Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Problémám van a Greenpeace-szel

2012.04.25. 11:10 szkr

A Greenpeace-nél rohadtabb, undorítóbb faszszopó társasággal, bár láttam már sokat, sőt, őszinte élvezettel olvasok mindent, aminek köze van a politikához, nem találkoztam még. A céljaik még rendben lennének, de az a cinizmus, ahogyan kihasználják az átlagember hitét egy jobb, élhetőbb világban, olyan hozzáállás, amit megbocsáthatatlannak tartok.

Vannak dolgok, amik megkérdőjelezhetetlenek. Jelenleg például eléggé szarul állunk globális színtéren, közeledik a jégkorszak, meg nincsenek leszbikusok a tantervben, meg a szmog, na hát az már tényleg vállalhatatlan. Emellé még jön az is, hogy az áramot atomerőművekből nyerjük, ami ugye hangyafasznyit kockázatos tud lenni, de megoldásnak talán egy icipicivel több kéne annál, hogy

Új, tiszta energiaforrásokra kell átállnunk, amíg még zökkenőmentesen megtehetjük. (via)

2012-03-10 17.05.18_1.jpgA Greenpeace-ben a legfelháborítóbb dolog mégsem a megoldás hiánya és/vagy a primitívség, amivel a problémát elintézik. A baj ott gyökeredzik, hogy valójában csak egy globális szervezetről van szó, akik arra szakosodtak, hogy minden lehetséges előnyt megszerezzenek mások tragédiájából. Amikor megláttam ezeket az undorító kis férgeket, amint ott tekeregnek a Moszkva Széll Kálmán téren hetekkel ezelőtt, valami elpattant. Nem találjátok ki mi volt ott. Azzal a szöveggel, hogy lám-lám mi volt Fukusimában, volt pofájuk odaállni és arról magyarázni, hogy kurva gyorsan fejezzük be ezt a Paks-dolgot, mert még a végén itt is baj lesz. Na most én itt szögezném le, hogy nem feltétlenül vagyok a legobjektívebb szemlélője ennek a felháborítóan hülye társaságnak, például azért sem, mert igen gyöngéd érzéseket táplálok egy paksi leány irányába, így emiatt, de főleg ennél prózaibb okokból, Paksot szükségtelennek nevezni számomra nagyjából egyenlő azzal, ami másoknak Krisztus keresztre feszítése. Miért?

Mert a fasza tábláikat, amiken bemutatják a japán tragédia utóhatásait, árammal világítják meg, nem pedig valami csodálatos napelemes akármivel.

Mert tegnap reggel korábban kellett kelnem egy fél órával, mert 8-tól áramszünet volt és nem tudtam volna kényelmesen kávézni.

Mert a paksi erőmű alternatíva (és leginkább pénz) hiányában jelenleg az egyetlen dolog, amivel a minimális civilizáltság érzetét még fent lehet tartani az országban.

Bassza meg, ma Magyarországon vannak emberek, akik középkori körülmények között élnek! Ilyenkor arról magyarázni, hogy akkor most cseréljük le azt, ami a maradéknak megadja a minimált, minimum pofátlanság, de inkább javasolnám egy lófasz beültetését a seggükbe az ilyen átgondolatlan faszságokon rugózó idiótáknak. Egy katasztrófából nyilván lehet kommunikációs előnyt kovácsolni (lásd még: vörösiszap vs. Évértékelő 2012), de azon túl, hogy még egy kevés pénzt elvesznek, teszem hozzá feleslegesen, hiszen aztán nem csinálnak semmit néhány csomag küldésén kívül, sok mindent nem tesznek. És ez felháborító.

Természetesen örömmel várom a magyarországi Greenpeace kimutatását arról, hogy egészen pontosan mennyi folyt be a Fukusima és egyéb kampányokból és abból mennyit forgattak vissza az ügybe, de attól félek, hogy a területfoglalás, a plakátok, az aktivisták, a kreatívok satöbbik kifizetése nagyjából nullszaldóra ki is hozta a dolgot (azt a kis nyereséget meg büszkén elmesélik majd az anyavállalatnak). A Greenpeace egy öncélú, exhibicionista körforgás, ami semmivel sem jobb, mint például a bulvármédia.

Ha segíteni akarnának, akkor Japánban, Afrikában vagy akármelyik katasztrófa sújtotta területen építenének házakat önkéntesként, nem pedig egy téren bohóckodnának úgy, hogy közben néhány fellengzős mondaton kívül semmilyen alternatívát nem mutatnak.


6 komment

Címkék: pénz világvége idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr184471170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én-te-ő-mi-ti-ők 2012.04.25. 16:19:42

o, mely nekilendült iromány!
igazi durva lelki felindulás, földindulás!

(csak pakson nehogy legyen egy ilyen, mert akkor ki tudja, mi lesz itt.. mert a szeizmológusok sem tudják, hogy mikor, s lesz-e a tervezettnél akár jóval nagyobb földrengés akár itt a Kárpát medencében is.. --nb: mielőtt erre visszapöcköltök valamit, kérdezzétek meg a magyar szizmológiai társaság elnök professzrát arról, hogy mi is az egyik fő "tulajdonsága" a nagyobb földrengéseknek... hogy hány évente ismétlőd(het)nek...)

az írással többek között az a baj, hogy az írója valszeg' nem itt él, illetve halvány lila gőze sincs arról, hogy mit is kritizál - vagy éppen ne adj-isten öncélúan akart egyet hátsólépcsőháziasan odamondani valakinek?

csak pár klikk kellett volna, hogy az általa hiányolt "néhány fellengzős mondaton kívül semmilyen alternatívát nem mutatnak." helyett megtalálja, amit már évek óta egyre többen, köztük az IPCC, a The Economist, és pl a Nemzetközi Energiaügynökség is már egyre inkább magáévá tesz, s a Greenpeace "szülte" nem éppen pár mondatos alternatíva, lásd: energyblueprint.info , azaz az EnergiaForradalom forgatókönyvsorozat.

Azaz a paksi atomerőművet igen is ki lehet igen gyorsan váltani, erről pl az ELTE is kiadott egy könyvet nemrégiben (nyilván ők is agyament hülyék, öncélú stb stb stb...)

S ha a GP "egy öncélú, exhibicionista körforgás" (ami amúgy igen szép kép lett, le a kalappal), akkor tán ugyan ilyen öncélú hülyék társaságának tekinthetjük az atomenergiával nem élő, jóval több, mint 150 ország összes lakóját éppúgy, mint a németeket, illetve a 127 millió japánból az északi szigeten élő 5,5 millión kívüli összes többit is, akik már egy ideje kvázi atomenergiamentes életet élnek. HOgy-hogy? Hát hogy az 54 japán reaktorból napjainkban 1 db üzemel Hokkaidón.

Na de nem is érdemel sokkal több szót egy ilyen trágár vakszerelmes (amúgy éljenek a paksi lányok és ifjak!), aki ugyan ne dumáljon már itt cinizmusról, meg öncélúságról, amikor azzal (is) érvel a paksi atomerőmű mellett, hogy jaj, 'fél órával korábban kellett kelnem, hogy kávézhassak' egy előre tudható áramszünetecske miatt... szemben azzal a 100-160 ezer japánnal, aki mégmindig csak vár bármiféle kárpótlásra az "ottani pakstól", a TEPCO-tól vagy a japán kormánytól, cserébe, hogy evakuálták, vagy el kellett egészsége és gyermekei egészsége megörzése miatt költöznie otthonából, fel kellett adnia állását, kocsiját, gyereke iskoláját, tradicionális közösségeit, stb, stb... (hogy azon sok-sok százmilliókról ne is beszéljek, akik nem, vagy csak alig használnak napjainkban áramot -- bár, tegyük hozzá, amúgy úgy is teljes életet élnek).

Arról, hogy miért nem házakatépít valahol a sok aktivista: azért a Greenpeace igen sok emberrel odament a helyszínre Fukusimában (környékén), nagyon komoly méréseket, jelentéseket, híreket adott onnan, segítet rengeteg helyi károsultnak... ahogy tette azt már számos katasztrófa során szerte a világban.

Ja, és csak még egy apróság, hogy milyen szintű eme trágár írás: írója nem tudja, hogy bizony a napelemmel is áramot termelnek, jé! :-) ÁRAMOT! "árammal világítják meg, nem pedig valami csodálatos napelemes akármivel."

szkr 2012.04.25. 17:50:22

@én-te-ő-mi-ti-ők: Az a baj tudod, hogy nekem kicsit bort iszik vizet prédikál-szindróma a GP. Nyilván fel tudnak mutatni eredményeket, egy ekkora szervezettől azért ez a minimum. De citylightokkal ágálni Paks ellen tényleg kicsit önellentmondás. Bele lehet kötni a napelem-dologba, és igen, jogos is, de az van, hogy ettől még nem volt ott. Ha tényleg könnyű és olcsó megcsinálni, akkor szerintem van annyi pénze a csapatnak, hogy legalább a saját házuk táján azt használják. Ha viszont nem teszik minden egyes megmozdulásukon, minden egyes irodájukban satöbbi, akkor menjenek a francba, mert csak pofáznak és még csak nem is demonstrálnak közben semmit. Ráadásul ne tévesszük össze a szezont a fazonnal: tök jó, hogy Japánban és Németországban és még pár helyen a világban így van, de ettől még tény, hogy ma Magyarországon nem az átállás a kurva fontos, hanem az, hogy legyen mindenhol áram egyáltalán. Ez jelenleg nincs így. Nem fasza, hogy Paks ellen magyaráznak, miközben egész egyszerűen nincs pénz. Tényleg nincs. Olyannyira nincs, hogy pár seggfej már a csekkes befizetéseket akarja megadóztatni. Most komolyan, ezt hogy lehet összehasonlítani azzal, hogy Japánban hány atomerőmű működik? Nem is értelek, de komolyan.

gyerek 2012.04.25. 18:23:28

Gondolkozz el a barnakőszén erőműveken, mennyi energiát használnak fel az alapvetően rossz fűtőértékű nyersanyag kibányászásához és szállításához, és hogy mennyi káros anyagot bocsát ki magából még emellett.
Gondolkozz el a biomassza erőműveken, hogy mennyire hatékony a széna/szalma/fazúzalék elégetése, és mennyi korommal jár. Ha nem tudod, próbáld ki: grillezz azzal és rájössz:) Plusz vedd figyelembe azt is, hogy az ilyen a rendes erdőgazdálkodást is erősen megnehezíti (ugye annak a gallymennyiségnek amit eléget, van szerepe az erdők anyagkörforgásában...)
Gondolkozz el a vízi erőműveken. Egyrészt ugye kis hazánk a folyók alsó folyásánál terül el többnyire, ilyenkor a víz helyzeti energiája nem épp nagy. Következésképp gazdaságtalan a működtetésük, arról nem is beszélve, hogy ökológiailag milyen szinten vágják haza a folyóink élővilágát: például a halak ívóhelyét fél nap alatt kiszárítják ha úgy adódik, de mondjuk a Vaskapunak köszönhetjük, hogy nincsen viza a folyóinkban, s kell-e említenem Bőst és a Szigetközt?!
*
Úgy gondolom, hogy ha már egy ilyen globális szervezet, mint a Greenpeace, ennyire foglalkozik egy régió egészségével, akkor már inkább a fentieket kellene előbb számba vennie, s aztán előveheti az ország legnagyobb energiatermelő intézményét.
Persze, szép dolog a napenergia, kár, hogy nagyon nem hatékony és az eszközök előállítása brutálisan környezetromboló eljárással történik, s az elöregedett napelemekkel/kollektorokkal is nagyon nehéz mit kezdeni... A szél is jó, kár hogy bedarálja a madarakat és elkergeti a rágcsálókat a környékről - no meg hogy leszámítva egy-két vidéket, nem vagyunk egy nagyon szeles ország (illetve nagyon hektikus). Szerintem az egyetlen igazán használható alternatíva a geotermikus energia, erre itt nagyon jó lehetőségek vannak, kár, hogy erről még a GP is csak az apróbetűs részben tesz említést. Inkább ágálnak valami olyan ellen, ami eddig (kopogjuk le) semmit nem koszolt erre. Az aggodalmat megértem. Tényleg kicsit ijesztő. De az idiotizmussal csak ártanak. A GP nem itt él és gőze sincs arról, hogy mit kritizál.
(btw a hangnemmel én sem értek egyet)

gyerek 2012.04.25. 18:25:29

@én-te-ő-mi-ti-ők: Ja igen, az előzőt neked szántam:)

Dr_Minimum (törölt) 2012.04.25. 23:39:37

@én-te-ő-mi-ti-ők:
Greenpeace: Bölcsész bohócok próbálnak vitatkozni tudományról szakemberekkel, ez még viccnek is rossz, de ezek a lúzerek még komolyan is gondolják, nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek :D

Hirtelen azt sem tudom, hogy mi a nagyobb baromság, Paksot Fukushimához hasonlítani, vagy az atomenergia kiváltásáról vitatkozni.

Ha lesz egyszer szökőár Pakson, akkor bizony az több lesz, mint csoda. Arról nem is beszélve, hogy a PWR reaktorok elég sokban különböznek a BWR reaktoroktól, de azt már megszokhattuk, hogy a GP-es csodagyerekeknek nem erőssége a fizika, és egy betű eltérés már a waldorf iskolában is elment :D

Atom helyett meg jöhet az olaj, ja mégsem, a BP nagyobb katasztrófát okozott nemrég, mint Fukushima. Akkor legyen inkább nap, meg szél, max 2x annyi lesz a villamos energia ára, nem gáz. Ja, akkor legyen gáz. Amíg el nem fogy, vagy az oroszok el nem zárják a csapokat...

rauschi 2012.04.30. 04:54:02

@én-te-ő-mi-ti-ők

Ki tudnád fejezni konkrét számokban, h mennyit is segített a GP Fukushimában?:) Aztán mondjuk nézzük meg mennyit gyűjteneke egy évben mondjuk Németo.-ban. Elég érdekes számok jönnének ki. A személyeskedésen és egy kis siránkozáson kívül sok érvet nem tudtál felhozni sajnos, a legtobb GP-s javaslat Magyarországon pedig gyakorlatilag gazdasági öngyilkosság. Egyébként szeretném látni ahogyan teljes életet élsz áram nélkül :) Valószínűleg ennek okán nem fogsz válaszolni az itteni kommentekre sem.
süti beállítások módosítása