Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Badáréktól Rúzsa Magdiig

2012.02.06. 12:41 mujure

Volt szerencsénk felvételről (!) megnézni Fábry Sándor legújabb showműsorát, és hát mindenképp kikívánkozik néhány gondolat. szkr-rel ültünk le megnézni, direkt felvettük, nehogy lemaradjunk róla (persze az MTV videotárában is ott van, de mi lelkesek voltunk). Fábryt szeressük, szerintem alapvetően vicces figura, de ehhez még túl fiatal vagyok. Nem ugyanaz és nem is jobb.

Badárékkal indítani jó volt, azon nevettem, viccesek voltak. Meg persze tróger bunkók is, de tőlük pontosan ezt várja az ember. Aztán megjelent Fábry Sándor. Első mondata a köztévén ez volt: „Hát jövök be akkor.” Ez a kivetett félmondat-szerűség előrevetítette, hogy mi vár ránk: tömény MTV-fíling kicsit tuningolva és nem túl profi műsorgyártás.
Fábry azzal kezdte, hogy bemutatta nekünk „Putyint”, aki komolyan bejött, leült, mondott valamit Fábrynak és onnantól fogva még egyszer mutatta a kamera. Pedig Fábry felvetette, hogy elmondja majd, min sugdolóztak, de ezt végül nem tette meg a műsor végéig sem…

Ezután jött a szokásos Fábry-monológ, de az egész valahogy más volt. Mondjuk adjuk meg a császárnak, ami a császáré: őszintén bevallotta, hogy ő lett az Orbán-rendszer Hofi Gézája. Persze ezt szép köntösbe bújtatta, ugyanis, mint az köztudott, mindenki depressziós és ő, Fábry Sándor azért van, hogy oldja a feszültséget. Reméljük, ebben nem vall kudarcot.
fabry_sandor.jpg

A legjobb persze az volt, ahogy a zenekart (csupa csodaszimfónikus, éljen a kultúra!) kiosztotta, hogy rossz időben húznak tust a poénjai alá, és hogy majd ő jelzi, mikor jöjjön a zene. Ezt aztán az egész műsor alatt végig (!) csinálta, rendre kiintett a zenekarnak, gyakorlatilag ő vezényelt. A poénok azért jók voltak, Fábry hozta magát és a szokásos totál követhetetlen, csapongó gondolatmeneteit, amik miatt igenis szeretjük, ezt várjuk tőle. A dizájn-center is a szokásos volt, akkor tűnt a leginkább úgy, hogy Fábry nemcsak elemében van, hanem műsort is csinál. Persze itt is volt egy totál szürreális jelenet: egyszer csak, abszolút a semmiből, a Magyar Televízión megjelent egy pár szép nagy, formás női mell. A csajnak, aki bikiniben bevonult a dizájn center közepén egyszerűen semmi keresnivalója nem volt ott, izzadtságszagúnak és nagyon nem odavalónak tűnt. Szerintem ő se érezte jól magát.

A vendégekkel aztán elég gyorsan a képünkbe nyomta az ország Sanyija (vagy az Torghelle?), hogy mostantól bizony véget ért az egynyaras sztárocskák és a megcsinált celebek műsorban való feltűnése. Ezzel együtt persze eltűnt a kíméletlen Fábry Sándor is, aki kicsinálja az ostoba vendégeit, nem hagyja őket beszélni, satöbbi. Ehelyett kaptunk távol-kelet gyűjteményekkel kereskedő szakembert (akinél azért megkérdezném, hogy ugyan miféle diplomáciai munkakörben dolgozott a hatvanas évek Vietnámjában?) és eredeti Stradivari-hegedűt Mozart aláfestéssel. Persze a könnyedebb csevegést se hagyta ki, a férfi kéziválogatott képében azért jött néhány mostanában felkapott sztár (?), de az is a normálisabbjából.
Fontos még megemlíteni a zenei betéteket. Én speciel már régebb óta szeretem Boban Markovicot, Rúzsa Magdit meg pláne, szóval tök jó volt két számot végighallgatni tőlük. Így gondoskodva lett arról is, hogy bár nincs reklám benne (állítólag ez egy döntő érv volt Fábrynak, hogy elvállalja), azért a nézők nyugodtan kimehetnek egy öt percre pisilni vagy egy jó párizsis-sajtos szendvicset készíteni maguknak (paprikával, nyilván). Rúzsa Magdi egyébként messze a műsor legjobbja volt, az a dal a végén engem egyszerűen odaszegezett a képernyőhöz.

Igazából a műsor nem volt rossz, a kézisek kifejezetten jó arcok voltak, Badárék és Rúzsáék szép (és színvonalas!) keretbe foglalták a showt, a korábbi vendégek meg érdekes dolgokat mondtak, szó se róla. De. Fábry maga mondta valamikor a műsor első harmadában, hogy kicsit furcsa neki, hogy a „kezében van az egész ló”, azaz gyakorlatilag egymaga csinálja a műsort. Valahogy látszott az, mennyivel profibb ő ebben a műfajban, mint a csatorna, amin fellép. Azok hozzászoktak Hofihoz, a Sas-kabaréhoz és ezekhez, az alapvetően régi vágású, boldog békeidők-hangulatú műsorokhoz, de most Fábryval lehet XXI. századi showt csinálni, ahol igenis beleférnek a csöcsök, a kicsit keményebb szavak, a bunkózás.
Dicséretes, hogy a közszolgálat (bár jó 10-15 év késéssel, de) megpróbál lépést tartani és kicsit feljebb jönni a nézettségi listán, ahol határozottan nem nyitott rosszul, de különösebben jól se. Fábrynak pedig úgyis épp kapóra jön, hogy teljes mértékben saját műsora lehet, senki nem szól rá, hogy például fejezzen már be legalább egy sztorit a monológjában. Valahogy nekem mégsem állt össze a dolog, lehet, hogy csak az előítélet beszél belőlem, vagy a fiatalság, de én azt a sírva röhögős Fábry-showt szerettem meg, ahol tényleg minden belefér. Ezen „csak” nevettem. Lehet, hogy ez Fábry valódi énje, de a valódi én a showbizniszben senkit nem érdekel: az vagy, akit eladtál. Fábry Sándor pedig nem ezt az énjét adta el, ergo valamilyen szinten újra kell építenie magát. Nem tudom, hogy ez lehetséges-e még neki (remélem), azt meg pláne nem, hogy ez az MTV-n sikerre vezethető-e (szerintem nem). Az is igaz, hogy máshol nem tudna ennyire szabad lenni a vendégek terén, csak itt. Én szurkolok, de nem hiszek benne.


46 komment · 1 trackback

Címkék: kritika tévé fábry

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr744071659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fábry a Heti Nonszenszben 2012.02.07. 09:34:23

Ezzel a címmel vigyorog rám a körúton fábrysanyi a Heti Nonszensz plakátjáról. A köztévé újonnan szerződtetett vérengzőmimózája sms-t küldött Parti Nagy Lajosnak,  aki letiltatta műveit a Magyar Rádióban, a Népszava „Egy mondat..." című...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyia (törölt) 2012.02.06. 21:09:46

A Heti Válaszon van fönt egy szavazás: jól tette-e Fábry, hogy átigazolt a köztévéhez?

Erre mit lehet válaszolni?

