Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Top 5 legmenőbb háziállat

2011.10.04. 17:00 Csendesebben, a gyerek alszik

A „top akármi” kategóriában futó posztok egyik legérdektelenebb témájának ígérkezett, amikor nekiálltam, de ahogy belegondoltam, egyre érdekesebbé vált ez az egész dolog. Háziállatok. Elég kemény háziállatok léteznek a földön. Van, aki vízilovat tart, van, aki férgeket, és van, aki krokodilt. Szóval most minden következik, ami nem általános, nem közhelyes és lehetőleg fekete.

5. A sor végén, de még a megemlítendők között szerepel a holló.

Miért menő háziállat a holló? Először is kurva nagyra meg tud nőni egy madárhoz képest, 70-90 cm, és akár másfél-két kilót is nyom, e mellett fekete. A fekete az mindig menőbb, mint a nem fekete. Bizonyos fajtája akár 40 évet is él (a wiki zárójelben megemlíti, hogy akár 100 évig is, de az azért túlzás, na), és tud „énekelni”. A legnagyobb énekesmadárnak számító madárfajta, de nem csak kis mértékben menő magokat eszik, hanem mindenféle szaftos tetemet is. Képzeljétek el: Tartotok a szobában egy hollót, néha adtok neki csöpögős cafatokat, hogy a csőre véres legyen. Nem ketrecben, tartjátok, mert ahhoz túl nagy, szóval vagy egy saját szobát rendeztek be neki (ööö… nem hiszem), vagy pórázon tartjátok. Utóbbi már alapból nagyon menő. Milyen érzése támadna a barátaidnak, akik felmennek hozzád egy sörre, ha egy pórázon lévő, véres csőrű holló fogadja őket a szobában, ami nincs is ketrecben, és ott csücsül egy akármilyen polcon, vagy számára készített kiülőn, vagy akármi. Jó, elismerem, hogy kicsit túl gótmetálos, de azért menő.

4. Majdnem megcsípte a dobogót a leopárd.

Minden középkori film velejárója, hogy a kőgazdag (esetleg királyi) szereplő a szobájában leopárdmintás franciaágy helyett inkább egy komplett leopárdot tart. Leszarjuk, mit mondana a greenpeace, ez akkor is fasza. Azt nem tudom, hogy mennyire lehet őket háziasítani, de biztos van ilyen eshetőség, mert a filmben sosincsenek megkötve. Csak ott fekszenek, morognak, és az emberünk simogatja, vagy ilyesmi. Természetesen, ha ellenségeskednek a beszélgető felek, akkor a gonosz bácsira rámorog, és parancsra támadna. Egy ilyen állat 1. gyorsabb, mint egy agár. Hiába futna bárki. 2. jobban néz ki mint egy kutya. 3. jobb hangja van, mint egy kutyának. Ergo jobb házőrző, mint egy kutya. Kár, hogy iszonyatosan drága, és nehéz megszelidíteni, és nem szereti a gyerekeket, és teljesen kiszámíthatatlan, és mindenféle jogi izén át kell menni, hogy az ember ilyet tarthasson. Mindenesetre megelőzi a hollót, mert legalább hasznos is. (mellesleg van belőle fekete is, csak az párduc)

3. A dobogó alsó fokán a tücsök áll.

Tücsök bazzeg. Igen. 1. fekete. (A fekete mindig jobb, mint a nem fekete) 2. pici, de sok van belőle, mert olcsó. 3. bogár, tehát az emberek 40% alapból szarik tőle. 4. iszonyatosan jó házőrző. Nem úgy, mint mondjuk a leopárd, ami szó nélkül széttép bárkit, fel sem ébredsz rá éjszaka. Nem, a tücsök az ennél lustább. Egész éjjel ciripel, mert ilyen rohadt jó fej. De ha betörő (vagy egy haverod) jön a házhoz, akkor azonnal elhallgat. A távol-keleten ténylegesen használták őket erre a célra. Persze előbb meg kellett tanulni iszonyatos tücsökhangzavarban aludni, és csöndre fölébredni. Mondjuk hátránya a tücsöknek, hogy nem lehet kikötni, vagy ilyesmi, és házőrzésnél a kertben kell őket elengedni. Ekkor az történik, hogy ők ugye szép lassan fogyni kezdenek, mert 1.eltapossa őket az ember, ha épp inkább a kertben hugyozik, 2.nem túl hűségesek. Hát, ez van. Nem lehet velük frizbizni, nem hozzák vissza a labdát, és nem fekszenek a hátukra, hogy vakargasd, de ezzel együtt menők. Nekik nem kell a szereteted. Ők ilyen cooltipe karakterek. Sosem néznek bele a robbanásba.

