Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Törpét mindenkinek

2013.02.19. 12:00 Csendesebben, a gyerek alszik

A minap ácsorogtam az oktogonon villamosra várva, és egy elég szürreális kép tárult elém. Egy harminc éves emós beszélgetett egy törpével. Lehet, hogy csak én láttam az egész helyzet morbiditását, de az biztos, hogy csak én nevettem rajta. Mindenesetre ez a szerintem cirkuszba illő (de végtelenül őszinte, és ezért igenis vicces) szituáció eszembe juttatott egy még megoldatlan emberjogi krízist.

Minden embernek joga van személyes törpét tartani otthon. Ez semmilyen ország törvényében nem szerepel, de ha politikai pályára lépek, egész biztosan bevezetem. Igen, minden embernek szüksége van egy törpére. Az emberi alapvető jólét kelléke. Olyan, mint a tévé, csak még gondolkozni is tud. Lehet táskában hordani, bevinni a munkahelyre, mert szobatiszta, és nem büdös. Meg lehet mosdatni, etetni, nem maszatol össze mindent, és nem rágja meg a szőnyeget sem. A tökéletes háziállat, és még több is. A kutyák szépek, és aranyosak, vagy erősek, és félelmetesek, a macskák elegánsak, felsőbbrendűek, vagy csak cukik, de a törpék… a törpék fergetegesen viccesek, mérhetetlenül szeretnivalók, és végtelenül emberiek.

Ha egy jól idomított törpét tudsz venni, akár bűvész-, vagy zsonglőrmutatványokat is csinál. Persze nem mindegyik olyan ügyes, de a kutyák közül is van, amelyik képtelen elkapni a labdát, attól még szeretjük. Nem is kell másra használni a törpéket, csak leültetni valahova, és a kezébe adni egy labdát. Totális hangulatbomba. Nem tudok elképzelni olyan depressziós tinédzsert, aki ne venné észre, milyen vicces a világ, ha egy szobában kell ücsörögnie egy törpével, akinek labda van a kezében. Mindegy, hogy ki halt meg. A törpék még egy temetésen is viccesek. Vagyis egy temetésen még viccesebbek is. Olyan, mintha kimennének felvidítani az embereket. Pedig nem is csinálnak semmit, csak ott vannak.

A legnagyobb félreértést el szeretném kerülni, én nem nézem le a törpéket, és egyáltalán nem nevetek rajtuk. Én miattuk nevetek, és ebben semmi offenzívat, vagy kegyetlent nem látok. Nagyon szeretem a törpéket, és szeretnék egyet. Mindegy, hogy fehér, vagy fekete, férfi, vagy nő, a lényeg, hogy oda küldözgethessem, ahova akarom, és azt csináljak vele, amit akarok. Most ez kegyetlenül hangozhat, de mégis mit csinál az ember a háziállataival? Kegyetlenkedik velük? Bántja őket? Nem, sőt, épp ellenkezőleg.

Meg szeretném élni azt a napot, amikor ülök a törpémmel a kanapén, tévét nézek. Kiküldöm sörért, kimegy, és visszatotyog a kezében egy gyöngyöző millerrel. Már csak a látványtól is készen lennék, de még ott a sör is. Tökéletes boldogság. Felőlem lehet háború a világon, ölhetik egymást az emberek, de ha ez a helyzet létrejön bármilyen módon, akkor azt mondom, hogy ez a világ igenis tökéletes. És vicces.


Szólj hozzá!

Címkék: humor állatvilág együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr165082983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása