Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Top 5 ismeretlen politikus, akit mindenki ismer

2014.03.27. 14:48 mujure

Már csak másfél hét és végre megtudjuk, hogy minden idők második legunalmasabb magyar választása milyen végeredménnyel zárul. Sok új nincs a nap alatt, a legfontosabb kérdések is ugyanazok, mint négy éve voltak, így mi most inkább nem is magukra a pártokra, hanem a politikusokra koncentrálunk. Összeszedtünk öt olyan jelöltet, akiket senki nem ismer, mégis naponta találkozunk az arcukkal.

Az ember alapvetően olyan lény, hogy mindenféle okból kifolyólag sokat mászkál az utcán. A kampány lényege pedig az, hogy minél több embert elérjenek a pártok, erre a legegyszerűbb módszer tehát a plakátolás. Óriásplakát, fából készült cuccon kisebb plakát, BKV-járatokon üzenetek, stb. Ez utóbbi a kedvencünk, nagyon mókás a Blahán találkozni a hetes busz oldalán Simicskóval, akinek semmi köze Pesthez, de hát a hetes Budáról indul…Van egy csomó ilyen, szeretjük is őket, a legmókásabb pedig az a tény, hogy ezek az emberek négy évente megjelennek, azt állítják, hogy ők annyi mindent tettek a kerületben lakókért a Parlamentben, hogy igazából minden jó tőlük származik. Ellenzékben nyilván más a duma, de a lényeg ugyanaz: nem ismerünk titeket, nem vagytok fontos arcok, és még helyi szinten sem jelentek meg!

Alább öt olyan politikust találtok, akik nagyrészt olyan helyeken indulnak, ahol a legtöbbünk naponta megfordul, sokat látjuk az arcukat az utóbbi hetekben, mégsem tudjuk róluk, hogy kicsodák.Természetesen a lista a teljesség igénye nélkül készült, ráadásul kizárólag a fővárosra koncentrál, kommentben lehet hozzátenni, elvenni belőle vagy leugatni a szerzőt!

5. Pajor Tibor (Jobbik, Budapest 11. evk)

Direkt az utolsó helyre raktuk, de muszáj volt beférnie a jobbikos Pajor Tibornak, mert elképesztően viccesen néz ki. Persze az is tény, hogy újpesti ismerőseink nem hallottak még róla (ez természetesen nem reprezentatív felmérés), ettől még a listán kevésbé lenne helye, mivel bár sokan laknak a IV. kerületben, annyira központinak mégsem mondanánk. Mindenesetre, ha lenne valakinek lánya a szerkesztőségben, azonnal óva intenénk ettől a pedofil rajztanár kinézetű állattól. Ez olyan fajta, aki a pinabajsza alatti kaján vigyor kíséretében direkt úgy veri le a krétát a földre, hogy a legszexibb lánynak kelljen azt felvennie…a többit sejthetitek. Minket már csak az érdekelne, hogyan illik ez a párt kémiai kasztrációs terveihez?

4. Szatmáry Kristóf (Fidesz, Budapest 13. evk)

Szatmáry a szintén fideszes Vas Imrét szorította ki a top ötből, utóbbi a 6. választókerület (Ferencváros) jelöltje, és leginkább az Erkel Színházzal és a Fradi-pályával kampányol, nyilván egyikhez sincs semmi köze az égvilágon azon kívül, hogy a Fidesz-úthenger lelkes tagjaként nyomogatta a gombot. Na de vissza Szatmáryhoz, aki izmos hajrával verekedte be magát a negyedik helyre, hiszen néhány nappal ezelőttig még mi sem hallottunk róla, azóta viszont többször jártunk a Ferenciek terén, az Astorián és a Blahán is, és mindannyiszor láttuk a nevét a valahányas busz oldalán. A 13. evk a XVI. és a XIV. kerületeket foglalja magába, tehát szintén nem belvárosi, így pláne nem értjük, hogy miért kell fontos csomópontokon átmenő buszok oldalán őt hirdetni, valószínűleg csak a végállomáson ő a jelölt, de sebaj! Amúgy a Google szerint egy államtitkárról van szó, ami dicséretes karrier ugyan, ettől még soha korábban nem hallottuk a nevét.

Szatmary_Kristof_333.jpg

3. Oláh Lajos (DK, Budapest 5. evk)

Szintén államtitkár, de csak ex, az egész pofás honlapja szerint hajdanán Hajdú-Biharban fontos MSZP-s ember volt, még a választásokon is indult, most viszont Erzsébet- és Terézvárosban méretteti meg magát, ahonnan egyenes út vezet oda, hogy az egész körúton az ő nevét hirdeti minden második fatábla, és akkor még el sem indultunk egyik irányba sem a 4-6-os vonaláról. A DK alapítótagja, amihez szívből gratulálunk, ráadásul már 2006 óta képviselő, ami alatt két teljes évig két különböző minisztériumban lehetett teljesen jelentéktelen államtitkár. Köszi, Lajos, négy év múlva találkozunk!

2. Rónaszékiné Keresztes Monika (Fidesz, Budapest 5. evk)

Oláh pepitában, a Nagykörút réme, a Blaha, az Astoria, a Deák, a Nyugati és az általuk közrefogott területek lelkes arca, aki buszon, villamoson is megjelenik, egyszer még élőben is láttuk a Blaha Lujza téren. Csak és kizárólag azért nem nyert, mert szkr szerint egyszer csinált valamit, amiről ő már hallott, továbbá van egy VII. kerületi barátom, aki pedig állítja, hogy a helyi politikában már mióta benne mozog. Ez persze nagyon-nagyon kevés, főleg ahhoz viszonyítva, hogy mennyiszer látjuk a nevét, és hogy rövid o-val írja a Mónikát.

1. Kerék-Bárczy Szabolcs (DK, Budapest 1. evk)

Az amúgy véletlen, hogy megint egy DK-s kapott helyet, az viszont persze nem, hogy megint belvárosi jelölt. Nem olyan idegesítő a kampánya, mint riválisáé, Rogán Antalé, aki buszokon és hatalmas hirdetőoszlopokon mosolyog, de bőven látni az ő arcát is a Deák téren, a Moszkván, a Ferencieken, vagy a Váci utcában. A fő oka annak, hogy a kicsit Aldo Raine-re hajazó korábbi MDF-es kabinetfőnök (wikipedia mondta, nem tudtuk!) nyerte ezt a kört, az pontosan az ellenfelei miatt van. Az első választókerületben (tudjátok, ami még a Dunát is átöleli) mindenki nagyágyút indít: Rogánról már esett szó, de itt indul Schiffer is, és még a jobbikos Hegedűs Lorántnéról is hallottunk már, persze inkább a férje miatt, mint miatta, de hát az is valami. Kerék-Bárczy amúgy annyira jelentéktelen mint politikus, hogy még a szórólapján is a felmenői karrierjeit ecseteli, nem a sajátját.

+1. A komplett LMP

A Szerkesztőségi Különdíjat az LMP kapja, akik a fent említett Schifferen kívül csak és kizárólag olyan politikusokat indítanak országszerte, akikről még soha nem hallottunk. Tudjuk, hogy gonoszak vagyunk, nem egyszerű úgy jelölteket állítani, hogy a négy évvel ezelőtti banda egyik fele Bajnaihoz csatlakozott, a másik pedig csak simán nem akart indulni, de ettől még a kampány kezdetéig Szél „Zöldalma” Bernadett nevéről sem hallottunk, nemhogy az egyéni jelöltekéről.


11 komment

Címkék: politika szavazás város

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr25881284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voyeur 2014.03.28. 20:22:10

Fiatal lehetsz, ha nem nincsenek emlékeid Kerék-Bárczy Szabolcsról. Ő a megélhetési politikus egyik prototípusa, aki úgy nagyjából minden pártot megjárt már, és mindenhol véresszájúan hangoztatta, amit ott és akkor kellett. Most pl. úgy tiltakozik teljes meggyőződéssel a tervezett náci emlékmű ellen, mintha nem vett volna részt Horthy újratemetésének megszervezésében még MDF-esként.

ursus artos 2014.03.28. 20:32:34

"Mindenesetre, ha lenne valakinek lánya a szerkesztőségben, azonnal óva intenénk ettől a pedofil rajztanár kinézetű állattól. "

Szánalmas vagy blogger...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2014.03.28. 20:57:42

Kerék-Bárczy Szabolcs azért nem annyira ismeretlen, mint a másik négy jelölt. Az ő esetében az az érv, hogy nem hallottatok róla még az mdf-es időkből, nem annyira őt minősíti... Ettől még rendkívül jelentéktelen figura, semmi kisugárzás, semmi karizma.

Szél Bernadett sem csak a zöldalma miatt kell, hogy ismerős legyen. Ha másért nem, hát Illés Zoltán illetlen megjegyzése miatt (lehet, hogy szép, de nem okos) hallhatott róla, aki figyeli az eseményeket. Amúgy felkészült környezetvédelmi szakpolitikus, de az ilyenekhez csak akkor fűződik botrány (amiről hallani lehet), ha egy bunkó nagyvad érvek híján a neme felől támad rá.

vitorla100 2014.03.28. 22:13:50

A jobbikos embert nagyon csúnyán alázgattad blogger.. Tudsz róla valamit , vagy csak a saját nehézségeidet mondtad el?

nandras01 2014.03.29. 00:00:26

@ursus artos:
igazad van, egy pedofil rajztanár egészen máshogy néz ki.
legyen akkor fizikatanár. így már jó?

nandras01 2014.03.29. 00:01:53

@vitorla100:
elég annyit tudni, hogy jobbikos.
kulturáltabb helyeken az ilyesféle nem párbajképes.

ursus artos 2014.03.29. 10:16:27

@nandras01: igazi demokrata vagy...
Tetszik, nem tetszik, a Jobbik egy törvényesen működő parlamenti párt. És igen, Magyarországon vannak olyan emberek, akik mást gondolnak bizonyos dolgokról, mint a demokraták.
(Mondom ezt úgy, hogy nem a Jobbikra fogok szvazni...)

ursus artos 2014.03.29. 10:18:00

@Menjél el szavazni, nehogy megint kétharmad legyen: pedig mit összetudtok hadoválni a kölcsönös elfogadásról, meg ilyenekről. A melegházasságot el kell fogadni, de egy kövér embert ki kell gúnyolni...

nandras01 2014.03.29. 11:45:14

@ursus artos:
igazad van, a jobbik törvényesen működik és parlamenti párt is.
ettől azonban jóérzésű ember még nem fog vele kezet, nem áll le vele vitatkozni, és lehetőleg elkerüli a vele való egy légtérben tartózkodást is.

lyken 2014.03.31. 21:49:10

A Rónaszékiné nem ismeretlen, korábban már híressé tette magát: vastagbor.blog.hu/2014/02/11/igenek_es_nemek

De legalább illik a párttársaihoz (Megnyomod a zöld gombot, kapsz egy banánt kiképzésen tuti aranyérmes volt)
süti beállítások módosítása