megkérdőjelezitek a magyarok többségének a hazafiasságát, miközben ti csak rombolni akarjátok vezéretekkel az élen az országot.

Ja, és a román stadiont meg leszarom, tőlem ők azt építenek, amit akarnak, engem Magyarország érdekel, mellesleg a foci meg nem különösen, egyáltalán nem tartom akkora fontosságúnak, mint te és a vezéred.

@Kmg42:
Nem, a románok közül is van rengeteg normális és szélsőséges is egyaránt, ezt saját tapasztalatból is írom. És igen, az a 35 ezer román, aki fütyülte a Himnuszunkat, az még ha nem is mind futballhuligán, de tapló paraszt, és nem attól, hogy román, de persze vannak köztük is különbségek. Gondolod, hogy a hazai csürhe nem tenné ugyanezt ellenkező esetben?

Nem, én nem állok mellé ilyeneknek, akkor sem ha a románok ugyanilyenjei is hasonló szellemi színvonalon állnak. Sőt, legjobb lenne ha mi is és a románok is kiközösítenénk az ilyen barmokat, mert ha mögéjük állunk, éppen azzal emeljük ezt a gyűlölködést nemzetek közötti szintre. Mert igen, nyilván jogos, hogy történelmi ellentét van a magyarok és a románok között, csakhogy ennek a tovább szításával nem megyünk semmire.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 15:38:22

@Ensiada Arkoveitie:

"ettől még ellenzem a stadion építést, mert az ilyen szórakoztató létesítményeket nem az államnak, hanem a versenyszférának kellene építenie, ha lenne igény rá."

Akkor ezt beszéld meg a komcsi amerikaiakkal, mert ott is közpénzből épülnek.
Lehet nyugodtan Orbán- és magyargyűlölni amúgy. Jövőre megkapjátok négy éves tevékenységetek számláját. Csak aztán ne legyen rá nagy nyavalygás, jó?

Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról 2013.09.09. 15:42:59

@Kmg42:
Lényegében minden szavaddal egyet értek.

Focistáink teletojt nadrággal álltak fel, mint 10-15-20 évvel ezelőtt. Pedig tudtak ők meccset fordítani is az elmúlt években és azért most annyit hagy mondjak Egervári Sándor védelmében, hogy nála győztünk hosszú évtizedek után erősebb ellenfél ellen tétmeccsen: a svédeket és a törököket itthon vertük. Szerintem pszichikailag jobban fel kellett volna őket készíteni a meccsre. És még annyi, amit az egyik ismerősöm mondott, a románokat nem Bukarestben kell megverni, ez irreális elvárás volt, hanem az itthoni meccset nem kellett volna a végén elhülyéskedni és akkor még versenyben lennénk.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 16:23:51

@Kuruc ezredes:
"Akkor ezt beszéld meg a komcsi amerikaiakkal, mert ott is közpénzből épülnek. "

Mint ahogy az sem érdekel, hogy a románok miből építették, az sem érdekel, hogy az amerikaiak miből építik.

Ti nem attól vagytok komcsik, mert stadiont építetek közpénzből, hanem mert amit lehet, államosítotok vagy haveri kézbe vesztek, gyűlöltök bármiféle piaci versenyt.

"Lehet nyugodtan Orbán- és magyargyűlölni amúgy."

Magyargyűlölő te vagy, azzal hogy tapsikolsz az ország szétveréséhez, te hazaáruló szardarab. Takarodjatok Magyarországról, nekünk magyaroknak nincsen szükségünk komcsikra!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 19:04:00

@Ensiada Arkoveitie:
Meg lehet nyerni a választásokat, srácok!
Akkor aztán lehet úgy kormányozni, ahogy nektek kedves. Ehhez azonban legalább egyszer mindenképpen meg kell szerezzétek a magyar szavazók többségének támogatását. ilyen remek programokkal, hogy mocskos magyarok és éljen a szabad piaci verseny, biztos menni fog.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.09. 19:51:57

@Kuruc ezredes:
Tudtommal nincs programom, nem is indulok a választásokon. Ha lenne olyan párt, amely a komcsi vezéred és az összes seggnyalójának, beleértve a hozzád hasonló bérkommentelőket, a felakasztását ígérné hazaárulás vádjával, akkor mindenképpen rájuk szavaznék.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.09. 20:36:43

@Ensiada Arkoveitie:
Ez elég nagy gond, mert máshogy nem fog menni, de mondjuk én ezért annyira nem vagyok szomorú. A többit meg őszintén köszönöm, nagyon jól esett most. :D
Sajnos ilyen demokratikus rendszer nincs egyelőre, de bevezethetitek ehelyett a rohadt diktatórikus helyett, ami most van.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.10. 13:50:26

@Kuruc ezredes:
Én messze nem vagyok a demokrácia híve, mert demokráciában a hozzád hasonló egybiteseknek prolinak is ugyanúgy egy szavazata van, mint a 100 iq fölöttieknek, nem csoda, hogy populistákat juttattok hatalomra.

Mr. Rustical 2013.09.10. 15:38:47

@avocado_: Téged utálnak már elegen az ilyen primitív ÖKM beszólásaid miatt, úgyhogy 40k román már nem oszt, nem szoroz.

Egyébként pedig csak a magadfajta szerencsétlen ÖKM-ek (Jászi Oszkártól errefelé) képzelik azt, hogy az européer, PC románok a szélsőséges, erőszakos magyarok miatt utálnak titeket. Nem, csak pusztán azért utálnak, mert (azt hiszik) magyar vagy. Ez arrafelé pont elég, mert ott még nem tenyészett ki az ÖKR -emberfaj. És nem is fog egyhamar, mert az oktatásban, a mainstream médiában meg mindenhol a legkeményebb nacionalista uszítás megy. A legolvasottabb román oldalak kb. a kurucinfo szintjén állnak, a román kormánypártnak pedig a Jobbik vizet se vihet.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.09.11. 12:06:44

@Ensiada Arkoveitie: "mert amit lehet, államosítotok vagy haveri kézbe vesztek, gyűlöltök bármiféle piaci versenyt."

Ha nálad a nemzet zsidó kézre játszása jelenti a szabad versenyt, akkor igazad van. Bár ez ügyben sajnos Orbánék sem elég erőszakosak, nem látom a Nagy Elszámoltatást és vagyonelkobzást, csak a seggnyalás megy ugyanúgy.

___________________________ (törölt) 2013.11.26. 17:37:47

@mujure:

"A helyi rendőrökkel nem lehetett kommunikálni, nem beszéltek semmilyen nyelven"

Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem szerveztétek az egészet helyből úgy, hogy legyen veletek pár románul értő erdélyi magyar tolmácsnak, helyből ők menjenek előre, ők kommunikáljanak stb.?

Jó, persze könnyű innen okoskodni, tudom. Csak azt akarom mondani, hogy én nem vagyok az a típus, akinek százával vannak haverjai, mégis nincs olyan környező (értsd, Trianonban gyártott) ország, amelynek ne beszélné a nyelvét valamelyik haverom, rokonom, ismerősöm. Azért ez nem olyan ritka...
süti beállítások módosítása