Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Cigánymágnes

2012.09.15. 15:57 szkr

Az év mindenki által remegő lábakkal várt időszaka elérkezett végre: ismét ellepik az utcákat a hiénák, akik mások mocskában guberálva próbálnak fémre távolról hasonlító dolgokat összeszedni az utcáról. Igen, a lomtalanításról lesz szó, de kivételesen hisztit félretéve, a dolgokat a maguk prózaiságában nézve.

A lomtalanítás talán a legkevésbé megosztó dolog, ami történt ebben az országban: mindenki gyűlöli. Az, hogy egy orkhadsereg lepi el ilyenkor a környéket, tökéletesen elhomályosítja mindenkiben azt a tényt, hogy valójában mennyire fasza ez az egész.

Mert ugye mi történik ilyenkor? A Fővárosi Közterület-felügyelet Zrt. munkatársai körbemennek a városban és szépen összeszedik mások felesleges szemetét, hogy ne foglalja a helyet. Zseniális kezdeményezés. Csak ugye a cigányok. Odajönnek, széttúrják, üvöltöznek egymással és mikor megjelensz valami ősi szaroddal, amit csak szentimentalizmusból nem dobtál ki idáig, már egyből rádmásznak, tépik ki a kezedből. Részemről szeretem dobozba rakni ilyenkor a cuccokat és azt a lehető legszerencsétlenebbül lerakni a betonra – dolgozzanak meg érte az idióták, ha már ott vannak.

Idén egyébként a minimálisra csökkentették a károkat, hiszen este lehet csak kirakni és reggel nyolckor már viszik is el, olyan szépre suvickolták az utcát, hogy azt öröm nézni. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy mikor este halottrészegen jöttünk hazafelé, kék hullazsákokat sodort a szél. Egyrészt szembesített az állapotunkkal, másrészt rossz látvány. Szóval az embernek végül eszébe jut a logikus következtetés: ha annyira kell nekik, miért nem viszik el ők?

Létre kellene hozni egy Takarító Romák Országos Lomtalanító Légiója nevű szervezetet, akik minimális ellenszolgáltatás és a színesfémek feletti tulajdonjogért cserébe minden este egyből odamennének, ahol lomtalanítás van (végső soron úgyis ott lennének, tehát nem mondhatjuk, hogy ez számukra kerülő lenne) és szépen egyből rakodnák a platókra a szemetet, ha valami kell, azt elvihetik haza, de a többit is elszállítják. Így nem az utcán dobálnák szét, hanem egyből menne a konténerbe a mocsok egyik fele, a másik felét meg úgyis elvinnék, hiszen valami elképesztően abszurd módon vonzódnak hozzá.

Ezzel a módszerrel egyrészt meg lehetne szüntetni a káoszt, amit a jelenlétük okoz, másrészt egy lépéssel kevesebből állna a lomtalanítás szürreális folyamata, harmadrészt fel lehetne számolni a szemétmaffiát, aminek már a létezése is abszolút balkáni dolog, végül pedig, és részemről ez a legérdekesebb része, PR-szempontból sem lenne utolsó dolgozó cigányokkal színesíteni a városképet.


2 komment

Címkék: város együttélés cigányság

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr784778846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bucbuc 2012.09.15. 22:01:52

Ez te is tudod miért nem működne.

Mert semmi hasznosra nem lehet rávenni őket. Nem, ellenszolgáltatás fejében sem. Amint kikerülnek a kontroll alól rombolnak és fertőznek.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.09.16. 17:59:50

Egyszer rajuk szoltam, hogyha mar szetturtak a lomot akkor rakjak szepen vissza kupacba az egeszet ahogy eredetileg is volt.
Verig voltak sertve, hogy rajuk szoltam.
süti beállítások módosítása