"naná, vazze, ha eleget fizetnek érte ..."

dr. Bubó 2012.02.06. 21:31:59

@lyia: hm... szerintem a MALÉV után BKV aztán MÁV de az MTV sincs messze....

sok sz@ros KÖZPÉNZ temető... kuka...

venszivar 2012.02.06. 22:10:09

@dr. Bubó: + 1 ! Már régebben kellett volna !

v2peti 2012.02.06. 22:34:34

Lehet, hogy Fábrynak is úgy kellene, mint a másik Sanyinak?
Volt egy Showműsor sztárokkal. Valamint volt komolyabb műsor komolyabb témákkal. Később más variánsok is jöttek, elég sokoldalú volt Fridi. De a csörtéi a tv-vezetésével egy idő után szépen eltűntették a csatornáról, holott ő hozta a sok lóvét. Csarornaváltás után meg már nem volt annyira jó, a többi formátummal.

JohnHenry 2012.02.06. 22:37:59

uff. Hofi és fábry nevét egy oldalon leírni...

Amidazophen 2012.02.06. 22:43:05

Az Orbán rendszer savanyú és szarszgú Hofija legfeljebb Giro Szász lehet. Vagy Szijjártó.

dr Smittpálelnökúr 2012.02.06. 22:52:36

Fábry nem Hofi.
Fábry az rtl-nél is önállóan készítette a műsorát, tehát az olyan megállapítások, amik arra utaltak, az eddigi műsorai nem az ő akaratának megfelelően készültek, naivitásra utalnak.

Az egynapos sztárocskák itt is megjelennek majd, csak nem a kereskedelmi tv holdudvarából, amint eddig, hanem az aktuális politikai kurzusnak megfelelő holdudvarból.

Boban Markovic erősen nosztalgikus. 10 éve nagyon kúl volt, ez mára megkopott.

lionking 2012.02.06. 23:02:37

az a jó, hogy van egy blog (C:C) ami jól leszarozta Fábryt - joggal
Most tt hamar némi közszolgai késéssel létre jött a dicsérő blog.
Vagy a nyaló blog? vagy ..
mindegy hiteltelen mint a Fábry .. és sótlan meg humortalan is

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.02.06. 23:07:09

Hofi bmert a rendszer ellen beszélni Fábry nem.

ijontichy 2012.02.06. 23:24:17

"alapvetően vicces figura"
Igen, túl fiatal vagy! ;-)

villamos alóli kacaj 2012.02.06. 23:29:13

őszintén bevallotta, hogy ő lett az Orbán-rendszer Hofi Gézája.

Falat kell bontani, hogy beférjen az a nagy pofája!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.06. 23:32:30

Én 10 éve még szerettem, azóta ratyi lett.
Nekem nem tetszett, megvették kilóra.
Nagyon primitív és szar a desing , a technika, a szöveg!

Menjél kedden Sanyi tapsolni a törpe gnómnak!
Holnap böffent a gonosz törpe, nagy biztonsági erők közepette, mert fél.

Lemondott a román kormányfő, Orbán itt a minta! Meddig diktátorkodsz még?

A társadalomban érzékelhető feszültséget szeretné csillapítani - ezzel indokolta hétfőn Emil Boc román kormányfő a lemondását a miniszterelnöki posztról.
Emlékeztetett arra, hogy 2011-ben Romániában 2,5 százalékos volt a gazdasági növekedés, amely az egyik legmagasabb volt az Európai Unióban. Az infláció az utóbbi húsz év legalacsonyabb számait érte el, az euró-lej árfolyam stabil, az államadósság a legalacsonyabb szintű az Európai Unióban, a költségvetési deficit ellenőrzés alatt áll, és finanszírozható.
"Lemondtam, mert számomra kevéssé fontos, hogy a székemben maradjak, az ország számára viszont rendkívül fontos, hogy a remények tovább éljenek" - jelentette ki.

O. Viktor bóvli országot csináltál a hazából, azonnal takarodj!

jani74 2012.02.06. 23:56:44

Hofi csak egy volt, és hozzá mérhető arc nincs a mai palettán. Aki hozzá hasonlítja magát, vagy a jelenlegi garnitúrából bárkit, az soha nem értette meg Hofi értékeit. Ezzel nem Fábryt akarom leértékelni. Fábry nagyon más, és ezt nyilván Ő is nagyon jól tudja.

paquito 2012.02.07. 00:05:55

@Kedden böffent a törpe az övéinek, de nagyon fél!: Látom sikerült megragadnod a lényeget az írásból.Az iskolában még ment a szövegértés?

dráva 2012.02.07. 06:49:50

Azt ugye nem felejtettük el, hogy Fábry a köztévén kezdte ezt a formátumot?
Felzárkózás? Visszatérés a gyökerekhez!

És ha már a gyökereknél tartunk...

" Így gondoskodva lett..."

Ülj le, egyes.

lobster thermidor 2012.02.07. 07:13:45

A nagy különbség az, hogy eddig egy magánvállalkozás (RTL) fizette Fábryt, most pedig a közpénzeket dobják ki ezért a szarért!

Tessék, tessék...!
Lehet örülni, tapsikolni...

venszivar 2012.02.07. 07:17:20

@lobster thermidor: Szarért ?! Ez már RÉGEN FOS !!!

puszták éhes vándora 2012.02.07. 07:51:31

Fábry erőlködik, de nem tud megújulni. Az idő kegyetlen bíró, de ő nem hajlandó ezt tudomásul venni. A nézettsége lehet, hogy az első adás okán még "jó" volt, de ez a csúcs. Innen a lejtmenet következik. Írom ezt annak ellenére, hogy a rendszerváltás környékén, sőt még utánna sokáig szerettem a műsorait, az új stílust, amit képviselt. Azóta görcsöl, amióta nyíltan Viktoriánus lett. Pedig csak az udvari bohóc szerepe jut neki, ha esetleg....
Sértő Hofi Gézára nézve, hogy hozzá hasonlítgatják Fábryt. Hofi Géza etalon volt, egy fogalom, a mércét igen magasra tette. Emlékezzünk csak pl.: a Hofélia, az Élelem bére a kettő együtt 1400 előadást ért meg! Igaz, nem kéthetente jelentkezett új műsorral Hofi. Talán azért, mert értette, és tudta a SZAKMÁT! Poénjai, meglátásai mai érvényesek.
Tehát ne méricskéljünk, mert két összehasonlíthatatlant nemigen lehet mérni.
Hofi művész és humorista volt, míg Fábry lassan ripaccsá sűlyed.

hörgőszelep (törölt) 2012.02.07. 07:53:13

Az egykori udvari bolondok merték gúnyolni a munkaadójukat, nos, Sanyikára ez nem jellemző, hanem inkább a szaros WC-kefe.

mojszipupi 2012.02.07. 08:26:10

Fábry egy primitív paraszt jól tette h átment a többi paraszt közé ott a helye. Az rendszer díszbohóca

fidesz = házmesterek pártja 2012.02.07. 08:26:39

Hofit egy lapon említeni ezzel a görénnyel? Na neee...

baliquez 2012.02.07. 08:35:43

Géza bácsi még ma is aktuális és holnap is az lesz (sajnos), fidesszsándor meg tegnap sem volt az és ma sem. Sosem. Össze nem hasonlítható.

És igenis felháborít hogy ennek a nímand, szaroshugyosfingpoénos fideszjugend senkiházinak súlyos közpénzeket fizetnek a tróger vergődéséért.

spreadingOV 2012.02.07. 08:37:56

Ez jon be elso talalatnak ha beirod, hogy "viktor orban"?
spreadingviktororban.weebly.com

Mert ha (meg) nem, akkor linkeld, lajkold, kovesd!

Gumi 2012.02.07. 08:50:34

Azért Hofi idejében, még nem volt másik húsz csatorna, ahova elkapcsolni lehetett, és ezzel önkéntelenül is összehasonlítva mérlegre tenni.
Ma visszanézve pedig a nosztalgiaérzés is befolyásolja az értékelést. Mindezek ellenére is valóban mérföldkő az életműve...
Akkoriban azért ő is kapott kritikákat, elő kéne keresni, miket...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.07. 09:11:23

Ne sértegessétek Hofit azzal, hogy ezt a tehetségtelen alakot hozzá hasonlítjátok. Hofinak a kisujja többet ért az egész Fábrynál.

johevi 2012.02.07. 09:14:02

Lehet hogy a közszolgálati ezzel megpróbál felzérkózni, de az a fizetés amit Fábry zsebre tesz ezért irreális. Ráadásul ő már leszálló ág, mióta a ShowderKlubosok kirepültek alóla, egyre unalmasabb. A stúdiózenekarnak seemi értelme, cak hogy 5 percenként nyomjon egy tust. Tegyenek Fábry elé egy gombot, aztán majd ő nyomkodja, mikor menjen zene a poénjaihoz.

majdmegmondom 2012.02.07. 09:26:47

hm, explorerben bekékült fábry!

fábry hofitól olyan messze van mint matolcsy az értelmes gazdaságpolitikától. régen gyakran néztem fábry műsorát. nekem az tett be, amikor elmentem az egyik haknijára és gyak. ugyanazt a poént mondta el amit már kismilliószór hallottam tőle. onnantól már nem volt vicces a szövegelése és nem mellesleg szerintem egy vértahó f@szkalap. ezekszerint még öntelt és beképzelt is. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.07. 10:18:24

"őszintén bevallotta, hogy ő lett az Orbán-rendszer Hofi Gézája"
Én meg az Orbán-rendszer (hűha, már ilyen is van???) Albert Einsteinje vagyok akkor!

"Szerénység Virágelvtárs! Ne tömjénezze magát! Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység!"

AutosVilli 2012.02.07. 10:22:35

@baliquez: Baszki ,szívemből szóltál.

Fábry egy köcsög,3 év után belenéztem a műsorába,ugyan azt nyomja,csak a vendégek mások.

Deneware. 2012.02.07. 10:32:05

Fábry régen, amíg CSAK a rádióban szerepelt, (Kabarészeparé) jó volt. Aztán rájött, hogy sokkal több pénzt lehet keresni a politikusok segge nyalásával, a pina-cigány-cerka triumvirátus gyakori emlegetésével és a kertévék szellemi színvonalán szocializálódott átlagparasztok magasröptű intellektuális igényeinek kiszolgálásával... Hofival egy lapon említeni ??? A cípőjét nem köthetné meg...

Macskond 2012.02.07. 10:38:10

Az a szimfónikus zenekar nem illet ebbe a közegbe, és ráadásul tényleg nem "ugrottak" jól a poénokra. A korábbi "Guzmer" stilus jobb volt, de "Luanda" nélkül.
Amúgy úgy tünik hangmérnökkel nagyon rosszul áll az MTV,mert a DAL második adásában is sikerült úgy hangosítani hogy 3 énekesből 1-nek ne menjen a mikrofonja, és itt a Fábriban is volt .

butyko 2012.02.07. 11:20:31

", a férfi kéziválogatott képében azért jött néhány mostanában felkapott sztár (?)," Bármelyik sportoló nem sztár,hanem olyasvalaki,akinek : teljesítménye - van. A celebcölöpöknek nincs ilyen. Ha egy sportoló privát életéből egy villanásnyit is megismerhetünk,egy valódi teljesítmény hátterébe pillanthatunk bele.Ilyen -tvkben rég nem mutatott fogalmakat ismerhetünk meg,mint a teljesítmény,kitartás,munka,lemondás,akarat,önértékelés,társadalmi megbecsülés.Stb.

nemecsek ernő áruló 2012.02.07. 11:53:14

Az Orbán-rendszer Hofi Gézájaként oda-oda mondogatott ezek szerint a párttitkár elvtárs úrnak? Élcelődött a cenzúrán? A határán volt annak, hogy elvigye valaki "kocsikázni", de nem tették, mert amíg beszélhet, addig lehet mondani a népnek, hogy hozzávetőlegesen szabadság van, és fogcsikorgatva bár, de az Orbán-rendszer megtűri?

Ha nem, akkor ez nagyon pofátlan hasonlat volt! Pedig ahogy Fábryt ismerem, a válasz nem.

ókút 2012.02.07. 12:02:55

Nahát,ezt Hofi nevében visszautasítom!!

nyekk 2012.02.07. 12:03:06

Én meg eddig azt hittem, hogy a Mozart a Beethowen Fábrija...vagy a Fábri a Mozart Beethowenje...
..pontosabban a Hofi a Fábhowen Mozarellája...vagy valahogy így...

geolog 2012.02.07. 12:04:23

@Ezekről böffents gyáva kisgörény a népednek!: Böffentettél e- gyurcsók idején te gyáva kis görény ,mert ha nem te egy ultraliberális SZDSZ-es vagy se hazája se országa gyökértelen senki vagy ha neked lennék kivándorolnék az igen demokratikus jizraelbe

farvik 2012.02.07. 12:11:27

ugyanezt írtam be a megyei lapba kommentbe, és valamelyik ész újságíró kimoderálta.

egyedi nyikk 2012.02.07. 12:16:08

tetszik a sok balliba megmondonyikk megnyilvanulasa...
:))))
panelek>
1-nem nezem,de sz@r...
2-nezem,hogy legyen mit fikazni,de sz@r
3-hallottam,hogy sz@r
4-tvt sem nezek,mert sz@r

gyerekek,ott a showderklub nyitott mikorfon napja,ki lehet allni es megmutatni,hogy ki mennyit tud trefasan csacsogni,utana lehet fikazni...
hofi pedig(nosztalgia,oh...)fikaz(hat)ta a rendszert,masnap meg elment az elvatsaival vadaszni...ugye...
unalmasok vagytok...
:)

egyedi nyikk 2012.02.07. 12:17:33

@geolog: hagyd,egyenesen a partkozpontbol ir,minden nap mas nyikkel,a szokasos nephazugsagos marhasagokat osszeollozva...
esze kb mint az agyhalott reti szocskenek...

Haynau (Sons of Monarchy) 2012.02.07. 12:20:18

Fábry és Hofi - ettől az összehasonlítástól szegény Hofi forog a sírjában, mint a motolla. Fábry zsigerből nyalt a fidesznek már tíz évvel ezelőtt is. Vicces, persze. Jók a poénjai - persze, ha eléggé túlsúlyban is vannak a szaros-pöcsös, szóval övön aluli témák. De a naftalinszagú nosztalgiázáson, mások leszarozásán és pikáns sztorizáson kívül Sanyikánk nem sok mindenhez ért. Ami hiányzik belőle - és Hofiban élt - az "a nép hangjának eltalálása". Kitalálni, mit gondol a politikusok által semmibe vett utca kisembere - és azt kimondani. Ezt Sanyibohóc - minden képessége ellenére - pártfüggősége miatt soha nem fogja meglépni.

TitiRobin 2012.02.07. 12:28:53

Kár hogy Hofi már nincs köztünk, biztos lenne a hasonlatra egy frappáns válasza!
Egyébiránt meg hacsak lehet inkáb a klubos fiúkat nézem, egyik másik tényleg nagyon jó (most épp Hadházi a favorit). Az azonban biztos, hogy az 'én közpénzemből' egy vasat, egy árva buznyákot se adjanak Fábrynak, költsék inkább az orvosokra! Rájuk tényleg szükség van.

Google 2012.02.07. 14:10:46

Jó kis műsor volt ez, aztán lehet utólag azt mondani, hogy te, savanyú volt a tejszín!
Nehogy már a Hofi egyedül helyettesítsen egy csomó értékes embert, azért mégis!
süti beállítások módosítása