Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért utáljuk Angliát

2011.12.10. 13:29 mujure

2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Első állomásunk nem állít nagy kihívás elé: irány Anglia!

Hogy mi a bajunk Angliával, az angolokkal vagy éppen az angol focival? Röviden: minden. Nem hinném, hogy bárkiben is felmerülne a kétely azzal kapcsolatban, hogy az angolokat csakis gyűlölni lehet, de ha mégis, itt van nekünk Avi kuzin a Blöffből és faszán elmondja a lényeget:

Ő természetesen csak Londonról beszélt, de a szar kaja és a szar idő és Mary Poppins is elterjedt egész Angliában, úgyhogy ki is terjeszthetjük a hallottakat az országra. De most komolyan: hogy lehet egy olyan helyen élni, ahol állandóan esik az eső és fúj a szél?? Hát ki akar ilyen depressziós idővel rendelkező országban felnőni? Az időjárás Angliában olyan, mint minden más: unalmas, levert és idegesítő.
Angliáról még fontos elmesélni, hogy legfontosabb városaik mind semmiről sem híresek. Londonban van egy-két állítólag látványos valami, de a többiben még annyi se. Liverpool például arról híres, hogy onnan ered a világ legbugyutább dalszövegeivel támadó Beatles, Manchester pedig egy focicsapatról, aki még a BL csoportjából is képtelen továbbjutni. Ezeken kívül unalmas gyártelepek sora.

Azt azonban még túl lehet élni, hogy ilyen idő van ott, hát Istenem, nem tehetnek róla (egyébként dehogynem!), de magukkal az angolokkal is csak a baj van! Lenéznek mindenki mást, aki a zátonyon túlról érkezik, szerintük az ő seggükből süt a nap (amit egyébként alig látnak, ugye…), nyelveket pedig nem tanulnak, mert angolul úgyis mindenki tud. A csajaik is csúnyák, ha szép lányt látsz Angliában, az garantáltan valamelyik normális országból érkezett, mondjuk Magyarországról. Ebből a szempontból is kéne tehát egy jónőfelfogó-gát, bár nekünk annyi jó csajunk van, hogy könyörületből kölcsönadunk (!!) párat szegény angoloknak. Mondjuk ők meg rendesen lenyúlnak egy rakat fiatalt a világ többi részéről, hogy aztán mondhassák, milyen okosak is az ő fiaik. Undorító, tolvaj banda.
Az angol számára Anglián kívül van „rest of Europe”, annyira pökhendiek és lenézőek, hogy az ember legszívesebben tényleg elkerítené a francos kis szigetüket, hadd öljék halomra egymást. Megkerülhetetlen téma, hogy az angolok még le is igáztak pár népet: Wales, Skócia és Észak-Írország mind roppant boldog, hogy az Egyesült Királyság része lehet, bár erről csak ők tehetnek, és még az EB-re sem jutottak ki. A témáról amúgy a kiváló skót író, Irvine Welsh is beszél Trainspotting című regényében, ami egyébként mindenkinek kötelező: „Nem gyűlölöm én az angolokat. Egyszerűen csak faszfejek. Minket pont faszfejek hódítottak meg. Még arra sem vagyunk képesek, hogy valami normális, erős, egészséges kultúrával hódíttassuk meg magunkat. Nem. Fölöttünk ilyen rohadt seggfejek uralkodnak.”
Nem hinném, hogy ezek után lenne miről beszélni még (pedig annyit lehetne...). Welsh tökéletesen megragadja a dolog lényegét, annak ellenére, hogy skót. Az angol egy teljesen kifordult kultúrával rendelkező nép, elég csak megnézni a humorukat. Nekik például egy Mr. Bean tényleg vicces, nem pedig csak egy fárasztó pojáca, aki rombolja az agysejtjeidet.
Valaha volt nekik nagy birodalmuk és világ legerősebb állama, de mi maradt mára? Egy magát nagyra tartó, szerencsétlen, agresszív-egoista szemét.

Térjünk rá a focijukra? Érdemes? Az angol futball a legnagyobb szenny, egy gennyedző fekély a világ futballjában. Tökéletesen leképezi magát a népet: mivel szerintük ők találták fel a focit, ezért mindenkinél nagyobbra tartják magukat, miközben összesen egy elcsalt világbajnoki címet tudnak felmutatni. A szurkolóik utolsó férgek, akik csak azért mennek el a válogatottal mindenhova, hogy szétbaszhassák a vendéglátó országot, majd amikor az első komolyabb csapat kicsipázza őket a bús francba, dühösen hazamennek a ronda csajaikhoz (a képen egyébként a leghíresebb játékosuk látható, amint szokásos válogatottbeli szereplését végzi).

Az angol fociban nincs más, csak mocsok: minden hónapra jut egy nagy balhé, a legjobb játékosaik pedig mind ostobák. Doppingolás, rasszizmus, félrekefélés, börtön, van itt minden. Csak az eredmény, na, az hiányzik…
Amúgy a franciákkal, ukránokkal és svédekkel vannak egy csoportban. Ebből a hígfos csoportból valahogy még tovább fognak jutni, de aztán jön valami tényleg nagycsapat és elveri őket, mint jég a határt. Legalábbis reméljük...


2 komment

Címkék: sziget idióták eb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr623453286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.02. 01:46:15

Pedig Anglia rulez. Mellesleg a folyamatos eső és rossz idő tévhit.

nigma08 2012.03.02. 10:42:03

A klubcsapataik legjobb játékosai nem is angolok :)
süti beállítások módosítása