Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Indepedia/Wikindex

2011.09.26. 14:44 Csendesebben, a gyerek alszik

 

Lázár János csalódott Szekeres Imrében. Meghalt Pallag László. Megkezdődött Győzikéék adócsalási pere. Gundel út lesz az Állatkerti útból. Leverték a betyárok Novák szemüvegét. Meg ilyesmi. Egy szürke hétköznap az indexen, amit ezrek olvasnak az irodában pasziánszozás mellett, vagy kávéval a kézben egy unalmas előadáson. Az index mindenkiről ír, de ki ír az indexről? 

Szánalmas lenne megpróbálni azt feltételezni, hogy aki blogot olvas, nem indexfüggő is egyben, és ez talán így is van rendben, hiszen mi is azoknak írunk, akik véletlenül feltévednek az indexen található blogketrecbe (abban az esetben, ha mi is feltévedünk oda), mégis muszáj vagyok megemlíteni a beszélgetést, amit nemrég kocsmázás közben folytattam le egy  ismerősömmel (ez jó kis mondat lett). Feltette a megdöbbentő kérdést, hogy mégis mi ez az index. Mikor elmagyaráztam, hogy egy meglehetősen széles körben használt hírportál, tovább támadott. Miért jó ennyire, hogy ilyen legtöbbek számára végül is érdektelen infókat kapunk, és ettől egy társaságban máris közéletben állandóan mozgó embernek tűnünk? Most akkor bevezetem a műműveltség fogalmát.

Nekem annyi jött le az egészből, hogy számára az, hogy tudja, Lázár János csalódott Szekeres Imrében egyet jelent a műveltséggel, és most tőle elrugaszkodva kérdezem, hogy most tényleg? Ha az ember egy közéleti beszélgetésbe csöppen, akkor az egy dolog, hogy a társaság tudásanyagának erős 70%-a az indexről folyik be (Mondhatjuk, hogy az műveltség wikipediája az index?), de mindenféleképpen művelt és értelmes embernek hat, aki bármely argumentumhoz hozzá tud szólni. Akkor is, ha az egészet csak a napi indexfüggésnek köszönheti. Műműveltség. Ahogy a wikipedia műtudományosság. Most ez ront valamit az egészen?

Persze, hogy nem. Naés, ha műműveltség? Akkor is jobb, mint a tudatlanság. Bakker, nem vagyok egyedül abban, hogy volt olyan vizsgám, amit a wikin talált anyagból megoldottam. Oké, elismerem, szakdogát azért nem onnan kell leszedni, de akkor is rohad jó kis dolog az. Ilyen az index is. Rohadtul kell. Egyrészt ad témát egy másnapos reggelen, amikor valaki wifin feltéved az indexre, és kezdi a hülyeségeket sorolni, amik tegnap történtek, amíg mi Narniában voltunk. Másrészt egy szörnyen sikerült randit megment a tökéletes leégéstől. (nem mintha erre szerkesztőségünknek szüksége lenne) Harmadrészt valljuk be, vannak érdekes dolgok is.

Pl. Sportrovat. Nem a világ legjobb sportrovata, mert az oldal inkább mindenes, és egy kifejezetten sportoldal több infóval ellát minket (vagy folyóirat, ha már itt tartunk), de akkor is van, és egyszerű, és lényegretörő. Techrovat. Soha nem nyitottam meg. Biztos van, akinek szüksége van rá. Külföld. Én itt szoktam punnyadni a legtöbbet. Vélemény rovat. Mai első vélemény: Gyurcsány takarodj! Rossz nem lehet.

Szóval csak annyit, hogy persze, művelt nem leszel, ha indexet olvasol, sőt ugyan olyan panelproli maradsz, de legalább egy olyan panelproli, aki vágja, hogy mondjuk mi az a „Palesztína, aki az ENSZbe felvételt kér, és tippem szerint USA meg fogja vétózni”, vagy legalább azt nem kérdezed vissza, hogy mi az az ENSZ.


Szólj hozzá!

Címkék: politika kult

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr693257814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása