Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Döglődő popipar, virágzó celebgyártás - VIVA Comet 2014

2014.06.15. 16:33 szkr

Megkértek rá Elhatároztam, hogy ha már elmehettünk a VIVÁ Kometre (copyright by Klárika), kedveset fogok írni, ami nem is olyan könnyű, hiszen sajtósként a VIP-ban volt szerencsénk lézengeni, nem pedig a sikoltozó tinik között kellett közelharcot vívnunk az életünkért, miközben Tóth Gabi a másnap kezdődő világbajnokságot reklámozta.

A probléma legjobb dolog nem is az volt, hogy ezeket az emberi hulladékokat méltán sikeres közéleti szereplőket kellett néznünk-hallgatnunk, miközben velük ettünk-ittunk, hanem, hogy a legkevésbé sem volt egyértelmű: a Comet szervezői számára a legfontosabb a biztonság, hiszen a színpad előtt nagyjából annyi ember lézengett, mint a komplett VIP részlegen a dohányzóval együtt. A West Balkán esetéből mindenki tanult évekkel ezelőtt, nyilván ezért nem engedtek be több embert. Kicsit összeszorult szívvel gondolunk most a kint rekedt tinikre, akik sírásba hajló sikoltozással követelték, hogy beengedjék őket, mert nem akarnak lemaradni a történelmi fellépésekről, köztük a Cserpes-Children of Distance koprodukcióról, amire még soha nem volt példa. Ez speciel nem biztos, hogy véletlen, de a Cometért láthatóan bármire képesek a felkért fellépők, nyilván kell a pénz ilyen nívós eseményen ritkán szerepelhetnek az olyan sztárok is, mint például a Punnany Massif, akiknek a fellépése csak azért volt az este legszomorúbb eseménye, mert megtörtént egyértelműen az est egyik fénypontja volt.

A két műsorvezető, Iszak Eszter és Sanyóca, immáron harmadjára dolgoztak együtt a Cometen, de még mindig nem megy nekik és büszkén jelenthetjük, hogy nagyon belejöttek az évek során! A tinikkel úgy beszélt Eszti, mintha legalábbis értelmi fogyatékosok lennének, amin nem sokat segített, hogy egészen ValóVilág-hangulatot varázsoltak az estébe azzal, hogy épphogy le nem térdeltek úgy könyörögtek nekik, hogy ugyan szavazzanak már a VIVA Facebook oldalán, hogy ki legyen a hashtag Superfan mint egy kedves nővér, akiben megbízhatnak az ország minden tájáról érkező húgocskái, miközben Sanyóca hihetetlen lezserséggel hozta a rosszcsont bátyót, akinek azért még viccelődés közben is helyén van a szíve.

A díjakat átadók közül külön ki kell emelni Korda Gyuri bácsit és Klárikát, akik ezt a nehéz feladatot is alázattal, vérprofin hajtották végre, ahogy a Music FM műsorvezetői, Kuki Cooky és Horváth Szilárd is közönségkedvencek voltak: Cookynak elég volt jó estét kívánni, és a tinilányok már velőtrázó sikollyal jelezték, hogy ez itt nem a mi helyünk népszerűsége csúcsán van. A Comet-gömböket egyébként mindig egy csapat furcsa ruhás fickó hozta be, akik valahogy úgy néztek ki, mint a Terminátor és a Robotzsaru szerelemgyereke, de a harmadik alkalomnál már éreztük, hogy ha nem így lenne, akkor tuti hiányoznának. Hiába, mindent meg lehet szokni, ha közben a magyar sztárvilág legalja legjava vesz körül.

Félreértés lenne persze azt hinni, hogy ez az este a díjakról vagy éppen a még elővételben is 3500 forintot kifizető közönségről szólt. Nem, itt a hangsúly azon van, hogy a sztárok minél jobban berúgjanak, és mindehhez szépen kiöltözhessenek. A VIVA Comet díjátadó-jellege ehhez nyilván kiváló hátteret biztosít, de hiba lenne azt hinni, hogy bárkit is érdekelt, hogy mi történik odakint. Nem, itt a csoda a VIP-ban történt, ha nincsenek fellépések, akkor nyilván a Music FM esti partizene szekciója szólt volna. A lényeg, hogy a sztárok igyanak és szolgáltassanak témát a sajtó munkatársainak, akik, ha egy mód van rá, szintén igyanak, mert akkor hátha kíméletesebbek lesznek. És az van, hogy ez működik.

A VIVA Comet legnagyobb erénye, hogy miközben kint a tinik a főszereplők, addig bent a sztárok. A fanyalgók persze könnyen fogást találhatnak ezen a felosztáson, de ha leszállunk a földre, akkor beláthatjuk, hogy ez pusztán a realitás. A közönség pontosan ezt várja, a sztárok pedig ezt várják el. Tulajdonképpen már az is eredmény, hogy egy ilyen helyen nem az open bar a főszereplő, az pedig, hogy mindezt ilyen színvonalas produkciókkal spékelték meg, csak hab a tortán.


Szólj hozzá!

Címkék: zene kritika kult

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr96303849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása