Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki van ez találva!

2013.12.24. 14:36 szkr

Bár próbáljuk magunkról elhitetni, hogy érzéketlen, cinikus szemétládák vagyunk, akiket nem érint meg egyáltalán az élet egyszerű szépsége, valójában mi is ugyanolyan érzékeny lelkű átlagemberek vagyunk, mint azok, akik anno kiakadtak azon, hogy megszüntetnénk a nyugdíjasokat és a fogyatékosokat sem kímélnénk. Tavaly elmeséltük, hogy keresztény szempontból az égvilágon semmi nem történt az évnek ebben a részében. Egy vicc egyszer jó, úgyhogy most bebizonyítjuk, hogy miért fasza ez a téli ünnepdömping. Mert félreértés ne essék, az emberiség történetének legjobban felépített időszaka a mostani.

Mivel valami egészen perverz módon vonzanak a hármasával összerakott posztok, ezért most is így lesz, pláne, hogy tulajdonképpen az egész struktúrája a Télünnepnek azon alapszik, hogy sötét van, hideg és a gyerekekkel sem lehet semmit se kezdeni, mivel az első kettő miatt négy után egy jóérzésű ember sem engedi le a kölykeit a parkba játszani, otthon viszont kicsinálják az év vége miatt amúgy is gyenge lábakon álló idegeit.

Szóval a sötétség. Mindenki, aki a bolygónak ezen az elbaszott részén él tudja, hogy nincs depresszívebb dolog a télnél. Korán sötétedik és későn lesz világos. Sötétben isszuk az első kávét, sötétben indulunk el otthonról, sötét van, amikor megérkezünk a munkahelyünkre és sötét van, amikor végre elindulhatunk haza. Sötét, sötét, sötét, sötét. Undorító. Ezzel kezdeni kellett valamit és azt gondolom, hogy bármennyire illik utálni, hogy már novemberben kikerülnek a karácsonyi égők mindenhová, valójában ez az egyetlen jó megoldás. Ha a világ kibaszott velünk és sötét van, akkor mi is kibaszunk vele és kivilágítunk minden felületet, amit találunk. 8/10, okos megoldás.

A hideg. Az a kurva hideg. Igen, lehet utálni a hőséget, kiakadni a kánikulától, de a ruháidat, bármennyire máshogy is tűnik, mindig leveheted, ahogy egy hideg zuhany is felfrissít. A hideggel viszont nem lehet mit kezdeni, egy idő után fizikai képtelenség még egy ruhadarabot magadra erőltetni, és a meleg fürdő hatása is csak a fürdőszoba ajtajáig tart (feltéve, hogy fűtve van, ha nincs, akkor a kád széléig). Az ember viszont alapvetően nemcsak hedonista, hanem lusta is, ráadásul télen szó szerint semmit nem lehet csinálni, mert ugye túl sötét és hideg van hozzá, hogy bármilyen értelmes munkát lehessen végezni, legyen az földművelés vagy sajtótájékoztató. Szóval fogtuk magunkat és december felét szünetnek nyilvánítottuk. Pontlevonás jár, mert valójában a komplett decembert megadhatnánk ünneplésre, viszont cserébe a hideg ellen nemcsak az otthon maradást és így a kályha közelségét, hanem ajándékokat és iszonyatos zabálást-piálást is beiktattunk, amibe csak a családtagjaink elképesztő politikai nézetei rondíthatnak bele. Igen, szar dolog ez a fogyasztói társadalom, meg letapossuk egymást a játékboltban, a hentesnél és a piacon is, de valójában csak ez menti meg az emberiséget ebben az időszakban a kollektív öngyilkosságtól. 9/10, részemről szeretek enni.

És a gyerekek. Az idegesítő, mindig a legrosszabb pillanatban hisztériázó, a karácsonyfát épphogy le nem döntő, az életünket örökre tönkretevő idióták. Egész évben dolgozunk, hogy legyen mit enniük. Egész évben dolgozunk, hogy megkapják azt a kurva legót. Egész évben dolgozunk, hogy legyen karácsonyfa, amit megpróbálhatnak fellökni. Végre itt a szünet, lehetne ünnepelni és pihenni kicsit, de ilyenkor nyilván ők is ott vannak. Mit lehet ezzel tenni? Három dolog: adventi naptár, angyalka/jézuska a fa alá teszi az ajándékokat és teszi mindezt három napig, különböző családtagoknál. Nem túl sok, viszont elég hamar elkezdenek türelmet tanulni, ahogy valójában maguktól kell rájönniük az igazságra is. Jó játék mindenkinek, hogy nekik muszáj várniuk, mi viszont nem rejtjük el nagyon az ajándékokat. Ha el akarják maguknak baszni az estét, akkor csak tessék. Ez a mi kicsinyes bosszúnk. 7/10, nem túl elegáns és Xanax nélkül így is kibírhatatlanok.

És ha már Xanax, tessék, itt a karácsony egyetlen képben:

xanax.jpg


Szólj hozzá!

Címkék: ünnep karácsony nemszépirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr725707255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása