Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Pont olyan köcsög vagy, mint mindenki más

2014.04.17. 19:56 szkr

Az emberek idióták, gonoszak és mocsokmód önzők is. Nem kérdés, hogy mindenki saját magát választaná, ha döntenie kellene a saját és egy másik ember élete között. Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy ezzel lenne a probléma, magam is ilyen vagyok, és még nem találkoztam személyesen olyan emberrel, aki más lenne (de ehhez hozzátartozik, hogy például a Dalai Lámával még soha nem fogtam kezet). A probléma azzal van inkább, hogy túl keveset beszélünk róla. Lehet azzal jönni, hogy egy egyébként tényleg minden szempontból tökéletes reklámfilm micsoda együttérzést indít el mindenkiben, de valójában ez az együttérzés pont addig tart, amíg kiposztoljuk Facebookra (esetemben ide), lecsukjuk a laptopot és elindulunk a kocsmába, ahol még elmeséljük a haveroknak dióhéjban, de ennyiben is maradunk. Majd nézd meg, posztoltam.

Még egyszer: ezzel a világon semmi baj nincs,
mindenki csinálja, és elég jól elvagyunk úgy is, hogy…

Elképesztően egoisták vagyunk

Példamondat:

"Tessen má’ menni, basszameg!"

Viszonylagos derültséget keltett a buszon a csávó, aki majdnem fennmaradt, mert egy néni lassú volt, a buszsofőr pedig türelmetlen. A 70 év felettiekről már beszélgettünk korábban, nem is az a lényeg. Nyilván nem ugatnál le így egy nyugdíjast (egészen addig persze, amíg végül ezek szerint mégis bekövetkezik), de azért átfutott már a fejeden. Ahogy a biciklisekkel, az autósokkal, a gyalogosokkal, a barátaiddal, a családtagjaiddal, a tanáraiddal, a munkatársaiddal kapcsolatban is. Mindenkivel, csak magaddal nem. Mert te teljesen logikusan cselekszel, mindenki más viszont röhejesen irracionális és idegesítő. Ha mégis elrontasz valamit, akkor te legalább bocsánatot kérsz, attól függetlenül, hogy közben mindenki más faszparaszt veled. Csak veled. És ha már egoizmus.

Csak a külsőnkre adunk

Példamondat:

"Vettem papucsot is a Benettonban, mert mondtad, hogy a Fila nem menő. Van egy ilyen zászló a nagylábujjánál, hogy mindenki lássa, honnan van."

Ahh, a 35-45 éves rózsadombi csávó. Megnyugtató, rá tuti nem hasonlíthatsz, egyrészt meg sem engedheted magadnak, másrészt te sokkal normálisabban állsz a világhoz. Pedig atyaég, mindenki pontosan ilyen, mint ez a fickó, aki a villamoson a telefonjába mesélte a fentieket, miközben próbált leszállni. Szerencsére éppen akkor két fülhallgató között voltam, ezért végighallgathattam ezt a csodálatos kétmondatost, amin egyrészt baromi jól szórakoztam, másrészt elégedetten nyugtáztam, hogy ez a csávó egy idióta. Pedig nincs ám akkora különbség aközött, hogy muszáj megmutatnod a márkát és aközött, hogy egy beszélgetésben csak azt meséled, ami passzol a kialakított imidzsedhez. Igen, ez van, már-már közhelyes, de tessék: mindenki hazudik. A ruha, amit felveszel tökéletesen passzol az úgynevezett egyéniségedhez, amit a környezeted miatt kialakítasz. Dr. House-nak végig igaza volt, mi pedig jól elszégyellhetjük magunkat. Vagy legalábbis úgy tehetünk, mintha.

Manipulatív gecik vagyunk

Példamondat:

"Azt fogom mondani neki, hogy megcsaltam, de valójában nem fogom, csak így veszekedés lesz, és szakít."

Ezt a tervet egy 16-22 éves lánynak sikerült összetákolnia a fejében és valószínűleg működött is. Egy kocsmában ültem és a szomszéd asztalnál ülő csajok beszélgetését hallgattam, mert a) kivételesen nem rám várt valaki, hanem én vártam és b) mostanra talán kiderült, hogy szeretek belehallgatni mások beszélgetésébe. Szóval ott ültek, és arról beszélgettek, hogy egyikük szakítana már a csávójával, de azt akarja, hogy ne neki kelljen szakítania, hanem a csávó dobja ki. Már attól megfájdult a fejem, hogy leírtam ezt a mondatot. Mindenesetre a terv tökéletes: nem csinál semmit, de elhiteti mással, aztán sodródik a legvalószínűbb felé. Most komolyan, te soha nem csináltál még csak hasonlót sem? Mindig őszinte volt az a bocsánatkérés? Soha nem mondtad csak úgy, hogy valamit nagyon szeretsz olyannak, akitől talán megkaphatod? Lehet itt szó karácsonyi ajándékról, a szüleidről vagy épp egy szakításról, teljesen mindegy. A leghétköznapibb dolgokkal is folyamatosan próbálod manipulálni a környezetedet, hogy egy fokkal kényelmesebb legyen az életed.

Ami egyébként tök normális, minek szégyenkezni miatta?


7 komment

Címkék: video kocsma összegzés együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr916048907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rents Öcsém 2014.04.17. 20:45:53

"a) kivételesen nem rám várt valaki, hanem én vártam" ez mondjuk kurvaélet, hogy nem igaz, de mivel mindenki hazudik mindegy is.

Narancskommunista (törölt) 2014.04.18. 13:50:36

Igazság szerint a demokráciába vetett hitét az ember nem is a politikusaink miatt veszíti el, hanem az egyetemen, mikor megismeri a HÖK-ösöket.

Narancskommunista (törölt) 2014.04.18. 13:51:20

A fene, ez nem ebbe a blogba akart menni...

szkr 2014.04.18. 13:56:50

@Narancskommunista: de ettől még jogos, egyetértünk.

no_successful2 2014.04.18. 15:37:08

:)))

Tudod mi a röhejes ? Ha viszont tényleg megcsalta volna a csaj, a fickót, kvára letagadja, (nehogy leqrvázzák) egyszerűen csak azt mondaná, hogy bocs, de kifulladtam, már nem jó veled, jó, fej vagy, csak egyszerűen nem működik.

Így mondják ők de én pl. olyan fickó vagyok, aki sohasem hazudott.

Illetve csak most először.

Ja nem.

Ja,

steery 2014.04.18. 15:37:17

Mindig, mindenki, mindenről hazudik. Ha nem, akkor téved vagy ostobaságot beszél. Ennek célja a manipuláció, különféle előnyök elérése érdekében. Honnan lehet tudni, hogy valaki hazudik? Onnan, hogy mozog a szája.
Mik a média legfőbb ismertetői?
1. Bármit állítanak, a fele sem igaz. Meg az ellenkezője sem.
2. Még ha valami hiba folytán véletlenül igazat mondanának, valójában az is hazugság.
3. Ha valakiről kiderül, hogy hazudik, sosem mondják ezt róla, hanem helyette: nem a tényeknek megfelelően nyilatkozott.
A hazugságok annyira áthatják az egész emberiség gondolkodását, hogy senkinek föl se tűnik a legtöbbje. Például az, hogy a bolygónkat Föld-nek hívjuk, noha a felszínének 2/3-át Víz borítja. Hogy Európa kontinens, noha csak egy nyugat-ázsiai félsziget. Hogy a bolygónk egy Naprendszer tagja, noha ez nem napok rendszere, hanem bolygók rendszere, tehát Bolygórendszernek kéne hívni. Hogy a pszichológia jelentése lélektan, noha a pszichológusok tagadják a lélek létezését. Hogy amikor süt a Nap, akkor jó idő van, amikor felhős az ég és esik az eső, akkor rossz idő van, noha az időjárás nem rossz meg jó, hanem változó, és sem a sok napsütés, sem a sok eső nem egészséges a környezetnek. stb. stb. stb.

tulpon 2014.04.18. 17:28:29

@steery: te is hazudsz most mi? :) Meg persze az ellenkezője is hazugság ha jól értettem
süti beállítások módosítása