Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Magyarország - Mexikó VB 2. forduló, percről percre

2014.06.17. 20:46 Főnix blog

Üdvözlünk mindenkit Újpestről, ismét élőben közvetítjük a magyar válogatott aktuális világbajnoki mérkőzését. Nem tagadjuk, hogy a nyitómeccsen átélt katartikus élményeket szívesen újraélnénk, de nem akarjuk, hogy túlzott magabiztossággal vádolhassanak minket. Jó lenne nyerni, de mi a döntetlent is aláírnánk. A mikrofonnál ismét szkr és mujure!

-15. perc: Természetesen ismét itt ülünk Orbán Viktor, Csányi Sándor, Puhl Sándor és megannyi magyar legenda mellett. Azt se tudjuk, hova nézzünk! Az újpesti ékszerdoboz természetesen tele van, mindenhol magyar zászlók tömkelege, a hangulat fantasztikus! (mujure)

-10. perc: Kezdő is van már, természetesen:

Mexikó: Ochoa - Rodríguez, Layún,Márquez, Aguilar, Moreno - Hererra, Guardado, Vázquez - Giovani, Peralta
Magyarország: Bogdán - Korhut, Lipták, Lang, Varga J. - Szakály, Tőzsér, Pátkai, Koman - Priskin, Rudolf

-5. perc: Dzsudzsák nagy meglepetésre maradt ki, állítólag kisebb sérüléssel bajlódik. A meccs gyászszünettel fog kezdődni az elhunyt Grosics Gyula emlékére. (mujure)

-4. perc: A mexikói himnusz egyébként Antonio López de Santa Anna tábornok megrendelésére készült és 1854. szeptember 15-én hallhatták először a kíváncsi fülek a Nemzeti Színházban. Már a mexikóiban. (szkr)

1. perc: Elkezdődött a meccs, a bíró amúgy a török Cuneyt Cakir, ez még fontos lehet, bízzunk a méltán híres török-magyar barátságban! (mujure)

3. perc: A mexikói elnök, Enrique Peña Nieto is itt van, a továbbiakban El Presidenteként fogunk rá hivatkozni. Izgága fickó, aranyos, ahogy szurkol. Nesztek, itt egy kép is róla:

 7. perc: Természetesen elkaptuk Pintér Attilát is a meccs előtt: "Senki ne higgye, hogy a horvátok megverése után azonnal esélyesek vagyunk a végső győzelemre! A mexikói nagyon erős csapat, de felkészültünk belőlük, minden a tolódáson fog múlni!"

"Megtesszük, ami tőlünk telik, hatalmas szeretetet kaptunk az elmúlt napokban, próbáljuk meghálálni." - ezek már a csütörtökön duplázó Rudolf szavai. Kérünk még kettőt, Rudi! (mujure)

11. perc: Priskin lőtt oldalhálót lesről, eddig ez volt az egyetlen említésre méltó esemény. Doll már le is igazolná a Fradiba itt mellettünk... (mujure)

12. perc: Varga Józsi eléggé brutálisan szétkaszabolta szegény mexikói fiút, de nem kapott lapot. A török-magyar barátság eddig működik. (szkr)

17. perc: Orbán és Mészáros közben röhögve sztorizgatnak Gundelről és Benzema triplájáról, kirúgni nem fogják, ez már most biztos. (szkr)

24. perc: Mexikói támadás végén Bogdán védett hatalmasat, de a török játékvezető elvette tőle a dicsőséget és inkább nekünk adta a labdát. Ez most jó vagy rossz? (szkr)

26. perc: Rudolf fejelt kapura, Ochoa hatalmasat védett. Orbán dühében lefejelte az előtte lévő széket. Platini ül benne, de ő éppen a büfében majszolgat Mezey György társaságában. (mujure)

34. perc: Varga kiválóan forgatta meg elöl a mexikói védőket, de végül rosszkor esett el, így csak szöglet belőle. Rudolf második próbálkozásából tudott ugyan fejelni Lipták (kicsit mindenki bemozdult itt a VIP-ban is), de végül Ochoa kezében landolt a labda. (szkr)

41. perc: Vázquez lőtt alig mellé, miután negyed órája nyomunk, mint a szülő nő. Helyzet amúgy nem nagyon van, ígéretes akciók futnak mindkét szélen, Korhut és Varga is rendben van. Pintér és Herrera is nagyon ugrál a kispadoknál, pedig tényleg nincs nagyon miért. (mujure)

44. perc: Ochoa tartja meccsben Mexikót, nagyon féltjük El Presidente életét, szívrohamot fog kapni. Közben megvan az első sárga is, Koman kapja. (mujure)

45. perc: Szünet, nem nagy meccs, de egész jó az iram, még bármi lehet! szkr kimegy cigizni, addig betámadom a VIP büfét, ott mindig történik valami. Ha más nem, egy mocsok nagy zabálás. (mujure)

45+2. perc: Na, cigizni indultam, de láttam, hogy El Presidente a pult felé vette az irányt, mire odaértem, már hat pálinka állt előtte. Kérdeztem, hogy beszállhatok-e, mondta, hogy úgy tudja nekünk is ingyen van, kérjek nyugodtan. Megértem, hogy kell neki a szíverősítő. (szkr)

46. perc: El Presidente kiokosított Mexikóból, de erről picit később, előbb a kötelező körök: a besárgult Koman helyén Nikolics folytatja nálunk. (szkr)

49. perc: Épphogy, de megelőzte Rudolfot Rodríguez, nem baj, fiú, csak így tovább, lesz még itt gól! (szkr)

51. perc: mujure engem tett meg ügyeletesnek, amíg kajál és kicsit beszélget a fejesekkel, úgyhogy sok szó nem lesz a fociról, inkább merüljünk el Mexikóban. Kezdésnek El Presidente állítása szerint jelenleg ez a szám vezeti a mexikói toplistákat. Hát, ők tudják... (szkr)

54. perc: Egy teljesen veszélytelen mexikói szöglet után Rudolf szabálytalankodott a félpályánál, ami után Vázquez lövése épphogy a kapunk fölött landolt. (szkr)

57. perc: Most Herrera lőtt a kapu fölé, Pintér gondolom lassan szívrohamot kap a pálya mellett. (szkr)

62. perc: Vázquez kap sárga lapot, miután Rudolfot a tizenhatoshoz közel buktatta. Na, lesz valami? (szkr)

63. perc: Rudolf 33 méterről kapura lőtte, mert ő már csak ilyen tökös gyerek, de túlzás lenne azt állítani, hogy volt ennek értelme. (szkr)

68. perc: Az eléggé haloványan játszó Priskin helyére érkezik Futács, reméljük legalább a nevéhez hű lesz. A fut-részre gondolok, nyilván. (szkr)

69. perc: Már megint Ochoán múlott a gólunk, az NB I-ből megszokott grundi kavarodás után Rudolf a földön végezte, a labda pedig a szögletzászlónál. (szkr)

73. perc: Állítólag jó lett a meccs, de a büfében heves vita volt arról, hogy a gólvonal-technológiát meghamisította-e Platini vagy sem. Az érintett hevesen kikérte magának a dolgot, de Mészöly Kálmán hajthatatlan volt. A végén egy rögtönzött boxmeccsel akarták eldönteni a dolgot, Kokó személyében még bíró is lett volna, de Nyilasi közbeszólt, így sajnos elmaradt. Viszont nagyon jó a kaviár és a libamájas szendvics is, kitettek magukért Újpesten. (mujure)

77. perc: Bognár György szerint a "labda gömbölyű és a Fradi messze juthat az Európa Ligában" - Doll egyetértően bólogat és gyorsan leigazolná Peraltát, de El Presidente felvilágosítja, hogy nem ő a csatár ügynöke. (mujure)

80. perc: Lipták irgalmatlanul felrúgja Hernandezt, sárga és szabad 20 méterről. Aggódunk. (mujure)

81. perc: Giovani bele a sorfalba. Megúsztuk. Közben a kontra majdnem bement, de Ochoa képtelen hibázni... (mujure)

82. perc: Akkor most kalandozzunk el egy pillanatra, íme a kérdés, ami valahol mélyen minden mexikói lelkét nyomja: kell-e kígyó a címerbe? Az eredetéről ugyanis megoszlanak a vélemények, meglehetősen szórakoztató vitát mesélt El Presidente. Az nem kérdés, hogy Tenochtitlan (komolyan, még le is írattam vele egy szalvétára) alapításához kapcsolódik, mert az azték napisten azt parancsolta a Nap Népének, hogy ott alapítsanak várost, ahol egy sas egy kígyóval a csőrében egy kaktuszon ül. Ez mondjuk egyrészt meglehetősen konkrét, másrészt viszont eléggé általános. A vita egy félrefordításból adódik, talán soha nem tudjuk meg, hogy a napisten azt mondta, hogy kígyó lesz a csőrben vagy valami. Nehéz lehet mexikói történésznek lenni, amikor ilyen horderejű kérdésekben kell igazságot hoznia az embernek. (szkr)

 84. perc: Rudolf beadását Lipták bárhova fejelhette volna, ehelyett még nagyobbá tette Ochoát. El vagyunk átkozva... (mujure)

89. perc: Korhut még meg is mutatta Cakirnak, hol ért hozzá a mexikói védő, mielőtt összeesett volna, nem volt ez tizenegyes. Közben egy újabb egészséges mexikói löket, ez is fölé. Csányi nem tűnik boldognak, ebből prémiummegvonás is lehet. (mujure)

90+2. perc: Itt mindenki szívroham közeli állapotban van, egy csipetnyi agyvérzéssel vegyítve, Bogdán óriási védése után már megint jönnek a mexikóiak. Nem tudom mi történt az eddig magabiztos válogatottal, de egyet még csak begyötrünk! (szkr)

90+3. perc: Hát, sajnos nem. (szkr)

VÉGE! Nagyon jó meccset láttunk, ahol talán közelebb álltunk a győzelemhez. El Presidente most nagyon örül, már a nyolcaddöntős esélyeiket latolgatja a magyar luxuskurváinak, akik éppen kokaint szippantanak fel a jobb heréjéről. A magyar delegáció is elégedett: még mindig nem kaptunk ki, van pia és hostess-csaj is bőven, nagy buli lesz Újpesten! Búcsúzzunk együtt a bloghu-tól egy görbe éjszaka erejéig.


Szólj hozzá!

Címkék: humor foci vb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr106318447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása