Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Egy barack is jobb elnök a miénknél

2012.08.31. 10:25 szkr

Nem férhet kétség ahhoz, hogy jelenleg a világ legmenőbb politikusa egy gyümölcs. Az internet közösségi erejét gyakorlatilag hibátlanul kihasználó Baracktól nyugodtan tanulhatna teszem azt Orbán is, pláne most, amikor egyre többször derül ki, hogy dilettánsokkal dolgozik.

Van ez a Reddit nevű közösségi híroldal. Az oldal szerény önmeghatározása szerint egyedüli célja, hogy az internet címoldala legyen, ami sikerült is neki. A dolog a következőképp működik: felkerül egy sztori, erre lehet kommentelni, a kommentre lehet kommentelni, arra a kommentre is lehet kommentelni és így tovább, miközben a sztorira is lehet szavazni: feltolhatjuk első hírnek, de lealázhatjuk a francba is, hogy még véletlenül se kerülhessen senki szeme elé. Így kialakul egy olyan oldal, ahol azt a hírt látjuk először, amit a többség a legérdekesebbnek ítél és azt látjuk utoljára, aminek a szerzője macifütyit érdemel a popójába, annyira botrányosan kaki. Ami a legdurvább: működik.

Van tehát egy honlap, ami közösségi szinten nyújt híreket és van egy gyümölcs, aki közösségi szinten építette ki a népszerűségét (ráadásul jófej, jó kiállású és van humora). Adja magát, hogy Barack egyszer dobjon egy telefont a Reddit szerkesztőségének, hogy akkor ő lenyomna egy AMA (Ask Me Anything - Kérdezz tőlem bármit) nevű okosságot. Nem ritka, hogy hírességek ilyenbe belemenjenek, az viszont példa nélküli (vagy ha nem, hát kommentben úgyis helyreigazítást fog követelni az őrjöngő trollhadsereg), hogy egy politikus, teszem azt a világ legbefolyásosabb politikusa, teszem azt a kibaszott amerikai elnök leüljön egy laptop elé és bevállalja, hogy jöhetnek a kérdések. Jöttek. A Reddit forgalma az egekbe ugrott, gyümölcs barátunk pedig megpróbálta a maximumot kihozni a rendelkezésre álló fél órából.

Barack abszolút jól hozza az embert. Elmeséli, hogy Bulls-rajongó, reagál a netes szabadságra (az már sajnos nem derül ki, hogy akkor mégis miért írta alá az ACTA néven elhíresült agyrémet), elmondja, hogy csak együtt lehet megcsinálni a faszaságot és megemlíti, hogy haza kell érnie vacsorára, mert megegyezett a családdal, hogy a reggeli és a vacsi nem telik el nélküle. És aztán jön a befejezés.

„By the way, if you want to know what I think about this whole reddit experience - NOT BAD!”

Ennél az utolsó mondatnál nehéz zseniálisabb dolgot odadobni. Ha valaki gyűlöli, ez akkor is szimpatikussá teszi, pláne egy olyan oldalon mint a Reddit, ahol mindenki ismeri a mémeket. És lám, egy gyümölcs is lehet ember, ismeri a róla készült képet - és használja is.

Na most még mielőtt Orbán posztolna egy saját készítésű don Orbán képet Facebookra, fontosnak tartom megjegyezni, hogy az már megint olyan dilettáns és/vagy cinikus faszság lenne, mint a kormány kommunikációs tevékenységének 98.7 %-a. Viszont le lehetne ülni néhanapján egy gép elé és engedni, hogy bárki, bármit kérdezhessen. Legalább a látszata meglenne, hogy érdekli mi folyik itt.


Szólj hozzá!

Címkék: politika kormány demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr24743761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása