Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó márciusban?

2013.04.09. 11:33 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba. Januárban Hoffmann Rózsa nyert fölényesen, februárban pedig az ELTE-BTK HÖK jobbikos excel-varázslói vitték el a szavazatok 45%-át. A mezőny persze most is erős, de végül csak egy maradhat!

Orbán Viktor

Hát most őszintén, tudtuk mi, hogy forradalmi hónap lesz a március, még az átlagosnál is több politikai suttyósággal, de az, hogy Orbán végül tényleg kinevezte Matolcsy-t a jegybank élére, kicsit erős volt kezdésnek. Persze, értjük mi, hogy aki egy ilyen listát vezet az talán ne lepődjön meg az abszolút várhatón, de akkor is, a hó eleji időzítés eléggé betette a kaput. Nincs ezen mit beszélni, már az a videó, amin Matolcsy leteszi az esküt, önmagáért beszél.

MSZP

Az átlagembernek már tényleg csak a sírva röhögés marad, amikor egy akkora médiabirodalommal rendelkező oligarcha-óriás, mint az emeszpé beleszalad egy olyan pofonba, hogy a legnagyobb kereskedelmi csatorna közleményben tiltakozik az ellen, hogy felhasználták a felvételeiket az egyébként rettenetes kampányfilmjükhöz. A film alapból túl hosszú, tehát még csak problémát sem okozott volna, ha kihagyják az RTL Klub Híradójának részleteit, de nem, nekik muszáj volt betenni. Biztos túl jól vannak vágva. Az pedig, hogy nem akadt egyetlen ember sem a jogi osztályon, aki szólt volna, hogy talán engedélyt kéne kérni a felvételek tulajdonosától külön elképesztő, ha ilyen apróságokra képtelenek odafigyelni, akkor nem véletlen, hogy elnéznek egy-két számlát az állami megrendeléseknél.

Cüneyt Cakir

Még az se kerülhette el a Manchester United - Real Madrid BL-meccs elképesztő bírói döntését, aki soha nem olvas focival kapcsolatban semmit, és tényleg fogalma sincs az egészről. Részünkről mind szurkoltunk valamelyik csapatnak és egyikünk sem volt elégedett a meccs után. A szurkolás élményében az az egészen fantasztikus, hogy ha nyer a csapatod, akkor olyan eufória tör rád, amihez foghatót maximum drogok képesek okozni, míg ha veszít, akkor sokkal rosszabbul érzed magad, mint a legrettenetesebb szakításod után. Gyűlölöd a csapatod, mert veszített, gyűlölöd az ellenfelet, mert megérdemelte/nem érdemelte meg (éppen aktuális aláhúzandó) a győzelmet és gyűlölöd magadat, hogy tényleg ennyire össze tudsz törni egy olyan hülyeség miatt, mint egy focimeccs. Viszont nincs annál rosszabb, mikor egyiket sem tudod érezni pusztán azért, mert egy idióta egy teljesen tiszta szituációban teljesen máshogy döntött, mint azt az alapvető logika kívánta volna.

Szanyi Tibor

Wow. De komolyan, wow. Emberek fagynak halálra, a Magyar Csak Magára Gondol-mítoszát romba döntik emberek ezrei, akik akár szállással és meleg étellel, akár ásóval és teával, vagy akár, igen, a kurva traktoraikkal segítenek az iszonyatos márciusi télben ragadtaknak, erre ez az idióta alkoholista előveszi a 2005-ös (tehát nyolc évvel ezelőtti!) gazdatüntetés miatti sértettségét és beugat Facebookon? Most tényleg? Hát a kurva anyádat, Tibor, ne csodálkozz, hogy egyedül vagytok.

Sirályosok

Na ez a másik banda, akik teljesen kiakasztották a komplett kocsmát. Az elmúlt időszakban (egészen pontosan 2012 és 2013 fordulójától kezdve) többször is bezártunk inkább, csak hogy átjussunk egy-egy buliba, amit a régen csak zsidóskodással elfoglalt belvárosi (micsoda meglepetés) zsidók kvázi tulajdonában lévő Sirályban rendeztek. Elképesztő élmény volt minden alkalom, értelmezhető árú pia, underground-hangulat és a régi házibulikat idéző közeg, ami kábé tíz éve kiveszett Budapestből. Azt hittük, hogy a sirályosok megtértek és végre elkezdtek nem azzal foglalkozni, hogy minél többet ártsanak a magyarországi zsidó közösségnek. Aztán rájuk szálltak tök jogosan, mert a hatóság kétszer is rájött arra, hogy nem is annyira adomány a sör ára. Ha valaki ekkora szakadék felett egyensúlyoz, akkor ennél jobban oda kéne figyelnie. Az pedig, hogy egyből előhúzták a zsidókártyát és a Pészach elleni támadásról sivalkodtak, miközben nyilvánvalóan ők baszták el, egész egyszerűen felháborító. Fasiszta államot kiáltani az utóbbi idők legjobb bulihelyének romjai felett nemcsak ízléstelen, hanem nyilvános átbaszása azoknak, akik azt hitték, végre nyílt egy fasza hely Budapesten.

Forma-1

A március végi maláj nagydíj minden szempontból gáz volt, különösen, hogy ismét felszínre került a csapatutasítás ősi kérdése. Megmondhatja-e egy csapatfőnök a versenyzőnek, hogy ne előzzön, vagy épp engedje el a társát? Persze lehet emiatt ölre menő vitákat is kezdeményezni, főleg, hogy a támogató és az ellenző oldal nagyjából egyenlő számú fontos és releváns érvvel van felszerelkezve. Épp ezért mi nem megyünk bele ebbe a marhaságba, maradjunk csak annyiban, hogy az évad második futamán, amikor még az erőviszonyok sem tiszták, igenis suttyóság csapatutasítással elbaszni egy futamot. Suttyóság azt megszegni is, kedves Sebastian Vettel, suttyóság ezen hisztériázni is, kedves Mark Webber, és suttyóság már most első számú pilótát kijelölni is (átlátunk rajtad Ross Brawn, hiába vagy kövér).


33 komment

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr85116027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkn 2013.04.10. 03:11:24

No, nem szeretem a focit, nem olvasom, és az a török nevű izé, meg esemény abszolút semmit sem mond. Így a posztoló a kijelentésével nagy bakot lőtt. mivel, ha valakit érdekel valami, az azt hiszi, hogy mindenkinek tudnia kell róla.
Leszarom a focit, nagyon ritkán olvasok bele egy hírbe, ha valami nagy ökörség volt. Híradót nem nézek, így esélye sincsen ilyen focinak a szemem elé kerülnie. Így az említett izé közelébe sem ért szerintem az ingerküszöbömnek. Akkor a sportok iránt egyáltalán semmiféle affinitást nem nyújtókról még nincsen szó, és akkor még a nőkről nem beszéltem.

regress 2013.04.10. 07:35:34

itt is meglesz a 2/3-ad viktor

Katzenbach 2013.04.10. 07:59:34

Na, azért Matolcsy Györgyöt állandó tagnak nyugodtan be lehetett volna rakni - minden hónapban van valami korszakalkotó húzása, amivel a szimpatizánsok szavazatait begyűjthetné.

TroTull 2013.04.10. 08:19:53

@kkn: klassz hogy ennyi mindent megtudtunk rólad, beszélnél még kicsit a gyerekkorodról?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.04.10. 08:31:37

Márciusban csak a sport és a baloldal termelt ki suttyókat? A két sportos témáról nem hallottam semmit.

dr. vuvuzelafan 2013.04.10. 08:36:47

Ez a lista elég sovány. A március 15. környéki ítéletidő kapcsán is előkerült néhány igen figyelemre méltó suttyó a katasztrófavédelem és a belügy tájékáról...

Cinkes 2013.04.10. 08:54:20

Pintért hiányolom, nálam ő a hónap suttyója.

allegretto23 2013.04.10. 09:21:21

Hmmm... én is csináltam egy listát, csak neked blogger...s(z)avazásra fel!

Mi a legnagyobb suttyóság számodra:

1. kirabolják-fölgyújtják a házadat, földönfutó leszel, mert a tettes ismert ugyan, de tudod, hogy nem lehet felelősségre vonni, biztosítást meg már tavaly se fizettél 2. a szomszédod lenyúlja az ujságodat a levélládádból 3. a szomszéd leszidja a fiacskáját, pedig nem is ő ette meg az összes rétest 4. a kutyád ellopja fél pár zoknidat és lukat csócsál rajta 5. a szomszéd felesége már megint pick szalámit vett ehető étel helyett 6. ámerikában emelték a benzin árát

zajos1 2013.04.10. 09:21:59

Mutogatós Szanyi :D

froton 2013.04.10. 09:27:45

MSZP résszel nem értek egyet. A lehető legjobb ingyenreklám volt az rtlklub hőbörgése. Ha ez nincs, tudomást sem szerzek a filmről...:))) A szavazás eredménye is ezt tükrözi...:))

Fejesrob 2013.04.10. 09:27:51

A legnagyobb suttyó szerintem a zsidó kongresszus elnöke, aki szerint Bp. utcáin nem járkálhatnak a zsidók szabadon.

Edina34 2013.04.10. 09:28:47

Én is Pintérre szavaznék, ha lehetne.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.04.10. 10:12:54

áhh... egy index címlapos blogon, vajon mi is lehetne a végeredmény?

lehetne egy szavazás arról is, hogy orbánnak tényleg van-e patája, és, hogy ő maga az antikrisztus, akitől csak dopeman a messiás válthat meg minket?

igen/nem

elvégre erre több bizonyíték van, mint az evolúció elméletre

Prien-u47 2013.04.10. 10:14:21

Hiányolom Balog Zoltán miniszter úr, "minden rosszban van valami jó, mert így legalább tisztul a Táncsics-díjasok köre" c. legendás opuszát.

Ennél cinikusabb és prosztóbb megnyilvánulás kevés volt a hónapban.

Cinkes 2013.04.10. 10:24:12

@wmiki: csak tudd, hogy te meg tudnád verni Orbánt.

wmiki. 2013.04.10. 10:53:26

@Fejesrob: itt te vagy a legnagyobb suttyó.

Kara.kán 2013.04.10. 10:54:29

@wmiki: az evolució bizonyítja,hogy te egy genetikai selejt vagy

regress 2013.04.10. 10:56:26

@Fejesrob: @wmiki: na ,voltatok ma reggel a hittantanárnál? jó volt? akkor meg mi a faszért nyűgösködtök?

szbszig 2013.04.10. 11:35:22

Cüneyt Çakır? Láttátok ti Wolfgang Starkot mostanában? Úgy a magyar–romántól kezdve akármelyik meccsen, ahol bíráskodott. Vagy akármelyik BL-meccset a Manchester kiesése óta. Az, hogy van két lesgól mérkőzésenként, szinte már alap. Ehhez képest egy nem is teljesen egyértelmű, csak vitatható kiállítás miatt igazán nem kéne ennyire kiakadni.

Mária 2013.04.10. 13:07:11

1. Pintérsanya "mindenki üljön át egy másik autóba" SMS

2. Balogzotya "add vissza a Táncsics-díjat" kérése

3. Orbánvitya "cipővel az asztalra" húsvéti képe

4. Kövérlaca "komcsik voltak a diákok szülei" beszólása

5. Kubatovgabesz romlott sonkás "írd alá nyugger a rezsicsökkentést" ajándékozása

---

Ja, hogy ez mind fideszidióta, akikről nem akar írni a posztoló?

Akkornemszóltam.

regress 2013.04.10. 14:10:47

@Mária: elég a viktor,ő a főnök.név szerint estig lehetne jelölgetni ki a legnagyobb bunkó,így gyorsabb

Up yours 2013.04.10. 14:45:02

Pintér mindent visz. (A hülye felelőtlen marhák minek akadnak el a hóban? Szégyelljék magukat.)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.10. 14:48:55

Hat napja keresik a macskajancsik ( pintér féle, rendőrségnek látszó egylet, TEK az orbáni magánrendőrség) Pécsett , az aljas erőszakos támadót, oszt sehol semmi.

Szólni kellene a szánalmas de már felfegyverzett, "fideszcivil" birkamenetnek (Bályer, Kerényi banda), hogy tüntessenek már amiért nem jön elő a szarházi magától!

Birkamenet riadóóóóó oszt usgyi.........
Kormányváltást mindenképpen!!!

kifordított nagyanyó 2013.04.10. 15:17:30

@kkn: Engem érdekelt,és arra szavaztam,persze viktor jobban megérdemli.

@TroTull: XD

campobaszo 2013.04.10. 15:48:21

Most hétfőn is a bíró volt a hibás,igaz?

Hoppá! 2013.04.10. 16:16:15

@Mária: "Akkornemszóltam." Ha így tettél volna, nem lennél szánni való.

Rents Öcsém 2013.04.10. 16:31:19

@Mária: remek találat Mária! ideje volt, hogy valaki végre felhívja a figyelmet a pszeudoliberális kultúrököl blogon elhatalmasodó fideszimádatra! a főnix egy híresen egyoldalú blog és ebben a posztban ismét megbizonyosodott, hogy nem az a céljuk, hogy a közélet minél több szegmensének a suttyóságára rávilágítsanak, hanem az orbánkormány fű alatti támogatása és a jobb oldali eszmék (SZAVAZZAFIDESZRE!) tudatalatti terjesztése. gratulálunk!

felcsutisuttyo 2013.04.10. 16:38:35

HÁROM KÖZJOGI SUTTYÓ VEZETI AZ ORSZÁGOT!
na..melyik a nagyobb sutyerák?

Mária 2013.04.10. 16:52:22

@Hoppá!:

Én így sem vagyok szánni való, te viszont nagyon is szánni való vagy, hiszen még beszólni se tudsz normálisan.

Hoppá! 2013.04.10. 17:13:03

@Mária: A te válaszod viszont briliáns volt. Nem én vagyok a hülye, hanem te vagy a hülye, mert csak annyit mondtál, hogy hülye vagyok! Ezt hagyjuk is, mert elolvassa egy 8 éves, és kiröhög minket.

Jolka40 2013.04.10. 17:42:18

@Prien-u47:"Hiányolom Balog Zoltán miniszter úr, "minden rosszban van valami jó, mert így legalább tisztul a Táncsics-díjasok köre" c. legendás opuszát.

Ennél cinikusabb és prosztóbb megnyilvánulás kevés volt a hónapban."

Így igaz.

Neolith 2013.04.10. 18:07:45

Attól, hogy a harmatos lepkefing teljesítményt nyújtó csapatodból jogosan kiállítottak egy játékost jogosan, még nem a bíróra kell mutogatni.

Érthető a frusztrációd, de egyfelől a Nani által bemutatott mellbe talpalást magyarázni enyhén szólva is szánalmas vergődés, másfelől azóta sem sikerült cáfolnia a Unitednek, hogy csak a többi angol csapat gyenge teljesítménye miatt lesz bajnok.

Mert hogy mindenidők leggyengébb bajnok Unitedja lesz az idei, az sanszos, ahogy az is, hogy a Real ellen egyetlen gólt sikerült találni, míg a Madridnak 3-at is. Egyet mondjuk a saját kapujukba ;)

A bírót tapsoló Riot mondjuk beleírhatod nyugodtan, főleg, hogy azóta kiverte a hisztit ok nélkül más miatt is.
süti beállítások módosítása