Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Mi a fasz van az ellenzékkel?

2013.02.07. 13:53 mujure

Mostanában a csapból is az úgynevezett „demokratikus ellenzék” feldarabolódása folyik, szakad az LMP, a Haza és Haladás, cikkek, elemzések, posztok, videók jelennek meg, míg mi csak kapkodjuk a fejünket, és azt sem tudjuk, kire, mikor, hol és hogyan lehet szavazni? Érdemes egyáltalán? Miközben próbáljuk kibogozni az eseményeket, egyet ne felejtsünk el: ez pont olyan, mint a Brian élete, csak kevésbé vicces.

Csak a rend kedvéért, soroljuk fel miféle formációkat kell(ene) megjegyeznünk, ha most lenne a szavazás, és mindegyik szereplő felkerülne a listára: Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP, Együtt 2014 (értsd: Haza és Haladás, Milla, Szolidaritás, Párbeszéd Magyarországért Párt?, MSZP?), Szövetség a Korszakváltásért (értsd: 4K!, LMP?). És akkor még az "új liberálisokat" (Kuncze és Fodor, érteeeed) meg sem említettem. Szóval van itt minden, mint a solymári búcsúban, ráadásul mindegyik szereplő azt gondolja, hogy ő a faszagyerek, majd ő mindent megold, csak jussunk be a Parlamentbe/maradjunk kormányon/győzzük le a Fideszt. Eközben mi, pórnép, akik pusztán arra vagyunk jók, hogy eldöntsünk minden fontos kérdést 2014-ben, alig bírjuk röhögés nélkül. Legalábbis így kéne, sokkal kevesebb stressz érne minden 18 év feletti, úgymond tudatos állampolgárt.

Nem szabad elfelejteni, hogy a rendszer ellen küzdők között mindig is voltak ellentétek, például 1989-ben is, oszt lám-lám, úgy lett rendszerváltás, hogy közben nem lett. De a probléma már az ókorban is felmerült, ráadásul az alábbi jelenet olyan szépen harmonizál a jelenlegi ellenzéki helyezkedéssel, hogy élmény hallgatni:

És valóban, ahhoz, hogy csatlakozhass valamelyik formációhoz, pusztán annyi a dolgod, hogy gyűlölöd a fennálló rendszert. Méghozzá nagyon. No persze, azt is fontos kiemelni, hogy a rómaiaknál egy valamit utálunk jobban: azt a másik köcsögöt, aki szintén a rendszer ellen ágál, csak éppen „köpködő”. Hát istenem, előfordul… Én már csak azt remélem, hogy valamelyik szereplő tényleg elbassza majd a saját nevét, mégiscsak könnyű Platformot mondani Együtt helyett, de a DK-4K! rövidítéspár is félreértésekre adhat okot, szóval csak óvatosan!

Persze most szerte a magyar interneten emberek milliói (muhaha) próbálják összerakni két számlafizetés között, hogy akkor most mi merre, egyáltalán: kik ezek az arcok és mi a fasz történik? Ahogy én látom, a Fidesz egyelőre tartja magát, a Jobbiknak nagyon nehéz lesz ennél erősebbnek lenni, de ők úgyis nácik, szóval senki ne vegye komolyan őket, 15-20 %-os támogatottság ide vagy oda. Még szerencse, hogy itt van Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány meg a többi tisztességes, becsületesen dolgozó ember, akiket a Megtestesült Kétharmad gonosz, ördögi tervével elsöpört a föld színéről. Bár így lett volna.

Emellett itt van a 4K!-LMP konfiguráció, ami még létre sem jött, de alapvetően a szereplőknek nem is lenne rossz: előbbinek programja, utóbbinak szervezete és (némi) pénze van, a kérdés már csak az, hogy magukat milyen pozícióba helyeznék, és van-e reális esélye annak, hogy 2014-re elérik a bűvös 5 %-ot? Amúgy éppen az LMP bizonyította 2010-ben, hogy lelkes munkával ez nem lehetetlen feladat, ha meggyőzöl néhány városlakót, már meg is vagy. A 4K! által összerakott, egész pofás videó amúgy elmondja, hogy hova helyezik önmagukat, és nehéz nem hinni nekik, hiszen eddig csak nem kaptuk hazugságon őket, a rohadtakat.

Miközben a jobboldalon dörzsölik a tenyerüket az aprózódást látva, aközben a balon az egyik vélemény szerint a kétharmadnak dolgoznak a nem csatlakozók, a másik szerint pedig tisztulási folyamat zajlik. Ez persze csak nézőpont kérdése, ahogy az is, hogy akkor most a Júdea Népe Front, a Júdeai Népfront, vagy éppen a Júdeai Nemzeti Front akarja jobban a rómaiak vesztét.

Köpködők.


44 komment

Címkék: politika humor demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr735067513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.08. 07:31:55

mondjuk az is mókás, ahogy a nagy demokratáknak, a sajtószabadság felkent harcosai előzetesen moderált, vagy kommentelhetetlen index címlapos blogokon ajvékolnak

hiába, csak az ő cenzúrájuk a jó cenzúra...

Arisztogatya 2013.02.08. 07:37:15

A Judea nepe front nylvanos vitat akar a csaszarral a kolosszeumban :D

magyar ember teli szájjal 2013.02.08. 07:43:28

Kár, hogy a mit adott nekünk az Orbán-kormány kérdésre nem olyan kellemes a válasz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.08. 07:45:11

@magyar ember teli szájjal: ...annál már csak a mit adott nekünk az ellenzék, kellemetlenebb...

barli 2013.02.08. 07:57:58

lehet ragozni, de a Bajnai elcseszte pont.
szvsz két lehetőség van:
1. Bajnai hülye, hogy legalább a DK-t nem küldte el a pélóba, vagy nem várt addig, amíg összejön neki egy ellenzéki vezető szerepet "biztosító" támogatás. Mindenki várt rá mint a messiásra, megvolt a lehetősége, hogy egy új független harmadik erőként pozicionálja magát (nem bal, hanem új). Most mi lett belöle? Gyurcsány faló esetleg MSZP cserkésszervezet.
2. Ez így volt kitervelve, csak elcseszték az időzítést.

ob.szerver 2013.02.08. 07:58:59

@magyar ember teli szájjal:

"Kár, hogy a mit adott nekünk az Orbán-kormány kérdésre nem olyan kellemes a válasz."

A világszerte irigyelt gazdasági sikereket:

"Ha az elmúlt 30 évben bármikor találnak ilyen pozitív fordulatot a magyar gazdaságban, akkor kérjük, azonnal szóljanak!"

Mégsem lehetett annyira rossz a szoclib teljesítménye, hogy ha annak ellenére még mindig sikeresek vagyunk, hogy MINDEN makrogazdasági mutató romlott a kormányváltás óta.

barli 2013.02.08. 07:59:03

@barli: jav: cserkészszervezet

lg-m 2013.02.08. 09:07:16

@mujure

nem köpködő (spitter), hanem szakadár (splitter), csak szar a fordítás.

a post amúgy rendben van :)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.02.08. 09:17:31

Véleményem szerint a probléma oka mélyebb: ma Magyarországon a pártok - gazdaságilag legalábbis - baloldaliak, azaz a programjuk alapja a jelentős újraelosztás, különbség csak a kedvezményezettek kérdésében van. Amikor a fidesz hoz egy döntést valamivel kapcsolatban, akkor egy jobboldali gazdaságpolitikát a zászlajára tűző párt azt igen könnyen kritizálhatná, és sok esetben igaza lenne, hogy miért nem működik. A jelenlegi ellenzéknek a fidesztől (megint csak gazdasági értelemben) jobbra csak a gonosz kapitalizmus van, tőle balra viszont gyakorlatilag csak Thürmer Gyula.

a_tom 2013.02.08. 09:17:52

"Nem szabad elfelejteni, hogy a rendszer ellen küzdők között mindig is voltak ellentétek, például 1989-ben is, oszt lám-lám, úgy lett rendszerváltás, hogy közben nem lett."

Helyesen; a "rendszer ellen küzdők" jelentős része akkor is a hatalomért és pénzért küzdött erős lobbival a háta mögött, és a kiárusításban, elkúrásban, olajszőkítésben, VIP listás hitelekben, ügynökügyekben, tökéletesen egyet tudtak érteni, ahogy ma is teszik...
Az hogy 1-2 fokot jobbra meg balra kormányozgatnak, kampányolgatnak közben, az csak a fedőtevékenységük, mint olasz maffiózóknak a pizzéria.

Viszont a rendszerváltáskor, azóta is, és most is vannak olyan erők akiknek ez az egész rendszer nem tetszik, őket igyekeznek mindíg gyorsan félreállítani, elhallgattatni, túlkiabálni, szalámizni, bekebelezni.

Illene nem összekeverni a látszatot, a hazugságokat, a tényekkel, tapasztalatokkal. Főleg hogy mostanra számolatlanul vannak példák, nap mint nap újabbak a lebukásra...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.08. 09:18:29

"a rendszer ellen küzdők között mindig is voltak ellentétek, például 1989-ben is, oszt lám-lám, úgy lett rendszerváltás, hogy közben nem lett"

Ez a lényeg,a többi, pl. amit a posztíró is, mint a Júdeai Népi Front egyik frakciójának tagja csinál PROPAGANDA, a rendszer további átmentésére.

"A 4K! által összerakott, egész pofás videó amúgy elmondja, hogy hova helyezik önmagukat, és nehéz nem hinni nekik, hiszen eddig csak nem kaptuk hazugságon őket, a rohadtakat."

Aki politikusnak megy,az mind kurva.
Azért riszálja a farát a politikai utcasarkokon,hogy a kuncsaft megvegye.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.08. 09:22:55

a poszt kérdésfelvetése több mint pontos.

Emiksz 2013.02.08. 09:26:06

@barli:
"Most mi lett belöle? Gyurcsány faló esetleg MSZP cserkésszervezet."

Látom nálad működött a békemenet 200milliós kampánya a sosemvolt "Gyurcsány-Bajnai" szövetségről.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.08. 09:28:35

@doggfather:

Én nem látok kérdésfelvetést a posztban.
Csak annyit látok,hogy a posztíró "köpköd" és elég egyértelműen megnevezte az általa preferált frakciót a Júdea Népe Frontjából, aki majd a helyén tartja a rómaiakat, hogy tovább lehessen frakciózni 20-30 évig.

Jó buli ez, biztos pénz, EGYESEKNEK!

Emiksz 2013.02.08. 09:32:52

Szerintem nincs baj az ellenzéki oldalon. Mivel az új választási törvény szerint jajj a szakadároknak, így aki komolyan veszi magát, az leül tárgyalni a többi komolyan vehetővel, és megegyezik az egyéni jelöltek leosztásáról, párhuzamos indulások nélkül. Aki meg szembe megy ezzel, arra a kormányváltásra fogékony, de pillanatnyilag pártot még nem választó egymillió érdeklődő nem fog szavazni.
Az, hogy most még nincs kész a nagy közös ellenzéki válogatott, az tök logikus, mert egyelőre mindenki azon dolgozik, hogy feltornássza a százalékait, hogy jobbak legyenek a tárgyalási pozíciói a választókerületek osztásánál. Kivéve az LMP, aki most játsza le a belső vitáit, hogy ne egy év múlva kelljen.
Nincs itt probléma, ez így kell működjön.

