Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Egy zászló alatt a jobbikos és a libsi

2013.02.21. 09:05 mujure

Valami új divat lehet ez a listázgatás, annyi van mostanában, mint égen a csillag. Csak egy címszavas összefoglalót merek idetenni helyszűkében: Kubatov-lista, zsidólista, HÖOK-lista, felekezetlista és most itt van nekünk a még friss, ropogós diáklista. Az ELTE ex(?)-hököseinek performansza van olyan vicces, hogy egy pofa sör mellett átdumáljuk a kérdést.

Először is itt vannak a gyöngyszemek, amiken gondolom már mindenki vérmérséklete szerint kiröhögcsélte magát (személyes kedvencek: „zsidófejű”, „basznivaló egyiptológus”, „liberó picsa” és a már klasszikus „Pistának jó lesz”). Előrebocsájtom, hogy politikailag ez teljesen inkorrekt, bizonyos párt rosszul jár ezzel, bizonyos szervezetek meg jól, és én ezzel egyet is értek, így van ez rendjén, biztos közeleg a választás is, ilyenkor rengeteg ilyen vicces botrány tör ki, emlékezzünk csak a szintúgy Jobbik kárára való prostis élcelődésre. Úgyhogy itt van ez a lista, amit nem kellett volna csinálni, és személy szerint szent meggyőződésem, hogy ezt nem hamisította meg senki, de állítólag lesz egy per, ami ezt eldönti.

Az én problémám ezzel a közfelháborodással az, hogy mind ezt csináljuk. Amikor megismerkedünk egy csomó új emberrel, majd teszem azt feljön az illető egy másik beszélgetésben, akkor nem feltétlenül arra fogunk emlékezni, hogy Katinak hívják, hanem arra, hogy nagymellű, így ezt is fogjuk mondani. Vagy hogy úgy néz ki, mint egy zsidó. Vagy egy jobbikos. Ezt sajnos mind csináljuk, ezt úgy hívják sztereotípia, az ember önkéntelenül is azonnal személyiséget lát a kinézetben, nincs is ezzel semmi gond. A gond akkor kezdődik, ha bedőlünk magunknak. Én például biztos zsidófejű lettem volna, hiszen göndör hajjal és a szokásosnál kicsit nagyobb orral áldott meg az ég, pedig esküszöm, hogy én aztán nem! És ugye ha zsidófejű, akkor azonnal libsi lesz az ember, ami már egy komplett világszemléletet, társadalmi pozíciót és bizonyos kocsmák látogatását feltételezi. A BTK-s hökösökkel az a baj, hogy a listát komolyan is gondolták, olyanokkal megspékelve, hogy vajh melyik csajt melyik főguru fogja megdugni. Ez amúgy egy tipikus hökös viselkedés (na ugye, sztereotípia!), én is több olyannal találkoztam, aki kihasználja, hogy ő a nagyfiú a gólyatáborban, nem is szeretek velük annyira haverkodni (tisztelet a kivételnek). Amire ki akarok lyukadni, hogy azonnal beosztják az embereket holmi halmazokba aszerint, amit ők feltételeznek róluk, és aztán így is fognak velük viselkedni.

Miután ezt kiveséztük, érdemes áttérni a libsikre! Mert bizony ám, ők is ezt csinálják! Tipizálnak, és a végén, aki fel mer szólalni a HaHa ellen, az feltétlenül jobbikos lesz, azok meg nácik. Nem is beszélve azokról, akik tarsolylemezt vagy ne adj’ Isten Nagy-Magyarországos kitűzőt hordanak. Őket sem kell tehát félteni, ugyanazt a rohadt maszlagot lökik, mint a túloldal (nagy többségében valóban Nagy-Magyarország kitűzős) emberei, ugyanúgy eszméket, nézeteket adnak a másik szájába, és ez egy olyan tökéletes ördögi kör, amiből soha a büdös életben nem lesz párbeszéd, csak felkorbácsolt indulatok és téves következtetések.

A magam részéről persze szintén ezt csinálom, elsőre a kinézet alapján ítélem meg az embereket (nem tudom máshogy csinálni, max cseten), de azért szoktam nekik esélyt adni. Ha a hökösök így azonosítják az eltéseiket, akkor tegyék, csak aztán ne úgy viselkedjenek velük. Erre persze lehet az a reakció, hogy nem is tették, de sajnos általában az emberek mégis így csinálják. Nesztek, sztereotípia.


13 komment · 1 trackback

Címkék: liberális nácik zsidók

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr385094698

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.22. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajdú Peter 2013.02.22. 11:06:41

En a parlamentben "dolgozo" moszad ugynokokrol szeretnek listat latni.( finomkodva, csak kettos allampolgarsagunak hivtak oket)
Par honapja volt szo rolla, de azota sem tortent semmi az ugyben.

Fejesrob 2013.02.22. 11:14:33

Ezen a listán kurvajót röhögtem, de azon is amikor a hülyegyerek leírja a kommentben, hogy őt biztos zsidó ratyinak néznék, majd magyarozott egy jót, hogy én és mások is zsidó ratyinak nézzék:)

Azzal együtt ez a lista nagyon fel van fújva, ha pedig valaki a Jobbikot akarja kikészíteni, jobban teszi, ha inkább a cigány-bűnözéssel kezd valamit. Az ettől szenvedő átlagembert azt sem érdekli, ha a főjobbikos csúcsidőben, rendszeresen a Blahára jár szarni, csak csináljon valamit.

Avenar 2013.02.22. 11:48:16

Az én listám:

Ha Matolcsy MNB elnök,akkor rossz volt miniszterne:
Idegesítő spammer

Hajdú Peter:
Feltehetően külföldről kommentel, zsidófóbiás

doggfather:
Idegesítő spammerekre gerjed

Fejesrob:
Jóarc. Pistának jó lesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.02.22. 12:04:45

Nem értem, miért vagy ilyen hülye.

1) Igen, a legtöbb embernél becsúszik egy pár sztereotípia.
2) Értelmes ember küzd ezek ellen. És minimális vagy nulla szintre szorítja vissza.
3) Az neked nem esett le, hogy kurva nagy különbség az, hogy "én a Julcsival nem fogok randizni, mert zsidó kinézete van", illetve az, hogy a HÖOK, vagy bármelyik hivatalos szervezet listázik, és ez nem magánjelklegű döntéseket befolyásol.

Ahogy a cikkben írtad, a HÖOK hibája az, hogy a listát komolyan vette. Pontosabban egy ilyen lista mindenképpen komoly hatásokat eredményez.

A magad pontatlan, részleges gondolkodása alapján tehát valamennyire rájöttél arra, mi itt a baj.

Akkor ezek után mi a fenét nem értesz a felháborodásban, ember?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.02.22. 12:06:32

Egyébként "nem tudom", hogy miért az ilyen hibásan relativizáló, gondolkodni csak kicsit tudó blogot rakja ki a hülye index. Illetve tudom: mert hülye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.02.22. 12:08:52

@Hajdú Peter:

"Par honapja volt szo rolla, de azota sem tortent semmi az ugyben."

Én a te IQ-dról szeretnék egy "listát" látni.:)

ld. "rolla".

:)

Papírsárkány 2013.02.22. 12:24:07

Hja, a nagymagyarország matrica/kitűző tényleg semmit se jelent...
(főleg nem egy szlovák rendszámos luxusautó hátulján)

Fejesrob 2013.02.22. 12:48:04

Amúgy senki nem lát összefüggést a HAHA nyomulása és e között a "Jobbikos" HÖOK lista között?

Pedig ez eléggé hasonlít a "kommunisták felgyújtották a Reichstag-ot" dologra, legfeljebb nem olyan kaliberű.

Véletlenül nincsenek dolgok, ez a lista állítólag pld. évek óta létezik. Hogy hogy, a liberóknál nem verte ki idáig a biztosítékot, vagy az egyetemeken csupa jobbikos tanul?

Továbbá egy elcsórt Excel file-ba azt írok amit akarok, magyarázkodjon a tulaj. (Kitörölte a problémás szövegeket ha ha ha).

Ortisz · http://brog.blog.hu 2013.02.22. 13:20:48

"én is több olyannal találkoztam, aki kihasználja, hogy ő a nagyfiú a gólyatáborban" - tök így van.
Bár én nem voltam HÖKös, de azt hitték, pedig csak buktam és voltak ismerőseim. Viszont ezt teljesen ki tudtam használni.

Fejesrob 2013.02.22. 13:29:47

@Brendel Mátyás: Elég nyilvánvaló, hogy szerencsétlen most kirúgott főszerkesztő nem bement azzal tegnap, hogy bocsi fiúk, lemondanék biztos és jólfizető főszerkesztői állásomról, hanem kirúgták.

Nyilván a blogok is hozzájárultak, mert egyre több olyan blog van, ahová már be sem nyit az ember. Jó dolog az orbánfika, de a legtöbb ember azért nem Gyurcsány szinten elkeseredett, az MSZP-SZDSZ-től annak idején hasznot sem húzott, tehát annyira azért nem érdekli Orbán, hogy napi hat blogban lihegjen együtt a magát nagyon nagyon civilnek tartó, de láthatóan nagyon nagyon balliberális kollégával.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.22. 14:44:17

Nem mindegy, hogy csak gondolsz valamit magadban, vagy ki is mondod. Kimondod, vagy le is írod. Ha kimondod, akkor szűk körben, vagy nyilvánosan. Ha leírod, akkor csak magadnak a titkos naplódba, vagy egy hivatalos szervezet számítógépén tárolt, mások számára is hozzáférhető listába. Ja, és az sem mindegy, hogy a csajokat pontozod, vagy származást és politikai szimpátiát tartasz nyilván.

Ha valakiről magadban azt gondolod, hogy "basznivaló nő", vagy hogy "ronda zsidó feje van", hát istenem, te is ember vagy. Ha mondasz ilyeneket a barátaidnak egy sör mellett, az még megbocsátható. Ha több száz emberről vezetsz ilyen listát hivatalos minőségben (pl. hökösként), az pedig nem.

Rosszindulatú kérdés: a posztoló csak butaságot írt, vagy szándékosan kenegeti azt, amit nem kellene?

Sárga Király 2013.02.22. 16:34:03

Az utcán jön veled szemben alakzatban 20 bakancsos, fekete ruhás fickó. Kitérsz az útjukból.

Jön veled szemben 20 szütyős, beszélgető bölcsész. Átmész közöttük. Az előítélet gyökere a félelem és a rossz tapasztalat. Biztos rossz, de alaspában véve életmentő tulajdonság.
süti beállítások módosítása