Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Hórradalmi helyzet

2013.03.15. 11:08 szkr

Elérkezett az, amire mindenki számított: elmarad március 15. Nem azért persze, mert az aktuális vezérkar megtiltotta, még csak nem is azért, mert nincs miért az utcára menni - egész egyszerűen az időjárás mondta azt, hogy ha csak ennyire vagyunk képesek, akkor nem érdemeljük meg ezt az ünnepet.

Egy évvel ezelőtt egy viszonylag lelkesítő posztban magyaráztam el, hogy mi történt március 15-én, mit ünneplünk, mit nem kéne. Persze nem vártam tőle, hogy majd mindenki tanul belőle és kiegyenesítjük végre a kaszákat, de valahogy az elmúlt év még annál is rosszabb lett, mint vártam. És most nem csak arról van szó, hogy felbukkant Bajnai, még csak nem is arról, hogy nem sokkal később néhány ex-elempés beleállt a seggébe. Az egész önmagában röhejes. Egy kibaszott vicc az egész, amin egyre inkább fájó nevetni.

Ha nem vagyunk képesek arra, hogy megakadályozzunk egy, az őrület határán álló idiótát abban, hogy minden nap változtatgassa az Alaptörvényt, ha csak addig jutunk el, hogy a demokráciát követelés tök jól skandálható, akkor baszhatjuk. Akkor még nagyon sokáig itt fognak üldögélni a nyakunkon és mi bárhogy tiltakozunk, mert például utáljuk a spenótot, ők akkor is le fogják nyomni a torkunkon.

tron.jpg

Persze, mi vagyunk a fiatalabbak, mi leszünk itt tovább, előttünk a jövő. De lehetne azt, hogy ezek ne csak lózungok legyenek, amit felismernek néhányan, hanem mindenki által komolyan vett tételek? Lehetne azt, hogy ne álljunk meg itt, hanem arra is rájöjjünk, hogy egészen egyszerűen többen vagyunk, mint Azok ketten(-hárman-négyen-mittudomén, most hallottam, hogy még Fodor is új pártot alapít) összesen? Én értem, hogy kurva nehéznek, sőt, lehetetlennek tűnik elsőre, de valójában csak egy kicsit kellene bedobni a közösbe ahhoz, hogy ne két rezsim váltogassa egymást, hanem valódi újítás jöjjön Magyarországra. Nem olyan nehéz lesöpörni az asztalról az oligarchákat, de ettől még valamennyit kell érte tenni. Ha mást nem, hát nem hozzájuk húzni az X-et 2014-ben.

Addig viszont ne is legyenek tömegdemonstrációk. Maradjon el minden március 15., mert így legalább el tudunk menni hógolyózni ahelyett, hogy az utcán üvöltözünk valamit csak azért, hogy este azt hazudhassuk (leginkább saját magunknak), hogy tettünk bármit is a magyar demokráciáért. Örülök neki, hogy idén elmarad végre március 15., mert egész egyszerűen nem érdemeljük meg. Majd ha eljutunk odáig, hogy fel akarjuk akasztani a királyokat. Majd akkor talán.

a kép Pawel Kuczynski rajza


Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr685135909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása