Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A nyomorékokról

2012.06.27. 12:00 Csendesebben, a gyerek alszik

Ma egy kis személyes. Két dolog van, ami ténylegesen ki tud akasztani. Az egyik a nőket megerőszakoló férfi, mert az egy végtelenül gyáva, élvezethajhász, és gyenge dolog. Hihetetlenül felkúrja az agyam. A második helyen pedig az értelmi fogyatékosok vannak. Ez utóbbiról lesz most szó, mert a minap egy ilyen ember keserítette meg az utazásomat hazafelé. Humanitáriusok hátrányban.

A fogyatékosok problémája igencsak sokrétű. Persze most nem a testi fogyatékosságokról beszélek, mert az egyáltalán nem predestinálja az értelmi fogyatékot, és egyáltalán nem probléma. Most kizárólag az értelmi fogyatékosokról beszélek. Tehát a teljesen közhelyesnek tekinthető, alapvető probléma velük, hogy irritálók a közvetlen környezetüknek. Ha egy ilyen ember mellett utazol a metrón, vagy a mozgólépcsőn, sosem tudhatod, mikor dönt úgy, hogy valami különlegesen nagy fasságot fog csinálni, ami az ő rendszerében egyébként abszolút releváns. Teszem azt, bedugja az ujját bizonyos helyekre, amik azt széttrancsírozzák. Rosszabb esetben úgy érzi, hogy te a könyvolvasással veszélyezteted az életben maradását, és visongatva rád ugrik. De persze az is elég, ha toxikus támadásként rád csöpögteti a radioaktív nyálát. Mondhatja bárki rám, hogy gyáva vagyok, de joggal félek attól, hogy ezek elszabadulnak, nincs utcán helyük.


Sőt, sehol máshol sem. A lipót bezárása óta nincs olyan intézet, ami ezeket rendesen le tudja kezelni, és hosszabb távon benntartani. Pedig rohadtul nem jó ez így. Persze valójában az sem volt jó, rohadt sok pénzbe került, hogy a társadalom számára semmilyen szinten sem pozitív elemeket életben tartsunk. Jelenleg a családtagoknak kell ezekkel a nyomikkal foglalkozni, ami egyrészt nem hatékony, másrészt elveszi azoknak a szerencsétlen dolgozó emberek idejét, és nem produktív munkával, hanem egy negatív elem ápolásával foglalkoznak, meg javítják a károkat, amit a fogyi generál. Mert ezek körül semmi sincs biztonságban. És akkor itt jön a másik probléma.

A családtagok már a Forrest Gump film előtt is küzdöttek azért, hogy a társadalom elfogadja az ő kis nyomi gyereküket (azóta persze ez még inkább jellemző, mert hát milyen jó példa az arra, hogy a nyomik milyen nagy dolgokat hozhatnak létre, hát gratulálok, hogy valaki egy filmmel érvel, tessék akkor én meg azt mondom, hogy a 300-ban tök gonosz a nyomi, szóval minden nyomi gonosz), és rábólintson, hogy ők is ugyan olyan emberek, mint mi. Hát kurvára nem. Ezt mindenki tudja, de persze nem szabad ezt kimondani, mert az kegyetlenség. Az a nyomi csávó, aki egy 2 éves csecsemő szintjén vegetál 30 évesen egyáltalán nem ugyanolyan, hanem sokkal ROSSZABB, mint egy normál 30 éves ember. Nem más, nem különleges, nem fura, hanem szar. Rosszul működik, elromlott, eltörött, nem lehet megjavítani. De sajnálatos módon egyrészt ugye a keresztény értékrendek szerint ezektől a hibás elemektől nem lehet megszabadulni, mert az gyilkosság. De gondoljunk bele, azt is gyilkosságnak neveznénk, ha hagynánk, hogy azt csináljon, amit akar, és éljen, ahogy tud. Keressen munkát, neveljen gyereket. Mert az első héten meghalna magától. Ez is a mi gyilkosságunk, mert ugye a családjának gondját KELL viselnie. Ez a társadalmi kényszer. Irdatlan mennyiségű gyógyszerrel kell őket tömni, iszonyatos időt vesznek el az embertől, és semmilyen szinten nem adnak semmit a társadalomnak, de még a családjuknak sem, hiszen képtelenek bármire is maguktól.

A bónusz az, amikor a testi fogyaték kombinálódik az értelmivel, akkor még járni sem tudnak. Létezett erre egy kurva jó kis rendszer Spártában, kikúrták a gyereket a Taigetoszra, azt csókolom. Nekünk ennél sokkal kifinomultabb lehetőségeink vannak. Már a 3. hónap után tudható, hogy a gyerek nyomi lesz-e mikor megszületik, gyakorlatilag minden probléma nélkül el lehet vetetni, és lehet újra próbálkozni. Nem kell megszülnie egy nőnek sem egy olyan gyereket, aki később ténylegesen tönkre fogja tenni a család életét. Kegyetlenség? Egyáltalán nem. Az a kegyetlenség, hogy a szülő úgy ragaszkodik ahhoz, hogy a kis kripli gyereke megszülessen, és minél tovább éljen. Felteszi a kérdést: Vajon ez a gyerek élni akar-e? Persze. Nem meghalni akar, akkor akarna meghalni, ha fel tudná fogni, hogy mi számára az élet. Ha a házőrző kutyák tudatra ébrednének, a felük öngyilkos lenne, mert rádöbben, hogy semmi izgalmas nincs abban a kurva gumicsontban. Aki nyomin született, nem tudja, hogy milyen az élet normálisan, ahhoz ragaszkodna, amije van, az ő döntése ebben, mint ahogy minden másban is, teljesen irreleváns.

Az is szánalmas persze, hogy a szülők, és gondviselők úgy ragaszkodnak néha a nyomijukhoz, mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy mennyire szenvednek miatta, és az egészet csak azért csinálják, hogy megnyugtassák a kis lelkiismeretüket, hogy ők mégis fontosak a világban, van feladatuk az életben, más ember élete múlik rajtuk. Ez a másik hatalmas tévedés. Ha valakinek az életcélja az, hogy fenntartson egy másik életet, akkor annak a bizonyos életnek oka kell, hogy létezzen. Valamit létre kell hoznia, valamit csinálnia kell, ami miatt fontos. Ilyen pl. Stephen Hawking. Ő sem életképes már (persze ő az volt valaha), mint egyéni ember, és ezen felül jelenlegi társadalmunk valószínűleg legokosabb embere (csak így mellesleg), de aki gondját viseli, annak tényleg lehet ez életcél. Annak a belvárosi anyukának/apukának, aki egy csonthülye nyomit istápol évtizedek óta, az nem valódi életcél, hogy egy olyan életet tartson fönn, ami semmit nem csinál a gagyogáson kívül.

Szóval ez az én bajom. Ha kicsit érettebb lenne a társadalom, bevallaná magának, hogy ezekre az emberekre nincs szükség, és nem erőltetné őket végig egy szenvedéssel és értelmetlenséggel teli, aránylag is rövid életen. 


15 komment

Címkék: valóság idióták együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr634613097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.06.27. 15:36:50

Kemény.
Ha ezt a Kettős Mércések elolvassák :)

lilu0905 2012.06.27. 19:15:53

Már ne is haragudj de te aki ezt a cikket írtad a legnagyobb NYOMORÉK vagy a Világon !!! Látszik hogy nem rendelkezel semmiféle háttér-információval ezekről az Emberekről!! Ajánlom figyelmedbe, h mielőtt bármiről is írnál néz utána és csak azután mondj véleményt, mert bárki aki ezt olvassa és tud is valamit az értelmi fogyatékosokról az körberöhög :DDDDD
Nem kívánom, h egyszer neked is legyen egy ilyen családtagod vagy gyereked ,de azt igen h ismerj meg egyet és belásd ,h most mekkorát tévedtél!! Még azt hogy arról nem ő tehet hogy beteg és te sem magadnak köszönheted hogy egészséges vagy. Ezen gondolkozz el!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.05. 21:40:29

Téged is megszabadíthatna valaki a szenvedéseidtől.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.05. 21:41:13

Gondolom anyádat már lelőttétek.
Te már nem szopsz,apád meg már nem baszik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.05. 21:42:32

Az írás alapján akár te is lehetsz nyomi.

