Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A világ legfeleslegesebb közlekedési eszköze

2012.05.05. 12:40 szkr

A közlekedési eszközök túlnyomó többsége már csak működés szempontjából is fantasztikus: ott van például a repülő, egy kibaszott nagy vasdarab, ami lebeg a levegőben. Fantasztikus. Aztán ott vannak a biciklisták, akikről már közöltünk leleplező cikket, de valahol az átlagos tömegközlekedési eszközök is csodálatosak. Van viszont egy, amit egész egyszerűen értelmezhetetlennek tartok. Nem azt, hogy létezik, mert valakinek ki kellett találnia, adta magát végül is. Az viszont, hogy nemcsak eladható, hanem még használják is, na az azért túlzás. Íme minden idők legidiótább találmánya, ami csak arra jó, hogy mutassa, tényleg bármi eladható: a roller.

A roller a gördeszka és a bicikli valamiféle torz szerelemgyereke, viszont ellentétben két ősével, ez tökéletesen használhatatlan. Amennyiben az ember egy kicsit is lejtősebb terepen van, máris felesleges energiaelszívást és/vagy halálfélelmet kelt. Felfelé nyilván gyakorlatilag lehetetlen haladni vele, sík terepen pedig, bár használható, a hajtása feleslegesen nehézkes. Tényleg semmire nem jó, na.

Ráadásul ott van az az apró tény, hogy gyakorlatilag nincs sebessége. Az a baj a rollerral, hogy ha lassú, akkor haszontalan, ha viszont gyors, akkor életveszélyes. Ki látott már olyan eszközt például, amivel szinte lehetetlen kanyarodni? Van két apró kis kereked egy deszka alatt, amik közül az elsőt tudod ugyan irányítani, de ha csak egy kicsit is kisebb helyed van, már elkerülhetetlen, hogy lekaszálj egy embert/egy visszapillantót/egy galambot (utóbbiért mondjuk jár némi plusz pont).

Végül pedig: hosszabb távokra alkalmatlan, viszont bármennyire is összecsukható-hordozható, valójában csak kényelmetlen. Most komolyan, mi értelme van annak, hogy elindulsz otthonról egy rollerrel, utána összecsukod, felszállsz a villamosra, majd újabb százötven méter után, miután megérkeztél a célállomásra, újra összecsukod, hogy aztán ezt újra eljátszd, csak visszafelé? Még csak nem is menő, basszus!

Az, hogy ez a röhejesen kinéző, tökéletesen használhatatlan közlekedési eszköz nemcsak eladható, de naponta több embert is látunk, aki használja, elképesztő szomorú képet fest a társadalomról, miközben minden rendes marketingest megnyugtat. Azt már rég tudjuk, hiszen a Marketing Alaptörvényei közé tartozik, hogy a szar is eladható, de egy olyan eszközt megvásárolni, ami használat közben vagy haszontalan vagy életveszélyes, több mint a hülyeség bizonyítéka.

Félreértés ne essék, nincs nekem bajom azzal, aki használja, pusztán arról van szó, hogy felelősnek érzem magam fejletlenebb értelmi képességekkel rendelkező embertársaim felé, ezért továbbra is hangsúlyozom: ne vegyetek rollert.


6 komment

Címkék: para idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr964489933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 17:38:29

Roller kis helyen elfer mert osszecsukhato, konnyu, es eleg gyors tudsz vele lenni. Ki kell probalni, en haszanlom.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 17:39:04

Az osszecsukas, kb. 2 masodperc.

Erenya 2012.05.22. 16:14:58

Na akkor:
- Igenis gyorsabb, mint a gyaloglás.
- Igenis hangulata van, és én pl. azt szeretem benne, hogy jobban lehet bámészkodni róla, mint a bicajról, sokszor.
- Igenis lehet vele precízen kanyarodni, az, hogy a szerző béna, arról nem mi tehetünk, bocsialássan
- Igaz, hogy hegyen / lejtőn nem túl praktikus, de hegynek felfelé én a biciklit is többnyire tolom, papírkutya vagyok, beismerem :P Aki hegyen lakik, ne vegyen rollert. De hagyja már a nemtisztelt cikkíró, hogy ezt mindenki maga döntse el!
Egyetlen gond van vele (és ebből látszik hogy tadámmm: a cikkíró valszleg még SOSE közlekedett rollerral, különben ezt is kivesézi a cikkben :P ): ha egy kicsit is rossz az út, irgalmatlanul ráz, ezért Magyarországon valóban mérsékelten létjogosult a használata (én Svájcban napi szinten rollerozok, itt, a Rajna-völgyben). De amúgy imádjuk!!!

Erenya 2012.05.22. 16:15:39

Ja, és remekül fejleszti a combizmokat, ez se utolsó szempont nálunk, nőknél ;)

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.08.13. 13:22:26

Most vicces akartál lenni csak nem sikerült vagy tényleg nem rollereztél még?

Mert akkor biztos nem írtál ilyen hülyeségeket:
"amivel szinte lehetetlen kanyarodni?"
süti beállítások módosítása