Lasombra 2013.02.08. 09:37:02

@Emiksz: ráadásul szerintem még amiatt is jó, hogy még nincs összeborulás, mert ha az Orbányunk lasztminitbe kitalálja, hogy mégis kétforduló lesz, akkor:
1. ők lesznek a jó fejek, hisz meghallgatták a nép szavát
2. pillanatok alatt rengeteg kapkodás, idegeskedés és seggszáj fog előkerülni az ellenzéki oldalon, ahogy mégis inkább szétrebbennek. ami újabb muníció lesz Habonyéknak, plusz nem kevés derű forrása.

ráérnek még azzal. egyelőre beszélgessenek, okoskodjanak, aztán majd a derbi napján kell jó futni.

edzőbá szokta anno viccelődve mondani, hogy mindig az utolsó percben kell megszerezni a vezető gólt, mert akkor már nem lesz ideje kiegyenlíteni az ellenfélnek.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.08. 09:41:46

Érdekelne, hogy hány ellenzéki tag kap valami kis apanázst cölöpteknőstől. Csak, hogy legyen helye a paranoiának is... ;)

sárkányfő 2013.02.08. 09:57:53

Hogy a blog stílusához alkalmazkodjak: veled mi a fasz van blogger? Nem tetszik a demokrácia? Vagy te nem tudsz választani? Magánügy, olvasgass, tájékozódj, nem kell a műhiszti. Tudod ezt akartuk, demokráciát. Mindenki olyan pártot csinál magának amilyet akar. És mindenki arra szavaz, akire akar. És ez jó.
Ha meg kevés párt lenne gondolom azon menne a kesergő, hogy nincs rendes választék. Most meg van választék, most meg az a baj...

A törpepártokat meg nem kell komolyan venni, ellenzékből 3 pártnak van esélye bejutni, a szociknak a jobbiknak és az e14-nek, bár utóbbi a szocikkal közös listán fog indulni. Az összes többi nem éri el az 5%-ot (bocsesz az lmp-hívektől, de nekik is végük). Bár még ezek az apró pártok is komolyabbak a maguk 1-2%-aival, mint a KDNP a nagy kerek 0%-ával és nem létező önállóságával.

barli 2013.02.08. 10:08:53

@Emiksz:
"Látom nálad működött a békemenet 200milliós kampánya a sosemvolt "Gyurcsány-Bajnai" szövetségről."

A véleményem nem tükrözte a politikai hovatartozásomat. Ez szimpla logika.
Azt ugye nem tagadhatod, hogy az együtt 2014 és a DK leült egy asztalhoz, hogy megtárgyalják, hogyan fogjanak össze a gonosz zorbán ellen. Mi ez, ha nem egy szövetség előkészítése? Hogy mindezt a szocik szervezték az már csak hab a tortán. Annyit mondtam, hogy a bajnai hülye, mert nem határolódik el a tetszik/nem tetszik vörös posztó gyurcsánytól.
Mit gondolsz, miért esik az együtt 2014 népszerüsége? Pont ezért.

barli 2013.02.08. 10:12:12

@sárkányfő:
"Mindenki olyan pártot csinál magának amilyet akar."

akkó' mé' baj, hogy az lmp a saját útját akarja járni?

nnnnnnnn 2013.02.08. 10:16:16

kit érdekel a retkes maszop, aliasz ellenzék?

Mészáros Laci 2013.02.08. 10:24:03

Azért a kormányoldal is Monthy Pitonon nőtt fel :-)

youtu.be/3uB3cOb5i3w

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.08. 10:30:32

@wmiki: Miért te is itt osztod az észt kismajom. Aztán ki cenzuráz téged, he? Senki.

Egyébként a Magyar Nezet kommentelhető?

barli 2013.02.08. 10:41:22

@sárkányfő: lehet hogy te nem, bcs. De mindenki más tajtékzik.

Démonmac1 2013.02.08. 10:50:42

Nyugi, a jelenlegi ellenzékben is vannak olyan arcok, akik még nem voltak kormányközeli pozícióban. Vannak ötletek, programok is, csak az ember nem teríti ki a lapjait a másik elé.

Egy kérdésem van:
Hol van az egymillió új munkahely?
(külföldön már megvalósult 500.000, az igaz, de nem ez volt a terv. hanem, hogy itthon...

HomicideWatch (törölt) 2013.02.08. 11:07:56

Senkire nem szavazunk aki hajlandó együttműködni az mszp-vel vagy a fidesszel. Unjuk a még rezsim váltakozását.
Az mszp egy szemernyivel sem jobb mint a fidesz. Csak akkor még a számok is szarok voltak.

piciacko 2013.02.08. 11:18:28

poszter-gratula,jo lett...
:)
de amit kapsz majd a balliberalt bertrollnokoktol azt nem teszed zsebre...
:((

Muzsikok közt 2013.02.08. 11:20:26

@HomicideWatch: A nemszavazás is egy megoldás..mire is? A magyaroknak a demokráciából kezd elegük lenni. Nincs semmi baj ezzel, puha diktatúra kell ide, Magyarország fejlődési korszakaiban soha nem volt demokrácia.

Oroszországban mekkora káosz volt a 90es években? Putyin megfékezte a kiskirályokat, ő lett a nagykirály. Alig több mint 10 évvel az orosz válság után ma a 10 milliós Moszkva átlagfizetései magasabbak, mint Budapesté.

A pangás majd kitermeli a diktatúrát v. alk. köztársaságot ált. választójog nélkül. Ezt eddig Orbánon kívül senki nem vette észre.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.08. 11:29:51

Elég már Trianonból meg ebből a székelyesdiből. Nyitott a világ oda mész, azt csinálsz, ott élsz ahol akarsz.
Nem kell mesterségesen gerjeszteni, magyarkodni, szart keverni.
Érdekes az erdélyi fiatalok már nem ide jönnek "az őshazába" hanem nyugatra mennek.
Annyi baj van itthon is , kár a milliárdokat oda küldeni.

Állam-vizsga 2013.02.08. 11:34:30

A Scheiringes blogon írtam a "szakadárok" és a "maradék" LMP-ről.

A két stratégia között nehéz dönteni.
Amikor az Együtt2014 létrejött és behívták az LMP-t, én is arra bíztattam a magam módján az LMP-t hogy működjön együtt, mert Orbánnak és sleppjének mennie kell minél előbb. A düh és csalódottság miatt kompromisszumot fogadtam volna el, hogy a szocik talán újra kormányra kerüljenek.
Aztán rájöttem, hogy ezzel tulajdonképpen nem lenne más a politika. Mert mi is manapság a politika? A hosszútávú elképzelések/kilátások/előregondolkodás/érdekek feláldozása a 4 éves kormányzás oltárán. Sosem fogunk ügynökaktákat látni, sosem fogunk anti-korrupciós törvényeket hozni és még sorolhatnám, mert eddig mindegyik kormányzópárt csak a hatalmának megtartására törekedett, és a rövidtávú érdekeit sokkal jobban szolgálta ha ezeket a kezdeményezéseket elsummantotta.
Ha megint MSZP kerülne hatalomra 2014-ben akkor az elmúlt 22 év ping-pong játéka folytatódna tovább. Megint nem jutnánk sehova. Az MSZP és a Fidesz között a különbség csak a logójukban és a nevükben van, a tartalom ugyanaz, maximum más szavakkal mondjják.. Ha az LMP beleolvadt volna az Együtt 2014-be akkor soha többé nem tudott volna elszakadni az MSZP-től, a nevét összemosták volna vele, az MSZP sikertelenségeit az LMP számlájára írta volna. Ugyanis ne tévedjünk az Együtt 2014 nem más mint egy MSZP 2.0. És ahogyan már most mozgásképtelenné tette az MSZP az együtt 2014-et, mondjuk úgy balról beelőzte úgy olvasztotta volna megába minden másik szervezetet. Az LMP elveszítené azt a "varázsát" amiért én anno rá szavaztam, vagyis azt hogy végre van egy olyan párt ami nem MSZP és nem Fidesz.
Lehet, hogy ezáltal nem lesz kormányváltás 2014-ben? Lehet. De az is lehet, hogy ez kell Magyarországnak. A magyar választók nem tanulnak a szép szóból, akkor a saját kárukon kell tanulniuk. Amíg a nagytöbbség elvakult Fidesz vagy MSZP rajongó és nem hajlandóak látni illetve hallani csak azt amit éppen akarnak addig nem lesz politikai kultúra változás. A Fideszt 2014-ben csak legyőzni lehet, felmorzsolni Orbánt nem lehet, pedig utóbbi nélkül akár lennék még jobboldali szavazó is talán. A Fidesz csak saját magát tudja leamortizálni, ha ehhez újabb 4 év jön, so be it. Sétáljon bele a saját csapdáiba, kapkodjon a saját pökhendisége miatt. Vicces lesz látni hogy 2014 után a sima többségükkel mit fognak kezdeni, mert 2/3-uk már biztosan nem lesz. Ha ez kell Magyarországnak hogy tanuljon, vagy hogy végre megtisztuljon a politikai netalántán más lehessen a politika, akkor nagy áldozatok árán is, de ezt fogja kapni.
Szerintem a Ti irányotok rossz. Alulbecsülitek az MSZP ravasszágát. Édesgetnek majd benneteket és a választások után eldobnak mint egy rongyot.
Lehet itt érvelgetni mindenféle magasztos dolgot, de azzal hogy nem adjátok vissza a mandátumotokat magatokkal rántjátok LMP-t. Ha az LMP nem jut be a parlamentbe azt a Ti számlátokra fogom írni. Frakció nélkül kampányolni és ekkora muníciót adni a többi pártnak, bűn.
Mondhattok akármit. Listáról jutottatok be. Személy szerint én a pártra szavaztam, akkor még az se tudtam ki a Scheiring Gábor, most már tudom... Én a parlamentben az LMP frakciót szeretném látni, nem platformokat mert arra nem szavaztam, ha a platformisták szeretnének frakciót a parlamentben akkor 1 év múlva ott a lehetőség.

stuffmonger 2013.02.08. 12:17:28

"van itt minden, mint a solymári búcsúban"

háháhá, Solymár über alles!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.08. 12:21:41

A kormánnyal elégedetlenek jelentős része előtt már az MSZP-SZDSZ politikusai is lejáratódtak. Számukra nem lenne alternatíva egy teljes baloldali koalíció sem.

Én most nagyjából így becsülöm az erőviszonyokat:
35% Fidesz
20% egyéb jobboldali
15% MSZP-DK szimpatizáns
20% egyéb baloldali
10% középen álló

Ebből az következik, hogy a jobbra nyitás az MSZP-DK kizárásával járható út az ellenzék számára, többet nyerhetnek, mint amennyit buknak vele.

Csingiz 2013.02.08. 12:38:32

@lg-m:
Ksssssz.
Megjegyzem a helyes fordítással az egész még mókásabban passzol az LMP-hez.

Csetepaté márki 2013.02.08. 13:05:44

Azért egész találó a "demokratikus" ellenzéket a Júdea Népe Front, a Júdeai Népfront, vagy éppen a Júdeai Nemzeti Front-hoz hasonlítani.
Zsír...

Balt 2013.02.08. 13:36:58

:))) Ez nagyon ott van!

Balt 2013.02.08. 13:39:16

@barli: 2.
Ami a félelmetes, hogy majdnem bejött nekik.

Balt 2013.02.08. 14:00:13

@Lasombra: "1. ők lesznek a jó fejek, hisz meghallgatták a nép szavát"

A Népszava két fordulót szeretne...?

A focis hasonlathoz: egyelőre épp elkezdődött a második félidő, de egyelőre a felezővonalig sem jutott el a "vendégcsapat". :)))

Balt 2013.02.08. 14:04:24

@Démonmac1: 10 év alatt. (Jobb, ha hozzászoksz a gondolathoz, hogy majd akkor lehet számonkérni.) Eddig alig több, mint 2 telt el.

Balt 2013.02.08. 14:09:39

@Állam-vizsga: Jól beszélsz. Ha jobban belegondolok, én is szívesen látnék egy Fidesz-LMP koalíciót. :) (Viccen kívül.)
süti beállítások módosítása