Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Zsidóhumor

2012.07.03. 14:58 szkr

Kaptunk mi már itt hideget is, meleget is, mikor egy-egy megosztóbb témáról emlékeztünk meg, legyen szó akár a nyomorékokról írt, egyébként zseniális pamfletről vagy az általam készített, döntően „a holokausztról bezzeg nem mondjátok, hogy régen volt”-jellegű véleményeket kiváltott, Trianonról szóló bejegyzésről. Na, most én őszintén meg akartam volna emlékezni a holokausztról, valószínűleg azt is meglehetősen szatirikus hangnemben tártam volna drága olvasóink elé, de aztán a valóság, ez az akarnok kis ribanc megelőzött. Kapaszkodjatok meg, ezt nehéz lesz megemészteni: múlt héten, pénteken a BBC adott hírt róla, hogy Holokauszt Túlélő Szépségversenyt rendeztek Izraelben.

Ez a hír nyilvánvalóan eléggé széles skáláját mozgatja meg a reakcióknak. Van, aki szerint ez szép tiszteletadás, hiszen az emlékek és azok átadása számított a legtöbbet. Mások szerint gyomorfogató, hogy ilyenre használják a Holokauszt Emlékét. Részemről iszonyú viccesnek tartom, de ezt nyilván mindenki tudja.

Szerencsére a reakciók nem állnak meg az egyszerű kritizálásnál, akad a megkérdezettek között például olyan is, aki egyből Survivor - Holocaust és Big Brother - Auschwitz jellegű sorozatokat vizionált. Na most ez utóbbi kettő olyannyira zseniális, hogy akár mi is kitalálhattuk volna (teszem hozzá ez az egész Miss Holocaust Survivor olyan, mintha az egyik szerkesztőségi ülésünkön született volna a koncepció), de erről sajnos lemaradtunk. Mindenesetre örömömre szolgál, hogy megcsinálták helyettünk élesben.

Szépségversenyt rendezni amúgy is béna dolog, számtalanszor röhögött már Hollywoodtól elkezdve Budapesten át Kínáig mindenki a buta műnőkön akik részt vesznek rajta. Ez a téma viszont sunyi. Nyilván kurva vicces, de csak nem röhöghetsz a holokauszt túlélőin, pedig nehéz nem elképzelni, ahogy egy 75 éves nagyanyó tiarával a fején, könnyekkel küszködve beszél a világbékéről, ami még akkor is vicces, ha neki véletlenül tényleg húsbavágóan fontos lehet ez a kérdés. Arról nem is beszélve, hogy tökéletesen degradálják az egészet, amivel el is jutottunk a poszt lényegéhez.

A holokauszt témájához való hozzáállás gyakorlatilag megtörténte óta teszi tönkre egyébként értelmes emberek vitáját is. Igaza sincs senkinek, hiszen tényleg agyzsibbasztó ennyit hallani valamiről, ami (nesztek, hülye széljobbosok) igenis régen volt, másrészt elfelejteni sem szabad, hogy mi történt. A legjobb talán tényleg az lenne, ha megmaradnánk a szakácskönyveknél és a haláltáborok múzeumként való hasznosításánál, hiszen így finoman lehet rávezetni az embereket, hogy ami ott történt pont ugyanolyan szörnyű volt, mint bármelyik másik elbaszott mészárlás a világon. Nemcsak a zsidók a hülyék, hanem azok is, akik alternatíva nyújtása helyett hisztiznek a hisztizők miatt.

Viszont a tény, hogy Izraelben csináltak viccet a holokausztból, engem valahol megnyugtat. Még mielőtt elkezdené valaki, nyugodtan abba is hagyhatja a sápítozást az emberi méltóságról, meg hogy milyen szép, hogy így esélyt kaptak az Emlékek a nyilvánosság előtt, a televíziózás nem erről szól, hanem a nézettségről, így teljesen nyilvánvaló, hogy egy cinikus médiageci találta ki ezt az egészet, ráadásul tette ezt olyan zseniálisan, hogy a végeredményen tényleg nem tudsz fogást találni. Néhány példa a reakciókra:

Idióták! - Hülye náci!

Ez szép és tiszteletteljes volt! - Komolyan gondolja ezt valaki?

Hát ez kurva vicces! - Érzéketlen barom!

Na, talán értitek a problémám. Szerencsére nem is áll szándékomban kritizálni a végeredményt, egyszerűen csak némán fejet hajtok egy televíziós szakember nagysága előtt, akinek sikerült úgy viccet csinálnia a holokausztból, hogy nem lehet rá azt mondani, hogy menjen a picsába. Még soha nem sajnáltam ennyire, hogy valakinek előttem jutott eszébe egy zseniális poén.


2 komment

Címkék: humor zsidók együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr904626046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása