Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó májusban?

2013.06.08. 16:20 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba.

MÁV

A magyarországi vasút állapotát talán nem kell bemutatni azoknak, akik kénytelenek használni bizonyos időközönként. Egyrészt ugye baromi drága, ami még nem lenne baj, de cserébe szép lassan szétrohad, a pontosság nem opció, kényelmetlen és még dohányozni sem szabad. Májustól pedig tovább emelték az árakat, tették mindezt olyan sunyin, amire nehéz szavakat találni: május 1-én éjjel élesítették a közleményt a honlapon, amiben volt pofájuk leírni, hogy nem drágul a vasút, csak többet kell fizetni érte. És tényleg: nincs áremelés, csak a gyorsvonatokra van plusz pótjegy. Na most azoknak, akik napi szinten vonatoznak ez nyilván csak egy újabb érvágás, amit elvileg a színvonal emelkedésére költenek majd az állami vasútnál, bár hozzátennénk, hogy az ár/érték arányban eddig is méregdrága vonatozás színvonala nagyjából 80 éve nem változott, sőt. Szerencsére jól átgondoltan belőtték, hogy melyik az a réteg, amelyikre ne vonatkozzon a szabály, így a parlamenti képviselők hálistennek mentesülnek a plusz pénz befizetése alól.

István, a király-plakátok

Hát erre nehéz mit mondani. Bár már hozzászokhattunk volna, hogy általános eljárássá vált itthon a sok pénzért nem csinálok semmit-féle módszer, mégis kicsit megdöbbentünk, mikor megláttuk az István, a király felújított változatának plakátjait. Nem azért, mert durván hasonlítanak a Game of Thrones-ra, hanem azért, mert ez nem valamiféle rajongói cucc, hanem pénzt fizettek érte és vélhetően a comment:com vonatkozó cikkéig fel se tűnt senkinek a sunyítás.

Zsidó Világkongresszisták

Hát azt nem mondhatja senki, hogy agyonvédelmeznénk Orbánt, de azt azért sajnos mindenkinek el kell ismernie, ha valamit kivételesen jól csinál. Na most a náci motorosok például nyilván nem örültek annak, hogy a miniszterelnök betiltotta a demonstrációjukat, viszont minden más, normálisan gondolkodó emberi lény azt mondta magában, hogy oké, ez most korrekt volt, minek hergelni a hülye zsidókat, ha már itt tartják a kongresszusukat. Erre ezek a faszkalapok kiadnak egy sajtóközleményt, arról, hogy milyen sajnálatos a tény, hogy Orbán nem húz egyértelmű válaszvonalat a kormány és a szélsőjobb közé. Ugyan már, basszátok meg, mi kell még egy antiszemita tüntetés betiltásán felül? Na mindegy, utána persze észbekaptak és már másnap kiadtak egy új közleményt, amiben elmondták, hogy hopp, bocs, ez mégis elég. Idióták.

Amnesty International

Huhh, hát gondolta a fene, hogy az Amnesty képes lesz még a Greenpeacen is túltenni hülyeségben. Részemről őszinte, mélyről jövő ellenszenvvel viseltetek szinte minden irányában, amit ez a két globális "civil" szervezet csinál, de mikor képesek egy amúgy abszolút előremutató cigány kezdeményezést, ami a börtöntől és az odajuttató viselkedéstől hivatott elrettenteni a fiatalokat, olyan faszsággal betámadni, hogy a program címében szerepel az a szó, hogy köcsög, ami bizony nagyon homofób és fújj, miközben ők nem tesznek mást, csak olvashatatlan fogalmazványokat adnak be az EU-nak. Így minél több pénzt lehúznak a pályázatokból, ami után persze nem csinálnak semmit a sopánkodáson és az egyenjogúságot hirdető, röhejes programokon kívül, amiket a kutya sem látogat. Képmutató köcsögök.

Kerényi Imre

Na most az egy dolog, hogy Kerényi hihetetlen mennyiségű pénzért, miniszterelnöki megbízottként próbálja tönkretenni a magyarországi kultúrát. A freskós fiaskó még egy dolog volt, Alföldi kipenderítése a Nemzetiből és Vidnyánszki minimum kérdéses kinevezése a színház élére szintén olyan dolog, ami magyarázható a szerződés lejártával. De az, hogy majd akkor mostantól a szerelemről, a barátságról és a hűségről fog szólni a színház, nem pedig a buzikról, akik, ezek szerint, ezekre mind képtelenek... Hát szopjál faszt, kedves barátom, azt nem csak buzik csinálják. Köcsög.

Oxygen Wellness

A Naphegy téren található wellness-központ olyat csinált, ami jóérzésű ember fejében még viccből sem fordulna meg (tehát nem zárjuk ki, hogy egy Főnix szerkesztőségi ülésen feljött már hasonló). Történt ugyanis, hogy egy apuka a csecsemőkori agydaganat miatt félig lebénult kisfiát rendszeresen az Oxygen játszóházába vitte. Na most a gyerek érthető módon folyamatos odafigyelést igényel, amit a wellness-központban egy idő után már nem tudtak vállalni. Ez teljesen rendben is van, nyilván félrehívták aput és elmondták neki, hogy ne haragudj, de egy óvónőnk van, aki így nem tud rendesen odafigyelni a többi kölyökre, találjunk már ki valamit, mert ez így nem mehet tovább. Hát a nagy lófaszt. Inkább először csak úgy mellékesen beközölték, hogy mostantól csak feleannyi időt lehet ott a kisfiú, utána pedig egyik napról a másikra beleírták a házirendbe, hogy speciális igényű és speciális ellátást igénylő gyereket nem áll módjukban befogadni. Ennyi. Egyik nap még ott lehet, másnap már be sem engedik. Ja, utána bocsánatot kértek, belátták, hogy valóban rosszul kommunikálták le a helyzetet. Hát valóban, basszátok meg, talán lehetne emberszámba venni azokat, akik bevállalják egy sérült gyerek felnevelését.

2013 suttyói:

Január - Hoffmann Rózsa

Február - ELTE-BTK HÖK

Március - Orbán Viktor

Április - Balogh József


15 komment

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr895284779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libatolvaj takarodj 2013.06.08. 18:49:03

Zsidó kongresszus volt az, a nyilatkozatával majd az azonnali bocsánatkéréssel.

Behajtó70 2013.06.08. 19:13:03

Alföldi kipenderítése.......ízlelgetem.....és meg is van a legnagyobb suttyó: te vagy az, és persze a tefélék! Mert Alföldinek lejárt a mandátuma, ami 5 év volt. Lejárt! Értitek balf.szok?! Ha kipenderítették volna, akkor az 2010-ben lett volna, nem? Idióta, gyűlöletkeltő seggfejek! Ugye? Mi lenne, ha a Fidesz is azt mondaná, hogy még nem fejezte be munkáját, igy nemmlesz választás jövőre?! Mi? Akkora idióták vagytok, hogy lassan világrekord leszen!.........de nem baj, legalább könnyebb fejben tartani a gyengébbeknek is, hogy a jövő évi válsztásokon a tiféle seggfejekre sosem szabad szavazni!

Megfigyelo 2013.06.08. 19:15:18

Orbán hozzászólása a Zsidó Világkongresszuson messze elmaradt attól, ami elvárható lett volna. A kongresszus csak azért vonta vissza a kritikáját, mert közben megjelent egy Orbán interjú egy külföldi lapban, ami tartalmazta azt, amit a kongresszuson kellett volna elmondania. Ez régi orbanista trükk, mást mond itthon, ahol meg akarja szerezni a fasiszta gazemberek szavazatait is (sőt lassan azokét a leginkább), és mást külföldön, ahol tekintettel kell lennie a kultúrnépek véleményére is...

sírjatok 2013.06.08. 19:23:17

@Megfigyelo: Az egyetlen elvárható hozzászólás a Zsidó Világkongresszus szerint nyilván az lett volna, hogy ha letolja a nadrágját, és bőséges vazelinezés mellett megfogja a bokáját. Minden más antiszemitizmus.

Megfigyelo 2013.06.08. 19:24:12

@Behajtó70: Itt nem elősorban Alföldiről volt szó, hanem arról a mocskos szövegről, amit Kerényi ebből az alkalomból előadott. Egyébként ilyen vehemensen beszélni arról, hogy Alföldi szerződése lejárt, és ezért joggal cserélték le egy guruló senkire, csak akkor lenne jogos, ha Alföldi nem is pályázott volna újra.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.06.08. 19:31:59

Ez valami szélsőlibsi blog! Szerintem májusban libajnai volt a legsuttyóbb.

Libatolvaj takarodj 2013.06.08. 19:49:47

"Orbán hozzászólása a Zsidó Világkongresszuson messze elmaradt attól, ami elvárható lett volna."

Ami a szélsőséges ultracionista, zsidó felsőbbrendűségi tudatban hívő jelenlévők által "elvárható" attól valóban elmaradt.

No de attól minden elmarad amit mondani lehet.

Aki nem a zsidó felsőbbrendűség tudatából indul ki, annak a fejében meg sem fordul ilyen, hogy egy magyar miniszterelnöktől a magyar választókon kívül bárki is elvárhatna bármit.

Libatolvaj takarodj 2013.06.08. 19:58:20

@Behajtó70: "Alföldi kipenderítése.......ízlelgetem.....és meg is van a legnagyobb suttyó: te vagy az, és persze a tefélék! Mert Alföldinek lejárt a mandátuma, ami 5 év volt. Lejárt! Értitek balf.szok?! Ha kipenderítették volna, akkor az 2010-ben lett volna, nem? Idióta, gyűlöletkeltő seggfejek! Ugye? Mi lenne, ha a Fidesz is azt mondaná, hogy még nem fejezte be munkáját, igy nemmlesz választás jövőre?! Mi? Akkora idióták vagytok, hogy lassan világrekord leszen!."

Alföldit ki kellett volna rúgni 2010 májusában. Semmi értelme sem volt ott hagyni.

Sem Alföldi nem volt hálás, sem a politikai oldala, ezeknek nem szabad gesztust gyakorolni.

Most is azt mondják hogy "kipenderítette" most is ugyanúgy siránkozik Alföldi, akkor meg mi értelme volt gesztust gyakorolni????

Ezeknek nem szabad semmit adni, mert csak beléd rúgnak hála helyett!!!

regress 2013.06.08. 20:08:05

kerényit nem lehet utolérni,magasan veri a mezőnyt

Parajpuding 2013.06.08. 20:11:38

@Behajtó70: te reményteli várományosa vagy a júniusi legnagyobb suttyó címnek.

Drago Brutic 2013.06.08. 20:36:12

Zavarbaejtő választék. Nálam az oxygen wellnes verte ki a biztosítékot, Kerényi és Amnesty holtversenyes második.

dr kíváncsivagyok 2013.06.08. 20:55:29

Mind suttyó , de Kerényi magasan vezet !

fidesz 6 tagkönyv 2013.06.08. 21:33:15

Ez a szegény balog zoltán (direkt kicsivel)nem elég,hogy áprilisban is hülye volt.Most meg ki jön Zürichbe az egyetemre előadást tartani és jól megdobálták tojással.Nem lett volna jobb homokzsákot pakolnia?????
süti beállítások módosítása