2.Szoros küzdelemben maradt alul az első helyért a kecske.

Sokan tartanak kecskét, mint haszonállat, de a panelban háziállatként a macska dominál inkább, ezért háziállatként ritkának tekinthető. Miért menő kecskét tartani? Megmondom én. Nem akármilyen kecskére gondoltam én. Marokkóban létezik ez a bizonyos kecskefaj, ami megállás nélkül fára mászik. Egyrészt iszonyatosan betegül néznek ki, ahogy lepusztítják a fákat, másrészt feketék (is lehetnek). Iszonyatosan ellenálló faj, pocsolyából iszik, kérget rágcsál, és tökéletesen elvan. Nem kell tápokkal etetni, vagy méregdrága rágcsálnivalót venni neki. TEJET AD! A fent említett állatok közül melyik tejel napi szinten? Tudsz belőle sajtot, túrót meg mindenféle okosságot csinálni. Tök hasznos. E mellett aranyosan bámul. Elismerem, kicsit buta, de kit érdekel? Néha nekimegy az embereknek, akik lehetnek éppen betörők is, szóval házőrzőnek is elmegy. Mondjuk negatívum, hogy bárkinek nekimegy, ha épp olyanja van. Nem kell megkötni, egész hűséges, bár frizbizni vele sem lehet.

1. Szép nyerés volt. A győztes háziállat az ember.

Ne mondd, hogy nem! Jobb háziállatot el sem lehet képzelni egy rendes rabszolgánál. Egyrészt… fekete. Ami jobb, mint a nem fekete. Másrészt bármire lehet használni. Tényleg bármire. Lehet vele gyapotot szedetni, vagy kapáltatni, vagy házat építtetni, de lehet bejárónő, takarító, bébiszitter, szakács… AKÁRMI. Ha rossz napod van, elbeszélgethetsz vele, és képes úgy tenni, mint akit érdekelnek a problémáid. Persze nem csak a rabszolgák tartoznak ide. A normál, fizetett cselédek is tökéletesen passzolnak a győztes kategóriába. Ha épp úgy néznek ki, lehet a nőkkel kavarni a feleséged háta mögött, vagy komoly szexuális kapcsolatot építeni. Persze vigyázni kell. Annak sem örül a feleség, ha a kecskével kavar az ember, a cselédet sem fogja valami jól kezelni. Ettől függetlenül ez csak emel az egész élvezeti faktorán. Abszolút első hely, és ráadásul tapasztalatból beszélek, mert Benjamin pontosan ilyen házi köcsöge valakinek, és jobbfej, mint egy holló.

 


7 komment

Címkék: állatvilág együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr443278166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mujure 2011.10.04. 17:59:08

"Ha én állat lennék, nem tartanék embert a lakásban. Lármázik és piszkot csinál. No meg egészségtelen."

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 12:56:19

És most feketén-fehéren mond meg a tutit, mi van a szarkával?

Csendesebben, a gyerek alszik 2011.10.07. 13:01:59

@TrueY: A szarka csak parciálisan fekete. Lecsúszott.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.08. 22:07:21

@Csendesebben, a gyerek alszik: Ez vicc akart lenni. :) Olvasd el a megjegyzésemet még 1*!

De hát az emberek többsége sem fekete, pedig eredetileg mégis csak azt.

Én a hollóra szavaznék. Mégis csak ő a legokosabb madár. Attenborough egyik sorozatában volt, hogy úgy töri meg a diót, hogy ledobja a zebrára, átmennek az autók, majd amikor zöldre vált a láma, betotyog és kihozza a morzsalékot. Nem semmit!

Csendesebben, a gyerek alszik 2011.10.09. 18:40:04

@TrueY: Szar vicc volt :-) A többiben meg igazad van. Nagyon okosak (a varjak csinálják a diótörős dolgot, nem a holló, de nem állnak egymástól messze, mivel a családjuk ugyan az), de ettől nem háziállatnak jók. Ezért ők is lecsúsztak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.09. 20:14:56

@Csendesebben, a gyerek alszik: Várgyunk csak! Mi van a lapostetűvel??? Az nem jó háziállat? :)

Csendesebben, a gyerek alszik 2011.10.10. 15:39:24

Jó gondolat. Róluk megfeledkeztem. Megfogtál.
süti beállítások módosítása