Cirmola* 2012.07.12. 18:17:40

Nem mindig látszik az első 3 hónapban, hogy baj van. Az az anya pedig, aki 9 hónapig hordja a szíve alatt a gyerekét (közhelyes, de lesz.rom), megszüli, és csak utána szembesül vele, hogy valami baj van vele, a létező kínok egyik legszemetebbikét éli meg. Nagyon-nagyon-nagyon kemény dolog elfogadni, vagy legalább felfogni, hogy beteg a gyereked - azt, aki akár egy életen át is küzd érte, én nagyon becsülöm.
A másik fele viszont, hogy tény, hogy ezek a szerencsétlenek, akik ténylegesen életképtelenek egyedül, jó eséllyel tönkreteszik a körülöttük élők életét - bármilyen nagy is az elhatározás a szülőkben, a családban, kevés olyan ember van, aki ezt komolyabb leépülés nélkül végig tudja csinálni.
Szerintem kellene, hogy legyen választási lehetősége a szülőknek, lehetne egy olyan intézmény, ahol tényleges segítséget kapnak, vagy be is adhatják a gyereket, ha nem akarnak / tudnak 24 órában foglalkozni vele. Mindenki azért él, amiért / akiért akar - de szerintem nem kevesebb, és teljességgel felvállalható, ha valaki azt mondja, hogy nem áldozza be egy egész család életét egyetlen személyre, aki fel sem fogja...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.13. 12:42:21

@Cirmola*: Igen ez kegyetlen dolog.Viszont ha beadod a gyereket akkor meg jön a sok nagyokos hogy milyen szülő vagy te.

Cirmola* 2012.07.13. 13:06:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Na és? Egyik sem éli a te életedet, ezért semmi köze hozzá - tehát a véleménye sem releváns.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.13. 14:46:50

@Cirmola*: Ez igaz,eszembe jutott hogy ezeknek be lehet szólni,hogy:Akkor te gondozd a gyereket!

Mad Mind 2012.08.01. 11:16:52

Jó nagy szar vagy. Köszönd, hogy nem elég érett a társadalom, hogy az ilyeneket mint te nem ölik meg. De ami késik nem múlik, szavaiddal élve.

muhahha 2012.09.10. 18:42:01

Posztoló te el vagy tévedve. Empátiáról hallottál már? Ezzel a logikával kezdhetnéd a nagyszüleid likvidálásával mert már nem hasznosak a társadalomnak. Remélem még ebben az életben megtapasztalod, hogy milyen kiszolgáltatottnak lenni. Kiváncsi vagyok, hogy mennyi a hozzáadott értéked a társadalomhoz ...

Belagezapista (törölt) 2012.09.10. 21:09:48

Én a véleményedet nem minősíteném, mert az tényleg csak gondolkodásmód kérdése.

Ellenben összekevered a dolgokat, pontosabban fingod sincsen az egészről. A lipótban nem fogyatékosok, hanem mentálisan súlyosan beteg embereket kezeltek. Pl. skizofréneket. Valamint nem a szellemi fogyatékosokat kezelik gyógyszerrel, hanem az előbb említett lipótról szabadultakat. A cikkben végig kevered a kettőt, az is a mentálisan betegekre jellemző, betegségüktől függően, hogy esetleg hirtelen támadóan lépnek fel, vagy őrültséget csinálnak.

Igazából nálad is enyhe értelmi fogyatékosságot érzek, az olvasás terén legalábbis nem lehetsz topon, különben kicsit utánajártál volna mi az a szellemi fogyatékos. Szerintem te az autistákat is ide sorolod, akik lehetnek nálad nagyságrendekkel okosabbak és hasznosabbak is.

Belagezapista (törölt) 2012.09.10. 21:37:00

Most nézem a többi cikket, és úgy tűnik komolyan vettem egy humor blogot.
süti beállítások módosítása