Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Három dolog, amiért lenézzük a mérnököket

2012.10.17. 13:00 Csendesebben, a gyerek alszik

Természetesen gyakorlatilag a mérnökökre van a legnagyobb tényleges szükség a világon, ezt egy percig sem tagadom. Valószínűleg a legtisztességesebb és társadalmilag leginkább elfogadott módja a hatékony pénzszerzésnek. Ugyanis mindenki tudja, hogy az ügyvédek szenteskedő seggfejek, a bankárok tolvaj zsidók, a vállalkozók maffiózók, a programozók egész nap csak wowoznak, a művészek meg csak szimplán nem érdemlik meg a pénzt, amit kapnak, még akkor sem, ha csak nyalókára elég. A hivatalos bűnözők (bankrablók, tolvajok, terroristák, politikusok) meg nem számítanak bele a valódi pénzszerzési kategóriákba, ezeket bárki csinálhatja másodállásban.

Szóval a mérnökök szakemberek, tiszteletreméltó, hogy ők hajtják előre a technológia kerekét, meg megakadályozzák, hogy szétessen a világ. Házakat építenek, egyre könnyebbé teszik az életünket, megszerelik, ami elromlik, és persze mérhetetlenül gázok. Miért is:

  1. Bajusz. Senki nem mondhatja nekem, hogy nem tartja visszataszítónak a szűzmérnökbajuszt. Igen, van ilyen fogalom. A mérnök ugyanis már a pubertás első szakaszába lépve elkezdi bajuszát növeszteni, amit negyven éves koráig nem vág. Ennek a bajusznak az a különleges tulajdonsága a többi férfitípus bajuszával ellentétben, hogy úgy néz ki, mint a seggszőr. Igen ritka, és mivel az egyed meg van győződve róla, hogy ha borotválkozna, akkor sosem nőne vissza az addig elért bajusz, ezért soha nem is nő meg rendesen. Ez a bajusz a szüzesség megőrzésében áldozatos munkát végez, és kétségkívül segít a férfiasság kimutatásának brutális elgáncsolásában. Valahogy van egy olyan különös hatása is, hogy az embernek a maszturbáció szó jut róla eszébe. Egyesek szerint valakinek bejön, de ahogy nem az Indexet kell olvasni, ha az időjárásra vagyunk kíváncsiak, úgy talán ne ízlésficamos emberekre hallgassunk, ha pasiideálról van szó.

  2. Az igazság az, hogy nem lehet tagadni, az ember nem szeret más társaságba menni a mérnök ismerősével (ha ugye van). Mérnökök közé el lehet menni vele, mert ott megszagolgatják egymás seggét mint a kutyák a téren, és minden oké, maximum téged néznek ki maguk közül, de az meg kit érdekel... Rendes emberek közé menni egy mérnökkel,
    viszont igencsak idegesítő. Az egy dolog, hogy ő lejáratja magát, mert a szociális érzéke gyakorlatilag nulla, de az történik, hogy a hátad mögött elkezdik az emberek kérdezgetni, hogy „ki ez a srác? Ja, ő azzal a mérnök gyerekkel van…” Na, itt volt vége az estédnek. Ez azt jelenti, hogy a mérnökök nem csak, hogy lúzerek az emberek szemében, de a lúzerségük még ragályos is. Ha érintkezel velük, akkor elkapod, és még legközelebb is, mikor találkozol ismerőseiddel, nevetve kérdezik, hogy hol hagytad a mérnöködet. Nem könnyű szociálisan kiheverni egy mérnök társaságát.
  3. Felhozhatnám most az öltözködésüket, a higiéniára való immunitásukat, a zsíros hajat, lerágott körmöket, gimis hátizsákot, a dezodor felfedezésének hiányát, meg hogy kicsi a faszuk, de mindez szerintem egy azaz egy eredendő okra vezethető vissza. Ez pedig maga az egyetem, ami kineveli kitenyészti őket. Hogy néz ki számukra az egyetem? Nincsenek lányok. Nem kényszeríti őket semmi arra, hogy picit is odafigyeljenek, hogy mégis hogyan néznek ki, mert mind csak a kellemesen langyi virsli partiban ücsörögnek, és tanulnak, mint a gép. Természetesen nem várom el senkitől, hogy a legdivatosabb férfiribanc legyen, sőt az is megvetendő, ha minden szeminárium után fürödik, kisportolt felsőtestét pedig egy mély és irritálóan buzis férfidekoltázzsal adja a világ tudtára, és a moszkva sarkáról érezni az iszonyatosan férfias illatát, ami természetesen minden nő tudatalattijába vési, hogy ő az alfahím.  Ugyanugyan. De ettől még zavaró az, hogy egy járó, beszélő, bajuszos szarkupac ül mellém a 49-esen, mert pont a BME-re megy zh-t írni (észrevettétek, hogy egyébként ezek mindig zh-t írnak?). Igénytelenek. A csövesek is azok, igen, de azok nem keresnek havi másfélmilliót azzal, hogy variálnak. Semmi indíttatásuk nincs arra, hogy megváltoztassák a róluk kialakult általános képet, és talán ez a legsúlyosabb része a problémának. Egyszerűen nem is értik, hogy milyen gázok, vagy ha egyszer egy pillanatra meg is érzik sem változtatnak, inkább visszamennek tanulni. Igen, sok pénzt fognak keresni, és el tudják majd tartani a családjukat (minden pénzes ember tud magának nőt találni), de ennyi is az életük. Abba már bele sem merek gondolni, hogy milyen döbbenetesen rossz szociális érzékkel megáldott gyerekeket fognak kinevelni. Ezzel pedig magát a társadalmat bomlasztják, és döntik végül káoszba. Tehát amíg a mérnök az egyik kezével ad (technológiai fejlődés, valódi munkaérték), addig a másik kezével elvesz (totális káosz, emberi rend felbomlása, világvége, Hitler, holokauszt, új BKV buszok). Fel kell tennünk a kérdést, hogy megéri-e.


8 komment

Címkék: közélet humor idióták együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr274853392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zedder 2012.10.17. 22:37:00

Ez kurva gyenge volt, inkább ne erőltesd az írást, nem megy neked...

red_quill99 2012.10.26. 09:53:59

Szándékos provokációnak nagyon gyenge.

Ha meg nem az, akkor világos, hogy sosem jártál pl az építész karon, ahol jobbnál jobb nők hemzsegnek, vagy pedig nagyon irígy vagy :P

GNandor 2012.10.30. 09:07:24

Úgy látszik valakit nagyon frusztrál, hogy a munkaerőpiaci értéke konvergál a nullához....

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2013.01.13. 18:55:48

Nem lehet általánosítani egyetlen egy ember esetében sem.
Ugyanúgy nem lehet általánosítani a külömböző ember típusok,etnikai csoportok esetében sem.
Nem mondhatjuk hogy minden cigány lop, kivételt képez ha a földön minden egyes cigányt személyesen, a saját szemünkkel tudunk megtekinteni,és látni hogy lopnak,ami fizikai képtelenség.
Ugyan ez igaz a mérnökökre.
Honnan tudod hogy minden egyes mérnök ilyen?
Miből gondolod hogy egyáltalán nem létezik a földön olyan mérnök aki ápolt, és figyel a külsejére.
Összegezve:
Ha társadalom kritikát akarsz meg fogalmazni, akkor ne olyat írj ami pár emberre érvényes,hanem olyat amit az emberek nagyon nagy részére igaz.

Aranyba mártogatott étnyúl (törölt) 2014.11.13. 10:01:55

Majd amikor a lenézett bajszos mérnök a húszmilliós autóba ülve hazamegy a húszéves szeretője bociztatása után a 150 négyzetméteres érdi házába, akkor röhögj rajta.

zsu80 2015.01.26. 21:27:33

Te mekkora egy büdös paraszt vagy. Vagy egy irigy munkanélküli, esetleg közmunkás? Én inkább egy ilyen ostoba szarkupacot szégyellnék társaságban amilyen te vagy, egy mérnököt soha. A leírtak meg a saját fantáziád szüleménye.

solesz · www.index.hu 2015.01.27. 08:05:32

Ne bántsátok. Öncélú, felszínes, szubjektív. A history-ból törölni kell a webcímet, a routerba blokkolni az oldalt. Ez minden tekintetben egy meg nem történt ügy. :)
süti beállítások módosítása