Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Trafiktörvény avagy best friends forever

2013.04.24. 16:27 Rents Öcsém

Lássuk be, a legelső pillanattól fogva gyanús volt ez az egész. Ahol pénz van, ott korrupció is van, ahol az állam jelen van, ott korrupció van, ahol pedig pályázat van, ott… naná, hogy korrupció van. Ezek a kijelentések a legtöbb magyar, de (mivel gyűlöljük a magyarozást) inkább a legtöbb kelet-közép-európai fejében simán axiomatikusak. Alapvetés, hogy az általunk pénzelt és minket elméletben képviselő réteg első és egyik legfontosabb jellemzője a hazugság és a korrupció. Nincs itt kérdés, ez a világ rendje, megszoktuk.

Az állam, az oligarchák, a politikusok, nevezzük őket ahogy akarjuk, amellett, hogy korruptak, elég okosak is. Ez már kevesebb ember fejében áll vitán felül, pedig igaz. Általában ugyanis olyan területeken gyűjtik össze a A8-asra valót, ami nincs igazán jelen az emberek, de főleg a fiatal polgárok mindennapi életében. Kórházak, légitársaságok, autópályák, olajügyek - ezek a mai fiatalokat nem érintik annyira (sőt, az utolsó hármat a lakosság egyre nagyobb része meg sem tudja fizetni), így közel sem érik el azt a nyilvánosságot, ami legalább egy békés vasárnapi tüntetésre elég lenne. A harmadik fő jellemzője ezeknek a misztikus személyeknek, hogy kapzsik. Kibaszottul telhetetlenek! Ha egyszer elbuknak, ezért buknak majd el. Mérhetetlen kapzsiságukban bele-beleszólnak az olyan, fiatalok mindennapjait érintő dolgokba is, mint az iskolaügyek és bár az egyetemfoglaló felvonuló ifjúság tulajdonképpen semmi kézzel foghatót nem ért el, mégis minél több ilyen hibát vétenek odafent, egyre több és több ember kapja majd fel a fejét, hogy ácsi, mi faszomat képzeltek ti tulajdonképpen? Reméljük legalábbis.

Ilyen hiba lehet ez a trafiktörvény is. Köszönhetően a rengeteg hazai dohányos ifjúnak, ezrével megy a megosztás a legnépszerűbb hírportálok cikkeire, amik sztoikus nyugalommal (és némileg biztos egyoldalúan) sorolják, kinek melyik rokona, haverja, szomszédja mennyit kaszálhat majd ezzel az üzlettel, amit amúgy közegészséggel adtak el. Hagyjuk már a faszomba. A baj a nagy hírportálokkal, hogy óvatosan spekulálgatnak, mintha nem tudnák mi a helyzet és mivel ma egy közszereplőt lefaszfejezni akár másfél misibe is fájhat, talán érthető is a visszafogottságuk. Mivel azonban ez egy kocsma, ígérem, mi nem fogunk finomkodni.

Szükségtelen neveket és számokat emlegetni, arra itt vannak a linkek, és engem nem is érdekelnek a neveik! Magasról leszarom, hogy melyik párthoz, melyik politikushoz, melyik oligarchához vagy egyéb retkes maffiózóhoz köthető ez a botrány. Az a tény, hogy ilyesmi előfordulhat, undorító, az a tény, hogy egy bolt megnyitására pályázatot lehet elnyerni egy rakás papírral és egy közös siófoki nyaralással, miközben hosszú évek óta sikeresen üzemelő boltok bezárnak, önmagában kurvára vérlázító. Minden tiszteletem azoké a boltosoké, akik nem verték agyon lapáttal az eredményhirdetés másnapján már jelentkező maffiózókat, akik valahogy kaptak ugyan engedélyt, de egy boltot még össze kéne kaparniuk két hónap alatt, húsz kibaszott évre! Ez most nem politizálás, és aki ide mer kommentben fideszezni vagy mszpézni vagy bármely politikai párton csámcsogni, személyesen fogom a drótos tót viharos faszára elirányítani. Nem ez a gond!

A gond az, hogy ilyesmi megtörténhet, a gond az, hogy ez idáig eljuthatott, a gond az, hogy a jelenleg fennálló rendszer nem négy éve hibás, nem is az elmúlt nyolc év óta, nem is ’89 óta, hanem alapjaiban! Helytelen világ az, ahol az első bekezdés mondatai bárkinek a fejében alapvetésként léteznek. Helytelen az, hogy a ’politikus’ és a ’hazug’ szinonimák! Helytelen az, hogy a korrupció a politika velejárója, hogy bármely, az ország polgárait elvileg képviselő, akár legkisebb suttyónak is saját profitorientált vállalkozása lehet, amit kábé annyira kell titkolnia, mint nekem anyám előtt egy ének elégtelent a gimiben.

Legfőképpen azonban az az undorító, hogy lassan elmúlik a titkolózás. Megjelenhetnek ezek a cikkek, mind tudjuk, hogy mi történt, nem is kell már a sunyulás. Milliárdos üzleteket osztottak ki a haveroknak odafönt húsz kibaszott évre előre! Hiszen a gazdasági helyzet változhat, a politikai berendezkedés változhat, de a fiúk közti barátság örök.


Szólj hozzá!

Címkék: politika törvény idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr155244928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása