Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ahol Jávor Benedek celeb

2012.08.07. 14:16 mujure

Miután hazaértünk a világ legjobb fesztiváljáról és nagy nehezen kipihentük (?) Panyola fáradalmait, másnap, azaz 5-én vasárnap szkr-rel elkeveredtünk Bodajkra, az 5. Ökopolitikai Nyári Egyetemre (röviden: LMP-tábor). Itt egy kerekasztal beszélgetést lehetett meghallgatni, ahol nem más, mint maga Jávor Benedek is fellépett. Rövid beszámoló egy olyan helyről, ahol a legkisebb (legjelentéktelenebb?) parlamenti párt tartotta szokásos nyári összeröffenését.

Ami már a megérkezéskor látszott: Bodajk szép. Pontosabban a mellette lévő falutábor a szép, magán Bodajkon nem nagyon voltunk. A magam részéről jobban csipázom a dimbes-dombos környékű falvakat, van hova felmászni, hirtelen jött ötlettől vezérelve az egyik kisebb hegyre majdnem fel is mentem, de aztán az Idő, a lelketlen zsarnok visszarendelt. Kezdődött ugyanis a beszélgetés, de ne szaladjunk ennyire előre.

okopolitikai-nyari-egyetem.jpgEgyből feltűnő volt, hogy az LMP B-közepénél az egy főre jutó kisgyerekek és kutyák száma dícséretesen nagy, ami akár egy esetleges, „megdöbbentő” párhuzamot is vonhat a Bánkitóval. A hangulat egyébként családias volt, látszott, hogy a záró napon vagyunk ott, már mindenki otthon érzi magát, de ugyanígy mindenki húzna is már el, a fáradtság nagy úr. A program után, hazafelé jövet beszélgetésbe elegyedtünk két fiatal LMP-s sráccal, akik teljesen jóarcok voltak, de ami fontosabb: meséltek. Meséltek arról, hogy 4-5 napot nehéz kibírni hús nélkül, mivel vegatábor volt (WTF??), illetve meséltek az „autonóm lányokról”, akik azon túl, hogy nem hagyják felszedni magukat még a lábukat sem borotválják. Az előbbihez kapcsolódva az is lényeges, hogy itt nem füvet árultak egymásnak suttogva a helyi lázadó polgárok, hanem szalonnát, már ha sikerült becsempészni a rém gyengén őrzött táborba. Mi a magunk részéről kaptunk karszalagot, de azt is csak a formaság kedvéért, állítólag azért, hogy nehogy kidobjon valami szekus, „bár én még eggyel se találkoztam” – mondja nekünk az esemény egyik főszervezője… Nem is csoda, hogy betörtek az egyik épületbe magukat újságírónak mondó szakemberek és elvittek mindent, amit ott találtak (laptop, pénz, egyedi szemüveg, tehát semmi sokat érő). Politizálás, ökoöntudat, Rosa Luxemburg-terem, mindenhol feliratok, hogy ki mire vigyázzon, de ami a legviccesebb: nagyon sok autó, ami kissé ellentmondásosnak tűnik egy LMP rendezvényen, még ha azt meg is értjük, hogy valahogy azért oda kell jutni.

2012-08-05 12.26.47.jpgSzóval, a beszélgetés. Ott volt a Szolidaritás, a Milla, a 4K! meg persze Jávor Benedek, helyieknek csak Bence. Index bátyánk is megemlékezett az eseményről, ehhez csak néhány dolgot tennék hozzá. Jávor frakcióvezető bácsi például abszolút élvezte a hazai pálya előnyét, minden megszólalását megtapsolták, soha nem felejtette el név szerint megemlíteni a közönségből jövő kérdezőt, egy kis cinkos összemosolygás Scheiring Gáborral itt, nagy barátság a 4K!-val ott, szóval LMP-ééknél minden a legnagyobb rendben megy, már ami az Orbán-rendszer elítélését illeti. Egyébként ami a legjobb volt, az az, hogy több mint két órán keresztül a tisztelt résztvevők alig beszéltek valamiről. Azon túl, hogy megállapították, az összefogás feltétlenül szükséges és valami alapot kéne adni neki, igazából semmit nem tudtunk meg. Persze voltak gyöngyszemek: elhangzott például, hogy a Milla „a pártot választani nem tudók szakszervezete”, ami felőlem lehet igaz, bár engem ugyan nem képviselnek, mondom ezt minden tiszteletem és munkájuk elismerése mellett. A másik csudaság a „kis boldog belvárosi buborék” kifejezés volt, ami valóban fenyegeti a résztvevő mozgalmakat. Mármint, hogy azok maradnak.

Amúgy egészen fantasztikus, hogy mennyire érdekesen tudnak a semmiről beszélgetni ezek az emberek (mármint a politikusok, közéleti szereplők, vagy éppen a bloggerek). Mert igazából sok mindenről nem is lehetett beszélgetni, volt ez a három részes tanulmány, ami miatt összehívták ezt az egészet, ebben olyan fantasztikus tanulságok vannak, mint például: Magyarországon sok a bizonytalan szavazó, akik ráadásul mind európai zöld liberális elveket vallanak (sic!), és ha összefogna a „rendszerkritikus ellenzék”, akkor akár (!) meg is tudnák őket szólítani. Hajrá, srácok!

Az LMP-sekkel tölteni egy fél napot egész szórakoztató volt. Barátságos, nyitott embereknek tűntek, nem volt velük semmi gond, jó idealista módjára nyilván végigitták és egyebezték a hetet, gondolkodtak a világról egy kicsit, beszélgettek, satöbbi. A meggyőzéshez viszont kicsit kevés volt, könyörgöm, nehogy már egy Jávor Benedek legyen a sztár!


12 komment · 1 trackback

Címkék: politika fesztivál liberális

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr364700057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Üsd az asszonyt! – a nagyok is ezt csinálják... 2012.08.07. 20:36:18

Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy a magyar társadalom valós, létező problémaként lássa a családon belüli erőszakot? Hány nőnek és gyermeknek kell még meghalnia ahhoz, hogy a konzervatív, keresztény és nemzeti értékeket hirdető hatalom átlépje ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.07. 20:57:38

A vegás dolgon most meglepődtem, mert vannak közöttünk nagy húsimádók is, főleg itt a Dél-Alföldön. Aki azt mondja, fúj-fúj disznótoros, az évszázados magyar hagyományokat tapos a sárba.

Ez nem LMP betegség, hogy gyakran mintha a semmiről beszélgetnének a párttagok, ezt már több oldalon is megtapasztaltam, hogy elvesznek az ideologizálók a részletekben és csak nem mondódik ki végül, hogy mit is tegyünk. Jávorban meg az az érdekes, hogy levlistán tud sziporkázni, élőben még én sem hallottam stand uppolni.

val 2012.08.07. 21:01:53

Drogok, detox, buzulás?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2012.08.07. 21:06:50

voltak sokkal érdekesebb fórumok is, mint például amin Ángyán és egy fiatal osztrák gazda beszélgettek családi gazdálkodásról.

Vagy amikor Róna Péter vitatkozott össze az euró jövőjén egy német zöldpárti politikussal.

Ez amúgy nem LMP tábor volt, nem pártrendezvény, a résztvevők nagy része nem is volt LMP-s.

Kandabula 2012.08.07. 22:44:35

Remélem, az LMP-nek még időben megjön az esze.

Balt 2012.08.07. 22:49:05

Egy biztos: a szabad választások óta Jávor volt az első és egyetlen, akinek ajánlószelvényt adtam 2010 őszén (ezúton is csókoltatom a Kuba... izé Kaufer-listát) de ezek után (hogy összeáll az ilyen kétes szervezetekkel) tőlem még tévedésből sem kap az LMP semmit. Leírtam őket, ámen.

Masni 2012.08.07. 23:01:05

Egyáltalán nem volt LMP-s, attól függetlenül, hogy voltak lent LMP-sek is (arány: 20 százalék LMP-s, 80 százalék nemLMP-s, így valóban, az OGY-ban elfoglalt arányhoz képest "felülreprezentált"). Sajnos, ma Magyarországon egyedül az LMP foglalkozik ökopolitikával. Ez olyan vád kb. mintha valaki arról írna cikket, hogy milyen geszik ezek a sebészek, hogy meghívják őket a szívtranszplantációról szóló konferenciára, bezzeg, a kéményseprőket nem hívták el. :)

Tájékozottnak tűnik amúgy a blogger, egy dolgot felejtett el, pont vasárnap volt a nyílt nap, illetve, délelőttől már megérkeztek a következő táborozók: párhuzamosan egy gólyatábor kezdődött az összes gyerekét autóva leszállító anyuval, apuval együtt. Aki nem hiszi, járjon utána. :)

Kis ember 2012.08.08. 07:35:24

@junkiemano:
Látom, idióta,az értő olvasás nem megy, csak a gyűlölködés. Az előtted kommentelő a blognak arra a mondatára reagált, miszerint LMP-sekhez képest sok volt az autó. Azért volt sok, mert MÁR NEM CSAK az a tábor volt. Ez senkit nem zavar, csak épp nem az ökopolitikai tábor miatt volt sok a gépjármű.
Ha jól tudom, szorgalmazták a telekocsi rendszert, azaz az interneten szervezték, hogy egy autóval minél többen menjenek.

2012.08.08. 10:26:21

@val: Megvolt mindegyik persze, hisz' azért mentek, nem?

2012.08.08. 10:29:19

@junkiemano: Mi ez a hülye válasz?? Jobb lenne bocsánatot kérni, mert valami(ke)t nagyon félreértettél.

Masni 2012.08.08. 10:31:25

@junkiemano: ? Junkiemano nem tudom, h mi a bajod, de ha a füfüke hiányzik, megoldhatjuk!

Rigo' 2012.08.08. 21:53:52

@Balt: Nem állunk össze kétes szervezetekkel. A 4K! nem kétes, csak lelkes és még nálunk is kisebb. A DK és a szocik nem véletlenül nem voltak ott. A Szoliról lerí, hogy a vezetés inkább csak egy szeletet akar a hatalomból, mint végrehajtani bármilyen érdemi programot. Ezzel együtt, ha meg tudunk egyezni egy minimum programban akkor együtt fogunk működni velük egészen addig, amíg össze nem borulnak a DK-val. A Milla pedig ismét elmondta, hogy pártpolitikusokat nem akar a színpadon látni, max Kaufer Virágot. Hát meglátjuk. Ha egy fityisz-hívő is hallotta ezt a beszélgetést, sztem röhögött a markába... A kopicetlit ne bánd, jó helyre ment és a helyi képviselőd minden búdra-bajodra nyitott: delbuda.lehetmas.hu/valasztas/xi-keruleti-jeloltek/gajarszki-aron/#comment-194 :-))))

junkiemano 2012.08.09. 12:19:07

Mea culpa, igyekszem moderálni magam, kezdve azzal, hogy kimoderáltam magam.
süti beállítások módosítása